-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #6694 üzenetére
Nem programoztam OO szemleletben mar eleg regota, de ha esetleg JS-t kell heggeszteni inkabb teszem ES6-ban, mint ES5-ben. A jelenkori technologia meg tart mar ott, hogy vagy nem kell JS, vagy kell, de akkor sok. Ezalatt azt ertem, hogy pl. kisebb honlap eseten AMP, ami sokkal ajanlottabb, mint magunk irni valami JS-t, vagy nagyobb projekt eseten valami framework, React, Vue vagy nem tudom.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #6682 üzenetére
En mint eddig csak React-et ES6-al hasznalo ember nem ertem miert irod ezt? Szamomra sokkal atlathatobb az egesz. Legtobbszor mikor ES5-t kellett hasznalni inkabb hagytam az egeszet. Nyilvan jobban tudod miert mint en, mint mondottam nem vagyok topon ezen a teren. De szeretnem megtudni miert mondod ezt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #6648 üzenetére
Annyit azert hozzatennek az AWS serverless-hez, hogy hiaba mondja azt, hogy nincs szerverrel valo szarakodas, de helyette bejon AWS-el valo szarakodas. Ugyanis ha lambda fuggvenyeket hasznalsz akkor kell API Gateway, de ha az authentikacio nem AWS Cognito akkor az API Gateway egy remalom, amit lecserelhetsz Kong API Gateway-re, de akkor meg az AWS Lambda lesz nehezkes. Szoval maga az elgondolas jo, mi hasznaljuk is prod-ban, de kin szenvedes foleg ha mar egy meglevo kodbazisnal akarod hasznalni.
-
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
Van valami NodeJS package ami egy json fájlból felhúzza az adatbázis struktúrát? Pl: meg van, hogy
{
table: "Test",
fields: {
...
...
...
}
}és ebből a
migrate --file file.json
segítségével varázsol nekem egy kész adatbázis struktúrát -
PumpkinSeed
addikt
Nem tudom igazából, hogy a js memória foglalása hogy működik de így mivel a chunk csak függvény scope-n jön létre így talán nem lesz tele. De őszintén megmondva fogalmam sincs.
var fs = require('fs');
var readableStream = fs.createReadStream('file.txt');
readableStream.on('data', function(chunk) {
handler(chunk);
});
// Optional
readableStream.on('end', function() {
console.log("finish");
});Amúgy AWS Lambda-ba lesz?
-
PumpkinSeed
addikt
Értem, viszont ezzel a pipe-al az a baj, hogy azért lett létrehozva, hogy úgy kezeld le a folyamat, hogy mindent ő csinál meg, szóval anélkül, hogy te menedzseled a folyamatot. Viszont ha valami ilyesmit használsz akkor minden chunk esetén te kezeled le, hogy mi történjen vele.
var fs = require('fs');
var readableStream = fs.createReadStream('file.txt');
var data = '';
var chunk;
readableStream.on('readable', function() {
while ((chunk=readableStream.read()) != null) {
data += chunk;
}
});
readableStream.on('end', function() {
console.log(data)
});Lehet, hogy ez nem pont az amit te keresel.
-
PumpkinSeed
addikt
Nekem is lenne egy React-es kérdésem. Ha épp valaki tudja a választ.
-
PumpkinSeed
addikt
Ez az Inferno csodálatos, úgy hirdetik magukat, hogy minden react componentet nyugodtan használhatunk benne. Na hát át is írtam a kódot inferno-ra, 3 nap bug fix után feladtam és nyugtáztam, hogy ezt totálisan távol áll a React componenetek használatától. Biztos jó, ha új projektet húzol nulláról, de azt amit hirdet nem követi.
Amúgy mi terveztük a teljes platformunk leváltását React-re, de elég hamar be is fejeződött, ugyanis a SEO támogatás eléggé a nullán áll, tekintve, hogy nekünk elég unique oldalaink vannak ugyanis tele vannak termékekkel, szóval minden oldal unique url, ahol nem a query a lényeg, unique head, amit megint csak egy ocsmány megoldással lehet átírni minden oldalon. Szóval one-page alkalmazásoknak tökéletes a React, de már komplexebbnek annyira nem.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #6492 üzenetére
Nem tudom mit takar az az ng2-re tervezve, ezért max csak általánosságban tudok írni róla. Alapból a React view framework, én UI-nek bootstrap-at használtam és ennyi. Ezenkívül gondolom van egy API amin kommunikálnak a szerverrel. Mivel a React önmagában (best practice) nem képes erre ezért szükségetek lesz egy Redux-ra is. Ezt még lehet bolondítani Relay, GraphQL stb dolgokkal, de szvsz totálisan felesleges. Van a Redux amiben nem XMLHttpRequest-et használsz hanem Axios-t ugyanis ebben az esetben promise-t kapsz a Redux action-ben és a Redux-promise segítségével ezt tényleges response alakítod, vagyis a redux alakítja. Alapjában minden npm package-nek megtalálható a React optimalizált változata ami a legtöbb esetben csak egy új Component, szóval használhatod az eredetit is, de érdemesebb a component változatát, pl.: chartjs esetén a react-chartjs-2. Röviden ennyi.
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy fájl feltöltő API-k amin nagy méretű fájlokat lehet feltölteni. Ha esetleg megszakad közben a kapcsolat akkor egy endpoint-on keresztül meg tudják kérdezni, hogy byte-ban mennyi fájl töltődött fel, és folytatni lehet onnan ahol abbahagyták. A kérdésem az lenne, hogy ezt byte-ban adjuk meg a kliensnek, de a Javascript ahogy olvastam nem támogatja kliens oldalon a fájl byte tömbbé való konvertálását. Hogyan csinálnátok ezt meg, hogy Ajax kérésekkel is működjön és ne kelljen a fájlt mindig újra elkezdeni feltölteni?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #6463 üzenetére
Nem vettem még meg a jegyet a ProxyParty-ra. Igen ez amúgy így is lenne, de én valami szebb megoldást szeretnék. Illetve kicsit nehezen menne, ugyanis minden service discovery-vel megy szóval legtöbbször ha betolunk egy új dolgot azt automatikusan veszi be az új rendszer, szóval fárasztó lenne minden új dolognál hozzáadni a ProxyPass-t. Muszáj valami megoldásnak lennie, nem hiszem, hogy senki nem szívott még ilyennel.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #6461 üzenetére
Igazából ez egy microservice rendszer, szóval elég sok minden kis service-kből áll amik RPC-vel meg API-val beszélgetnek. A probléma igazából az, hogy a symfony olyan hatalmas, hogy rengeteg idő teljesen újraírni, és ezért sem akarjuk, de viszont akarunk egy React front-endet. Nem nagyon tudom hogy ezt hogyan lehetne megcsinálni. Az a baj, hogy elindulni se tudok, mert a front-endet úgy akarom megcsinálni, hogy később mobil applikáció is erről menjen.
Lényegében van vagy 30-40 service AWS-n illetve ott van az API Gateway ami összefogja őket egy api-ba, ez az api.domain.com, van az auth.domain.com ami megint 2 service az egyik egy oauth server ami saját készítésű, illetve van egy management része ehol az oauth kliens tudja menedzselni a cuccait. Van még a régi app ami symfony, de azt rengeteg idő lecserélni. Igazából az egy összehányt valami, 300 helyen vannak js fájlok, szóval ezt lehetetlen lecserélni.
-
PumpkinSeed
addikt
Valószínűleg ez lesz.
(#6454) DNReNTi
3 diagramra nem paktálok le a sátánnal.
Illetve ti hogyan oldjátok meg a view részét a dolognak? Az elképzelésem: van eddig 3 all domain www.domain.com, api.domain.com, auth.domain.com. Erre akarunk húzni egy központosított front-endet, hogyan lehet ezt szépen megoldani? Nagy részben az api és auth képes api endpointokon kommunikálni, és a www rész pedig egy symfony ami szépen lassan lecserélődik az api.domain.com-ra amiből majd a front-end táplálkozik.
-
PumpkinSeed
addikt
Mi a legjobb eszköz szép statisztikai adattok, diagramok megjelenítésére kliens oldalon?
-
PumpkinSeed
addikt
Mi OAuth-t használunk beléptetésre. De a JWT szerintem nem egy túl jó megoldás beléptetésre, csak arra, hogy biztonságosan megtartsuk az adatokat a kommunikáció során. Az Oauth azért is jó, mert a token-ek miatt több szolgáltatás esetén is tudod kezelni a belépést. Esetleg JWT-t használhatsz arra, hogy megoszd a token-eket.
-
PumpkinSeed
addikt
Mi a legjobb megoldás a felhasználó viselkedésének nyomon követésére? Meg kellene oldanom, hogy ha átméretezi az ablakot, copy&paste-el, illetve a form kitöltését az első betűtől a submit-ig mennyi idő telt el. Alap Javascript-el meg is tudom, de kíváncsi vagyok a tökéletes megoldásra. Van valami útmutatás amit elolvashatok erről? Az API adod, már csak a front-end kell hozzá.
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy api.domain.com aloldal, ahol RESTful API megy Go-ban. Mi a legjobb framework arra, hogy ezt front-end oldalon fogyasszam? Nem nagyon látok rá erre, de a React illetve ilyen framework-k azért nem jók nekem, mert nem erre vannak kitalálva ha jól látom. Nekem olyan framework kell, ami semmit nem csinál, csak adatot szed le az API-ból.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #6313 üzenetére
Ez igen, erre se jöttem volna rá, köszi érte.
-
PumpkinSeed
addikt
Az mitől van, hogy van egy függvényem, amiben ennyi van:
function addSchool() {
addSchool = document.getElementById('add-schools');
schools = document.getElementById('schools');
schoolList = document.getElementById('school-list');
}Ezt egy onClick eseményre tettem. Amikor elsőnek rákattintok, probléma nélkül lefut. Mikor másodjára kattintok akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
Uncaught TypeError: addSchool is not a function
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Hunmugli #6293 üzenetére
Ebben az esetben használd az .innerHTML()-t mely segítségével tudod cserélni egy element tartalmát.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Hunmugli #6272 üzenetére
Ez nem egy túl jó megoldás, ugyanis a prím mennyiségének növekedésével jelentősen nő a műveleti idő is, ugyanis minden szám vizsgálatakor megnézed az összes tárolóban lévő prímet. Ebben az esetben n x m művelet fog végrehajtódni ahol az n a vizsgálandó számok mennyisége és m a tömbben lévő prímek mennyisége. Tegyük fel, hogy 100.000 számot akarsz vizsgálni és 40.000 prím van a tömbben (amit amúgy kézzel kellene felvinned) így 4.000.000.000 művelet kellene ahhoz, hogy 100.000 számot megvizsgálj. Ezek most csak számok, de ez túl sok művelet egy ilyen egyszerű feladathoz.
Ezzel szemben kikukáztam a szita bonyolultságát ami Prim(N)=P(N), ami azt jelenti, hogy ha van N prímszámod akkor N művelet alatt oldja meg. Ami azt jelenti, hogy 100.000 szám esetén ~100.000 műveletből megkeresi őket szóval 40.000x gyorsabb mint az előző megoldás. Ezt amúgy constans complexity-nek hívják.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
maestro87 #6244 üzenetére
Az ilyet Javascriptben írják meg. Ha megnézed a forrást találsz ilyet, hogy
remainTime
amiben van day, hour, mini és sec. Ezeket kell figyelni, hogy 0 legyen mind, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy van egy betű is ott. Szóval ha mondjuk a.remainTime .day
egyenlő0d
-vel és így tovább akkor egy esemény következik a gombon ami alatta van. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5943 üzenetére
Köszönöm, az biztos, hogy van mit javítani a JS tudásomon, és elég erősen rajta is vagyok, amikor időm engedi. A változónevek meg csak ideiglenesek, refaktoráltam is, csak az a jsFiddle-n nem látszódik.
-
PumpkinSeed
addikt
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a problémája az if feltételemben lévő 0 indexel ebben a kódban? Pont az if előtt kiíratom a teljes feltételt és hiba nélkül lefut, aztán az if-en belül pedig elszáll...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
deedetette #5892 üzenetére
Felteszed a php-t az éppen használt architektúrádra és php valami.php
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5866 üzenetére
Igazából ez olyan kicsi része a dolognak, hogy nem éri meg itt szenvedni vele.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5864 üzenetére
Én igazából valami css selector-t kerestem amivel el lehet érni a select dropdown részében az elemek hover részét, hogy a kékről valamilyen másra tegyem.
-
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #5790 üzenetére
Nem azzal van a problémám, hogy sok adat megy, mert konkrétan csak egy szám megy át és jön vissza még egy szám válaszként.
Úgy néz ki, hogy egy játék lesz ahol a játékos1 koordinátáját (vagyis csak az y koordinátát) küldi el a szervernek, ezt a játékos1 id-ja mellett frissíti, és kikéri a játékos2 pillanatnyi koordinátáját amit visszaküld válaszként. Ezzel az a baj, hogy ezt igen sűrűn teszi, így vagy az lett volna, hogy még egy másik websocket üzemel a játékkal foglalkozó socket mellett ami a chat funkciót intézi, és nem akartam, hogy ez folyamatosan menjen, vagy az lett volna, hogy ebbe beleépítve megy a chat is meg a játék is egy socketen, de jobbnak láttam szétválasztani.
-
PumpkinSeed
addikt
Az adatbázisban userek vannak, ahol van egy név és egy boolean ami online/offline. A célom az lenne, hogy kliensoldalon külön táblázatban lennének azok akik online vagy offline állapotban vannak. Ha valaki fellép az átkerül az online-ba ha kilép akkor... Ezeket websocketen keresztül nézném, de nem lenne kicsit sok az, hogy mondjuk 5 másodpercenként lekérem, hogy ki offline ki online? A backenden Go dolgozna ahol ezek a kérések párhuzamosan lennének lekezelve.
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy képgeneráló programom, ami rendelkezik anomáliákkal. Itt megtalálható.
1. Miért van az, hogy a bal oldalon és fent fekete foltok jelennek meg teljesen random?
2. az mousemove eseményre az egér koordinátáin lévő pontokra új színt generál. Viszont ennek így köze nincs az egér koordinátáihoz, mert inkább olyan mintha a koordinátákat megszorozná 2-vel és fent a bal saroktól indulva teljesen máshoz generálná újra a színeket.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
zulu_mester #5672 üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5668 üzenetére
Olvastam, viszont már nagyjából működésre bírtam. Viszont ha deprecated akkor ezt a MediaStream-et kellene használni? Csak mert az elérhető tutoriálok 99,999%-a getUserMedia-t használ. :/
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #5665 üzenetére
Megfogta az adblock a kamerához való engedélykérést...
-
PumpkinSeed
addikt
El akarom kapni a felhasználó webkamera képét. De mikor tesztelem ez egyáltalán nem működik. Semmilyen hibaüzenetet nem kapok, és a böngésző se kér engedélyt a webkamerámhoz. Itt a kód. Eredetileg egy Go backend alatt fut, de kipróbáltam PHP alatt és akkor sem ment. Olvastam, hogy elvben az volt a baj először, hogy csak simán az index.html-t futtattam, de miután szervert tettem mögé úgy sem javult meg, és nem tudom mit rontok el.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
TheProb #5635 üzenetére
Igazából teljesen mindegy mivel olvasod ki, megfelelő matematikai műveletek használatával az 1 dimenziós tömböt is fel tudod ugyan úgy dolgozni mint a 2 dimenziósat.
Amúgy ez így szerintem undorító, már megbocsáss (nem szoktam így fogalmazni). Sokkal szebb lenne, ha az inputokat is JS-el generálnád. appendChild vagy valami hasonló függvény az ami neked kell ehhez.
Ez az új JSFIDDLE nagyon jó lett, lazán lehet oktatásra is használni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
inf3rno #5588 üzenetére
A VM-el az a bajom, hogy ha a legkisebb OS-t is teszem fel akkor is sok helyet foglal, viszont ott nincs megfogva a kezem, mert ki tudom használni az OS lehetőségeit. A Java is VM-t használ amúgy aminek a neve igen találóan JVM lett, ezért is platform független. Várom, hogy kicsit jobb legyen ez a Docker, mert most még eléggé bugos pár helyen, de szerintem jó lesz.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
inf3rno #5576 üzenetére
Kipróbáltam a Docker-t hát igazából elég sok a negatív tapasztalatom vele. Feltelepítettem járt hozzá egy Kinematic névre keresztel GUI alpha verzióval. Eddig nagyon jó is volt, tényleg szép letisztult külső könnyű használat, beépített log felület. Feltettem a Jenkins-t meg akkor már pár más dolgot is kipróbáltam. Működött is, majd elszállt egy connectionEx tcp hibával, kerestem rá pár megoldást nem működött semmi. Újratelepítettem, ment egy darabig meg megint hiba. Újratelepítettem és egyből hiba, szóval felhagytam vele.
Viszont a másik probléma, Jenkins-t használ valaki? Letöltöttem hozzá a Go plugin-t és elszáll az egész. A beállításoknál folyamatosan BETÖLTÉS-t ír ki és használhatatlan, de ha kikapcsolom a plugin-t akkor megy mint régen.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
inf3rno #5564 üzenetére
Csak érdekel, hogy ezeket így hogyan szoktátok megcsinálni, ugyanis nekem most Win7 + Kali van a laptopomon. Win7 alatt megy a PHP PHPstorm alatt Go webStorm alatt Kali alatt meg ami webprog kurzusra kell Java GWT. Már így is annyira tele van szemetelve a laptopom, hogy alig látom át mi merre van, ezért nem tudom elképzelni mit csináljak más dolgok tesztelésére. A virtuális gépek se nagyon játszanak ugyanis 120GB-os SSD-m van ami nem épp egy leányálom két oprendszer mellett. Szóval érdeklődnék, hogy ezt mind hogyan szoktátok megoldani.
-
PumpkinSeed
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
zsolti_20 #5525 üzenetére
Ha inputba írod akkor az onchange esemény az ami ezt megoldja neked.
<input type="text" ... onchange="függvény(this)"/>
Az függvény helyére értelemszerűen egy javascript függvényt kell megadni ami feldolgozza azt, hogy ez változott.
A JS függvény paramétere a this ami az inputra mutat és ennek a .value "metódusát" kell meghívni, és ezt egy változóban tárolni pl.:
func(obj){
valami = obj.value;
//ajax kérés helye
} -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5397 üzenetére
Igen az megvan, csak valamiért nem kaptam meg az input .value értékét és azért nem adott rendesen értéket. De most már működik rendesen, köszönöm a segítséget.
-
PumpkinSeed
addikt
Szeretném JS oldalon is letesztelni a formom inputját:
var illegalChars = /[\(\)\<\>\,\;\:\\\"\[\]]/ ;
if(illegalChars.test('obj.value')){
valid = true;
}Ez viszont mindenre false értéket ad akármilyen adatot is viszek be. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogyha az illegalChars-ban lévő meghatározásból egy sem szerepel az inputban akkor true-t adjon.
-
PumpkinSeed
addikt
Nekem SSD van alatta, NodeJS-el próbáltam és pár letöltött modul volt még amit egyszerre kellett berántania indításkor, de ezen kívül más nem ment alatta. Nem tudom miért, de nagyon zabálta a memóriát. Így maradt a Sublime vagy NetBeans. Valaki használta már a GitHub Atom-ját? Még azt próbálgatom most, de tudásilag szinte a Sublime buta szintjén van. Nem tudom, hogy bővítsek-e memóriát, ugyanis itt van az SSD.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #5341 üzenetére
Igazából lehet, hogy nekem van kevés memóriám (4GB) de amikor én használtam a VS Community-t akkor úgy felzabálta az összeset, hogy egy idő után használhatatlanná vált. Néztem pár beállítást erre nézve az interneten, de a problémán az se javított, csak kitolta az elfogadható kódolást egy kicsit tovább. Maga a program szerintem is jó, csak sajnos emiatt nem tudom használni.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5257 üzenetére
Mondjuk van benne igazság, talán a Java-val lenne összehasonlítási alapom, de mivel egy szemeszterben tanultam egyszerre a kettőt ezért az sem az igazi. Bár annyi összehasonlítási alapom van, hogy Java gyak vizsga előtti héten végig Javascripteztem, és mivel papíron ment a vizsga a változóim nem kaptam típust.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
jetarko #5253 üzenetére
Én most ezt használom úgy, hogy most fejlesztem tovább a "nem is értem h miért akarják rátolni ezt szerver oldalra is" tudásomat. Amúgy nem akarják hanem már rá is tolták, és szerintem bár én is a "Nagyon JS kezdő létemre írom" kategóriába esek, de szerintem ez a MongoDB-s téma nagyon jó és hasznos. Én MeteorJS-t használok és az, hogy egyszerre lehet két helyen adatbázisba menti (kliens és szerver oldalon), hatalmas nagy előrelépés, és amit eddig Ajax-al PHP-val és JS kombóval lehetett megoldani azt most simán egy nyelvvel meg lehet csinálni, és sokkal rugalmasabb webalkalmazásokat lehet készíteni.
-
PumpkinSeed
addikt
A görgetés közbeni effektet itt hogyan csinálják meg, ha nem is JS-el de engem az érdekelne, hogy JS-el hogy lehet ilyet?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5190 üzenetére
Amúgy csak tesztelésre szoktam használni. El akarok mélyülni a JS "OOP"-ban, és azokat próbálgatom. A legegyszerűbb mondja meg ha mindent kiíratok, mi mit ad meg ilyenek. Amúgy ilyen idióta játékokat szoktam csinálni mint a snake meg fallabda, ott egyáltalán nem jelenik, meg szóval gyakorlati haszna nincs a document.write-nak.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5188 üzenetére
Mondhatjuk úgy is. Amúgy sztem nem használom sokszor a document.write-t.
Nem ajánlatos használni? Csak mert a kurzuson ez az elfogadott kiíratási módszer. -
PumpkinSeed
addikt
Van egy obj1 objektumom amihez hozzáadok egy adattagot:
Object.defineProperty(obj1, "x", {value: 20, writeable: false});
Ha jól tudom akkor ha adni akarok neki egyúj értéket akkor TypeError-t kellene dobnia.Ezt meg is tettem.
try{
obj1.x = 40;
document.write(obj1.x);
}
catch(e){
document.write(e.name);
}
Ami történt: kiírta az obj1.x-et, de 20-at. Nem az kellett volna hogy történjen, hogy kidobja a TypeError-t amit el is kap a kivételkezelés, majd kiírja ennek az Exception-nek a nevét? De nem szakadt meg a try rész futása, és az Exception-t se írta ki. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5168 üzenetére
Ezért írtam így: "Úgy általánosságban"
-
PumpkinSeed
addikt
Ja, csak közbe haladnék is vele, mert le kell adni, de ilyen kis szépség hibák vannak benne.
(#5165) Sk8erPeter
Úgy értem, hogy egy snake-t kell csinálni, és a kígyó ha nekimegy a falnak akkor a másik oldalon kicsit beljebb jön be, meg ilyenek. Azért mondta, hogy játszani lehet a játékkal, csak csúnya, hogy nem ott jön be ahol kellene.
(#5166) Lortech
Tudom, hogy hol a hiba, de nincs most időm logikázni rajta, hogy ugyan mit is kellene odatenni, hogy az úgy működjön. De amúgy én is inkább szenvedek legtöbbször, hogy jó legyen és csak aztán lépek tovább.
-
PumpkinSeed
addikt
Kicsit OFF, de mivel pont JS-el szenvedek ezért itt teszem fel.
Úgy általánosságban hogyan érdemes programozni. A programozás közben felmerülő kisebb bugok azonnali javítása ami eszi az időt és az idegeket, vagy előbb leprogramozni a teljes projektet és a kisebb bugokkal a végén foglalkozni az előnyösebb?
-
PumpkinSeed
addikt
if(endGame){
clearInterval(refreshIntervalId);
endOfTheGame();
}
else{
var refreshIntervalId = setInterval(moveBall, 1);
}Így is próbáltam. De mintha az endGame-nek adott true érték semmit nem érne, mert a most megírt endOfTheGame() függvénynek elvben minden objektumot le kellene pusztítania az oldalról, de semmi nem történik, csak megy a végtelenségbe a labdám.Úgy működik, köszönöm.
-
PumpkinSeed
addikt
Olyan kérdésem lenne a setInterval-al kapcsolatban, hogy hogyan tudok véget vetni ámokfutásának. A kódom elején definiáltam, hogy var endGame = false;, majd van egy ilyenem:
if(endGame === false){
setInterval(moveBall, 1);
}
else{
clearInterval(moveBall);
}ami meghív egy ilyet:
function moveBall(){
var ball = document.getElementById("ball");
if(ballRandomStartX === 200){
xVar = 1;
}
if(ballRandomStartY === windowHeight-10){
yVar = -1;
}
if(ballRandomStartY === 10){
yVar = 1;
}
if(ballRandomStartX === windowWidth-110 && (ballRandomStartY >= mouseY && ballRandomStartY <= mouseY+100)){
xVar = -1;
pointCounter++;
document.getElementById("points").innerHTML = pointCounter;
}
else{
endGame = true;
//xVar = -1;
}
ballRandomStartY = ballRandomStartY + yVar;
ballRandomStartX = ballRandomStartX + xVar;
ball.style.top = ballRandomStartY;
ball.style.left = ballRandomStartX;
}Itt ha kimegy a pályáról a labda akkor az endGame true lesz. De a labda csak megy a végtelenségig tovább. Miért van ez? Itt a teljes kód. Itt pedig a teszt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5106 üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5104 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Igazából én arra jöttem rá, hogy felesleges meghatározni a szülő elemet, mert ugye az egyikből teszem át a másikba az inputot, szóval ha ahova tenni akarom ott is be van pipálva és úgy teszi át mindegy, mert már eleve ott van. Szóval annyira nem is fontos, megnézem egy for-al hogy melyikek vannak bepipálva és attól függ, hogy a felhasználó hova kattint átteszem őket.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5101 üzenetére
Gondolom a valamin belüli mandarin vagy ilyesmi. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ezt hogy lehet megcsinálni.
-
PumpkinSeed
addikt
Adott egy ilyen szerkezet:
<form id="valami">
<input id="narancs"/>
<input id="alma"/>
<input id="korte"/>
</form>
<form id="valami2">
<input id="banan"/>
<input id="mandarin"/>
<input id="kokusz"/>
</form>Ezek az inputok checkbox-ok. For ciklussal nézem végig, hogy melyik checkbox van checked true állapotban. Ha true akkor gombokkal át lehet tenni az egyik formból a másikba. Hogyan tudok hivatkozni azokra az inputokra amik csak az első formban vannak benne?
Eddig ezt próbáltam:var formId = document.getElementById("valami");
for (var i = 0; i < fruitsArray.length; i++) {
if (formId.document.getElementById(fruitsArray[i]).checked === true){
alert(12);
}
}
Uncaught TypeError: Cannot read property 'getElementById' of undefined, ezt kaptam a fönti kódra. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5063 üzenetére
Igen tudom, csak mivel sürgetett az idő ezért a doksit nem olvastam végig csak a példaként kódot néztem meg. De egyetlen példakódban sem volt ott a [0].
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-Link EAP Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest