-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #10160 üzenetére
mit lehet atkolteni javasccriptre? ez mar javascript akkor is, ha kulon sorba irod az osszes erteket...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #10158 üzenetére
De jo, csak semmiben nem kulonbozik a masiktol, pont a nyelvi definicio miatt...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #10156 üzenetére
Szerintem inkabb latogass meg egy pszichologust... remelem erted.
-
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #10086 üzenetére
termeszetesen a meghivott function-okre gondoltam...
fn1();
fn2();
fn3();
itt az fn1 nem tud semmit "atadni" az fn3-nak, mert nincsenek azonos scope-ban (sot az egyik funkcionak nem is kell tunia arrol, hogy a masikat meghivtak-e, vagy sem.
Viszont ha szeretnel allapotot kezelni, akkor a funkciokat egy kozos scope-ba hozni, pl:const scope = {
let is_ok = false;
fn1() {
...;
this.is_ok = ...;
}
fn3() {
...;
if (this.is_ok == ...) {} ;
}
}
scope.fn1();
fn2();
scope.fn3(); -
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #10084 üzenetére
A kód amit leírtam egy function. Abba rakok egy elágazást.
Az else ág /false/ kellene egy másik function -ba.
Ezt el nem tudom kepzelni... de:
Mivel alapbol a function-ok ugy is sorban egymas utan futnak, igy nem az egyik function-bol adsz at adatot egy masikba, hanem az elso function-nek vissza kell adni az erteket, a masiknak meg fel kell vennie. De ha nem akarod modositani a fuggveny szignaturajat, akkor elkerulo megoldaskent a kovetkezokat hasznalhatod:
1. beraksz mindent egy osztalyba, es az elso hivasban eltarolod az erteket egy osztaly-valtozoba, amit a masik funkciobol elersz.
2. csinalsz egy globalis valtozot, amit mindket funkciobol elersz.A masodik megoldas nem javaslom, mert bar mukodik, de minden esetben elkerulendo, hacsak nincs ra mas megoldas (altalaban van).
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #10059 üzenetére
De, pl ott van a markdown (ami egy leironyelv): https://github.com/markedjs/marked
vagy mathematikai problemakra a nerdamer csomag: https://github.com/jiggzson/nerdamer/ -
sztanozs
veterán
válasz
lanszelot #10051 üzenetére
Miert faj, ha a json nem ugy nez ki, hogy
{
0 : {"elso" : "www.elso.hu",
"masodik" : "www.masodik.hu"}
1 : {"elso" : "www. harmadik.hu",
"masodik" : "www.negyedik.hu"}
}
hanem hogy[
{"elso" : "www.elso.hu","masodik" : "www.masodik.hu"},
{"elso" : "www. harmadik.hu","masodik" : "www.negyedik.hu"}
]A kod ugyis csak az eredmenyt latja, neked nem kell foglalkozni a reszletekket, mind a kettot ugyanugy fogod cimezni...
Raadasul modernebb nyelvekben iteratort (foreach) hasznalunk, nem indexelest.Amugy is tervezesi hibanak tunik az egesz. Igy kellene kinezzen a jsonnak, ha egy kulcsszohoz tobb url is tartozhat:
{
"elso" : ["www.elso.hu", "www. harmadik.hu"],
"masodik" : ["www.masodik.hu", "www.negyedik.hu"],
"harmadik" : ["otodik.hu"]
} -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9963 üzenetére
nem tudom, hogy a ketto hogyan kapcsolodik, de nyugodtan szegyelld magad elottunk - nem kell szegyellni
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9952 üzenetére
De akkor ha mar lo, legyen kover alapon:
Object.prototype.XAlert = function(){console.log("XAlert: " + this.toString());}
Igy nem kell mindenhova turkalnod, teleszemetelhetet az "ossejtet" is
Es akkor meg ez is mukodik:(1).XAlert();
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9952 üzenetére
Es ennek mi a konkret haszna? Mivel jobb ez, mint a console.log("xAlert: " + akarmi)
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9949 üzenetére
nekem 0.004973... a szamologepen is.
valamit elszamolsz a szamologepen.
ird be hogy 0.000000123 (kobgyok) -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9947 üzenetére
Nekem elmeletileg sem erdekes (hacsak nem tortenelmi szempontbol nezzuk). A kihivas igazabol csak ott van, hogy a korlatozott ertek-hosszusagu es karakter-korlatozott attributumokba nehez bonyolult logikat onelinerekben megirni, de ennek sok ertelme nem nagyon van...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9940 üzenetére
Van: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript
A W3schools-t nem mondanam referencianak - alap oktato anyagnak megfelel, es sokkal jobb, mint evekkel ezelott, de alap dolgokon kivul mas nincs nagyon benne...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9936 üzenetére
vagy egyszerubben:
Object.assign(nycs,itera);
Object.assign(IOput,itera); -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9936 üzenetére
Ezt hol lattad (alahuzott)???
IOput= {
Termi:nycs,
aTermi:{
makro:nycs,
editer:nycs,
compu:nycs,
"":nycs
},
"":nycs
}ha minden jol megy, akkor a kovetkezovel megoldhato (viszont plusz ellenorzes nelkul felulcsapja a mar letezo property-t):
function propagate(src, dest) {
for (var propName in src){
if (src.hasOwnProperty(propName)){
dest[propName] = src[propName]
}
}
} -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9930 üzenetére
egy 437 oldalas function mar tobb, mint programozastechnikai hiba...
Szerintem ez kell neked btw...
try {}
catch {}
finally {
// ez akkor is lefut, ha beleugrott a catch-be barhonnan a try-bol
} -
sztanozs
veterán
Csinalj akkor egy XLA/XLAM add-in-t ami nezi, hogy meg van-e nyitva a kimutatas faljt es megjelenit ertesitest a felhasznalonak.
https://stackoverflow.com/a/55396539 -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9918 üzenetére
Kis olvasnivalo: [link]
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9911 üzenetére
igen, működik a break context by label
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9891 üzenetére
Erre valo a debugger - hogy kordaban tartsd a bokrot (es a valtozokat).
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9888 üzenetére
Hat igen - az implicit konverzio (illetve az implicit feltetel) nem nagy segitseg a hibak megtalalasanal.
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9882 üzenetére
Es mi volt vegul a hiba (hogy tanuljunk belole)?
Egy pontosvesszo maradt el, vagy egy bezaro zarojellel volt tobb/kevesebb? -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9865 üzenetére
pl npmjs.com, de githubon is lehet JS-only kodtarat csinalni.
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9860 üzenetére
ez egy sima szamlalo (Counter), megosztasra meg ott a github. Csinalsz egy acountot, es az osszes publikus kododat meg tudod osztani. Mivel van egy csomo bot ami az osszes github repot lementi, igy akar ezek az agymenesek is beszivaroghatnak valami nagyobb kodbazisba (foleg, a valami feleszu AI rakja ossze a kodot).
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9825 üzenetére
Szerintem ennek a valasznak az eg vilagon semmi ertelme nincs.
A kodsorok szama semmilyen indikativ erovel nem bir.És a szgépen helyesen lefutó kód menyisége minősíti a programozót !
Szerintem a szgepen helyesen lefuto kod minosege minositi a programozot... -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9821 üzenetére
Mondjuk meg igy evek multan sem ertem miert "oldal"-ban adod meg a kodhossz-t, mintha lenne annak barmi ertelme, hany oldal leporellora nyomtatod ki (remelem tenyleg nem nyomtatod ki)...
Altalaban kodsorra (vagy ritkabban karakterszamra) szoktak szamolni - de csak akkor, ha szamlazas szempontjabol erdekes (pl code review eseten). Egyebkent meg senkit nem erdekel, mekkora a kod. -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9773 üzenetére
Ezt probaltad mar?
Number.prototype.sin = Math.sin;
Nem ennel bonyolultabb lesz… csak mobilrol nehez:Number.prototype.sin = function(){return Math.sin(this.valueOf());}
-
sztanozs
veterán
válasz
arcoskönyv #9745 üzenetére
a program nem a sajat konyvtaraol nyilja meg, hanem az os.path (azaz az aktualis working directory-bol)... Gondolom ez az alapelvaras a scripttel szemben.
De gyorsan lerantok egy szuz py3.8-at es kiprobalom... -
sztanozs
veterán
válasz
arcoskönyv #9741 üzenetére
Nekem meg olyan konkret kerdesre is tudott pontos valaszt adni, hogy VBA-ban COM stub legyartasa nelkul hogyan lehet .NET komponenseket hasznalni Reflection segitsegevel. Peldakodokkal.
-
sztanozs
veterán
válasz
magortaltos #9735 üzenetére
Igen, csak a reszletekkel nem vagy tisztaban. A php a webszerveren fut le a JS viszont a kliensen (ha PHP egyaltalan hozzaadja a veglegesen legeneralt tartalomhoz).
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9652 üzenetére
Gondolom a String.prototype osztalyban (reklamos atveres) - en belul alapbol nincs h1, aminek az alma funkciojat letre akarnad hozni...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9599 üzenetére
Oh, harag sose volt - legfeljebb nem lesz kedvem veszodni azzal, hogy segitsek
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9597 üzenetére
Ez a sok hulye absztrakt valtozo... Miert nem lehet mindennek rendes nevet adni? A program nem fut lassabban a hosszabb es kifejezobb valtozonevektol - de legalabb meg lehetne egyszeruen erteni, mit akar csinalni...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9593 üzenetére
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9593 üzenetére
Miert hagyod ki a pontosvesszoket a sorok vegerol?
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9585 üzenetére
Ha a sztringben benne van a beszuras helye (pl placeholder), akkor egy egyszeru replace-szel megoldhato a dolog.
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9582 üzenetére
De honnan tudja a kod, hogy mit szeretnel hova beszurni a szovegben?
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9486 üzenetére
math.divide(x, y)
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9421 üzenetére
Mutatsz erre valami konkrét (életszerű) példát? Nincs kedvem a kódot bogarászni...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9418 üzenetére
Húbaszki! Elolvastam a linkelt bejegyzést, de nem mertem oda reakciót írni...
Vsz az én értelmi képességeim rosszak, de mire jó ez az egész?
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9376 üzenetére
Most komolyan, kit érdekel, hány soros a kódod?
-
sztanozs
veterán
typescript legalább típusos, így a hülyeségek egy része már kiesett. Nem lehet össze-vissza változókat használni. Szerencsére a pythonban sincs implicit típuskonverzió nem azonos bázisú típusok között (pl str és int). Go-val ennyire nem vagyok tisztában, be kell valljam...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9280 üzenetére
Talán nem regexet kellene használnod nyelvfeldolgozásra...
Amúgy az első azért nem megy, mert a JS-nek meg duplázni kell a backslash-t hogy magát escape-elje:
alert( 'abc(def)ghijku'.replace( new RegExp( '\\(' , 'g') , '23' ) )
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #9276 üzenetére
( és [ spec karakterek és külön kezelni kell, vagy [(] és [[] vagy \( és \[.
Nem bonyolult, csak utána kéne olvasni kicsit. -
sztanozs
veterán
Nem néz szerintem senki hülyének, de pl az alábbi google keresés összes találata releváns, már az első oldalon is. Konkrétan ez volt az első kereső-kifejezés, amit beírtam:
https://www.google.com/search?q=get+dom+item+size+by+class -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
válasz
lafaty80 #9043 üzenetére
Ez egy komoly biztonsági hibalehetőség egyébként, ha a forrás nem ellenőrzött (illetve a csatorna nem biztonságos), akkor bármilyen rosszindulatú tartalom beinjektálható így.
Vélelmezem, hogy
- a rendszerben valahogy meg lehet adni a trusted source-okat és utána nem sivít emiatt;
- a rendszer csak titkosított forrást (https, érvényes certificate-tel) fogad el trusted sourfce-nak. -
sztanozs
veterán
az oldal úgy van megírva, hogy dinamikusan (ajax) töltse be a tartalmat és figyeli a scrollbar helyzetét. Ha az elér egy bizonyos szintet, akkor a kód küld egy ajax hívást, hogy a következő X darab tartalmat adja vissza és a kód azt beilleszti a görgetett tartalom után (ezzel feljebb ugrik a scollbar és mehet a figyelés tovább).
-
sztanozs
veterán
válasz
Tomi_78 #8867 üzenetére
Ha beállítanál fontfamily-t akkor legalább keresne valami hasonlót (illetve be is lehet állítani, hogy töltse le a fontot, ha felrakod a szerverre).
https://www.w3schools.com/cssref/css3_pr_font-face_rule.asp -
sztanozs
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest