Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
-
kozsy18
tag
Én úgy vettem észre, ha több tejet készítesz elő (értsd: 2-3-4 csészéhez), akkor a végére a hab-tej különválik.
Átöntéssel egyrészt a pitcherbe megfelelő mennyiségű öntenivaló kerül (kisebb adag, könnyebben kontrolálható), másrészt újból össze tudod keverni (amit alán a fontosabb).A fenti saját tapasztalat.Szerk.
Persze itt a szegregációnál is mikrohabra gondolok, nem keményre. -
Sinisi
senior tag
A víz ilyen esetben nem elvonja hanem közvetíti a hőt. Így arra tippelnék, hogy ezzel a módszerrel "valamennyi?" géplet lehet némileg noszogatni. Ha nagyon sietnék lehet, hogy egy vakszűrőt is feltolnék neki, persze csak óvatosan, hogy ne folyjon vissza a víz :-) de annál kényelmesebb vagyok ilyennel melózzak... ezért szeretném bemérni, hogy mennyi az annyi, amenyi a minimum várakozási időt jelenti szárazon :-).
ronin s8: nem fűti a "forró" víz a "hideg" fejet? Azaz miért nem igen a válasz ha a fej hűt: így szerintem elvonja a hőt a víztől, nem?
-
Peti...(16v)
tag
Expolygonból.
Kéne tudni a menet méretét. -
adp
őstag
Szerintem nagyon igénytelen az a hely ahol nem tartanak rendet. Ahol meg rendszeresen ilyen előfordul fix, hogy nem takarítják,szedik szét a felső szűrőt naponta. Nagyon el lehet rontani egy jó kvt egy koszos géppel.
Jól szemlélteti, hogy kéne üzemelni egy kvzónak: [link] -
adp
őstag
érdemes elolvasni
Van még pár hasonló adagolással kapcsolatos cikk.A 41mm-es tamper és tölcsér kell hozzá, különben értelmét veszti az egész
-
vTamas35
csendes tag
Ui.: ennek megfelelően nem kell várni semmire, mindkét esetben mehet a gőzölés és a csapolás egyszerre, egymás után többször is, ha több kávét csinálsz (nekem pl. a 2,5 literes kazánba, az a csapolás után beérkező 0,5-1 dl víz nem csinál nagy problémát a hőmérséklettel, illetve a kazán nyomással), mert egyik esetben sem közvetlenül a (gőz)kazánban lévő forró vizet használja, hanem vagy a külön brewboiler vizét (DB), vagy a gőzkazánon utaztatja át a hideg vizet (HX).
De javítsatok, ha tévedek...
-
ronin s8
senior tag
Simán. A bojler túl van fűtve, és abból megy a gőz, így van elegendő nyomás, és nem is kell visszahűteni.
A klasszikus régi presszógépek, mint pl. a Faema E61 és társai, egy relatíve nagy forgalomra lettek kitalálva, ahol a sűrű cserélődés hűtötte a bojlert. A kávék viszonylag hőtűrők voltak - ha nem, akkor kicsit megkeseredtek.
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
Rendben, küldtem privátot.

Esetleg ha valakinek kellene 2 darab a Verona espresso csészéből, akkor én abból akár 4-et is bevállalok.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Jackson elektromos gitár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)