- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Robottal a nyomában üldözi a Honor a Huawei-t
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cattus
addikt
Mert az első esetben olyan, mintha azt írnád le, hogy
object.foo.bar = baz. Itt a lánc minden,barelőtti elemének léteznie kell. A második esetben (objektum.vizbol) csak azobjektum-nak kell definiáltnak lennie. -
cattus
addikt
Hello,
Tudnátok segíteni?
Fogalmam sincs mi lehet a baj.
Kérlek nyissatok meg a konzolt ott látszik a hiba.
Valami undefined a 28. sorban.
De mi, és miért?
Log megmutatja a változók értéket.
28ik sorban az üres object be teszek key-t és value-t.
Key nek is van értéke, log ban látszik mi az. És value nek is van értéke, log ban látszik mi az. Nem értem mi undefined.testResult.myArrayNodList[yy].innerText = myArrayNodList[yy + 1].innerText;Itt hogyha a
testResultobject-nek még nincsmyArrayNodListkulcsra érték definiálva, akkor így nem fogsz tudni neki értéket adni, mivel atestResult.myArrayNodListundefined-ra fog resolve-olni, és undefined értéket nem tudsz indexelni. Előbb inicializált értéket kell adnod neki a loop-on kívül, utána tudod indexelni:testResult.myArrayNodList = [];vagy amikor inicializálod:
let testResult = {myArrayNodList = []};
btw felteszem hogy ez egy typo és amúgymyArrayNodeListszeretne lenni. -
Mr. Y
őstag
Először is köszönöm szépen a segítséget.
Azt tudom hogyan kell a scrollBy -t használni, azt nem tudom abban a form ában html alól hogy adom meg a kért containert.
Mert a példa azt mutatja, hogy a html-ben abutton tag -hoz onclick -et adok, és ott adom meg a paramétert.
Nem tudom mi értelme,és hogy adom meg egy elem elérését onnan.Ezért kérdeztem.Ahogy írtam rá jöttem:
js-ben létrehozok egy változót, a tag elérési útjával, és a változó nevét írom a html -be paraméternek.Végigpörgettem a videót, de nem találtam benne olyan részt, ahol a html forrást is mutatná. De ha onclick() eseményt ad hozzá a gombhoz, akkor a this meghatározással küldi el önmagát.
-
cattus
addikt
-
nevemfel
senior tag
Szerintem nem kell beleerőszakolni sem a forEach-et, sem az arrow functiont semmibe. Ebben a formában a hasznosságuk erősen megkérdőjelezhető. Persze nem árt, ha gyakorolsz, hogy szokjad a szintaktikájukat.
-
nevemfel
senior tag
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Azért csinálom foreach-el, hogy tanuljak, pont ezek a hiányosságok miatt, amiket itt kérdezek

Sikerült megoldani foreach-el:
const array = Array.from(document.getElementsByTagName("details"));
array.forEach((element, index) => {
setTimeout(() => {
array.forEach((aa) => {aa.open = false;});
element.open = true;
}, index * 1000);
});Használhatod a foreachet is, teljesen mindegy. Én nem használom, legfeljebb tömbökön, mert a DOM nem tömböket ad vissza, hanem HTMLCollection-t (ennél nincs forEach, ezért először tömbbé kell konvertálni), vagy NodeList-et, aminél van forEach, de nincs meg a többi (map, reduce, filter).
Ha javascriptről és a DOM-ról van szó, és simán végig akarsz szaladni egy iterálható gyűjtemény elemein mindenféle nagy varázslat nélkül, akkor a leghülyebiztosabb a mezítlábas for ciklus.
-
nevemfel
senior tag
Hello
Azt szeretném, hogy nyissa ki a detail tag-et 1mp-re, zárja, be és nyissa meg a következőt, zárja be...stb})Array.from(document.getElementsByTagName("details")).forEach((element, index) => {
setTimeout(() => {
element.open = true;
}, index * 1000);
});
Ezzel egyesével kinyitom, de nem tudom hogy zárom be amit kinyitottamlet details = document.getElementsByTagName("details");
for (let i = 0; i < details.length; i++) {
let detail = details[i];
setTimeout(function() {
detail.open = true;
setTimeout(function() {
detail.open = false;
}, 1000);
}, i * 1000);
} -
cattus
addikt
Próbáld meg az itt leírt módszert.
function delay(ms) { return new Promise(res => setTimeout(res, ms)); }
async function task(el) {
el.open = true;
await delay(1000);
el.open = false;
}
const details = Array.from(document.getElementsByTagName("details"));
async function run() {
for (let i = 0; i < details.length; i++) {
await task(details[i])
}
}
run();Ahogy olvastam, forEach használatával nem fog menni amit szeretnél, mert annak a callback függvényében nem lehet await-et használni blockingra.
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Hello
Azt szeretném, hogy nyissa ki a detail tag-et 1mp-re, zárja, be és nyissa meg a következőt, zárja be...stb})Array.from(document.getElementsByTagName("details")).forEach((element, index) => {
setTimeout(() => {
element.open = true;
}, index * 1000);
});
Ezzel egyesével kinyitom, de nem tudom hogy zárom be amit kinyitottamelement.open = true;
element.open = false;
?? -
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
-
hiperFizikus
senior tag
-
sztanozs
veterán
-
lanszelot
addikt
Hello
Sajnos nem tudok példával szolgálni, mert nagyon hosszú a kód.- JS pakolja be egy táblázatba az értékeket /number/.
Az értékek benne vannak.
Majd form input/number -el adok egy számot amivel meg kellene szoroznom a táblázatban levő értéket/ Van egy class adva ezeknek a td elemeknek
querySelectorAll -al kikérem a class-t, kapok egy tömböt.
Consol log-al megnézve, ott a tömb, tömbböt lenyitva innerHTML és InnerText alatt ott az érték.
Egy dologgal van baj:
Ha a tömb -höz hozzá írom, hogy ".innerHTML" vagy ".innerText" az érték : undefinied.Miért?

Megoldódott magától.
Bekapcsoltam a gépet és anélkül hogy bármit csináltam volna működött. Fogalmam sincs hogyan. -
martonx
veterán
-
lanszelot
addikt
Nem írja sehol, azt adja vissza.
pl ha consol log -al megnézem, az érték undefinied.szerintem a php kavar be. De nem tudom miért, vagy hogyan.
Másik kérdés:
ha form submit -nál szeretném figyelni, hogy üres e, és ha nem üres csak akkor jelenjen meg a submit gomb.
Nem nyomhatok a submit gombra, tehát az nem jó, hogy ha rányomok kiírja, hogy nem lehet üres.
Bármi módon üres, akkor.style.display: noneMásik kérdésre itt a válasz: [link]
-
Mr. Y
őstag
Ha egyszer leképezte már PHP az oldalt, és JS-el vizsgálsz, ott nem tud bekavarni már a szerver oldali programnyelv.
Csináld meg a kiiratást, amit az előbb javasoltam, okosabb leszel tőle. -
nevemfel
senior tag
pl ha consol log -al megnézem, az érték undefinied.szerintem a php kavar be. De nem tudom miért, vagy hogyan.
Másik kérdés:
ha form submit -nál szeretném figyelni, hogy üres e, és ha nem üres csak akkor jelenjen meg a submit gomb.
Nem nyomhatok a submit gombra, tehát az nem jó, hogy ha rányomok kiírja, hogy nem lehet üres.
Bármi módon üres, akkor.style.display: noneNem írja sehol, azt adja vissza.
pl ha consol log -al megnézem, az érték undefinied.Ha a böngészőkonzolon írod be a kódot, és ott futtatod, akkor a console.log megtévesztő lehet, mert ha beírod ezt:
console.log(1);
, és entert ütsz, a Firefox ezt írja ki:1
undefined
Az első sor a console.log kimenete, a második a visszatérési értéke.ha form submit -nál szeretném figyelni, hogy üres e, és ha nem üres csak akkor jelenjen meg a submit gomb.
Egyszerűbb így:
<input type="text" required />
Így kötelező lesz kitölteni a mezőt. -
martonx
veterán
Másik kérdés:
Bármi módon üres, akkor.style.display: none"ha form submit -nál szeretném figyelni, hogy üres e, és ha nem üres csak akkor jelenjen meg a submit gomb." - kell egy event listener, ami figyeli az input mezőt, és ennek megfelelően módosítgatja a submit gomb láthatóságát.
-
nevemfel
senior tag
Azt tudom, hogy querySelectorAll -t for ciklussal használjuk.
Úgy is tettem, és a for ciklusban természetesen: tömb[index].innerHTML
De ez undefinied.
Amennyi elem van a tömbben, annyi undefinied -et ad vissza.
És innerText-el is.Ha tömb[index] -et kérek ki, és console log -al kiíratom akkor ott van minden elem a tömbben, és ha megnézem ott van az érték innerHTML -ben és innerText -ben is.
hiperFizikus: ézt nem értem
let tomb = document.querySelectorAll(".osztalyKikeres");
for (let index = 0; index < tomb.length; index++) {
tomb[index].innerHTML;//undefinied -et ad vissza
tomb[index].innerText;//undefinied -et ad vissza
console.log(tomb[index]);//ebben ott van az érték innerHTML és innerText -nél is
}Ez a kód első ránézésre jó, az innerText és innerHTML-ben is ott kell legyen a tartalom. Hova írja neked, hogy undefined?
-
Mr. Y
őstag
Azt tudom, hogy querySelectorAll -t for ciklussal használjuk.
Úgy is tettem, és a for ciklusban természetesen: tömb[index].innerHTML
De ez undefinied.
Amennyi elem van a tömbben, annyi undefinied -et ad vissza.
És innerText-el is.Ha tömb[index] -et kérek ki, és console log -al kiíratom akkor ott van minden elem a tömbben, és ha megnézem ott van az érték innerHTML -ben és innerText -ben is.
hiperFizikus: ézt nem értem
let tomb = document.querySelectorAll(".osztalyKikeres");
for (let index = 0; index < tomb.length; index++) {
tomb[index].innerHTML;//undefinied -et ad vissza
tomb[index].innerText;//undefinied -et ad vissza
console.log(tomb[index]);//ebben ott van az érték innerHTML és innerText -nél is
}for helyett forEach, célravezetőbb.
Plusz ha értéket akarsz módosítani, miért innerHTML?
Ha a táblázatodba input mezők vannak, akkor value az érték.
Írasd ki az egész Noodle-t és a Console-ba nyisd le, nézd meg, mely attribútumai tartalmazzák a kívánt értéket. Majd azt címezd meg -
nevemfel
senior tag
Hello
Sajnos nem tudok példával szolgálni, mert nagyon hosszú a kód.- JS pakolja be egy táblázatba az értékeket /number/.
Az értékek benne vannak.
Majd form input/number -el adok egy számot amivel meg kellene szoroznom a táblázatban levő értéket/ Van egy class adva ezeknek a td elemeknek
Consol log-al megnézve, ott a tömb, tömbböt lenyitva innerHTML és InnerText alatt ott az érték.
Egy dologgal van baj:
Ha a tömb -höz hozzá írom, hogy ".innerHTML" vagy ".innerText" az érték : undefinied.Miért?

A querySelectorAll egy nodeListtel tér vissza, amin egy ciklussal kell végigiterálni, egyenként megcímezve a node-okat, azoknak van innerHTML és innerText propertyje.
Ez abban az esetben is érvényes, ha a nodeList egyetlen elemet tartalmaz.
-
hiperFizikus
senior tag
Hello
Az értékek benne vannak.
Egy dologgal van baj:

legyen a tömböd azonosítója pl. : xa1
, akkor így kell csinálnod pl. : ; idDivHűha.innerText = xa1[12] ; -
Mr. Y
őstag
-
Mr. Y
őstag
-
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
-
Gardaai
senior tag
Először is köszönöm szépen a választ.
Közben sikerült megoldani, csak nem tudtam meg ide megírni.
Több módon oldottam meg, mind benne van a linkelt kódban.
A legörgetés alatt van egy szöveg, és a box-on kívül 3 szöveg.A te megoldásod hibás, 4ik boxon kívüli szövegnek raktam be, és my3 function-t hívja meg.
hibakód:
"Uncaught TypeError: Cannot read properties of null (reading 'offsetTop')"Azért hagytam benne, hogy meg tudd nézni.
Persze, hogy hibás, mert kivetted a kódból azt az elemet ahova ugrani szerettél volna.

Ha már egy módosított kódba illeszted be az első verziódra készített kódot, nagy eséllyel nem fog működni.
Nyilván tesztelés nélkül nem írok ide egy kódot, hogy nézd meg Te magad jó lett-e.Volt egy <span id='jump'></span> elemed a fffz ID diveden belül, legfelül és erre írtad a kódodat is, hogy oda ugorjon ami nem működött. Ebből kiindulva lett megírva a kódom.
Ha csak a tetejére szeretnél ugorni, nem pedig egy adott elemhez a szövegen belül akárhova, akkor document.getElementById('jump').offsetTop - 250 helyett csak írj egy nullát, tehát: document.getElementById('fffz').scrollTop = 0; -
Gardaai
senior tag
Hello,
[link]
Ha letekerem a zöld box-ban lévő szöveget, hogyan tudok a tetejére vissza ugrani, ha egy sima szövegre klikkelek.
Nem "a" tag, és nem gomb.martonx: Ezt nem értem miért írod? Mindent megcsináltam amit rtatok. Meg is köszöntem. Meg is írtam, hogy hogyan tudom megoldani.
Mi rosszat írtam?Cseréld le a my2 functionodat erre:
function my2() {
document.getElementById('fffz').scrollTop = document.getElementById('jump').offsetTop - 250;
}
Így gondoltad? -
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen a választ
Már nem működik egyáltalán.
Azt a hibakódot dobja.Milyen hardware hiba? Milyen software upgrade?
Illetéktelen?
Ezeket nem értem.Próbálom leírni jobban, mert nem értem a választ:
Feltöltöttem a szerverre, és ott van.
Van 6 gomb, amit megnyomva pár adatot kapok a json file-ból.
Ennyi, semmi értelme.
A szervert nem törték fel.
Ez egy értelmetlen oldal. Semmi értelme hogy bárki hozzányúljon.
Ez csak magamnak van. Tanulás céljából készítettem.
Azért is nem konkrét a kérdés, mert letörlöm, ha nem működik, és nem érdekel.
Csak tanulás céljából érdekel, hogy mi történt.
Tehát semmi értelme, hogy bárki 1 percet is rá szánjon.Kiegészítés: csak abban a bongészőben működik, amelyikben így megnyitom az egyik json file-t.
Amíg nem nyitom meg a bongészőben a json file-t addig nem működik.
firefox nagyon jól mutatja a json file-t. Nem ömlesztve,. És lehet váltani a nézetek között, nagyon jó
Szerver: infinityfree /pont/ com
-
martonx
veterán
Először is köszönöm szépen a választ
Már nem működik egyáltalán.
Azt a hibakódot dobja.Milyen hardware hiba? Milyen software upgrade?
Illetéktelen?
Ezeket nem értem.Próbálom leírni jobban, mert nem értem a választ:
Feltöltöttem a szerverre, és ott van.
Van 6 gomb, amit megnyomva pár adatot kapok a json file-ból.
Ennyi, semmi értelme.
A szervert nem törték fel.
Ez egy értelmetlen oldal. Semmi értelme hogy bárki hozzányúljon.
Ez csak magamnak van. Tanulás céljából készítettem.
Azért is nem konkrét a kérdés, mert letörlöm, ha nem működik, és nem érdekel.
Csak tanulás céljából érdekel, hogy mi történt.
Tehát semmi értelme, hogy bárki 1 percet is rá szánjon.És tényleg ott van a json? Mert ez tipikusan olyan hiba, mintha 404-et kapnál, és azt a Html-t próbálod json parseolni.
De lehet, hogy bármi más hiba történik. F12 network tab seperc alatt megmutatja, hogy mi a gond. -
disy68
aktív tag
Először is nagyon szépen köszönöm a választ.
A változókat tudom.
Azt nem tudom miért rakta a functionokat stb egy fix változóba.
Az micsoda? Mire jó? Hogy használom azt a változót?Amikor "a" tag ba berakod az url-t és nem működik, bongészőbe illesztve meg megnyitja, azzal van bajom. Azért kell ellenőrizni.
Ugyanarról az oldalról 99% link működik 1% nem.
Biztos hogy én hibázom, csak rá kellene jönnöm hol.Nekem ez csak hobbi. Tanulgatás miatt csinálok honlapokat, amiknek semmi értelme. De így találkozók dolgokkal ami megoldàsa tanulást eredményez... remélem

Van egy listám arról amit nem értek, és talán így, ha használom.
Ezért készítek bugyuta honlapokat
"Azt nem tudom miért rakta a functionokat stb egy fix változóba.
Az micsoda? Mire jó? Hogy használom azt a változót?"Ez egy kicsit összetettebb dolog. Leginkább az arrow function (lambda/anonym function) és a klasszikus function expression különbségei a lényegesek itt.
Ennél jobban nem hiszem, hogy össze tudnám foglalni: https://stackoverflow.com/a/34361380
-
disy68
aktív tag
Még nem hallottam erről javascript -nél.
Mi ez? Mármint amit írtál "const scope"
Class -okról se hallottam csak java alatt tanultam, de javascript alatt nem. Viszont azt megtaláltam [link]
Amit írtál arra hogy keressek?Nem tudom, mert még nem hallottam erről, de ahogy gondolom, úgy nem jó amit írtál.
Nem én hívom meg. Események hívják meg a függvényeket.
Bár az első amibe az url ellenőrzés van, az minden esetben hamarabb fut le, mint amibe az url true/false érték kellene.- az url ellenőrzést promise -val csinálom, ha jól tudom.
Eddig működött. Most már nem.
Megírtam, működött, de az értéket nem tudtam.átadni, így változtattam, változtattam....stb.
Most ott tartok, hogy már nem tudom hogy írtam meg és már nem működik. Nem ad false/true értéket.
Nagyon béndzsa vagyok promise -ban, és ezért nem tudom újra kreálni. Nem emlékszem mit csináltam először.-nem értem néha mi történik. Vannak dolgok amik nekem nem úgy működnek mint kellene. Pl van egy url ami programban 'undefinied' -et ad, mig, ha kimásolom, akkor bongésző megnyitja a linket. Többi link működik. Tehát fogalmam sincs az az egy miért nem.
Vagy globális változó nem globális néha.
/Ezek nem kérdések, csak nyafogok , mert semmi értelme annak ami történik
/A var, let, const változók deklarálásához használhatók. A scope pedig ezek elérhetőségét takarja a kódon belül.
Itt olvashatsz róluk bővebben: https://www.freecodecamp.org/news/var-let-and-const-whats-the-difference/
az egész url csekkolós dologhoz meg annyit, hogy böngészőből csak többé-kevésbé fogsz normális válaszokat kapni CORS miatt, a legtöbb szerver nem fogja kiszolgálni a kérést, ha az más domainről jön
erről bővebben itt: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/CORS
-
sztanozs
veterán
termeszetesen a meghivott function-okre gondoltam...
fn1();
fn2();
fn3();
itt az fn1 nem tud semmit "atadni" az fn3-nak, mert nincsenek azonos scope-ban (sot az egyik funkcionak nem is kell tunia arrol, hogy a masikat meghivtak-e, vagy sem.
Viszont ha szeretnel allapotot kezelni, akkor a funkciokat egy kozos scope-ba hozni, pl:const scope = {
let is_ok = false;
fn1() {
...;
this.is_ok = ...;
}
fn3() {
...;
if (this.is_ok == ...) {} ;
}
}
scope.fn1();
fn2();
scope.fn3(); -
sztanozs
veterán
- Ezt nem értem, a kódot.
- Return-al kinek adom vissza?
Egy function-ba kell a paraméter.
A kód amit leírtam egy function. Abba rakok egy elágazást.
Az else ág /false/ kellene egy másik function -ba.
Tehát function -bol át kellene adnom egy értéket egy másik function -nak, úgy hogy function paramétert nem használhatok
Illetve egyik function se futtathatja a másikat.
Ha gép elé kerülök megírom a kódot, mert nem tudom elmagyarázni. Úgy biztos többet mond majd
- Telefonról írok és a telefonom úgy gondolta kell oda egy pont

Csak elírás.A kód amit leírtam egy function. Abba rakok egy elágazást.
Az else ág /false/ kellene egy másik function -ba.
Ezt el nem tudom kepzelni... de:
Mivel alapbol a function-ok ugy is sorban egymas utan futnak, igy nem az egyik function-bol adsz at adatot egy masikba, hanem az elso function-nek vissza kell adni az erteket, a masiknak meg fel kell vennie. De ha nem akarod modositani a fuggveny szignaturajat, akkor elkerulo megoldaskent a kovetkezokat hasznalhatod:
1. beraksz mindent egy osztalyba, es az elso hivasban eltarolod az erteket egy osztaly-valtozoba, amit a masik funkciobol elersz.
2. csinalsz egy globalis valtozot, amit mindket funkciobol elersz.A masodik megoldas nem javaslom, mert bar mukodik, de minden esetben elkerulendo, hacsak nincs ra mas megoldas (altalaban van).
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
esetleg return-nel visszaadod?
vagy ha muszaj inline, es muszaj kibontanod, akkor:const {body: value, ok: is_ok} = await fetch(url); -
Zedz
addikt
Hello,
Nem tudok rájönni a nyitjára:
Meg kell vizsgálnom, hogy az url működik, vagy hibás.
- Ha jó url, akkor mondjuk ki kell iratnom, hogy jó
- Ha hibás, akkor egy másik functionban lévő változó értéket meg kell változtatnom.
A function-ba nem vihetem be function paraméterrel a kapott értéket.
Akkor hogyan tudom megoldani?A működik alatt pontosan mit értesz? Valid a formátuma, vagy "él" és elérhető?
-
sztanozs
veterán
Milyen két megoldás?
Amit írtam és a tömb?
Amit írtam az csak példa volt hogy néz ki az object.
Mint írtam egy létező változót tettem bele.
Így a kikérés nagyon minimálisan változott. Nem kellett újra írni.
Viszont így a json-t kellett változtatnim. - vagy erre írtad, hogy egyenértékű? Igen, az
, de késő kaptam meg az uzenetet, akkor már átírtam.Miert faj, ha a json nem ugy nez ki, hogy
{
0 : {"elso" : "www.elso.hu",
"masodik" : "www.masodik.hu"}
1 : {"elso" : "www. harmadik.hu",
"masodik" : "www.negyedik.hu"}
}
hanem hogy[
{"elso" : "www.elso.hu","masodik" : "www.masodik.hu"},
{"elso" : "www. harmadik.hu","masodik" : "www.negyedik.hu"}
]A kod ugyis csak az eredmenyt latja, neked nem kell foglalkozni a reszletekket, mind a kettot ugyanugy fogod cimezni...
Raadasul modernebb nyelvekben iteratort (foreach) hasznalunk, nem indexelest.Amugy is tervezesi hibanak tunik az egesz. Igy kellene kinezzen a jsonnak, ha egy kulcsszohoz tobb url is tartozhat:
{
"elso" : ["www.elso.hu", "www. harmadik.hu"],
"masodik" : ["www.masodik.hu", "www.negyedik.hu"],
"harmadik" : ["otodik.hu"]
} -
sztanozs
veterán
Nagyon szépen köszönöm a választ.
A tömb kikéréséhez nagyon át kellett volna írnom.
Míg így csak két helyre kellett beillesztenem a változót ami már amúgy is létezett.
Az volt a lényeg hogy ne kelljen sok mindent átalakítani. Plusz új változó, és annak kezelése.
Igaz így a listát kellett nagyon átírnom
Egyik kutya másik...
Azt ugye vagod, hogy a ket megoldas ekvivalens (azon kivul, hogy a tomb indexeles nullatol kezdodik)?
-
Bzozoo
tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat

Fentebb írtam, hogy object az objectben megoldást választottam.
Így nem kellett annyira átírni a kikérést.
1 óra alatt átírtam, így már tökéletesen működik.{
1 : {"elso" : "www.elso.hu",
"masodik" : "www.masodik.hu"}
2 : {"elso" : "www. harmadik.hu",
"masodik" : "www.negyedik.hu"}
}Akkor már rakhattad volna tömbbe is és nem kellene külön számozni
[{"elso" : "www.elso.hu","masodik" : "www.masodik.hu"},{"elso" : "www. harmadik.hu","masodik" : "www.negyedik.hu"}] -
martonx
veterán
Egy json file-ba írtam az adatokat.
{
"elso" : "www.elso.hu",
"masodik" : "www.masodik.hu",
"elso" : "www. harmadik.hu",
"masodik" : "www.negyedik.hu"
}A gond az, hogy többször van ugyanaz a név, és nem változtathatom meg.
Viszont a linkek így nem működnek.
Hogyan módosítsam?
A gond a kikérés nagyon megváltozik, ha pl tömbbe rakom az első kettőt és masikba a második kettőt.Tudom, nem jó a kérdés, de ha tudnám a kérdést, akkor rá tudnék keresni, vagy a válasz is eszembe jutna.
Hibásan rakod össze a json-t. Előbb talán azt írd le, hogy mire lenne való a json, hátha jobban tudnánk segíteni.
-
cattus
addikt
{
Hogyan módosítsam?
A gond a kikérés nagyon megváltozik, ha pl tömbbe rakom az első kettőt és masikba a második kettőt.Tudom, nem jó a kérdés, de ha tudnám a kérdést, akkor rá tudnék keresni, vagy a válasz is eszembe jutna.
Jól értem hogy a JSON-ön belül több kulcs (pl. elso) többször szerepelhet? Szükséges neked az hogy ezen kulcs alapján érd el a linkeket, vagy megfelel más is (pl. tömbben index alapján?). Mi alapján rakod össze a JSON-t?
-
hiperFizikus
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
Az azért nem jó, mert a linket kell kikérnem.
Illetve több mint 1000 tételt kellene átírnom.Arra gondoltam, hogy object az object -ben az nem borítja meg nagyon a kikérést. Viszont azzal is rengeteg munka lenne mire átírom. 10 -esével objectbe kellene rakni.
Én toltam el, nem gondolkodtam előre

Nincs mese, rosszul csináltad, át kell írnod, de nem kézzel hanem egy kisebb külön script-el !
Mivel az "eltolásod" rendszeres lehet, ezért egy külön kisebb script programmal hamar végezhetnél vele .
Ajándék képen, küldjél nekem privátban valami ami szerinted jobb linkeket ♥
-
hiperFizikus
senior tag
{
Hogyan módosítsam?
És ha megfordítanád ?
{"www.elso.hu" : "elso","www.masodik.hu" : "masodik","www. harmadik.hu" : "elso","www.negyedik.hu" : "masodik"} -
Ispy
nagyúr
Az api oké, az megy, lekérem a távolságot és visszakapom a koordinátákat. De a megjelenítéshez az sdk kér api keyt, amit így ki lehet hekkelni a frontendből, ami nem túl egészséges. Ez egy kész fejlesztés, már vagy 2 éve csináltam, használják is, igaz eddig csak .net webviewban volt megjelenítve, szóval nem igazán gond ott, mert sem a sourcehoz, sem a linkhez nem fér hozzá senki. De ha webes megoldást szeretnék ott ez egy security risk. És nem tudom mi erre az ipari szabvány megoldás.
Itt egy példa, ha megnézed a sourcet.
-
lanszelot
addikt
A forEach -el nagyon nem vagyok kibékülve.
Valahogy képtelen vagyok megérteni.
Hibát dob, de nem tudom miért, mert forEach -hez nem értek.
"posts is not iterable at xhr.onreadystatechange"Mivel nem csak 1900 van, hanem egészen 2022 -ig megy, így gondolom 1900 helyére másik for ciklussal dobok évszámot.
Valószínű valamit elírhattam, mert így működik: [link]
-
cattus
addikt
Hello,
{
"1900" : ["1900 Joan of Arc", "1901 Bluebeard", "1902 A Trip to the Moon", "1903 The Great Train Robbery", "1904 The Untamable Whiskers", "1905 The Nihilist", "1906 The Story of the Kelly Gang", "1907 First Prize in Cello", "1908 The Thieving Hand", "1909 Those Awful Hats"]
}Ez egy json file.
Hogyan tudom kikérni ezt:"1902 A Trip to the Moon" ?Ajax kikérés, majd
var posts = JSON.parse(xhr.responseText);
és innen nem megy továbbposts.1900[2]
Ez nem működik.
Tudom, hogy az 1900 miatt ,de nem tudom hogyan kell.posts[1900][2]
vagyposts["1900"][2]Melyik a helyes, vagy mindegy?
"for" ciklusba hogy rakom be hogy mind kiírja?
posts["1900"].forEach(post => console.log(post)) -
martonx
veterán
Hello,
{
"1900" : ["1900 Joan of Arc", "1901 Bluebeard", "1902 A Trip to the Moon", "1903 The Great Train Robbery", "1904 The Untamable Whiskers", "1905 The Nihilist", "1906 The Story of the Kelly Gang", "1907 First Prize in Cello", "1908 The Thieving Hand", "1909 Those Awful Hats"]
}Ez egy json file.
Hogyan tudom kikérni ezt:"1902 A Trip to the Moon" ?Ajax kikérés, majd
var posts = JSON.parse(xhr.responseText);
és innen nem megy továbbposts.1900[2]
Ez nem működik.
Tudom, hogy az 1900 miatt ,de nem tudom hogyan kell.posts[1900][2]
vagyposts["1900"][2]Melyik a helyes, vagy mindegy?
"for" ciklusba hogy rakom be hogy mind kiírja?
Ránézésre az utolsó jónak tűnik. De böngésző konzolban pillanatok alatt ki tudod magad próbálni.
-
martonx
veterán
Hello,
Csak hobbiként csinálgatom.
[link] Ezt az api-t AJAX lekéréssel használom.
Ha letöltöm a json file-okat, akkor hogy tegyem fel a tárhelyemre, hogy ugyanúgy ki tudjam kérni js-el?Php json lekérést tudom. Azért kérdezem hogy megértsem hogy van az az api. Mert ha simán feltöltöm a json-t, akkor azt nem tudom lekérni js-el.
Pedig simán mennie kellene. Elég simán felmásolni a json file-okat, és utána fetch api-val lekérni.
-
lanszelot
addikt
Most volt egy kis időm, és megcsináltam rendesen.
Már jól működik
Sokkal kevesebb kód, egyszerűbb, és nem kellett azt a fránya dátumot használni
-
Bzozoo
tag
Először is nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Az globális változó. Bent is érvényes. Gondolom azt akartad írni, hogy az értéke nem érvényes bent.
Igaz, el bambáztam
Zedz: az nagyon rossz példa.
Html gombot onclick eventtel sokkal jobb kikérni
Illetve a js borzasztó xarul kezeli a dátumot.
Ahol lehet kerülni kell, mint a tüzes vasat.Bzozoo : majd utána nézek, hogy az hogy van.
Körülbelül így néz ki.
A kódot ide is beteszem, ha esetleg a link eltörik egyszer:const timer = {default: 0,get() {return this.default;},increase() {this.default += 1;},reset() {this.default = 0;}};(() => {render(timer.get());document.addEventListener("click", handleButtons);})();function handleButtons(event) {switch (event.target.id) {case "startbutton":handler.start();break;case "stopbutton":handler.stop();break;case "resetbutton":reset();break;}}const handler = {interval: null,start() {if (this.interval) {clearInterval(this.interval);this.interval = null;}this.interval = setInterval(flow, 1000);},stop() {clearInterval(this.interval);this.interval = null;}};function TimerTemplate({ hours = "00", minutes = "00", seconds = "00" }) {return `${hours}h:${minutes}m:${seconds}s`;}function timeConverter(time = 0) {const date = new Date(time * 1000).toISOString();const tsring = date.substr(11, 8);const [hours, minutes, seconds] = tsring.split(":");return { hours, minutes, seconds };}function render(time) {app.innerHTML = TimerTemplate(timeConverter(time));}function flow() {timer.increase();render(timer.get());}function reset() {timer.reset();render();} -
nevemfel
senior tag
Az globális változó. Bent is érvényes. Gondolom azt akartad írni, hogy az értéke nem érvényes bent.
Igaz, el bambáztam
Ahol lehet kerülni kell, mint a tüzes vasat.Bzozoo : majd utána nézek, hogy az hogy van.
Most épp úgy teszek, mintha ezt a mondatot nem is láttam volna. Mindenkinek jobb lesz így.

Egyébként van ebben valami, de hogy "sokkal" jobb lenne, azzal vitatkoznék. Illetve attól függ, mit értesz az alatt, hogy "sokkal jobb"...
-
hiperFizikus
senior tag
Igaz, el bambáztam
"xarul"
A hozzáállásod nem megfelelő:
, nem a programnyelven kell siránkoznod, hanem a programnyelven kell felülemelkedned !A JS ingyenes, nagyon elterjedt, vannak benne érdekes eredeti megoldások, és a HTML, JS, PHP hármast együtt kell használnod .
-
nevemfel
senior tag
-
Zedz
addikt
Igaz, el bambáztam
"Html gombot onclick eventtel sokkal jobb kikérni
Illetve a js borzasztó xarul kezeli a dátumot."Ezekre tudsz szakmai érvet is hozni, vagy csak a személyes preferencia beszél belőled?
-
pch
senior tag
Igaz, el bambáztam
Let van írva nem var...
-
Zedz
addikt
-
Bzozoo
tag
Ezt full nem így kellene megoldani.
Egy sima másodperc countert kellene növelni 1000ms timeoutban, abból kiszámolni az óra, perc, másodperc értékeket és ezeket renderelni.
Sajnos nincs időm most neked erre egy példakódot írni. -
pch
senior tag
A fuction belsejében nem érvényes a function külsőnél létrehozott változó.
A function-on belül legyen:mperc = 0;perc = 0;ora = 0;fing=0;
Azért nem fit bele az if-be se meg a loop se áll le, mert nem kap értéket. -
Bzozoo
tag
Ez ebben a formában ez egy változó a tömbben.
Például
const valami = "akármi"
const arr = [valami]
console.log(arr) // ["akármi"] -
martonx
veterán
Hello,
Tudom off téma, de az apache topik teljesen halott.Mivel a VS Code live server pocsék. Iszonyat sok bug van benne.
Így kénytelen vagyok local servert rakni.
Amire használnám: html, css, js, php
php már a gépemen van
Pár kérdésem volna:
- project-jeim nem c-n vannak, és ne mis gyökérben. De másolgatni nem akarom, mert akkor ugyanaz mintha a serveremre másolgatnám.
Minden kis állítás miatt másolgatni rettenet. Hogy tudom a saát könyvtáram használni?
- apache automatikusan kezeli majd a php-t, vagy ha php , akkor azt a local servert kell használnom?
Semmit se tudok se php /local/ se apache-ról. Php -t youtube alapján feldobtam és ahogy ott mutatták úgy használom. Ezért kérlek lépésenként írjátok le.Tekintve, hogy ez a javascript topik, javaslom ezt a kérdést bedobni a PHP topikba, ott hátha többen foglalkoznak PHP-val
és annak hosztolásával. -
Mr. Y
őstag
-
Doink
aktív tag
Natív js:
// 2023. január 30., hétfő
new Intl.DateTimeFormat('hu-HU', {
weekday: 'long',
year: 'numeric',
month: 'long',
day: 'numeric'
}).format(new Date()) -
martonx
veterán
Szia, a javascript dátum lehetőségei legendásan siralmasak, noha az utóbbi években volt némi javulás.
A lényeg: ha ilyen formátumot akarsz, azt neked kell összerakni, vagy valami 3rd party libet kell behúznod, és azt használni. -
martonx
veterán
Hello,
getTimezoneOffset()
paraméterei érdekelnének, de sehol se találom miket lehet megadni zárójelen belül2 időzöna különbségét szeretném megkapni.
Helytől függetlenül.
Azaz, Angliában, Amerikában, és Mo-on is helyesen írja ki pl Shanghai időzönával való különbséget.Mert ha beírom, hogy DTM +8, az más időzönában nem igaz.Szerintem erre nem a getTimezoneOffset kell neked, hanem csak egy sima kivonás

A getTimezoneOffset azt adja meg, hogy adott lokál dátum hány perccel tér el UTC időtől.
A példámban pl. magyar gépen futtatva, magyar időzónára 60 percet ad meg, ami korrekt.
Csak ennyit tud, nincsenek paraméterei.
Csináltam egy js fiddle-t: JSFiddle - Code Playground -
mandleee
tag
-
martonx
veterán
Ezt most minden rosszindulat nélkül kérdezem, kérlek ne vedd támadásnak, de ahhoz, hogy hová tudjuk tenni a kérdéseidet muszáj tudnunk:
Angollal van problémád, vagy olvasási, szövegértési nehézségeid vannak, vagy más szellemi fogyatékosságod?
Mert ha ezt tudjuk, és tisztázzuk, akkor nyilván megpróbálunk ennek megfelelően hozzádállni, nem pedig simán hülyének nézni.A Set-et fogd fel egy tömbként, azzal a különbséggel, hogy nem tudod ugyanazt többször beletenni.
const myArray = [1, 2, 3];
myArray.push(1);
[1, 2, 3, 1] - et fog eredményezni.Míg ugyanez Set-el nem fog menni, ha már benne van az 1, akkor nem fog újra belekerülni.
Remélem így kielégítő volt a magyarázat? -
cattus
addikt
-
martonx
veterán
-
vz12
tag
-
vz12
tag
nem jó a sorrend, mert lehet hogy mind piros az egyikben
ami a példában van az se jó. Elsőre annak tűnik, de nem az. Betettem a példába ahol nem jó.
Ha több egyforma van az egyikben és csak egy a másikban akkor is többször számolja.Tehát még sincs megoldás.

próbáltam már for -al, azzal nem lehet.
if-el azzal se lehet.
nem tudom hogy lehet megoldani.function getSamePieces(t1,t2) {t3 = t2.slice(); // klónozáslength_before = t3.length;for (var i=0; i<t1.length;i++) {idx3 = t3.indexOf(t1[i]);if ( idx3 != -1)t3.splice(idx3, 1);}nRet = (length_before-t3.length);while(t3.length > 0)t3.pop(); // törlésreturn nRet;}t1 = [1,2,3,4,5,6,7];t2 = [2,8,2,1,6,1,1];nSame = getSamePieces(t1,t2);document.write(nSame); -
cattus
addikt
Hello,
van 2 tömb, szeretném megtudni, hogy mennyi elem egyezik meg benne.
Nem számít, hogy hol vannak a tömbben.
A 2 tömb mérete egyforma, de a tömbök méretét nem tudni.
pl a tömb 3 akkor b tömb is 3, ha a tömb 4 akkor b tömb is négy
Lehet bennük egyforma érték és lehet különböző
Akár lehet mind egyforma, pl a tömb 1,3,5,7,3 b tömb 7,3,2,3,1
De lehet mind különböző is.pl a tömb 1,2,3 b tömb 7,9,0
csak egy szám kellene mennyi egyforma a 2 tömbben
itt egy példa, de nem működik
4-et kellene kapnom, mert mind megeggyezik.
Lehet az egész rossz, csak próbálkoztam.Kicsit gondolkoztam rajta, nekem a következő jutott eszembe: sorbarendezed mindkét tömböt és az elejéről indulsz két indexszel (i indexeli az A tömböt, j meg a B tömböt). Ha A != B[j], akkor mindkét indexet növeled. Ha A(i) == B[j], akkor növeled a számlálót és megnézed A[i + 1]-et és B[j + 1]-et. Ha ezek is egyeznek A(i)-vel vagy B[j]-vel, akkor növeled i-t és j-t is. Ha csak az egyik egyezik (mondjuk A[i + 1] már más, de B[j + 1] még nem), akkor i-t addig növeled, amíg ráfutsz a következő számra, j-t meg csak 1-gyel, és jöhet elölről az egész, amíg i vagy j el nem éri a tömb végét. Nem csináltam rá kódot, szóval lehet valami edge case-t kihagytam, de én így indulnék neki.
-
hiperFizikus
senior tag
Hello,
van 2 tömb, szeretném megtudni, hogy mennyi elem egyezik meg benne.
Nem számít, hogy hol vannak a tömbben.
A 2 tömb mérete egyforma, de a tömbök méretét nem tudni.
pl a tömb 3 akkor b tömb is 3, ha a tömb 4 akkor b tömb is négy
Lehet bennük egyforma érték és lehet különböző
Akár lehet mind egyforma, pl a tömb 1,3,5,7,3 b tömb 7,3,2,3,1
De lehet mind különböző is.pl a tömb 1,2,3 b tömb 7,9,0
csak egy szám kellene mennyi egyforma a 2 tömbben
itt egy példa, de nem működik
4-et kellene kapnom, mert mind megeggyezik.
Lehet az egész rossz, csak próbálkoztam.Miért nem lehet azt úgy csinálni, hogy ...
for (x = 0; x < aTomb.length; x++) {if (aTomb[x] === bTomb[x]) {// ...stb.}}
-
martonx
veterán
Huuuu, na ez egy nagyon jó leírás volt.
Most egy kicsit kapizsgalok valamit.
Nagyon szépen köszönöm.Lenne viszont egy kérdésem:
A linken ott a method:GET , de az én kártyás esetemnél nincs method megadva. Viszont te azt írtad az GET.
Alapból GET és ha mást akarok akkor kell írnom a method-ot?
Vagy a method teljesen más?Pontosan. Get a default, és ha mást akarsz, csak akkor kell a method-ot megadnod.
Örülök, hogy elkezdted kapizsgálni, hogy mit is csinálsz immár évek óta, amikor webfejlesztesz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
martonx
veterán
AJAX kikéréssel már találkoztam. De a php-ban 3 egyszerű sorral tudom a json-t használni.
És ajax-ban nem kaptam sehonnan segítséget, így maradtam a 3 soros php-nál.
Ajax ból egy szót se értettem. Ugyanúgy mint abból a linkekből amit kaptam.edari: martonx:
Http request method.. PHP -bol mindegyik ismert.
A linknél egy példa sincs.
Jó, igen, rá keresek....stb
De hogy jön ez az api-hoz?
Semmi ilyen nem kellett, amikor a kártyákat lekértem.
Akkor most ez miért is kell?
Ezek amik miatt nem értem. De nem tudom megmondani hogy mit nem értek, mert ha tudnám akkor érteném.PHP -> szerver oldal, érted a PHP egy szerveren fut, még ha az történetesen localhost is, azaz a te géped a szerver.
Ajax -> kliens oldal, a js böngészőben fut, bárkinek a gépén, ne zavarjon meg, hogy ez a bárki éppen te magad is lehetsz a saját gépeden, ami egyben PHP szerverként is funkcionál a fejlesztés idején.Szerver és kliens oldal, két egymásról semmit sem tudó, tökéletesen független dolog, amik HTTP-n keresztül kommunikálnak.
HTTP request: bármelyik oldal tud http requestet indítani és válasz json-t fogadni.
Api-hoz ez úgy jön, hogy a böngészőben futó kliens oldal Ajax-al (régen, most már Fetch-el) tud http requestet indítani a szerver oldal felé.
És dehogynem kellett, amikor a kártyákat lekérted a js kódodban, a 4-dik sor fetch parancsa egy HTTP GET hívást indít az api felé.
De nyugi, aggodalomra semmi ok a belinkelt dokumentumok pont erről magyaráznak hosszan, és mi is megpróbálunk a magunk szerény módján segíteni. -
edari
őstag
Hello,
ha megnyitom, és az általad említett oldalra megyek, akkor ott ilyeneket találok:
"method: 'POST', // *GET, POST, PUT, DELETE, etc."vagy"The fetch specification differs from jQuery.ajax() in the following significant ways:"Én sehol se tanultam js alatt POST, GET ...stb -rőlTehát a link számomra vagy érthetetlen, mert egy árva szavacskát se értek belőle.
Vagy nem js.
Bármelyik is, ezt próbáltam leírni neked.Sokat kell akkor még olvasgatnod a témában, ha már a http request method-okat se érted.
-
martonx
veterán
Hello,
ha megnyitom, és az általad említett oldalra megyek, akkor ott ilyeneket találok:
"method: 'POST', // *GET, POST, PUT, DELETE, etc."vagy"The fetch specification differs from jQuery.ajax() in the following significant ways:"Én sehol se tanultam js alatt POST, GET ...stb -rőlTehát a link számomra vagy érthetetlen, mert egy árva szavacskát se értek belőle.
Vagy nem js.
Bármelyik is, ezt próbáltam leírni neked.1. Az megvan, hogy mit csinál a Fetch? Http hívást indít a szerver felé. No, és milyen HTTP hívási metódusok vannak? Hát ilyenek: HTTP request methods - HTTP | MDN (mozilla.org) ejnye, hogy ez is dokumentálva van, ráadásul ugyanazon a dokumentációs oldalon
Javaslom ezt is elolvasni.2. ez esetben azt a részt, hogy miben tér el a jquery.ajax-tól ugord át, hiszen esetedben leszarós, ha sosem használtál jquery-t.

Várom a további konkrét kérdéseket, hogy mi nem érthető a Fetch Api dokumentációja alapján! Látod, ha normálisan leírod, hogy mi a bajod, akkor normális választ kapsz. Sajnos így működik a világ.
-
sztanozs
veterán
Hello,
Vagy nem js.
Bármelyik is, ezt próbáltam leírni neked.Vsz csak nem jutottál el odáig.
Az AJAX (azaz "Asynchronous JavaScript and XML") a dinamikus weboldalak alfája és omegája. Gyakorlatilag az összes háttérben betöltődő oldal aszinkron HTTP hívásokat használ... -
martonx
veterán
Elküldtem a tisztán javascriptes dokumentációt. Erre ezt írtad vissza: "A link nem jó, mert jquery, php ..stb, és emiett érthetetlen. Engem csak js alatt érdekelne."
Szóval, ha téged csak js alatt érdekel a fetch api, ami egyébként egy js api, és a küldött dokumentáció csak js dokumentáció, akkor mégis mi az isten nem érthető rajta, és hogy jön ide jquery, php stb... ???
Nem nézlek le, csak hülyeségeket írsz
és tippre jóval hamarabb írsz, kérdezel hülyeséget, minthogy elolvasnád, amit küldtem, illetve átgondolnád, hogy hányadikán is van elseje. -
martonx
veterán
Köszönöm a választ.
Miért "szebb" az id?
A link nem jó, mert jquery, php ..stb, és emiett érthetetlen. Engem csak js alatt érdekelne.
Sok minden jön ki a keresésre, yt videók, minden, de vagy csak beszélnek róla, vagy alig mondanak valamit, vagy össze vissza mindent egyben, nem csak js."A link nem jó, mert jquery, php ..stb, és emiett érthetetlen. Engem csak js alatt érdekelne."
??? légyszi ne légy hülye. -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
martonx
veterán
Először is köszönöm szépen a segítséget.
"querySelectorAll-al kell elkapni"
Miért kell SelectorAll?
Nem okoskodom, csak, hogy megértsem leírnám ahogy én tudom:
QuerySelector: - 1 elemet kér ki, mindegy, hogy class vagy id alapján.
QuerySelectorAll : - minden azonos osztállyal ellátott elemet kikér. Ezeken végig lehet literálni, vagy ahogy csináltad elemenként kikérni,,,stb, mint egy tömbel.
Mivel nekem csak 1 elemem van, így felesleges, persze az is megoldás."jobban jársz, ha az ilyesmit nem class-al, hanem id alapján oldod meg"
tudom hogy az id előrébb van mint a class, de most csak egy elem van, így mindegy mivel kérem ki."Elhagytál innen onnan némi zárójelet"
igen 2 kapcsoa zárójelet hagytam el, mert a példában nem szerepelt, így nem tudtam, hogy kell. itt a példa /legelső/
Viszont a zárójelek sincsenek, és anélkül is működik javítottam a két kapcsos zárójelet, és nekem működik.
Az hiba, és elnézi, vagy nem fontos a zárójel?Mint írtam semmit se tudok a fletch api -ról, mindent csak találgattam, hogy hátha így van.
Sajnos sehol se találtam részletes, érthető leírást fletch api -ról.Tényleg nem kell queryselector, a kolléga hibásan mondta.
Class nem erre való. Persze azzal is meg lehet oldani, de ebben az esetben az id tényleg szebb megoldás."fletch" api-ra nem kereshettél valami túl erősen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy már akkor is hibásan írtad a nevét
Fetch API - Web APIs | MDN (mozilla.org) - itt ami inkább érdekes lehet neked, az a Related topics alatt a using Fetch API, az tele van példákkal. -
Bzozoo
tag
Hello,
Szeretném az összes kártyalapot megjeleníteni.
De fogalmam sincs hogy működik az api.
Amit csináltam marhaság, de csak próbálkoztam, hogy hátha.
Tudna valaki segíteni hogyan kell helyesen megcsinálni?
Itt van amit csináltam /tudom, hogy nem jó/Volt egy pár tévedésed, de amúgy nem sokat hibáztál.
Például a kartyalap nevű classba akartad írni, amit querySelectorAll-al kell elkapni, és abból is azt az elemét, amelyikbe tenni akarod. Itt most csak egy ilyen class van, az pedig a 0. elem. De jobban jársz, ha az ilyesmit nem class-al, hanem id alapján oldod meg.
Elhagytál innen onnan némi zárójelet és kapcsoszárójelet. -
Lokids
addikt
A végeredmény ez lesz előre:
Valami1: 2022-06-15
Valami2: 2022-06-17
Valami3: 2022-06-21
Valami4: 2022-06-27Viszont visszafelé:
Valami4: 2022-06-21 //2022-06-27 helyett.Ez a problémám.
Erre szeretnék megoldást, hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni. -
polymorphin
csendes tag
Hello,
Erről tudna valaki valami átfogó magyarázatot valahol, hogy mi a kettő között a különbség.
Illetve, hogy van az a data selector pontosan...stb
Video lenne a legjobb, mert ezt, és ilyeneket találtam, csak ez így nekem nem világos.
Az a gondom, hogy teljes, működő példába kellene, hogy ez így, ez meg így, ez a különbség..stbA video pont arrol szol hogy mi a kulonbseg.
A Complete Guide to Data Attributes | CSS-Tricks - CSS-Tricks#9297
SpeechSynthesis: voiceschanged event - Web APIs | MDN (mozilla.org) -
Bzozoo
tag
Hello
Hogyan tudom a hangfelolvasó személyt megváltoztatni?
Férfi olvassa fel, és nőt szeretnék.
Ezzel meg tudom kapni a teljes listát, és van benne nő, de a férfi a default.
"Microsoft Szabolcs - Hungarian (Hungary)" - default
"Microsoft Noemi Online (Natural) - Hungarian (Hungary)" - őt szeretnémSzerintem ez kell neked https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/SpeechSynthesisUtterance/voice
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Fotók, videók mobillal
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- EA Sports WRC '23
- Milyen videókártyát?
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- Június 18-án érkezik a Hell Let Loose: Vietnam PC-re és konzolokra
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- További aktív témák...
- 4000GB Gen4x4 NVMe SSD, 1 év gar 4TB!!!
- SZÉP! HP ZBOOK FURY 15 G7 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10850H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- GARANCIÁLIS LEMEZES PLAYSTATION 5 SLIM CFI-2116
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 32/1TB Silver
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5236, 100% AKKSI
- Samsung Galaxy A05s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4887, 93% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de késő kaptam meg az uzenetet, akkor már átírtam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)