- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Nagy bemutatóra készül az Oppo
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
-
sztanozs
veterán
-
maestro87
őstag
-
martonx
veterán
Csakhogy NewRelic-et tudod kliens oldalon is használni, sourcemap-et is fel tudsz tölteni, és faszán mutatja, még a pontos javascript sort is a sourcemap alapján, ahol valami eltört a böngészőben.
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Szeretnem megoldani, hogy az alkalmazasok UI retegeben keletkezo exception-ok is visszakovethetoek legyenek, illetve akar valami alert is beallithato legyen ha kiugroan magas szamu hiba van. Hogyan lenne a legjobb megoldani azt, hogy barmilyen kivetel kovetkezik be, azt el tudjam kuldeni a szervernek? A barmilyet azert emeltem ki, mert peldaul az aszinkron hivasok hibai le vannak kezelve, nem torik el a UI, de szeretnem, hogy ettol fuggetlenul lassuk ezeket egy naploban es ha kell vissza tudjuk keresni mi tortent. Tapasztalat? Javaslatok? Koszi!
Mi főállásban New Relicet használjuk e célra.
Maszekban meg Azure-ozok, úgyhogy ott Application Insight a hívószó. Így ráadásul nem csak logolódnak a dolgok, de könnyen ki is értékelhető, hogy mikor mi történik, könnyen lehet alerteket definiálni stb... -
tboy93
nagyúr
-
Zedz
addikt
-
fordfairlane
veterán
Látszik, rég nem typescripeztem. Ha "elrontod" az importot, hibát dob?
-
fordfairlane
veterán
-
DNReNTi
őstag
Az a lenyeg, hogy tobb kulonbozo alkalmazas keszul most React-tal, de vannak olyan komponensek (es servcie-ek) amelyek mindegyikben szerepelnek, es emiatt tok jo lenne kiemelni oket egy kulon repoba, amelyet aztan behuzunk a tobbibe mind dependency, tehat mindenhol elerhetoek lennenek. Magyarul ez nem egy alkalmazas hanem egy sajat package, standalone komponensekkel. Na ezt nem tudom ugy forditani TS-bol, hogy mukodjon a projektekkel. ES6-bol fasza.
Update:
Tovabbra is szar, ez a rohadt React szamomra egy atok.
Meg azt is utalom, aki szereti!
-
Zedz
addikt
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
MobX-et hasznal valaki? Azzal szivok, hogy observable array-bol akarok kidobni egy elemet, ami ugye teljesen kezenfekvo lenne:
array.splice(index, 1);es jonapotkivanok. No most ez nem mukodik, nem igazan ertem mi miatt, de olyan mintha nem frissulne a state, mert ha kilogolom, akkor a kivant elemmel rovidebb tombot kapom, de a UI nem frissul, tehat az observer nem veszi eszre a valtozast a tombon. Tovabb furcsitja a helyzetet, hogy a.push(), vagy egy teljesen uj ures tomb hozzarendelese tokeletesen mukodik. Mit kurok el? Nem hiszem hogy ennek nem kellene mukodnie.Megvan. Siman bamba voltam, es az a kontener, aminek azt kellett volna lekezelnie ha a tomb megvaltozik (nem inicializal) az nem volt annotalva observer-nek... Istenem..

Meg mindig ruhellem a React-ot.
-
Zedz
addikt
Nem igazán foglalkoztam ilyennel, de nincs valami előre elkészített boilerplate hozzá? Mondjuk GitHubon, vagy a gyári CLI nem foglalkozott még ilyennel?
-
Jim-Y
veterán
Ez a projekt tobb sebbol is verzik, de ezek nagy resze nem kod related, tehat az egesz hatranyos helyzetbol indul nalam, foleg, hogy szigoru deadline van, es nincs is lazan merve. Mivel ng2-vel mar tobben foglalkoztunk, illetve tobb projekt is fejlesztes alatt van benne, raadasul korabban sima angularjs-t hasznaltunk, esszeru lett volna azzal tovabbmenni. Ha masnem legalabb azert, hogy tartsuk a hataridot.
Most el fog menni bo egy het, mire egyaltalan ralatasunk lesz, hogy hogyan kezdjunk hozza, hogy a vegeredmeny ne csak mukodjon, hanem jo is legyen. No mindegy, meglatjuk mire haladunk, legrosszabb esetben bovul a CV-m par uj buzzword-del.
Jovok majd meg szerintem noob kerdesekkel. Koszi!(#6497) PumpkinSeed
Koszi! Pont ezeket vettem meg, jelenleg az elso porog.
Mondjuk így, ilyen háttérrel tényleg nem célszerű a reactba beleugrani

-
Jim-Y
veterán
Hat szamomra egyelore nem sok minden szol mellette, foleg azert mert eddig kb netto 10 orat foglalkoztam React-tal azt is az elmult ket napban. Egyelore en nem latom, hogy ez racionalis dontes lenne, sokkal inkabb ahogy te is irod: szemelyes preferancia. Itt mondjuk ez is erdekes, mert aki ebben most dontott, soha egy betut nem fog beleirni a kodba.

Most nyomok Udemy-n egy React + Redux treninget, bizom benne hogy okosabb leszek, egyelore a sajat szemelyes preferenciam miatt en egyertelmuen ng2-t valasztottam volna.
Ha ez egy 0-rol induló project ahol még semmi sincs eldöntve akkor mi szól a react ellen azon kívül, hogy nem ismered? A react is van olyan jó, sőt..., mint az angular így nem értem, hogy mi a problémád vele
Mmmint, értem, hogy egy olyan ember döntött aki egy sort sem fog írni stb, de ettől függetlenül a react napjaink vezető frontend framework-e és egy projectnek csak örülnie kéne, hogy ezt használhatja. Lehetne ennél sokkal rosszabb is ha pl vanillajs-el kéne csinálni meg jQueryvel. Szerintem. Félreértés ne essék az angular2 is nagyon jónak tűnik és arra is ugyanezek igazak. -
PumpkinSeed
addikt
Hat szamomra egyelore nem sok minden szol mellette, foleg azert mert eddig kb netto 10 orat foglalkoztam React-tal azt is az elmult ket napban. Egyelore en nem latom, hogy ez racionalis dontes lenne, sokkal inkabb ahogy te is irod: szemelyes preferancia. Itt mondjuk ez is erdekes, mert aki ebben most dontott, soha egy betut nem fog beleirni a kodba.

Most nyomok Udemy-n egy React + Redux treninget, bizom benne hogy okosabb leszek, egyelore a sajat szemelyes preferenciam miatt en egyertelmuen ng2-t valasztottam volna.
-
Jim-Y
veterán
Szerintem a React-hoz is készült már annyi kiegészítő "modul", hogy ma már ha valaki azt mondja, hogy "React" akkor nem az eredeti React V-re kell gondolni, hanem inkább a React MVW-re. Ilyen szempontból az hogy NG2 vagy React az kb személyes preferencia. Nem hiszem, hogy a kolléga bakot lőtt volna, hogy ng2 helyett reactot javasolt csak simán megalapozott vélemény nélkül nem állja meg a helyét, hogy miért kéne reactot használni angular helyett. Pl egy ilyen megalapozott vélemény lehet hogy utána mobilra portolni a React Native miatt egyszerűbb lehet/lenne.
-
PumpkinSeed
addikt
Nem tudom mit takar az az ng2-re tervezve, ezért max csak általánosságban tudok írni róla. Alapból a React view framework, én UI-nek bootstrap-at használtam és ennyi. Ezenkívül gondolom van egy API amin kommunikálnak a szerverrel. Mivel a React önmagában (best practice) nem képes erre ezért szükségetek lesz egy Redux-ra is. Ezt még lehet bolondítani Relay, GraphQL stb dolgokkal, de szvsz totálisan felesleges. Van a Redux amiben nem XMLHttpRequest-et használsz hanem Axios-t ugyanis ebben az esetben promise-t kapsz a Redux action-ben és a Redux-promise segítségével ezt tényleges response alakítod, vagyis a redux alakítja. Alapjában minden npm package-nek megtalálható a React optimalizált változata ami a legtöbb esetben csak egy új Component, szóval használhatod az eredetit is, de érdemesebb a component változatát, pl.: chartjs esetén a react-chartjs-2. Röviden ennyi.
-
PumpkinSeed
addikt
Hat az szivattyu.
Meg akkor az johet szoba, hogy elkezditek a React-s frontend-et, ami fut egy masik szerveren, aztan proxyval ossze lehet huzni oket, mintha egy domain-en mennenek. Nem art ha a ket alkalmazas kinezetre hasonlo, azaz egyforma, igy a felhasznaloknak olyan mintha egy lenne. Ez egy eleg kokany megoldas szerintem, de nalunk is pont fut igy ket app. Sot most jon hozza egy harmadik resz, ami mar Angular2.
Aztan majd huzzuk utana a tobbieket.Nem vettem még meg a jegyet a ProxyParty-ra. Igen ez amúgy így is lenne, de én valami szebb megoldást szeretnék. Illetve kicsit nehezen menne, ugyanis minden service discovery-vel megy szóval legtöbbször ha betolunk egy új dolgot azt automatikusan veszi be az új rendszer, szóval fárasztó lenne minden új dolognál hozzáadni a ProxyPass-t. Muszáj valami megoldásnak lennie, nem hiszem, hogy senki nem szívott még ilyennel.

-
PumpkinSeed
addikt
A kerdes jogos, de lehet valami 3rd party cucc van authentikaciora hasznlava (pl Keycloak), akkor indokolt lehet. Bar akkor is lekommunikalhatna ezt az API kulon, es akkor a frontendnek mar nem kellene kulon meg az auth szervert is hivogatni.
No de a lenyeg:
Gondolom most a frontendet a Symfony futtatja. Ha szep megoldast akartok, szerintem itt a folyamatos atallas nem konnyu, sot... Inkabb az alabbit javasolnam: teljesen uj stand alone frontendet irni, ami mar csak az API-t hivja, a Symfony-s rendszerbe pedig menet kozben folyamatosan kotni be az uj endpointokat. Igy hasznalhato maradna az alkalmazas, es mire elkeszul az uj backend, a hatterben parhuzamosan elkeszul hozza az uj frontend is, raadasul mivel a regi rendszer az uj EP-kat hivja, eleg jol le is lenne tesztelve. Amikor mind az uj API mind az uj frontend keszen van, ki lehet lonni a Symfony-t, es mehet az uj frontend.
Munkaidoben ez egy eleg koltseges megoldas, de elegge "szolgaltatasbiztos".Igazából ez egy microservice rendszer, szóval elég sok minden kis service-kből áll amik RPC-vel meg API-val beszélgetnek. A probléma igazából az, hogy a symfony olyan hatalmas, hogy rengeteg idő teljesen újraírni, és ezért sem akarjuk, de viszont akarunk egy React front-endet. Nem nagyon tudom hogy ezt hogyan lehetne megcsinálni. Az a baj, hogy elindulni se tudok, mert a front-endet úgy akarom megcsinálni, hogy később mobil applikáció is erről menjen.
Lényegében van vagy 30-40 service AWS-n illetve ott van az API Gateway ami összefogja őket egy api-ba, ez az api.domain.com, van az auth.domain.com ami megint 2 service az egyik egy oauth server ami saját készítésű, illetve van egy management része ehol az oauth kliens tudja menedzselni a cuccait. Van még a régi app ami symfony, de azt rengeteg idő lecserélni. Igazából az egy összehányt valami, 300 helyen vannak js fájlok, szóval ezt lehetetlen lecserélni.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
Amiket linkeltem SO-s kérdéseket abban is trueval tér vissza a promise object. Nem tudom segíteni fog-e a false, de ilyen a világon nincs, hogy másoknak megy, nekem nem, pedig faék az egész.

-
Zedz
addikt
A konzol mit ir? Marmint "ok" vagy "taken"? Illetve megint csak tipp, nem e az a baj, hogy mindket esetben resolved lesz a promise? Nem e reject-elni kellene abban az esetben ha nem megfelelo? Egy probat megerhet.

Szerk:
Gyors guglizas utan talaltam meg egy lehetseges okot: Tobb helyen is azt latom, hogy a validator vagy
nullvagy valamilyen objektummal ter vissza, amiben a property ertekefalse, nemtruemint a te esetedben. Tehat lehet jobb lenne aresolve({
'usernameTaken': true
});
helyett:resolve({.
'usernameIsAvailable': false
});De ismet csak tippelgetek.
Jófej az új avatarod, először meg sem ismertelek.

A példákban is mind a 2 rész resolve()-val tér vissza, és kvázi logikus mert ahogy írtad, vagy null vagy egy object kell a validatornak.
Ha hazaérek kipróbálom a false-t, köszi szépen, majd jelzek.

-
Zedz
addikt
Csak tippelem, nem probaltam, de talan azert mert a
getUserNameFromServer()nem egy boolean-nal hanem promise-szal ter vissza. Egyebkent tok fura nekem hogy a service-ben subscribe-olsz az observable-re, en ezt eddig mindig ugy csinaltam, hogy az observable-t adtam vissza. Nem tudom melyik a best ptactice, majd utanaolvasok. -
Zedz
addikt
1 cikk elolvasása után a szervernek csak annyi a dolga, hogy a sum alapján ellenőrzi a requestet?
(#6423) PumpkinSeed: Köszönöm, utána is nézek!

-
DNReNTi
őstag
Furcsa, mert szerintem is mukodnie kellene, bar sose hasznaltam igy, es ezzel eljutunk oda: hogy egyebkent ennek igy mi ertelme? Marmint, a komponensedben rendelkezesre all az egesz Auth osztaly, benne minden user adattal, mi szukseg akkor kiszervezni plusz egy attributumba a felhasznalonevet?
Egyebkent ez lehet (tenyleg csak tipp), valami TS specifikus dolog. Az Auth.userProfile tipusa sima Object, nincs interface vagy valami specifikus osztaly (pl UserProfile osztaly) ami leirna, hogy milyen attributumai vannak, tehat feltetelezheti, hogy nincs username property, es ezt te amugy nem is ellenorzod. Bar ha igy lenne akkor mar szerintem a TSC dobna warning-ot. Egyebkent pont ilyenkor jon jol hogy a TS tipusos, tessek hasznalni, egy userProfile ne legyen mar egy standard osztaly!
Remelem segit megoldani. 
Kicsit gugliztam a temaban, es ugy nez ki (igaz RC4 de) ez alatamasztja azt amit korabban irtam. Demo-t erdemes csekkolni (app/app.component.ts).

"...using dot-notation, causes a TypeScript validation error..."Kis javitas:
Kicsit felreertheto amit ideztem. Tehat ez csak akkor issue ha az adott property vagy annak tipusa nincs deklaralva, egyebkent persze mukodik, sot szvsz szebb dot-notation-t hasznalni a kodban. -
Zedz
addikt
Remek, akkor lehet tudsz segíteni.

Adott 1 komponens és 1 service. A service, ami a userről tárol dolgokat, így néz ki (ami nekünk most fontos):
@Injectable()
export class Auth {
//Store profile object in auth class
userProfile: Object;
constructor() {
// Set userProfile attribute of already saved profile
this.userProfile = JSON.parse(localStorage.getItem('profile'));Ezt a userProfile objectet szeretném felhasználni egy komponensben, aminek a constructora így fest:
constructor(private auth: Auth, private authHttp: AuthHttp, private router: Router) {
this.username = auth.userProfile['username'];
}Kérdés:
A komponens HTML kódjában simán tudok hivatkozni a username-re a következőképp: {{ auth.userProfile.username}}.Akkor a constructorban miért ['username'] módon érem a kívánt értéket?
-
tick
aktív tag
Szia,
Nem teljesen latom at a problemat, de nem e lehet megoldas, hogy a szukseges erteket a root controllerben definialnad, es azt hasznalnad fel a "gyerekekben"? Vagy ez az ertek valtozik minden controllerben? Akkor nincs mese, irni kell ra service-t, es azt hivni valami parameterrel, minden alkalommal. Lehet nem ertem.

Azt hiszem sikerült megoldanom. Félig.
A fő gondom az volt hogy nem tudom lekérni az értékét amíg a login nem történt meg, viszont a login controllere erre pont megfelelt. A sikeres login után, de még a redirect előtt egy plusz lépésként bekerült az API call, plusz az érték rootScopeba való tárolása.
Így most ~100ms-el tovább tart a login, plusz csak re-login után lép érvénybe ha esetleg változna. De szerintem ez belefér. -
Zedz
addikt
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Angular2-t használ már valaki? Úgy értem "prodban" nem csak tesztelgetni, kísérletezgetni? Új projektekhez én már azt szeretném használni "sima" Angular helyett, de nem nagyon tudom eldönteni melyik UI framework-öt válasszam hozzá. A Material2 még eléggé gyerekcipőben van pedig az lenne a legjobb, az ngSemantic szintén, ami talán a legjobbnak tűnik az ngBootstrap, a UI Bootstrap Angular2 átírata Bootstrap 4-el. Jó lenne, de nekem a kinézet kicsit idejét múlt. Egyéb alternatíva? Köszi!Mi át szerettünk volna állni, de a typescript (<2.0.3) nem tudja átfordítani a yield és async/await -et amiből nekünk elég sok van így a frontenden nem tudunk átállni rá. Azt lehetne, hogy .ts --> .es6 --babel--> .es5 de ugy meg sok ideig tart az auto-compile :S Elméletileg 1-2 hónap múlva jön a TS következő verziója amiben már benne lesz majd akkor futunk még egy kört vele.
-
sztanozs
veterán
-
Jim-Y
veterán
Az a baj, hogy a project backend agyon van bonyolítva, szét van vágva egy csomó rétegre (javarészt feleslegesen), és minden API híváshoz hozzá kell csapni egy custom auth headert benne az érvényes tokennel, ha ez nincs, akkor jön a 401. Ezt megkerülni nem opció, ezért farfekvéses ez a gyermek. Nehéz szülés.

-
Jim-Y
veterán
De mi a baj azzal ha a szervered szolgálja ki. Nem értem, hogy mi a baj az api settingsel.
-
Jim-Y
veterán
Angularral használom (használnám), az
apiSettings.urlitt most nem opció, mert custom autentikációs header is hozzá van csapva a requesthez. Az elképzelésem az, hogy ng-change-re lefutna az adott $resource, a keresőszóval és amikor kész (.then()), frissítené a semantic search source tömbjét a kimenttel. Nem tudom ezt hogyan lehetne szépen megcsinálni, de szerintem a vége az lesz, hogy írok rá direktívát.
Ami még csuda érdekes, hogy nem találok opciót arra, hogy a keresés a tömbben ne legyen case-sensitive...
Megnéztem és nem lehet frissíteni a source tömböt mert a search modul amikor inicializálódik akkor $.extend-del lemásolja a bemeneti paramétereket és ezáltal a referencia elveszik tehát az, hogy te pusholsz a resource tömbbe nem fogja frissíteni az eredmény tömböt. Ezt csakis úgy tudod megoldani, ha az opciókat egy REST apival szolgálod ki.
-
Jim-Y
veterán
-
GG888
senior tag
-
PREM1Z
tag
-
fordfairlane
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azért szerintem jelenleg még igen nagy túlzás, hogy a jQuery felett "eljárt a kor".
Egyszerűen még nem tartunk ott, bármennyire is menő lenne, a jQuery-nek az egyik lényege továbbra is megmaradt, vagyis röviden leírni mindazt, amit amúgy hosszabban, de amúgy tényleg megoldhatsz plain JavaScripttel. (A másik lényege persze a cross-browserség megteremtése, de most ettől tekintsünk el, mert nem érdekes a téma szempontjából.) Szerintem igaza van fordfairlane-nek akkor, amikor azt állítja, hogy ezen vacogni felesleges premature optimization. Ahogy haladunk előre, a középkategóriás (vagy akár még az olcsóbb) okostelók is egyre komolyabban vehető processzorokkal vannak felszerelve, úgyhogy szerintem kezd csökkenni a súlya annak is, hogy mobilon mennyire érezhető a jQuery-nélküliség (vagy sem).
Az általad linkelt oldal egy-két példája is mutatja, hogy azért kódszépség tekintetében vannak még mindig bőven különbségek egy rövidebb, beszédesebb kód és egy szószátyárabb, de menőbb (hiszen plain JS) kód között. Meg ott a ZeptoJS és társai, amik az alapvető funkcionalitást tartalmazzák, az is megfontolható lehet, ha a jQuery súlya fájdalmas.
Pont nemrég került elő, hogy korábban írtam saját célokra egy böngészőbővítményt, aminek annak idején az összes kódját plain JS-ben pötyögtem, mert nagyon menőnek éreztem akkor, hogy így minden sallangtól mentes lesz, de 1-2 hete némi agypihentetésnek egy részét átírtam inkább jQuery-re, mert egyszerűen zavart, hogy mindent olyan szószátyár módon kell leírnom.
A kód karbantartását is nehézkesebbnek találtam, pedig nincs gondom a JS ismeretével ilyen szinten.
martonx foglalta össze röviden, hogy nyelvi szinten lenne elvárható némi rövidítés és funkcionalitás-bővítés, mert remek, hogy jönnek az új nyelvi feature-ök, de amíg frontenden legalábbis (!) így is library-re szorul az ember a szebb, tömörebb kód érdekében, addig nem okoz akkora felhőtlen örömöt, hogy ezeket is kézhez kapjuk. -
fordfairlane
veterán
A Jqueryből sok minden át lett emelve a DOM-ba, de amint látható, pl. az AJAX-kezelés még nem az igazi.
-
fordfairlane
veterán
Mintha számítana bármit is a jquery nemhasználata. Tipikus premature optimization.
-
martonx
veterán
Sot ha nem akarsz csak ezert jQuery-t behuzni, es 2016-ra fejlesztesz, akkor meg tudod oldani siman javascriptben is.

Azért ilyenkor látszik, hogy még 2016-ban is mennyi ballaszt van a plain js-ben, noha a helyzet kétségtelenül sokkal jobb, mint mondjuk 2002-ben volt

-
hcl
titán
Sot ha nem akarsz csak ezert jQuery-t behuzni, es 2016-ra fejlesztesz, akkor meg tudod oldani siman javascriptben is.

OK
Szerintem legkorábban hétvégén jutok oda, hogy kipróbáljam 
-
PumpkinSeed
addikt
-
Aureal
őstag
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
-
Jim-Y
veterán
-
Mr Dini
addikt
Tehát:
Egy baromi egyszerű példa for ciklusra, bár fordfairlane és éppen ezt írta le, csak én áttettem neked gyakorlatba, ez alapján már egész biztosan mennie kell:for(var i = 0, i < 10, i++) {
console.log(i);
}Ez oké, a gugli nekem is a barátom!
De nekem ezekre nincs szükségem:
i < 10, i++Mind1, megcsinálom ifbe. Olyan meg csak nem lesz, h az if után is ugyanazt a számot sorsolja ki!

-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha jobban megnézed, SO-n is úgy van megoldva ahogy én is írtam, igaz szóközre lenyomásra. Van egy tag-editor osztályú div, abban egy span, és egy input. Itt sem az inputon belül maradnak a tag-ek, csak szépen trükkösen meg van csinálva, hogy úgy tűnjön mintha. Valójában a span-ba kerülnek át space lenyomáskor. JQuery-vel ezt baromi egyszerű megoldani, de még talán plain js-sel sem egy ördöglakat.
(#5859) Sk8erPeter
Jogos.
Viszont most találtam egy plugint, aminél engedélyezettek a többszavas tagek.

http://bootstrap-tagsinput.github.io/bootstrap-tagsinput/examples/Amúgy az előbb linkelt threadben tényleg brutálsok plugin van, szóval lesz miből válogatni.
(#5861) Zedz : Szívesen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"pl egy "javascript objects" tag-et hogy hozol létre?
"
Igazából a tagek egyszavasak szoktak lenni.
Lásd Stack Overflow (vagy az egész Stack Exchange-família). A szóköz helyett pedig tipikusan kötőjelet használnak (mint ott is).
Egyébként a Space-re kötni a dolgot tényleg nincs értelme, annak van, amit írtál, az Enter-hozzáadós (meg gombra kattintós), meg még a lefelé gomb segítségével lehessen kiválasztani a felajánlott taget.(#5856) Zedz:
Igazából annyi a lényeg, hogy mondjuk legalább 3 karakter begépelése után keyupra kezdj keresgélni az adatbázisban potenciális korábbi lehetőségek után AJAX-szal, ajánld fel a júzernek a potenciális tageket, legyen benne eseménykezelés a fentebb említettekre, a felajánlott tagek elfogadása vagy új létrehozása esetén legyen "egyben", elkülönítve a többitől, egyben lehessen törölni, ahogy Stack Overflow-nál, Space-nél tekintsd úgy, hogy egy tag létrejött (mert egy tag egyszavas), tulajdonképpen ennyi a kliensoldal dolga. Ha a Stack Overflow példáját "lemásolod", az szerintem tök jó, mert az nagyon kényelmes.Jó keresőszavakkal azonnal lehet találni erre is SO-n threadet:
http://stackoverflow.com/questions/519107/jquery-autocomplete-tagging-plug-in-like-stackoverflows-input-tagsSzerk.: heh, most látom a Te hozzászólásodat, hogy pont a Stack Overflow példáját akarod lemásolni, jól teszed.
-
Zedz
addikt
Én pontosan ilyet szeretnék, mint itt a Tags. Szóval nem lennének "javascript object" szintű dolgok, maximum "javascript_object". Ugyanígy egy kis X-el amivel törölni lehet, meg kiemelni a már "mentett" taget. Gondolom ez valami okos lib és nem álltak neki maguk lefejleszteni, ilyesmit nem ismertek véletlenül?
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
Ha ezzel hosszabb távon tervezel foglalkozni, szerintem hamarabb megtanulsz angolul, minthogy találj egy "teljes JS-t" átfogó tutorialt magyarul.
A professzionális : MDN
A barátságos : [W3S] (minnyán jön Brian és kioszt egy fülest
)De ha lenyitottad volna a topik összefoglalót, az MDN-t már ismernéd, illetve egy halom másik ajánlott olvasmány is szerepel benne. Persze angolul.
Szerk:
(#5735) Zedz
Ettől sokkal jobb: [link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem nagyon tudom érteni azokat, akik magyarul akarnak megtanulni programozni. Ha már valaki ilyesmire szánja el magát, az a kis angol sem okozhat nehézséget.

-
PumpkinSeed
addikt
Én erre gondoltam:
object.addEventListener("focusout", myScript); (kicsit ha lejjebb mész az oldalon megtalálod), elvégre a focus out esemény esetén akarja végrehajtani.
-
inf3rno
nagyúr
Ahoi,
AngularJS kérdés.
Egy új alkalmazást Angularral kezdtem el, kellene bele valamilyen wyswyg editor. Ezzel valakinek tapasztalat? Láttam CK-val egészen könnyen elboldogul, illetve van a textAngular ami kimondottan Angularhoz készült és nagyon lightweight, de nincs benne képfeltöltés (bár lehet ez nem is fog kelleni, még megkérdezem az ügyféléket). Egyéb ötlet?
Köszi!Van még egy rakás másik editor is [link] pl aloha egész jónak tűnik, CK sem rossz egyébként. Ezeknél legtöbbször ott szokott a gond kezdődni, amikor egyedi dolgokat akarsz beletenni valamilyen pluginnel. Ha semmi ilyesmi nem kell, akkor bármelyik jó. Ha később kell, akkor meg még mindig kicserélheted. Van itt directive alohára: [link] meg ck-ra is [link] [link]
-
inf3rno
nagyúr
-
Zedz
addikt
-
petymeg
addikt
Azért ide írtam, mert olyasmit olvastam, hogy a javascript nincs bekapcsolva és azért nem megy, de lehet, h félreértettem vmit. Nem vagyok szakember, csak átlag user.
Lényeg, hogy mikor feltelepítem a java-t és újraindítom a böngészőt és a honlapot fel kellene dobnia egy ablakot amin a java futattását kell engedélyezni. Na idáig el sem jut, nem dob fel semmit. -
fordfairlane
veterán
Nem a kezdőkkel van a baj, hanem az értetlenekkel, akik huszadjára sem fogják fel a mondanivaló lényegét.
-
Zedz
addikt
Hmm érdekes. Kíváncsiságból lehet szétnézek, mert eddig így külön még nem kerestem rá.

(#5127) Sk8erPeter: Én inkább megvártam mi lesz a vége.
Gondoltam, hogy valamiért nem egyenlő, de nem tudtam rájönni miért. -
fordfairlane
veterán
A JS-ben a function-object-prototype hármas működésének megértése a kulcs a haladó szinthez. Ha azt megérted, akkor a többi menni fog.
-
Jim-Y
veterán
Ez JS-bol nem 2 perc. Pont ma meselte nekem egy Senior kollegam, akinek nagyon is adok a szavara, hogy a Javascripttel az a "baj", hogy ahhoz, hogy valaki tenyleg penge legyen belole szerinte nagyjabol 2 ev olvasgatas a temaban, es gyakorlas kell. Lehet kicsit tulzott, de szemelyes velemenyem szerint nem tul sokat...
-
martonx
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
Hola,
Elkezdtem ismerkedni az frontend zsír új "koronázatlan királyával", az egekig magasztalt, és széthype-olt Angularjs-el. Na most vagy én nézek sz*r példákat és tutorialokat, vagy ebben semmi különleges nincs.
Esetleg van e közöttünk aki használ Angulart és azt tudja mondani, hogy csak láma vagyok foglalkozzak vele majd rájövök milyen jó, vagy jól látom, hogy ennek nagyobb a füstje mint a lángja?
-
martonx
veterán
Hola,
Elkezdtem ismerkedni az frontend zsír új "koronázatlan királyával", az egekig magasztalt, és széthype-olt Angularjs-el. Na most vagy én nézek sz*r példákat és tutorialokat, vagy ebben semmi különleges nincs.
Esetleg van e közöttünk aki használ Angulart és azt tudja mondani, hogy csak láma vagyok foglalkozzak vele majd rájövök milyen jó, vagy jól látom, hogy ennek nagyobb a füstje mint a lángja?Szvsz az Angular tényleg szét van hypeolva, én személy szerint a knockoutjs-re esküszök, de ízlések és pofonok.
Márészt ha a kérdésed inkább arra irányult, hogy mi a pláne ezekben az MVW (Model-View-Whatever) frameworkökben, akkor ezeknek szvsz nagyon is van létjogosultságuk. -
Sk8erPeter
nagyúr
Így is újból és újból érkeznek kérdések Javával kapcsolatban ide, most még a Javás gőzölgő csésze meg is erősíti a tévhitet, hogy ugyanaz a kettő, pedig az első mondat az összefoglalóban az, hogy nem összekeverendő.

-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Zedz
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Arc Raiders
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem nagyon értem a javascript-et. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Erősítsen meg ebben valaki pls.