Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iOS alkalmazások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Megtaláltam közben:
"Pár hete "arculat egyszerűsítés" gyanánt kivezettük a fórumos hozzászólások alatt automatikusan megjelenő aláírásokat, ami nem okozott ugyan komolyabb felzúdulást, de páran így is hiányolták, így végül a - reményeink szerint - mindenkinek megfelelő javaslatot megfogadva most opcionálisan visszavezetjük ezt a funkciót: aki szeretné, vissza tudja kapcsolni a beállításainál."
Viszont ez alapján, aki újként regisztrál, vagy nem regisztrálként nézi a fórumot, az nem látja az aláírásokat, mivel nem is tud róluk, h egyáltalán be kellene kapcsolni.
-
-
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Igen, biztositás kelleni fog rá.
Ha 25-nél többel is tud menni, ill. nehezebb 25 kilónál, kelleni fog biztositás. -
-
-
-
Oda szoktam a rollereinket hordani ha valamit szerelni kell rajtuk. Most két G2-es vár hátsó lámpa javításra, a nagy hó óta nem világítanak. De így télen nem is voltak szinte használva, meg amúgy is csak nappal, ezért nem foglalkoztam még vele.
Nem tudom más roller szervizek milyen árakon dolgoznak, ők se olcsók, de hát szerintem valamiből meg kell élniük nekik is. Mindig elgondolkodok, h egy akkora üveg palotát mi pénz lehetett megvenni, bérelni, vagy fenntartani egyáltalán.
Ott láttam a szalonban. Mondjuk én inkább rötyögtem egy jót, ilyen mxrhaságot ki talál ki... Pihent agy..
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ezzel amúgy közúton lehet menni?
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Honnét tudjam?
Ez lett a piaci ára.
Drágábban már nem veszik meg, mert mindig van olcsóbb is.Az F3 Pro-t 130ezerért vettem Hardveraprón. 60km volt benne. Nyilván nem fogom megkérdezni az eladót, h miért ilyen olcsón adja (hónapokig hirdette pedig, h valaki elvigye végre, de senki se akart érte menni), gondolom nem volt tisztában vele, h 170-200 lenne a reális ára, nem 130, én meg nem homályosítottam fel. Egyébként drága ruházatban fogadott az eladó, szóval valószínűleg volt nála pénz lóvéra. Egy nagyobb típusú Kugoot vett, azért adta el, mert a 25 nem volt elég neki se.
Én mondtam el neki, h amúgy 40-el is tud menni, van már rá megoldás, ezt mondjuk nem tudta.A Navee GT3 Max nemrég 150ezer volt az Auchanban, szerintem ezzel el is intézték a használtpiaci árát ennek is, meg a Xiaomi 5 Maxnal, Pronak.
De Hardveraprón is, Marketplacen is elég sok 5-ös Prot, Maxot látni 130-140-ért, utóbbit 150-170 közt. Ezek után ki venne drágábban Segway G2-t, ha ennyiért megkapja ezeket?
Ajánlgatnám azokat is, de módosítva csak 32-t tudnak, míg a Segway 40-et is, az index csipogás kikapcsolható, és jobb a rugózása.
Az egyetlen rizikó az elsőteló, de amelyiknél nem jött elő újabb korában ez a hiba, azoknál már nem is várható.Szívesen vennék más teleszkópos pálcikarollereket is, de nemigen ismerek más típust, ami ennyiért ezeket tudja nyújtani, mint egy G2.
A Kugook is olcsók, csak az már nem pálcikaroller kategória, meg hát az nem az a típus, amit ajánlgatnék, de árban verhetetlen, úgyhogy úgyis mindenki azt veszi, nem a drágább társait.
Amúgy nem gyűjtő vagyok, csak 4 gyerek = 4 roller. Plusz nekem meg barátnőmnek.
Ha a nyaralónk télen fűtött lenne, akkor pl nem kellene hordozni a rollereket, (mikrobuszunk van), egyszerűbb lenne oda is venni négyet, azt mikor odamegyünk, nem kellene vinni, mert lenne ott is négy. (Ha csak 150-el számolom darabját, ez nekem nem nagy összeg.) Még jó, h a lányok biciklikkel is elvannak.
-
válasz
norrberth
üzenetére
Erről az a video jut eszembe, ahol a biciklis egy másfél méteres karton távolságtartót kötözött a biciklijére hátulra, aztán egy busz meg ahogy próbálta előzni, beleakadt, és fellökte a kerékpárost, miközben simán elfértek volna mindketten, ha a bicajos nem kötözi magára azt a szxrt, h nehogy elférjen mellette valaki "túl közel van" jeligével.

-
Évente jelenik meg újabb sorozat, sőt, időnként a gyakorlatilag meg sem jelent modellek helyett "2nd gen" néven sikeresebb modelleket adnak ki, de ez a Segwaynél is megfigyelhető volt, bár ott a "II"-es modellek alig futottak, már jött az újabb generáció.
Itt át tudod nézni az adataikat.
A Xiaomiknál van némi összefoglaló is linkelve.Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Navee GT3 Max
Segway G2, G3
Segway F3, F3 ProÉn a Hardveraprón szoktam venni alighasznált példányokat, esetleg Marketplacen.
Ha kicsit visszaolvasol, van pár hsz-om a közelmúltban ahogyan másoknak válaszoltam hasonló kérdésre.
-
-
válasz
mathgery
üzenetére
Segway ZT3, G3 van csak ennyiért.
Előbbi 40-el, utóbbi 45-el megy, vagy hihetetlen sebesség kábelt kell használni, vagy régiómódositással feloldva.
Xiaomik csak 32-t tudnak modositva is.A bestbuy meg egy használt Segway G2, ezek átszoftverezve 40-el is mennek. 150ezer körül hirdetik őket.
-
A Road Electroban az eladótér közepén láttam már, de azt hittem csak dekoráció.

Nem AI, van video is.
https://vm.tiktok.com/ZNR4gJ21Y/ -
Mindenképpen 12"-os Xiaomit akarsz csak?
Segway G2, F3 Pro, G3, ZT3?
Ezek is mennek 40-el, van amelyik 45-el.
Xiaomik módosítva is csak 32-t tudnak.Átszoftverezett G2-ket használunk itthon, négyet, 110-150ezer között vettük őket használtan, kevés km-el, némelyikre még 2+ év gari is volt.
Az F3 rugózása például sehol sincs a G2-éhez.
A többit hosszabb távon nem használtam, csak pár kör erejéig, így a rugózásukra már ne emlékszem annyira, de az F3-é nem sokat ér.Persze jobb egy 12"-os kerék, de akkor most az összes 10"-os kerekű roller már szxr lett hirtelen, vagy mi?
Azért kezeljük már helyén a lehetöségeket.
300ezret elverni valamire, ami csak 25-el megy, nem biztos, h olyan jó döntés, mikor vannak jó alternatívák.Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
+1
Illetve most különösen szeles napok voltak/vannak. Nem tudom arra felétek ez mennyire gyakori, de itt ahol én lakok, nincs ilyen szél folyton, illetve a napokban délutánonként füvet nyirtam (traktorral, többezer nm2-es felületen), és kábé ilyen félóránként változott a szél, h hol fújt, hol le kellett venni a pulcsit, mert nem fújt, de hihetetlen, h milyen erős széllökések jöttek teljesen random időpontokban. Ez nem szokványos, ilyen azért nem szokott lenni. :/
-
-
válasz
rajzol01
üzenetére
Kábé ugyanezt kérdezte tegnap valaki, arra válaszoltam ezt.
Én a helyedben a Hardveraprón nézegetnék, esetleg Marketplace.
Azért, mert ha vesztek valamit 150-200ezerért, amit majd nem használ inkább mégse, és két hét múlva el akarod adni, akkor csak nagyságrendekkel kevesebbért fogod tudni eladni.
Ha viszont egy jó, de olcsó rollert veszel, akkor nagyjából ugyanannyiért ki is tudsz szállni belőle.Én Kukirint semmiképp se vennék neki, azt azért leszögezném. Mert azok 40-50-el is mennek, első rollernek inkább ne. Még akkor se, ha az iskolában már vettek párat a (felelőtlen) szülők néhány gyereknek.
Xiaomi Mi 3 60-70rzer
Xiaomi Pro 2 80ezer
Segway F2 Plus, esetleg ("sima" F2) 80-100ezer
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 100-120ezer
Az újabb rollereken vannak lengéscsillapítók is, ami jó dolog, az ötös Xiaomikból egész olcsón lehet kifogni alig használt példányokat. -
-
válasz
hódmaci
üzenetére
Hány kiló?
Emelkedőkön is fogja használni, vagy sík terepen csak?
Kell majd cipelni? Vagy mindegy a súlya?Amit kinéztél, csak 20-al tud menni, míg a pálcikarollerek általában 25-el. Aztán tömör gumis, lengéscsillapítók vannak ugyan rajta, de annak más hátránya is van. Első kerék hajtású, pedig kábé minden roller hátsókerekes ma már. A 10Ah-s akksi kb 25km-t tud. Nem tudni a motor mennyit tud csúcsban. Index ugyan nem annyira fontos, de az újakon már általában mindegyiken van.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro , 5 Max, esetleg a "sima" 5
Xiaomi 6 Pro, 6 Max
Navee GT3 Max
Segway F2 Plus
Segway F3, F3 Plus
Segway G2Ha többet nem akarsz rákolteni, mint amit kinéztél, akkor nyilván a fentiek nem lesznek jók, mert drágábbak. De ha van pénz lóvéra, inkább ezek közül válasszatok.
Itt össze tudod hasonlítani az adataikat.Hasonló korú lányaim (meg a kisebbek is) G2-ket használnak. Használtan vettük mindet 100-150ezer között. De ők azért már elfogyasztottak korábban pár rollert, kezdve a kisebb kerekű Xiaomikból.
Én ebben a kérdésben nem foglalnék állást, h 12 évesnek bicikli való inkább, vagy roller, de DigitXT-nrk igaza van.Korábban Xiaomi Pro 2-t javasoltam volna nektek, mert azok még kisebb rollerek voltak, de az is csak használtan éri már meg, és az még lengéscsillapító nélküli roller volt.
Olcsón szoktam látni Marketplacen is, meg Hardveraprón is F2 Plust, 4 Pro (2nd gen)-t, az ötös sorozatú Xiaomikból, illetve a G2-k is rendszeresen felbukkannak, és hát van még Pro 2 is.De nagyon óvatosan használja eleinte, mert hihetetlen mekkorát lehet esni alacsony sebességen is, és szonnal törik a csukló, könyök, állkapocs, fogsor, vagy a koponya, a roller kormánya meg "beleáll" a mellkasba, és megüti a bordákat.
Kormányt pl nem lehet elengedni, mint egy biciklinél, azonnali instant esés jár érte, vagy út szélén a lehullott falevelekre ne menjen rá, mert egyből elforog a hajtott kerék, megáll a roller, és előreesik a rolleres.
Gyakoroljon kis forgalmú utcában, úton, járdán, ahol semmi sem jár, kerülgesse a csatornafedeleket, gyakorolja a kanyarodásokat, hetekig fog tartani mire elmondhatja, h biztonságosan tudja használni. -
válasz
Silentfrog
üzenetére
Na, azért ez megnyugtató.
-
-
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Azt hittem azért vetted a ZT3-at, mert olyan rollert akartál, amit 40-el is tudsz használni.
Hát ha csak 25-el hajtod, és emelkedők nélkül is csak 25km-t tud, akkor valami gondja lehet.

-
válasz
Silentfrog
üzenetére
A megtehető hatótáv nem lineárisan csökken a sebesség emelkedésével.
40-es tempóval hamar lemerül, én mondtam.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Nagyobb akksi van a rolleredben?

Gyárilag 15.3Ah, nem 18. -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Ezért volt ott a gúnyos vigyor smiley.
Persze, h jó lett amúgy.
-
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Kár, h nincs itt PociAti.
Elmagyarázná, h ez miért nem jó.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Hallod, amikor írtam a hsz-t, néztem, h mennyi ugye a Wh.
És meg is lepődtem, h a G2-es többet tud tárolni.
Úgy rémlett, h egálban vannak.Bár ugyan a G2 nem gyorsul úgy, mint az F3 Pro, nem megy úgy felfelé azon a bizonyos 10%-os emelkedőmön, ahol rendszeresen fel kell mennem, DE mintha a G2-vel eggyel többször is meg tudnám tenni ezt a 10km-es kört, amit időnként elfutok itt a városban. Szóval nem csoda, ha "fikázom" a 10Ah-s 48V-os akksival szerelt rollereket, mert ha 40-el használjuk őket, akkor édeskevés az a 10Ah.

Ráadásul az F3 sorozatban nagyobb akksit se lehet beszerelni, mert a Segway elvágta ennek az útját, lévén a trepni alatt "megfelezte" a tárhelyet. Cserébe padkáról könnyebb letolni a rollert.

Az átalakított G30-am 48V 25Ah. Ezek után egy 10Ah-s roller, hiába gyorsul jobban, hiába megy felfelé jobban, még fél, harmad akksival is, hamar kiütközik, h elfogy belőle a tárolt energia.
Pláne, ha a lengéscsillapítói is gyengébbek mint egy G2-nek. -
válasz
bandigyerek
üzenetére
De.
De nincs más. Mindegyikbe ezt építik: 48V 10Ah
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro / 5 Max
Xiaomi 6 Pro / 6 Max
Segway F2 / F3 Pro
A Segway G2 ugyan 36V 15Ah, de az majdnem ugyanaz Wh-ban.
A Navee GT3 Max, és a Segway G3 akksija nagyobb csak picit. (48V 12.4Ah)
25-ös tempóval egyébként ez nem rossz, de 40-el már hamar elfogy. -
-
-
-
válasz
vendingo
üzenetére
A korai példányok között fordult elő, de később a Ninebot módosított valamit rajta, a késöbbi rollereknél már nem jelentkezett az a hiba.
Az F3 sorozat meg a G2-höz képest sokkal gyengébben rugózik.
Elég nehéz így rollert választani.

G3 azért jóval drágább, mint egy ~150ezres használt G2; (újonnan ilyet már nem vennék, az nem éri meg szvsz).
A Xiaomik meg nem tudnak 40-el menni.Patthelyzet.
Ráadásul a G3 se örök, ~5ezer km után beáll a hidraulikus lengéscsillapító, aztán lehet cserélni őket.

De biztos olvastál erről is te is.Ami a G2 lengéscsillapítóját illeti, én amiatt nem aggódnék, nekem a menetkomfort (rugózás) fontosabb, mint azon aggódjak, h ha esetleg elromlik a lengléscsillapitó, akkor mi lesz. Hát kicserélem, veszek rá egy Sharksetet, még jobb is lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze mindez felhasználó függő, ki mire akarja használni, mennyivel akar menni vele.

-
-
válasz
vendingo
üzenetére
Ugyan.
Túl van ez lihegve.
4 G2-esünk van.
Mindegyiket használtan vettem 110-150ezer között max párszáz km-el.
Három 40-el is tud menni, egyik csak 35-el, úgyhogy mondhatni nincsenek kímélve.
Még ha elő is jönne ez a lengéscsillapító hiba, egy lengéscsillapító cserével megoldható, azt kész. -
-
A legnagyobb akksi a Segway G3-ban, és a Naveeban van
Ez utóbbi majdnem ugyanaz, mint a Xiaomi 5 Max.
Az Auchanban épp akciós:
https://auchan.hu/shop/navee-gt3-max-elektromos-roller-149.990Ft -
Hány kiló vagy?
Pálcikarollert keresel 25km/h sebességgel, vagy gyorsabbat?Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Xiaomi 6 Pro, 6 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G2, G3
Navee GT3 ProItt össze tudod hasonlitani az adataikat.
A Segway alu ötvözetet használ, ezért könnyebbek, mint a Xiaomi rollerei.
(Segway kb 40-el is tud menni, Xiaomik csak 30-32-vel.) -
"Hihetetlen sebesség" kábelt kell venni hozzá Aliról, vagy FID-től, az duplázza az elérhető végsebességet.
A kormányoszlopban a kijelzőhöz menő kábelcsatiba kell beilleszteni.
Rá tudsz keresni.A másik megoldás a szoftveres régióváltás.
F3 Pro-t kábellel használom, eddig príma.

-
-
Az a bajom a Xiaomikkal, h csak "global" szintre lehet módositani őket, max 30-32km/h-t tudnak. Akkor meg minek ekkora tudású gép, ilyen lengéscsillapitással. Hogy 25-el szüttyögjek vele?

Segwaynél legalább az arra alkalmas modelljeik 40-el is mennek. (Okosítva.)
Visszaolvastam közben amiket irtál korábban.
Nem tudom a hatos mennyivel másabb a négyesnél.
A Navee csúcsmodellje akciós az Auchanban például épp.
Kb ugyanaz, mint a Xiaomi 5 Max. -
-
-
-
válasz
whbear
üzenetére
Ezek a rollerek csak 25-el mennek.
Ha sikerül átszoftverezni, akkor is csak 32-vel.
Ilyen sebességnél nincs jelentősége a C futómű geometriájából adodó hibáinak, ezért nem is említettem meg.
A Xiaomi Ultra, Navee S60 futóműve jobb, jobban (többet) rugózik.
De akkor is a GT3-at venném.Engem jobban zavarnak az olyasmi apróságok, h ki lehet-e kapcsolni az indexelés közbeni csipogást, vagy a bekapcsoláskor/kikapcsoláskor csipogást.
Emelkedőkre hogy mennek fel.
Kitámasztó mekkorát "kattan" mikor éjjel hazaérve letámasztom hogy a kerítéskaput kinyissam.
Világítást egy gombnyomással ki tudom-e kapcsolni, vagy csak a szoftverből.
Mennyire rugózik, mert pl a Segway (naaaaagy) F3 sorozata csapnivaló.
A nagyobb akksi nekem fontosabb, de csak a Segway G3-ban van ekkora, meg ebben a Naveeban. -
válasz
whbear
üzenetére
Itt ki vannak gyűjtve az adataik, össze tudod öket hasonlitani:
https://logout.hu/bejegyzes/markasabb_rollerek.htmlVan közte link a Xiaomi 5, 6 sorozathoz is, kicsi összefoglaló, ismertető.
A Navee a Xiaomié, ezért ugyanaz kábé.
Viszont a GT3 Maxban nagyobb az akksi, mint az "eredeti" Xiaomiban.Ha van rá lehetőséged, probáld ki őket megvétel előtt, hasonlitsd össze öket, rugózást.
-
-
válasz
whbear
üzenetére
Jó az S60 rugózása.
Kérdés, h mire akarod használni őket.
A GT3 Maxban nagyobb akksi van, és városban elég ennek is a rugózása.
Auchanban épp nagyon akciós.
https://auchan.hu/shop/navee-gt3-max-elektromos-roller-148.497Ft -
Hátha érdekel valakit:
-
Haveromé. Ez jó ár érte, hmmm?
-
Napi rolleres baleset...
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A Ninebotnál ki lehet kapcsolni a csipogást indexnél, de a Xiaomikon nem. Cserébe a Xiaomik csipogása halkabb volt.
Lehet a hatos szériánál emeltek a hangerőn, nem tudom, még élöben nem hallottam.
Engem is zavar egyébként.Az inditáskori belökés sebességét meddig lehet állítani? Segwayeken 3 vagy 5km/h. (Átszoftverezve 0-t is be lehet állítani, én igy használom őket.)
Járdán 10-el menj csak gyalogosok között.
Az nem számit egy ciklusnak, ha nem nulláról töltöd fel. Pl ha minden nap 20 %-ot merül, akkor ötnaponta lesz csak egy teljes ciklusod.
A te rollered esetében, ha mondjuk 50km hatótávolságot feltételezünk, akkor 500 x 50 km-t tudsz megtenni az 500 ciklus alatt, ami kb 25ezer km. -
válasz
csababarca
üzenetére
Szerintem nincs hozzá eszközöd.
-
válasz
csababarca
üzenetére
Segway G2?
Azoknál vezérlőt lehetett cserélni, global vezérlővel 35-el megy, az újabbakkal meg 40-el. De már nem kell vezérlőt cserélni, már át lehet szoftverezni őket.
Vidd be egy roller szervizbe, megcsinálják. Vezérlőtől függően 35, vagy 40 lesz a végsebessége. Nekünk is át vannak szoftverezve. -
Napi hergelés a rollerek ellen poszt:
Aki második nap elesik, mert nem volt még ideje kitapasztalni, h mit okoz egy úthiba, az nem is biciklizett soha még?
-
-
-
-
-
-
válasz
DigitXT
üzenetére
A bérrollereket nem tudom milyen arányban használják turisták, és nem turisták, vidéki városok némelyikében is van, ahol viszont szvsz nem jellemző, h turisták használnák őket, inkább a helyi lakosok.
Cégek pl adnak bérletet, és lehet akár munkába járni is használni, ez se ritka. Ez is egy juttatás.
Nálunk a helyi e-bikeokat lehet ingyen használni, a budapesti telephelyesek meg a Bubit használhatják korlátlanul térítésmentesen. Mindenki sxgge alá nem lehet cégautót adni, de a környezetbarát közlekedés támogatása jópont a multiknak.
Inkább az ellenőrzésekre gyúrnék rá. Aki nem rendeltetésszerűen használja, durván megbirságolnám.
Csak egyszerűbb sebességet mérni, vagy azt számonkérni, a Stop táblával előjelzett, de teljesen belátható kereszteződésnél miért nem állt meg az autós, ha teszem azt, a kereszteződés többi ágánál semmi sem jött.
Az agyonszabályzás helyett inkább sokkal több bicikliutat kellene épiteni. :/
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem kell idézned azt, ami lakott területen kívülre vonatkozik, éjszaka, és rossz látási viszonyok között, ezt bicajjal eddig is betartottam, ha úgy adódott. Vagyis ha mind a 3 feltétel fennállt. Nincs ebben semmi új, a mellény egy hasznos dolog.
Bérrollerek szerintem lakott területen kívül nem is nagyon vannak, csak ahol egy bicikliút is összeköti a lakott területen kívül a településeket.Már megint olyanra válaszoltál, amit én nem mondtam.
Nappali, és városi használatról beszéltünk, és én is erre reagáltam.
A mellény hasznosságát nem vitatom, én is szeretem látni egy egy biciklisen ha van mellény, mert jobban látszik, mintha nem lenne rajta, még nappal is.
Csak ne tegyék kötelezővé, mert nem életszerű a használata.A sisak más, az értelem szerűen a használóját védi, ebben is egyetértünk.
-
-
-
válasz
Emunem
üzenetére
Hát szoftvereztesd át, aztán megy gyorsabban is.
Nálunk nincsenek bicikliutak, így én a forgalomban haladok, muszáj legalább 40-el mennem, de még ez is kevés azokon a szakaszokon, ahol 50-es tábla van.
Szerencsére sok úton, amiken járok, 30-as tábla van, azokhoz elég a 40-es korlát is. -
-
-
válasz
Emunem
üzenetére
A Segway, Xiaomikra gondoltam, nem a noname rollerekre.
Ez a hirtelen ráfékezés lejtőn lefelé ez Ninebotnál is volt F2 sorozatnál, G2-nél, de amint a felháborodott felhasználók megírták hozzád hasonlóan a halálközeli élményüket Redditen, X-en, máshol, nagyon gyorsan adott ki szoftverfrissítést hozzá a Segway.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Gyorstöltő szerintem se kell.
Ha 10ezerért látsz valahol, akkor oké, de 22, meg 25ezerért inkább nem vennék.
Elektromos Xiaomi pumpát vegyél majd, az fog kelleni. Hetente azért nem árt a keréknyomást ellenőrizni.Amiket írtál hatótávokat, azt azért ne vedd készpénznek.
Ugyanaz a hajtáslánc, és akksi van a kinézett rollerben, mint a korábbi generációs rollerekben, 4 Pro (2nd gen), 5 Pro/5 Max (48V kb 1000W), és ezek a rollerek 25-ös tempóval életszerű körülmények között kb 40-45km-t tudnak. Azért, mert a kerékátmérőt növelték, kb ~5-km-t adtak hozzá a hatótávhoz pluszban a 10"-os kerekűekhez képest.
Ott is van az apróbetűs résznél, h 70km-t 15-el Eco módban tud a roller.Ahogy feljebb is írták, annyira azért nem gyorsak a gyorstöltők, amúgy, h ártson a rollernek (akksinak) a hosszútávú használatuk.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Az új rollereknél lejtőn kb nem kell fékezni, mert visszafogja magát a roller, érzékeli, h gurulna, és automatikusan elkezd a motorfék fogni.
Akkor is, ha a visszatöltést minimumra állítod.
Sőt, ha elengeded a gázkart, akkor mondjuk 30-ig felgyorsul, de aztán elkezd fékezni, és 25-re beáll. Ha viszont folyamatosan nyomva tartod a gázkart, akkor fix 25-el gurul lefelé - tartani próbálja a 25-öt, hiszen a 25 a roller végsebessége.Átszoftverezett roller esetén ugyanez, csak ott lejtőn jobban felgyorsul, majd a végsebességre lassul vissza (35, vagy 40 - típustól függően).
Xiaomiknál nincs ekkora végsebességre szoftverezés lehetőség, azoknál csak a global verzió értékét lehet megadni, ami max 32km/h.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni?Itt írtam róluk kicsit.
Ha van pénz lóvéra, akkor hajrá. De ha csak néha kell pár kör erejéig, elég lenne neked egy majd` 100ezerrel kevesebbe kerülő verzió az ötös sorozatból is szerintem.
A hatos sorozat lengéscsillapítói nem tudom milyenek, próbálj ki azért pár rollert, mielőtt megveszed szerintem:
4 Pro (2nd gen)
5 Pro/5 Max
Segway F3/F3 Pro,
Segway G2, esetleg G3
Navee GT3 Max -
-
-
válasz
vendingo
üzenetére
Ezeket 10-15ezer km-re tervezik, 700km az semmi neki.
Első teleszkóp szokta megadni magát, de ha eddig nem jött elő ez a hiba, akkor már nem is fog.
Szerintem érdemes megvenni, az egyik legjobb roller. Pont ennyi az ideális ára. Lehet válogatni, meg vadászni kevesebb km-es példányokat, de szerintem ezzel se jár rosszul 700km-el.
Átszoftverezve 40-el is tud menni.
Ilyenek vannak nekünk is itthon.
-
válasz
bandigyerek
üzenetére
Szegény G2-es.
Azért direkt így nem esnék vele.
-
-
-
-
Biztosítás van rajtuk, azt az üzembentartó állja. Volt erröl cikk a Lime kapcsán.
A külföldi árakat nem ismerem. Eddig azt hittem itthon nem drágák ezek a bér rollerek. Mondjuk nekem bérletem van, úgy nincs feloldási díj, a km költség meg nem tűnik soknak.
Ami jobban zavar, az a rollerek műszaki állapota.
A kormánycsapágy gyakran annyira szxr, h szinte nem lehet kanyarodni vele. Nem igaz, h ezt nem veszik észre azok, akik karbantartják őket.
Sokszor nem megy a roller 21-22-nél többel, akkor se, ha ilyen 20+ km hatótávot ír. Vagy ha kifogok egy-két piros lámpát, azért bosszantó, h olyankor nem áll le a számláló, igy lesz egy négy-ötszáz Ft-os útból 800-1000Ft-os út. :/ -
válasz
ImACeltic
üzenetére
Erre gondolhattak a rendőrök.
Időről időre felelevenítik, és erre hivatkozva kérik számon a rollereseket.
https://hvg.hu/cegauto/20191121_pinter sandor doktorbelugyminiszterelnokur smkp rendelet -
válasz
Graphics
üzenetére
Hát akkor rendeld meg, oszt kész.

Mire vársz még.Megerősíteni senki se fog, mert ezek noname rollerek, azt úgyse fog ajánlani senki.
Viszont kétségtelen, h árban verhetetlen.
Ez az iScooter egy ismert név a Xiaomi másolatok között, sokan használják.Pláne neked csak 2-3km-re kell, ekkora távra böven jó lesz.

-
válasz
Graphics
üzenetére
Nem követem az "olcsó noname rollereket Alin".
De ennyiért szokott ugyanilyen tudású lenni Aliról is:
https://hardverapro.hu/apro/iscooter_i9_elektromos_roller_uj_4/friss.html
Ennyi erővel ezt is megveheted.
Az eladó is valószínűleg kuponozva vette, és ezért árulja ennyiért.Xiaomi klón. Tömör kerekekkel. (Ez nem túl jó.)
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is fogod használni?Esetleg ezek vannak még az aprók között ilyen ársávban:
https://hardverapro.hu/apro/elado_ujszeru_xiaomi_pro2_roller/friss.html
https://hardverapro.hu/apro/segway_ninebot_kickscooter_f40_e_elektromos_roller/friss.htmlItt össze tudod hasonlítani az adataikat:
https://logout.hu/bejegyzes/markasabb_rollerek.html -
válasz
rumos14
üzenetére
Tessék, eddig 150 volt, most akciós, 130ezer.
https://hardverapro.hu/apro/ninebot_g2_elektromos_roller_2/friss.html -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Milyen érdekes.
Már 25km/h szerepel az összes helyen.
Vajon van összefüggés, h mailben megkérdeztem tőlük, h miért csak 20-al tudnak a rollerek menni? Mert azon kívül, h megköszönte egy bot az érdeklődést, más választ nem kaptam.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Az MWC-n a globális termékbemutatót tartják, értelem szerűen 25-ös végsebességű rollerekkel.
De ha ugyanazon termék német oldalát nyitjuk meg, már két fékkar lesz rajta, és 20-as sebességkorlát.
A magyar oldal meg szintén 20-as sebességkorlátú rollerekkel ad be.A Xiaomit kéne megkérdezni, h ez most valami elírás, (de akkor vagy 20 helyen szándékosan elírták), vagy mi az oka, h ilyen rollerekkel jelennének meg a magyar piacon.
-
Azért hihetetlen, h ezt a KRESZ tervezetet állítólag valami sokszereplős munkacsoport dolgozta ki, de mégis sok pontnál kb katasztrófa a tartalma. Vitézy, vagy a stábja meg egymagukban többet tettek le az asztalra, mint Lázár.
Pont ugyanolyan részletességgel, ésszerűséggel indokol szinte minden tételt, ahogy a közgyűlésben is szembesíti a fidesz frakciót azzal amit sokszor művelnek.A Vitézys verzióban már 25km/h szerepel pl a rolleres sebességnél (nem 20km/h - látod, Xiaomi?), és a kerékpárokoknál, kerékpárutaknál is eltörölné a tervezet 20km/h-s javasolt sebességkorlátját. Nem is értettem ezt mire vélték mikor először olvastam. Melyik bxrom találta egyáltalán ezt ki? És hogy jutottak el addig, h bele is tegyék az új KRESZbe?
Mondjuk azt nem értem, miért kell a bérrollereknek 20-as korlátot beállítani, esetleg bele vehetnék, h akik applikációval használják őket, és az app profilja már mondjuk 100km-t megtett, azoknál akitválódik a 25-ös korlát, hiszen valószínűleg nem először használnak rollert, nagy valószínűséggel biztonságosan tudják vezetni 20 helyett a szédítően gyorsabb, már-már életveszélyes 25km/h-val is.
-
válasz
fcbarca
üzenetére
Bukósisak egyelőre nem kötelező.
Eddig se volt az, és amíg az új KRESZ nem lép életbe, (ami még sehol sincs), addig nem kötelező.Egyébként az a fajta, ami az állkapcsodat is védi, hasznosabb rollerhez. Én nem ismerem különösebben a bukósisakokat, (nekem csak egy biciklis Meridám van, amit valamelyik biciklihez kaptam), de mielőtt megvenném, felpróbálnám, vannak is ehhez helyek, ahol van választék. Majd jönnek mások, és ajánlanak.
Biztosítást az insura.hu-n tudsz kalkulálni. Párezer évente.
-
válasz
INGJOKE
üzenetére
A budai rakparton fogtam már ki többször is olyan biciklis állatot, aki vagy 40-el tekert. Én az ilyeneket el szoktam engedni inkább. Azon a szakaszon járda mellett fut a bicikliút, és sok helyen mindegyik szűk. Én is mehetnék 35-40-el, vagy többel is a gyalogosok mellett, de eszembe se jut.
Viszont azt utálom, h az ilyen kerékpáragyú sznobok utolérnek, és a sarkamban tekernek, inkább félreállok, várok, h jól eltávolodjon, azt utána már nem liheg a nyakamba, nem csenget rám, nem kiabálja, h "pálya".
-
válasz
greyslay
üzenetére
Ennyi pénzért ne várj csodát.
Tesztet úgyse fogsz találni róla, inkább csak ismertetőt (ott meg rosszakat úgyse fognak róla mondani).Ha a Xiaomi/Segway/Ninebot termékeknél olcsóbbat keresel, tulajdonképpen bármelyik noname rollert megveheted. Az iScooter is ilyen másodvonalas roller, remélhetőleg pl normális akksi van benne, bár 14Ah-s, 48V-os akksi ennyiért hihetetlennek tünik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Windows 11
- Apple MacBook
- Rekordidő alatt futott be az új Arc meghajtó
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - 16/256GB - Megkímélt állapotban - Google Jótállás:2026.12.09-ig
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Pro 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest