- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egy óra, két rendszer
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
RetepNyaraB #6121 üzenetére
Mivel írtam, hogy felújított régiekre buzdítanak a kávés topikokban, gondoltam egyértelmű, hogy nem kapszulás vagy kotyogósról beszélek
Nem teljesen értem a különbséget a karos és a pod között, az automatát még csak-csak tudom értelmezni.Szerintem nekem olyan való amihez nem kell vegyész vagy gépészmérnöki diploma, hogy fimon kávét igyak.
150-200 de az a plafon. Az se gond ha nekem kell darálnom a kávét, de ha ebben az árban van olyan ami a darálást is egész jól végzi, hab lenne a tortán.
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #6110 üzenetére
Én nagyon örülök, h lecseréltem egy normálisabbra.
Most más izgalom van:
Eddig közepesen sötét kávékat ittam, most vettem két fél kilós közepesen világos kávét (egyet szándékosan, egyet véletlenül). Remélem sikerül alap, PID nélküli presszógéppel is normális kávét csinálni belőlük. -
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6059 üzenetére
Megköszönném a leírnád azt a receptet.
Most készítettem csapvízből kv -t vele, nagyon szépen felmelegítette az eszköz a vizet. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6059 üzenetére
ma vettem müllerben, 470 körül volt. dm-re írta valaki,hogy már 700? na de ma főni befagyasztotta a szotyi árát, nincs itt semmi gond
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6057 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, jó hogy megírtad!!
Marad a csapvíz. -
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #6044 üzenetére
Oké, köszi!
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #6041 üzenetére
Iván a rettenetes?
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #5999 üzenetére
Nekem a szervizben hasonlót mondtak a saeco automatámról is. A tejhab nálunk amúgy sem mindennapos vendég, de kevésbé sötétre pörkölt kávéknál szoktam az előgőzöléses trükköt használni (kiengedni egy kis gőzt, hogy magasabb hőmérsékleten menjen az extrakció). Ez mennyire általános, hogy nem illik a kávégépek gőzölőjét használni?
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #5999 üzenetére
Hát.. akkor végre rájöttem, hogy miért folyik a gőzkar.. Én alapvetően -mivel sajna presszóm még kuka..- ezért tejes italokat készítek.. Azzal a technikával, hogy nem várom meg a gőzölő gombjának felvillanását, hanem előbb rányitok.. én nagyon jó eredményt tudok hozni tejkrémbe.. Nem tudom mennyire cseszek ki a géppel, de nem igazán szeretnék megválni a tejes vonaltól sem.. így ha tényleg ennyi árt neki, akkor lehet kell más fajta gépet néznem..
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5999 üzenetére
Na meg a kazán felső sem szereti.
-
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB #5957 üzenetére
Ja a spriccolást azt láttam, de gondoltam ott az előkészítés nem volt jó.
-
Sanki
addikt
válasz
RetepNyaraB #5955 üzenetére
A 11-es képen lévő?
Mi a baj vele amúgy? -
madmike
őstag
válasz
RetepNyaraB #5914 üzenetére
Ez a típus szerintem nem a kar nekinyomására indul, hanem programozható az 1 illetve 2 csészés mennyiség, illetve manuálisan is indítható.
Most nézem, hogy tegnap itt a hardvarapróra is felkerült egy patika 702, persze már jegelve van...
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #5907 üzenetére
én a gyári kosár aljára tettem és úgy főztem,akkor azt nem is úgy kellett volna használni?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5899 üzenetére
Ja szerintem is. Én arra gondoltam, hogy átfújom valami géppel. Lehet kapni táska kompresszort meg légpumpát meg ilyesmiket, azok szerintem kiviszik belőle a kávét, mert a múltkor is negyed órát szüttyögtem vele, mire úgy ahogy tiszta lett. Pocsék egy tervezés.
-
haten
tag
válasz
RetepNyaraB #5889 üzenetére
" A Graef belépő szint és ott jó a minősége. "
Ha az örleményre gondolsz, akkor oké, de ha a 702-esre, akkor ezt nem tudom megerősíteni. Nekem első napon, újonan be kellett tenni a két alátétet. Egyszer szétszedtem tisztítani, a kések kivételével full műanyag, kisöpörtem, nem volt könnyű összerakni, negyedikre sikerült. Aztán múlt héten daráláskor befulladt, szétszedtem, ügye annyira balf..sz tervezés, hogy 4 centis csatornába darál, rengeteg pangó marad benne, pofozni kell minden darálás után, hogy felét kiadja. A tervezője egy idióta volt, a két kapcsolót, két rugót, és múanyag pöcköt egyidőben kell a helyén tartani, hogy jól tudd összerakni. Egy óra káromkodás után, amikor már közel áll az ember a falhoz vágáshoz, mert 30-adikra sem sikerül, akkor nehéz megnyugodni. Természetesen az álló kést egy milliméteres pöcök tartja csak, amit ha nem üres állapotába terersz finomabb állásra, persze letörik, vagy mint nekem is, a sokadik összerakásra. Innentől kuka. Most kezdek megnyugodni, hogy berendeltem helyette egy SAGE BCG820-at. De igen, a késesnél jobb. Ugyanitt Graef 702 alkatrésznek eladó 20-ért, mert pöcök letört.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #5889 üzenetére
én nem akartam elsőre ennyit koptatni a billentyűket.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5825 üzenetére
Nem vágom, hogy az ecet miért rossz és a tejsav, citromsav miért jó. Jó, az egy dolog, hogy illékonyabb az ecet, de kémiai szempontból ugyanúgy karbonsav, mint a másik kettő. Ha azok nem ártanak, akkor ez sem.
-
válasz
RetepNyaraB #5803 üzenetére
De itt home barista vonalrol beszelunk, van ido pepecselni vele. Nagy forgalmu kavezokban meg puqpress van azt ennyi, semmi kezi tampereles.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #5730 üzenetére
nálam egy dundi pezsgős dugó, meg 3-4 fogpiszkáló.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5721 üzenetére
Ebayen meg az NSA-nek, szóval kb. tökmindegy.
-
válasz
RetepNyaraB #5707 üzenetére
neha nyersz, neha tanulsz
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5654 üzenetére
A rizs a legjobb az eddigi tapasztalatok alapján. A zab a második. Szóját sosem ittam, nem is fogok. A kókusz jó, de elnyom minden más ízt. A mandula rohadt keserű. Ami még annál is ergyább az a kesudió. Hát az valami brutál sz@r. Nagyjából ennyi a felhozatal.
Nem vágom mi ez a nagy ellenérzés az egyesek szerint bikatej, mások szerint majomgeci iránt.
Az egész kb. keményítős víz, meg egy kis cukor és aroma. Nekem pl kell valami tej pótlék, mert tej nélkül csak ritkán iszom, a tejtől meg az esetek nagy részében szarul vagyok már egy évtizede. A habosításhoz szerintem elég egy kis lecitin meg olyan 1% kakaóvaj, aztán az megoldja. Majd kipróbálom ezt a baristás változatot is, ha látok valahol, de ezek a boltiak rohadt drágák. Sokkal jobban megéri gépet venni, és frisset főzni. Úgy számoltam, hogy olyan 1 év alatt behozza az árát.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5644 üzenetére
Köszi! Ez jól jön majd, ha bármikor utazgatunk, és nem tudom inni az itthonit. :-)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5628 üzenetére
Ja hát én már letettem arról, hogy igazán jót iszok ezeken a helyeken. Igazából csak csodálkozom, hogy többszázezres gépeik vannak, és mégsem tudnak jó minőséget kihozni velük. Azért gondoltam, hogy a babban van a hiba.
Na hát akkor mondjatok pár helyet, hogy hol jó a kávé!
-
hadam98
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5608 üzenetére
Ezzel tisztába vagyok csak még nincs őrlő gondoltam hátha van jobb fajta.
A Porlex az milyen? Több barista üzletbe lehet kapni, a Hario miben jobb? Mert nagyjából egy árban vannak -
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5582 üzenetére
Én ezt használom: [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5537 üzenetére
Ja én is aliról akartam rendelni ilyet: [link], csak ajánlották a magyar céget.
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #5533 üzenetére
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #5530 üzenetére
A jelenlegi 2015 előtti GC már felújításra szorul. Ennek apropóján gondoltam nem felújítom, hanem nézek egy új gépet, ami hasonló mint 2015-ben a GC volt. Ennyi.
-
Zaji
őstag
válasz
RetepNyaraB #5519 üzenetére
Ennyit nem szántam rá. 180 ezerig gondolkodtam valamiben. Pl.: ebben.
@sz.zs
Lehet az lesz...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5512 üzenetére
Akkor nitrogén palackkal kéne járni, és töltögetni inkább védőgázzal a zacsikat?
-
cSuwwi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5494 üzenetére
Rendes vákuumos dobozzal nekem érzésre jobb a kávé.
Nekem ilyen dobozaim vannak, a legnagyobban a spajzban áll a kávé, a napi főzésekhez meg a legkisebbet használom. Itt sincs szag, nem kell hűteni se és jól is néz ki (nem mintha számítana)
Régebben én is fagyasztottam, de nem volt elég hely a mélyhűtőben, így kb. ugyanaz csak mindig pumpálni kell a végén. -
waxos
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #5494 üzenetére
A többszöri nyitogatással ennek is oda az előnye. Nekem a kicsi van (0.12), abban hurcolom a melóhelyre a benti gépemhez, az otthon indulás előtt őrölt kávét, amit délben csinálok a benti presszógéppel. Ha kinyitom, megy is egyből a kosárba. Arra még pont jó, mert bentre már nem akartam másik őrlőt.
-
nyikszi
őstag
válasz
RetepNyaraB #5494 üzenetére
Köszönöm :) Neked is SzZs. Akkor marad valami pohár karácsonyra
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5482 üzenetére
Köszi! Legközelebb akkor már úgy csinálom. A Philipset megvették a kínaiak, de már előtte sem volt valami jó. Nem tudom, hogy most javult e a helyzet így, hogy van benne tőke. Gyanítom nem. Én is már lemondtam róluk.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5481 üzenetére
Nem szedem szét, szerintem tudja azt a méretet most is, ami nekem kell. Nagyon nem akarom csapkodni, mert emag/edigital garancia van rá, szóval gyakorlatilag nincsen. Szerintem elég jól kijött most belőle. Vizezni sem szeretném, ha rozsdásodik tőle. Inkább tapadjon fel azt kész.
-
hyperspace
őstag
válasz
RetepNyaraB #5484 üzenetére
Ne mondjuk általánosnak az egy évet, mert sokszor pörkölés +2év a szavidő. És vannak egy évesek, pl AVX, és vannak a kis pörkölőknél 1/4, vagy 1/2 év.
#5486inf3rno ugye nem kevered a szemcseméretet? Nem kell megijedni, ha nem jön le kávé, annyit jelent, hogy ott már túl finomra van őrölve. Nyomásfokozóhoz ráadásul a normálnál még nagyobb méret kell, úgyhogy mehetsz feljebb bőven.
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5484 üzenetére
nem tudom, ma tették a dobozból a polcra.
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5482 üzenetére
2022.12.15.
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5465 üzenetére
-
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5464 üzenetére
Koszonom
holnap megnézem
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #5464 üzenetére
Lidli és aldi sincs? Ott van, saját márkás. A lidlben kicsit puccosabb 400g verzió valami bellarom "specialty", aldiban a fekete zacsis "barista". Netes rendelés meg bárhová kiviszi 
Ld. pl. Kapucziner velencei gondolások, mint ajánlható minimális közös nevező. -
sherlock82
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5462 üzenetére
Én vidéken élekm olyan boltok amiket írtál azok itt nincsenek.
Bementem különböző boltokba ott szemes kv 1 kg os kiszerelésben van.
Ezért érdeklődtem.
De körül nézek a neten. -
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #5451 üzenetére
Én még kezdő vagyok és azt szeretem a legjobban, pont ezekért. Valahogy nekem a túl savas(nyú) ízek nem jönnek be. értem én, hogy a gyümölcsízek meg minden, de ez van.
-
válasz
RetepNyaraB #5449 üzenetére
Akkor már tudom, hogy miért nem szerettem soha!
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5436 üzenetére
Köszi,
Fragola féle full tuning. Még nincs meg
Ezeknek utánanézek+ a víznek -
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #5365 üzenetére
Én még nem nagyon láttam olajosra égetettet gyáriban sem, csak amik itt megjelentek starbucksos képek.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #5358 üzenetére
"hajlamos sötétebbre pörkölni általánosságban" - pont ettől félek automata kapcsán. Az automatának nem inkább az ipari úton előállított, mindig pont egyforma alapanyag a legjobb? Ezek a kézművességből adódó ingadozások nem rontják el az automatás kávét?
-
Sedus
újonc
válasz
RetepNyaraB #5358 üzenetére
Kapuczinernél érdemes őröltetni?
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #5333 üzenetére
Pedig a mákhoz pont annyira való, mint a kávéhoz
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #5326 üzenetére
Az a propelleres az fűszerdaráló, nem mákdaráló.
-
Salex1
őstag
válasz
RetepNyaraB #5326 üzenetére
Csak köszönni tudom. Én személy szerint nem tudom meginni ez a fajta fekete löttyöt, bármivel is legyen főzve. Az asszony viszont szereti, reggelire és helyette iszik 4 kávét...amit én főzök neki. Azt vettem észre, hogy nem igazán érdekli a minőség, bár volt már olyan rossz amit nem tudott meginni, de a Brikkás Aldi-s arabicá-t kimondottan szereti, ezért vesszük. A saját kávéfőzési dolgomat próbálnám egyszerűsíteni ezzel a géppel.
Reggeli rohanásban nem egyszerű a gázon főzni a brikkával. -
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #5317 üzenetére
Én hozzá szoktam ütögetni a kosarat töltés közben a konyhapulthoz így kb. egyenletes lesz, a tetejét meg elsimítom.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
Itteni Lidlben volt 2csomag tanzániai 10.04es pörkölés. Azt elhoztam, holnap bontok. Kíváncsi vagyok.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
Bonthatod nyugodtan, finom édes, enyhén gyümölcsös.
Ma kóstoltam. -
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5280 üzenetére
Mindegy miről beszélünk, 4750ft az nem pénz.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
Nem szokott szenes lenni, karossal leginkább ez jött be nekem a Bellaromok közül. A Colombiat is próbáltam, de a Tansania jobban tetszett. Persze ennél olcsóbb meg jobb is valami gyakorló zöldet venni.
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5276 üzenetére
4750/kg az mióta drága?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
ezt nem mondod. 4-5 nap alatt kipasszolták a pörkölő masinából a butikba. ez a lidli tud valamit
-
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
Majd szamolj be rola, bellarombol eddig osszesen egy szornyen negativ elmenyem volt. 100% arabica? Ha nem tanzania lenne, megkerdezni se mernem.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
Köszi, erre ránézek. Hátha az itteni Lidl-ben is lesz friss pörkölés.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5269 üzenetére
Bár kisebb fokozatot igényel, azért egész jó szokott lenni a tanzániai, bontás után.
-
f_you
tag
válasz
RetepNyaraB #5249 üzenetére
és sz.zs.:
Köszi! Meglátjuk mennyire döglöttek -
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5244 üzenetére
Jó ötlet, köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5242 üzenetére
A hűtő sajnos teli, fagyasztóm viszont van egy, ami szinte teljesen üres. Nálam most csak az jöhet szóba. Egyelőre megkóstolom, hogy megéri e ezzel kínlódni. Ha már szóba jött, meg kell várni, hogy kiolvadjon, vagy lehet már fagyosan is darálni?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #5227 üzenetére
az ízlelés mibenléte is torzul, mivel nem egzakt (adatokkal mérhető) dolog, ahogy gyerekkorunk kedvenc ételeit se biztos, hogy megesszük x évtizeddel később jóízűen.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5227 üzenetére
Ezt bizonyította már a fogyasztóvédelem, és néhány éve volt politikai téma. Nem tudom, hogy azóta mi lett belőle.
-
válasz
RetepNyaraB #5179 üzenetére
szerintem nyomásfokozóval inkább ízre érdemes menni, mert a csapolási idő.. hát mondjuk úgy hogy meg van hack-elve
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #5179 üzenetére
Így kell elindulni a lejtőn?
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #5156 üzenetére
Hát el tudnék képzelni egy testesebb, sűrűbb eredményt... Befullasztani simán be tudom én is, az őrlő szerintem rendben van. Próbáltam én már finomabbra állítani, de akkor a Dorian-nal hasonló dolgok jöttek elő, keserű, fura lötty lett belőle. Ezért álltam meg ennél a fokozatnál. Aztán lehet egy friss kávé teljesen máshogy viselkedne finomabb őrlésnél...
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #5109 üzenetére
Monduk sztem ketten nagyjából megiszunk 2 hét alatt 1 kiló kávét.
Más:
Ezt a kivonatolási arányt nem értem. Mármint ti patikamérlegen méritek közben, hogy hány gramm kávénak kell lefolynia?
A főzőn a lefolyást 25-40mp-ig lehet állítani. Viszont azt vettem észre, hogy 25 fölé állítani teljesen értelmetlen, mert vagy baromi sok, de híg löttyöt ad, vagy ha ezért finomabbra darálom, akkor meg az elején alig folyik valami és egy keserű szar lesz az egészből.
Jelenleg úgy csinálom, hogy a 25 mp-et vettem fixnek, (de valamelyiknél 20-nál leállítom) és a kávéfajtától függ, hogy milyen finomra kell őrölnöm, hogy ne legyen se savasan keserű, se hígan savanyú. + A tamperolással is frankól el lehet szúrni az eredményt.
Utálom a sokismeretlenes egyenleteket... -
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #5109 üzenetére
Köszönöm a sok infót, megpróbálok akkor egy videót összehozni...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #5109 üzenetére
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #5106 üzenetére
Igen érzem, hogy ez feneketlen kút (mind szellemi tudásban, tapasztalatban és persze pénzben
).
Igazából maradjunk akkor a realitások talaján; 5000 körüli kilós árnál én megállnék. Szeretek kísérletezni, de szeretném ha úgy van, akkor stabil eredményt tudjak hozni.
Most ezt így újra olvasva, lehet automatát kellett volna venni? -
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #5106 üzenetére
"Kinyitott kv sajna szobában 2 hét alatt kuka"
Most ez komoly? Most vettem kilós kiszerelésű kávét... -
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #5095 üzenetére
Rendben, csinálok.
Ez a lefolyásos balhé nekem sosem jött össze. Ha 30 ml-t akarok lefőzni, akkor az 10 mp alatt lejön, de ha meg akarom tartani a rendes időt, akkor az kb 60 ml lesz... Itt jönne az, hogy oké, finomabb őrlemény kell, de attól meg teljesen béna lett az egész, keserű lett és alig lett valami crema-ja. Én itt arra gondoltam mindig, hogy ezeket az adatokat nem biztos, hogy nyomásfokozós és/vagy 15 bar-os gépre számolták... Bár inkább a nyomás lehet itt a mérvadóbb, lehet 9 bar-on kiadná a matek?! Nem tudom...Dallmayr Prodomo volt szerintem, aminél először feltűnt ez a dolog, azt kb 3 hónapja vásároltam. Szekrény tetején van tárolva eredeti csomagolásban zacskózáró csipesszel... Vannak ennél régebbi kávéim is (még keressük az ízvilágunkat
), azokkal nem jött elő ilyen gond. De kipróbálom akkor a legfrissebbel, hogy kizárjuk a döglött kávét
-
#49155328
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5098 üzenetére
Ügyfélszolgálat!
Egy espressot vettem, meglássuk.
-
viktorhu
veterán
válasz
RetepNyaraB #5098 üzenetére
Főleg, hogy folyamatosan vannak 100% arabica kávéik, csak nem tudod megismételni, ami beválik, mert minden alkalommal mást árulnak (az alaptípusokon felül), sokszor nem is a kávék közé teszik, hanem a különlegességek közé.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5098 üzenetére
Inkább úgy kellett volna írni, hogy nyomokban arabica-t tartalmazhat.
-
válasz
RetepNyaraB #5088 üzenetére
"(Kapucziner hajlamos mindent kissé sötétre gyártani)."
nekem is volt egy ilyen érzésem, csak ennyire direkt módon nem mertem megítélni, mivel szinte csak onnan rendeltemPallyotz-ot már láttam többször, a getUp-ra emlékszem is
lehet, hogy akkor ez lesz a következő kör, köszi.
A 10k/kg csak irány, ha épp 12 az sem gond - főleg ha egy jó blend-del az átlag árat lejjebb lehet vinni
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5079 üzenetére
Ez a vakszűrő pontosan mire jó?
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5079 üzenetére
A háromjáratú az nem azonos az opv-vel
Az opv az a biztonsági szelep, a solenoid a háromjáratú
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #5047 üzenetére
3000 Ft/kg, illetve van egy extra nagy kiszerelés, az 6000 Ft/2,5kg. Az A/R arányt tényleg jó lenne tudni. Egy próbát megér, el fog fogyni :-)
-
válasz
RetepNyaraB #5035 üzenetére
Eh, ha tudtam volna, hogy jobb mint a mini mill, azt veszem. En pl szeretem az orlest, sot vendegek is imadjak, mindenki boldogan orli a sajat adagjat
. Teljes melora en se ajanlom, napi egy kave folott zen pillanatok helyett konnyen atmehet melo erzesbe. Nalunk csak a koffeinmentes kaveval es a valtozatossag miatti +1 fajta kaveval etetjuk.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #5035 üzenetére
Ja nézegettem én is őket egy fél órát, de azt hiszem inkább zsebbe nyúlok.
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4961 üzenetére
meglepoen jo lett a primavera.
vaci uti tescoban este nem volt mar akcios kave 1db sem -
válasz
RetepNyaraB #4986 üzenetére
Akkor lépjünk tovább.
-
Melorin
addikt
válasz
RetepNyaraB #4918 üzenetére
Csak azért gondoltam az avx-re mert az őrlőt is onnan veszem és így nincs szállítási költség.
De ha tudsz sokkal jobb helyet ahol nem vészes a száll.ktsg azt is szívesen meghallgatom -
hyperspace
őstag
válasz
RetepNyaraB #4862 üzenetére
Ha őrölten veszed, és átszalad rajta a víz, akkor akár tömörítheted is, a kérdés, mivel, hogy egyenletes legyen. De jobb, ha örlemény finomításával mész utána. Szerintem.
Az biztos, hogy nem kapott ugyanannyi vizet. Lehet az is ok, hogy nem zárt rendesen? -
Osynho
addikt
válasz
RetepNyaraB #4855 üzenetére
Most akciós, elvileg 25600 lengyel raktárból. Korábban tesztelte egy úriember "Olasz kávézó a konyhádban? BlitzWolf kávéfőző teszt" címmel. Meg van győződve, hogy nagyon jó és kb felesleges komolyabb gépet venni. Voltak kommentek, melyek ezt firtatták, de persze ezeket kár is volt leírni. :) "Volt sok vészmadár, akik szerint nem lesz jó, jelentem jó lett, ma is pont olyan kávékat főzök vele, mint a megérkezése után."
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4836 üzenetére
Nincsen hozzá semmi más,sajnos a nyomàsmérőt sem lehet állítani. De mindig 9 bar-on tartja a nyomást.
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4831 üzenetére
Igazából van rajta egy PID vezérlő,amin lehet állítani a hőfokot,illetve egy nyomás mérő óra. Hát én azthittem,ha meg van a megfelelő lefolyás,akkor minden rendben lesz,csak a kávékat kell cserélgetnem 😅 Kis naiv. Na még pár nap és bontom a velencei gondolàsok kàvét, bízom benne az már másabb lesz. Cukorral ez sem volt rossz,de hát nem ez a cél..
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4793 üzenetére
Sajnos vakszűrőm nincs,viszont még csak bolti kàvéval kóstolok, akkor lehet ez a gyenge làncszem. Ma érkeztek meg a rendelt friss pörkölésű kávék, pihentetés után írok 😊 Sajnos ezeken nincs kifujó szelep,akkor csak egyszerűen hagyjam úgy,ahogy vannak?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4785 üzenetére
Még ezt meg kell ,hogy kérdezzem, magát a kifolyó kávét,ti hogy szoktàtok mérni,hogy lesz helyes az 1:2,1:3 arány,bele kell ilyenkor számolni a krema réteget is, vagy nélküle értendő a mennyiség?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4785 üzenetére
Köszönöm
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4783 üzenetére
Egy videóban láttam,hogy szőke lefolyàsnak hívják a csersavat, és igazából nekem is krémes, szökés sokszor,de nem tudom,hogy ez a csersav miatt vagy maga a krema ilyen..
-
eastsider
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #4780 üzenetére
Ajándékba kaptam :) elég különleges, nem is napi fogyasztásra ajánlottak.
Nem rossz de kell valami reggeli kavenak is.
Most sokkal durvabbra oroltem. Így lejön szépen. A dallmayr finomabbon jó volt .
Na de tanulok
[kép]Elotte elfoztem 1kg dallmayr crema d'orot. Igazibol az is bejött. Boltibol van valami ajánlott egyébként ?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4780 üzenetére
Srácok,a világos lefolyàs mindenképpen a csersavassàgot jelöli? Vagy az lehet a kávé lefozes közepe körül a krema réteg is?
-
Viiktor1989
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #4762 üzenetére
Egyenlőre mezei ,bolti kávébabból csináltam,akkor valószínű,hogy dupla a szűrőkosaram, ezért volt kevés bele a 7 gr kávé. Illetve az normális,ha a Graef 702-es őrlőből még egy csomó őrlemény kiesik,ha elkezdem pofozgatni az oldalát..?!
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest