Új hozzászólás Aktív témák

• alphamooncam

őstag

Tegnap este megjött a féknyereg, meg egy fékbetét.

Mai szívás: A frissen vásárolt féknyergen volt fékcső, de a fékcső végén nem volt réz tömítő kúp - lila nyíl. Nyitásra mentem a közeli kerékpáros boltba, vettem egy 500ml- fékolajat 3500.-.

A levágott fékcső véget, ami a fékkarba jár -zöld nyíl- vittem magammal, kértem egy ilyen tömítést hozzá.

Kerékpár boltos "talált" a fiókban lila és piros nyíllal jelölt két alkatrészt, amit 1500.- ra tartott.

Sokallottam, erre a neten keresett, és laptopján mutatta, hogy egy 6.db-bos szett ami tartalmazta a fenti két alkatrészt 2x és még két csavart 2500 pénzért eladó.

Mondtam, hogy OK, hogy 1500, de a szettben még van mégegyszer ennyi alkatrész plusz két csavar, és így nem jön ki a matek.

Közölte, hogy hogy ez egy bolt, és itt nem lehet alkudni.

Végül megvettem a "20 Ft-os" tömítést 1500-ért -lila nyíl.

A levágott fékcső vége jól láthatóan kúpos, amit nekem eladott valamit szerinte bele kellett volna dugnom a fékcsőbe -piros nyíl-, és azzal együtt a fékkarba, mert az az életben nem tömített volna a lapos tömítő felület kialakítása miatt.

Nyilván nem tettem bele.

Zoomról azt lehet tudni, hogy a Shimano cuccaival kompatibilis.

Azt hiszem jól tettem, hogy nem Nutt-ot vettem mert nem tudom, hogy ott a fékcső vége, a tömítés milyen kiképzésű, kúpos, lapos,( piros nyíl ) vagy negatív ( zöld nyíl) kúpos, vagy milyen, így meg hogy márkán belül maradtam, "csak" a lila nyíllal jelölt kúpos tömítéssel kellet szívni.

Most indulok kipróbálni... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák