Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Én mondjuk nem az ízesítettre gondoltam.
Ízesített kávét egyszer kaptam ajándékba megkóstoltam aztán ment a kukába.
A freiből meg két vagy három fajtát próbáltam és egyik sem volt nagy eresztés.
Persze meg kell kóstolni és mellé tenni mondjuk egy pacificaffe kávét (de ide mehetne tetszőleges pörkölő neve is) aztán lehet dönteni -
M3aN
senior tag
válasz
szuszinho
üzenetére
Biztos nem leszek ezzel népszerű, de:
Azért azt se feledd, hogy van egy rakás nem ízesített kávéjuk is, ezt eddig mindenki kihagyta.
Egyébként ha teheted, kóstold meg és kiderül ízlik-e. Hiába mondja bárki, hogy melyik milyen, vettem már drága frissen pörkölt kávét, ami nekem nem volt finom, míg a legolcsóbb fajta ízlett. -
szuszinho
őstag
Frei kávékkal mi a helyzet?
-
And06
aktív tag
ma kóstoltam végre én is egy "barista" zabtejből készült kappucsinót, és azt kell mondjam, az alternativ tejek közül ez a legjobb. Egész vele az ital, nincs olyan érzése az embernek, hogy ez nem kávéba való. nem olyan édes, mint a tej, de az összkép abszolút jó volt.
-
Bazsee71
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
Akkor annyit javasolnék, hogy azért gondold végig, akarsz-e a kávéval annyit küzdeni, amit egy ilyen szett megkíván. Illetve a bolti kávékat is kb. el lehet felejteni, jó része döglött, csak csalódás lesz. Összefoglalót fusd át, és ha az sem ijeszt el, akkor érdemes belevágni!
-
Csápájev
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
Gépből Gaggia Baby a nemzeti minimum, inkább Classic! (sz.zs.-nek szokott is lenni eladó)
Darálóból cm702-t szerintem teljesen jó választás, ha csak ennyi van rá.
Aztán úgyis veszel majd valami iparit,ha belendülsz
mazzert
Ebay mondjuk elég nagy lutri,jönnek onnan meglepetések szép számmal
-
Bazsee71
őstag
válasz
szuszinho
üzenetére
CM702 felett elég nagyot kell ugrani árban, hogy minőségi váltást tudj eszközölni. Kezdésnek tökéletes masina (a kézi Hario őrlők egyike sem alkalmas amúgy presszó géphez).
Ebay-ről vásárolni elég nagy lutri, nem kevés alkalommal ér meglepetés. sz.zs. fórumtársnál szokott lenni eladó gép, egy kérdést megér.Szerk.: Milyen kávéval használnátok? Ezen a szinten már csak friss pörkölésű, minőségi kávéval érdemes etetni a gépet. Feleséged amúgy fel van készülve a pepecselésre?

-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Véletlenül akadtam a topikra, jómagam nem is nagyon kávézom, néha egy koffeinmentes lecsúszik, viszont Feleségem imádja, így gondoltam szintet kellene lépni

Ebayen már nézegetem a Gaggia gépeket.
Darálóból gondolom, érdemes újat venni. Hario Mini kézi tetszene is, de biztos vagyok benne, hogy mindig nekem kellene tekernem.
Max, amit rászánnék, az a Graef CM 702 ára lenne. Ebben a sávban van valami nagyon ajánlott? -
Bazsee71
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Anno a Hottop-ot néztem és a Gene-t, három okból esett a választásom utóbbira: kedvezőbb volt az ára, a pörkölési folyamat jól követhető vizuálisan, na meg éppen hirdetettek itt egyet.

A hűtése nem jó, de az tudtommal egyiknek sem. Mindig fém tálcára öntöttem ki a kávét, és ventilátorral hűtöttem. Lehet vele szép egyenleteset pörkölni, de pl. arra nagyon figyelni kell, hogy ahogy a dobon fel is van tüntetve, száraz feldolgozásúból kevesebbet kell bele rakni.Nálam most egyébként még a Behmor is versenyben lenne, de annak ellenére, hogy itt már vettek páran, még nem találkoztam eladó darabbal.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
Házi pörkölés téma:
Köszi az eddigi válaszokat, de picit még mindig infóhiányban vagyok. Az persze jelent valamit, hogy itt, a Fórumon ketten is használtok Gene-t, de azt is jó volna hallani, hogy miért épp ezt választottátok, mi a tapasztalatotok pl. az egyenletes pörkölés, visszahítés jellemzői vagy bármi egyéb tekintetében. -
yazoo1
tag
Ha leveszem a GC karját és nyomok egy tisztító vízterítést,akkor zuhanyrózsa -szerűen nyomul a víz jó pár lukon...
csináltam vakszűrőzést-szerrel és anélkül is.De 1-2 jó lefolyás után megint elő jött a dolog..
miért lehet ez?citromsavas vízkőtelenítést is csináltam 1 hete.Napi 3-4 presszót nyomok-ha összejön....
-
recusar
tag
Sziasztok. Eladó lett ez
-
Rush77
aktív tag
A Puly Cleaner vízkőoldót használta már valaki GC-hez?
Van itthon és gondoltam csinálok egy alapos tisztítést a gépen.
Köszi. -
Koczó93
őstag
-
Libretom
aktív tag
Hogyan lehet egy mezei karos Gaggián megmérni a víz hőmérsékletét a legpontosabban?
-
sz.zs.
őstag
Addig csatornásodott Gaggia bojler keresi új, szerető gazdáját

[link] -
adp
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
ja nem kell nagy dologra gondolni "csak" egy classic, viszont abbol szeretnek legalabb 2010 utanit, minel ujabbat, es uj bojlert, sima alut, eredetileg ebbe is ment volna uj bojler, bar a regi is total korrekt, de akkor ujra kellett volna rezcsovezni, meg ki tudja, hogy a nyomas szabalyzos rendszer belemegy e, igy ezert agyalok, hogy 1-2honapon belul cserelek classicra
-
Keresztapper
senior tag
55.000,- Ft körül tud most valaki olyan gépet, ami ajándékba is adható lenne. Egy kolléganőnket ajándékoznánk meg vele és ennyi a keret elvileg. Kezdetben őrlője nem lenne, így olyan megoldás kellene, ami nyomásfokozós szűrőkosarat is fogad.
Ha van valakinek ötlete, küldjön privátot kérem.
-
adp
őstag
koszi a tippet, ma reggel tudtam kavet fozni, valószínűleg megoldodott, amugy vakszuroztem utana 2-t es nem lett baj, lehet tegnap tul koran probaltam.
Szerintetek mit erhet egy baby class? rezterito, ipar fsz, pid, rezkigyo,gyari duplakifolyos kar, gyari szurok, gondolkodom egy cseren, mar nem ez miatt mert ez nyilvan az en benasagom volt
-
jolti
senior tag
Vedd le a fedelét, ha kiszáradt és újra működőképes, akkor csinálj egy pár vakszűrőzést és erősen figyeld, hogy hol könnyezik, esetleg spriccel.
Lehet a háromjáratúról lecsúszott picit a cső, kirepedt, vagy esetleg egy másik cső stb..Más:
Siófokon hol érdemes kávét inni?
Vettem egy brikkát, azt visszük magunkkal, meg darálok le reggel, előre friss Malabart, (mert még nincs kézi darálóm hozzá), de szerintem még az is jobb lesz, mint a bolti tégla.
Amúgy bitang jó ez a brikka! Feltéve, ha a helyén kezeljük. Nem egy sűrű espresso, de én még kotyogóból ilyen jó kávét nem ittam! Simán érezni a kávé ízjegyeit! Az itteni leírásokból kicsit tartottam tőle, de nagyon kellemesen csalódtam. -
nLali
őstag
Köszönöm a tippet !
Eltöltöttem néhány napot Keszthelyen. Többször ellátogattam a BoomBikeCoffe-ba.
Az Espresso nekem ízlett.* A tejből készült jégkásából készült frappé bejött a feleségemnek. A gyerekeknek ízlett a helyben sütött fahéjas csiga. Barátságos hely. ( Szent András Sörfőzde italai behűtve már csak hab a tortán. )
*A kóstolt espressohoz használt kávéból vásároltam 2490 Ft-ért 250grammot. Felhívátk a figyelmemet, hogy 4-5 napos a pörkölés, ezért inkább még várjak vele. -
mufi
senior tag
Sziasztok,
Dual bojleres catler gepen szeretnek egy kis tuningot. Szeretnem lecserelni a gyari felsoszurot, meg szeretnek egy jo ketto cseszes kosarat.
Nagyon megkoszonem a segitseget. -
adp
őstag
válasz
beleriand72
üzenetére
valami mas lehet,ment egy ideig vakszuroztem parat aztan megint csatt, levagta... nem ertem hogy a fenebe
-
beleriand72
tag
Járvány van. Múlt héten szintén így jártam (GCHCs), annyi eszem nem volt, hogy másnap újból kipróbáljam. Elküldtem a Mesternek, nála persze semmi gondja nem volt. Mondtam nem sürgős próbálgassa, addig Silviázom. Szerintem lassan jön vissza, hát kiváncsi leszek. (úgy érzem azért nem lenne hátrány közvetlenül mögüle elpaterolni a Kontraszettet).
-
adp
őstag
Valaki SOS
kitakaritottam a gaggia baby class fejkoruli reszet (vizterito, kartomites alatt stb) ehhez el szoktam donteni felig a gepet, majd mikor be akartam kapcsolni levagta a biztositekot... szetszedtem a belsejet viz nem volt benne, viszont a bekapcsolo kore mehetett ami hatul van mert enyhen nedves volt, bar bele nem ment, meg nem azott. megprobaltam masik tapkabellel de azzal sem jo. nem vagom mi lehet a baj.... varjak vele meg kiszarad esetleg ha valahol nedves? bar nem kene, meg lathato nyoma nem volt belul sem
-
Libretom
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Igen, értem, a kotyogó forralja a vizet, utána megy rá a kávéra, nyilván közel száz fokon, gondolom. Azért az mégis elgondolkodtató, hogy Yazoo1 74230 hsz-e szerint 93 fokon volt savanyú nála egy kávé. Én nem tudom nálam hány fokos volt a víz, még nincs mérőeszközöm erre.
Vélhetően valóban pörkölési gondot mutathat, ha egy alapvetően édes jellegű kávé határozottan savanyú lesz, akár 90, akár 93 fokon.
Mindegy, nem akarom túlragozni, ha egy kipróbált rendszeren mutatta volna ezt a Santos, akkor azt hiszem visszaküldtem volna, de nem vagyok biztos a dolgomban.
Kösz a tanácsokat!
-
Bazsee71
őstag
válasz
Libretom
üzenetére
Éppen ez az, hogy a kotyogósból és a Brikkából forráspont előtt nem jön ki a víz. Ami automatához meg közöm volt, az többnyire hőhiányos volt, ami savanyúságot eredményez(het). Persze erre még rátehet egy lapáttal pörkölési baki is. Volt már olyan kávém, amit visszaküldtem, annyira alulpörkölt volt.
-
Libretom
aktív tag
válasz
Deer76
üzenetére
Értem én, de akárhogyan, akárhányszor próbálom, ez savanyú... Sőt az őrlemény illata is savanykás. De ahogy itt olvasom másnak is volt ilyen tapasztalata, pedig játszott a hőmérséklettel is. Most inkább nem vennék egy csúcs karos gépet, hogy ezt a zacsi kávét teszteljem, de ha a Brikkában, meg kotyogósban is jó volt, akkor a De'Longhi Magnificatnak, vagy bármilyen karos tákolmánynak se kéne savanyú eredmény produkálni. Mindegy ez ilyen... Egyébként szívesen elküldöm neked, saját költségemen tesztelésre.

(A Kávéboltból korábban, más gyártmányút én is rendeltem Santosból.) -
Deer76
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Köszi, ismerem őket, de nem tudom van-e brikkába való kávéjuk.
Közben rendeltem Indiai Monsooned Malabart a Kapuczínertől. (Tőlük legutóbb Indonéz Gayot ittam és amit most: Mexikói Chiapas Tapachula. Ezeket ismeritek?)
Libretom: én még nem ittam savanyú Brazil Santost (több pörkölőből is volt), sőt egyik legjobban bevált kávé, mivel kesernyés se nagyon lesz (sima kotyogó ill. brikka).
-
Szeretnék itthon pörkölni.
Kérlek, ajánljon márkát, konkrét típust, ha van, akár konkrét hirdetést vagy eszközt, aki tud! Eddig Gene-t, Hottopot és Kaldit néztem.
Előre is köszi! -
bl4ze
veterán
Hahó urak, ismerősnek kis méretű (!) ESE pod-os gépet keresek. Gőz nem kell, csak kávé készítésre lenne használva, a méret fontos : kicsi legyen
Ha bárkinek lenne, tud, hallott róla szóljon
Köszi. -
válasz
SoundON
üzenetére
Gondoltam, itt a helye az infónak, mivel egy ideje már megy a találgatás. Előjött néhány releváns részlet, amiből kiindulva egyszerűen megérthető a jelenség. Aztán sztem. következik a megértésből, hogy a hőelemeket célszerű közvetlenül a PID-be kötni, úgy lényegesen kisebb a nem kívánt működés esélye.
-
coppola
tag
Üdv Urak!
Próbált már valaki alu bojlert rézzel galvanizáltatni? Esetleg ledobja, vagy leoxidál? Mennyire balgaság ez? -
iatti
aktív tag
válasz
Koczó93
üzenetére
olaszban is románt árulnak?a mini express-re gondolok.itthon megnéztem a mm-ban a moka expresst és a brikkát,a kávétölcsér eléggé lötyögött benne,a présgép nyoma látszott az oldalfalon.nem látszott valami nagy minőségnek,a víztartály belső fala is elég "recés" volt.vagy csak én parázom túl a dolgot?
ehhez képest a szarvasi kotyogós polírozott felülete szerintem jobban mutat,de már lecserélném anyámtól örökölt kb30éves gépemet. 
-
-
iatti
aktív tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
szevasz!megrendeltem a mini express-t.a "kávé kotyogós blog"-on is ezt dícsérték a lányok.azt kérdezném, a tied olasz vagy ezt is gyártják románban?a románban gyártott brikkáról sok negatívat olvastam.üdv:attila
-
WiZARD
veterán
Tüskés wdt eszköz Koreából (csak az ára...)
-
John3:16
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez tényleg ötletes!

-
Koszi aki ajanlotta a Forest cafet, eletem legjobb brazil kavejat ittam (ugy, hogy alapvetoen nem kedvel ezt az izvilagot)
-
Libretom
aktív tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Kapucziner. A tamperolás (Tadamm) alapos és szerintem egyenletes volt, (asszem a lefolyás is erre utal) persze a Delonghinál ki tudja.. Majd próbálkozom még, csak nem nagyon tudom mivel. Tudom, az én Gaggia Gran Style-om biztos messze nem etalon, de ha a tömeg és a lefolyás okés, meg nyomásnövelő sincs már, akkor elvileg csak ki kéne jönni vmi jó (jobb) eredménynek.
-
Libretom
aktív tag
Kedvelem az édes tónusú kávékat, a savanyúakat viszont abszolut nem. Egyébként nyitott vagyok bármilyen ízvilágra. Most vettem egy kiváló pörkölőből Brasil Santost, (egy hetes pörkölés) amit alapvetően ott is "édes" kávéként jellemeznek. Egy Delonghi Magnificattal, meg a sajátommal (17 gramm őrleményből, 36 gramm ital, kb. 27 mp lefolyással) próbáltam. Egyformán határozottan savanyú... Még ketten ízlelték meg, ők is egyértelműen savanyúnak találták. Pedig tudom, hogy mi a savanyú és édes közti különbség....
Hogy lehet ez? -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A kávé milyen volt?
-
Deer76
aktív tag
Szegeden melyik kávézóban lehet jó szemes kávét is venni?
-
válasz
SoundON
üzenetére
Ennek az első két oldala egy elég egyszerű képet ad a hőelemekről:
[link]
Ami elég fontos, hogy a két "vég" közti hömérséklet különbséggel arányos a megjelenő feszültség, azaz a két végpont közti kőmérséklet különbség mérésére alkalmas, lehet, nagyon pontos mérésére.
Teljesen más a helyzet a termisztorokkal, vagy általában a félvezetőkkel, amelyeknek a vezetőképessége változik a hőmérsékletük függvényében - ahogy az előttem szóló is írta. Ezek nem érzékenyek a környezet hőmérsékletére. ...persze meg kell táplálni őket, és a PID-nek áramot kell mérnie, nem feszültséget.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gumi és felni topik
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Extraflame pellet kályha
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szénné pörkölt, döglött kávé ízesítve!
amúgy az asszonyét

mazzert
Világos, meg is rendeltem. Sokat nem kockáztatok vele...
(Ez van itthon...
nem kicsit paráztam be

ehhez képest a szarvasi kotyogós polírozott felülete szerintem jobban mutat,de már lecserélném anyámtól örökölt kb30éves gépemet.
Biztosan nem a kávéval van gond.