- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megjelent az Infinix Note 50x 5G
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Ez lehet a legnagyobb akkuval szerelt Snapdragon 8 Elite telefon
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
Rendben, de akkor a többi bagolynak is mond meg, hogy ne tegyenek olyan utalásokat itten, amiről úgy gondolhatom, hogy arra a "másik topicommal" kapcsolatos ! Mert én mindig válaszolok annak, aki szól felém .
De fenntartom a jogot, hogy a "lásd **" címkémet néha ide betehessem ...
-
martonx
veterán
És ha kiderül, hogy az egy halva született nyelvhez méltóan egy halott topik?
Szerintem ilyen esetben a legbiztosabb módszer, ha hiperfizikus magával vitázna, és magával beszélné meg ezeket a dolgokat, mint egy átlag szanatórium körüli sétánál szokta. Külön javaslom a hangos vitát, azok sokkal eredményesebbek, ne csak úgy fejben, esetleg magában motyogva játszódjon le a vita. -
hiperFizikus
senior tag
Az nem baj, hogy a projektedet a Lolita kódban kezdted el felépíteni, mert :
1. a projektedhez úgy is hosszú idő kellesz
2. közben remélhetőleg készen lesz a kifejezések is hozzá, amit nagyrészt a közre nem adott még befejezetlen Teener kódomból vesszek át
3. a visszamenőleges kompatibilitás úgy van, hogy például amikor most a régi Teener kódomból hozom át a Lolita kódba a kifejezésekhez tartozó function -okat, akkor csak csekély változtatást kell csinálnom, amik könnyűek és ha méretes a program, akkor 1-2 nap alatt letudható .
4. breaking change: a részemről ingyenes és feltétel nélküli . a lolita kódban írt programodat pedig akár pénzért is árulhatod, már azért is, mert a Lolita programnyelv csak egy váz, amire te olyan és úgy rakod az alprogramjaidat, ahogyan csak akarod, beleértve, hogy az előre deklarált alprogramjaim eltávolítását is ♥
5. előfordulhat hogy a Lolita kód vázán egy kicsit igazítanod kellesz, hogy az neked jobban megfeleljen: ezt nyugodtan megteheted.
A kérdéseitekre továbbra is szívesen fogok válaszolni !
-
hiperFizikus
senior tag
https://hu.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Visual_Studio
programnyelvekre ; ... .
Pascal, Pithon, Algol, Cobol, az 1 db betűvel jelöltek, Forth, Fortran, ...stb.
Sőt hamar le lehet programozni egy olyan számozott sorokból álló utasítás-sor követőt, mint amilyen a régi programnyelvek is voltak úgy, hogy e sorokban élő JavaScript elemek{utasítások} vannak . Hiszen pár ciklus kell hozzá, és pár elágazás .
-
hiperFizikus
senior tag
Az elithez a nagy amerikai szoftvercégek tartoznak . Hogy menyire lennének tisztességtelenek azt a moderátorokra tekintettel hagyjuk .
Vegyük alapul az imperatív eredetű programnyelveket . Ezeknek van egy vázuk, amire a tagolásuk és a folyamat futtatásuk épül . És van vezérlésük meg alprogramjaik . És van függvény meg eljárás készletük, amit gyakran könyvtárnak neveznek .
Nem kell mást csinálni, mint azokat az internetes portálokat, amelyek a programnyelveket gyűjtik össze, meg kell nézni és ki kell mazsolázni belőlük a fentiek különféle változatait . például
http://nyelvek.inf.elte.hu/Majd pedig össze kell őket engedni: vagyis a vázak listáját és a könyvtárat összeeresztjük .
Ezeket a vázakat házilag le lehet programozni mondjuk olyan 200 képernyő oldalon, a könyvtárat mondjuk 300 képernyő oldalon . Aztán ez mindenkinek hozzáférhető .
Jól kell megválasztani a forráskód programnyelvét, én a JavaScriptet tartom erre a legjobbnak, mert tőle csak egy ugrás a PHP , amivel szervered lehet . Mármint a fenti becsült 200+300 képernyő oldalnyi remekmű .
És ezután senkinek nem fog kelleni a drága kereskedelmi programnyelvek, hiszen azt te is megtudod csinálni, sőt úgy is vehetjük, hogy már meg is van .
-
hiperFizikus
senior tag
Az Appel számítógép magán kezdeményezés volt . Az IBM óriáscég árnyékában kellett felnőnie . Az IBM ügynököket épített be az Appel igazgatóságába, akik gáncsolták a működésüket, és majdnem csődbe is mentek miatta . De miután kirúgták azokat az ügynököket, újra fellendült az Appel biznisze .
Csak fejből dobtam össze, már amennyire emlékszek rá . -
hiperFizikus
senior tag
Vagy programozok, vagy megesz az unalom .
Ha majd rendesebben készen lesz, akkor fogyaszthatóbb lesz .
Gondoltam már arra, hogy csapat munkával programozzuk le, de akkor csak vitatkoznánk felette, meg nem nagyon lehet e leprogramozás emberi tevékenységét párhuzamosítani és e párhuzamokat több embernek kiosztani .
Egyedül élek, ezért jelenleg csak ez tölti ki az életemet . Tulajdonképben csak rengeteget kell ingyen gépelni hozzá .
-
martonx
veterán
Sőt nem 1-2 olyan kisebb frontend projektet láttam, ahol totál kontraproduktív a ts erőltetése.
Végy egy kis frontend projektet szórd meg react + readux + rxjs + typescripttel (hm, így nézve már hirtelen nem is kicsi a projekt), máris hónapokig 4-5-en fognak dolgozni rajta, és a végeredmény is röhej szar lesz, végül mindenki elmenekül a karbantarthatatlan foskupacról, amibe belement 1-2 fejlesztői év, de amúgy 2 fejlesztő max 1 hónap alatt röhej lazán (és a legfontosabb, hog jól, karbantarthatóan), össze tudta volna rakni. -
sztanozs
veterán
typescript legalább típusos, így a hülyeségek egy része már kiesett. Nem lehet össze-vissza változókat használni. Szerencsére a pythonban sincs implicit típuskonverzió nem azonos bázisú típusok között (pl str és int). Go-val ennyire nem vagyok tisztában, be kell valljam...
-
Taci
addikt
Az elsőben a bal oldali mezők szépen fókuszba kerülnek gépen és Androidon is Chrome alatt nálam.
De se a jobb oldali mezők (Outputs), se a második link mezői nem, se gépen, se telefonon.Viszont különböző típusúak is. Amik fókuszba kerülnek, azok mat-form-field típusúak, és fókuszba álláskor kapnak egy mat-focused osztályt.
A nem működőek pedig input mezők.
Nem tudom, hogy ezzel most segítettem-e egyáltalán bármit is.
-
lanszelot
addikt
Udemy-vrl az s gond, hogy megveszed, és ha rossz akkor vehetsz újat, és ha rossz.... Vásároltam már udemy-n lutri az egész. Pl páromnak vettem rajz oktatást kezdőknek, a srác azzsl kezdte, hogy rajzoljunk fotorealisztikus szemet, címe alapok volt, tehát phfff. Írtam neki, hogy nem tetszik, adja vissza a pénzt, azóta is válaszol.
De nem ez az egy volt ilyen. -
martonx
veterán
The Wasm stack machine is designed to be encoded in a size- and load-time-efficient binary format. WebAssembly aims to execute at native speed by taking advantage of common hardware capabilities available on a wide range of platforms.
Jobban utána olvasva, nem a js engine-en fut. Ugyan nem ismerem a konkrét implementációt, de gondolom, akkor tud natív sebességgel futni, ha valahol mélyen fut, minél közelebb a vashoz.
-
K1nG HuNp
őstag
Ha letiltod a javascriptet a bongeszodben akkor az SPA-k konkretan meghalnak mig a next es gatsby mukodik + nem index.html lesz az eredmeny, nezd meg a bongeszod network tabjen, egyenkent cachelheto kulonallo html fajljaid vannak, pont mintha kezzel irtad volna oket.
Tultargyaltuk
-
K1nG HuNp
őstag
Nem lesz SPA, az SPA-kban a routingot a React oldja meg, a Next.js es Gatsby eseteben kulon fajlod van minden pathodra.
Pl: SPAnal a weboldal.hu/asd eleresehez le kell jonnie a teljes hobelebancnak mire beroffen a router es atrak a /asdra.
Az gatsbynal van alapbol fajlod a /asd endpointra amit egybol tudsz lekuldeni, nextnel is same, esetleg ha SSR-t valasztottal akkor varni kell meg a szerver megcsinalja es lekuldi
Az hogy hidratalas utan lesz meno JS routered amiel weblap ujratoltes nelkul tudsz maszkalni az nem azt jelenit hogy SPA lenne az oldalad, az a React velejaroja
-
K1nG HuNp
őstag
Ezt miota hazakuldtek Pestrol korona miatt es szar a netem hatvanyozottan ateltem:
Egy weboldalnak nem kellene masodpercekig full page loadereket a kepedbe tolnia. Elkepesztoen rosszak a First Meaningful Paint es Time to Interactive szamok az osszes SPA-nal.
Szandekosan irtam, weboldalt, a webappoknak termeszetesen nagyon nincs mas lehetoseguk, ott szukseg van a teljes js bundlera elso megjelenites elott, bar a PWA ott is eleg jo megoldast kinal, lasd: twitter.
Maradva a CRA-nal: miert szednel le olyan JS kodot ami olyan aloldalhoz tartozik amit lehet sosem latogatsz meg, es teszed ezt minden oldallekeres soran?
A Gatsby es a Next is ezt ugy kuszoboli ki, hogy egyreszt aloldalankent code splittel, masreszt az alapvetes a statikus html kesobbi rehidratalasa reactel, azaz lemegy az usernek a skeleton, a time to first byte teljesen megegyezik azzal mintha semmi JS kod nem lenne az oldalon, majd amint vege a rehidratalasnak ott vagy egy teljes Reactel
tisztazva:
Server Side Rendering: http keresre a szerver on-demand legeneralja a html-t es lekuldni.
Static Site Generation: build idoben, azaz otthon a te gepeden lefut a react statikus html, js, css fajlokba exportalas es ezt te csak felrakod CDNre.Mindket esetben ugyan az a vegeredmeny, eloszor egy html filet kapsz jobb esetben beinjektalt critical css-el, ez valszeg ki is teszi az elso TCP kort, es csak kesobb kapod meg a JS kodod ami megint legelso korben rehidratal.
-
hiperFizikus
senior tag
Ha odáig fajul a dolog, és csak ez hiányzik az egészből, és megam nem tudok zöldágra vergődni vele, akkor rászánok egy kevés pénzt is, de csak ekkor . Persze, hogy eljutok-e sokára odáig, az még a levegőben lóg . Milliomos nem vagyok, úgy hogy sokra neszámítsatok . Majd a https://www.w3schools.com linken keresgélek .
-
martonx
veterán
Akkor zárjuk le, mert aki a te példádon is nem látja, hogy mennyivel fájdalmasabb egy angular projektet elkezdeni / megtanulni / átlátni kezdőként, az csak nem akarja látni.
Peace
Sőt, akkor már tegyünk ide egy ugyanilyen kaliberű projekt vuejs-es megvalósítását is a teljesség igénye miatt. jsfiddle
-
martonx
veterán
Ezt írtad: "Bankszektorban kerültem rá egy Angular 6-os, majd menet közben 7-es projektre. Előtte semmennyit sem Angularoztam, igazából mobilfejlesztésből tértem vissza FE oldalra. Mobilozás előtt volt már valamennyi JS tapasztalatom, de NG-ben konkrétan zéró."
Ebből elég nyilvánvaló, hogy nem reactoztál, se nem vuejs-eztél érdemben, de fő hogy teljes erőddel véded az angulart.
Typescripthez: hogy a típusosság előny vagy hátrány, azon hitviták szoktak kialakulni. Szerintem is inkább előny, pláne hogy a kedvenc nyelvem a C# ami szintén típusos
Viszont szerintem a script nyelveknek pont a gyengén típusosság a kezdők szemszögéből nézve az egyik nagy előnye. És szerintem az továbbra is előny a react, vuejs mellett hogy simán nekik tudsz futni vanillajs-el, aztán amikor olyanod van / elértél egy bizonyos komplexitást / elértél egy kódméretet akkor átváltasz typescriptre, nem pedig rádkényszeríti annak használatát. -
martonx
veterán
Kezdők magabiztossága. Nulla összehasonlítási alappal véded az egyetlen rendszert, amit használtál
Komolyan, tegyél össze egy todo appot angularral, react-tal, és vuejs-el.
Itt egy összehasonlítás: [link]
Part 1-et is érdemes lehet megnézni, az react - vuejs összehasonlítás, viszont a react akkoriban még nem tudta a hook-okat, szóval a react rész azóta egyszerűsödött.
-
martonx
veterán
Alapvetően kis projekteken dolgozunk (maximum 3 frontend fejlesztő párhuzamosan), ezekhez angulart használni szimpla önszopatás. Elhiszem, hogy van az a projekt méret, amin párhuzamosan több száz frontendes dolgozik, abban az esetben simán jó lehet, hogy kismillió felé szét van darabolva, emiatt komplexebbé téve minden.
Szakmai indoklásom ennél pontosabb nincs, mint hogy hiszem, hogy a projektek 95%-a nem esik bele a fenti nagy projekt kategóriába.
-
törölt tag
..mert az 1923. alkalommal is előröl írunk egy komplett webapp css-t
Ezt még csak sugallni sem szerettem volna
Saját toolkiteket, templateket, layout fragmenteket, makrókat használok, így nem mondanám, hogy mindig előröl kezdek egy komplett designt. Előfordul, hogy üres lapról kell mert speciális igény, de nem jellemző, hogy semmit ne tudnék felhasználni abból amit megírtam.
Lehet, hogy van eset ahol luxus a 100% "kézi" kód, nálam több munkánál is hosszú távú befektetés volt mindenkinek, hiszen évente újra elő tudom venni, lehet rá alapozni. Szemben egy keretrendszerrel vagy komponens gyűjteménnyel ami már az első napon szabotált volna, hackelni kell, lassú, fölös network zaj, stb stb.
A munkát azért fizetik mert energia, idő, befektetés részünkről..
Azénkétcentem
-
K1nG HuNp
őstag
Jah saját, először még magyar is volt, csak mondta szobatársam, hogy teljesen felesleges mert így csak kevesebben ertik meg mi van oda irva.
Tegnap autoprefix után több sor volt a css mint a js a projektben ugyhogy vissza kellett vennem kicsit
Grid és flexbox óta szerintem nem annyira vészes a layout megírása sima cssben, én a színekkel, padding/marginnal szoktam rentgeteget pepecselni, meg azzal, hogy mobilon is nézzen ki valahogy
-
bandi0000
nagyúr
köszi, igen már régebben említetted/tétek a materialt, azt nyüstöltem is picit, a másik angular bootstrapet meg most használom
Jól gondolom, hogy amit én használtam sima bootstrapes col-md-3 kifejezést pl ,az nincs benne az angulárosba? 1 szó mint 100, amit linkeltél abba csak komponensek vannak, de egy reszponzív oldalnál írjam én meg css-ben media querybe a viselkedést?
-
K1nG HuNp
őstag
Mostmár csak arra kell várnom, hogy a facebook is megengedje, hogy publik legyen...
-
K1nG HuNp
őstag
Beszéltem felsőbbéves szobatársammal és azt ajánlotta, hogy feleslegesen ne vessem bele magam még a neurális hálókba, ugyis majd kesobb lesz egyetemen, de egy statikus, gyurcsányferis facebookos chatbotot lehet összedobok
Talán valami olyasmit amitől megkérdezheted hogy mikor lesz a kövi zh, belinkel neked targyhonlapokat stb.
Könyvek terén Eloquent JavaScript vagy Secrets of The JavaScript jobb? Vagy barmi mas 3. opcio is johet. Valami olyasmi kellene ami a nyelvet mutatja be, nem feltetlen a programozast meg azt hogy mi egy valtozo.
-
Aureal
őstag
Igen, ebben a fázisban vagyok, csak nagyon az elején, viszont anno a google hozta ezt a topikot is.
De amúgy ez amolyan ½hobbi csak nekem. Rég rájöttem hogy nem leszek én programozó, de a szükség meg néha hoz megoldandó dolgokat, amihez némi alap scriptelés nem árt...Amúgy az önképzési szisztematika szintjén nagyon érdekelne, hogy milyen lépcsőfokokon, napi mennyi gyakorlással és mennyi összidő alatt lehet egy átlagos amatőr szintig legalább eljutni?
Vettem én anno C, meg C++ könyveket is régen, mikor még azt sem tudtam milyen nyelvvel kéne kezdeni, de valahogy az eleje a legrázósabb ennek úgy érzem, még az ember nem látja a fától az erdőt. -
bandi0000
nagyúr
Persze , [aoutocomplete] kell nekem, mert itt lehet ugye keresni is, nem csak kiválasztani, de itt egy string tömböt használ
-
bandi0000
nagyúr
Még1 és befejeztem
arra mi a bevált módszer,ha a fentebb javasult material-selectet használnám, de az is string tömböt eszik, nekem meg ugye objektum tömbböm van
+ ugye ha kiválasztja a várost pl, akkor annak hatására rögtön beíródik az irányítószám, ezért lenne jó az objektum, mert akkor ezt könnyen meg lehet oldani, ha csak 1 tömbben lenne a város név, akkor viszont keresést kéne csinálnom az irányítószám alapján
-
Jim-Y
veterán
Egyeb elemekkel siman ellensulyozni lehet a material stilusat. Mmint igen, egy material dropdown kb ugyanugy nez ki minden weboldalon de attol meg maga az oldal tud ugy kinezni - ezekkel az elemekkel - hogy az nagyban kulonbozzon minden mastol.
Szoval csak ez, ne vessen vissza abban, hogy materialt hasznalj @bandi0000.
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm
Meg is lett a Form, átadtam, próbálom menteni, de valami hibám van ,amire nem jövök rá, vagyis sejtem...
JSON.stringify()-t használom, hogy az objektumból JSON formátumot kreáljak, ezt ki is írattam konzolra, és ezt adta:
{"student":{"id":10,"lastName":"efefe","firstName":"efefe","age":5,"postCode":null,"email":"eefefe"}}
student a legelső pozícióban nem tudom miért került oda? Lehet csak a kiíratásnál keletkezett, de Http Error Respenso-t is dob, yntaxError: Unexpected token d in JSON at position 0
Bár ahogy olvasom, lehet a válasszal lenne baja?
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm, nem akarom húzni az agyad a hülye kérdéseimmel, de tényleg ilyen apróságokat nem értek, és szeretném jól csinálni ,ha már csinálom
Ha az általad javasolt form-al csinálom meg ezt, akkor nem objektumként kellene tovább adni service komponensnek(ebbe kezelm a httpclientet), mármint nyilván egyszerűbb JSON-ként vagy akár tömbként tovább adni, de mindenhol az OOP megy nem? Mert a PHP-ben is minden adatot objektumként adtam át
-
bandi0000
nagyúr
köszönöm, utánanézek
Most viszont elakadtam kicsit
Csináltam egy Form-ot, hogy új felhasználót tudjak elmenteni, de nem tudom hogy célszerű az adatokat átadni a komponensnek, találtam az angular oldalán egy példát, ha minden igaz itt a 2 oldalú adat kötést használja?
Nekem 2 problémám van, egyrészt létre kellene hoznom gondolom egy Student objektumot, aminek a tag változóira használom ezt az adatkötést, és a végén lesz egy feltöltött student objektumom amit aztán át tudok dobni a service komponensnek, hogy elmentse, ez jó megoldás? Csak elég buta dolog, de nem tudom hogyan kellene létrehozni ezt az objektumot, mert mindenre hibát dob kb, bárhogy próbálom
Vagy esetleg van itt is olyan cucc mint HTML-be, hogy 1 tömbbe adja vissza az összes adatot? vagy esetleg teljesen máshogy kellene gondolkodnom?
-
martonx
veterán
Ha a jwt-t csak arra használod, hogy az api kéréseket ne engedd boldog boldogtalannak, azaz session-t nem kezelsz velük, akkor szerintem a jwt a legegyszerűbb. Ha minden egyes híváskor azt is tudni akarod, hogy kitől jött, azaz session is kell neked, akkor valóban egy klasszikus cookie based session-ös megoldás tisztább lenne.
-
fordfairlane
veterán
Az OO remek találmány, de a Javascript (ES6, typescriptről nem tudok nyilatkozni) classokkal sok probléma van.
1. Maga az osztály teljesen felesleges, ha csak egyetlen példányt kell belőle gyártani. Csak egy újabb felesleges absztrakció.
2. Ha több példányt kell csinálni, akkor sincs rá szükség, ha nem használod a típusellenőrzést (Ha típuskonvertálást használsz, az meg valószínűleg tervezési hiba), Javascript alatt simán factory functionnel tudsz objektumokat sorozatgyártani.
3. Javascript alatt a new operátor (illetve az elhagyása) problémás a dinamikus this binding miatt.
4. Javascript alatt a class csupán syntactic sugar, ugyanaz a behavior-delegation van a háttérben, mint class nélkül, construktor functionnel a protottype-ra ráhúzott metódusoknál. Persze a class összeszedettebb szintaxis, de ugyanúgy működik (pl. menet közben átdefiniálhatsz metódusokat).
5. Az öröklés, mint OO kódújrafelhasználás súlyosan problémás módszer, különösen akkor, ha felülbírálsz metódusokat, és nem a SOLID elveknek megfelelően.Hirtelen ennyi jut eszembe.
-
martonx
veterán
Nem értek egyet. Illetve bizonyos esetekben.
Attól rosszul vagyok mikor valaki egy kis egyszerű honlaphoz is typescriptben, meg anyámkínja írja meg a classait, amiket összességében 1-200 sornyi js-el össze lehet hozni, még ha spagetti is a kód (már persze milyen az a spagetti kód, amikor maximum 200 sornyi kódról beszélünk). Aztán mikor valakinek odaadják, hogy tessék javítsad, vagy vegyél fel plusz egy eventhandlert, akkor órákig tart a környezet belövése.
Komolyabb SPA-knál, NodeJS-ről nem is beszélve maximálisan van létjogosultsága az egész nagy infrastruktúrás cuccnak, más kérdés, hogy pont azt az előnyét veszíti el a Javascript, ami a scriptnyelvek előnye, hogy gyorsan, könnyen összedob bennük valamit az ember. Ha már kódot akarok fordítani, meg típust ellenőrizni, és komolyan OOP-zni, akkor személy szerint inkább megírom C#-ban (NodeJs helyett, SPA-nál nyilván marad a JS mint egyetlen alternatíva). -
martonx
veterán
A serverless dolog tök jól, egyszerűen, működik. És csak egy hülye buzzword, a háttérben nyilván ott van a szerver. A serverless inkább csak arra utal, hogy abszolút nem kell foglalkoznod a szerverrel, de még csak a terheléssel, skálázással se. Egyedül annyi a rákfenéje, hogy előre abszolút megbecsülhetetlen a költség igénye. Havi X másodperc futás ingyenes, utána másodpercenként ennyi-annyi. De őszintén ki fogja tudni másodpercben előre felbecsülni, hogy napi X db request kiszolgálása mégis hány másodpercbe fog telni?
Ettől függetlenül kis terhelésű api-k esetében valóban kb. ingyenes alternatíva tud lenni. -
martonx
veterán
Szerintem kevered a szezont a fazonnal. Az Azure / AWS / akármi nem egyenlő egyes 3rd party service-ekkel, mint pl . Auth0, sőt semmi közük nincs egymáshoz, hacsak annyi nem, hogy az Auth0 is futtatja valahol a szolgáltatását
Azaz, hogy az authentikációs rétegedet kiváltod-e Auth0-val vagy sem, annak semmi köze nincs ahhoz, hogy egyébként hol futtatod a komplett rendszert.
Felhős adatbázis pedig csak akkor buli, ha az alkalmazásod is ugyanott van a felhőben, ugyanabban az adatközpontban, különben a hálózati késleltetés miatt természetesen nagyon belassul az adatátvitel. -
martonx
veterán
AWS-hez képest kb. egy árban van. Van ami Azure-ban olcsóbb, van ami AWS-ben, de mintha általánosságban egy picivel mintha az Azure olcsóbb lenne.
Ami miatt maszekban Azure-t használok, hogy nagyon könnyen össze lehet havi 100 eurónyi díjat kalapozni, MPN-nel, akár csak egy Visual Studio Online regisztrációval, MSDN tagsággal.
Szimpla webapp hosztolásra viszont szvsz elég drága (erre persze az AWS, és bármi más nagy cloud is drága), cserébe baromi kényelmes, build automatizációkba könnyedén beilleszthető, bármeddig skálázható. Ha meg már úgy is van havi 100 eurónyi előfizum, akkor meg már annyira nem is fáj, hogy mibe kerül a hosztolás.
Illetve mostanában jelent meg a serverless (figyelem új buzzword az informatikában) hosztolás, amiben AWS jár az élen, de Azure-ban is kezd megjelenni. Ezzel amíg szinte nulla az oldalad terhelése, gyakorlatilag ingyen tudod hosztolni. Viszont ez olyan, mint egy kapu drog, mert mihelyst megugrik a terhelés, hirtelen a gatyádat is ki fogod fizetni nekik. -
DNReNTi
őstag
Az a lenyeg, hogy tobb kulonbozo alkalmazas keszul most React-tal, de vannak olyan komponensek (es servcie-ek) amelyek mindegyikben szerepelnek, es emiatt tok jo lenne kiemelni oket egy kulon repoba, amelyet aztan behuzunk a tobbibe mind dependency, tehat mindenhol elerhetoek lennenek. Magyarul ez nem egy alkalmazas hanem egy sajat package, standalone komponensekkel. Na ezt nem tudom ugy forditani TS-bol, hogy mukodjon a projektekkel. ES6-bol fasza.
-
-
PumpkinSeed
addikt
Ez az Inferno csodálatos, úgy hirdetik magukat, hogy minden react componentet nyugodtan használhatunk benne. Na hát át is írtam a kódot inferno-ra, 3 nap bug fix után feladtam és nyugtáztam, hogy ezt totálisan távol áll a React componenetek használatától. Biztos jó, ha új projektet húzol nulláról, de azt amit hirdet nem követi.
Amúgy mi terveztük a teljes platformunk leváltását React-re, de elég hamar be is fejeződött, ugyanis a SEO támogatás eléggé a nullán áll, tekintve, hogy nekünk elég unique oldalaink vannak ugyanis tele vannak termékekkel, szóval minden oldal unique url, ahol nem a query a lényeg, unique head, amit megint csak egy ocsmány megoldással lehet átírni minden oldalon. Szóval one-page alkalmazásoknak tökéletes a React, de már komplexebbnek annyira nem.
-
DNReNTi
őstag
A kerdes jogos, de lehet valami 3rd party cucc van authentikaciora hasznlava (pl Keycloak), akkor indokolt lehet. Bar akkor is lekommunikalhatna ezt az API kulon, es akkor a frontendnek mar nem kellene kulon meg az auth szervert is hivogatni.
No de a lenyeg:
Gondolom most a frontendet a Symfony futtatja. Ha szep megoldast akartok, szerintem itt a folyamatos atallas nem konnyu, sot... Inkabb az alabbit javasolnam: teljesen uj stand alone frontendet irni, ami mar csak az API-t hivja, a Symfony-s rendszerbe pedig menet kozben folyamatosan kotni be az uj endpointokat. Igy hasznalhato maradna az alkalmazas, es mire elkeszul az uj backend, a hatterben parhuzamosan elkeszul hozza az uj frontend is, raadasul mivel a regi rendszer az uj EP-kat hivja, eleg jol le is lenne tesztelve. Amikor mind az uj API mind az uj frontend keszen van, ki lehet lonni a Symfony-t, es mehet az uj frontend.Munkaidoben ez egy eleg koltseges megoldas, de elegge "szolgaltatasbiztos".
-
DNReNTi
őstag
Koszi! Ma lett beallitva, meg nekem is szokni kell.
Illetve, igen kozben rajottem, hogy ket egymasnak ellentmondo dolgot sikerult leirnom. Hatha a false visszateres bejonne, bar kicsit idetlen szerintem (tehat lehet teljesen hulyeseg), a resolve / reject komboban tobb logikat lattam.
-
DNReNTi
őstag
A konzol mit ir? Marmint "ok" vagy "taken"? Illetve megint csak tipp, nem e az a baj, hogy mindket esetben resolved lesz a promise? Nem e reject-elni kellene abban az esetben ha nem megfelelo? Egy probat megerhet.
Szerk:
Gyors guglizas utan talaltam meg egy lehetseges okot: Tobb helyen is azt latom, hogy a validator vagy
null
vagy valamilyen objektummal ter vissza, amiben a property ertekefalse
, nemtrue
mint a te esetedben. Tehat lehet jobb lenne aresolve({
'usernameTaken': true
});
helyett:resolve({
.
'usernameIsAvailable': false
});De ismet csak tippelgetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Gyúrósok ide!
- Bittorrent topik
- Home server / házi szerver építése
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Revolut
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest