- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Sziasztok
Szeretnem google maps segitsegevel a kozeli pontokat osszecsoportositani. Ehhez egy nested for loopot hasznalok. A gond ott kezdodik, hogy a masodik for loop folyamatosan novekszik es egy ido utan akkora mennyisegu lesz, hogy soha nem lesz vege, 1 szalon futtatom es 5+ gigabyte mennyisegu ramot eszik.
for(var pinKey in this.pinLocations)
{
for(var newPinKey in groupedLocations)
{
dist = this.getDistanceBetweenTwoLatLongs(this.pinLocations[pinKey].LL, groupedLocations[newPinKey].LL);
if(dist <= 3)
{
// A ket pont eleg kozel van, szoval hozzaadjuk a pint ehhez a grouphoz
groupedLocations[newPinKey].A = groupedLocations[newPinKey].A.concat(this.pinLocations[pinKey].A);
break;
}
}
if(dist > 3)
{
// A pin nem volt eleg kozel egyik grouphoz se, igy csinalunk egy uj groupot
groupedLocations[pinKey] = this.pinLocations[pinKey];
}
}Hogyan tudnam ezt a folyamatot leegyszerusiteni?
Hogy könnyebben olvasható legyen a kód, szerintem valami pastebinre lenne jó feltenni.
-
I02S3F
addikt
Köszönöm szépen Nektek!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Ha szeretném felülvizsgáltatni a kódom (html+css+js), azt hol tehetem meg? Kaptam a jó gyakorlat kialakítására útmutatót, de a mostani projektben nem lesz időm áttanulmányozni. Majd nyáron.
-
I02S3F
addikt
Ha megunod a frontendet, akkor a backendet is írhatod JSben és node.js-sel tudod futtatni szerveroldalon.
Most lehet mellébeszélek, de kalapáccsal szöget beütni, fúróval lyukat érdemes csinálni. Nem jól gondolom?
-
I02S3F
addikt
Sőt, ha az egészet Visual Studio Codeban csinálod mééég jobb lesz.
Abban tolom!
Nos egyenlőre szeretném a Frontend-et kipróbálni egy kis projektben. Tehát csak az alapokat akarom megtanulni*, az idő végett is. Egyenlőre tetszik!
*Még nem tudom, hogy az it-n belül milyen területtel akarok foglalkozni, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom azt, ami első ránézésre tetszik.
-
I02S3F
addikt
Hosszabb magyarázat nélkül, kezdésnek elég, ha a "firstName" példa szerinti nevezéktannal operálok? Rossz ez? Érdemes ezen változtatni?Még csak tanulok, de már az első projektemre készülök.
Lehet nem nevezéktan a neve, mert konkrétan a szavak összekapcsolására gondolok, ahogyan elnevezek változókat. De lehet ugyanaz. Este van, nincs kapacitásom utánanézni.
-
I02S3F
addikt
A value az egy változója a myFunctionnek amit a forEach hív meg minden egyes tömbelemmel.
Tehát a value mindig egy eleme a tömbödnek.
Azért nincs zárójel a függvény neve után, mert a forEach fogja meghívni és nem te.Nagyon köszönöm!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Mivel JS-t tanulok, ezért mégegyszer nem akarom a Programozás topic-ot használni ezügyben.
Ebben a "value" érték mit csinál? Az én eszem járása szerint, ha behelyettesítem a "myFunction" függvényt a helyére, ahol meg van hívva, akkor a "value" 0 értéket kap, mert nincs ott a zárójel a "MyFunction" után ( "myFunction()" ).
-
I02S3F
addikt
Igen, reguláris . De én a reguláris kifelyezések trükkjeit nem ismerem . Mit kell írnom oda ?
Ebben nem tudok segíteni. Még nem tanultam js-t.
-
I02S3F
addikt
Van nektek egy igazi fejtörőm :
var a1 = 'aa'; a2 = 'aa'; a3 = 'a';alert(a1.replace(new RegExp(a2,'g'),a3)) ;var a1 = '||'; a2 = '||'; a3 = '|';alert(a1.replace(new RegExp(a2,'g'),a3)) ;
Az első alert() szépen megy, és 1 db 'a' stringet ad vissza, de a második alert() nem így csinál, mert 5 db-os '|||||' ad vissza . Nyilván azért mert regionális jel részeként értelmezi . Hogyan kellene átírni ezt a **.replacet(), hogy ne regionális karrakterként értelmezze a '||' stringet és 1db '|' stringet adjon vissza, de a g kapcsoló is feltétlenül kell, a változók is kellenek-maradjanak, mert egy meglehetősen nagyméretű funkció monolit kicsi részei, megkeserítve az életemet ? Már ezt a hibát megtalálni benne is nehéz volt . A JS-nek elég bonyolult a regionális karakterezés módszere, hátha van valami kiskapu rá ? Vagy esetleg csak a böngészőm a régi ?"regionális karakterezés" - Reguláris kifejezés helyesen.
-
I02S3F
addikt
Webfejlesztés során eddig különböző böngészők kapcsán csak a CSS okozott fennakadást számomra.
JS-ben egy ilyesi jött szembe, az pedig a String.contains() fv amit valamiért csak a mozilla motorja támogat. Persze egy sima indexOf használható bárhol helyette.A V8 beteg gyors, okkal használja a Node is motorként, de amúgy míg ezt a kommentet nem írtam meg nagyon eszembe sem jutott volna azon gondolkodni, hogy más js motoron vajon jó-e a kódom, szerintem neked sem kell.
"míg ezt a kommentet nem írtam meg nagyon eszembe sem jutott volna azon gondolkodni, hogy más js motoron vajon jó-e a kódom, szerintem neked sem kell." - Na, akkor ez a dolog jól működik, vagyis nem szükséges figyelni rá.
-
I02S3F
addikt
Szia,
Sőt a Microsoftnak is van sajátja Chakra néven (bár ez már éppen kihalóban van). Minden nagy böngésző alá csináltak saját javascript engine-t. Hogy miért? Miért van minden országnak saját pénze? Mikor egy közös valuta is lehetne. Hát ezért.
Viszont mostanra elég jól szabványosodtak a javascript engine-ek, böngészők. Ez alól mára egyedül a halál fos Safari a kivétel, míg régebben az Internet Explorer volt ilyen (hál istennek az IE kihalt, remélem a Safari is megdöglik előbb-utóbb).Köszönöm!
és neked is: (#7327) Rickeffe -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Olvastam, hogy van Google V8 JS Engine. Tehát a Firefox-nak is van sajátja. Miért írtak külön egyet (A Google) ? Hogy jobb és megfelelőbb legyen, mint az eddig megjelentek? Webfejlesztői szempontból mi a különbség? Programozás szempontjából?
-
I02S3F
addikt
Szeretném megköszönni a fentebbi válaszokat!
És a könyvet, meg különösen! -
I02S3F
addikt
Bankszektorban kerültem rá egy Angular 6-os, majd menet közben 7-es projektre. Előtte semmennyit sem Angularoztam, igazából mobilfejlesztésből tértem vissza FE oldalra. Mobilozás előtt volt már valamennyi JS tapasztalatom, de NG-ben konkrétan zéró.
Ennek ellenére pár hét alatt sikerült felszednem a core conceptet, az rxjs-t alaposan megérteni, és production ready kódot írni. Ilyen contextben is azt állítom, hogy nem nehéz az Angular, csak a másik kettőnek jobb a marketingje, meg addig egyszerűbb a learning curveje amíg nem akar bonyolultabbat mókolni az ember.
Kösz! Nekem így érthetőbb!
-
I02S3F
addikt
En pont egy olyan projekten dolgozom ami "annyira nagy" bar gondolom az is relativ, hogy mi szamit nagynak.. itt FE-en 90K BE-n 110K loc van JS+TS vegyesen (nem szamitva persze a vendor dolgokat). Es igen, angular 1.8. Es en mondom nektek, egyaltalan nem nehez az angular vagy korulmenyes hasznalni, amig nem dolgoztam persze en is martonx-hez hasonlo kommenteken szocializalodtam, de ra kellett jonnom, hogy ha
jolrendeltetes szeruen hasznalod akkor tokre nincs benne semmi nehez.Persze... a learning curve az lehet, hogy mas mint egy React vagy Vue eseteben, es egyertek azzal is, hogy egy Vue-t egyszerubb elkezdeni. Azzal nem ertek egyet, hogy indokolatlanul savazzak az angulart, hogy igy szar meg ugy szar, meg igy bonyolult meg ugy bonyolult. Fenet bonyolult.. nem bonyolultabb mint egy React csak maskepp bonyolult.
Nagyon off: Szerintem erős egyszerűsítés következménye az a kijelentés, hogy ez "nem nehéz", mert ez függ a korábbi tapasztalatoktól, hogy milyen nyelvekkel mennyit foglalkoztál, milyen terméket állítottál elő, mire használtad. Nem azt mondom, hogy amit írok ne tudnád, csak azt, hogy a "nehéz" - "nem nehéz" tapasztalás mögött számítanak a körülmények és felesleges egymás megállapításait kétségbe vonnuk (nem azt mondom, hogy te ezt teszed!). Szerintem nagyon is van helye a különböző véleményeknek. Csak bele kellene kérdeznünk ilyenkor a részletekbe.
-
I02S3F
addikt
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Javascriptben van dialógus ablak és üzenetablak. Miért nem találkozok velük böngészés közben? Idegesítőek? Elavultak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Bomba ár! Lenovo X1 Tab 2nd - i5-7Y57 I 8GB I 256SSD I 12" FHD+ Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s Touch - i5-4G I 12GB I 128SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 Touch - i5-4G I 8GB I 128SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple MacBook Air 13" M5 10CPU / 8GPU / 16 GB / 512 GB - 1 Év Apple Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 180SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest