Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Google Pixel topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
h1mpi
félisten
válasz
xandrush0831
üzenetére
Örülök, hogy Te ezt így tudod, biztos elnökségi tag vagy az LG-ben

DigitXT: 1000 EUR
-
h1mpi
félisten
Írtam korábban, hogy megállt kétszer is 48%-nál a Namim. Megvan a hiba, egy egész cellasor hibás, illetve a sok állás miatt a többi is szétesett, teljesen gyári állapotra nem lehet visszaállítani.
Ezért úgy döntöttem, hogy építettetek egy újat smart BMS-el. Ami fáj azaz ára, aminek örülök, hogy LG cellékból, okos BMS-el a 28Ah helyett egy jóval nagyobb és minőségibb 40Ah méretű akku pakk készül. -
válasz
xandrush0831
üzenetére
Ninebot ES szeriánal volt, de kikopott, illetve alul nem volt akkumulátor, csak felül:
Most a Mamba Phantom tudja ezt a fajta mobilitást töltés terén produkálni. Ha jól emlékszem a tartalék akkumulátor 60K körül van.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
xandrush0831
üzenetére
Egyrészt, ha kicsi az akku, akkor nem 3-4 darab kell belőle, hanem
egy nagyobb, aminek más előnyei is vannak, pl. terhelhetőség, így
jellemzően nem a pálcika rollerek sajátja, nagyobbaknak kell + van.Másrészt, ha megfelelő az akkuméret, annak komolyabb súlya van,
tehát abból +2-3 darabot nem fogsz hátizsákban cipelni, az ziher...Harmadrészt, nem menő, 25 km/h-val állni órákat, tök értelmetlen.
(Eleve nem erre találták ki a kis rollereket. A nagyok tudnak gurulni
komolyabb távokat, de azt sem lehet túrázásnak nevezni ~100 km.)Ui: van Dualtron roller, amiből ki lehet venni az akkut (a taposóból),
egy mozdulattal, mint egy táskát. Nem azért, mert viszel tartalékot.
(Ugyanezért nem fognak működni az akkucserés "benzinkutak", túl
veszélyes a technológia, hogy folyton egy új időzített bombát kapj:
ha megsérül az akku, abból nagy baj lehet, jobb, ha nagyon védett
helyen van, konkrétan beépítve. A kivehetőség újabb hibaforrás.
) -
válasz
pajorgergo
üzenetére
Vegyél egy még kapható PRO 2-t.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
pajorgergo
üzenetére
Annak a rollernek az össztömege is csak 15 kg, noha lehetnek egyéb szempontok is, de egy ekkora gép összecsukva jól mozgatható.
Szerintem a magasabb súlypont nem olyan jó, ezt lehet érzékelni, ha a hátunkon van egy táska, mondjuk csak derékmagasságban, de mégis pár kiló plusz, már attól is kicsit változik a stabilitás érzése. Pláne, ha ehhez jön még az akku is. Megoldható persze a szállítás, ez ne aggasszon senkit, de amikor viszont nem kell vinni semmit, kellemesebb, sportosabb érzés, hogy legyen csak lent, aminek lent kell lenni.
-
PociAti
őstag
válasz
pajorgergo
üzenetére
Magyarországon nem igazán terjedtek el a kivehető akkus rollerek.
Más kompromisszumot kell kötnöd, ne ragaszkodj ehhez a funkcióhoz. -
-
pajorgergo
aktív tag
Full kezdőként kérdezem.
Munkába járáshoz van tervben roller, ahogy olvasom nem igazán gyakori a kivehető akkumulátor, pedig munkaidőben tudnám tölteni, meg a lakásban is.
Tudtok ajánlani még olyan rollert ami tudja ezt?
[Jelenleg a Mamba Phantom-ot találtam, árban 209e Ft-ért.
Gondolom erre is kötelező a sisak és bringa úton ne menjek vele
-
-
snpetit
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Lesz egy Xiaomi 365 klón bírja ameddig bírja.
Nyert a királydinnye
-
PociAti
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
A tömör gumira való áttérés nem csak a kényelem feladásával jár és a menettulajdonságok romlásával (hatótáv, végsebesség, kanyarodási képesség, kopásállóság), hanem intenzív rázkódással amit olykor a cellák forrasztásai nem képesek elviselni. Vagy más elemei a rollernek. Normálisabb gyártók talán gondolnak erre az extra rázkódásból eredő hibalehetőségre.
A másik, hogy az átalakítás további kiadással jár, célszerű lenne talán olyan rollert venni, ami helyből tömör gumis.
A defekttűrő löttyöktől ne várj csodát! Ha királydinnyével erősen fertőzött a környék, akkor oda tömör gumi kell, bármennyire hitvány "találmány".
Eddig messze elkerültem ezeket a rollereket, fejből nem tudnék felidézni olyat, amit jó szívvel ajánlani lehetne. A Ninebot ES szériájában az "S" jelölés talán a Solid, magyarul tömör gumira utal. Nyamvadt kis gépek, de 2 km távolságra viszont neked lehet megfelelő lenne.... ha lehetne kapni őket.
Például az OKAI Neon II (ES20) hátsó kereke lengéscsillapítóval ellátott tömör gumi, az első pedig elég masszív 9 hüvelykes pneumatikus abroncs. Én lehet ezzel próbálkoznék, mert nekem jó tapasztalatom volt a gyártóval.
Aztán az első defekt után leváltanám a gyári pneumatikus abroncsot.Lehet létezik ennél jobb megoldás is. A noname utánzatok, meg tőlük nem különb igényességgel összecsapott, alsó kategóriás Kugoo-k között gyakori még a tömör gumi. De ezeknél gyakoribb a váztörés és a komolyabb műszaki hibák esélye, ami miatt a végén nem is számítanak olyan jó vételnek.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm a részletes leírást.
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Itt (athen) arulja az osszes nagyobb forgalmazo, de nem is akciozzak mar, beakadt az ara 799 euron. Amit akcioznak, az az F65i , 499 euro. Szomszedom vett is egyet, kiprobaltam, nagyon jo gepnek tunik.
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Töltőn a zöldre váltás az akku által felvett áram megszűnését vagy minimális értékét jelzi. Egyszerű áramfigyelő van a töltőben, ami nagyobb áramon még pirosat mutat, majd csökkenés közben átvált zöldre.
Emellett korlátozza a kimeneti feszültséget 42 V-on és a maximális leadható áramot 2 A-en (példaértékek csak).
Töltöd az akkut, eléri a 42 V-ot, utána még egy ideig folyik az áram, egyre csökkenő, ahogy telítődnek a cellák mondjuk 100 %-ig.
Amikor eléred a 42 V-ot, az még csak kb. 80 %, utána a tartószakaszban történik a telítés, ami képez bizonyos kiegyenlítődést is, azáltal, hogy maximalizál. Legtöbb esetben külön balanszírozó áramkör nincs is beépítve.
Kalibráció, amikor a laptopnál is például teletöltjük az akkut, utána addig merítjük, míg a BMS letilt. Az akkuba épített processzor ennek során leméri a kivehető Ah-kapacitást, amiből a Windows legközelebb már fogja tudni, hogy mikor kell előre jelezni, hogy legyen időnk adatot menteni. (A BMS-tiltás nem viccel, csak megszakít azonnal.)
Csak egy példa, hibás valamelyik cellacsoport (megnőtt belső ellenállás) és a töltés végén nem képes korlátozni önmagát 4,2 V szinten. Ahogy a hibás tag felcsúszik 4,25 V-ra, a BMS azonnal megszakítja a töltést.
A LED ekkor zöldre vált, mivel megszűnt a felvett áram.

-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
Itt vannak a méretek:
https://store.segway.com/tubeless-tire-e2-pro
60/70-6.5
Egy példa, de ez belső kamrás, aminek 8,5" változatát én fűrésszel vágtam le, annyira meggyűlöltem, a talpamra mért ütések miatt (meg egyszerűbb is, a felni kímélése lényegesebb volt). Valami puhábbat érdemes nézni szerintem, hacsak nem garantált a sima út.
Emag gumik, de a találatokat most nem tudom részletesebben átnézni.
-
snpetit
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi a választ!
A tömör gumi lenne a lényeg. A használtat most kizárnám.
E2 Pro -ra lehet tömör gumit kapni? nem egyértelmű nekem mi való rá.
Összeghatár rugalmas valamennyire 150 + gumi pl. -
válasz
snpetit
üzenetére
E2 Pro pont ennyi.
De ha mindenáron tömör gumist keresel, vegyél egy használt Xiaomi Pro 2-t, vagy Mi 3-at, (100-130ezer között vannak), azokat gyakran árulnak már eleve tömör gumikkal, vagy azokra tudsz tömör gumit felrakatni, így még ezzel együtt is a költséghatáron belül maradsz.
-
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
Ajánljatok légyszi egy rollert ami nyugodtan megvehető és bevált. Max 150e-ig néznénk, amire fel lehet rakni tömör légcellás gumit.
Nincs nagy elvárás vele szemben, 2km napi kétszer munkába oda-vissza. Út se rossz, de van egy minimális rész földút. A mostani előírások szerint ne kelljen biztosítás és bukó.Bicikli kiesett mert a környék tele van királydinnyével, 2 naponta defekt és oldalát is kiszúrja a guminak, így a defekttűrő megoldások se lennének hatásosak.
Tudom gyalogolni is lehetne, de 1 óra ebédszünet miatt oda-vissza nem lenne elég. Szóval ezért gondoltunk rollerre.
Esőben is lenne használva, ha ez szempont.Köszönöm a válaszokat előre is!
-
válasz
pescara
üzenetére
Hát azért ez inkább akkor jellemző, mikor kifut egy termék, de pár helyen még kapható, bár ott is annyiért, amennyiért már messze nem éri meg:
https://elektromos-roller.arukereso.hu/segway/kickscooter-max-g30e-ii-p670260462/A Hervisben mikor tavasz elején 190ezerért árulták heteken át, hamar el is kapkodták őket, kb utána lett hiánycikk Árukeresőn is.
DHGaten is hiány volt belőle.
Nem tudtam linkelni ha valaki kereste, out of stock díszelgett az oldalán.
Most megint van, szinte onnét éri csak meg beszerezni. -
válasz
PociAti
üzenetére
Igen csak ennél a hibánál vagy 30-40 perces videó kell. Mondok egy példát. Xiaomiknál feltölt a roller bekapcsolt állapotban, ekkor a roller amikor eléri a 100%-öt kikapcsol, de a töltő még 30-40 percig pirosan világít, addig tart az utolsó fázis a kalibráció.
Pro 2-nél tovább mint 365-nél.
E2 Pro-nál:
A töltő zölden világított órák óta, miközben a roller 98%-öt mutatott és villogott az állapotjelző utolsó ledje. Mondjuk nekem úgy tűnik, hogy töltő gond is lehet, mert a Xiaomi töltő még piros sokáig mikor a roller már kikapcsolt. Itt meg a roller még be is van kapcsolva a töltő jelző ledje meg zöld.
De ha egy két perces videót viszek oda azt mondhatná egy szervizes, hogy várjak még.
Bár nekem helyben nagyon lelkiismeretes a szerviz.
Amúgy a klimatizált lakásban töltöm mind a három rollert, 24°C-on.Most még nem kapcsoltam be a klímát, mert éjszaka szellőztetés mellett alszom ezért 29°C, de a lényeg:
Most szépen 7650 mind a két oszlopban.
Battery maintenance ezt mutatja;
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A harmadik szerviz látogatás után úgy is cserélik elképzelés szerintem akkor bukik, ha a hibát nem sikerült reprodukálni.
Eleinte arra gondoltam, mi van ha helytelen (szokatlan) használatból ered a hiba?
Aztán eszembe jutott, mi van ha valaki csak bekamuz valami meghibásodást, pl. hogy néha leáll a rollere, hátha ezzel szeretne valamit elérni? Mondjuk cserét, vagy visszatérítést egy kifutott modell esetében.Egy videóval a szervizes is le tudja fedni magát a központ felé, hogy nem feleslegesen cseréli ki a vezérlőt, vagy más komponenst. Hibát illetően egyes ügyfelek amúgy hajlamosak rendkívül pontatlanul (félrevezetően) fogalmazni, ezzel cseppet sem könnyítik meg a munkájukat.
Persze a másik oldal sem különb. "Jól van az úgy, ha nyekereg, mindegyik ezt csinálja."
"A gumi csere a felni összekarcolásával jár. Máshogy nem lehet leszedni. Amúgy is ilyen volt már előtte." -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Az egyszerűbb, barkácscélú BMS-modulokból is kétféle létezik:
- Védelmi tiltás után automatikusan visszakapcsol, ha a kiváltó körülmény (túlterhelés, túlmelegedés, feszültségeltolódás) megszűnik. Szerszámgéphez jól jöhet.
- Tiltás után csak a töltővel / külső feszültségel aktiválható ismét. Ilyen van laptopoknál, telefonakkunál is.Ez vonatkozik arra is, ha bármelyik cella 2,5 V alá merül, ami a leggyakoribb, de lehet például 3 V-os változat is. Az általad említett esetben a roller készenléti árama ellen védi az akkut a BMS, míg maga a védelem mikroamperekkel elvan magának általában.
-
pescara
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Ilyenkor nem szamit, hanyszor kuldod vissza, hiszen naluk nem latszik a hiba. Amit szerintem erdemes lenne megprobalni, videot a hibauzenetrol es elkuldeni nekik. Legalabb lesz valami bizonyitek a kezedben, ha vegleg bedoglene, hogy ne foghassak rad utolag.
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
30% alatti akkut 1 hét után alvó üzemmódba teszi, ez egy rendkívül hasznos funkció. Az egyik leggyakoribb akku halálozási problémára nyújt némi védelmet. Egyre több roller tudja ezt az alvó módot.
Szerintem az is teljesen helyén való, hogy csak töltővel lehet felébreszteni. Nehogy már 10%-os állapotban valaki véletlenül bekapcsolja, és megnézze most hogy áll? Azzal és azt követő 1 hét ébrenléttel újabb szöget verne az akku koporsójába. Nem nézegetni kell a kijelzőt, hanem feltölteni az akkut.
A roller töltő helyre cipelése sokkal kisebb feladat, mint a döglött akku cseréje.
-
(6)#fy #fy #foryou #plsfy #fyp #gofy #etele #eteleplaza #bicikli #lopas #... | TikTok
Nem roller, de velünk is megtörténhet olyan helyen, ahol nyilván van térfigyelő
-
válasz
üzenetére
Az lehetséges. Mert egyébként én sem értem. Nem zavar, csak fura kicsit!
#28662xandrush0831: Nekem itt helyben van a szerviz nagyon lelkiismeretesek, csak ez ilyen időszakos dolog. 18 töltésből kétszer jött elő. Megjegyzem, hogy hozta a menettávot tegnap is. Szóval ez ilyen "sajátossága" lehet a szériának, és vélhetőleg nem hiba.
Ami engem amúgy meglepett, hogy :
Ha az akkumulátor töltöttsége 30% alatt van, és a rollert egy héten keresztül
nem teszed töltőre akkor a rendszer az akkumulátor károsodásának védelme
érdekében az akku alvó üzemmódba kapcsol. Ha ezt megtörtént az elektromos
roller nem fog bekapcsolni. Ahhoz, hogy újra bekapcsoljon tedd fel a rollert
töltőre. (Ekkor a rendszer újra aktíválja az akkumulátort).
Ami jó, hogy védi az akksit, de ha lent lenne a lépcsőházban, akkor csak ezért felcipelni, hogy reaktiváljam...
Meg ugye töltőre kell tenni... -
xandrush0831
aktív tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
És ilyenkor van a szivola, mert nem csinálnak vele semmit ha ott nincs hiba. Mi a feleségem Kirin G1-ét most küldtük vissza harmadjára. Kb 5 kilóméterenként elmegy a hajtás és kidob egy hibaüzenetet, ami fékezésre eltűnik. Na most a szervízben nyilván nem mennek el vele túrázni. Állandóan visszaküldik, "javítatlan" megjegyzéssel a szervízlapon. Elvileg negyedjére már cserélniük kell...
-
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
NUTT Y5.nek ilyen a kompressziós(roppantó) tüskéje olyan mint a MAGURA-nak, vagy az SRAM-nak, viszont a roppantó gyűrűje az meg olyan mint a Shimano BH59.é
De ahogy nézem a képed a ZOOM-nak is (majdnem)olyan a gyárija.

De nem ez a tüske végzi a légmentes tömítést(az esetek nagy részében) igaz a TEKTRO-nál van a tüskén egy O gyűrű de ott sem az tömít, hanem a roppantó gyűrű az zár légmentesen!
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Mert a gyökerek akkor még azt kommunikálták hogy 350W a határ.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Bakker, megtaláltam a roppantógyűrűt, csavarokkal, egy zacskóban...
Oááá!P.s.: Nem baj jó lesz tartaléknak, meg megérkezett a tartalék (ajánlott) Risk fékbetét is.
-
alphamooncam
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez is fel volt töltve olajjal, csak biztonsági tartaléknak vettem.

A roppantó gyűrű név meg nem jutott eszembe.

Akkor nem "20", hanem 100Ft/ db. sejtettem hogy át akar baszni, de nem volt kanalam kivárni még egy hetet, tulajdon képen egy percet sem, ha már a többi cucc a kezemben volt...
Nem tudod, hogy a fékkarba menő fékcső milyen felületen tömít a Nutt-nál? Kúpos, lapos, negetív kúpos ?
-
alphamooncam
őstag
válasz
pescara
üzenetére
"Azert a szorgalmadert es batorsagodert nagyon tisztellek
De remelem olyan helyen probalgatod, ahol nem kozlekednek masok!"Köszönöm a méltatást. DE ! Nem minden alap nélkül vágtam bele a roller projektbe, ugyanis van egy 311-1 jelű szakmám is még 1988-ból,
így a "bátorság" már nem lenne helyénvaló kifejezés.Az első fékpróbák fokozatosan épültek fel, ahol nem volt járműforgalom, de aztán nyilván kimentem a forgalomba is.
Természetesen a max sebességi teszt is megvolt.
Örömmel jelentem, hogy nem csak a féktáv rövidült jelentősen (érzésre), hanem az adagolhatóság is nőtt. Sokkal !
Stopizni még nem akarok, de legalább már nem kizárt.
Az ABS-t meg továbbra sem vagyok hajlandó bekapcsolni. 
Azért sem akartam négydugattyús féknyereg szettet venni, csak szimpla féknyerget, mert tetszett a jelenlegi "kétujjas" rövid fékkar.
Ezt nem akartam lecserélni, és a szettek meg csak teljes hosszúságú, négyujjas fékkarokkal lettek volna elérhetőek.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Eredetileg is az F2 Plust ajánlottam, abban ugye ugyanakkora az akksi, mint a Pro 2-ben van.
Csak te nem akartál 400Wattos rollert.
A 2ng gen szénacél, azért nehezebb alapból, mintha aluötvözet lenne.
Használtan tudsz venni 4 Pro-t. Egy alig használt, olcsón, akár garival, kb legjobb ár/érték arányú.
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
azt a lila izét roppantó gyűrűnek hívják

amúgy Alin egy 10.es garnitúra egy 1000.res.

Látod jobban jártál volna a NUTT Y5.el, mert ahoz adnak mindent is! És fékolaj sem kell hozzá, előre fel van töltve a féknyereg, a cső is és légtelenítve is van, és a fékkarok is, csak letekered a végéről az alu kupakot, ráhúzod a porvédő gumit majd a zárócsavart és a roppantó gyűrűt és mehet is össze ennyi!

-
válasz
PociAti
üzenetére
Ebből a listából a Xiaomi 4 Pro lenne nekem remek, csak az meg nem kapható. Pontosabban ahol igen, ott meg majdnem 300K, miközben a második kiadás ami 2 kilóval nehezebb 188K...
Ninebot F2 Plus 17.7 kg 12800 mAh: még ez ami jó lenne! Ennél is lenne töltős szívás? Illetve ennek milyen vastag a kormányrúdja?
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szélsőségesek az igényeid.
"Ami nekem kellene: tudjon annyit hatótávban mint a PRO2, ... és ne legyen nehezebb mint a PRO 2."A Xiaomi Pro 2 akku mérete és hatótávja a mai rollerek között is kiemelkedik. Vázszerkezete pedig "minimalista".
Az adatbázisomban jelenleg 94 felnőtt roller található. Csak a főbb variánsok szerepelnek benne, német, skandináv, olasz, stb. nemzetközi verziók nem. És csak azokat a Global verziós rollereket vittem fel az európai modellek mellé, melyekből sokat gurul a hazai utakon. Az alábbi márkák modelljeivel foglalkoztam: Navee, Ninebot, Okai és Xiaomi. Akku kapacitás szerint rendezve őket így néz ki a lista:
Xiaomi Pro 2 14.2 kg 12400 mAh
Xiaomi 4 Pro 17.0 kg 12400 mAh
Navee N65 23.5 kg 12500 mAh
Navee N65i 22.8 kg 12500 mAh
Navee S65 24.3 kg 12750 mAh
Ninebot F2 Plus 17.7 kg 12800 mAh
Ninebot F2 Pro 18.5 kg 12800 mAh
OKAI Pro 21.0 kg 14700 mAh
Navee S65C 27.0 kg 15000 mAh
OKAI Ultra 23.0 kg 15300 mAh
Ninebot Max G2 24.2 kg 15300 mAh
Ninebot Max G2 E 24.3 kg 15300 mAh
OKAI ES800 44.0 kg 19200 mAh
Ninebot GT1 47.6 kg 20000 mAh
Ninebot P100SE 32.9 kg 23000 mAh
Ninebot GT2P 52.6 kg 30000 mAh -
pescara
aktív tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Azert a szorgalmadert es batorsagodert nagyon tisztellek
De remelem olyan helyen probalgatod, ahol nem kozlekednek masok! -
törölt tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"Menetzaj"?
Ha oda csattognak a kavicsok, akkor kevésbé zajos. Tipp. Más logikát nem látok benne.
Így néz ki belülről. -
alphamooncam
őstag

Tegnap este megjött a féknyereg, meg egy fékbetét.
Mai szívás: A frissen vásárolt féknyergen volt fékcső, de a fékcső végén nem volt réz tömítő kúp - lila nyíl.
Nyitásra mentem a közeli kerékpáros boltba, vettem egy 500ml- fékolajat 3500.-.A levágott fékcső véget, ami a fékkarba jár -zöld nyíl- vittem magammal, kértem egy ilyen tömítést hozzá.
Kerékpár boltos "talált" a fiókban lila és piros nyíllal jelölt két alkatrészt, amit 1500.- ra tartott.
Sokallottam, erre a neten keresett, és laptopján mutatta, hogy egy 6.db-bos szett ami tartalmazta a fenti két alkatrészt 2x és még két csavart 2500 pénzért eladó.
Mondtam, hogy OK, hogy 1500, de a szettben még van mégegyszer ennyi alkatrész plusz két csavar, és így nem jön ki a matek.
Közölte, hogy hogy ez egy bolt, és itt nem lehet alkudni.
Végül megvettem a "20 Ft-os" tömítést 1500-ért -lila nyíl.
A levágott fékcső vége jól láthatóan kúpos, amit nekem eladott valamit szerinte bele kellett volna dugnom a fékcsőbe -piros nyíl-, és azzal együtt a fékkarba, mert az az életben nem tömített volna a lapos tömítő felület kialakítása miatt.
Nyilván nem tettem bele.
Zoomról azt lehet tudni, hogy a Shimano cuccaival kompatibilis.
Azt hiszem jól tettem, hogy nem Nutt-ot vettem mert nem tudom, hogy ott a fékcső vége, a tömítés milyen kiképzésű, kúpos, lapos,( piros nyíl ) vagy negatív ( zöld nyíl) kúpos, vagy milyen, így meg hogy márkán belül maradtam, "csak" a lila nyíllal jelölt kúpos tömítéssel kellet szívni.
Most indulok kipróbálni...

-
Arra nem jöttem még rá, hogy gyárilag ez:
A sárhányón miért van lágy, rugalmas, könnyen benyomható anyagból, eltérően a sárhányó többi részétől? -
törölt tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Navee S65 is pontosan ilyen súllyal rendelkezik, nyilván anyáztam először, szerintem másodszor is. De idővel fel sem tűnik, a világ legtermészetesebb dolga lesz, hogy felkapod a rollert. Igaz, nekem csak 1,5 emeletet kell cipelnem kézben: ha pince helyett felviszem a lakásba tölteni, illetve egyik nagybátyámhoz megyek, nála is másfél szintet kell cipelni. Meg lehet szokni. Lefele meg se izzadok, elsődleges szempont, hogy ne izzadtan érjek oda akárhova.
-
válasz
PociAti
üzenetére
tömeg: 24,3 kg,
Itt el is vérzett. Ezt a 18.8 kg-mot is elég cipelni.
Ami nekem kellene: tudjon annyit hatótávban mint a PRO2, legyen megbízható, és ne legyen nehezebb mint a PRO 2. Na itt már a 4 PRO is bebicsaklik, mert 19 kg, de úgy vagyok vele, hogy az a 200 gramm, még belefér nehezen talán, de 24 kiló az kizárt, egy ilyen meredek lépcsőn. -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Van valami konkrét funkció vagy (kényelmi) szolgáltatás, ami hiányzik?
Kettőt pislantasz, és megjelenik egy újabb modell. Xiaomi 4-ből kiindulva ezek vannak:
4, 4 Go, 4 Lite, 4 Lite (2nd Gen), 4 Pro, 4 Pro (2nd Gen), 4 Pro Max, 4 Pro Plus, 4 Ultra.A tél még kicsit odébb van, és egyre kevésbé van idehaza igazi tél, de a helyedben lehet megvárnám a Xiaomi 5. szériáját. Addig talán jobban meg tudod fogalmazni, mi az amire igazából szükséged lenne.
Vagy mely modelleket kell elkerülni.Az eddigiek alapján úgy tűnik a Segway MAX G2 E áll legközelebb ahhoz, ami neked kell.
Sebesség: max. 25 km/h, motor: 450 / 900 W, tömeg: 24,3 kg, elvi hatótáv 70 km, max. sebességen is 50 km a gyári adat. 10-es kerekek, dupla felfüggesztéssel. Bár csak ne lenne gond azokkal a felfüggesztésekkel! Meg a túlmelegedéssel, meg még ki tudja mivel ... -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem, mert a hőbörgéstől nem vinne előre.
Inkább a megoldásra koncentrálnék."Márkásnak hitt".
Az nem hit kérdése."és máris gariztatással kellene indítanod ..."
Ezt pont te mondod? Nemrég még mentális betegséggel vádoltad azokat, akiknek garanciális igényük van ezekkel a rövid fejlesztési ciklusú műszaki termékekkel.Nem csak a típusokat egyre nehezebb követni, hanem hányadik generációnál tartanak és mely üzemben készülnek.
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro
Ninebot (Changzhou) Tech Co., Ltd.Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) és Xiaomi 4 Lite
Brightway Innovation Intelligent Technology (Suzhou) Co., Ltd.Xiaomi 4 Lite (2nd Gen)
Shenzhen LEQI Intelligent Technology Co., Ltd.A vezérlő, a váz és sok más szempontból is van jelentősége hol készülnek.
De a rendkívül dinamikus fejlődési ütem ezzel jár. Minden vásárló egyben tesztelő. Mobiltelefonoknál is ez a helyzet. Persze a régi Ericsson és Nokia telefonok milyen tartósak voltak, mert volt idejük évekig csiszolgatni azt az 1-2 funkciót, ami köré épült a készülék. Mára nemcsak piacvezetőnek szűntek meg, hanem sikeres gyártónak is.A Xiaomi mai napig gyárthatna azonos kaptafára készülő 8,5 hüvelykes rollereket milliós példányszámban, miközben a többiek hónapról hónapra új funkciókkal és szolgáltatásokkal rendelkező modern példányokkal jönnek elő, melyek sokkal szélesebb igényeket próbálnak lefedni. Az intenzív fejlesztési ütem hibákkal jár, de 3% körüli meghibásodási arány kevésbé fájó, mint innováció hiányában elveszíteni a piacvezető szerepet.
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) Na vazze... ez is? Mert egyébként az lett volna a terv, hogy az E2 PRO-t eladom gariztatás után... és veszek egy ilyet... de lehet az lesz, hogy marad az M365 meg a PRO2. Utóbbi kivisz Berettyóújfaluig is...
-
válasz
PociAti
üzenetére
Asszem te is hőbörögnél, ha veszel egy új márkásnak gondolt rollert, aztán kibontás után nem kapcsol be, vagy kilazulna kormánynál egy belső anya, amihez nem lehet hozzáférni, vagy csak simán nem veszi a töltést, vagy nem reagál a gázkar, vagy a Bluetooth mintha nem működne, vagy dob valami hibakódot, és máris gariztatással kellene indítanod, és miután visszavitted, mondaná az eladó, h már két másik ugyanilyen roller is van itt ugyanilyen hibával.
Már lassan nem merek ajánlani rollert másoknak, mert rendre belefutok olyan posztokba, h vadiúj E2 Pro, Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is hibás.

Tényleg csak a Pro 2, meg az azt megelőző Xiaomik megbízhatóak?
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Na erre nem gondoltam, pedig jogos... CTEK töltővel jártam úgy, hogy milyen
harmatosan tölt, ne már... Aztán csak tűzforró volt... Megfújattam egy ventivel,
rögtön nekiveselkedett. Hővédelem. De hogy a végfeszültség is elmásszon.
-
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nem olyan részletes, mint a m365 Tools, de gyakorlati szempontból azért van pár figyelemre méltó infó:
- Például ha már 90%-ot elérte a töltöttség, akkor teljes töltésnek számolja.
- A Battery health - Remaining capacity hozza a maximális értéket, a 7650 mAh gyári adatot.
Illetve aki használtan szeretne venni rollert, azok számára nagyon hasznosak az alábbi adatok:
- Number of deep discharge: 0, tehát még nem lett teljesen lemerítve.
- Szélsőséges hőmérsékleti kondíciók között sem lett még használva,
- És töltőre se lett dugva extrém hőmérsékleti viszonyok között.
Egyre okosabbak a rendszerek, egyre több dologra figyelnek.
Az m365 Tools app-al tennék egy próbát, hátha már támogatja. Vagy vannak még más alkalmazások, melyek talán több infót adnak, de szerintem felesleges aggódni a kiírt töltöttségi százalék miatt, ha amúgy hozza az elvárt hatótávot.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Az is érdekes, hogy a roller nem kapcsol ki ha 98%-on áll a töltés, hanem a töltő zölden világít, 98%-nál az utolsó szegment villog a kijelzőn, de ezt órákig. Ránéztem akkor szoftveresen appon keresztül, hogy mennyi áramot vesz fel, 0w-ot írt....
Nincs itthon multiméterem, de majd veszek egyet most már
-
DigitXT
félisten
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Mérd meg a töltőt. A százalék nem zavarna, a 41.3V viszont gyanús.
Ha és amennyiben 42V a vége, ám amikor lekapcsol a töltés rögtön
visszaesik, az balance hibára utal: jobbik eset, ha a töltő szarakodik.
Mondjuk az meg olyat nem szokott, hogy egyszer jó/egyszer szar.
Inkább az lehet, hogy a töltés végén visszaesik az összfeszültséged. -
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Inkább tűnik izomból történő hőbörgésnek, mint értelmes gondolatok megosztásának.
A Ninebot eKickScooter E2 Pro (051405U) saját dokumentációiban olvasható, hogy számos akkumulátorral rendelkező tanúsítvánnyal rendelkezik. Még hogy nincs ISO megfelelőség, és minőségbiztosítás.
Certifications
This product is certified to ANSI/CAN/UL2272 by SGS.
The battery complies with UN/DOT 38.3.
The battery complies with ANSI/CAN/UL2271.E három közül leginkább az utóbbi fontos (az előbbiek az akkumulátorok szállításával és gyártásával kapcsolatos tanúsítványok).
"Az UL2271 tanúsítvány az LEV-ekben használt akkumulátorok kritikus biztonsági szabványa. ... A szabvány a LEV járművekben használt lítium-ion akkumulátorok tervezésének, gyártásának és tesztelésének biztonsági követelményeit tartalmazza."
(LEV = light electric vehicles, könnyű elektromos járművek, pl. robogók, kerékpárok, rollerek.)Garancia élettartamban pedig kifejezetten élen járnak.
Rollereknél az sem ritka, amikor az akkumulátorra csak fél évet vállalnak.
Ennél a Segway, Ninebot terméknél
90 nap olyan kopó alkatrészekre vonatkozik, mint letámasztó, sárvédő, stb.
180 nap: töltő, fékkar, csengő, stb.
1 év: kijelző, vezérlő, dobfék, lámpa, stb. és Battery Assembly, ami az akkumulátor, mint komplett egységet takarja.
2 év: váz, motor, stb. és Battery Compartment, ami az akkumulátor egyes egységeire vonatkozik.Ezzel szemben meg lehet nézniu a Kugoo mit kínál:
https://www.kugooscooterusa.com/pages/warranty
https://www.kugooescooters.com/pages/warranty-policy
KUGOO offers a 12-Month (6-Month for battery)
Akkumulátor 6 hónap garancia
Motor 6 hónap garancia
Vezérlő 6 hónap garancia
Töltő 3 hónap garancia
Kijelző 3 hónap garanciaÖssze lehet hasonlítani a kettőt. Mégis miként tudna ilyet vállalni ISO megfelelőség és minőségbiztosítás nélkül?
Miért pont a Kugoo? Ninebotról van szó, a Xiaomi és az Okai lett megemlítve hogy azok is szarok. Elterjedtségben kb. ez a csodás KuKirin / Kugoo következik utánuk. ha nem tetszik a Ninebot, itt van ez a remek gyártó, vagy ott az Aovo Pro, iScooter és egyéb kínai szutyok.
Amúgy meg miért probléma, ha a kijelző szerint csak 98%-os a töltöttsége?
-
Peaceliker
addikt
-
-
+ Thunderzoli
Na igen, a ötödik évét taposó Xiaomi m365 és a harmadik évét taposó PRO2-nél ilyen gondom nincs.
Az is egy érdekes jelenség, hogyha lezárom elektronikusan a lépcsőházban egy éjszakára akkor merül 5-6 %-öt is akár, ráadásul ránéztem a fogyasztásra ilyenkor 1-2W a teljesítményfelvétel ebben az állapotban.
Ezt a cella mizériat, illetve BMS-t valahogy az applikációjában nem lehet diagnosztizálni?
Úgy kellemesebb lenne bevinni a szervizbe megmutatni, mert lehet beviszem, ráteszik a töltőre és feltölt pont. -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Fxsza.. :/
Azért botrányos hogy miféle minőségellenőrzés lehet a Segwaynél. Illetve nem lehet.
Annyira debil hibákról olvasni már a dobozból kibontás után, kizárt, h egy egyszerű gyártás közbeni, ill. végellenőrzés során ne derülnének ezek ki.
Hiába a noname rollereknél jobban megtervezett belső, mikroelektronikai, ill. mechanikai alkatrész-minőség, ha az esetleges összeszerelési hiányosságokat, gyártási selejtes alkatrészeket nem ellenőrzi senki.
A hajdani Daciák jutnak róla eszembe, h miket voltak képesek kiengedni a gyárkapun.
De ugyanez az Okainál is, Xiaominál is kábé.Ott nincs ISO megfelelősség? Minőségbiztosítás?
Nem minősítik a gyártást? Nem kell ellenőrizni a legyártott termékeket?
Nem szúrópróbaszerűen, hanem minden egyes darabot.
Ez nem költség kérdése, (elvére ez nem egy Tescos bicikli, amiről köztudott, h lehetetlen beállítani müködőképesre a fékeket, nem lehet a váltókat pozocionálni). -
E2 PRO-nál már másodjára járok úgy, hogy nem tölt fentebb 98%-nál, miközben a töltő zölden világít órák óta. Nem mindig csinálja, általában feltölt 100%-ra, de olyan mintha hibás lenne, és a kalibrációt nem végezné el. Amikor a boltból hazahoztam 96%-on volt. Kiállítási darab volt, és a bolt tulaja mondta, hogy feltöltötte. Ezért gondoltam, hogy állhatott jó pár napig ameddig 96%-ra csökkent. De most, hogy másodjára járok így vele, már inkább azt tartom valószínűnek, hogy akkor sem töltött fel 100%-ra. Egyébként újonnan vettem, lassan 2 hónapos, és most van benne 17 befejezett töltési ciklus, meg kevesebb mint 500 km. Van rá 24 hónap garancia is. De ha ez típusjelenség, akkor nem viszem szervizbe feltétlenül.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Értelek! Egyébként, amit írtál... gondolom nem sokat segítenek az olcsó kínai import akkuk sem a fogyasztók helyzetén... De majdnem azt mondtam, hogy már lehet kár kínaizni, mert hamarosan magyar gyártású akku lesz a rollerben is...
Teljesen más téma.. utángyártott laptop akkumulátorokkal jártam így kétszer is, hogy gyorsan tönkrementek, pedig nem voltak huzamos ideig használva. Nyilván az is más technológia, tudom. -
DigitXT
félisten
Tökmindegy a típus: 1 óra alatt teljes merítés, 1C terhelés. (Nem általános.)
Nézzünk meg RC-ket, ahol kapják a LiPo akkuk az ívet rendesen. Kicsit más
lesz a statisztika, ami a ciklusszámot illeti. Kis rollerek is megküldik az akkut
2-3C terheléssel simán, hogyan is lehet ezt egy telefonhoz hasonlítani?
(Eleve 1 db LiPo vs. csillió 18650, esetleg 21700. Teljesen más felhasználás.) -
válasz
wwenigma
üzenetére
Többiek meg azt hisznek amit akarnak
Ez nem túl sportszerű kijelentés... Én konkrét tanulmányokat linkeltem be, azokra nem lehet azt mondani, hogy azt hisznek ők is, amit akarnak, mert a tudományos megközelítés nem a hiten alapul.
hamarább megy tönkre bármi a rollernél mint az akku.
Szerinted. Erről is jó lenne látni valami adatot, mert ilyeneket bárki tud állítani.
-
DigitXT
félisten
válasz
wwenigma
üzenetére
hamarább megy tönkre bármi a rollernél mint az akku
Kivéve, amikor az akku.
Azért ne legyenek illúziók a random (occó)
kínai cellák tartósságával kapcsolatban... Sőt, néha az összeszerelési
minőség is a béka segge alatt van, aztán hiába kíméli a user eltörik...
(Néha rá szoktak segíteni tömör gumi használatával, rázkódjon csak.
Esetleg megáztatják jól a rollert, tesztelve a nem létező szigetelést...
Ezek mind akku hibához vezetnek, még ha nem is töltés+merítéssel.)Ui: a legjobb, amikor állásban meghal a pakk. Mert csak. Telefonban
egyetlen egy zacskós cella van (LiPo): elég nehéz összehasonlítani a
rollerben található, pl. 10s3p, azaz 30 db 18650-ből álló akkupakkal.
Eleve a kémia sem tök ugyanolyan, meg cella a darabszám sem.
És akkor nagyobb rollerek még több cellából álló pakkjáról nem volt
szó! Ha mondjuk 72V-os, ami 20s, és nagyobb kapacitású, akár 10p,
azaz 200 db cella, amiből elég, ha egy megmakkan, borul a balance.
(Meg sem kell makkannia, elég, ha nem pont egyformák, így szépen
lassan ki tud alakulni káros feszültségkülönbség... Vagy karbantartja
a BMS, vagy nem. Azt kijelenteni, hogy a roller akkuk ugyanolyanok,
esetleg ugyanolyan tartósak, mint egy telefonakku az a hülyeség.
)Megjegyzem egy telefont ha lemerítesz 1 óra alatt, az elég meredek.
Egy rollernél meg normális, ha 25 km hatótávolság, és mész 25-tel... -
wwenigma
Jómunkásember
Nem, autók esetében azért mert addig megy a gyorstöltő és utána lassan. És azt tervezik éppen hogy azokat fogják büntetni akik 100ig töltenek mert sokáig foglalják az oszlopot. 🙂 Ez pont jó példa a kedves user befolyásolására.
Többiek meg azt hisznek amit akarnak, attól még normális használat esetén - ami nem 80-20as cseszekedes - hamarább megy tönkre bármi a rollernél mint az akku.
-
-
válasz
PociAti
üzenetére
"Ezek jól átgondolt intézkedések, nem úgy, mint az idegből meghozott teljes tiltások."
Így van.
Esetleg még az lenne "felhasználó-barátabb" intézkedés, ha működnének ugyan 24-05 között is, de csak max 10, vagy 15km/h sebességgel tudnának menni a bér rollerek.
Azt még egy részeg is elvezeti talán borulás nélkül; aki meg csak keveset ivott, vagy semennyit, mégiscsak haza tud rollerezni.Azt meg az ún. "demokrácia" megcsúfolásának tartom, amikor a választásra jogosultak 7.5%-a megy el szavazni, és ők ugyan 90%-ban nemmel szavaznak, de ettől még erre hivatkozva, az ő választásukat "tiszteletben tartva" megszüntetik a komplett bér roller rendszert egy nagyvárosban.
És a másik 92.5% véleményét nem kellene "tiszteletben tartani"? Akik el se mentek szavazni, mert nyilván nincs ellenükre a roller, ezért minek mennének el ilyen fxszságok miatt szavazásra.
Vagy megfordítva, mintegy 100ezren tiltakoztak ellene, és ~400ezren használták:
Most a 400ezer felhasználónak tiszteletben kell tartania a 100ezernyinyugdíjasroller ellenes véleményét, de a 100ezernek nem kell tiszteletben tartania a többiekét?Utálom, mikor a közelemben cigarettázik valaki, és kénytelen vagyok a melléktermék szagát én is szagolni. De tiszteletben kell tartanom, h őneki bármikor, bárhol jár az, h rágyújtson, függetlenül attól, milyen irányú a szél, ugye..
-
PociAti
őstag
válasz
Lami66
üzenetére
Párizsról már hallottam, máltai tiltásról még nem.
Különleges okai vagy előzményei szoktak lenni, ami hazai viszonyokkal nehezen összevethető. Pl. Máltán elég jól kiépült robogó hálózat van, nem igazán van szükség borulékonyabb rollerekre. Belvároson belül meg közlekedj gyalog.Az éjszakai ittas rollerbérlésről írtam már párszor, legutóbb 3 hete:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_28068-28068.html"A norvég főváros, Oslo hatóságai betiltották az éjszakai e-robogó bérlést. Helsinki is megtiltotta az e-scooter használatát hétvégén éjfél után..."
A Voi honlapja szerint hétvégén éjfél és hajnali 5 óra között nem vehetők igénybe az ő e-rollerei. Gondolom a másik 6 bérlőnél is hasonlóak a szabályok.Ezek jól átgondolt intézkedések, nem úgy, mint az idegből meghozott teljes tiltások.
Illetve a bérroller gyártói is próbálkoznak olyan (mesterséges intelligenciával megtámogatott) rendszert kifejleszteni, ami észleli a vezető ittasságát és megtagadja a roller további használatát. Vagy figyelmeztet, hogy szerinte járdán közlekedsz, pedig ott nem kéne.
The Verge angol nyelvű cikke.
Kulcsszavak:
Lime Vision AI system
Lime Advanced Sidewalk Detection
Driving under the influence (DUI)Nálunk elektromos rollereknél eleinte a zéró toleranciát emlegették, később a kisebb rollereknél a kerékpárosoknál alkalmazott enyhébb szabályt, ha biztonságos kerékpározásra (mi esetünkben rollerezésre) alkalmas állapotban vagy, akkor használhatod.
Valójában nincs normálisan szabályozva, így ne adjunk okot a rendőröknek, azok jogászainak, hogy fogást találjanak. -
-
válasz
Lami66
üzenetére
Értem, csak bosszant, h pár idióta miatt van a roller közutálatnak kitéve. Meg betiltják.
Ki szívja meg végül?
A keményendolgozórollerező kisember, mert ahol eddig felpattantam egy Lime-ra, ott ezentúl mehetek gyalog, vagy kereshetek egyéb közlekedési formát (helyi járatot valami idegen városban), mert lehet, h nem lesz bér roller lehetőség.
Vagy hát ugye miért nem autóval megyek, én vagyok a hxlye amúgy is.
Gyakori, h valami messzebb városba kell menjek, céges országkártyával elvonatozgatok, és mivel egyre több nagyvárosban van már bér roller, txkre jól össze tudom hozni ezeket az utakat.
De fennáll a veszélye, h pár idióta miatt nem lesz bér roller. :/
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem véletlen, hogy egyre több nagyváros, sőt, ország (Málta) tiltja be a bérelhető rollereket.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Eso utan koponyeg. Akkor tanulnak meg, ha a baleset elott el lennenek kapva. Viszont egy ilyen balesetnel mar valoszinuleg a balesetbol is megtanuljak, az itelet csak hab a tortan.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Pár napja valaki írta itt a hozzászólók között, hogy ez egy, mondhatni mintaszerű dolog. Bérelt roller, részegen az éjszakában, aminek borulás a vége, sajnos néha végzetes kimenetellel.
Inkább NE legyen ilyen! De nem is értem az embereket... huszonévesek halnak bele egy-egy ilyen balesetbe, ráadásul olyanok, akik előtt még 50 évnyi élet ott lenne... inkább részegen eldobják maguktól az egészet... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(vagy korábbi gyártást)
)

Oááá!
De remelem olyan helyen probalgatod, ahol nem kozlekednek masok!"
így a "bátorság" már nem lenne helyénvaló kifejezés.
Az ABS-t meg továbbra sem vagyok hajlandó bekapcsolni. 

Nyitásra mentem a közeli kerékpáros boltba, vettem egy 500ml- fékolajat 3500.-.