- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A hosszú kávékat tejjel készítik. Én is rendeltem 230 ml-s kapszulát próbából de 1-2 próbálkozás után sokkal hamarabb leállítottam főzés közben - vertuónál le lehet ez előny - mint ahogy lejött volna mert ha mind engedtem a végeredmény egyre gyengébb lett. ja, én sosem iszom kávét tejjel és cukorral ez hozzá tartozik. Aki igen annak bizonyára jó lesz a végeredmény. Számold azt is, hogy a hosszú kávék hol vannak már árban? 200 felett.....én a bialetti moka kotyeszommal duplát főzök és számításaim szerint 100-as alatt. Szemes kávét őrlök főzés előtt és szerintem a volt vertuóhoz képest meg vagyok elégedve a végeredménnyel kb negyed áron.
Mivel a nespresso.hu oldalán jársz szinte mindent megtalálsz amit tudni érdemes/akarsz, csak jól nézzél szét. -
törölt tag
Igen, valóban vannak jóval nagyobb kapszulák de nem azért mert az 3-szoros kávét tartalmaz hanem tejes, stb receptek: hosszú kávé, mug, volluto, barista
stb stb de a 40-80 ml-n felüli kapszulák már magukban egyre gyengébbek voltak! A neten nézve a csoportokat főleg hölgyek kapszuláznak és egy nagy pohár valamit szoktak feltölteni mutatóba, hogy az milyen jó. Nos, nálam meg azok nem kávék de ki, hogy szereti.
-
törölt tag
-
törölt tag
A kapszula mind egyforma tehát nem tudnak bele tenni csak egyforma adagot (de a vertuónál is van kisebb kapszula, 35-40 ml), a 150-230 ml kávé több víz vagy tej ugyanannyi kávéból. És éppen ezért a 80 ml volt a legjobb (én duplát iszom mindíg).
Én az inissia kis kapszulás gépet 1 ft-ért vettem mivel bizonyos mennyiségű kapszula rendelése esetén ilyen akció is volt. A kapszula mennyiséget mindenképpen meg rendeltem volna. A Klubtagság szemfényvesztés, szinte semmi előnyöm nem származott belőle.Ha klubtag leszel azonnal rendelhetsz akciósan nem kell várni semmire. Én írtam nekik imélt, hogy most akkor mi lesz az akcióval a rendelést elküldik és csak utána kapom meg a cuccot? Vissza írtak, hogy már is meg kapom és azonnal klub tag lettem. Két kézzel kapnak a vásárló után.
-
törölt tag
Szia.
Vertuó kapszulás kávégép. Kb 1.5 éve vettem, 50e-ért. Jó kávét főzött. Mivel ez ú.nevezett nagy kapszulás gép, már akkor is közel 200 f volt egy kapszula (a szolídabbik!! a jobb, nívósabb akár 400 fölött....). Féléven belül elromlott. Szervíz, 2 hét. Visszajött, mókolással bírta 2 hétig. Türelmesen jelentettem elvitték majd hoztak 1 tiszta újat, újból kezdtem. Féklévig bírta. Nekem nagyon drágák is voltak a kapszulák így feladtam és nem foglalkoztam a géppel sem és a szervízzel sem tovább. Pár nap múlva kaptam imélt, hogy jellemezzem a kávéélményemet a vertuó főzővel. Ekkor jellemeztem, mindenhova 1-est véstem magyarázattal. Felhívtak és 2 lehetőséget ajánlottak.....a másodikat fogadtam el: vissza adták az 50e ft-ot és én mivel nem számítottam ilyen nagyvonalúságra boldog voltam....van egy kiskapszulásom is, inissia. Azonban elcsomagoltam mert végleg nem akarok kapszulásban utazni, elég volt. A futárok szerint akikkel már közben haverek lettünk országszerte ingajáratban közlekednek a kávégépekkel az userek és a szervíz között. Kérdeztem: csak a vertuó?! Válasz nem, mindegyik!! Azonban gondolom vannak bevált készülékek is....????
ui: egy ügyfeles azt mondta nekem telóba amikor 2 hét "javítás" után visszahozták és újból elromlott pár nap múlva, hogy azt hiszed csináltak valamit vele? Ők is kitakarították és pász. Amikor a futár becsomagoltam az ő saját dobozába annyit jegyzett meg: majd eladján másnak. -
kmarci25
veterán
Nem ismerem a Vertuo-t, de nemrég láttam róla egy James Hoffman videót. Ami megmaradt bennem róla az az, hogy a gép miközben áttolja a vizet a kapszulán, pörgeti a kapszulát és emiatt extrém magas hab lesz a kész italon. Szerintem ez kicsit szemfényvesztés főleg úgy hogy ez a gép jóval drágább mint egy sima kapszulát Nespresso.
-
Ez nagyon messzire vezet már. Viszont sokszor leírtuk itt. Annyit fontolsz meg belőle amennyi jól esik, de ez a legrövidebb komolyan vevős verzió :
Ha karos mellett döntesz, ki tudja bejön-e az egész macera. Mert macera. Érdemes tehát használt piacot fürkészni.
Egyébként nagyon szívesen írnám, hogy kezdetben a bolti őrölt is jó lesz, míg eldöntöd kell-e ez neked. De nem tudom leírni, nem lesz jó. Szemes kv kell és lehetőleg az se bolti, mert lutri. Kezdőnek főleg az, mert nem tudod eldönteni döglött babot vettél-e. Minőségi, frissen pörkölt kv kell, ez a legfontosabb. Legolcsóbban iható kategória kb. az alza saját blendje.
Csapvíz ha lehetséges, felejtős. Legalább valami vízszűrős kancsó. Ásványvíz nem jó, rohadtul vízkövesít. Kivéve az Evian\Volvic és hasonló gleccservizek, de azokat gyémántrögökért adják.
Géppark:
-702-es Graef elég, ugyanolyan őrleményt kapsz belőle. Vagy egy kézi tekerős, legolcsóbb ajánlható a timemore c2, ezzel kissé trükközni kell, hogy presszóképes legyen.
-Kéne viszont egy tizedgrammos, időmérős mérleg és egy tamper (tömörítő).
-Szerintem ki kell szedni a karból\kosárból a nyomásfokozót (vagy venni olyan kart+szűrőt amely nem ilyen; avx árul megfelelőt) de a legelején lehet, hogy kihagyod ezt a részt.
- őrlési fokozat már az abszolút lényeghez tartozik. A Graefekhez adnak kis alátéteket, ezekből kell általában 1-2 az őrlő kés alá, a tengelyre, hogy presszóképes legyen. Különben egyszerűen nem darál elég finomra. Bár nyomásfokozós kar mellett talán mindegy. A kifolyt ital mennyisége (grammban megadva) és a készítés ideje adja meg az őrlés finomságát. Általánosan 1:2-1:2,5 arányt szokás célozni, 25-30mp alatt. Tehát 15g őrleményből lesz 30-37g ital, 25-30mp alatt. Ehhez kell az időmérős tizedes mérleg. Persze lehet számolni, meg szemre lőni, de úgy soha az életben nem lesz két egyforma italod és ki sem tudod szűrni, mi volt a baj. Pl. ha savanykás a lé, akkor hosszabb készítési időre van szükséged -> finomítani kell az őrlőn. Ha keserű, akkor durvítsd, hogy gyorsabban jöjjön le. Ez persze nagy egyszerűsítés, mert sok buktató van; de alapvetésnek jó.Őrölt kv-t nem tárolunk, soha. Frissen őrölünk készítés előtt. Írhatom azt is, hogy adagonként, tehát az őrlő tartályában sem
tároljuk a babot, de ez elsőre kicsit sok szokott lenni. Nem az.A tejhabosítóval tudsz menő tejes italokat készíteni magadnak (cappuccino és baráti köre).
A sparos akciót pedig nem ismerem
Ez így ömlesztve ijesztő mennyiségű infónak tűnik és ha nincs kedved vacakolni az egésszel, akkor az is. Amúgy viszont gyönyörű vacakolás (és bármilyen normális kávézóban is így történik, csak ott reggelente állítják be a gépet, mikor te még alszol. Aztán felprogramozzák egy gombra és napközben már automatikusan fut).
-
kmarci25
veterán
Ez ugyanaz, mint az audiofil téma. Nyilván, hogy lehet több milliót költeni erősítőre, kábelekre, hangfalakra, forráseszközre és lehet venni egy mikrohifit, vagy BT hangszórót és telefonról lejátszani zenét. Ha egyszer meghallgatod a milliós szettet, akkor leesik az állad, de nem fogsz annyit rákölteni. Itt ugyanaz a helyzet. Élvezhető az olcsóbb megoldás is, meg az se rossz, de ettől még létezik a jobb.
-
Kapszula, vagy E.S.E. POD. Utóbbi gépe jóval drágább, meg a párnák is, de jelentősen jobb a kapszulánál és az ökolábnyomod is gyermekcipőben marad a másikhoz képest.
Kapszula minőség pont egy nappal ezelőtt volt téma, olvass vissza 20Hsz-t.
Automatát én hanyagolnám, de te döntésed.
ui.: Szarvasival hardkór stílben és erőfeszítéssel lehet élvezhetőt csinálni, de alapvetően önsorsrontás. Attól, mert anyukád szereti, még nem lesz jó gép és ezt nem sértésnek szánom.
-
Vacak, mint mindegyik ebben az árszegmensben. De ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül ihatatlan löttyöt készítesz vele. Mint minden hasonló esetben, szükséges egy alapvető hozzáállás* a felhasználó részéről. Ha van igény a jobbra, akkor megoldható. Ha nincs, csak legyen fekete, akkor kapszula. Esetleg drágábbért POD, ami szintén b@szódásmentes.
*Nyomásfokozó kiszerelése a karból, egy daráló, tömörítő (tamper) és tizedes pontosságú mérleg beszerzése, szemes kv vásárlása (azt már nem is említem, hogy nem bolti pörkölt zarándokszar, hanem kispörkölő).
Ezek hiányában is lehet persze, csak szerintem nincs értelme szopni a karossal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest