Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SirRasor

addikt

válasz Nibiru #76894 üzenetére

Hoppá, a fején találtad a szöget, de nagyon. A minimum vízbevitel határán mozgok nagyon. Néha elfelejtek inni munka közben és a nap végére azt veszem észre, hogy kb. 1 pohár (2 deci) vizet ittam csak.
    Mondjuk a kávézásig nem volt nagy gond, mert sok gyümölcsöt is eszem, ami azért sok folyadékot fedez.
    Azt viszont nem tudtam, hogy a kávé vízelvonó, vagy legalábbis nem kellett tőle gyakrabban wc-re járnom, de akkor ez átbillenthetett :U

Viszont ide azért leírnék 2 tévhitet, ami előjött:
    1. felnőtt embernek SOK vizet kell innia. Rengeteg helyen hallottam már és "minimum 0.5-0.7 liter vizet kb. 5 perc alatt. Utána 1-2 decit óránként." is brutálisan sok, még ha sürgős pótolásról is van szó.
    Egy felnőtt, 60 kilós embernek, aki nem a tűző napon dolgozik, maximum naponta fél liter víz kell. Egy 100 kilós fizikai munkásnak kell másfél-két liter. FELTÉVE HA NEM ESZNEK GYÜMÖLCSÖT!

2. pont: Ha sok, lédús gyümölcsöt eszünk, szinte semennyi víz sem kell, hacsak nincs extrém meleg vagy nem edzünk. Nyilván az edzés az más tészta, pláne ha valaki sok kardiót csinál..

Egyébként baromi egyszerű tudni, hogy kb. mennyi az elég: ha túlságosan erőltetjük az ivást, akkor többet kell WC-re menni, ami konkrétan káros, mert több ásványi anyag ürül ki ilyen módon...ezt egy orvos mondta.

Új hozzászólás Aktív témák