- Nagy bemutatóra készül az Oppo
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok. Van egy ilyen json formátumom:
[{"egy":"noname","ketto":"valami","harom":"03","negy":04,"ot":05,"hat":06},[{"param":4,"ido":5},{"param":16,"ido":17},{"param":13,"ido":67},{"param":15,"ido":30}]]Online nézővel így néz ki:

Az első tömb soraira így tudok hivatkozni:
json[0].egy
json[0].ketto
json[0].harom
stb.Hogyan tudok hivatkozni javascriptben a második tömb soraira? Így nem megy:
json[1][0].param
így sem:
json[1].param[0]Ebben az esetben a JSON egy ketelemu tomb. A JSON[0] egy objektum mig a JSON[1] egy ujabb tomb, benne objektumokkal. Elvileg a
JSON[1][n].paramhelyes hivatkozas lenne ra, de kiprobalni most nem tudom.Szerk: 'n' az termeszetesen a tetszoleges indexet kivanja reprezentalni, ne konkretan n-et irj be.

-
DNReNTi
őstag
Szerintem az Angular nem jart le, csak foleg nagy cegek hasznaljak mint de facto FE solution.
Abban egyetertek, hogy egy startup valoszinuleg nem angular-t fog valasztani a friss (egyetlen) termekhez, es azzal is egyetertek, hogy egy szakdolgozathoz nem biztos, hogy angular a legjobb valasztas.Ettol fuggetlenul nem kell leirni, tobb ceg hasznalja mint gondolnad szerintem, sot meg a legtobb 1.x-et hasznal ebben biztos vagyok.
Pontosan.
Nalunk is meg mindig AngularJS a fo termek UI-a, es talan iden mar lesz ra eroforras hogy elkezdjunk uj verziot irni Angular-ban. Ha tippelnem kell kb 3 ev alatt el is fog keszulni, majd kezdhetjuk ujra elorol.
-
DNReNTi
őstag
Tény, hogy a React népszerűbb, de az Angular 2+ bőven nem halott platform. Mind támogatásban, mind feature set-ben szerintem előrébb van, mint a Vue. Tény, hogy komplikáltabb a default felépítése, mint a másik két "nagy" frameworknek, de ha megnő az alkalmazásod, akkor mindegyikben sok kód lesz előbb-utóbb.
Angular 2+ <3
-
DNReNTi
őstag
Hello!
Javascript-ben vagy valami másban létre lehet hozni olyan mechanizmust, hogy egy adott weboldal mikor megnyílik legyen egy kötelező interakció? Pl lájkolni kelljen a facebookon valamit, vagy egy youtube csatorna feliratkozását meg kell tenni, hogy tovább lehessen böngészni azon az oldalon.Persze. Regen ezt hivtuk "like-gate"-nek, de azt hiszem ez mar tiltott magatartas Facebook-on. Az API dokumentaciokban benne van, hogy lehet ezeket az adatokat lekerni.
-
DNReNTi
őstag
Gondolom a function fuggveny az azt jelenti hogy egy darab fuggveny. Vagyis gondolom.
function setRandomColor() {
$("#colorpad").css("background-color", function(){
var letters = '0123456789ABCDEF';
var color = '#';
for (var i = 0; i < 6; i++) {
color += letters[Math.floor(Math.random() * 16)];
}
return color;
});
} -
DNReNTi
őstag
Hát ez lehangoló, hogy sokszorosítás ellen nem védhetem a JS-es fájlaimat?
Mit tanácsoltok, hogy a programocskámat sokszorosítás ellen hogyan védjem: egy másik programnyelvre írassam át talán?, - akkor melyikre?
Azt lehet csinalni, amit Doink is ir, az erzekeny uzleti logikat szerveroldalra tenni - legyen pl nodeJs, hogy ne kelljen ket nyelvre portolni. Persze nehez ugy okoskodni, hogy tudnank, valojaban mirol van szo.

-
DNReNTi
őstag
Sziasztok !
Írtam egy 8300 db soros programocskát egy közönséges programnyelven, még nincs teljesen befejezve, ezt szeretném átkódolni JavaScript-re, amit aztán szeretnék felrakni egy olcsón fizetős weboldalra. De mielőtt még belevágom magam az átkódolásba, tudnom kellene, hogy a JavaScript-es pl. htm, html, mht fájlokat lehet-e titkosítani úgy, hogy a felhasználók a JavaScript-et semmiképen ne láthassák, de a kiírt tartalmat láthassák is és másolhassák is, a TextArea-jába beírhassanak akármit? Aztán azt is tudnom kell, hogy a JavaScript-es pl. htm, html, mht fájlokat lehet-e sokszorosítás(!) ellen védetté tenni, mert semmiképen sem szeretném azt, hogy a felhasználó sokszorosítsa, ugyanis akkor nincs értelme fizetősé tenni? Van-e olyan neki, hogy az egyik számítógépről nem viheti át a másik számítógépre?
Barmi, ami a bongeszoben megjelenik, az nem titkos, nem lehet masolasvedelemmel ellatni. Mivel a JS-t a bongeszo futtatja, igy ez arra is igaz.
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó topic-ba írok, egy próbát megér.
Adott ez a weboldal
A kérdés az, hogy lehet-e automatizálni valahogy a következő folyamatot:
- Kattintás a Flights feliratra
- Going to mezőbe adott tartalom beírása
- Kattintás a Search feliratra
- Találati lista másolása és beillesztése excelbeValamennyire értek a programozáshoz, de erről sajnos nincs ötletem hogy kéne megoldani.
Segítséget előre is köszönöm!
Seleniummal az elso harom lepes egesz biztosan, konnyen megoldhato. Az Excelbe beillesztes mar necces, lehet en siman kimentenem CSV-be. Aztan azt mar csak meg kell nyitni.
-
DNReNTi
őstag
Keresek egy olyan programot, amelyik tetszőleges időközönként honlapokat szkennelne, az új eddig meg nem talált linkeket kimásolná és listázná pl word fájlba. Konkrétan arra gondoltam, hogy a honlapomon az európai szociális rendszerek változásai érdekelnek és ezek változásait szeretném követni, úgy, hogy ne kézzel kelljen naponta végigkeresgélni, hanem akár naponta automatikusan tudja a program megadott keresési feladatok alapján keresni listázni és megjeleníteni, amit talált. Gépbekapcsolás és programindíítás után persze. Akár nem ingyenes programra gondoltam.Most kezdek programozni tanulni Javascriptet, szerintem ez a szoftver lenne a diplomamunkám, ha még nincsen ilyen kitalálva. Ha valakinél online tanulhatnék az lenne a legjobb, persze fizetnék a konzultációkért, feladatokért, stb. Kösz előre is.
A leirt parameterek alapjan ezt a kerdest lehet inkabb a Java topikban akartad feltenni, nem?
Amugy nem egy ordoglakat amit te szeretnel, gyakorlatilag egy egyszeru webcrawler, ami adott oldalakrol adott linkeket szed le egy adatbazisba (nem word doksiba!). -
DNReNTi
őstag
Sziasztok!
Van egy
datatömböm, amibe dátumokat olvasok be. Hogy lehetne megmondani a függvénynek, hogy UTC+8-ban vannak ezek a dátumok?A függvény a következő (google apps script):
function convertTime()
{
var range = SpreadsheetApp.getActiveRange();
var data = [];
var output = [];
data = range.getValues(); // kijelölt cellák értékeinek beolvasása a data tömbbe
for(var i = 0, iLen = data.length; i < iLen; i++) {
var timeUTC2 = Utilities.formatDate(data[i][0], 'GMT+2', 'yy/M/d HH:mm');
output.push([timeUTC2]);
}
range.offset(0,1).setValues(output); // a mellette lévő oszlopba rakja az eredményeket
}A függvény működik, a probléma csak az, hogy a google táblázat UTC+2-be van beállítva és alapértelmezetten (nem akarom átállítani) ezt az időzónát veszi alapul mindenhol, így a kimenet ugyanaz lesz mint a bemenet.
Sajnos a google táblázatos topik halott, így inkább ide írtam a nyelv javascript alapja miatt.
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Itt is a New Relic lesz a vegallomas, de az mar a Node retegben implementalva van, igy csak annyit akarunk, ha a UI-on valami elszarja magat, pingeljen meg egy Node endpointot az adott hibaval, es a felhasznalo adataival, aztan a Node kuldi tovabb NR-be.
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Szeretnem megoldani, hogy az alkalmazasok UI retegeben keletkezo exception-ok is visszakovethetoek legyenek, illetve akar valami alert is beallithato legyen ha kiugroan magas szamu hiba van. Hogyan lenne a legjobb megoldani azt, hogy barmilyen kivetel kovetkezik be, azt el tudjam kuldeni a szervernek? A barmilyet azert emeltem ki, mert peldaul az aszinkron hivasok hibai le vannak kezelve, nem torik el a UI, de szeretnem, hogy ettol fuggetlenul lassuk ezeket egy naploban es ha kell vissza tudjuk keresni mi tortent. Tapasztalat? Javaslatok? Koszi!
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Hasznalt mar valaki React teszteleshez Jest snapshot tesztet?
Problemam a kovetkezo: Egy tesztben szeretnem X komponens Y attributumat atallitani, de nem rendereri ujra a snapshot-ot emiatt a teszt elhasal. Lehet egyaltalan ilyet csinalni? Tehat egy teszt fajlbol tobb snapshot-ot generalni? AzupdateSnapshotflag nem segit. -
DNReNTi
őstag
Látszik, rég nem typescripeztem. Ha "elrontod" az importot, hibát dob?
Jaja, alapbol az IDE is visit, de a compiler is leterdel "Module not found" hibaval.
-
DNReNTi
őstag
Irja is a valaszolo, hogy TS 1.8 ota mar sima import statement van, nekem TS 2.1 van behuzva, de annyira kilatastalan mar a dolog, hogy megprobalom. De szerintem ha az import nem menne, eleve le se fordulna. Gondolom.
-
DNReNTi
őstag
Az a lenyeg, hogy tobb kulonbozo alkalmazas keszul most React-tal, de vannak olyan komponensek (es servcie-ek) amelyek mindegyikben szerepelnek, es emiatt tok jo lenne kiemelni oket egy kulon repoba, amelyet aztan behuzunk a tobbibe mind dependency, tehat mindenhol elerhetoek lennenek. Magyarul ez nem egy alkalmazas hanem egy sajat package, standalone komponensekkel. Na ezt nem tudom ugy forditani TS-bol, hogy mukodjon a projektekkel. ES6-bol fasza.
Update:
Tovabbra is szar, ez a rohadt React szamomra egy atok.
Meg azt is utalom, aki szereti!
-
DNReNTi
őstag
Az a lenyeg, hogy tobb kulonbozo alkalmazas keszul most React-tal, de vannak olyan komponensek (es servcie-ek) amelyek mindegyikben szerepelnek, es emiatt tok jo lenne kiemelni oket egy kulon repoba, amelyet aztan behuzunk a tobbibe mind dependency, tehat mindenhol elerhetoek lennenek. Magyarul ez nem egy alkalmazas hanem egy sajat package, standalone komponensekkel. Na ezt nem tudom ugy forditani TS-bol, hogy mukodjon a projektekkel. ES6-bol fasza.
-
DNReNTi
őstag
React, TS jediknek egy kerdes:
Build React component package with TypeScript to ES5 -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
MobX-et hasznal valaki? Azzal szivok, hogy observable array-bol akarok kidobni egy elemet, ami ugye teljesen kezenfekvo lenne:
array.splice(index, 1);es jonapotkivanok. No most ez nem mukodik, nem igazan ertem mi miatt, de olyan mintha nem frissulne a state, mert ha kilogolom, akkor a kivant elemmel rovidebb tombot kapom, de a UI nem frissul, tehat az observer nem veszi eszre a valtozast a tombon. Tovabb furcsitja a helyzetet, hogy a.push(), vagy egy teljesen uj ures tomb hozzarendelese tokeletesen mukodik. Mit kurok el? Nem hiszem hogy ennek nem kellene mukodnie.Megvan. Siman bamba voltam, es az a kontener, aminek azt kellett volna lekezelnie ha a tomb megvaltozik (nem inicializal) az nem volt annotalva observer-nek... Istenem..

Meg mindig ruhellem a React-ot.
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
MobX-et hasznal valaki? Azzal szivok, hogy observable array-bol akarok kidobni egy elemet, ami ugye teljesen kezenfekvo lenne:
array.splice(index, 1);es jonapotkivanok. No most ez nem mukodik, nem igazan ertem mi miatt, de olyan mintha nem frissulne a state, mert ha kilogolom, akkor a kivant elemmel rovidebb tombot kapom, de a UI nem frissul, tehat az observer nem veszi eszre a valtozast a tombon. Tovabb furcsitja a helyzetet, hogy a.push(), vagy egy teljesen uj ures tomb hozzarendelese tokeletesen mukodik. Mit kurok el? Nem hiszem hogy ennek nem kellene mukodnie. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
A nyers JS-tel való ismerkedés céljából szeretnék egy SPA-t csinálni és tanácsot szeretnék kérni a következő eset megoldására.
Szóval van egy linkem, amire ha a felhasználó rákattint, akkor a login div-et láthatóvá teszi. Ezt az onclick eventre teszi meg. A probléma akkor van ha nincs engedélyezve a javascript.
Erre azt gondoltam, hogy a link alapértelmezetten a /login oldalra mutat. (Így ha nincs engedélyezve a JS, akkor a szerver tud statikus HTML oldalt generálni neki) Ha az oldal betöltött, akkor a JS-ből, minden <a> elemre hozzáadok egy onclick event-et. Az event handlerben pedig megvizsgálom, hogy mire mutatott a link, és az alapján módosítom az oldal megjelenését (és végül elnyelem az eventet, hogy ne menjen kérés a szerverhez.)
Ez mennyire "best-practice"? Van jobb megoldás arra, hogy ha engedélyezve van a JS, akkor mindent helyeben oldok meg, ha nincs akkor meg a server oldalon statikus HTML oldalban az alapfunkciókat nyújtom.
Válaszokat előre is köszönöm.
Ha nincs engedelyezve a JS futtatas, akkor az egeszet megette a fene. Erre szoktak hasznalni amugy a
.no-js(vagy barmilyen mas tetszoleges, de beszedes) CSS osztalyt a dokumentumon, amit a JS azonnal levesz. Ha nem veszi le, akkor nem fut a JS, tehat meg tudsz jeleniteni mondjuk egy alert-et, hogy draga user, tessek ma' engedelyezni a JS-t 2017-be legyen kedves, vagy haladjon tovabb. En egyebkent ezzel siman nem foglalkoznek, akinel le van tiltva a JS az nem akar internetezni. -
DNReNTi
őstag
Meglett a megoldas, a react-router 4.0.0 tele van major change-kel, es amire nekem szuksegem lett volna az mar a react-router-dom package-be kerultek at, amihez meg nem talaltam typings-t, szoval downgradeltem, 3.x.x-re, igy perfekt... Erre elment egy nap.

-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Villamkerdes:
Valakinek sikerult e mar valaha React + TypeScript + React-Routing kombot mukodesre birni? Barmifele mukodo peldakodot szivesen latok. Koszi! -
DNReNTi
őstag
Ha ez egy 0-rol induló project ahol még semmi sincs eldöntve akkor mi szól a react ellen azon kívül, hogy nem ismered? A react is van olyan jó, sőt..., mint az angular így nem értem, hogy mi a problémád vele
Mmmint, értem, hogy egy olyan ember döntött aki egy sort sem fog írni stb, de ettől függetlenül a react napjaink vezető frontend framework-e és egy projectnek csak örülnie kéne, hogy ezt használhatja. Lehetne ennél sokkal rosszabb is ha pl vanillajs-el kéne csinálni meg jQueryvel. Szerintem. Félreértés ne essék az angular2 is nagyon jónak tűnik és arra is ugyanezek igazak.Ez a projekt tobb sebbol is verzik, de ezek nagy resze nem kod related, tehat az egesz hatranyos helyzetbol indul nalam, foleg, hogy szigoru deadline van, es nincs is lazan merve. Mivel ng2-vel mar tobben foglalkoztunk, illetve tobb projekt is fejlesztes alatt van benne, raadasul korabban sima angularjs-t hasznaltunk, esszeru lett volna azzal tovabbmenni. Ha masnem legalabb azert, hogy tartsuk a hataridot.
Most el fog menni bo egy het, mire egyaltalan ralatasunk lesz, hogy hogyan kezdjunk hozza, hogy a vegeredmeny ne csak mukodjon, hanem jo is legyen. No mindegy, meglatjuk mire haladunk, legrosszabb esetben bovul a CV-m par uj buzzword-del.
Jovok majd meg szerintem noob kerdesekkel. Koszi!(#6497) PumpkinSeed
Koszi! Pont ezeket vettem meg, jelenleg az elso porog.
-
DNReNTi
őstag
Szerintem a React-hoz is készült már annyi kiegészítő "modul", hogy ma már ha valaki azt mondja, hogy "React" akkor nem az eredeti React V-re kell gondolni, hanem inkább a React MVW-re. Ilyen szempontból az hogy NG2 vagy React az kb személyes preferencia. Nem hiszem, hogy a kolléga bakot lőtt volna, hogy ng2 helyett reactot javasolt csak simán megalapozott vélemény nélkül nem állja meg a helyét, hogy miért kéne reactot használni angular helyett. Pl egy ilyen megalapozott vélemény lehet hogy utána mobilra portolni a React Native miatt egyszerűbb lehet/lenne.
Hat szamomra egyelore nem sok minden szol mellette, foleg azert mert eddig kb netto 10 orat foglalkoztam React-tal azt is az elmult ket napban. Egyelore en nem latom, hogy ez racionalis dontes lenne, sokkal inkabb ahogy te is irod: szemelyes preferancia. Itt mondjuk ez is erdekes, mert aki ebben most dontott, soha egy betut nem fog beleirni a kodba.

Most nyomok Udemy-n egy React + Redux treninget, bizom benne hogy okosabb leszek, egyelore a sajat szemelyes preferenciam miatt en egyertelmuen ng2-t valasztottam volna.
-
DNReNTi
őstag
Nem tudom mit takar az az ng2-re tervezve, ezért max csak általánosságban tudok írni róla. Alapból a React view framework, én UI-nek bootstrap-at használtam és ennyi. Ezenkívül gondolom van egy API amin kommunikálnak a szerverrel. Mivel a React önmagában (best practice) nem képes erre ezért szükségetek lesz egy Redux-ra is. Ezt még lehet bolondítani Relay, GraphQL stb dolgokkal, de szvsz totálisan felesleges. Van a Redux amiben nem XMLHttpRequest-et használsz hanem Axios-t ugyanis ebben az esetben promise-t kapsz a Redux action-ben és a Redux-promise segítségével ezt tényleges response alakítod, vagyis a redux alakítja. Alapjában minden npm package-nek megtalálható a React optimalizált változata ami a legtöbb esetben csak egy új Component, szóval használhatod az eredetit is, de érdemesebb a component változatát, pl.: chartjs esetén a react-chartjs-2. Röviden ennyi.
Koszi az infokat.

"a React view framework"
Na ez az amit nem sikerult megertetni a nagyokossal.
Arkot akarunk asni, de egy CAT munkagep helyett, egy Mazda MX5-el... -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Egy "hozzaerto" dontest kovetoen el kell kezdjunk hasznalni React-ot, egy olyan projekten amit ng2-re terveztunk meg. Tud e valaki tapasztalatai alapjan best practice, ajanlott dependencies, ui framework, satobbi linkekkel ellatni?

Koszi! -
DNReNTi
őstag
Sziasztok!
Egy javascriptben lévő változó értékének akarom adni egy php file kimenetét. A kimenete egy táblázat.document.getElementById("kimenet").innerHTML = '<?php include_once "valami.php";?>';
A html oldalon el van helyezve ez:<Font id="kimenet" size= "4" color="#aaaaaa"></Font>
Így próbálom, de semmit nem ír ki a html oldal. Hogy lehet ezt megoldani?Szia,
Ez igy soha nem is fog mukodni, egy egeszen egyszeru ok miatt: a PHP a szerveren fordul, a JS a bongeszoben fut. Ebben a kodban te azt varod, hogy leforduljon a PHP kod a bongeszoben. Nem fog.
Szerencse hogy tobb megoldas is rendelkezesre all:1. Ahogy szerintem kellene: AJAX. Amikor a JS-nek szuksege van valamire a szerverrol, akkor azt egy aszinkron hivassal lekeri, es az eredmenyet alkalmazza.
2. Ebben a peldaban ranezesre semmi dinamikus tartalom nincs, egy statikus HTML reszlet van a fajlban, tehat siman lehetne rejtett egy CSS osztaly altal, majd amikor szukseg van ra, ezt az osztalyt ledobod az elemrol. Ez a lehetoseg nem jo, ha a file tartalma dinamikus.
3. A talan legrondabb lehetoseg: Ha a file amit a bongeszo hiv, tehat amiben a JS is fut, az PHP, akkor meg lehet csinalni, hogy beleirod egy PHP valtozo tartalmat egy JS valtozoba. Peldaul:
<?php echo '<script>var htmlContent = ' . $html_content . ' </script>' ?>
Ez ezetben a$html_contentPHP valtozo erteke beirodna ahtmlContentJS valtozoba, tehat innentol mar felhasznalhato lenne kliens oldalon. Ezt a megoldast nem javaslom, eleg idejet mult modszer.Egy egyeb eszrevetel: a
<font>HTML tag deprecated. -
DNReNTi
őstag
Igazából ez egy microservice rendszer, szóval elég sok minden kis service-kből áll amik RPC-vel meg API-val beszélgetnek. A probléma igazából az, hogy a symfony olyan hatalmas, hogy rengeteg idő teljesen újraírni, és ezért sem akarjuk, de viszont akarunk egy React front-endet. Nem nagyon tudom hogy ezt hogyan lehetne megcsinálni. Az a baj, hogy elindulni se tudok, mert a front-endet úgy akarom megcsinálni, hogy később mobil applikáció is erről menjen.
Lényegében van vagy 30-40 service AWS-n illetve ott van az API Gateway ami összefogja őket egy api-ba, ez az api.domain.com, van az auth.domain.com ami megint 2 service az egyik egy oauth server ami saját készítésű, illetve van egy management része ehol az oauth kliens tudja menedzselni a cuccait. Van még a régi app ami symfony, de azt rengeteg idő lecserélni. Igazából az egy összehányt valami, 300 helyen vannak js fájlok, szóval ezt lehetetlen lecserélni.
Hat az szivattyu.
Meg akkor az johet szoba, hogy elkezditek a React-s frontend-et, ami fut egy masik szerveren, aztan proxyval ossze lehet huzni oket, mintha egy domain-en mennenek. Nem art ha a ket alkalmazas kinezetre hasonlo, azaz egyforma, igy a felhasznaloknak olyan mintha egy lenne. Ez egy eleg kokany megoldas szerintem, de nalunk is pont fut igy ket app. Sot most jon hozza egy harmadik resz, ami mar Angular2.
Aztan majd huzzuk utana a tobbieket. -
DNReNTi
őstag
A kerdes jogos, de lehet valami 3rd party cucc van authentikaciora hasznlava (pl Keycloak), akkor indokolt lehet. Bar akkor is lekommunikalhatna ezt az API kulon, es akkor a frontendnek mar nem kellene kulon meg az auth szervert is hivogatni.
No de a lenyeg:
Gondolom most a frontendet a Symfony futtatja. Ha szep megoldast akartok, szerintem itt a folyamatos atallas nem konnyu, sot... Inkabb az alabbit javasolnam: teljesen uj stand alone frontendet irni, ami mar csak az API-t hivja, a Symfony-s rendszerbe pedig menet kozben folyamatosan kotni be az uj endpointokat. Igy hasznalhato maradna az alkalmazas, es mire elkeszul az uj backend, a hatterben parhuzamosan elkeszul hozza az uj frontend is, raadasul mivel a regi rendszer az uj EP-kat hivja, eleg jol le is lenne tesztelve. Amikor mind az uj API mind az uj frontend keszen van, ki lehet lonni a Symfony-t, es mehet az uj frontend.
Munkaidoben ez egy eleg koltseges megoldas, de elegge "szolgaltatasbiztos". -
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Koszi! Ma lett beallitva, meg nekem is szokni kell.

Illetve, igen kozben rajottem, hogy ket egymasnak ellentmondo dolgot sikerult leirnom. Hatha a false visszateres bejonne, bar kicsit idetlen szerintem (tehat lehet teljesen hulyeseg), a resolve / reject komboban tobb logikat lattam.
-
DNReNTi
őstag
A konzol mit ir? Marmint "ok" vagy "taken"? Illetve megint csak tipp, nem e az a baj, hogy mindket esetben resolved lesz a promise? Nem e reject-elni kellene abban az esetben ha nem megfelelo? Egy probat megerhet.

Szerk:
Gyors guglizas utan talaltam meg egy lehetseges okot: Tobb helyen is azt latom, hogy a validator vagy
nullvagy valamilyen objektummal ter vissza, amiben a property ertekefalse, nemtruemint a te esetedben. Tehat lehet jobb lenne aresolve({
'usernameTaken': true
});
helyett:resolve({.
'usernameIsAvailable': false
});De ismet csak tippelgetek.
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Angular 2 mesterekhez ( és igazából bárkihez aki foglalkozott vele
) fordulnék most.
A cél, hogy async megnézzem egy formnál, hogy a username már létezik-e az adatbázisban.A componentem azon része ami meghívja a validátort, így fest:
'username': [null, [
Validators.required, Validators.minLength(4), Validators.maxLength(12), this.ussr.getUserNameFromServer
]],A service pedig így:
import { Injectable } from '@angular/core';
import { Http, Response, Headers, RequestOptions } from '@angular/http';
import { FormControl } from '@angular/forms';
import 'rxjs/add/operator/map';
@Injectable()
export class UserService {
constructor (private http: Http) {}
private extractData (res: Response) {
let body = res.json();
return body || { };
}
getUserNameFromServer = (c: FormControl) => {
const promise = new Promise (
(resolve, reject) => {
this.http.get('https://jsonplaceholder.typicode.com/users/1')
.map(this.extractData)
.subscribe(
(res: any) => {
if (c.value == res.username) {
console.log('taken')
resolve({'usernameTaken': true})
} else {
console.log('ok')
resolve(null)
}
},
err => { console.log(err) }
)
}
);
return promise;
}
}A probléma az, hogy a formom mindig invalid lesz. Több SO-s postban is így csinálják és elvileg végül ment mindenkinek, illetve pár blog cikk alapján is valahogy így kellene. Esetleg valakinek van ötlete, hogy mi lehet a baj?
Csak tippelem, nem probaltam, de talan azert mert a
getUserNameFromServer()nem egy boolean-nal hanem promise-szal ter vissza. Egyebkent tok fura nekem hogy a service-ben subscribe-olsz az observable-re, en ezt eddig mindig ugy csinaltam, hogy az observable-t adtam vissza. Nem tudom melyik a best ptactice, majd utanaolvasok. -
DNReNTi
őstag
Ha jol emlekszem igen, meg persze - mondjuk loginnal - nem art ha atadja az akkor generalt tokent a kliens oldalnak, anelkul csak DDOS-olod a szervered.

-
DNReNTi
őstag
Köszönöm a válaszokat, így már világosabb a dolog.
Még egy kérdés: JWT authot faragott már valaki? Vagy hogy szoktatok beléptetni? Auth0-val küzdöttem most, de kezd egyre inkább teher lenni mint inkább kényelmes, szóval ha nem nehéz lehet megcsinálom inkább magamnak.Szerver oldalra nodejs-t gondoltam, kliensre meg ugye ng2.
JWT-t en mar hasznaltam Slim-mel, kilens oldalon meg Angular 1x-el, mindket framework-hoz volt kesz package, azokkal tok egyszeru volt. Tuti hogy van node-hoz is, es gyanus hogy mar Angular2-hoz is letezik.

-
DNReNTi
őstag
Furcsa, mert szerintem is mukodnie kellene, bar sose hasznaltam igy, es ezzel eljutunk oda: hogy egyebkent ennek igy mi ertelme? Marmint, a komponensedben rendelkezesre all az egesz Auth osztaly, benne minden user adattal, mi szukseg akkor kiszervezni plusz egy attributumba a felhasznalonevet?
Egyebkent ez lehet (tenyleg csak tipp), valami TS specifikus dolog. Az Auth.userProfile tipusa sima Object, nincs interface vagy valami specifikus osztaly (pl UserProfile osztaly) ami leirna, hogy milyen attributumai vannak, tehat feltetelezheti, hogy nincs username property, es ezt te amugy nem is ellenorzod. Bar ha igy lenne akkor mar szerintem a TSC dobna warning-ot. Egyebkent pont ilyenkor jon jol hogy a TS tipusos, tessek hasznalni, egy userProfile ne legyen mar egy standard osztaly!
Remelem segit megoldani. 
Kicsit gugliztam a temaban, es ugy nez ki (igaz RC4 de) ez alatamasztja azt amit korabban irtam. Demo-t erdemes csekkolni (app/app.component.ts).

"...using dot-notation, causes a TypeScript validation error..."Kis javitas:
Kicsit felreertheto amit ideztem. Tehat ez csak akkor issue ha az adott property vagy annak tipusa nincs deklaralva, egyebkent persze mukodik, sot szvsz szebb dot-notation-t hasznalni a kodban. -
DNReNTi
őstag
Remek, akkor lehet tudsz segíteni.

Adott 1 komponens és 1 service. A service, ami a userről tárol dolgokat, így néz ki (ami nekünk most fontos):
@Injectable()
export class Auth {
//Store profile object in auth class
userProfile: Object;
constructor() {
// Set userProfile attribute of already saved profile
this.userProfile = JSON.parse(localStorage.getItem('profile'));Ezt a userProfile objectet szeretném felhasználni egy komponensben, aminek a constructora így fest:
constructor(private auth: Auth, private authHttp: AuthHttp, private router: Router) {
this.username = auth.userProfile['username'];
}Kérdés:
A komponens HTML kódjában simán tudok hivatkozni a username-re a következőképp: {{ auth.userProfile.username}}.Akkor a constructorban miért ['username'] módon érem a kívánt értéket?
Furcsa, mert szerintem is mukodnie kellene, bar sose hasznaltam igy, es ezzel eljutunk oda: hogy egyebkent ennek igy mi ertelme? Marmint, a komponensedben rendelkezesre all az egesz Auth osztaly, benne minden user adattal, mi szukseg akkor kiszervezni plusz egy attributumba a felhasznalonevet?
Egyebkent ez lehet (tenyleg csak tipp), valami TS specifikus dolog. Az Auth.userProfile tipusa sima Object, nincs interface vagy valami specifikus osztaly (pl UserProfile osztaly) ami leirna, hogy milyen attributumai vannak, tehat feltetelezheti, hogy nincs username property, es ezt te amugy nem is ellenorzod. Bar ha igy lenne akkor mar szerintem a TSC dobna warning-ot. Egyebkent pont ilyenkor jon jol hogy a TS tipusos, tessek hasznalni, egy userProfile ne legyen mar egy standard osztaly!
Remelem segit megoldani. 
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Üdv!
Megoldható valahogy angular esetén hogy minden egyes controller betöltéskor lefusson egy function anélkül hogy minden egyes controllerbe külön megírnám?
Elrejtett menüpontokat szeretnék megjeleníteni "ng-show"-val, ehhez pedig szükségem lenne egy API-ból nyert értékre.
Prodlémák:
-menüpontok az "ng-view"-n kívül esnek, így csak rootScope értékekkel tudom változtatni
-a login képernyő is egy controller, a menü szintén látszik így nem tehetem ".run"-ba, mivel csak a tényleges login után kap valós választ az API-tól.
(nem baj ha "hackelhető" és megjeleníthető a menüpont, a backend nem fogja kiszolgálni)Gondoltam factoryra, de az async $http kérés eredményét nem tudom visszaadni sync módon az "ng-show"-nak.
Szia,
Nem teljesen latom at a problemat, de nem e lehet megoldas, hogy a szukseges erteket a root controllerben definialnad, es azt hasznalnad fel a "gyerekekben"? Vagy ez az ertek valtozik minden controllerben? Akkor nincs mese, irni kell ra service-t, es azt hivni valami parameterrel, minden alkalommal. Lehet nem ertem.

-
DNReNTi
őstag
ASP.Net Core-ban is biztosan van: [link]
Szvsz az SSR-nek nagyobb a füstje, mint a lángja, vagy inkább fából vaskarika, ha már server side prerendering kell, akkor megette a fene az egészet, és erősen megkérdőjeleződik, hogy van-e értelme az adott projekten SPA-zni.
Azaz ha szerver oldalon akarsz renderelni, akkor - most tessék megkapaszkodni - azt megírhatod bármilyen klasszikus szerver oldali nyelven, bármilyen rendering engine-el, ahogy az az elmúlt évtizedekben szokás volt. De ez csak a magánvéleményem.
A történelem ismétli önmagát (de js-ben ennyire gyorsan???). Először minden szerver oldalon renderelődött, a js-csak némi cukormáz volt. Aztán jöttek a js heavy SPA-k, jaj szerver oldalon fúj, ne rendereljünk semmit, mert az olyan oldschool, meg fúj, meg ugyanmár. Aztán kiderült, hogy annyira azért még se volt hülyeség a szerver oldali rendering, de akkor már nehogy visszatérjünk a szerver oldali renderinghez, hanem oldjuk meg, hogy az SPA-nk renderelődjön szerver oldalon
Szvsz semmi értelme folyamatosan felszállni a js világban száguldozó hype vonatokra.+1. Pont erre gondoltam, eppen ezert tettem fel a kerdest.

-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Mi át szerettünk volna állni, de a typescript (<2.0.3) nem tudja átfordítani a yield és async/await -et amiből nekünk elég sok van így a frontenden nem tudunk átállni rá. Azt lehetne, hogy .ts --> .es6 --babel--> .es5 de ugy meg sok ideig tart az auto-compile :S Elméletileg 1-2 hónap múlva jön a TS következő verziója amiben már benne lesz majd akkor futunk még egy kört vele.
Nekem a TS - ES6 - JS compile nem para, egyelőre úgyis csak kisebb projekteken kezdeném el használni, azokat befordítani meg nem nagy cucc. Meg max nem hasznalok
watch-ot, csak build-elek amikor akarok. Na majd megírom a tapasztalatokat. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Angular2-t használ már valaki? Úgy értem "prodban" nem csak tesztelgetni, kísérletezgetni? Új projektekhez én már azt szeretném használni "sima" Angular helyett, de nem nagyon tudom eldönteni melyik UI framework-öt válasszam hozzá. A Material2 még eléggé gyerekcipőben van pedig az lenne a legjobb, az ngSemantic szintén, ami talán a legjobbnak tűnik az ngBootstrap, a UI Bootstrap Angular2 átírata Bootstrap 4-el. Jó lenne, de nekem a kinézet kicsit idejét múlt. Egyéb alternatíva? Köszi! -
DNReNTi
őstag
Mert csak a browser méretezi át a képet, a kép teljes pixel szélességben átadásra kerül.
Ki kell számítani az összenyomási faktort és azzal meg kell szorozni mindent.
Pl. egy 1024x768-as kép 800 szélesre összenyomva ez: 1024/800 = 1.24
Image valós méret meghatározása: [link]
Ja és csak akkor kell átszámolni, ha a valós méret nagyobb mint a célterület, különben alapból nem méretez át.Ugyan ezt irtam le a masik topikban.
Nem lehet hulyeseg ha mar ketten mondjuk. 
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok!
Megismerkedtem egy remek alkalmazással, androidra, ami segít megtanulni javascriptben programozni. Előny pl a legtöbb hasonló célú dokumentummal szemben:
-ki lehet próbálni a kódot, akár tanulás közben;
-tanulás közben vannak ellenőrző feladatok, így ha nem értesz valamit, nem enged tovább (de xp-ért cserébe segít);
-offline is megy;
-lehet benne versenyezni: választasz egy ellenfelet (aki ugyanúgy tanul, mint te), majd 5 kis példát kell megoldani. Aki többet old meg, az nyer. Kb 30 mp van minden példára, de az nem számít, ki a gyorsabb. Döntetlen esetén plusz kérdések vannak.
Hátrányok:
-angol (legalább egyszerűen érthető);
-"kezdő" szintig van - de szerintem nagyon jó
-nagyon erőltetem az agyam, de csak arra jutok, hogy csak álló képernyős változata van
download [link] Persze van más nyelvekből is, meg biztos láttátok már, de szerintem nagyon király.

1.) Mi a különbség a
==és a===operátorok között?
2.) Jsfiddle-nél hova és milyen tag-ek kellenek? Bármit csinálok, mindig szól, hogy nem tetszik neki (legalább működik.) A kódot hova kell írni(fel-le)?
3.) Visual studio code-ban a debug funkciónál miért nyílik meg a lauch.json? És miért csak az ellenőrződik? És mi az?
1. A
==egyenlőséget a===típusegyenlőséget vizsgál.
Tehát mondjuk:return 1 == '1', //true
return 1 === '1', //false, mert az '1' az string2. Minden ablakban ott van hogy mit hová kell írni. Bal fent HTML, jobb fent CSS, bal alul JS, jobb lent az eredmény.
3. Sose használtam VS-t.
-
DNReNTi
őstag
Böngészö képes volna szerintetek kifelé kommunikálni megfelelő kódokkal vagy scriptnyelvvel egy mikrokontroller felé? Egy ismerősöm ui. így gondolná megoldani a lakása elektronikus vezérlését, hogy a grafikus felületet egy html oldalban dizájnolnám meg neki, amit telefonról stb tudna nyomkorászni.
Elvileg a rooterek programozása ugyanígy müxik, amiből ötletileg kiindultunk...

Csak érdekesség: espruino.
Nincs vele tapasztalatom, de úgy veszem ki éppen erre is jó. -
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Az a baj, hogy a project backend agyon van bonyolítva, szét van vágva egy csomó rétegre (javarészt feleslegesen), és minden API híváshoz hozzá kell csapni egy custom auth headert benne az érvényes tokennel, ha ez nincs, akkor jön a 401. Ezt megkerülni nem opció, ezért farfekvéses ez a gyermek. Nehéz szülés.

-
DNReNTi
őstag
Megnéztem és nem lehet frissíteni a source tömböt mert a search modul amikor inicializálódik akkor $.extend-del lemásolja a bemeneti paramétereket és ezáltal a referencia elveszik tehát az, hogy te pusholsz a resource tömbbe nem fogja frissíteni az eredmény tömböt. Ezt csakis úgy tudod megoldani, ha az opciókat egy REST apival szolgálod ki.
Igen igen, pont ez a bajom.
Valahogy meghekkelem majd, hogy az apiSettingsfogadjon promise-t, vagy hagyom az egeszet a francba, és használok valami már működő 3rd party céleszközt. Köszi! -
DNReNTi
őstag
Angularral használom (használnám), az
apiSettings.urlitt most nem opció, mert custom autentikációs header is hozzá van csapva a requesthez. Az elképzelésem az, hogy ng-change-re lefutna az adott $resource, a keresőszóval és amikor kész (.then()), frissítené a semantic search source tömbjét a kimenttel. Nem tudom ezt hogyan lehetne szépen megcsinálni, de szerintem a vége az lesz, hogy írok rá direktívát.
Ami még csuda érdekes, hogy nem találok opciót arra, hogy a keresés a tömbben ne legyen case-sensitive...
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Semantic UI search module source attributuma felulvaghato valahogyan utolag?
Nekem eddig nem sikerult.
Thx. -
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Valaki esetleg megy innen AngularConnect-re szeptemberben?

-
DNReNTi
őstag
Link szerintem kimaradt.

-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Fake?
Persze, de minden viccnek van alapja.

-
DNReNTi
őstag
Azért szerintem jelenleg még igen nagy túlzás, hogy a jQuery felett "eljárt a kor".
Egyszerűen még nem tartunk ott, bármennyire is menő lenne, a jQuery-nek az egyik lényege továbbra is megmaradt, vagyis röviden leírni mindazt, amit amúgy hosszabban, de amúgy tényleg megoldhatsz plain JavaScripttel. (A másik lényege persze a cross-browserség megteremtése, de most ettől tekintsünk el, mert nem érdekes a téma szempontjából.) Szerintem igaza van fordfairlane-nek akkor, amikor azt állítja, hogy ezen vacogni felesleges premature optimization. Ahogy haladunk előre, a középkategóriás (vagy akár még az olcsóbb) okostelók is egyre komolyabban vehető processzorokkal vannak felszerelve, úgyhogy szerintem kezd csökkenni a súlya annak is, hogy mobilon mennyire érezhető a jQuery-nélküliség (vagy sem).
Az általad linkelt oldal egy-két példája is mutatja, hogy azért kódszépség tekintetében vannak még mindig bőven különbségek egy rövidebb, beszédesebb kód és egy szószátyárabb, de menőbb (hiszen plain JS) kód között. Meg ott a ZeptoJS és társai, amik az alapvető funkcionalitást tartalmazzák, az is megfontolható lehet, ha a jQuery súlya fájdalmas.
Pont nemrég került elő, hogy korábban írtam saját célokra egy böngészőbővítményt, aminek annak idején az összes kódját plain JS-ben pötyögtem, mert nagyon menőnek éreztem akkor, hogy így minden sallangtól mentes lesz, de 1-2 hete némi agypihentetésnek egy részét átírtam inkább jQuery-re, mert egyszerűen zavart, hogy mindent olyan szószátyár módon kell leírnom.
A kód karbantartását is nehézkesebbnek találtam, pedig nincs gondom a JS ismeretével ilyen szinten.
martonx foglalta össze röviden, hogy nyelvi szinten lenne elvárható némi rövidítés és funkcionalitás-bővítés, mert remek, hogy jönnek az új nyelvi feature-ök, de amíg frontenden legalábbis (!) így is library-re szorul az ember a szebb, tömörebb kód érdekében, addig nem okoz akkora felhőtlen örömöt, hogy ezeket is kézhez kapjuk. -
DNReNTi
őstag
Mintha számítana bármit is a jquery nemhasználata. Tipikus premature optimization.
De minek huzzam be ha felesleges? Ez nem optimalizalasi kerdes, hanem, hogy megprobalok e modern eszkozokkel elorefele haladni, vagy 'jovanazugy' hozzaallassal megallok az idoben. De ha ez premature, hat legyen.

-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Wow. Új avatar? Vagy most értél oda rangban? Alig ismerlek meg.

Én a TS-t egyelőre hagyom míg rám nem erőltetik. Maradok ES6+Babel kombónál.
-
DNReNTi
őstag
Hát az Angular Connect közel van, de én sokkalom érte az árát.
Én se saját kasszából szándékozok menni.

-
DNReNTi
őstag
Igaz még nagyon-nagyon odébb van de ngEurope-ra vagy Angular Connect-re megy valaki innen?
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Tehát:
Egy baromi egyszerű példa for ciklusra, bár fordfairlane és éppen ezt írta le, csak én áttettem neked gyakorlatba, ez alapján már egész biztosan mennie kell:for(var i = 0, i < 10, i++) {
console.log(i);
} -
DNReNTi
őstag
Én pontosan ilyet szeretnék, mint itt a Tags. Szóval nem lennének "javascript object" szintű dolgok, maximum "javascript_object". Ugyanígy egy kis X-el amivel törölni lehet, meg kiemelni a már "mentett" taget. Gondolom ez valami okos lib és nem álltak neki maguk lefejleszteni, ilyesmit nem ismertek véletlenül?
Ha jobban megnézed, SO-n is úgy van megoldva ahogy én is írtam, igaz szóközre lenyomásra. Van egy tag-editor osztályú div, abban egy span, és egy input. Itt sem az inputon belül maradnak a tag-ek, csak szépen trükkösen meg van csinálva, hogy úgy tűnjön mintha. Valójában a span-ba kerülnek át space lenyomáskor. JQuery-vel ezt baromi egyszerű megoldani, de még talán plain js-sel sem egy ördöglakat.
(#5859) Sk8erPeter
Jogos.
-
DNReNTi
őstag
Szerintem nem a legjobb a szóközre tenni ilyet, pl egy "javascript objects" tag-et hogy hozol létre?
Én csináltam már, az enter leütésre (és hozzáadás gomb megnyomásra) működött, de nem maradt meg az inputban a szöveg, hanem átkerült alá egy kis boxba. -
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Ha ezzel hosszabb távon tervezel foglalkozni, szerintem hamarabb megtanulsz angolul, minthogy találj egy "teljes JS-t" átfogó tutorialt magyarul.
A professzionális : MDN
A barátságos : [W3S] (minnyán jön Brian és kioszt egy fülest
)De ha lenyitottad volna a topik összefoglalót, az MDN-t már ismernéd, illetve egy halom másik ajánlott olvasmány is szerepel benne. Persze angolul.
Szerk:
(#5735) Zedz
Ettől sokkal jobb: [link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Én erre gondoltam:
object.addEventListener("focusout", myScript); (kicsit ha lejjebb mész az oldalon megtalálod), elvégre a focus out esemény esetén akarja végrehajtani.
Ahan. Nem görgettem le.

-
DNReNTi
őstag
Csak inkább eventListener-rel ne inline.
elem.addEventListener('change', function(){
//feltételvizsgálat, és validáció
}); -
DNReNTi
őstag
Hola,
CKEditor-ral szívok.
Be akarom állítani, hogy ne escape-elje a HTML elemeket és ékezetes karaktereket stb-t, de hiába állítom be a konfigban, b*szik rá.
config.js:
config.entities = false;
config.entities_latin = false;Ha kilogolom a létrehozáskor akkor mindkét tulajdonság true.
Ha létrehozáskor állítom be, akkor rendben van.
CKEDITOR.config.entities = false;
CKEDITOR.config.entities_latin = false;Wtf?!

Nem hiszem hogy ez a normális megoldás. -
DNReNTi
őstag
Ha már úgyis Angular a téma. Nekem egy inkább elméleti/logikai kérdésem lenne:
Pár hete kezdtünk el egy új projektet ami PHP backend (Codeigniter) és Angular frontend-en megy elszeparálva szépen ahogy a nagykönyvben. Ebben a projektben az Angular kísérleti jelleggel van benne, nem vagyok nagy ninja, de így legalább megismerkedem vele én is. Nos a kérdés pedig a tyúk vagy a tojás esete kissé. Hogy a view-kat ne gányoljam össze ezért azokban már csak Angular kifejezéseket használok PHP-t nem, tehát pl egy felhasználói profil megjelenítésekor nem a PHP objektumot jelenítem meg (az nincs is, felesleges lenne), hanem oldalbetöltéskor AJAX lekéri adott felhasználót, majd az Angular írja ki az adatokat. Az Angular modul, a view-al együtt töltődik be, így mindenképpen várni kell az AJAX válaszra, amit jelenleg úgy oldottam meg, hogy megjelenik egy kis betöltés gif, aztán ha megjött az adat, megjelenik helyette a profil. Meg lehet e oldani, szépen, nem hákolva, hogy maga a view csak akkor töltsön be, ha már megvan az AJAX response? Szerintem hülyeség már maga a kérdés is, de inkább megkérdezem mi a helyes eljárás.
-
DNReNTi
őstag
Én codeschool-on néztem meg az ingyenes tutorialokat, az szerintem nagyon jó, alapoktól megy és szájbarágós, példálózós. Bár szerintem te ezen a szinten már túl vagy.
Ha mégsem akkor megéri rászánni az időt, meg lehet érteni belőle a strukturális alapokat. Az offical dokumentáció szvsz egy kalap szar. -
DNReNTi
őstag
Ahoi,
AngularJS kérdés.
Egy új alkalmazást Angularral kezdtem el, kellene bele valamilyen wyswyg editor. Ezzel valakinek tapasztalat? Láttam CK-val egészen könnyen elboldogul, illetve van a textAngular ami kimondottan Angularhoz készült és nagyon lightweight, de nincs benne képfeltöltés (bár lehet ez nem is fog kelleni, még megkérdezem az ügyféléket). Egyéb ötlet?
Köszi! -
DNReNTi
őstag
Ha inputba írod akkor az onchange esemény az ami ezt megoldja neked.
<input type="text" ... onchange="függvény(this)"/>
Az függvény helyére értelemszerűen egy javascript függvényt kell megadni ami feldolgozza azt, hogy ez változott.
A JS függvény paramétere a this ami az inputra mutat és ennek a .value "metódusát" kell meghívni, és ezt egy változóban tárolni pl.:
func(obj){
valami = obj.value;
//ajax kérés helye
}Csak kiegészítésképpen: az inlne event handler-től sokkal szebb (jobb, és általánosabb) egy event listener használata. Szerintem.
Erősítsen meg ebben valaki pls. -
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok!
A következőn töröm a fejem:
Van egy függvényem, aminek a return értéke legyen mondjuk a username változó. Ezt a user nevet én a fv. elején már létrehozom, érték nélkül. Rögtön a létrehozás után egy ajax kéréssel értéket is adok ennek a változónak. A problémám az lenne, hogy a return előbb adja vissza az undefined értéket, mint ahogy az ajax be tudná állítani azt.
Maga az AJAX jQuery útján történik, így egy lehetséges megoldás az async: false beállítása. Csak ekkor a main-thread foglalt lesz, ezért már a böngésző is sír a konzolban. Esetleg tudtok valami megoldást erre?
Szervezd ki az AJAX kérést függvénybe, aztán használd a jQuery when metódust.

-
DNReNTi
őstag
Néha. Igazából nem sokat szoktam foglalkozni vele, az angular-fullstack Yeoman generátorral szoktam indulni és csak minimálisan piszkálom az általa belőtt Expresst.
Amúgy tényleg olyan, mint a Python (vagy a YAML), mert az indentálás számít. Nekem ezzel amúgy nincs bajom, sőt, de mások szoktak viszolyogni

Mondjuk a yaml-tól én is kiszaladok a világból.

-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Kaphat hát. Nekem is van kollégám aki bruttó 800 felett kap, és Debrecenben, nem Budapesten. Nem könnyű ilyen szintre eljutni, kell hozzá egy adag mák is, de el lehet.

Szerk: ja és most lesz teamleader, azzal gondolom meg is lesz a bruttó 1M.
-
DNReNTi
őstag
A foo2() a return utáni enter miatt visszatér a "semmivel" ezért undefined. Egyébként +1 a JetBrainsnek megint, az IDE figyelmeztet a hibára (Unterminated statement + unreachable code).
-
DNReNTi
őstag
Van. Hozzánk nemrég kerestek kimondottan JS programozót. Persze elvárás hogy ismerje az egyéb járulékos dolgokat is, de nem a klasszikus frontend sitebuild a feladata, hanem kliens oldali alkalmazások írása a már meglévő CRM rendszerre.
-
DNReNTi
őstag
Figyi, itt van egy-két egész életszerű kérdés, ahogy elkezdtem végigmenni rajtuk, simán volt köztük olyan, amin megfeküdtem. Pl. ez szerintem egész életszerű:
function foo1()
{
return {
bar: "hello"
};
}
function foo2()
{
return
{
bar: "hello"
};
}Ugyanazt adja-e vissza a két funkció?
Szerk, és a link, ahonnan vettem: [link]
Simán rávágtam volna, hogy ugyan az.

-
DNReNTi
őstag
Ez JS-bol nem 2 perc. Pont ma meselte nekem egy Senior kollegam, akinek nagyon is adok a szavara, hogy a Javascripttel az a "baj", hogy ahhoz, hogy valaki tenyleg penge legyen belole szerinte nagyjabol 2 ev olvasgatas a temaban, es gyakorlas kell. Lehet kicsit tulzott, de szemelyes velemenyem szerint nem tul sokat...
Az tuti. Bár szerencsére nem a nulláról kéne indulni, meg igazából eddig is meg tudtam oldani mindent a témában (google+stackoverflow), de nem biztos hogy mindig a legjobb megoldást választom. Ha eccer annyi időm lesz amennyi nincs, rászánom magam és felhozom a tudást.

-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok.
Az alábbi oldalon nektek megy a java?
[link]Hiába telepítem a java alkalmazást, nem akar menni. Se chrome, se mozilla, se explorer.
Ezt írja:
Nem megfelelő futtatókörnyezet
Ha ezt az oldalt látja, az azt jelenti, böngészője nem, vagy csak részben alkalmas az e-Jelentés rendszer futtatására.
A probléma oka: nincs engedélyezve a JAVA alkalmazások futtatása.
A hiba elhárításához kérjük vegye fel a kapcsolatot számítógépe rendszergazdájával, és kérje meg, engedélyezze az e-Jelentés weblapjáról származó JAVA alkalmazások futtatását.
A Java topikban szerintem több szerencsével járhatsz. fordfairlane válaszára alapozva, valszeg az alkalmazásban nem jó a classpath, de a másik topikban tuti mondanak majd okosabbat.

-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5548
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)