- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
JavaScriptben akarok egy olyan funkciót megvalósítani, amely ellenőrzi, hogy van-e pillanatnyilag működő internetkapcsolat. Fontos, hogy localhoston kell, hogy működjön, Chrome alapú böngészőben. A windows.navigator.online-t próbáltam, de az állandóan online-nak látja a kapcsolatot, tehát nem jó megoldás. Ezen kívül még a checknet nevű függvénykönyvtárat is néztem, de az meg elvileg nem működik, ha nem localhoston van futtatva.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Továbra is nagyon kezdő vagyok (vagyis újrakezdő, több mint 10 éve tanultam kezdő szinten a nyelvet), ezért lehet, hogy hülye kérdés: adott egy GitHubos JS függvénykönyvtár, amit használni szeretnék teljesen offline módon, magyarul le akarom tölteni. Konkrétan erről van szó: https://www.skypack.dev/view/maplibre-gl
Itt egy példa alkalmazás: https://codepen.io/klokan/pen/WNoZRyxRégebben mindig úgy csináltam, hogy normálisan hivatkoztam bármely JS függvénykönyvtárra a HTML-ből így, aztán ha kellett, letöltöttem a webszerveremre:
<script src='valami.js'></script>
Ez a mostanában népszerű import-os megoldás számomra teljesen új. A célom az lenne, hogy egyben letöltsem az egészet a webszerveremre, és behivatkozzam a klasszikus módon. Azonban itt nem tálok ilyen lehetőséget, mert oké, hogy fenn van minden az src könyvtárban, de nem lehet ezt a hagyományos módon, egyben elérni? Tehát "ömlesztve" egy fájlban sehol nem találom. Megjegyzem, ezt más egyéb open-source JS-nél is tapasztalom mostanában.import *-gal elvileg hozzáférek az egészhez, de nekem "normálisan" kellene, egy fájlba kiírni.
Tudtok esetleg erre valami jól bevált megoldást?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok JS-ben, és a következő problémára keresem a megoldást már egy ideje:
a célom, hogy létrehozzak egy olyan tömböt, amelynek van n db eleme, és mindegyikhez tartozik 2 property, de úgy, hogy mindkét propertryje egy-egy tömb. Továbbá, a létrehozásakor teljesen üres, csak a struktúrája jön létr, később töltöm majd fel.
Nagyjából így:var objArray = {prop1[], prop2[]}[]
Természetesen, ez szintaktikailag nem jó. Szerintetek hogyan lehetne ezt szépen megvalósítani?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
JavaScriptben lehet valahogy billentyűleütést szimulálni? Az lenne a célom, hogy ha meghívom a függvényt, akkor a megadott billentyű leütését szimulálja. Tehát azt eredményezné, mintha fizikailag megnyomnám az adott billentyűt. Lehetséges ez?
-
kw3v865
senior tag
válasz
martonx #6770 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni.
Ezt a Fiddle-t most hagyjuk szerintem, mert összetettebb a probléma, kivülállóként nehéz átlátni. A saját adataimat kellene megosztanom, azt meg nem akarom (port forward-olás meg egyéb dolgok, elég macerás). Végül sikerült egyébként rájönnöm, mi volt a gond.Viszont ismét felmerült egy kérdés: adott ez a függvény, amibe be van ágyazva egy másik (jquery):
var getObject = function (curr_id, prev_id) {
jQuery.ajax(url,
{
dataType: 'json',
success: function (data, textStatus, jqXHR) {
if (curr_id == prev_id){var b};
return b;
},
error: function (jqXHR, textStatus, errorThrown) {
console.log(errorThrown);
}
});
}Hogyan tudom megoldani, hogy ha meghívom a getObject függvényt, akkor visszadja a "b" nevű változó értékét?
-
kw3v865
senior tag
válasz
martonx #6765 üzenetére
Köszi a választ, Ajaxot most látok először, elkezdek alaposan utánanézni, mert még nem értem mi az a promise.
Jelenleg így néz ki (sajnos a CORS miatt nem működik ezzel a demo adattal, tehát a poligon nem jelenik meg itt) JSFiddle-ben:
http://jsfiddle.net/kw3v865/1zo8r5Lp/748/A lényeg az, hogy ez egy poligont kellene, hogy megjelenítsen az alaptérképen.
Nálam localhost-os szerverrel, saját adatokkal működik is. A lényeg az lenne, hogy úgy szeretném megírni, hogy - mivel a szerveren az adatok időnként változnak - egy függvénybe akarom beletenni ezt:vectorSource.addFeatures(formatWFS.readFeatures(response))
Magyarul az ideális működés az lenne, hogy amikor meghívom a függvényt, akkor újra hozzáadja a feature-t (poligont) a térképhez (a régit nem szabad, hogy törölje!).
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok JS-ben, jelenleg ezzel a problémával küzdök: a features nevű változó értékét (ami egy tömb) szeretném felhasználni a függvényen kívül. Ez most szépen kiírja a konzolra a tömb értékét:
function refresh(){
var features;
$.ajax('http://xxx', {
type: 'GET',
data: {xxxxxx}
}).done( function (response) {
var features = xxxxx
return console.log(features);
})
};
console.log(refresh())Viszont én fel akarom használni a features változó értékét. Mondjuk úgy, hogy egy másik (külső) változónak átadom az értékét. Hogyan lehet ezt megtenni?
Ha azt csinálom, hogy return console.log helyett :
return features
, majd így hívom meg a függvényt:var tomb = refresh();console.log(tomb);
Akkor undefined lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Wise (ex-TransferWise)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Építő/felújító topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- E-roller topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest