- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
Van egy problémám, nem tudom .js stopert csinálni az aszinkron működésű html tagokhoz és a konzolohoz ! Ha nem aszinkronban megy akkor jól megy, de ha aszinkronben megy akkor hamarább ad de hamis időt !
Az a gyanúm, hogy nem is lehet ? Én feladtam !
-
hiperFizikus
senior tag
Ez nem értelmetlenség ! Most JavaScripten van 5 GB -nyi adatom lexikonokból, és majd átköltözök egy PHP szerverre vele !
A lexikonok koncentrálják a tudást, és online sok 10 kilogrammnyi volt papír alapú lexikon lett feltéve az internetre ! Tehát nem értelmetlenség !
És azok a JavaScript funcion -jaim, amiket ehhez írtam, jól működnek ezen a több GB -nyi lexikonon futva !
A kérdéseitekre válaszolok, de a fel nem tett kérdésekre nem tudok válaszolni !
-
hiperFizikus
senior tag
Ehhez mit tudnátok hozzátenni ? Van-e valami hasonló ? JavaScripten .js fájlokba szétdobva 3 GB -nyi sztring !
-
hiperFizikus
senior tag
Szeretnék evvel a linkkel boldog újévet kívánni minden JavaScriptes-nek !
https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/07/simonyi-karoly-szoftverfejleszto-urutazo-pecsre-latogatott
"Simonyi Károly szoftverfejlesztő, űrutazó Pécsre látogatott ! "
Ju-híí, már programozókat keresnek az űrállomásra is -
hiperFizikus
senior tag
Valamelyikőtök használt már ilyet, mi a tapasztalatotok velük, mennyire váltak be a gyakorlatotokban ?
Gemini MI =>
Nagyszerű, hogy a kódod gyorsaságát szeretnéd növelni! A linterek és formázók olyan eszközök, amelyek segíthetnek ebben, de nem közvetlenül a végrehajtási sebességgel foglalkoznak. Inkább a kódod minőségével és következetességével.
Mi az a linter?
A linter egy olyan eszköz, amely elemzi a forráskódot, és figyelmeztet a potenciális hibákra, stílusbeli eltérésekre és egyéb problémákra. Gyakran észrevesz olyan hibákat, amelyek a futásidőben is problémát okozhatnak, de a fejlesztés során nem mindig láthatóak.
Mire jó egy linter?
Hibaelhárítás: Segít megtalálni a gyakori hibákat, mint például a le nem zárt zárójelek, a nem deklarált változók vagy a potenciális nullpointer kivételek. Kódminőség: Erősíti a kód következetességét és olvashatóságát azáltal, hogy egységes stílusra kényszeríti a kódot. Best practices: Segít betartani a legjobb gyakorlatokat, amelyek a kód karbantarthatóságát és hosszú távú fenntarthatóságát javítják. Mi az a formázó?
A formázó egy olyan eszköz, amely automatikusan formázza a kódot egy adott stílus szerint. Ez magában foglalja a behúzásokat, a szóközöket, a sorvégeket és egyéb formázási elemeket.
Mire jó egy formázó?
Olvashatóság: A formázott kód könnyebben olvasható és érthető, ami megkönnyíti a hibakeresést és a fejlesztést. Egyesítés: Ha több fejlesztő dolgozik ugyanazon a projekten, a formázó segít biztosítani, hogy a kód egységes stílusban legyen formázva. Csapatmunka: A formázó segít elkerülni a felesleges vitákat a kód formázásáról, így a csapat hatékonyabban tud együtt dolgozni.
Hogyan kapcsolódnak a linterek és a formázók a sebességhez?
Olvashatóság: A jól formázott és hibamentes kód könnyebben érthető, így gyorsabban tudod megtalálni a teljesítményproblémákat. Konzisztencia: A következetes kód stílus megkönnyíti a kódbázis áttekintését és módosítását, ami szintén hozzájárul a gyorsabb fejlesztéshez. Automatizálás: A linterek és formázók automatizálhatják a kódminőség ellenőrzését, így több időd marad a logika fejlesztésére. Néhány népszerű linter és formázó JavaScript-hez: ESLint: A legnépszerűbb linter, amely számos konfigurációs lehetőséget kínál. Prettier: Egy formázó, amely a kódodat egyetlen konzisztens stílusra formázza. Stylelint: A CSS stíluslapok ellenőrzésére szolgáló linter. Tslint: A TypeScript-hez készült linter.
Összefoglalva:
A linterek és formázók olyan eszközök, amelyek segítenek a kódod minőségének javításában, ami közvetve hozzájárulhat a teljesítmény növekedéséhez. Bár nem teszik a kódot gyorsabbá önmagukban, de megkönnyítik a fejlesztést és a hibakeresést, így több időd marad az igazi teljesítményoptimalizálásra.
Szeretnél többet tudni a linterek és formázók használatáról JavaScript projektekben? -
hiperFizikus
senior tag
Ezt a pillanatnyilag 14.4 ezer db kódsor = 455 oldal -amat egy intelligens formalizmus koordinálja ! - én találtam ki ♥ - ajánlom nektek is .
Arra lennék kíváncsi, hogy evvel feltaláltam volna-e a meleg vizet ?
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #10239 üzenetére
persze hogy a linkem lemaradt róla :
https://erdosattilask01.lapunk.hu/uj-formalizmus-rendszerem-1214124
Új formalizmus rendszerem ! -
hiperFizikus
senior tag
Nagyon előrehaladott már a programnyelvem írása, már 260 db képernyő oldalnyi 30 db sorral számolva . Most nem ezt a programnyelvemet akarom bemutatni nektek, mert még vagy 180 oldalnyit kell hozzá szerkesztenem, hanem egy kicsit hasonló hozzá, de csak vagy 15 db (?) képernyő oldalnyi a mérete .
Tudom, hogy kértétek, hogy ne írjak ide róla, nem is róla van szó, hanem egy új web szerkesztési módszerről, ami egy kisebb JavaScript forráskód hajtana meg !
A web szerkelesztés topikba pedig még nem tehetem, mert nincs letesztelve a JavaScript forrás kódja, mert a ChatGPT-vel csináltattam meg, és ő még soha nem adott nekem hiba nélküli hosszabb kódot !
Nem is arra kérnélek titeket, hogy keressétek meg benne a hibákat, hanem arra, hogy az esetleges - valószínű - hibái ellenére mondjatok véleményt a JavaScript kódról, hogy megfelelő lenne e az e új célomra ? Hogy a kód rendszere tartogat-e kívánni valókat magára nézve ?
Előre is köszönöm nektek ♥
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #10161 üzenetére
egyik közülük ez az adatbázis :
https://mek.oszk.hu/cgi-bin/thes.cgi?desc=gy%FCm%F6lcs&trunc=1
, és persze a többi belső link származéka .és van más is, ha kéred azokat is belinkelem nektek .
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
például, JavaScript : var gyümölcs = {alma:5 , dió:8 , megy:4 , ...stb.} ;
A többi meg a körítése csak . A legjobban akkor jársz, ha minél kevesebb irodalmat olvasol el róla, és csak a programnyelv referenciájában kotorászol az objektumok használata után .
Hogy hogyan lesz ebből függőleges objektum ?
A fentiekből már gondolhatod, itt is a megfelelő szóközöket soremelés jelre cseréljük, aztán ...var gyümölcs = {
alma:5 ,
dió:8 ,
megy:4 ,...stb.} ;
Miért jó ez nekünk ?
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166242861&t=9254089
Érdekelne, hogy értitek-e, hogy mit akarok veletek megértetni ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
#79484416 #10145 üzenetére
Nem, hanem: ChatGPT !
User
milyen keretrendszerek vannakChatGPT
Számos webes keretrendszer létezik a fejlesztőknek, amelyek segítségével könnyebben és hatékonyabban készíthetnek webalkalmazásokat. Néhány népszerű keretrendszer közé tartozik:Bootstrap: Egy mobilbarát, reszponzív CSS és JavaScript keretrendszer, amelyet a Twitter fejlesztett ki.
React: Egy JavaScript könyvtár, amelyet a Facebook fejlesztett ki, és amely segíti a felhasználói felületek (UI) készítését.
Angular: Egy TypeScript-alapú keretrendszer a Google-től, amelyet a felhasználói felületek és egyéb webalkalmazások fejlesztéséhez használnak.
Vue.js: Egy könnyűsúlyú JavaScript keretrendszer, amelyet főként felhasználói felületek létrehozására terveztek.
Django: Egy Python alapú webkeretrendszer, amely a gyors fejlesztést és tiszta kódolást támogatja.
Ruby on Rails: Egy Ruby alapú webkeretrendszer, amely a konvenciók felett a konfiguráció elvét követi, és segíti a gyors fejlesztést.
Express.js: Egy minimális, rugalmas és kifinomult Node.js keretrendszer, amely a szerveroldali alkalmazások gyors fejlesztését teszi lehetővé.
Laravel: Egy PHP alapú webkeretrendszer, amelyet az elegancia és a kifinomultság jellemzi.
Spring Boot: Egy Java alapú keretrendszer, amelyet a Spring keretrendszerre építettek fel, és a gyors fejlesztésre összpontosít.
Ezek csak néhány példa, és a választás attól függ, hogy milyen nyelvet és technológiát preferálsz, valamint milyen típusú alkalmazást fejlesztesz. A keretrendszerek gyorsítják a fejlesztési folyamatot, mivel előre elkészített kódokat és struktúrákat biztosítanak.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #10135 üzenetére
A ChatGPT -vel programozni azért jó, mert nem kell specialitásokon időt vesztegetnetek !
A programozás nem csak abból áll, hogy kódolsz, hanem a program projektjének véghezviteléből . Csak ti ahhoz vagytok szokva, hogy a munkaadótok megmondja nektek, hogy ezt meg azt programozzátok le .
Én épen most azt hittem hogy a ChatGPT -vel egy fél óra alatt végzek egy új function -val, 4 óra lett belőle, mert vegyszerszag volt a szobámban, mindig összekevertem, hogy mikor <html></html> vagy <script></script> jött vissza a ChatGPT-től, és későn vettem észre, hogy újraindításnál a változók értékei eltűnnek . Miután egy buttont tettem bele ment, mint amikor a főnöl elcsúszik 1 szappanon ♥
-
hiperFizikus
senior tag
Ez tipikusan ad hoc probléma .
Az ajánlom neked, hogy ne az előre deklarált szalagos űrlapelemmel kínlódj, hanem csinál egy saját szalagot magadnak . Ez a saját tervezésű szalagod lehet egyszerűbb is vagy bonyolultabb is, attól függően, hegy mennyi időt szánnál a leprogramozására .
A legegyszerűbb az lenne, ha a saját szalagod mozdulatlan vízszintes cellák listájába JavaScripttel töltögetnéd be és ki a képeidet . Ehhez különféle nem nagyméretű scriptet is rendelhetsz magadnak .
Tehát csak látszólagos mozgást csinálnál a celláid és a képeid között .
Tulajdonképen könnyűnek ígérkezik, de hosszabb programozási-idő kellesz neki.
-
hiperFizikus
senior tag
Máma 2023.11.15. szerdán 68 db volt egy nap alatt,
Nyelv, ország >>
huHungarian (Magyarország)50.6%en-us
English (United States)29.6%en-gb
English (United Kingdom)8.6%zh-cn
Chinese (China)3.7%nb-no
Norwegian (Bokmal)3.7%en
English1.2%de
German (Germany)1.2%ja
Japanese (日本国)1.2%
és májusban (2023.05.25.) 357 db volt egy nap alatt . T
Általában kevesen látogatnak, de ez az egy 357 db/nap-os eseten és a mostanában szokásos többlet/nap eseteken kívül ritkán .
-
hiperFizikus
senior tag
Ez is egyfajta blokk programozás, teljesen más mint a többi, én csináltam :
» memória gombok :
Még kb. 2 keményebb és hosszabb munkanap vár rám, aztán az apróságok, és készen is lesz, és le is tölthetitek majd . -
hiperFizikus
senior tag
Az a célom a JavaScript magas-szintű program-nyelvvel, hogy még közkedveltebbé tegyem .
De mivel a JavaScript egy szabványos nyelv, ezért olyan programnyelvet akartam létrehozni, amit minél nagyobb arányban a sajátodnak érezhetsz, ezért teljesen olyan azonosítókat és alakokat használhass benne, amihez csak kedved szottyan .
Nem ez volt direkt a célom, de egyfajta meta-programozás lett belőle .
Mivel arra törekedtem, hogy teljes szériákat programozzak le a programnyelvem forráskódjában, ezért minduntalan időzavarba kerültem e szériáim miatt .
-
hiperFizikus
senior tag
Lehet úgy is JavaScript kódot írni, hogy a JavaScript kód és egy másik programnyelv kódja felváltva követik egymást !
Ehhez csak egy a JavaScript és a másik programnyelv kódját váltakozva beolvasni képes JavaScript forráskód szükséges csak .
Most ezen dolgozok, és jelentősen előrehaladtam vele !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
lanszelot #10040 üzenetére
Nincs mese, rosszul csináltad, át kell írnod, de nem kézzel hanem egy kisebb külön script-el !
Mivel az "eltolásod" rendszeres lehet, ezért egy külön kisebb script programmal hamar végezhetnél vele .
Ajándék képen, küldjél nekem privátban valami ami szerinted jobb linkeket ♥
-
hiperFizikus
senior tag
... gondolok itt arra, hogy esetleg a JavaScriptbe ágyazhatók lennének-e ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #9962 üzenetére
A ChatGPT hathatós segítségével, használatba vettem a
consol.***()
utasítást .Most ugye szégyellhetem magamat előttetek ?
Eddig mind
function
-ombatry...catch
utasítást tettem . -
hiperFizikus
senior tag
Majd alaposan kikérdezem róla a ChatGPT motort ♥
=> például :
User
Mire szolgál a JavaScriptes console s a console.log ?ChatGPT
A JavaScriptconsole
objektum és aconsole.log()
függvény segítségével kimenetet írhatsz ki a böngésző konzoljába vagy a fejlesztői eszközök konzoljába. Aconsole.log()
függvény általában használatos a debuggoláshoz és a fejlesztési folyamat során információk, üzenetek, változók értékeinek vagy objektumok állapotainak kiírásához.A
console.log()
függvényt a következőképpen használhatod:javascriptCopy codeconsole.log('Üzenet');
console.log(variable);
console.log('Az objektum:', objektum);
A fenti példákban a
console.log()
függvény a paraméterként megadott értékeket kiírja a konzolba. A szövegek egyszerűen megjelennek a konzolon, míg a változók és objektumok részletei részletesen jelennek meg.A
console
objektum rendelkezik más hasznos módszerekkel is, mint példáulconsole.error()
,console.warn()
,console.info()
, amelyek különböző típusú üzeneteket adnak vissza, például hibaüzeneteket, figyelmeztetéseket vagy információkat.Fontos megjegyezni, hogy a
console.log()
függvény csak fejlesztési célokra szolgál, és általában nem ajánlott a végső termelési kódban hagyni ezeket a kimeneteket, mivel befolyásolhatják az alkalmazás teljesítményét és biztonságát. A kész termékben ezeket a kimeneteket általában el kell távolítani vagy letiltani. -
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9953 üzenetére
A ChatGPT-nek az a haszna a JavaScript terén, hogy
1. nem kell kotorásznom a referenciákban, elég csak megkérni erre a ChatGPT motort .2. A programom égészét nem tudom rábízni, de amikor egy kritikus JavaScript kódolási "nem tudom hogy mit is csinálja" merül fel pusztán kódolástechnikai szempontból, akkor kíméli az idegeimet .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #9951 üzenetére
Ebben hasznos volt a segítsége, nem 100-as, de ajánlom nektek is ♥ :
User
... és ha azt szeretném, hogy számértékre is és karakterlánc értékre is alkalmas legyen, de egyszerre ?ChatGPT
Ha szeretnéd, hogy a függvényed egyszerre működjön számértékeken és karakterláncokon is, akkor a legjobb megoldás az lenne, ha aNumber.prototype
és aString.prototype
objektumokra is hozzáadod a függvényt.Íme egy példa a helyes megközelítésre:
javascript
Copy codeNumber.prototype.xAlert = String.prototype.xAlert = function() {
console.log("xAlert: " + this); };
const number = 10;
number.xAlert(); // Kiírja: "xAlert: 10"
const string = "Hello";
string.xAlert(); // Kiírja: "xAlert: Hello"
Ezzel a megközelítéssel a
xAlert
függvény mind aNumber
típusra, mind aString
típusra alkalmazható lesz. -
hiperFizikus
senior tag
Talán e egyszeri alkalmat megbocsátják a moderátorok ♥
Most indítottam egy új topikot a JavaScripttel kapcsolatban ! :
https://itcafe.hu/tema/a_javascriptes_intelligencia_mijs_aijs/friss.html, ajánlom nektek ...
-
hiperFizikus
senior tag
Jó is meg nem is : persze, miért van ez így ? :
var jsNL= "\n" ;
alert("alert 1.23e-7 /: nem pászol, miért? "+jsNL+(Math.pow( 1.23e-7 ,1/3))+jsNL+(Math.pow( 1.23e-6 ,1/3))+jsNL+(Math.pow( 1.23e-8 ,1/3))+jsNL+(Math.pow( 123e-9 ,1/3))+jsNL+(Math.pow( 0.0000123 ,1/3))+jsNL+(Math.pow( 8 ,1/3))+jsNL+(Math.pow( 0.8e1 ,1/3))+jsNL+(Math.pow( 80e-1 ,1/3)) )
A zseb-számológépem szerint a 0,02308350239753608692070763457794 helyes . A JS szerint meg csak akkor ha
1.23e-7
helyet1.23e-8
írnák . No de ez baromi kényelmetlen !Hogy van ez, miért van ez így ?
-
hiperFizikus
senior tag
Egy furcsaságra gondoltam:
, Mi lenne, ha olyan nagyméretű .html lapot, ill. lapokat szerkesztenénk kíváncsiságból, amiben a<script>között</script>
egyáltalán nincs semmi . Hanem az összes - akár sokk is - JavasScript kód a .html tagon belüli események tulajdonságokban - pl. onClick="script.../sript" - van szétszórva, ill. belegyömöszölve ?nyilván a onClick="script.../sript" szintaktikailag nem pontos
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9938 üzenetére
Ezt kicsiben kipróbáltam, és jónak tűnik . Majd kíváncsi vagyok, hogy nagyban is ugyanolyan jó lesz-e mint kicsiben .
Kerestem a referenciában a tieidet, de nincs minden benne, vagy nem rendesen elérhetők .https://www.w3schools.com/js/js_assignment.asp
, van ennél jobb linked JS referenciának való ? -
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9937 üzenetére
Jó, function, de hogyan kell alkalmaznom, mit kell még tennem érte ?
Az "":nycs láttam valah
ol, hogy a tulajdonságneveket idézőjelben is lehet megadni, ezért csak tippeltem, hogy hátha az "" -ból is lesz valami . Szintaxis hibát nem váltott ki, de nem is volt használható .
-
hiperFizikus
senior tag
Nem megy, majdnem jó :
<script>
const
itera= {argu:{}, fugg:{}, utas:{}, kifej:{}, szimu:{}, blokk:{}, oper:{}, para:{}, "":{} },
nycs= {open:itera, close:itera, "":itera}, // nyitás, csukás
IOput= {Termi:nycs, aTermi:{makro:nycs, editer:nycs, compu:nycs, "":nycs}, "":nycs} //,
; // const_
IOput.Termi.open.argu.ize= 5 ; // ok
IOput.argu.ize= 5 ; // nem ok
alert(7777) ;
</script>
Azt szeretném, hogy az ok rész is és a nem ok rész is ok-ok legyen, azaz menjen ! - anélkül, hogy el kellene miatta
csúfítanoma kódot .Ezért próbáltam az "":itera és az "":nycs objektumokat bevezetni, de azonkívül, hogy önmagokban nem okoznak szintaxishibát, nem azt csinálják, amit szeretnék velük, azaz hogy a fenti két értékadásom menjen ♥
Tehát "meghagyogatva-kihagyogatni" szeretnék érte a tulajdonságaim közt .
Rengeteget kotortam érte mindenfelé, de nem tudtam zöld ágra vergődni vele .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9933 üzenetére
" egy 437 oldalas function mar tobb, mint programozastechnikai hiba... "
, persze nem 1 db function a 437 oldalnyi, hanem az egész programom .Lehet, de mit tehetnék ?
, olyan mint ha a nagyméretű adatbázis sok kis metódusokból állna .Én kezdő programozó vagyok, a JavaScriptet sem ismer ától-zéig, úgy hogy jó-tanácsok jól-jönnének ♥
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #9930 üzenetére
+ jobban rávilágítva a problémámra :
try{
try{
try{
// az a bajom, hogy az itteni hiba a kiíratásnál végig terjed felfelé, ami csúnya
} catch(err){
// kiíró3
};
} catch(err){
// kiíró2
};
} catch(err){
// kiíró1
};
Persze mindegyik
trz{}
különfunction
-ban van, csak itt össze vanak írva . -
hiperFizikus
senior tag
Már annyi mindent megpróbáltam, sikertelenül .
function valami3()
try{
// ha itt van egy hiba
} catch(err){
idDiv1.innerText += "valami5"
/* Hogyan lehet itten{ebben az utasítás sorban} tökéletesen(!) megszakítani az egész program futását úgy, hogy azért még az idDiv1.innerText megjelenítésre kerüljön utána ? És kellene ezt tennie rengeteg function közepette ! - 437 képernyő oldal .
*/
}; // try_
}; // func_
-
hiperFizikus
senior tag
Találtam egy érdekes JavaScript problémát, ha egyáltalán probléma ! :
Ez egy Pithon prg. ny. kód :
print("Megszakítás Ctrl C-vel!")
for f in fib():
try: print f
except KeyboardInterrupt:
break
innen :
https://sulipython.fandom.com/hu/wiki/Gener%C3%A1tor
, valahol az alsó 2/3 -ában található .Ha jól értem, a Pithonban van 1 előredeklarált kulcsszó a túlcsordulás vagy a végtelen futás esetén megnyomandó "ctrl C" gombbal való kilépésre:
KeyboardInterrupt
.Kérdésem, hogy van ennek JavaScript megfelelője ?
-
hiperFizikus
senior tag
Majd elmagyarázom a Lolita topicomban, majd ha készen lesz az az ütemterv . Haladok vele, inkább sok mint nehéz lenne .
-
hiperFizikus
senior tag
Használni fogom, ill. szeretném ezt az alak mintát .
Mellékesen ugye a
break dobva
működni fog ?Főleg meg: hogy ezt az
object
ésfunction
párt meg lehet-e oldani rövidebben, esetleg másképpen ? - fontos lenne, hogy közben ugyanúgy bárhol el lehessen őt helyezni a kódban .Object.defineProperty(Mt.kifej, "alma", {value:
function (){ dobva:{
let a0, e1 ;
if (reth4 != 123){ break dobva }; // if_
// => az érdemi hosszú kód
}}; // : func_
}); // obj.def.pro_
// <<>> alma :
-
hiperFizikus
senior tag
Találtam valamit a NET-en:
https://en.wikipedia.org/wiki/JavaScript_syntax
, persze a Google lefordítja nektek magyarra is .
Most nem tudom elolvasni, mért épen az új prg. ny. -en dolgozok, de kíváncsi vagyok, hogy mit is szóltok e linkemhez ?
-
-
hiperFizikus
senior tag
Tudtok valami jobb linket a programban{szoftverben} való hibakeresgéléshez, mert egész nap csak egy hibát kerestem ? Mire megtaláltam, már örülni sem tudtam neki !
-
hiperFizikus
senior tag
Jaj, mit értetlenkedsz ...
Ez ni : Körülbelül így néz ki.
És ez ni:
const timer = {
default: 0,
get() {
return this.default;
},
increase() {
this.default += 1;
...stb.
-
hiperFizikus
senior tag
Nem vagyok járatos a témádban, de hátha el lehetne intézni 1 logikai változóval : legyen a neve BL1 a boolean után rövidítve . Ilyesmit gyakran használok .
let BL1 ; BL1= true ; // vagy false, ahogy alkalmasabb neked
listád eleje/:
ág
BL1= valami ;
ág
BL1= valami ;
ág
BL1= valami ;
...stb.utolsó ágad
if (BL1){}; // if_
/: listád vége .:
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
lásd #5
, elszomorítottatok -
hiperFizikus
senior tag
Most ezen mérgelődök . Rá ment egy napom feleslegesen, amíg rájöttem e hibámra :
egy szokásos a0.Replace() után
(a0 == a00)
-> false : "35 a c - a - c a c - a -12"egy szokásos a0.Repla() után
(""+a0 == ""+a00
) -> true : "35 a c - a - c a c - a -12"
cm. persze a textarea-ba idézőjelek nélkül lett beírva, onnan lett betöltve . .
Mind két sztring ugyanabból a karakterekből áll, ezt ellenőriztem egy ciklusba tett függvénnyel: **.charCodeAt(0) .
kb. ( a0.charCodeAt(0)ésCiklus == a00.charCodeAt(0)ésCiklus ) : true
, csak ciklusba építve volt .
Meg lehetne ezt elegánsabban is csinálni ? - mint így :
(""+a0 == ""+a00)
.
Csak kíváncsi vagyok, mert ha nem nagyon, akkor muszáj evvel folytatom .
-
hiperFizikus
senior tag
Rendben, de akkor a többi bagolynak is mond meg, hogy ne tegyenek olyan utalásokat itten, amiről úgy gondolhatom, hogy arra a "másik topicommal" kapcsolatos ! Mert én mindig válaszolok annak, aki szól felém .
De fenntartom a jogot, hogy a "lásd **" címkémet néha ide betehessem ...
-
hiperFizikus
senior tag
Ez az öregek és a fiatalok harca, ahol az öregeknek le van a fiataloknak meg fel van !
240 oldalnyi és a szgépen gond nélkül lefut . Várnotok kell rá még egy kicsit, mert eddig sokszor borult az időterve ,
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
mr.nagy #9816 üzenetére
lásd #2
, félidőA Lolita kód JavaScript alapon van megcsinálva . Úgy kell értenetek, hogy: [ html + JS + PHP ++ Lolita kód ] .
Hogy mennyire önálló nyelv ? : Hát a program váza kicsi, amire rengeteg functiont lehet bekötni, de ha akarod, akkor kevés functiont kötöl hozzá csak .
Nem rajtam(!) múlik, hogy a Lolita topicban vitázunk róla tovább ...
-
hiperFizikus
senior tag
Keresek 1 db alkalmas karaktert :
, mint ahogy az ( ellenkezője az ), és az { ellenkezője az }
, úgy mi az ellenkezője a § paragrafus jelnek, a ¶ jel kivételével, persze ezek nem zárójelek ?
Illetve mely karaktert látnátok szívesebben a § paragrafus jel ellenkezőjének ?
-
hiperFizikus
senior tag
Az nem baj, hogy a projektedet a Lolita kódban kezdted el felépíteni, mert :
1. a projektedhez úgy is hosszú idő kellesz
2. közben remélhetőleg készen lesz a kifejezések is hozzá, amit nagyrészt a közre nem adott még befejezetlen Teener kódomból vesszek át
3. a visszamenőleges kompatibilitás úgy van, hogy például amikor most a régi Teener kódomból hozom át a Lolita kódba a kifejezésekhez tartozó function -okat, akkor csak csekély változtatást kell csinálnom, amik könnyűek és ha méretes a program, akkor 1-2 nap alatt letudható .
4. breaking change: a részemről ingyenes és feltétel nélküli . a lolita kódban írt programodat pedig akár pénzért is árulhatod, már azért is, mert a Lolita programnyelv csak egy váz, amire te olyan és úgy rakod az alprogramjaidat, ahogyan csak akarod, beleértve, hogy az előre deklarált alprogramjaim eltávolítását is ♥
5. előfordulhat hogy a Lolita kód vázán egy kicsit igazítanod kellesz, hogy az neked jobban megfeleljen: ezt nyugodtan megteheted.
A kérdéseitekre továbbra is szívesen fogok válaszolni !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #9799 üzenetére
bolondság ide - bolondság oda
: most a Lolita programnyelvem kifejezését csinálom, és most 177 képernyő oldal körül mozgok vele, ami olyan 5310 sor, de mivel még nincs készen és még kavarom, ezért végül is kevesebb is lehet .
Hogy mikorra lesz készen ?
Tudjátok, ha egy kellemetlenebb baki miatt elakadok, akkorborulaz időterv .
-
hiperFizikus
senior tag
https://hu.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Visual_Studio
programnyelvekre ; ... .
Pascal, Pithon, Algol, Cobol, az 1 db betűvel jelöltek, Forth, Fortran, ...stb.
Sőt hamar le lehet programozni egy olyan számozott sorokból álló utasítás-sor követőt, mint amilyen a régi programnyelvek is voltak úgy, hogy e sorokban élő JavaScript elemek{utasítások} vannak . Hiszen pár ciklus kell hozzá, és pár elágazás .
-
hiperFizikus
senior tag
Az elithez a nagy amerikai szoftvercégek tartoznak . Hogy menyire lennének tisztességtelenek azt a moderátorokra tekintettel hagyjuk .
Vegyük alapul az imperatív eredetű programnyelveket . Ezeknek van egy vázuk, amire a tagolásuk és a folyamat futtatásuk épül . És van vezérlésük meg alprogramjaik . És van függvény meg eljárás készletük, amit gyakran könyvtárnak neveznek .
Nem kell mást csinálni, mint azokat az internetes portálokat, amelyek a programnyelveket gyűjtik össze, meg kell nézni és ki kell mazsolázni belőlük a fentiek különféle változatait . például
http://nyelvek.inf.elte.hu/Majd pedig össze kell őket engedni: vagyis a vázak listáját és a könyvtárat összeeresztjük .
Ezeket a vázakat házilag le lehet programozni mondjuk olyan 200 képernyő oldalon, a könyvtárat mondjuk 300 képernyő oldalon . Aztán ez mindenkinek hozzáférhető .
Jól kell megválasztani a forráskód programnyelvét, én a JavaScriptet tartom erre a legjobbnak, mert tőle csak egy ugrás a PHP , amivel szervered lehet . Mármint a fenti becsült 200+300 képernyő oldalnyi remekmű .
És ezután senkinek nem fog kelleni a drága kereskedelmi programnyelvek, hiszen azt te is megtudod csinálni, sőt úgy is vehetjük, hogy már meg is van .
-
hiperFizikus
senior tag
Az Appel számítógép magán kezdeményezés volt . Az IBM óriáscég árnyékában kellett felnőnie . Az IBM ügynököket épített be az Appel igazgatóságába, akik gáncsolták a működésüket, és majdnem csődbe is mentek miatta . De miután kirúgták azokat az ügynököket, újra fellendült az Appel biznisze .
Csak fejből dobtam össze, már amennyire emlékszek rá . -
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #9768 üzenetére
lásd #1
, sikerült, kész van az új programnyelvem
, web-böngészőben fut, JavaScript alapon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest