Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Íme a képek. Ami még benne volt az árban a fékek cseréje 4 dugattyus hidraulikusra (ez hétfőn készül el) és én kértem hozzá egy Minimotors EY4 kijelzőt.
-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Áhh, így már érthető.
Emiatt asszociáltam az Okaira, bár nem állt össze a kép, de így már világos.

-
alphamooncam
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi !
Közben megtaláltam ...
Elvileg csak hosszabbítanom kell a kábelt, mert 12V-os. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Az egy tömböt képező akkutelepet nem lehet és nem is szabad megbontani, leágaztatni, hiszen az kikerülné a BMS-modult, ami az akku negatív ágát szakítja meg probléma esetén. Meg amúgy is, egyenlőtlen terhelés a cellákra soha nem jó, ha relatív nem is nagy áramról van szó és még időben sem sok.
Feltételezem, hogy DC-konverterrel szokták megoldani, mint ahogy találtam is egy rajzot, de most tovább nem nézelődtem, ez van egyelőre. Vannak vezeték nélküli indexlámpák is, talán láttad is, annak belső akkuját kell viszont töltögetni USB-ről általában / gondolom a szokott módon.

-
alphamooncam
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére

Lett egy kis + hasmagasságom... viszont rövid lett az oldalsztender.
"Nem baj, ha 12Voltos, sok ilyen index 12Voltos, lehet hozzá levenni az akksiról.
Úgyis külön kapcsolóra kötöd, nem?
Melyik Okai ez? Azokon nincs gyári index, ha jól emlékszem."Ez gyári index, meg féklámpa 4 LED csoport + Dualtron sárvédő világítás logó, mint írtam kilenc vezeték.
Vezetékezni elvileg nem kell, ha 12V jön ki rajta, max meghosszabbítani.
Közvetlen az ülés tenném, talajtól kb. 80cm magasra az indexet, hogy kiverje a paraszt szemét.
-
Mondta, h a lányának akarja a rollert adni, igaz nem mondta hány éves, de jobban örülne neki, ha csak 20-al tudna menni vele egyelőre, míg megszokja egyáltalán.
Amikor az első rollert vettem, kb 2 hétig én is csak 20-al használtam D módban. Sokáig úgy voltam vele, h ez nekem elég lesz, sőt elképzelni se tudtam, mások hogy tudják "kontrollálni" az ennél nagyobb sebességet, a D módban elérhető gyorsulásnál nagyobb gyorsulást.

Mivel egy kertvárosi övezetben lakok, napközben a gyakorlatilag autómentes utakon "gyakoroltam" fel le az úton kb 3 napig, napi kb egy órát. A kanyarodások nem mentek egyáltalán, aztán már balra tudtam fordulni, de jobbra még nem, csak akkora ívben, meg olyan alacsony sebességgel, h inkább nem mentem ki az autók közé vele - sajnos bicikliutak errefelé nincsenek.
Csatornafedeleket kerülgettem, meg az út szélén parkoló autókat.
Aztán éjszaka, mikor senki sincs az utakon, akkor mentem el vele az egyik csomagautomatáig a belvárosba, illetve a munkahelyemig, meg vissza párszor, h "begyakoroljam" az utat, asszem a harmadik nap éjjel, aztán csak másnap kezdtem el használni nappal is "élesben" az úton. De kb 2 hét után volt már, amikor az S módot először elkezdtem használni. Azt már egyébként hamar megszoktam, azzal nem volt gond.
A gyerekeink is D módban tanulták meg használni, igaz, nekik pár nap alatt megvolt a rutin.
-
válasz
st6969
üzenetére
Hát ez pech, h a D módban is 25 a vége.
Más rollereknél ott csak 20 szokott lenni.
Ami a D és az S mód közötti különbséget illeti:
Más rollereknél a motor általában a dupláját adja le csúcsban.
Tehát pl Pro 2: 300/600W, G30: 350/700W, F2: 400/800W, de a D38 az 350/500W-os. Emiatt nem sok különbség lehet a D és az S mód között, ezért lehet, h "érzetre" sem venni észre nagy különbséget, ha átváltasz a módok között, mivel S-ben sem sokkal nagyobb a motor max teljesítménye.És megtaláltam végre a hirdetést a privijeim között, amit kerestem:
Sajnos a hirdető már nem aktív, ezek szerint ezért nincs már kint ez a hirdetés. De a tel száma megvan még: 06209391485
A felsorolásban nincs ott ugyan a D sorozat, de amikor utoljára beszéltünk, úgy rémlik, h említette h már a D sorozathoz is van lehetősége hozzányúlni.
Keresd meg, hátha tud segíteni. -
válasz
alphamooncam
üzenetére
Nem baj, ha 12Voltos, sok ilyen index 12Voltos, lehet hozzá levenni az akksiról.
Úgyis külön kapcsolóra kötöd, nem?
Melyik Okai ez? Azokon nincs gyári index, ha jól emlékszem.Egyébként azért javasoltam a szervizt, mert én is ott csináltattam. (Újpest, RollBase). Nekem is 12Voltos indexek kerültek rá.
Elmagyarázták, h mit csináltak, értettem is, csak nem érdekelt. Összerakták, kifizettem, problem solved.
Mondjuk én hátra nem rakattam ilyen izéket, ezek motorra valók, (szerintem ) nagyon túllógnak oldalra, pláne egy pálcikán.
A kormányok végeire meg már lehet venni a Segway G2-n, vagy az F2 sorozaton megismert index-markolatokat kapcsolóval, azt egyszerűbb applikálni. -
alphamooncam
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Első kérdés, hogy kompatibilis-e a szett a rolleremhez, tehát 12V megy -e a rolleremben gyárilag az irányjelzőkhöz féklámpákhoz, mert ha nem akkor esélytelen nekikezdenem ezzel a szettel.
-
ahogy mondták, ez nem csak G2Max-ra igaz hanem az összes rollerra, szóval ez nem negatívum!
Amúgy meg NEM kell kimenni vele esőben, én még akkor se megyek ki vele, ha már csak alig van néhány vízfolt az utakon, több okból sem!
a 45.el gurulást a forgalomba, meg gondold meg amíg nem késő!

-
válasz
alphamooncam
üzenetére
Én bevinném egy rolleres szervizbe, azt megcsináltatnám ott.
Igaz, általában drágán dolgoznak, de hát ez van. :/ -
alphamooncam
őstag
Problémám akadt, kéne egy kis segítség.
Menet közben hátulról zörgést hallottam.
Otthon megnézve azt láttam, hogy a hátsó sárvédő kidörzsölődött, majd kilyukadt, ahogy a kerék a sárvédőt berugózáskor nekinyomta, ütötte a váznak.
Okai lágyabb felfüggesztés+100kg+gödrök.
Ezt tudom orvosolni azzal, hogy a felfüggesztést magasabbra állítom, és remélem, hogy így már teljes berugózáskor sem éri el vázat.
Ami miatt segítséget kérek, azaz az hogy a sárvédőben futó 9 eres kábelköteget is szét dörzsölte az abroncs, még éppen nem szakadt el, de több vezetéken sérült a szigetelés, kilátszik a csupasz drót.
Sárvédő kuka. Kéne valami hátsó világítás, irányjelző-féklámpa. Ezt találtam

Ledes index motorra féklámpa funkcióval párban
A ledes index sokkal modernebb megjelenést kölcsönöz a motornak, és a fényereje is nagyobb mint a hagyományos irányjelzőké.
Az index burkolata ABS nagy keménységű műanyag, a szár rész pedig gumírozott kialakítású. Ennek köszönhetően jó a rezgéscsillapítása, időjárásnak UV sugárzásnak ellenáll.
Az index funkciói:
Féklámpa: Különálló fény ként vagy a motor gyári lámpáival egyhuzamban féklámpa ként is működik. Erőteljes piros fényének köszönhetően jobban, messzebbről észerevehető vele a motor. A féklámpa funkció villogó fényt ad,majd állandó fényre kapcsol.
Futófényes irányjelző: Az index nem simán villog, hanem futófénnyel világít. Indexeléskor a fény végig fut a ledeknek köszönhetően.
A termék a képeken jelölt helyeken beütött engedélyszámokkal és E jellel rendelkezik
Ledes index adatai: Rendszer: 12V Fogyasztás: 8 Watt Fényerő: 450 Lumen
Az irányjelző méretét tekintve 9 cm hosszú(menetesszár nélkül) és 2cm széles
Az indexben egy sorban vannak a fehér és sárga ledek, felváltva elhelyezve.
Minden motorra felszerelhető, a menetesszár amellyel csatlakozik M10 méretű. Az anyacsavart is tartalmazza a csomag.
A ledes index bekötése nem tér el a hagyományosétól, három vezetékes kialakítású. A gyári irányjelző kábelhez lehet csatlakoztatni, és a féklámpa pozitív csatalkozójáhaz.
A ledeknek kisebb az ellenállása így gyorsabb ütemben villognak indexeléskor. Ezért szükség van ledes index relére, vagy ledes indexhez való ellenállásra. A reléket és ellenállásokat szintén meglehet vásárolni a webshopban.
Az ár egy párra vonatkozik
A ledes irányjelzők rendelkeznek E jelzéssel, így közúton is használhatóak.
A ledeknek kisebb az ellenállása így gyorsabb ütemben villognak indexeléskor. Ezért szükség van ledes index relére, vagy ledes indexhez való ellenállásra. A reléket és ellenállásokat szintén meglehet vásárolni a webshopban.
A fényereje 380lumen, jóval erősebb mint egy hagyományos irányjelző.
A motor sportos és modern megjelenésű lesz az új indexekkel. Sokkal igényesebben néznek ki, mint a gyári irányjelzők.
A búra áttetsző, a ledek fénye pedig narancssárga színű.
Minden motorra felszerelhető, a menetesszár amellyel csatlakozik M10 méretű. Az anyacsavart is tartalmazza a csomag.
A ledes index bekötése nem tér el a hagyományosétól, két vezetékes kialakítású. A gyári irányjelző kábelhez lehet csatlakoztatni.Kérdés.
Megvegyem- e ezt, vagy tudtok jobbat?
Bekötéshez kellene segítség, mit mihez kell kötni. -
d@vee
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Mondjuk ezen rugózni hogy miért nem csak 20-at megy, nem is értem.
Amúgy megvan a számomra első nagy negatív a G2 maxnak. A ma reggeli eső után sok helyen még vizes volt az út. Már 20-25-nél is nyakamig csapta a sarat a roller. Pedig van hely, ahol nincs bicikliút és le kell mennem az úttestre, ott 45-el gurulgatok hogy haladjak is(szerencsére ahol muszáj lenne az autók között mennem, ott általában 0 a forgalom).
Lehet ezzel kezdeni valamit? -
st6969
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Emelkedőn még nem próbáltam, ez az alföldi rész olyan sík, mint az asztal lapja. De elképzelhető, hogy valóban ott lesz különbség. De a manualban elejthetnének ezzel kapcsolatban legalább egy fél mondatot.
Igen, D-ben is 25 a vége. -
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Előbb-utóbb mindenki eljut oda, hogy csak egy jó váz kéne, aztán a vezérlőket
már ki lehet cserélni értelmesre. Feltéve persze, hogy a motorban van szenzor.
De akár még a motorok is csereberélhetők. A jó váz viszont "megfizethetetlen". -
PociAti
őstag
válasz
pescara
üzenetére
Annak is van realitása, amit alba-regia csinált. Számára az jelentette a kérdést, hogy két település közötti távolságot meg lehet-e tenni vele? Városi körülmények között használva sokunk számára csak az a kérdés, hogy 2 vagy 3 naponta kell tölteni? Az meg szinte teljesen mindegy.
Munkahelyen könnyebb rátölteni, mint kirándulás közben megfelelő fagyizót, vendéglőt találni, ahol töltőre lehet dugni a rollert. -
válasz
st6969
üzenetére
Emelkedőkön felfelé se venni észre különbséget D és S között?
A kettő között nem csak az szokott különbség lenni (más rollereknél), h egyikben 20, a másikban 25 a végsebesség, hanem az S módban nagyobb teljesítményt tud leadni a motor, vagyis emelkedőn felfelé D-ben belassul a roller, S-ben meg felmegy, vagy legalábbis kevésbé lassul be.Érdekes ez a D sorozat, a manual szerint D-ben is 25-el megy?

D38-at használtam párszor, de nem emlékszek már rá, amugy is csak S-ben használtam. :/ -
Peaceliker
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Rángat, hangos(a motor) finoman, lassan képtelen haladni.
Mondjuk egy 60v os gépnél csaj zavaró. De tették nagy gépekbe is ezt a szenzor mentes négyszögjeles förmedvényt... Na azokban konkrétan veszélyes
-
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Sima Dualtron III, már kifutott roller. Holnap csinálok rendes képeket róla.
Ilyen az alapja: [link]
-
st6969
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi, de ez csak megerősíti, amit írtam: a D és az S ugyanaz (nem csak végsebességben, hanem gyorsulás érzetre is). Akkor mi értelme az S-nek, ezt továbbra sem értem?
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én nem vagyok oda a minimotors vezerlőkért
Miért mi a probléma velük? Már olvastam máshol is, hogy nem komázzák!
-
pescara
aktív tag
válasz
alba-regia
üzenetére
Igy mar ertem, azt hittem azert mentetek vilagga, hogy teszteljetek
Mert amit varosban birnak, annal joval tobbet mennek folyamatosan, akar 25-el is szerintem. -
alba-regia
aktív tag
válasz
pescara
üzenetére
Félreérthető voltam. Az én valós felhasználói szokásaimnak megfelelő teszt. Mármint városon belül is csak akkor megyek 25-tel, ha nagyon sietek. Ez ritka.
Városon belül annyi a különbség, hogy vélhetően több elindulás van, ami nyilván jobban meríti az akkut. Olyan valós városi felhasználást azért nem tudnék produkálni, hogy egy nap alatt 50-60 km-t teszek meg...
A külföldi videókban jellemzően úgy tesztelték, hogy addig mentek vele maximális sebességgel, míg le nem merült. Nálam ez nem játszik. -
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Dualtron III lett a G4 helyett. Pár száz km van benne, kormány, fékek, trepni cserélve jobbra, meg még egy csomó kiegészítő van hozzá. Pl. szitálás gátló, megerősített kormány bilincs, hátsó fellépő. Frissen szervizelve, hibátlan állapotban. Remélem nem csalódok benne.
-
pescara
aktív tag
válasz
alba-regia
üzenetére
Ez jo, kb hozzak a gyari adatokat. De ez miert valos teszt?? Az szerintem meg valosabb, ha a napi atlagos varosi kozlekedesben nezzuk, hogy mennyit tudnak menni , ugyanis 99%-ban mindenki arra hasznalja a rollert. En parszor lemertem kivancsisagbol, G30 max, ha fullra vcan toltve, akkor siman elmegy ugy varosi hasznalatban 40 km-t, hogy meg marad benne 20% koruli toltottseg.
-
alba-regia
aktív tag
Valós hatótáv teszt Ninebot Max G2 és F2 Pro rollerekkel:
Székesfehérvárról Siófokra mentünk a BUBÁ-n, ill. Balatonakarattyától többnyire a kijelölt nyomvonalon. Az én súlyom kb. 94 kg, ruhával, rolleres táskával, hátizsákkal kb. 100 kg (Max G2), a feleségem hátizsákkal, menetfelszereléssel kb 50 kg (F2 Pro).
Fehérváron 20-25 km/h, majd 15-20 km/h sebességgel haladtunk szinte végig (a rosszabb útszakaszon, Polgárdi környékén, ill. a magas parton ECO módban). Siófokra úgy érkeztünk meg, hogy mindkét rollerben kb. 12 km tartalék volt, akár Zamárdiba is átgurulhattunk volna, amin meglepődtem.
Közben készítettem az útról videót, ill. néhány képernyőmentést az alkalmazásból. Emlékeim szerint 54 km volt a megtett táv. Visszafele is hasonlóan alakultak az adatok. Még bőven maradt tartalék, annak ellenére is, hogy Fehérváron már maximális sebességgel tekertünk át (ahol lehetett).
A Max G2-t szinte az út előtt szedtem ki a dobozból, az F2 Pro-t egy évig használtam. Mindkettő hibamentesen teljesített. Később rakok fel a Yt-ra videót (típusra, településekre rákeresve megtalálható lesz, ha valakit érdekel), ha lesz időm, megvágom. Amin meglepődtem, hogy a balatonvilágosi emelkedőn szinte végig felhozott a G2. Az utolsó pár méteren is csak azért szálltam le, mert nem akartam túlhevíteni vagy túlerőltetni.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Most az a baj, hogy használtam tizedeseket?
Akkor nem használok, és kerekíteni fogok.
Alap érték: köpeny 10 hüvelykes, a sebessége 25 km/h.
Ha körben lekopik belőle 1 mm, akkor a sebessége marad 25 km/h.
Ha körben lekopik belőle még 1 mm, az átmérője ezáltal már 4 mm-rel lett kisebb, akkor a sebessége marad 25 km/h.Tartom magam az általános megállapításhoz, vannak gyártók, akik meg tudják oldani hogy a km óra egész pontosan azt az értéket mutassa, amivel a roller halad. (Eleve egész számokról beszélünk.)
Nem tudom mások hogyan nézik vagy mérik az értéket, de erős a gyanúm, hogy gyakran a mérési módszerük hibásabb annál, mint amennyire pontatlan a roller.
-
PociAti
őstag
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Azt állítom, hogy nulla konkrét tapasztalattal általános megállapítást tenni nem szerencsés: ha 2-3 km/h-t téved a konkrét típus, még az sem általánosítható általában a Ninebot rollerekre, de pláne nem általában a csillió gyártó által kiadott csillió típusra.
Ha majd valaki beleteszi az energiát, és kiméri az adott típust is, akkor lesz róla hasznos információ, minden más csak felesleges feltételezés. (Ahogy felesleges 9 tizedes pontossággal számolni csak hogy tudományosabbnak tűnjön a HSZ, miközben eleve csak egy névleges (!) számból indulsz ki, hogy 10" a kerék átmérő, a gyakorlatban meg nagyon nem annyi.
)Jelige: mérd mikrométerrel, jelöld krétával, vágd baltával.
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Azt akarod mondani, hogy szerinted is 2-3 km/h sebességet tévednek a Ninebot D típusú rollerek?
Vagy mit állítasz?
Valahogy nem derült ki.
A gumikopásos értékre jó a 0,2-0,3 km/h eltérés jó tipp, könnyen kiszámolható.
10,0 hüvelykes abroncs kerülete 797.964534012 mm, ha ekkor a sebessége 25,0 km/h,
akkor körbe 1 mm kopása esetén a sebesség: 25,0992063493 km/h,
2 mm kopás esetén pedig 25,4000 km/h. -
st6969
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem valahol...Köszönöm, hogy utána néztél. Tudomásul vettem, marad így
#27061 DigitXT
Én pl. azért szerettem volna, mert a lányomnak adtam a gépet, és a biztonsága érdekében korlátoznám. Menet közben jelentősnek tűnik ez a különbség is. Amíg nagyobb rutint nem szerez, addig nyugodtabb lettem volna a max. 20km/h-val. -
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Tehát akkor kijelenthető, hogy mindössze 2 konkrét példány/típus tesztje után állítod ekkora magabiztossággal, hogy általában (!) pontosak a roller kijelzők, és a konkrét típussal kapcsolatban nincs is mérési eredményed, csak feltételezéssel élsz erre vonatkozólag, mert kedveled a gyártót.
Nincs több kérdésem.
(Igazad van, nem megugorhatatlan feladat, "bárki" képes rá, és igen, a kerékpáros sebességmérő órákon alap, hogy meg kell adni a kerék paramétereit, hiszen azokat tetszőleges kerékpárra felszerelheted 12"-29" között, érdekes is lenne, ha kijönnének valami fix beállítással. Amúgy az én 30 éves órámon nem is átmérőt kell megadni, hanem konkrétan a kerék 1 fordulat alatt megtett útját mm-ben. Ha jól méred, pontos lesz. Rolleren viszont a gyártó megteheti, hogy gyárilag beállítja pontosra, és kész. Vagy nem pontosra, és megint kész, ha nincs lehetőség utólag kalibrálni. És azért gyári szoftverben nem triviális, ha CFW kellett hozzá eddig is...)
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
"Csak mert ha van 2-3 típus, aminél pontos érték adódott, az semmit
nem mond a többi típusról, ahol bizony csalnak (felfelé) rendesen ..."
Ez a téma egy Ninebot roller sebességmérésével kapcsolatban merült fel. Egy normális cégről van szó, nem egy kis kínai üzemről. És igen, normál gyártóknak sikerült pontos adatot kiíratniuk, nem tűnik nagy csodának ezt megvalósítani.Xiaomi 1S és Okai Neon rollereken mértem, és azok pontosak voltak, vagy legalábbis sík szakaszon állandó sebesség mellett teljesen vállalható hibahatáron belül mozgott az érték. Eredeti állapotú Ninebotot még nem teszteltem, szóval csak feltételezés, hogy ők is képesek erre.
"Amúgy 0.2-0.3 eltérést guminyomás, gumikopás is okozhat... Illetve
ha külső gumit cserélsz az sem feltétlenül ugyanakkora átmérőjű."
Gyári külsővel és ajánlott guminyomáson teszteltem, újszerű gumikkal.Emlékeim szerint egyes appokban manuálisan meg lehet adni a kerék kerületét (vagy egyéb módon korrigálni az értéket). És talán a CFW-kben is lehet ezzel szórakozni. Xiaomi első két generációjánál kapott nagy lendületet a CFW készítés, és mivel sokan átalakították 8,5-ről 10-es kerekűre a rollert, ennek lefejlesztése teljesen valid igény volt. Ezt már a 30 évvel ezelőtti kerékpár sebességmérők is tudták, mert ott is komoly igény volt rá.
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti
üzenetére
Egész pontosan hány típus esetén validáltad a sebességmérőd így?
Csak mert ha van 2-3 típus, aminél pontos érték adódott, az semmit
nem mond a többi típusról, ahol bizony csalnak (felfelé) rendesen.
Amúgy 0.2-0.3 eltérést guminyomás, gumikopás is okozhat... Illetve
ha külső gumit cserélsz az sem feltétlenül ugyanakkora átmérőjű.
Bizonyos kijelzőkön kalibrálható a kerékméret, lehet vele szórakozni.Ui: egy szituációt tudok elképzelni, ahol fontos a 25>20, németeknél.
De ott sem a kijelzőt nézik, az nem hiteles, lemérik padon jó pénzért.
(Az állampolgártól beszedett büntetés formájában finanszírozva.
) -
PociAti
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Szerintem nem igaz, hogy 2-3 km/h sebességgel többet mutatnának!
Sokkal inkább 0,2 - 0,3 km/h eltérés az, egész pontosak a rollerek kijelzői.Én Garmin GPS-szel mértem a rollerjeimen a sebességet, hosszú szakaszokon tempomattal beállok fix sebességre, aztán otthon ezeket a track logokat letöltöm a számítógépre, és megfelelő programokkal kielemzem őket. Egész pontosan hozzák az értéket.
A roller kijelzőjén csak egész számok vannak, nincsenek tizedek. Viszont apróbb emelkedőknek, lejtőknek köszönhetően nagyjából jól be lehet lőni mikor áll egész számon, vagy valami köztes értéken (pl. 19 és 20 km/h között váltogat a kijelzőn az érték). Legegyszerűbb amúgy nyélgázon egyes végsebességeknél ellenőrizni az értékeket (20 és 25 km/h.)
A telefonokban gyengébb GPS jelfeldolgozás szokott lenni, és további hiba, hogy esetleg késve látod azokat az értékeket, amik a valóságban vannak (amiket a GPS mért). Változó sebesség mellett ez könnyen előfordulhat, mert adott pillanatban nem azt mutatja mennyivel mentél, hanem hogy mondjuk 10 méterrel korábban akkor mennyivel mentél.
-
PociAti
őstag
válasz
st6969
üzenetére
A gyári firmware-ben nem lehet lekorlátozni a max sebességet 25-ről 20 km/h-ra, csak üzemmódokkal, ha valamely üzemmódnál ez a felső határ.
Minden más javasolt megoldás, XiaoDash, ScooterHacking, stb. mind a gyári fw lecserélésével oldja meg azt, ami a gyáriban nincs benne. (Ezt hívják CFW-nek, vagy custom firmware-nek).Viszont a D sorozat nem túl elterjedt roller (durván fogalmazva a gyártó olcsósított szériája), ebben a rollerben nincs sok tartalék tuningolásra, pedig az a leggyakoribb felhasználói igény, nem a teljesítmény visszafogása. Egy FW megírásakor pedig minden chipnek, minden apróságnak passzolni kell. Az egyéni firmware készítő programozók úgy tűnik nem öltek bele energiát hogy ezzel elszórakozzanak, ezért nincs. Vagy ha van, akkor jó elrejtették.
Gyári fw frissítése tényleg el tudja lehetetleníteni, vagyis inkább meg tudná nehezíteni a fw frissítést (pl. controller cserével megoldható), de itt úgy tűnik itt inkább cfw hiányról van szó.
-
-
st6969
őstag
Sajnos nem jártam sikerrel. Az M365 tools volt az egyetlen, ahol találtam max. sebesség csúszkákat, viszont hiába állítottam át, nem volt hatással a valóságban (nem volt semmilyen save vagy done gomb, amivel nyugtázhattam volna a beállított sebességet).
A ScooterHacking utility-ben a Config fül inaktív volt. Youtube szerint ott vannak a csúszkák, de a program hiányolta valami SHFW fájlt, amiről fogalmam sincs, hogy mi

XiaoFlasher-ben rögtön kér egy zip fájlt, hogy feltöltse, de ahogy említettem, FW-be nem akarok belenyúlni, mert nem akarom téglázni, nem is értek hozzá, szóval semennyi kockázatot nem tudok vállalni

Tavaly, amikor megvettem, indítás után rögtön frissítettem, szóval lehet, hogy az miatt nem engedi már. Viszont most is felkínált egy frissítést (miután a progikat végig próbálgattam, akkor vettem észre), és arra is rányomtam "automatikusan"...Szóval, ha létezne is olyan program, amivel lentebb tudnám venni, valószínűleg ezzel azt is elszúrtam

-
Engine a 200ezres rollereket linkelte, vagyis azt a hsz-t, amiben közel 200ezres rollereket ajánlottam valaki kérdezőnek.
Okai Neon Lite akciós egy ideje, 120ezer. Ugyanazt tudja, mint egy mi 3, csak jóval kevesebbe kerül.
Sajnos a rollerről vegyesek a tapasztalatok, ha hibátlan példányt fogsz ki, akkor nem lesz vele dolgod, de sajnos rendszeresen olvasni meghibásodásokról (pl nem veszi a töltést), és a garanciális ügyintézésről horror sztorikat lehet olvasni.
Amúgy jó roller.
A következő a Segway E2 Pro.
Ugyanannyiba kerül, ugyanakkora a hatótávja, mint a Xiaomi 4-nek, de erősebb a motorja, és indexek is vannak rajta, ezért szerintem jobb vétel.
Xiaomi Mi 3, Pro 2 szerintem újonnan már nem éri meg, de használtan 110-130ezer között látni őket sokat, kevés km-el, akár még garival., dobozával.
A két roller kb ugyanaz, szinte csak hatótávban térnek el.
(Mi 3 20km, Pro 2 30-35km)Segway G30 a legnagyobb a pálcikarollerek között, legnagyobb hatótáv, legnagyobb trepni, stb. Használtan 160ezertől indulnak kb, a global verzió alapból 30-al megy 25 helyett.
Az F2 sorozatból is rendszeresen látni 150ezer körül, de már alatta is láttam többet is. Ezek még viszonylag új rollerek, a használtakban alig van km.
A korábbi rollerek közül meg 100ezer körül van pl az F30, F40. Drágábban ezeket szerintem nem érdemes már megvenni. -
do3om
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Pontosan mire gondolsz?
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Xiaomi 4 helyett inkább E2 Pro.
Ugyanaz az ár, ugyanaz a hatótáv, de magasabb felszereltségi szint. -
do3om
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ok köszi, átküldtem nézze meg ezeket.
-
do3om
addikt
Bocs hogy annyira nem néztem utána, de tudnátok olyan rollert ajánlani ami megfelelő lehet?:
Ha nem kell biztosítás az jó lenne
Nem kell nagytestű, a használója férfi, 60Kg os lenne
Nem kell nagy végsebesség, talán van valami 20 vagy 25km/h amire nem kell papír, az elég!
Hatótáv szintén nem sok mert rövid távokon lenne használva. (nagyobb falu belső használatra)
Szóval van amit érdemes nézni, esetleg hasznát is szóba jöhet. Bevált marka, típus?
Árat 200 felé nem szívesen menne a vevője. -
enginev3.0
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Filippeknek sok, nekünk kevés
-
nimfas
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
490eFt bruttó/hó? (22 nappal és 8 órával számolva)
-
st6969
őstag
válasz
Ciccuka
üzenetére
15-öt megy eco módban. Az úgy jó is minimumnak, maxnak meg 20-at szeretnék.
Van még rajta egy D meg egy S (ez utóbbi lenne talán a "sport" mód, de az ég világon semmi különbség nincs a D-hez képest, nem gyorsul jobban, még akkor sem, ha 30kg-s a pilóta, a D-nek és S-nek is 25km/h a végsebessége). -
-
alphamooncam
őstag
Liftben... Amúgy tök stabil üléssel. Mondjuk nincs hónaljszárító hosszú a kormányoszlop, úgy elhiszem hogy instabilnak érződik.
-
d@vee
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Hát stabilabb nem lett tőle az tuti
-
d@vee
őstag
Próbálta már valaki a Kugoo-t a hozzá adott üléssel?
Ma kiváncsiságból felraktam, nagyon puha/rugós, csatangoltam vele pár kört, igazából teljesen jól használható úgy is. Igaz ami igaz, hülyén néz ki
De ha jön majd a tél, tuti úgy fogom használni. Kisebb termetű roller vezetési feelingje van. -
glaci
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Nézd meg az m365 Tools, XiaoDash, Scooter Hacking Utility programokat. Most nem vagyok otthon és a roller sincsen velem, de valamelyikben lehet a sebesség limiteket állítani. Én is azzal (ezek közül valamelyikkel, de már nem emlékszem pontosan melyikkel) állítottam át az ECO módot 20 km/h -ra, meg a global limitet is a G30 -amon. Ha ezeket a limiteket mind leveszed 20 -ra, akkor elvileg nem fog egyik módban sem többel menni, aztán később meg vissza emelheted, ha mégis kellene a gyári (vagy nagyobb) sebesség. Németbe ne rakd a régiót, mert onnan nem biztos, hogy vissza lehet rakni és akkor örökre ott marad. (A G30 -nál legalábbis így működik.) Aztán akkor már hiába akarnád meggondolni magadat. (Ráadásul eladni is nehezebb.) Ami még akadály lehet, ha frissítetted már a szoftverét, mert az újabb verziók már nem feltétlenül "engedik" a paraméterek módosítását.
Remélem nem írtam csomó hülyeséget. A saját G30 -as tapasztalataim beszéltek belőlem. A D28E esetén elképzelhető, hogy nem ugyanaz (vagy legalább is hasonló) a dolog, így garanciát nem vállalok rá, de szerintem egy próbát azért megérhet, hogy ránézz a programokra.
-
st6969
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
+PociAti
Köszönöm. De bíztam benne, hogy hátha van olyan megoldás, hogy felmásolok egy "fájlt", és máris 20km/h lesz a max, és ha meggondolom magam, akkor csak felmásolom az eredetit, és újra 25km/h.
Szervizbe nem akarom vinni emiatt, és ha a visszaállítás csak egy kicsit is kockázatos, akkor véletlenül sem kísérleteznék vele.
Köszönöm, hogy foglalkoztatok vele
-
Aaron14
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Nem tudok ilyenről, rákerestem egy ezzel kapcsolatos fórumon de ott se írtak róla. Jobban áttúrva a neten lehet találni. Szériaszám átírása lenne a legkönnyebb módszer, német verziónál 20 km/h a limit. És ha egyik irányba működne, az sem lenne garancia az ellentétes irányra, a visszaállításra.
A hasonló hatótávú, 247 km-t futott Ninebot F30E-t a szezon előtt árulták 100k értékben, majd ha jól sejtem 80k áron sikerült eladni. De közel 2 hónapig volt fent a hirdetés (100k összegért, Nógrádban, személyes átvétellel).
https://hardverapro.hu/apro/segway_nineboot_f30e/hsz_1-50.htmlAz F30E kicsit többet ér, mint a D28. Így a szezon közben, dobozával együtt (szállítással) el lehet indulni 100-ról, aztán hetente pár ezerrel csökkented az árát.
A teljes megtett távot a gyári app is mutatja, és vannak más rolleres appok is melyek szintén mutatják.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Jó lenne, de szerintem nehezebb, mint elsőre gondolnánk.
Mert egyszerre több paramétert kellene figyelembe venni.
(1) roller típusa, vagyis inkább a gumiabroncs típusa: 1. generációs M365 külső+belső, 2. generációs, erősebb külső+belső, és a többiek ...
(2) kerék mérete 8,5-ös, vagy átszerelt roller esetén 10-es (esetleg annak ballonossága),
(3) rolleres testtömege,
(4) első vagy hátsó kerék,
(5) útminőség, rolleres általános utazási sebessége és rolleres komfort érzete (fiatalok jobban elviselik a kemény gumit, idősek kevésbé). Mert nem csak országonként, de országon belül is hatalmas különbségek vannak a városi utak állapotát illetően.2-es pont gyári alkatrészeke setén kihagyható.
Korábban említettem, az első generációs M365 rollereknél a legnagyobb és leggyakoribb probléma a defekt jelentette*. Nem lett eléggé kihangsúlyozva a megfelelően magas keréknyomás, és annak rendszeres ellenőrzése. És ezt azzal a táblázattal túlkompenzálták.
A hibát megpróbálták különböző módon helyrehozni:
- megjelentek a hordozható kompresszorok;
- új, tartósabb külső köpennyel jelentek meg a következő generációs rollerek;
- és elkezdték kommunikálni a guminyomás fontosságát.* Egy szűk sorozatszám tartományba eső váztöréstől eltekintve, amit visszahívással lereagáltak
Ők voltak az elsők, akik igazán nagy számban gyártottak rollereket, és valljuk be első nekifutásra azért egész jók lettek. Körbe lehet nézni, hogy 5 évvel később a legtöbb gyártó rollerja (mely őket másolja) tele van sokkal nagyobb konstrukciós hibával. Ennek az első kommunikációs problémának és bosszúságnak lehet eredménye a tömör gumik elterjedtsége. Pedig már rég nem olyan rossz a helyzet, mint akkor volt. És a szervizesek is beletanultak a gumi cserébe.
-
st6969
őstag
Sziasztok!
két kérdésem lenne:
1. Segway Ninebot D28E rollernél létezik-e valami könnyen felrakható fw, amivel a sebességet lehet maximalizálni 20km/h-ban?
2. Mennyit érhet egy ilyen roller, teljesen újszerű, kijelző is fóliás, talán össz. 200km sincs benne (ezt hogy lehet pontosan megnézni)? -
A Kroxne 3 rugót ad hozzá.
Lágyat, közepest, és keményet.A Xerider csak kettőt, közepest, és keményet, e-mailben kell kérni a lágyat hozzá, és akkor azt küldenek az egyik helyett.
Biztosan vannak Alin még olcsó lengéscsillapítók.
Vagy hát ott a Monorim is.De a legjobb az lenne, ha a Segway olyan konstrukciót alkotott volna, ami nem ilyen meghibásodásra hajlamos, vagy gariban cserélnék. :/
-
PociAti
őstag
válasz
Aaron14
üzenetére
Legáltalánosabb tipp, hogy a gázkar szenzorja meghibásodott, cseréje nem túl vészes.
https://www.youtube.com/watch?v=0NZ54kOUH1s
Persze az akku és a vezérlő környékéről is eredhet a probléma, de erre talán kisebb az esély.Nem volt valami beázás? Szép kis esőzések voltak a múlt héten, most meg kánikula van.
Szerencsés esetben csak valami szennyeződés, átmeneti bepárásodás okozza a zavart működést, ami akár magától is megjavulhat.
Viszont addig is a hiba lokalizálását neked kellene megfigyelned. Mi váltja ki? -
válasz
PociAti
üzenetére
Egyértelműsíthetné a Xiaomi, h melyik rollerhez, hány kilóhoz, melyik kerékhez mekkora nyomást ajánl. :/
Egy szirszxr táblázat lenne az egész, ami a weboldalon egy egyszerű menüpont lehetne, azt kész.Hiába van a gumira ráírva, ha az kb minden súlynál más, meg még attól is függ, h elöl, vagy hátul van a kerék.
-
BaLee
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszönöm, rossz helyen találtam meg, ott 220$ körül volt.
Szemem a pályán.
-
Na hát azért az nem 100ezer.
Xeridernél 125 Euro. Nem csak most, mindig ennyi.És hát ezért kell olcsón beszerezni a rollert, és akkor a Shark nem jelent különösebb többlet költséget.
Rendszeresen látni 220-240körül alig használtat, vagy még alatta is néha.
Lesz még két új Xiaomi, van ahol már kapható.
-
Peaceliker
addikt
Tényleg az összes gép szar. Van ami különösen még a nagyok közül is (pl mantis King gt). De összességében kaabo gépek ár érték arányban nagyon jók. Nem azért vannak azok itthon, mert nem tehetném meg, hogy valami hyped dualtron ne lehetne, hanem mert volt nálam egy halom gép és ezek jöttek be. Oké érdekelne egy inmotion rs is
-
Aaron14
őstag
Ninebot F2 Pro rollerem olyan, mintha a napokban nem úgy adná le a teljesítményt, mint kellene. A roller kijelzőjén 25 km/h jelenik meg, de mintha rángatna a roller, néha vissza-vissza esne a sebesség.
Ez mitől lehet?
-
PociAti
őstag
válasz
nimfas
üzenetére
Nem nézted meg a táblázatot, csak vakon írtál valamit.
(1) Az átmérő növekedésével csökken az előírt nyomás, nem pedig növekszik.
(2) 130 kg-os testtömeg ki sem lett számolva azokra a legfeljebb 100 kg-ig terhelhető rollerre, de a nagyobb nyomást igénylő kis kerekek esetében 120 kg-nál az elsőre 5,5, hátsóra 6 bart írtak. -
BaLee
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi a tippeket. G2 akkor elgondolkodtató bár sok rosszat írtak róla. Én mondjuk nem szívesen költenék 100k-t Shakrsetre ha megadja magát a lengéscsillapító. Ez a 35km/h hívogató, nagyon zavaró tud lenni ez a 25km/h-s korlátozás, mert a biciklisek nagy része kihívásnak tekinti, hogy megelőzzön, aztán az első emelkedőn meg nem tudod visszaelőzni mert a forgalom nem engedi... 35-nél már biztos nem lenne ilyen gond...
Idei modellek mikor jönnek, azt nem lehet tudni? Ahogy nézem ezek nagy többsége tavalyi és/vagy már nem is kapni.
-
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ja értem, akkor a roller árához képest elhanyagolható vagy olyat kell venni, ahol ez már készen van

-
Peaceliker
addikt
Csapágy dolog az összes gépre igaz, hogy gagyi (pálcikákra is), de nem nyúlnék hozzá amíg nem szólnak. És ez általában azért több 1000km meg nem 1-2 nap.
Fék ugyan ez. Orra tudsz vele bukni, meg efék nélkül is több mint elég. Amíg nem fossa el magát simán jó. Szintén nem napok alatt jön majd ez.
Ezek azok a "ráköltöttem x 100 ezret" dolgok egy része amiket mondtam, hogy nem feltétlen indokolt.Helicoil dolog mondjuk lehet tényleg indokolt, azt el is felejtettem. Ez egy 5000ft os készlettel és 1 óra szabadidővel akár otthon is megoldható. Illetve igen , jogos, ezt elfelejtettem fibroflex vagy mi PU kell bele gyári helyett. Mondjuk gyári is elmegy sok 100 km t ha az ember könnyebb akkor lehet elég a gyári is, de ha cseréled onnantól örök élet.
Ez ami "feltétlen" kell wolfokhoz. Munka díjjal együtt szerintem 30-40e re tippelem, anyagában 15-20k kb -
nimfas
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Akkor alattam (130 kg) a 12"-os gumit 8 BAR-ra kéne fújni?
Obarter D5 roller (35Ah/48V, kivehető akksi), szerintem elég masszív gép, fékek is fognak mint állat, megy is mint állat (60 Km/h), de 30-40-nél többet még jó úton sem megyek vele...(Erős dombnak felfelé is gyorsul velem)
Nem volt olcsó tavaly tavasszal mikor vettem, de ahogy néztem csak drágább lett....
Szívesen elvinném egy szerelőhöz hogy nézze át, de Siófokról nem annyira opció Bp-re cipelni, itt meg nem tudom van-e valaki aki komolyabban foglalkozik velük.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26823-26823.html
Ezt írtad te 2024-ben: 100 kg-os tömeg esetén a 8,5-ös belső gumival rendelkező Xiaomi rollerek hátsó kerekébe 4,42 bar fújandó, (60 PSI).A három évvel korábban posztolt hozzászólásban a 4,42 bar helyett még 5,0 bar szerepelt (73 PSI).
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_8802-8802.html
Egy hivatalos Xiamomi kiadványból származik az adat, nem szájhagyomány alapján terjedő adatról van szó. Akkor 100 kg-os ember, azaz a roller szélső értékénél ezt tartották szükséges értéknek a hátsó, azaz a keményebbre felfújt kerék esetében. Az első generációs Xiaomi rollerek gumijai némileg eltértek a második és harmadik generációs rollerek abroncsaitól. -
PociAti
őstag
Pető Attila, "KRESZ professzor" volt a Kibeszélő vendége:
https://www.youtube.com/watch?v=uZVe3AXAW-M"Nyúljunk hozzá a közlekedéssel kapcsolatos jogszabályokhoz - és nagyon fontos kihangsúlyozni - nem csak KRESZ módosításról van most szó, és ez nagyon jó, hanem majdnem 40 jogszabályt kéne a KRESZ-hez is igazítani."
"Tárca kezdeményezte hogy álljanak fel a munkacsoportok, és különböző területeket összehangolva emeljenek be, vagy hagyjanak el részeket a meglévő KRESZ-ből."
"Kormányhatározat született erről, hogy 2025. márciusig gyakorlatilag meg kell hozni ezeket a döntéseket, ötleteket, amiből majd jogszabályt lehet gyűrni. Ez az 5 munkacsoport az alábbiak:
- KRESZ,
- műszaki jogszabályok (pl. elektromos roller),
- forgalomszervezés (közutakat is rendbe kéne tenni, táblákat, jelzéseket. Pl. nincs hivatalos elektromos töltőállomás jelző tábla),
- bírságtéltelek,
- humán oldal. Oktatás, akár már óvodától kezdődően."(Ez nem összetévesztendő azzal a közel 50 szakmai és egyéb civil szervezettel, akik lobbizgatnak. Pl. kerékpárosok, hogy kerékpáros számára a kerékpárút csak választható legyen, pl. futár vagy sportoló számára.)
@4:47-től beszélnek az elektromos rollerekről, de nagyon érintőlegesen beszélnek róla, néha elég bulvárosan.
-
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Rákerestem a Wolf Warrior X-re. Itt jön az amitől félek. Lehet ezek túlzó vélemény, de egy 1 milliós rollernél is sok-sok átalakítás szükséges:
Vélemény"Azért ismétlésként mihez érdemes nyúlni, ha ennyi hibamentes km-t akar az ember:-kerékcsapágyak cseréje(Koyo ajánlott) megfelelő hézagolással-kormány és a hátsó tengely csapágyának újrazsírozása, mert gyárilag kevés van ott-a hátsó futómű javítása a már sokszor megosztott módon: furatok javítása helicoillal, 95 shoreos gumira cserélni a gyárit, és a rugót tartó elem felfúrása és siklócsapágyazása(ez a nagy Wolfoknál gyárilag megvan)-fékbetét és tárcsák cseréje ajánlott(nekem Sram Centerline 140 és Tektro félfémes betét)Ez az a minimum, amit érdemes, főleg azoknak akik tolják vele."
-
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Oké köszi megnézem, amúgy melyik FP csoportokat ajánlod nézelődni? Én ezekben vagyok benne:
- Elektromos Roller 50km/h+ Építés és tuning!
- Elektromos Roller Magyarország
- elektromos roller adás vétel -
Peaceliker
addikt
Nem ész nélkül lehet kis x is tud 60km t. Sosem próbáltam úgy
Mantis pro (abból van fent pár jóárú most) az tud 40et erős menetben (24ah). Én azért (is) szeretem a mantist mert 28 kiló, nagyon jó kis könnyű, amúgy agilis gép. De ez inkább akkor előny (legalábbis a súly) ha autóba kell pakolni. -
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
30-35 km elvileg elég, bár a hosszú távú tervünk a gyerekkel az egy 50-60 km-es kör minimum, akkor persze az Övét cserélni kell, mert az most 35 km-t megy el óvatosba a 40 kg súlya alatt. Kipróbálok egy ilyen Wolfot, aztán tuti megy a G4
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Thunderzolee: én akkor ismertem meg, amikor Xiaomi M365 volt, azt szervizelte, cserélt belsőt stb. Jó szerelőt ismertem meg benne, minden nap elmegyek előtte és 3-4 ember mindig van nála meg ezek a millió feletti rollerek.
M365 esetén nekem is magas nyomást javasolt, nem is lett utána defektem. -
Peaceliker
addikt
Láttam már, hogy ajánlják.
Amúgy télen árultak pár 11es gépet ami jó bolt volt.
Most amúgy warrior x azt is szerettem. Azért az "csak" 36 kiló, az sem mellékes és összecsukva nem lesz 1,5 méter (ja ez lehet w11 széria nagy hátránya adott esetben). Warrior x mondjuk csak 21ah, az olyan 30-35km veretésre (forgalom tempója vagy városon kívül padló gáz) elég. Lassabban nyilván több. Abból van pro az 28ah de megint minimotorsos vezérlés amit nem élek (bár sokan meg igen).
Amúgy nem igazán szerviz igényes gépek. Ha nem tengeralattjárónak volt használva akkor okes. Főleg a minimotorsos. Sima verzió tud ilyen tipikus e10 hibát dobálni, de ennek a javítás legtöbbször 10-35e Ft.De próbálj ki egyet először mert tényleg nagyon feszes a futómű, sokan kivannak rajta
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszi utána nézek ennek jobban, ki kelle fognom egy jó állapotú használtat. Szerelő is lenne hozzá a Kunigunda útján van Rugli Csaba The One, lehet ismered.
PociAti: azért a 3-5%-ra gondoltam, mert nekem az kell. Egy 200.000 Ft-os Xiaomi persze, hogy jó out of box. De ezért vagyok itt, hogy tanuljak, nem akarom az életemet kockáztatni egy rolleren, nem azért járok biztonságos autóval, hogy egy roller hiba miatt törjem össze magam.
-
PociAti
őstag
Úgy imádom az olyan hozzászólásokat, ahol utólag durván módosulnak a feltételek.
Így kezdted:
"Jelenleg nincs olyan roller, ami jó out of box."Most meg azzal jössz, hogy ezt az állítást igazából a piac kb. 3-5%-t kitevő, 2.000 W fölötti, 50 km/h sebességre képes rollerekre vonatkozik.
"Szinte minden hirdetésnél ott van, hogy még 300-500e Ft-ot ráköltött az illető. Minek költ rá, ha nem szükséges?"
Egy ideje archiválom az összes hirdetést, és végignézve a legdrágább rollereket van rá példa a tuningolásra, de nagyjából a felénél igaz. Viszont a 300-500k is erősen túlzó. Van aki egyáltalán semmit nem költött rá a kopóalkatrészek cseréje mellett. Sok esetben a tuningolási vágy kielégítése végett lett hozzányúlva, nem kényszerből, mert hanyagul lett összerakva. És ez volt a kiinduló probléma. Az "out of box", nem pedig idő közben hozzányúltak. -
-
Peaceliker
addikt
Ha tempó nem kell akkor wolf warrior 11. Pro az mondjuk mocskos minimotors vezérlős, de 35ah akku
Sima 11 meg értelmesebb vezérlős és azért 28ah sem kevés. Stabilitásra és minden másra ugyan az a szekér.
Kemény felfüggesztésű (nagyon!) , feszes gépek, de minden helyzetben a kezed alá dolgozik a gép, nem megölni akar. Én imádom, nagyon relaxos vele menni, már már unalmas néha egy harcosabban az úton tartható c futóműves gép után
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen processzort vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Elvileg csak hosszabbítanom kell a kábelt, mert 12V-os.

Mert amit varosban birnak, annal joval tobbet mennek folyamatosan, akar 25-el is szerintem.
)

Liftben...