- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
válasz
lanszelot #8844 üzenetére
Attól fugg, hogy a gomb mit jelent. Ha button elem, akkor onClick eventre rá ülsz és minden kattintással növeled (vagy csökkented ha lefelé) a div scrollTop és scrollLeft értéket. Ha mondjuk a nyíl billentyűkre gondoltál, akkor meg a keydown eseményre csinálod ugyanezt.
-
-
-
Silεncε
őstag
Ha ennyire kell, akkor tolsz egy location.reload-ot a then-ből?
Illetve ha kombinálod az eredeti ötletet, és a képet a button gyerekének teszed? Vagy a hátterének?
(nem akarlak mindenképp lebeszélni, csak ez nekem nagyon a funkció megerőszakolásának tűnik, ami sosem szerencsés + szerintem nem is lehet megcsinálni)
-
Silεncε
őstag
Az miért nem jó, hogy fetch-el (vagy ha szélesebb támogatás kell, akkor a jóöreg XMLHttpRequest) csinálsz egy POST requestet a click eseményre? Miért kell ehhez a location?
nevemfel
okosabb-tapasztaltabb
Hát akkor sajnos rossz helyen kopogtatsz
egyébként kb 2 évig használtam TS-t Angularral (ez már lassan egy éve, most egy pure JS-React projekten dolgozom), én szerettem. Az, hogy muszáj minden változóhoz/konstanshoz típusdeklarációt írni sztem csomót javit a kódon (vagy pl a generikusok, az is segített nekem egy csomószor). Bár az tény, hogy nem csodaszer ez se, TS-ben is lehet szar kódot írni ahogy a JS kód se feltétlenül rossz.
illetve amit még nagyon szeretek: nekem a VSCode a bevált editor, kb mindenhol azt használom. Ez ugye beépítetten hozza a TS-t, szóval pl ha van egy npm package-ben .d.ts, akkor az IntelliSense auto felismeri és az alapján segít.
-
Silεncε
őstag
Igen, mivel a hook visszatérési típusa nem
IAccount
, hanemIAccount | null
union, ezért csak simanIAccount
típus nem lehet a tároló konstans típusa. Az account konstans típusa legyen ugyanúgyIAccount | null
és úgy már jó lesz (a ?. le fogja kezelni, ha ott null van (de azt is kezeli, ha undefined), olyankor a string konstans értéke is undefined lesz) -
Silεncε
őstag
Szerintem: Az useAccount visszatérhet sima objecttel is (én erre következtetek a paraméterben átadott üres object miatt)? Akkor viszont a TS jogosan reklamál, hiszen ott az account típusa nem IAccount lesz, hanem
IAccount | object
“union”, az objecten pedig nem fogja megtalálni az adott propot.Illetve az az IAccount típusdeklaráció sincs szerintem jó helyen, annak az account konstanson kene legyen, a customProp az interface szerint string típusú
-
Silεncε
őstag
válasz
polymorphin #8657 üzenetére
A JS-polyfillekkel meg lehet oldani, de ugye ott vannak a különféle CSS szabályok, amikre ha jól tudom, nem létezik polyfill-szerű megoldás (hacsak valami CSS-in-JS nem tud hasonlót). Meg aztán lehet olyan régi böngésző is, ami még a HTML5-t se tudja
-
Silεncε
őstag
A serverless egy architektúra, igazából arról van szó, hogy nem a hagyományos értelemben vett backend szervert írsz, hanem a business logicot megírod mondjuk JS függvényekben, majd ezt odaadod a felhő providernek, hogy legyél szíves futtatni. Igazából neked az üzemeltetés részen semmit nem kell tenni, a provider intézi a scalinget, stb. Erre utal a serverless név.
-
-
Silεncε
őstag
Én nem tudok olyanról, hogy el lehetne rejteni a JS kódot. Azok a data propertyk nem JS-t rejtenek, hanem a HTML5 szabványban már tudsz ilyen kezdetű attribútumokat definiálni, amikben bármilyen adatot tárolhatsz (például mint a be rakott kódrészben a gombhoz tartozó custom adatok). Errol itt tudsz olvasni: [link]
Az oldal védelméről: ha egy sima static oldalról van szó (tehát nincs input, vagy esetleg minden csak localban van tárolva) ott sok mindent nem tudnak támadni az oldalon keresztül (ott arra kell figyelni, hogy a host webserver ne legyen törtető, hogy mondjuk módosított, káros kódot tartalmazó fájlok ne kerülhessenek fel). Ha pedig van interakció (akár mondjuk egy régebbi, PHP-s oldal, akar egy újabb JS-es webapp, ami mögött van egy REST-API) ott úgyis a “backend” részen külön validalni kell mindent mert ugye az első számú szabály, a userben SOSEM bízunk (tsystems likes this
)
-
Silεncε
őstag
válasz
lanszelot #8484 üzenetére
Szerintem alapvetően két úton tudsz elindulni. Kérdés: mennyire szeretnéd, hogy dinamikus legyen?
Első út: ez akkor működik, ha elég a beégetett adat. Találtam egy ilyen codepent (nem én csináltam) [link], ez nagyjából olyan, amit szeretnél, de nyilván ki kell egészíteni.
Második út: canvas+JS. Ez (szerintem) muszáj, ha dinamikussá akarod tenni (meg lehet oldani az elsővel is valszeg, de kihullik a hajad a CSS miatt). Ekkor kell a Pala által felvetett gráfelmélet is
Sose csináltam még ilyet, csak ötletelek
-
Silεncε
őstag
válasz
Deathunter79 #8220 üzenetére
Böngésző cache clear megvolt?
-
Silεncε
őstag
válasz
nevemfel #8205 üzenetére
Ez nem azt csinálja, amit a kérdező gondol: itt létrehozol benne egy üres objectet, a megadott paraméterekkel, nem pedig a formátumát adod meg. Ez egyrészt jelenthet gondot amikor iterálni akarsz rajta (lesz egy üres, semmire nem jó object) másrészt pont azt a hatást nem fogja elérni, amit a kérdező szeretett volna (nem lesz "kényszerítve", hogy minden object így nézzen ki)
-
Silεncε
őstag
Az újnál a widget maga egy iframe-ben van (kvázi mint egy új oldal az oldalban). Ha kiválaszt a user egy új helyet, akkor az hív egy
postMessage
-et (ezzel tudsz window-ok között kommunikálni, ahogy iframe-window között) és elküldi az újonnan beállított adatokat (amire valszeg az iframe-ben van téve egyeventListener
és az futtatja le azinit
-et.Ez is járható út (bár nekem fura), de ha ezzel mész, a példakódban mindenképpen cseréld ki a
postMessage
második paraméterét, ahol a példában "https://weatherwidget.io" van a saját oldaladra (vagy *-ra, de ezt nem szabad), különben domain mismatch miatt nem lesz kiküldve az event és nem fog működni (postMessage: [link]) -
Silεncε
őstag
jQueryben nem vagyok otthon, de ez segíthet: [link]. Ezzel csinálsz egy új DOM elemet, amit eltárolsz egy változóban vagy constansban, majd [link] ezzel teszel rá egy event listenert, azzal az event típussal, amit figyelni akarsz, végül pedig ezt az elemet adod hozzá az appenddel a listához.
A korábbi megoldásod pedig azért nem működött, mivel amikor lefutattod az event listener hozzáadását, az a class alapján hozzáadja az összes megfelelő elemhez a listenert, de csak ahhoz, ami éppen benne van a DOMban, ha késöbb adsz hozzá, ahhoz nem. (mivel a listener nem a CSS-hez lesz adva, hanem a DOM elemekhez)
-
Silεncε
őstag
egyes device-okat reprezentáló div-ek is ajax jsonból jönnének
Ez így biztos jó megoldás? HTML kódot küldesz JSON-ban? Vagy rosszul értem? JSON-ban adatot kell küldeni, majd abból kigenerálni a DOM elemeket.
Egyébként ezt a kodreszletet megmutathatnád, de van rá egyszerű (bár nem olyan szofisztikált) megoldás: az event bubbling miatt a
document
-re is tehedet a listenert -
Silεncε
őstag
válasz
K1nG HuNp #8071 üzenetére
Én se arra gondoltam, amire az előző kolléga értette, hanem hogy egyáltalán nem ír CSS-t aka nem webes fejlesztő, erre vonatkozott a disclaimer is
Nekem most az emotiont kell megtanulni React projekthez, előtte Sass-t használtam, a Sass-al nem volt annyira nagy bajom, viszont ezt a CSS-in-JS-t én kicsit kreált problémának érzem, de fixme...
Az viszont kb totál mindegy, hogy mi hány sor griddel, ha a támogatott böngészők fele fejreáll a gridtől...
-
Silεncε
őstag
JSON.parse
gondolom megvolt, utánaname.id.idopontok
és onnantól trükkös, mert kicsit szar ez a felépítés, az időpontok nem tudom, miért nem tömbben vannak, hogy lehessen iteralni. De így is megoldható, csak aname.id.idopontok
objecten kell végigmenniObject.entries()-el
valahogy így:for (const [key, value] of Object.entries(object1)) {
const valami = value.idopont;
// ...
} -
Silεncε
őstag
A JSF az inkább az Angular megoldására hasonlít (ha jól emlékszem, az egyetemen egy minimálisat találkoztam csak JSF-el), az Angularnál ugye a HTML fájlba írsz TS expression-öket, de ott se bonyolultakat (nálunk ha túl sok TS kód van a templateben, segbebillentés jár érte
)
Egyébként most a WebASM megjelenése óta elkezdett éledezni a remény, múltkor láttam egy WebASM alapú megoldást, ahol Pythont tudtad hasonlóan a JS-hez használni böngészőben (szóval DOM csesztetés, stb)
-
Silεncε
őstag
Ahogy sztanozs is írja, ennek nem sok köze van a JS-hez, ez a számítógépes számábrázolás pontatlansága (IEEE754 és satöbbi) és minden nyelven így működik (ezért mondták nekünk az egyetemen, hogy float számok esetén sosem egyenlőséget vizsgálunk, hanem hogy a két szám különsége egy megadott threshold alatt van-e, mert különben igen szívás lesz debugolni...)
-
Silεncε
őstag
válasz
#20238798 #7938 üzenetére
Ha jól gondolom, duplakattal próbálod indítani, az úgy nem lesz jó.Jah látom, írtad isNodeJS letölt (npm-et is!!) innen: [link] LTS-t ajánlom. Ha ez megvan, töltsd le az index.js-t és a package.json-t is, ezeket tedd be egy mappába. Utána lépj be a mappába, CMD-ben add ki a kövi parancsot:
npm i
(a package.json többek között az írja le, milyen dependency-k vannak, ezeket az npm fogja letölteni aznpm i
paranccsal). Ha ez megvan,node .
vagynode index.js
. Természetesen az infókat töltsd ki. Ha minden jól megy, működni fog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Robotporszívók
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged