- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Ha már feljött a window load event témája:
Az oldalamon infinite scroll-lal töltöm be a tartalmat. Egyetlen egy oldal, ahol görgetéssel jön az újabb és újabb tartalom.
Amikor betölt az oldal, ott meg tudom jeleníteni a töltő ikont addig, amíg az oldal teljesen be nem tölt.
document.readyState === "complete" vagy akár a window.onload is. (A logból és a leírásból látom, hogy a window.onload adja a pontosabb állapotot, de ez mindegy is most.)document.onreadystatechange = function() {
if (document.readyState !== "complete") {
spinnerShowHideToggle("spinnerShow");
} else {
spinnerShowHideToggle("spinnerHide");
}
};
A gondom az, hogy mivel ugye az oldal maga már betöltött, ezért ahogy folyamatosan fűzöm hozzá az újabb és újabb tartalmakat, az már nem számít bele az oldal betöltésébe, így a fentieket egyáltalán nem triggereli.
Hogyan tudom az így pluszban hozzá fűzött tartalmaknál is megjeleníteni a töltő ikont addig, amíg az elemekhez tartozó képeket be nem tölti teljesen?
Van egy sablon html feed_item, azt tölti fel a szükséges adatokkal minden új elemnél újra és újra. Ezeket az img tageket kellene valahogy figyelnem? Vagy mi ennek a jó módja?
Vagy van valami event, amit lehetne figyelni?Köszi!
-
lanszelot
addikt
nem úgy olvasom ki, hanme így
/2(8)
ennek a matematikában semmi értelme, nem is matematikában néztem
semmit írtam nem nullát, a kettő nem ugyanaz
program nyelven a /2(8) fogalmam sincs miért 4
(8)/2 ennek mind a program nyelven, mind a matematikában lenne értelme, és mindkét esetben 4 lenne
Ezért kérdeztem, hogy az miért 4? -
BigBlackDog
veterán
+ többiek:
Köszönöm a válaszokat. Igen, még nincs tapasztalat TS-el egyelőre. Jelenlegi állás szerint több fájl is lesz, egymásra való hivatkozással. Így akkor marad valami module bundler. Akkor
#8111K1nG HuNp: Olyan szemptonból írtam, hogy azért mégiscsak van interface, class, meg öröklés, szemben egy pure JS környezettel (+típusosság). Azzal már tisztába kerültem, hogy végül ugyanúgy JSre fordul az egész és a validáció is csak fordítási idejű.
-
estro
csendes tag
pár észrevétel:
- validációt érdemes tenni az input mezőre (minimum a BE oldalon legyen validálva)
- egy json error message hibaüzenetet nem jó practice input mezőbe beletenni
- resteknél a hibakezelés hiányzik
- cssben az !important használatát kerülni kellene
- "field" nevű class-t ne rakj egy egész div blockra
Jobb felhasználó élmény lenne ha animálódna a toggle. -
togvau
senior tag
Meg azok szokták fikázni, akik használtak már eleget normális nyelveket, és azok tartják jónak a JS-t akik csak "láttak" mást, tanulmányaik során, mert kötelező volt.
Egyébként igen, állítólag sajtreszelővel is lehet... csak nem valami élvezetesNa olyan a JS a rendesen kivitelezett nyelvekhez képest. Vagy másik példával, mintha egy űrhajóból egy rozoga permetező kisgépbe ülnél. Amúgy tesója a LUA.
Próbáltam dartot is, de sajnos vannak projekt követelmények, korlátok. Szerinted különben hozzányúlnék a JS-hez? Nem, már 12 éve is a pokolba kívántam, lesújtott, hogy így elharapódzott ez a rákfene.
Igen, a dart IS sokkal jobban összerakott nyelv, remélem elterjed, de jobb lenne ha a WASM terjedne, aztán nem lenne nyelvi kényszer, lehetne válogatni.Miben lehetne jobb a JS ? Mindenben, főleg alapjaiban, struktúráiban, mindenben, hisz az egyetlen dolog amiben jó: támogatják a böngészők. De sajnos alapjaiban nem tud jobb lenni, mert akkor a visszafelé kompatibilitás bukta...
-
martonx
veterán
Pedig hidd el, valahogy azt a rengeteg webáruházas vásárlást el kell tudniuk juttatni az áruházaknak a megrendelőkhöz, és napi több százas megrendelés számoknál már senki nem adminisztrátorokkal viteti fel a csomagokat a futár cégek rendszereibe. A GLS-t épp csak azért hoztam fel példának, mert rohadtuk büszkék az annyira új, hogy még csak teszt fázisban lévő, szerintük, hiper-szuper modern API-jukra
ó, most ezt így megint leírtam, megint össze kell kaparnom magam, hogy folytatni tudjam. Vitázhatunk mi itt GraphQL-ről, hogy csak pici előrelépés és az is csak marginális esetekben, vagy evolúciós lépés, és nélküle már API-t írni sem érdemes, miközben a világ 99%-ban a GLS-hez hasonló cégekből áll, akik simán 15-25 év lemaradásban vannak minden téren. GLS most épp az új rendszerével a 25 éves lemaradását dolgozza le csak 15 éves lemaradásra.
Egészen elképesztő, amit európa legnagyobb csomagküldő szolgálata, API, meg úgy általában IT részen művel.
A csomagpontos térkép integrációjuk is megér egy misét, ES5-ös jquerystől, meg global namespace-estől... Komolyan ennél még az is jobb lenne, ha iframe-et adnának, és leírnák, hogy mi az az egy postmessage event, amire fel kell íratkozni a csomagpont kiválasztásához.
Én konkrétan úgy integráltam a csomagpontjukat, hogy néhol bizony bele kellett nyúlnom a forráskódjukba, és mi magunk hostoljuk a kódot, pedig ez így nem túl szabályos, ahogy arról se értesülünk, ha közben kiadnának új verziót (mondjuk tekintve, hogy ránézésre 10 éve nem nyúltak a js-ükhöz, ettől félek a legkevésbé). -
-
K1nG HuNp
őstag
Ha mar megmutatjuk mi anti-pattern akkor ne mas anti-patternekkel tegyuk
Nem egy input vagy egy gomb dönti el magáról, hogy mennyi space van maga körül, mert így sosem lesz újra felhasználható a komponens. Az inline stylekkel ugyszint semmi baj nincs, objektiven gyorsabb egy weboldal betoltese ahol nem egy bazinagy css fajlban szerepel minden, de továbbmegyek, a legtobb css-in-js solutin is "inline" style attributumokkent irodik es run/build-time valik style tagekke.
-
btz
addikt
Üdv!
Állásinterjúra szerencsére nem kell mennem ezzel, mert van jelenleg (nem programozás). Csak saját jellegű projektekhez van szükségem némi Javascript tudásra (aztán ki tudja, hogy később hol veszem hasznát még)
Ettől függetlenül köszi az építő jellegű kritikát és tanácsokat -
hiperFizikus
senior tag
-
I02S3F
addikt
Nagyon off: Szerintem erős egyszerűsítés következménye az a kijelentés, hogy ez "nem nehéz", mert ez függ a korábbi tapasztalatoktól, hogy milyen nyelvekkel mennyit foglalkoztál, milyen terméket állítottál elő, mire használtad. Nem azt mondom, hogy amit írok ne tudnád, csak azt, hogy a "nehéz" - "nem nehéz" tapasztalás mögött számítanak a körülmények és felesleges egymás megállapításait kétségbe vonnuk (nem azt mondom, hogy te ezt teszed!). Szerintem nagyon is van helye a különböző véleményeknek. Csak bele kellene kérdeznünk ilyenkor a részletekbe.
-
bandi0000
nagyúr
legegyszerűbb így elképzelni: gyári ha kitörlöd a desserts értékadását, akkor kb azt éred el, mintha nem jött volna meg az adat szerverről, és meghívja az üres tömbre a slice metódust, ami hibát dob rögtön
Nyilván én ezt megoldottam így, hogy a subscrible alá behúztam a slice-os sort, és akkor csak azután futna le, miután megjön az adat, de ez azért nem hiszem, hogy a legjobb megoldás
-
bandi0000
nagyúr
Lehet elbeszélünk egymás mellett, ngFort használtam én is, itt még nem probléma , mert akkor dobálja ki az adatokat amikor megérkezik, csak akkor van baj pl, ha valamilyen szűrőt használnék, és ebben az esetben nem közvetlen a lekért adatokat jelenítem meg, hanem egy másik változóba belerakom az eredeti adatot, és azt aggregálom, ebben az esetben, ha a subscribe-n kívülre rakom az új változó értékadását, akkor hibát fog dobni, mivel bele akarja rakni az adatot, de az még nincs itt
A fentebb linkelt resolve jónak tűnik, mert pont azt csinálja, csak ahogy látom, azt minden componensre meg kell csinálni egyénileg
-
bandi0000
nagyúr
Áhh köszi, és annak mi lenne a módja, hogy csak akkor töltsön be a template, ha megjött az adat? Sima ngIf-el oldjam meg, vagy más a módi erre?
Amit még hirtelen nem találok, hogy miként kellene megoldanom ha a hirdetéseket nem táblázatban, hanem listában vagy akármiben tárolnám, és szeretném használni a paginator-t?
Inkább úgy kérdezem, hogy nekem kellene lekezelni, hogy ha lapoz a felhasználó, akkor az ngFor a következő 10-et rakja ki?Mert táblázatokra tök jó példákat találtam, ahol meg van oldva a lapozás egyszerűen, de listára nem találok hasonlót
-
Zedz
addikt
-
topjoyy
tag
Erre gondoltam. Ez nem jQuery?
const btn = document.querySelector('.btn__change-bgColor');
const target = document.querySelector('.target-wrapper');A kattintósnál meg azt értem, hogy van egy gomb és ha rákattintok elsőre, akkor legyen mondjuk piros, ha rákattintok másodjára legyen mondjuk nagyobb és így tovább.
-
DNReNTi
őstag
Gondolom a function fuggveny az azt jelenti hogy egy darab fuggveny. Vagyis gondolom.
function setRandomColor() {
$("#colorpad").css("background-color", function(){
var letters = '0123456789ABCDEF';
var color = '#';
for (var i = 0; i < 6; i++) {
color += letters[Math.floor(Math.random() * 16)];
}
return color;
});
} -
Zedz
addikt
Köszi, megnézem.
(#6759) martonx
http://cryto.net/~joepie91/blog/2016/06/13/stop-using-jwt-for-sessions/ -
martonx
veterán
Igen a téma érdekes, pláne JavaScript vonatkozásában. Véleményem szerint már a felvetése is hülyeség (pláne js vonatkozásában). Ha meg weben akar az ember pénzt keresni, akkor olyat kell letenni az asztalra, amivel ténylegesen értéket teremtünk, ergo egyrészt szívesen fizetnek érte (akkor is ha lophatnák, vagy olyan látogatottságot érünk el vele, hogy van értelme donate-el, netán reklámokkal bepróbálkozni mint pl. jsfiddle), vagy pedig olyan komplexitású, hogy lophatják, de hasznosítani úgy se tudják érdemi support nélkül (lásd kendo UI, meg különböző enterprise frameworkök).
-
martonx
veterán
-
hiperFizikus
senior tag
Természetesen tudom, hogy a html, htm, mht nem JS, de ezekben van JS, és a problémám a JS-ből fakad!!!
Pl. én a mht-ben nem tudom megnézni a JS-et. ěs nem az érdekell, hogy a bögésző gátolja-e a sokszorozást, hanem az hogy az operációs rendszer gátolja-e az JS-es pl. mht sokszorozódását??? Aztán ciki lenne, ha evvel a problémmámmal ide-oda kellene ugrálnom a topikok közt!!! -
maestro87
őstag
Akkor itt egy ilyen oldal ami ezeket a tagokat tartalmazza:
<meta property="og:site_name" content="www.banggood.com"/>
<meta property="og:description" content="Only US$14.44, buy best ANENG AN8002 Digital True RMS 6000 Counts Multimeter AC/DC Current Voltage Frequency Resistance Temperature Tester ℃/℉ sale online store at wholesale price.US/EU warehouse."/>
<meta property="og:type" content="product">
<meta property="og:title" content="ANENG AN8002 Digital True RMS 6000 Counts Multimeter AC/DC Current Voltage Frequency Resistance Temperature Tester ℃/℉">
<meta property="og:url" content="https://www.banggood.com/ANENG-AN8002-Digital-Ture-RMS-Multimeter-ACDC-Current-Voltage-Frequency-Resistance-Temp-Tester-p-1145700.html">
<meta property="og:image" content="https://img.banggood.com/thumb/view/oaupload/banggood/images/F4/8C/36c71d9d-edb6-402a-abf7-419251b4a5c6.jpg">Ezekből szeretném kinyerni a "content"-et.
De most meg csináltam string-es műveletekkel, ami működik ugyan, csak ha van erre valami beépített függvény, azért mégis jobb lenne azt használni.
function openGraph(url, type)
{
var response = UrlFetchApp.fetch(url);
var content = response.getContentText();
var preString = '<meta property="og:'+type+'" content="';
var searchString = '"';
var preIndex = content.indexOf(preString)+preString.length;
var searchIndex = preIndex + content.substring(preIndex).indexOf(searchString);
return content.substring(preIndex, searchIndex);
}
//eredmények kiíratása:
function onEdit()
{
var ss = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet();
var sh = ss.getActiveSheet();
var url = "https://www.banggood.com/ANENG-AN8002-Digital-Ture-RMS-Multimeter-ACDC-Current-Voltage-Frequency-Resistance-Temp-Tester-p-1145700.html";
Logger.log(openGraph(url, 'site_name'));
Logger.log(openGraph(url, 'description'));
Logger.log(openGraph(url, 'type'));
Logger.log(openGraph(url, 'title'));
Logger.log(openGraph(url, 'url'));
Logger.log(openGraph(url, 'image'));
}Illetve az a baj még ezzel, hogy ha a webfejlesztő egy szóközzel többet tesz valahová (mint itt a
site_name"
és a"content
között), akkor már nem működik jól.
Szóval ezen adatok kinyerésére nincs valami atom biztosan működő beépített függvény?A Google Script amúgy Javascript alapú (pl. google táblázatot lehet vele okosítani), de úgy néz ki, hogy vannak olyan JS utasítások amit vagy nem ismer, vagy csak én használom rosszul őket.
-
martonx
veterán
Asp.Net Core óta Asp.Net Core-al is lehet faék REST API-kat csinálni. Egy rakás ilyen micro servicem fut AWS Lambdában
A példáid teljesen jók, én viszont visszább lépénék párat. Először ES6-ot, (ES7-et) tanulnám, nagy hangsúlyt fektetve az npm-re (esetleg webpack, netán gulp). Ezekhez én még szerver oldalt se csinálnék, egy szimpla VS Code és npm light-server-el hostolnálm. Amikor ezek készség szinten mennek, akkor van értelme bármilyen értelmesebb szerver oldalt alájuk tenni.
-
Jim-Y
veterán
module.exports = [
// ========== CREATE ==========
{
path: '/api-endpoint',
method: 'post',
controller: 'api-endpoint-controller',
action: 'doSomething',
params: {
id: 'number',
name: 'string',
etc...
}
}
];module.exports.queryParamsValidator = function(types) {
return function (request, next) {
for ({ key, value } in request.queryParams) {
if (types[key] && !isTypeEquals(types[key], value)) {
return this.throw(403);
}
}
next();
}
}Persze ez nem egy mukodo kod, csak egy pszeudokod, de hatha segit.
-
Jim-Y
veterán
Ja igen, még annyit azért leírnék, ha megengeditek, hogy egyáltalán miért volt ez a problémám és miért nem máshogy próbáltam megoldani. Azért kellett streamet használni, mert igazán nagy fájlokat is képesnek kell lenni feldolgozni, igazán nagy file alatt 1,2 gigabájtos csv-t értek több millió sorral. Na most egy általános fájl feltöltésnél ez nem jön elő mert ritkán kell ilyen nagy fájlt feltölteni/feldolgozni. Ott ugy működik, hogy feltöltöd backendre, ott van memóriában az egész fájl (/tmp/akarmi) aztán csinálsz vele amit akarsz. Csakhogy, ez egy backend workerben fog futni ami jó eséllyel egy heroku dyno-t jelent production-ben ahol limitált a memória és/vagy nagyon drága ha több memória kell ezért egész egyszerűen nem fér bele a fájl a memóriába ezért kell stremelve beolvasni és streamelve kiírni az adatbázisba.
Ezt azért írom le, hogy ha esetleg más is találkozik ilyen kihívással akkor ez egy lehetséges megoldása a dolognak, nem mondom hogy a legjobb, vagy, hogy jó, csak, hogy egy
-
Jim-Y
veterán
Ha esetleg valakit érdekel, megoldottam a problémát pár napnyi keresés után
Link a megoldáshoz (github)
-
PumpkinSeed
addikt
Nem tudom igazából, hogy a js memória foglalása hogy működik de így mivel a chunk csak függvény scope-n jön létre így talán nem lesz tele. De őszintén megmondva fogalmam sincs.
var fs = require('fs');
var readableStream = fs.createReadStream('file.txt');
readableStream.on('data', function(chunk) {
handler(chunk);
});
// Optional
readableStream.on('end', function() {
console.log("finish");
});Amúgy AWS Lambda-ba lesz?
-
PumpkinSeed
addikt
Értem, viszont ezzel a pipe-al az a baj, hogy azért lett létrehozva, hogy úgy kezeld le a folyamat, hogy mindent ő csinál meg, szóval anélkül, hogy te menedzseled a folyamatot. Viszont ha valami ilyesmit használsz akkor minden chunk esetén te kezeled le, hogy mi történjen vele.
var fs = require('fs');
var readableStream = fs.createReadStream('file.txt');
var data = '';
var chunk;
readableStream.on('readable', function() {
while ((chunk=readableStream.read()) != null) {
data += chunk;
}
});
readableStream.on('end', function() {
console.log(data)
});Lehet, hogy ez nem pont az amit te keresel.
-
DNReNTi
őstag
Ez a projekt tobb sebbol is verzik, de ezek nagy resze nem kod related, tehat az egesz hatranyos helyzetbol indul nalam, foleg, hogy szigoru deadline van, es nincs is lazan merve. Mivel ng2-vel mar tobben foglalkoztunk, illetve tobb projekt is fejlesztes alatt van benne, raadasul korabban sima angularjs-t hasznaltunk, esszeru lett volna azzal tovabbmenni. Ha masnem legalabb azert, hogy tartsuk a hataridot.
Most el fog menni bo egy het, mire egyaltalan ralatasunk lesz, hogy hogyan kezdjunk hozza, hogy a vegeredmeny ne csak mukodjon, hanem jo is legyen. No mindegy, meglatjuk mire haladunk, legrosszabb esetben bovul a CV-m par uj buzzword-del.
Jovok majd meg szerintem noob kerdesekkel. Koszi!
(#6497) PumpkinSeed
Koszi! Pont ezeket vettem meg, jelenleg az elso porog. -
Zedz
addikt
Nekem mondjuk az nem annyira tetszik, hogy alapvetően ahogy írták egy UI builderről van szó, aminek tényleg megfelel, majd azért kapott egy okádék mód kinéző routert, meg egy rakat apró dolgot még ezek mellé. Működik, meg tud szép lenni, de az NG2 már a tervezőasztaltól úgy készült, hogy akkor ez SPA-kat hivatott működtetni, a lehető legátláthatóbb módon. React szvsz azért vezető, mert ez volt az első és a hype is hatalmas volt körülötte. Szvsz a Vue is oda-vissza pofozza.
És igazából itt jön képbe a preferencia kérdése: az ng2 fogja az ember kezét, a react ezzel a sok mindennel annyira nem, kicsit több hackelésbe kerül.
Fun fact: mostanában kezd divat lenni ez is.
-
DNReNTi
őstag
Hat szamomra egyelore nem sok minden szol mellette, foleg azert mert eddig kb netto 10 orat foglalkoztam React-tal azt is az elmult ket napban. Egyelore en nem latom, hogy ez racionalis dontes lenne, sokkal inkabb ahogy te is irod: szemelyes preferancia. Itt mondjuk ez is erdekes, mert aki ebben most dontott, soha egy betut nem fog beleirni a kodba.
Most nyomok Udemy-n egy React + Redux treninget, bizom benne hogy okosabb leszek, egyelore a sajat szemelyes preferenciam miatt en egyertelmuen ng2-t valasztottam volna.
-
-
Azt szeretném elérni, hogy ha bárhol kiadom a kódban a
getPage('http://urlcím');
-et, akkor a DATA globális változóban ott legyen az adott oldal forráskódja.Pl xhr, ami régen használtam, viszont gondolom node js-nél a CORS miatt nem megy:
var DATA = '';
function getPage(url){
http = new XMLHttpRequest();
http.open("GET",url, false);
http.send();
DATA = http.responseText;
} -
Aureal
őstag
JS, CSS, HTML az megy adott szinten, csak a többi fehér folt (egyenlőre).
Amúgy kösz a magyarázatokat!
(#6251) DNReNTi szintén kösz!Sajnos az van hogy a jelentkező hétköznapi problémák mindig oda visznek, hogy kéne tudni adott szinten programozni mondjuk C-ben, PHP-ben stb. is akkor már... Az meg rántja magával a többi kapcsolódó területet és kis túlzással sarkítva hiába csak "egy szöget akar az ember beverni", tanuljon meg 4-5 szoftveres területet is mert vagy egymásra épülnek a dolgok feljebbi szinteken, vagy pedig A dolog lefed valami részterületet ugyan, de B-re már nem alkalmazható. A dolgok így maguktól egyre bonyolultabbakká válnak, mint sem egyszerűsödnének, vagy ahhoz képest bonyolultabbak, mint ahogy le szerettük volna egyszerűsíteni.
Oké, a programozás egy szakma, de nem kell feltétlen mindenkinek programozó matematikussá képezni magát, ha csak alap szinten érdeklődik ilyesmik iránt. (Ezt csak úgy megjegyeztem tét nélkül most...)Kis lábjegyzetként ehhez: Sokan vannak akiknek csak mondjuk az érettségi miatt suliban kell a 2-es számrendszer elmélete, meg hogy fogalmuk legyen minimális szinten, ami mára lassan alapműveltségi kérdés lesz, hogy mi az a ciklus, algoritmus, tömb stb. Én a szomszéd gyereken látom, neki is erre teljesen jó és kéznél levő a JS egyszerű mivolta miatt egy böngészőben elfuttathatóan, hogy lássa, gyakoroljon magának, fedezze fel a gépi logikát nagyon alap szinten, meg kicsit értsen a webprogramozáshoz annyira, hogy egy beágyazott videot le tudjon szedni vagy a forráskódból kiásni magának. Felesleges lenne ezen felül C# fejlesztőkörnyezetet felraknia (vagy megvennie), ha úgy sem készül szoftvermérnöknek, de ha valami egyedi dologra el kéne készíteni egy GUI-s EXE-t, akkor sokan falba ütköznének. Szóval nehéz ezekről általánosan beszélni probléma szinten szvsz...
-
Jim-Y
veterán
Na, csak így ide hányni ezt a kódot tőlem nem sok értelme volt, ennél sokkal több magyarázatot akartam írni, csak közben indulnom kellett. Ha mást nem akkor annyit vegyél át belőle hogy a tanulasnal már input mezobol tudod bekerni az adatokat és nem prompt - al . ☺️ egyébként meg sok érdekes, fontos alapvető dolog lenne ebben a kis kodreszletben is amiről érdemes lenne beszélni, de a többiektől tuti megkapnam hogy kezdorol beszélünk akinek az alapokkal kéne kezdenie amivel ebben az esetben egyet is értenék. Azért ha van kérdés akkor tedd fel nyugodtan 😜
-
-
-
DNReNTi
őstag
Az a baj, hogy a project backend agyon van bonyolítva, szét van vágva egy csomó rétegre (javarészt feleslegesen), és minden API híváshoz hozzá kell csapni egy custom auth headert benne az érvényes tokennel, ha ez nincs, akkor jön a 401. Ezt megkerülni nem opció, ezért farfekvéses ez a gyermek. Nehéz szülés.
-
DNReNTi
őstag
Angularral használom (használnám), az
apiSettings.url
itt most nem opció, mert custom autentikációs header is hozzá van csapva a requesthez. Az elképzelésem az, hogy ng-change-re lefutna az adott $resource, a keresőszóval és amikor kész (.then()
), frissítené a semantic search source tömbjét a kimenttel. Nem tudom ezt hogyan lehetne szépen megcsinálni, de szerintem a vége az lesz, hogy írok rá direktívát.Ami még csuda érdekes, hogy nem találok opciót arra, hogy a keresés a tömbben ne legyen case-sensitive...
-
Köszi!
Mivel most nem vagyok gépközelben,így beléptem a szerverre, amin volt valami ősrégen magamnak fordított node. Simán felment a browserify, majd ez a batár nagy kód is legenerálódott, azaz elvileg minden ok lett.
Próbáltam berakni és lefuttatni mobilon, de semmi... Bár lehet, hogy azért, mert a console.log helyett alertet kéne használni az eredeti szkriptben is és úgy konvertálni. Bár belenéztem a generált kód elejébe és ott megmaradt a http = require('http'), ami node specifikus... Lehet, hogy ez a gond?
Örök hálám az eddigiekért!
-
Ismerem a pythonos webszervert. De python 3.x-nél már nem SimpleHTTP.
Na, közben toltam alá egy atw-s webszervert, meg a python webszerverrel is próbáltam, de ezt dobja az FF:
22:07:58.303 Cross-Origin kérés blokkolva: Az azonos eredet házirend nem engedélyezi a távoli erőforrás olvasását innen: http://[...]. (Ok: Az „Access-Control-Allow-Origin” CORS fejléc hiányzik).1(ismeretlen)
Esetleg php-val meg lehetne oldani? Vagy a node js-t tudom futtatni sima apache webszerveren?
Köszi a példát! Van még mit tanulnom...
-
Csináltam hozzá egy html részt is, igen. Tehát egy html fájlként, ahol a headben van <script>-ként a JS, majd egy buttonnal futtatom a function-t onClick-kel.
Ja és Firefoxot használtam. Egyébként nekem nagyon tetszik a végeredmény, szóval ha webszerveren is lehetne futtatni, akkor az nagyon jó lenne!
Ezt használom egyébként jelenleg:
var DATA = '';
function getPage(url){
var http = new XMLHttpRequest();
http.open("GET", url, true);
http.send();
DATA = http.responseText;
} -
-
-
Nah, megvan!
Az volt, amit gondoltam. A for előtt létre kell hozni a változót (a StorageList-et), sztringként.
Egyébként direkt kezdődik 1-től az i, mivel a nulladik elem nem egy link, hanem az első link előtti rész. És mivel arra nincs szükségem, így láttam legegyszerűbbnek a 0-ik elem kikerülését.
Mondjuk a length meg asszem mindig 1-gyel többet ad vissza, mivel a nulladikat 1-nek számítja. Szóval lehet, h a for ciklusban a Storages.length-ből kivonok egyet.
Köszönöm még egyszer a segítséget!
-
Nem. Ha ezt a 2 módot használom, akkor nem jut el a kód a végéig (az alertig). Ha =-et teszek oda és nem használom a másik megoldást, akkor megy, de ugye csak az utolsót dobja ki az alert logikusan, hiszen ilyenkor nem hozzáadja, hanem lecseréli.
Lehet, hogy előtte egy var StorageList = '' kéne?
De kipróbálom ezt is, köszönöm!
Szerk.: kipróbáltam, de unexpected token >-ot dob... Ez valami JQuery-s cucc? Mert csak sima JS-em van...
-
Sk8erPeter
nagyúr
fordfairlane-nel értek egyet, ezek a kulcsszavak egy kezdőt szerintem is inkább elrettentenek, mint kedvcsinálónak számítanak, elkezd ezekre guglizni, és akkora zsongás lesz a fejében (mondjuk már eleve a kulcsszavaktól is), hogy lehet, hogy azt fogja érezni, hogy ezt inkább hagyjuk (jó, mondjuk egy komoly elhivatottság eleve kell a minőségi programozáshoz). Az általad felsoroltak közül van olyan, amikről nekem is csak felületes tudásom van, már ha annak nevezhető, igaz, most épp nem a webfejlesztés van terítéken esetemben, hanem csak hobbi, de azért le tudok ülni megoldani egy JavaScriptes feladatot, gondolom azért ez csak lejött.
Először tényleg angolul kell megtanulnia (ezt Te is írtad), aztán programozói alapszemléletet elsajátítani (nem biztos, hogy JavaScripten keresztül kellene, de fogalmam sincs, mi a leginkább működő módszer, pl. a C nyelv kezdésnek kissé erős lehet, mégis pl. BME-n ezt nyomatják elsőre), majd tök alapvető dolgokkal megismerkedni a JavaScripten belül - pl. épp azt, hogy mi is az a DOM, milyen módon tudja alapszinten manipulálni a HTML-elemeket, stb. Eleinte nem szükséges minden olyan ismeret, ami a pár-/sokéves tapasztalatból neked kapásból előugrik. Legyen némi sikerélménye, amiből tovább építkezhet (ami azt hiszem, nagyon fontos ahhoz, hogy legyen kedve folytatni). Amikor kezdő voltam programozásból, én is azt éreztem, hogy a haladók vagy profik ritkán tudnak csak visszaemlékezni (vagy nem is akarnak) arra, hogy ők honnan is kezdték. Érted, ha elkezdesz tanulni angolul, akkor sem a past perfect continous-zal kezded.
-
topjoyy
tag
Igazándiból én nem akarok "mester" szinten JS-elni, csupán egy alap tudást szeretnék szerezni, amivel már akár haladhatok tovább. Engem valójában annyira nem érdekel a JS, de muszáj megtanulnom, ahhoz, hogy eltudják bárhol is helyezkedni. Nekem, már van egy haladó html/css tudásom és ezért nem tehetem, azt hogy lemondok róluk, ezért bizony rá kell feküdnöm a JS-re.
-
Zedz
addikt
Angular, angular 2 csak verziózásban tér el, de ugyanaz a framework. (Eltekintve a komplett újraírástól, de ha annyit írok, hogy használj mondjuk webstormot, akkor nyilván a legújabbat fogod használni).
De a redux azért kicsit másabb mint a flux, nem csupán egy verzó váltás.
(#6106) fordfairlane: Nem értem mi ez a rage. Kb. első körökben találkozni IIFE megoldásokkal, és írják is, hogy ez bizony egy használandó dolog mert XY előnye van mintha csak úgy globálba kiraknád mindened. Amit Jim-Y írt abból van haladó dolog is, nyilván, de ha az érdeklődő mondjuk elmenti ezt a listát és idővel csemegézik belőle, akkor már megérte most leírni.
-
fordfairlane
veterán
Persze, meg doktoráljon le formális nyelvekből, mielőtt megírná az első 10 sort meghaladó programját.
Jön egy kezdő tanácsot kérni, és beterítitek annyi anyaggal, amit nyugdíjaskoráig sem tanul meg. És még komolyan is gondoljátok, hogy ez a helyes módja megtanulni programozni.
-
topjoyy
tag
-
Jim-Y
veterán
Lejárt:
Ezekről kéne tudni, hogy mit jelentenek
ES5 Array methods
Closure
Events / Event handling
bind
Callback
Error first style
Callback hell
Promises / Deferreds
IIFE
editorconfig, jshint, strict mode
js unit testing, jasmine, karma
== vs ===
automatic type coercion
typeof, {}.prototype.toString
prototypal inheritance, mixin inheritance
apply, call vagy ES6 -> restparams, spread op.
passing a function object as a reference to another function -> event handlers
ajax
localStorage, sessionStorage
devTools
data-bindingCsak ismerni:
frameworks (Angular, Ember, Backbone, React+Flux, Meteor)
isomorphism
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged