- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
martonx #10311 üzenetére
Szia, végül siker, az egyik körben a scope túl nagy volt, és rájöttem, felesleges a szülőket zárni, mindig a testvéreket elég, mert nem lehet több szülő eleve nyitva, csak egy, mert azok is egymás testvérei, így ez egy felesleges kör volt
[link]
Csak kellett 1-2 rúd beigli hozzá -
biker
nagyúr
válasz
martonx #10309 üzenetére
Tegnap 26x szerkesztettem a szólást, és mindig egy sorba tette a fórummotor, sajnálom.
igen, a menüszerű kis szart kellene nézni, felraktam ide [link]
a footerben a html végén van a kód, ami összecsukja a nyitott menüt ha másikat nyitok
ami jelenleg a testvérek mellett a saját szülőjét is becsukja, hiába próbálom meg bárhogy felismertetni, hogy a szülő ID-t ne
már az ul generáláskor elmentem a szülő ID-t is data-parent elembe, ezt össze tudom hasonlítani a becsukandó elemnél, ha a parent id és a becsukandó id egyezik akkor ne, de akkor is becsukja. valamit nem veszek észre... -
lanszelot
addikt
válasz
martonx #10274 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
Igen, ezt így elméletben én is tudom, csak megvalósítani nem.
Hogyan figyelem hogy üres e?
Akkor is ha vissza törlik. Tehát ha bele kattintanak az nem jó.nevemfel:
Az értéke undefined. Nem azt írja ki.
Nem lehet vele semmit se csinálni.
Hiába akarok hozzá fűzni, vagy azt kiiratni, nem történik semmi, mert undefined.A mezőt kötelező kitölteni, a gomb nem arra való. Az nem jó megoldás.
Mr. Y
Én is így gondolkodtam, hogy leképzés után már nem kavarhat, de a példa nem ezt mutatja. Html Js oldalról nem látok hibát.Írtam választ: az újra kiiratás rengeteg kód, és munka /pár nap/
Míg ez csak pár sor lenne. -
lanszelot
addikt
válasz
martonx #10185 üzenetére
Valóban ott van a json.
Meg tudom nyitni a json filet, és benne van minden.Network alatt nincs hiba. Beolvassa a json-t, azt amelyiket kell.
Uuuuummmmm:
Beírtam az egyik json file link-jét. "http://szerver/json/file.json"
Browser mutatta mi van benne.
Vissza léptem a html file ba, és rá nyomtam a gombra....
Most már megint működik minden gomb.
6 gomb, 6 json filet nyit. De én csak az egyikbe néztem beleMost miért működik megint?
Nem csináltam semmit.Be se léptem a szerverre. Csak a bongészőben bele néztem az egyik json file ba, hogy tuti nem üres.
-
válasz
martonx #10143 üzenetére
Én azt hittem lejött a beírásomból, hogy HTML + CSS. Semmiféle keretrendszer nincs, így nem is volt hova jobban paraméterezni a dolgot... (Egyszerű, kézzel megírt, bemutatkozó oldal, amolyan 'régivágású' faék egyszerű módon)
Ezzel együtt jutottam előre, nem volt hiábavaló az ideírás.
-
válasz
martonx #10135 üzenetére
Ha köcsög vagyok - és most ezzel az leszek - mondhatnám, hogy hát lehet is haza menni, hiszen ugyanúgy nem lesz itt se megoldás, akárcsak a chatgpt-nél...
Bedobok valami motiválót, fizetek pár nagy tábla csokit, annak megfelelő összeget ha valaki beledrótozza nekem! Aztán lehet hogy magam zabálom fel a csokikat ha kielemzem, 'script kiddy-ként' egy másik működő forráskódból, csak találjak egy agyon nem bonyolítottat..
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #10135 üzenetére
A ChatGPT -vel programozni azért jó, mert nem kell specialitásokon időt vesztegetnetek !
A programozás nem csak abból áll, hogy kódolsz, hanem a program projektjének véghezviteléből . Csak ti ahhoz vagytok szokva, hogy a munkaadótok megmondja nektek, hogy ezt meg azt programozzátok le .
Én épen most azt hittem hogy a ChatGPT -vel egy fél óra alatt végzek egy új function -val, 4 óra lett belőle, mert vegyszerszag volt a szobámban, mindig összekevertem, hogy mikor <html></html> vagy <script></script> jött vissza a ChatGPT-től, és későn vettem észre, hogy újraindításnál a változók értékei eltűnnek . Miután egy buttont tettem bele ment, mint amikor a főnöl elcsúszik 1 szappanon ♥
-
lanszelot
addikt
válasz
martonx #10002 üzenetére
Ezt a hibát írja:
"has been blocked by CORS policy: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. If an opaque response serves your needs, set the request's mode to 'no-cors' to fetch the resource with CORS disabled."Nem tudom mit csinálok rosszul.
fetch('./json/1975-03-06T03_00_00.json')
.then(function(response) { return response.json(); })
.then(function(obj) {
console.log(obj);
}); -
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #9799 üzenetére
bolondság ide - bolondság oda
: most a Lolita programnyelvem kifejezését csinálom, és most 177 képernyő oldal körül mozgok vele, ami olyan 5310 sor, de mivel még nincs készen és még kavarom, ezért végül is kevesebb is lehet .
Hogy mikorra lesz készen ?
Tudjátok, ha egy kellemetlenebb baki miatt elakadok, akkorborulaz időterv .
-
-
-
-
válasz
martonx #9678 üzenetére
"...Ráadásul a javascript csak egy szálon tud futni..."
Ezt én csak részben tekinteném igaznak. Elég csak az
interval
-okra gondolni. Annyit teszel be, amennyit akarsz, olyan időzítéssel, amilyennel akarod.Persze nem állítom, hogy ilyen esetekben több szálon fut, csak érdekességként említem.
-
nevemfel
senior tag
válasz
martonx #9678 üzenetére
Azaz egyedül a felülírásra kellhet odafigyelned, már ha erre is tényleg oda kell figyelned, vagy pedig elfogadjuk természetesnek, hogy ha A kulcsot az egyik fül B-vel, a másik meg C-vel akarja feltölteni, akkor az fog nyerni, amelyik utoljára módosította.
Ugye a javascript kód egy oldalon egyetlen szálon fut, tehát egyetlen oldalon ilyen nem történhet. Az is feltételezhető, hogy ha több tabon fut ugyanazon a domainen található különféle script, az szintén egy szálon fog futni, dacára annak, hogy külön tabok futhatnak külön szálon. Tehát ebben az esetben egy localStorage.setItem(kulcs, walamiMuvelet(localStorage.getItem(kulcs))) atomi műveletnek tekinthető.
Nem vagyok expert abban, hogy _pontosan_ hogyan is működnek a modern böngészők javascript futtatókörnyezetei, de nagyon remélem, hogy azonos domaint egy szálon kezelnek. Mert ha nem így van, akkor a Jóisten irgalmazzon nekünk, meg a scriptjeinknek, hogy mi lesz a végeredmény, ugyanis ez teljesen szembemegy a böngészőben futó javascript alapelveivel.
-
lanszelot
addikt
válasz
martonx #9618 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
Az alap működést azt ismerem. Azt hittem meg lehet paraméterként adni mihez képest viszonyítsa.
A kivonás eszembe jutott, csak szebben szerettem volna megoldani.A dátum-nál nem igazán lehet a paramétereket megtalálni.
pl a "timezone:" paramétert se találtam sehol, pedig azt tudtam, hogy létezik.
Jó pár órám rá ment mire kiagyaltam, hogy is volt.
Mert itt is pl bal oldalon ott van minden dátumhoz tartozó dolog, de paraméterek szinte egyiknél sincsenek feltűntetve. -
Gergello
addikt
válasz
martonx #9604 üzenetére
Találtam egy elég egyszerű megoldást rá. Sorszámozom az ajax hívásokat, az aktuális sorszámot elküldöm a szervernek is. Amikor megérkezik a válasz, az tartalmazza a hívás sorszámát is. Ellenőrzöm, hogy az utolsó sorszámú hívásra jött-e, ha igen, akkor megjelenítem a tartalmát. Kicsit Frédi-Béni megoldásnak hangzik.
Nem tart másodpercekig, mert nem bonyolult a feldolgozó része, valami miatt néha 1-1 hívásra a válasz késett és az borította fel a rendszert. Spinnert ez miatt nem tennék bele, mert csak lassúnak tűnne, pedig gyors valójában.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #9601 üzenetére
Már sztanozsnak is akartam válaszolni, hogy a kedvetekért majd mindent megteszek ♥
Hogy mit jelentenek ? - keveset :
1. a baloldali betűk minőséget, a jobboldali számok db menyiséget .
2. az x, y, z, leggyakrabban a ciklusváltozók .
3. az xa1, y,a1, za1 félék listákat és tömböket .
4. az n számlálót: ; n++ ; n = n + 1 ;
5. az m1, m2, cikusokban stringet fűzök rájuk .
6. c1, c2, c3, c4, c5 sietős dobálózást változókkal, kevésbé fontos sok értékhez
7. e1, e2, e2, e3, e4 amikor sok fontos értékhez részére kellenek
8. az a1, a2, a3, b1, b2, b3 valamelyik kódrészen kezdő értékek részére
*. ilyesmiket ...cm. néha meg nem vagyok tökéletesen következetes velük, mert pl. sietek, mert pl. már fáradt vagyok .
Ez nem igazán nevezéktan, hanem csak a betűszám azonosítókkal villámgyorsan tudok kódot szerkeszteni !
-
válasz
martonx #9559 üzenetére
Így ebben a formában teljesen érthető, miért így készült. Ha innen nézzük (anyagi vonzat), akkor pedig kifejezetten értékelendő az elkészítési mód.
Az API lassúságát szerintem több dolog is befolyásolhatja és nem feltétlen a háttérkódokban keresendő a probléma.A PHP-zással kapcsolatban igazat adok neked, de hogy kicsit be tudjam védeni magam, mint hobbi fejlesztő nem foglalkoztam még más szerver oldali nyelvvel. Igaz, többször elgondolkodtam már rajta, hogy megnézem ezt a "Webfejlesztés Python nyelven" dolgot, de a villámbemutatók alapján nem tudtam még eldönteni, megéri-e, vagy sem.
Szerk.: Megnéztem a szegmens- és eseménytérképet. Látom, miről beszélsz, érthető.
-
válasz
martonx #9557 üzenetére
Látod, ez egy jelentős különbség edari hozzáállásához képest. Te ész érvekkel és példákkal cáfolod meg most a kijelentésemet, ami így elfogadható és érthető.
Azt természetesen nem lehet elvárásként kezelni, hogy pl az említett Webáruház amelynek szerves része az adatgyűjtés / adatmódosítás, regisztrált felhasználók kezelése, etc. szimplán PHP & SQL kombóval működjön. Megoldható persze, de nem feltétlen éri meg vele bajlódni. Plusz ugye PureJS-el kivitelezhetetlen
Megnéztem viszont a Folklóradatbázist is. Látom, hogyan épül fel és mit csinál, illetve azt is, hogy miért így.
Viszont az is itt van a szemem előtt, hogy konkrétan én magam is építettem hasonlóképpen működő site-ot, igaz, PureJS használatával, mert leültem megírni. Amikor viszont azt megosztottam veletek, elég negatív hangvételűek voltak a kommentek, pl hogy "Miért JS végzi a CSS feladatát?", "Miért kell az adatokat máshonnan betölteni?", etc.
Látom azt is, hogy itt nem csak adatok megjelenítéséről van szó, mint nálam volt. Szintén van adatbáziskezelés, regisztráció, felhasználói adatbázis, stb.
Persze a mögöttes dolgokat nem láthatjuk (pl PHP, SQL), már amennyiben vannak.
Ezzel a megoldással egyébként az a baj (szerintem és aszerint, amit erről hallottam, tehát lehet, nincs igazam), hogy a böngészőmotorok általi előre-sorolását mindössze annak köszönheti, hogy mekkora napi látogatószámmal rendelkezik, mert habár adatok tekintetében folyamatosan bővül, az alap HTML közben mit sem változik. -
lanszelot
addikt
válasz
martonx #9511 üzenetére
Huuuu, na ez egy nagyon jó leírás volt.
Most egy kicsit kapizsgalok valamit.
Nagyon szépen köszönöm.Lenne viszont egy kérdésem:
A linken ott a method:GET , de az én kártyás esetemnél nincs method megadva. Viszont te azt írtad az GET.
Alapból GET és ha mást akarok akkor kell írnom a method-ot?
Vagy a method teljesen más? -
lanszelot
addikt
válasz
martonx #9505 üzenetére
Hello,
ha megnyitom, és az általad említett oldalra megyek, akkor ott ilyeneket találok:
"method: 'POST', // *GET, POST, PUT, DELETE, etc."
vagy
"The fetch specification differs from jQuery.ajax() in the following significant ways:"
Én sehol se tanultam js alatt POST, GET ...stb -ről
Tehát a link számomra vagy érthetetlen, mert egy árva szavacskát se értek belőle.
Vagy nem js.
Bármelyik is, ezt próbáltam leírni neked. -
lanszelot
addikt
válasz
martonx #9496 üzenetére
Köszönöm a választ.
Miért "szebb" az id?
A link nem jó, mert jquery, php ..stb, és emiett érthetetlen. Engem csak js alatt érdekelne.
Sok minden jön ki a keresésre, yt videók, minden, de vagy csak beszélnek róla, vagy alig mondanak valamit, vagy össze vissza mindent egyben, nem csak js. -
-
válasz
martonx #9369 üzenetére
Volt már párszor, nem nagy kunszt, így simán be lehet vállalni. Szóval néha úgy érzem,
a k*rva anyátok!Csak azt tudnám, hogy ha ez a topik is az önelégült, beképzelt seggfejek gyülekezete [veled az élen], hogy a pics@ba maradt eddig aktív… Bárhányszor leírok egy jópofa észrevételt, a degeneráció végett el sem jut a tudatotokig!
Szerintetek én nem találom meg ezeket? Attól még érdekes maga a puszta létezése! Habár tisztában vagyok vele, hogy a kommentem törlését követően engem is kib@sznak innen franc tudja meddig, valójában az lenne igazságos, ha veled együtt tennék meg ezt! Mert TE vagy az, akinek a legnagyobb itt a pofája és TE vagy az, aki lépten nyomon személyeskedsz!Őszintén, kíváncsian várom, mi fog kisülni ebből!
-
coco2
őstag
válasz
martonx #9361 üzenetére
A ts-nek nyilván megvan az az előnye, hogy egy elcseszett oop kezdeményezés. Például ha objektumot akarok gyártani js-ben, gyártok egy listát, és hozzáfűzöm a változókat / függvényeket. Kész "az objektum". De az ugye áttekinthető lenne annyira, hogy még egy egészen szőke titkárnő is programozónak állna végül. Noszak tegyünk keresztbe a szösziknek! Mert nehogy már bárki bármit megérthessen! Ts környezetben sokkal könnyebb hibázni, nehezebb lesz kódot mozgatni, karbantartani, akinek nincsen hozzászokva a szeme, tuti benézi, hogy akkor most mi megy hova. Egy 120 ezer soros dokumentálatlan project olyan gyönyörűen lesz tele kitakaríthatatlan hibákkal, hogy a világ összes zsenije sem fog elboldogulni egy low-cost alkalmazásfejlesztéssel sem. Ezek mind-mind a ts előnyei. Hurrá ts!
Pisilnem kell..
-
coco2
őstag
válasz
martonx #9358 üzenetére
Én láttam már olyan "csapatmunkát", ahol egyebet sem csináltak, mint keresték a felelőst, rugdosták egymást kifelé a cégből, meg pocsékolták a project-re szánt pénzt teljes sebességgel. Ha most filozol a magyar állami szféra hasonlóságain, lehet, nem tévedtél el nagyon. Olyan helyre a typescript tökéletes
Félre ne értsd, nem azt az ördögtől való véleményt kívánom védeni, amit @sztanozs leírt, mert azért legszívesebben fényes nappal kötözném cölöphöz az ürgét, és raknék alá gyújtóst élő egyenes YouTube közvetítésben példamutatóan mindenki okulására - burn b1tch burn !
- viszont van a tolvajok igazsága is, és annak fényében vannak éppen "szélesebb-látókörű" előnyök.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #9340 üzenetére
A redirect egy header mező a visszaküldött html-ben. Ha csak get kéréssel kellene elboldogulni, okés lenne minden. A payload a problémám. Túl nagy. 1k-tól 100k-ig sajna bármi lehet. B terv gyanánt írok rá alkalmazás szinten protokolt. Meglőve éppen nem vagy. Viszont könnyebbé tenné az életemet, ha valamit kezdeni tudnék vele.
Biztonsági problémákat egyébként pont a get kérés vet fel. Ha get kérésbe gyömöszölöm bele a payload-ot, nyavajás böngésző feljegyezheti az adatot, amit elküldtem. Azért nem akarom kicsibe darabolva get-be gyömöszölni.
-
válasz
martonx #9335 üzenetére
Ha állításod szerint elsőre is értetted, hogy tudok egy jó megoldást, de egy egyszerűbbet, szebbet keresek (már ha van ilyen), akkor minek kellett ismét a szokásos martonx féle bunkózás? Az pedig, hogy inport vagy import, egyszerű elírás, ahogy visszanézem a topikokat te sem feltétlen a mindig tökéletes minden leírt szavam féle nyelvtanár vagy...
-
válasz
martonx #9333 üzenetére
[Link] Kár, hogy nincs a PH!-n Bann gomb
Úgy bírom, hogy az EGOizmusban szenvedő alanyok (veled az élen) nem értik meg a kérdést, hanem kitalálnak helyette mást amit megválaszolnak, mindezt csak azért, hogy utána le lehessen degradálni a kérdezőt...Az itt leírt
válasznaklóf*szt, még az sem történt a legkevesebb köze SINCS a kérdésemhez!
Itt nem én vagyok az, aki nem hajlandó rákeresni semmire (a nyelvtudásom pedig köszöni, jól van) hanem ti vagytok azok, akik képtelenek elolvasni, értelmezni a kérdező kommentjét. Gondolkodj egy kicsit és rá fogsz jönni: Ebben itt nem én vagyok a hülye!Bzozoo: Ki a retek mondta azt, hogy el akarom tüntetni belőle a számokat? Senki! Nem ez a feladat! Hanem az, hogy a program egyenlőnek tekintsen 2 stringet akkor, ha azokban csak számbeli eltérés található. Ettől függetlenül a számok meglehetősen fontosak!
Szerk.: Ha el akarnám távolítani a számokat és úgy összevetni, majd pedig utólagosan ismét egyesíteni a Stringeket a számokkal, akkor megtenném. Mindössze egy egyszerűbb és szebb megoldásra lettem volna kíváncsi!
-
-
válasz
martonx #9257 üzenetére
Te nagyon kevered a szezont a fazonnal... A matematikus példádnak se eleje, se vége. Még ha azt írtad volna, hogy a matematikus arra kérdez rá, milyen egyenlettel lehet kiszámolni a Pi 5678. értékét, még elfogadnám a hülyeségedet.
De te konkrétan (hogy hasonló példával éljek) leminősítesz egy autószerelőt, amiért betolod hozzájuk a csoda BMW-det és nincs polcon olyan speciális kulcsuk, amivel ki tudnák nyitni a csomagtartódat...
Vedd már észre magad, fórumok önjelölt császára! -
-
válasz
martonx #9246 üzenetére
Nos azért, mert valaki nem ismeri a JS 100%-át, még nem ledegradálandó! Hidd el, elég régóta foglalkozom vele és kimondottan sok programot írtam már meg különböző feladatokra tiszta JS használatával, így attól, hogy nem vagyok profi, még nem leszek kezdő sem!
Ha egy programnyelvnek vannak olyan részei, amit az ember sosem használt korábban, miért kéne hülyének nézni csak azért mert most arra lenne szüksége és nem tudja???Nem azért tettem fel a kérdést, mert hülye lennék. Sőt! Amit te írtál (pontosabban gondolom amit írni akartál, mert még ezt sem sikerült helyesen) próbáltam, de nem adja vissza az értéket! Ezért gyanakodtam arra, hogy esetleg nem jó a megoldásom!
edari: Köszönöm.
-
Taci
addikt
válasz
martonx #9230 üzenetére
Igen, ezért csináltam úgy (kényszer-öszvérmegoldásként), hogy a HTML tartalommal feltöltve és frissen tartva van szerver oldalon, így a Google is látja és indexeli - aztán a kliensen betölt, és a JS lecseréli a legfrissebbre.
Na de ez se nem szép, se nem hatékony. Rossz irány volt.
Úgyhogy ezt el is engedem, és hagyom a dinamikus tartalomgenerálást. Lesznek szerver oldalon pár percenként PHP-val frissített, statikus, tartalommal szépen feltöltött oldalak, a Google-nek lesz mit indexelnie. Nem lesz olyan szép és kreatív mint most (amit amúgy nagyon szeretek), ellenben nem csak a családom és én fogom ismerni és látni...Remélhetőleg.
Így igazából használom azt a szerver oldalon generálós módszert, amit a mostani megoldáshoz csináltam (PHP):
1) HTML template jól elkülöníthető kulcsszó-sztringekkel (pl. ahova az első cikkhez tartozó kép linkje megy, az websiteData_imageSource_1, ahova az adott title, az mondjuk websiteData_Title_1 stb.)
2) PHP, lekéri a friss adatokat SQL-ből, aztán az eredményeket egy egyszerű sztringcserével a kulcsszó-sztringek helyére pakolja, majd elmenti (a megfelelő mappába index.html-ként).Oké, nagyon alap-alap-alap megoldás, de működik. Vagy tanuljak valami normális keretrendszert inkább? Semmit nem ismerek, sose használtam, csak pár nevet láttam még: React, Vue.js, Next.js, ilyesmik.
Szívesen tanulok, ha azt mondjátok, hasznos lehet, és hogy a mostani faék-egyszerűségű módszerem nem jó. Ehhez szívesen vennék egy ajánlást, mit tanuljak meg. (Bár azt se tudom, a jelenlegi cPaneles szolgáltatónál telepíthetek-e egyáltalán bármit, ami ezekhez lenne szükséges.)A cél: híraggregátor oldal. A jelenlegi formájában olyan, mint a Fb, görgetsz, töltődik. Szeretem, tetszik, de sajnos rossz ötlet volt. Nem Google-barát, ebből nem lesz haszon őszire.
Inkább váltok valami 1.000.001. standard híroldal-kinézetre. Ehhez mondjuk szerintem nem kell semmi extra, elég a PHP --> SQL --> PHP --> HTML irány, de hátha ti mást mondotok.
Köszönöm.
-
Taci
addikt
válasz
martonx #9212 üzenetére
https://jsfiddle.net/n5ap87gh/
A jobbra gombot majd úgy nyomd, ha előtte belekattintottál a jobb alsó területbe, ahova a gombot is generálja.
Jaj bocs, eggyel lejjebb akart menni a válasz.
-
Taci
addikt
válasz
martonx #9206 üzenetére
Azt hogyan lehetne szépen kezelni, ha a többi elem csak később generálódik?
Esetemben görgetés után, de a példában úgy csináltam, hogy 1mp után tölti be a 3. és 4. elemet:
https://jsfiddle.net/vsecyd1t/Ha így oldom meg:
https://jsfiddle.net/vsecyd1t/2/
akkor az összes elemre újra megcsinálja. 4 elemnél még oké, de ha esetemben már a 200. elemnél jár a görgetésben, akkor az már pazarlás.Plusz a 3. és 4. elem betöltése után ha az 1. vagy a 2. elemre kattintok, duplán hívja meg a funkciót. (A másik alertet direkt kiszedtem, hogy egyértelmű legyen, hogy mikor hív duplán.)
Hogyan lehetne ezt jól megoldani?
Köszönöm. -
Taci
addikt
válasz
martonx #9202 üzenetére
Ahogy most van:
https://jsfiddle.net/swndoygm/Ahogy szeretném, de nem áll össze:
https://jsfiddle.net/swndoygm/1/Köszönöm.
-
Taci
addikt
válasz
martonx #9195 üzenetére
Hú, akkor máris oda a sikerélmény. Ez gyors volt.
Viszont ahogy nézem, lassú nettel (Lassú 4G emulálása) csinálja azokat a teszteket, és attól azért nem lehet csodát várni egy képeket (is) tartalmazó oldal esetében.
De végig megyek mindenen, hátha valamit tudok még faragni.
Köszönöm. -
Taci
addikt
válasz
martonx #9191 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
A 800kB-nyi JS-t sikerült 250kB-ra összehúznom, és a felesleges CSS-eket is kigyomláltam, (eddig észre sem vettem, hogy ilyen rengeteg felesleges volt benne...) így a kezdeti 1MB-ból lett 650kB. Ami még így is sok, de majd innen folytatom.Viszont most már egyértelműen szóba áll velem a Google - legalábbis a fájlok mennyisége már nem zavarja.
A server side renderingen sokáig agyaltam, hogyan lehet megoldani, de trükkös, mert dinamikus a tartalom (görgetés után tölt az újabb és újabb tartalom), és ezt így nem lehet szerver oldalon generálni.
Arra gondoltam, hogy segítsem a SEO-t, pár percenként belegenrálom az index.html megfelelő részébe az aktuálisan legfrissebb 4 elemet (4-esével tölt görgetésnél), így az szerver oldalon lesz, és a Google is egyből látja. Aztán betöltésnél törlöm azt a div-et, és jön helyére egyből a friss.
Ez a terv egyelőre - jobb több nap alatt sem jutott eszembe.Köszönöm a segítséget.
-
lanszelot
addikt
válasz
martonx #9183 üzenetére
Épp azt szeretném szépen megcsinálni.
Mert nem ennyi a formázása, hanem több mint 15sor, és azt újra és újra bemásolni 1 sor változás miatt, eléggé sufni tuning.
JS dom -al valahogy csak el lehet érni, és 90 kódsort fel lehet cserélni 1-re.Amúgy annak nincs adva class , mint ahogy látszik is, tehát kellene adnom egy class-t, tehát még több kódsor.
-
nevemfel
senior tag
válasz
martonx #9173 üzenetére
Nem kell elnézést kérned, nem tettél semmi rosszat. Csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy javascriptben ez a fícsör még relatíve új ((persze kinek mi számít újnak. ami tavalyelőtt még divatos volt (kovid), az ma már idejétmúlt (ukrán háború miatt)) zárójel sokszorosan bezárva, nem akarom elterelni a témát).
Typescriptben bizonyára régebb óta megtalálható (nem ismerem a typescriptet, csak megnéztem egy videót a témáról).
-
Taci
addikt
válasz
martonx #9094 üzenetére
Na ez teljesen jogos.
Akkor módosítok én is.
@nevemfel: De itt nem csak arról szól a dolog, hogy ha a "?v=1.0.0" lett cache-elve, akkor ha az a verzió át van írva bármi másra (tehát nem egyezik), akkor tölti le újra? Mármint a fájlokba ez nem néz bele, hogy abban milyen verzió van benne, hanem ez itt a html fájlban a változtatás csak kvázi egy flag, hogy halló, kliens, töltsd el újra.
Vagy rosszul használom? -
lanszelot
addikt
válasz
martonx #9088 üzenetére
Elolvastam, de nem értem.
Nekem az jön le, hogy az az 7 pont js és css -hez való.
Nem tudom hol a html rész.
Ezért kérdeztem vissza.Nekem nincs ilyen könyvtár a szerveren: /var/www/html
var sincs, nem hogy www, pláne html nincs
és itt borult az egész, mert magyarázat az nincs. -
lafaty80
addikt
válasz
martonx #9044 üzenetére
Sajnos jelenleg ez a verzió van, és a support válaszát várom.
De jelenleg nálunk sok, az elődöm által írt tool megy ilyen és hasonló megoldással, tehát az újraírás az elkövetkező időszakban nem opció.
A kérdésem ide azért jött, hogy lehet-e megoldás js/jquery-ben, ha support nem fogja ignorálni a hibát. -
lafaty80
addikt
válasz
martonx #9042 üzenetére
Ok, értem.
Checkmarx integrates automated software security technologies into DevOps
A probléma, ami most kezdte el csak zavarni a rendszert: DOM-based vulnerabilitiesjsfiddle a kódot most dobtam össze (ne a szerkezetét nézzétek
), illetve a stackoverflow-ról szedtem egy escapeHTML megoldást, próbaképpen...
"data" lesz amit visszakapok, ez lehet ilyen formában, vagy json-ba ágyazva, igazából mindegy, ezért ezt használtam.Most nálam a sima .append van beállítva erre checkmarx ezt mondja nekem: "The application's $.post embeds untrusted data in the generated output with append"
Sajnos legtöbb esetben csak url címre és sima string-re találok megoldást, az én verziómra nem.
Az a hab a tortán, hogy konkrét megoldási lehetőséget sem ajánl fel checkmarx, csak a sebezhetőséget írja le, tehát nem tudom milyen módon tudnám a számára elfogadható megoldást megcsinálniBár nem fontos szerintem a program php-s, és a $.post() is egy php-t hív meg, onnan jön vissza az eredmény(data) ide.
Remélem így elég lesz/lehet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Milyen házat vegyek?
- Horgász topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EA Sports WRC '23
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest