-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
Meg azok szokták fikázni, akik használtak már eleget normális nyelveket, és azok tartják jónak a JS-t akik csak "láttak" mást, tanulmányaik során, mert kötelező volt.
Egyébként igen, állítólag sajtreszelővel is lehet... csak nem valami élvezetesNa olyan a JS a rendesen kivitelezett nyelvekhez képest. Vagy másik példával, mintha egy űrhajóból egy rozoga permetező kisgépbe ülnél. Amúgy tesója a LUA.
Próbáltam dartot is, de sajnos vannak projekt követelmények, korlátok. Szerinted különben hozzányúlnék a JS-hez? Nem, már 12 éve is a pokolba kívántam, lesújtott, hogy így elharapódzott ez a rákfene.
Igen, a dart IS sokkal jobban összerakott nyelv, remélem elterjed, de jobb lenne ha a WASM terjedne, aztán nem lenne nyelvi kényszer, lehetne válogatni.Miben lehetne jobb a JS ? Mindenben, főleg alapjaiban, struktúráiban, mindenben, hisz az egyetlen dolog amiben jó: támogatják a böngészők. De sajnos alapjaiban nem tud jobb lenni, mert akkor a visszafelé kompatibilitás bukta...
-
togvau
senior tag
válasz
Silεncε #8035 üzenetére
nekem tetszik abból a szempontból, hogy olyasmi mint a JSF volt, bár abban is azért nagyobb a rend. Ott is nyomathattál a template-be java kódot, de azért nem volt ajánlott, sem jellemző. React jsx-nél meg tele fan kóddal a template, ami nagyon kaotikus tud lenni.
Bár amúgy kaotikus, és ták... hát a JS maga ilyen, hisz egy kaotikus, tákolt ökoszisztéma, aminek sok éve ki kellett volna halnia, ha nem lenne kizárólagosan támogatott a böngészőkben. (rohadjál meg m$)
-
togvau
senior tag
válasz
nevemfel #8007 üzenetére
moment.utc(moment.duration(time).asMilliseconds()).format('HH MM SS')
mindig 0 óra 1 perc az eredmény, bármilyen format stringgel, kivéve, ha a benne lévő óra több mint 1 mert akkor már az óra szerepel benne, de a perc mindig 0.
Minden beépített formázás (toString(), toisostring(), stb viszont helyesen dobja ki az időpontot, csak ugye más formátumban kéne. millisecet toStringelve is helyes értéket ad. Csak a format után rossz.moment.utc(moment.now()).format('HH MM SS')
pedig teljesen jó.
Nyersen a time pl 'PT0H25M0S', ugyan ez jelenik meg a moment beépített formázó metódusainak kimenetén is (persze 1970 január elsejei kezdettel), csak a format-on rossz. -
togvau
senior tag
moment js-el szenvedek kicsit: a bemenő adat teljesen jó, toString()-el, ashours-al, és a többivel is azt kapom amit kéne. De ahogy a format()-ba kerül, abból már egy marhaság jön ki.
pl 5, 15, 30 percekre is egy 'H M' format stringgel mindig 0 1 jön ki. Ha a bemenő adat az null, akkor is.
Ha egy 'YYYY MM DD HH MM SS'-adok arra is ugyan ez a marhaság jön ki. Ha nem adok format stringet, akkor is.
Miért van ez? Ez feature? Vagy bug? -
togvau
senior tag
Azt hogy kell felrakni? Meg mit?
Ezt el tudja magyarázni nekem, hogy a get miért undefineddel tér vissza? AngularsJS 1
function geturl(url, http) { http.get(url).then( function (response) { console.log('megy'); return response.data; }, function (response) { console.error('error van'); return 'someting bad happened'; });}
Ezelőtt, nem külön functionban, hanem a controlleren belül, múködött, csak a $http-vel vel
Ha rossz az url, ahogy kell error-t dob, szóval a return az működik. -
-
togvau
senior tag
sajnos angularjs (angular 1) tákolásra vagyok ítélve. Hogy lehet elérni az VSC-ben, hogy ne csak mint sima szövegszerkesztőként működjön, egy angularos html-ben?
-
togvau
senior tag
Az előző megoldódott, nem értem miért, azt sem, hogy hogy.
De itt egy másik x akta:
linkList.forEach(element => {
const user = this.users.find(m => m.foundUsr = element.userId);
if (typeof user.links === 'undefined') {
user.links = [element.link];
console.log(user.foundUsr+'init: '+element.link);
}
else {
user.links.push(element.link);
console.log(user.foundUsr+'push:'+element.link);
}
});
Konzolra gyönyörűen kiírja a párosításokat, stimmel mit, hova kell raknia.
Ellenben ha utána kiiratom a user listában a dolgokat, látom, hogy az összes element.linket az első találathoz adta. Tehát a kiiratás jó, de a végeredmény nem. -
togvau
senior tag
chrome-os konzolra kiíratásnál ilyenek vannak:
{userId: 2, interactionId: 130, userProps: {…}, time: "2020-06-30T10:48:42.403+0000"}
interactionId: 130
userId: undefined
time: "2020-06-30T10:48:42.403+0000"
userProps: {id: 1, name: "C`...
Igen, tutira megegyeznek, mint írtam copy paste volt a java class-ból a ts interface-re. Ha nem egyezik meg az interface ben, akkor jó. Ha megegyezik akkor undefined... ilyet még életembe nem láttam, semmilyen nyelvnél, pedig próbáltam párat
Azért írtam az, hogy más néven küldi, a backend, mert megpróbáltam azt is, hogy más néven küldje.
De a lényeg: ha az interface-ben van az a property deklarálva, ami a beérkező jsonban az első elem, akkor undefined lesz, lásd a fenti konzol üzenetet amiben kiiratom az összes példányt. Viszont hozzá lehet férni, pl egy map()-el. Ha nincs, akkor lesz értéke a konzolüzenetben, viszont a map() undefined-et hoz.
-
togvau
senior tag
Hello, typescripttel ismerkedek, és a javascript problémákba futok.
Tehát van egy backend ami válaszol jsonban üzeneteket. A válasz osztály másolata typescript interfaceként is megvan, copy paste nevekkel, tehát tutira egyeznek.
Angularos vagy milyen httpclient get-nél fogadja frontend, és 1 kivételével az összes érték bekerül, ahogy kéne.
Az az 1 kivétel fogalmam sincs miért nem kerül be, de ha átnevezem a typescript interface-ben a nevét másra, aminek köze nincs a backendből jövő névhez, akkor az is átmásolódik rendben, viszont a megváltatott nevű property az undefined... tehát ha rossz, akkor jó.. félig. Ez WTF?this.http.get<Userdata[]>(environment.madchinfo, { params: paramz });
nincs userId, minden más van: (backendtől mindig jön userId)export interface Userdata{ userId: number; interactionId: number; userProps: UserProps; time: Date; photosid: number[];}
Van userId, és olvasható, de fck az undefined, és a vicc, hogy akkor is van kitöltött userId, ha a backend nem is küld ilyet...
export interface Userdata{ fck: number; interactionId: number; userProps: UserProps; time: Date; photosid: number[];}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged