- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tick
aktív tag
válasz
nevemfel #9482 üzenetére
> Te a breaket a {}-os utasításblokkba tetted, ami ebben az esetben nem a case esetből ugrik ki, hanem a {}-al jelölt utasításblokkból. Tehát ráfut a következő case esetre.
Erre gyanakodtam en is, de gyakorlatilag nem igy mukodik. Csak egy kulon scope-ot kap.
Viszont egy probat mindenkepp meger.föccer: ha kozvetlen a break ele teszel egy logot, azt meg kiirja? (nincs-e esetleg valami elnyelt hiba)
-
tick
aktív tag
Ezt segítenétek kérlek megérteni? A function egy objectként működik és mégis van egy "default" értéke? -
tick
aktív tag
válasz
martonx #6609 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát, eszembe nem jutott valamiért hogy erre így rákeressek.
Végül a validator elnevezésű npm packaget találtam, ennek ötlete mentén megcsináltam a sajátom. Illetve amelyik classnál szükséges ott van egy static validate method, ami lefut a constructor elején is. -
tick
aktív tag
válasz
martonx #6604 üzenetére
Köszönöm szépen. Csak proposalokat láttam az issueban. Van egy-két 3rd party package ami elvileg megoldaná a problémám, de annyira vad vizekre nem akarok evezni.
TypeScripttől függetlenül véleményt szeretnék kérni:
Express query paramétereit szeretném ellenőrizni. (REST) Van egy adag ami kötelező, meg egy másik adag opcionális. A többire pedig nem vagyok kíváncsi.
Ha mindet egyesével ellenőrzöm hogy kapott-e értéket, el lett-e küldve egyáltalán, megfelelő típusú-e, megfelel-e minden paraméternek stb., majd errort dobálok ha nem, akkor egy elég undorítóan hosszú fájlom lesz.
Ezt ti hogyan szoktátok kezelni? Van több ötletem is:
-Hagyni a fenébe, viszont sok ellenőrzés ismételhető lenne máshol is.
-Classokat létrehozni típusonként, majd mindet az előző postom alapján példányosítani, így ellenőrizve lesznek
-Szintén classok, de csak statikus validáló függvénnyel -
tick
aktív tag
válasz
martonx #6602 üzenetére
Értem hogy sima js lesz belőle és a hasznos dolgok nagyrésze el is tűnik. Azt reméltem hogy van valami compiler paraméter amin átsiklottam ami automatikusan hozzátenné a típus ellenőrzéseket.
Lényegében akkor minden egyes class esetén típusellenőrzést ugyanúgy meg kell csinálni minttha vanilla js lenne, illetve ha felhasználom egy másikban, akkor példányosítani kell. Valahogy így mint lent. (tudom hogy rossz példa) Vagy van jobb megoldás?
class Name {
name:string
constructor(str:string) {
if (typeof str !== 'string') {
throw new TypeError()
}
this.name = str
}
}
class Age {
constructor(n:number) {
if (typeof n !== 'number') {
throw new TypeError()
}
this.age = n
}
}
class Person {
name:Name
constructor(i:IPerson) {
this.name = new Name(i.str)
this.age = new Age(i.n)
}
}
interface IPerson {
str: string,
n: number
}
console.log(process.argv[2])
let bar:IPerson = JSON.parse(process.argv[2])
let foo = new Person(bar)
console.log(foo) -
tick
aktív tag
typescript esetén ki lehet valahogy kényszeríteni a runtime típus ellenőrzést vagy ez csak build meg compile alatt ilyen shiny?
Express request query paramétereket szeretném ellenőrizni hogy egy interface illik-e rá, de runtime alatt minden ellenőrzés eltűnik -
tick
aktív tag
Üdv!
Használ valaki jasmine-ben async/await-et? Van más megoldás mint anonim függvénybe zárni az egészet?
Ez így működik, csak ronda:it('should work', done=> {
(async () => {
foo = await someAsyncStuff()
expect(foo).toBe(true)
done()
})().catch(done.fail)
} -
tick
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #6589 üzenetére
mintha a mongo tudna json objectből db-t kreálni, cli-ből biztosan
szerk: bocs, félre étterem szerintem a kérdést
-
tick
aktív tag
Üdv!
Van egy ilyen részletem:if (!filters[col].includes('' + items[i][col])) { ... }
JSCS Error: Implicit string conversion.
Miért "rossz" az implicit conversion? Lényegében kikerülök egy plusz kört azzal hogy a null-okat üres stringre cseréljem. Az érték lehet '0' is, így az
(items[i][col] || '')
nem járható út sajnos. -
tick
aktív tag
Üdv! Úgy vettem észre szinte senki nem használ try/catch-et js-ben. Jól látom?
Az feltűnt hogy szinte az összes library kezeli valamilyen módon az errort, főleg callback függvényekben. Eddig nem volt rá szükségem, az elmúlt 24 órában viszont kétszer is találkoztam olyan esettel ahol máshogy nem tudtam megoldani a problémát. -
tick
aktív tag
Google első találtat, nem próbáltam ki. Az biztos hogy lehet
fs.open('file.txt', 'r', function(err, fd) {
if (err)
throw err;
var buffer = new Buffer(1);
while (true)
{
var num = fs.readSync(fd, buffer, 0, 1, null);
if (num === 0)
break;
console.log('byte read', buffer[0]);
}
}); -
tick
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #6452 üzenetére
chartjs elég jónak tűnik
-
tick
aktív tag
válasz
DNReNTi #6409 üzenetére
Azt hiszem sikerült megoldanom. Félig.
A fő gondom az volt hogy nem tudom lekérni az értékét amíg a login nem történt meg, viszont a login controllere erre pont megfelelt. A sikeres login után, de még a redirect előtt egy plusz lépésként bekerült az API call, plusz az érték rootScopeba való tárolása.
Így most ~100ms-el tovább tart a login, plusz csak re-login után lép érvénybe ha esetleg változna. De szerintem ez belefér. -
tick
aktív tag
Üdv!
Megoldható valahogy angular esetén hogy minden egyes controller betöltéskor lefusson egy function anélkül hogy minden egyes controllerbe külön megírnám?
Elrejtett menüpontokat szeretnék megjeleníteni "ng-show"-val, ehhez pedig szükségem lenne egy API-ból nyert értékre.
Prodlémák:
-menüpontok az "ng-view"-n kívül esnek, így csak rootScope értékekkel tudom változtatni
-a login képernyő is egy controller, a menü szintén látszik így nem tehetem ".run"-ba, mivel csak a tényleges login után kap valós választ az API-tól.
(nem baj ha "hackelhető" és megjeleníthető a menüpont, a backend nem fogja kiszolgálni)Gondoltam factoryra, de az async $http kérés eredményét nem tudom visszaadni sync módon az "ng-show"-nak.
-
tick
aktív tag
Egy nagyon jó írás, bár a kérdezőhöz hasonlóan csak a felét értem
How it feels to learn Javascript in 2016 -
tick
aktív tag
Csak egy dummy. De a valós projectben sem sokkal durvább. Még csak barátkozom az angularral, a directive részét csak összeollóztam. Nagyon szívesen fogadok bármi javaslatot
Lényegében egy nagy táblázaton dolgozom ami egy api-ból húz ki adatokat. (ng-repeat) Illetve 3 oszlopot lehet is szerkeszteni (ng-model, contenteditable) Majd a végén el is lehet menteni.
Eddig igazából működik is a dolog, az egyik oszlopra próbálok még jquery autocomplete-et varázsolni, jsfiddle-ben működik, élesben nem akar semmit csinálni és errort sem dob
Feltételezem az autocomplete és a directive ütik egymást az eventekkel -
tick
aktív tag
mind.blown.
Nem tudom hogy lehetséges hogy ennyi idő után még csak most találkoztam ezzel. De tetszik hogy folyamatosan új és új dolgokkal tud meglepni ez a nyelv.angular.copy($scope.arr)
szépen teszi a dolgát, köszönöm!JSON.parse(JSON.stringify($scope.arr))
szintén egy megoldás, bár kevésbé szép -
tick
aktív tag
Üdv!
Angulart használva ha két scope változónak ugyanazt az értéket adom egy változón keresztül:
$scope.data = result;
$scope.original = result;Akkor a kető miért lesz "összekötve"? $scope.data-t változtatva változik a $scope.original is. Illetve hogy tudom kiküszöbölni?
A cél az lenne hogy megtaláljam mi lett változtatva az egyes sorokba, de a data és az original tömbbök megegyeznek így minden esetben.
JSFiddle link -
tick
aktív tag
Nem teljesen tartozik ide, de hátha. Adott egy csodás cloud környezet ahol a nodejs-t elérem másolni és package-eket feltenni tudok, viszont kívülről a hozzá tartozó mongodb nem érhető el tűzfal miatt. (pl mongo shell-ből) Van esetleg valami npm amivel meg lehet kerülni? Webes mongo shell vagy valami tunneling megoldás? (ssh nem megy sajna)
-
tick
aktív tag
Sziasztok! Hogyan tudnám megoldani hogy egy objektum pl egy óránként elindítson egy függvényt? ("magára")
Konkrétan egy nodejs modulról van szó, DB pool object. (ibm_db npm)
Szépen és jól működik de ha túl sok kapcsolat nyílik egy hirtelen peak miatt (vagy ha valaki rátenyerel az F5-re) akkor azok végleg ott is maradnak. Ez nyilván feleslegesen foglalja a pool-okat és a kapcsolatokat is. Nem találtam lehetőséget unused timeout-ra.
A forrásba belenyúlva sikerült megoldani hogy minden egyes kapcsolat záráskor (amikor egy "thread" visszakerül az elérhető kapcsolatok közé a használtak közül) indítson egy cleanUp függvényt és ténylegesen zárjon le minden olyan kapcsolatot ami X időnél régebb óta idle. Ez viszont nekem nem tűnik túl elegáns megoldásnak.
Lehetne még cron-ból futtatni egy npm scriptet, ez viszont utómunkát igényel implementálás után és mondjuk egy win-es rendszeren nem mindenki tudja hova kell nyúlni hirtelen.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok -
tick
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5757 üzenetére
Köszönöm, nagyon érdekes cikk. meg is próbálom implementálni
-
tick
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5753 üzenetére
Köszi! Van valami gyakorlati előnye is vagy csak szimplán esztétikusabb?
Lenne esetleg értelme minden sort egy ID-val ellátni, a szűrést pedig client-side/local storage-ban elvégezni majd az eredmény alapján állítgatni a displayt?
Tudom egy kicsit overkill, de érdekes kihívás lenne ha van teljesítménybeli haszna is
-
tick
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Hozzáteszem akkor az onclick triggert is
Egyébként egy div-es táblázat szűréséről van szó. A gombok megkülönböztetésével nem kell foglalkoznom szerencsére. Nem túl elegáns módon globális változóként tárolom a legutóbb keresett értéket. Ha nem változott az előzőhöz képest, akkor nem csinál semmit. Így nem iterálja feleslegesen végig az egész táblázatot akkor sem ha bal egérgombbal kattintgat rá bárki.Valószínű elég optimalizálatlan, 230 soros táblázatot szűrök vele. Van esetleg valami gyorsabb/hatékonyabb módja ennek mint a display-t változtatgatni soronként iterálva? (electron alkalmazás így minden nodejs-es trükk bevethető)
-
tick
aktív tag
Üdv!
Linuxos középső gombos beillesztés milyen eventet triggerel formnál? Se az onchange se az onkeyup nem hoz eredményt -
tick
aktív tag
Segítséget kérnék megérteni a lenti kódot. Működik, de nem értem hogyan
(nodejs stream-adventure / html stream feladat)var trumpet = require('trumpet');
var through = require('through2-map');
var tr = trumpet();
tr.pipe(process.stdout);
tr.selectAll('.loud', function(data) {
var stream = data.createStream();
stream.pipe(through(function(chunk) {
return chunk.toString().toUpperCase();
})).pipe(stream);
});
process.stdin.pipe(tr);"tr.selectAll": kap egy szűrőt és egy callback-et. A callback fv-ben definiálok egy új változót, pipeolom through-ba ahol átalakítom, majd önmagába pipeolom vissza. Eddig tiszta sor.
Viszont hogy kerül vissza? Closure-ben lett létrehozva és semmi függvény (ami return-ként működne) nem lett meghívva rá.
Maga a createSteram() köti a "stream" változót closure chainen keresztül "tr"-hoz valahogy? -
tick
aktív tag
Ezer és egy éve hoztam létre utoljára authentikációt és akkor is csak PHP-ben sessiont használva. Még nem tiszta hogy milyen adatot tud küldeni a kliens (user és pass kivételével) amiből a szerver tudja hogy a: ki az user; b: be van jelentkezve; c: valóban a megfelelő személyről van szó (pl nem egy lemásolt cookie);
Utána fogok nézni a javaslatoknak. Köszönöm mindenkinek -
tick
aktív tag
Sziasztok,
Node-on futó API-t szeretnék létrehozni. Ezzel nem is lenne probléma, ott akadok el, hogy authentikáció után nem tudom megtartani az usert. Van valami PHP Session szerű megoldás? Nem szeretnék cookieban jelszót tárolni, még enkriptálva sem.Olvastam szép megoldásokat, hogy a jelszó soha (authentikáció után) ne legyen elküldve, helyette egy publikus kulcs, értékként pedig valamilyen azonosító. Kliens oldalon az adatok halmazából (beleértve a jelszavat) checksumot készíteni, majd mindent (jelszó kivételével) elküldeni (post/get/etc). Szerver oldalon a fogadott adatokból és a tényleges jelszóból egy új checksum, ha a kettő egyezik, akkor mehet a response.
Ez szép, okos és praktikus, de még mindig nem tudom hogy tároljam kliens oldalon a jelszót úgy, hogy azt egy általános iskolás srác ne tudja kiszedni.Bármi útbaigazítást köszönök előre is (akár kulcsszó, cikk, prezi)
-
tick
aktív tag
Sziasztok!
Probált már valaki selenium webdrivert használni node.js-ben desktop applikációként? (pl. app.js)
Ha igen, mennyire használható? Vagy túl merész elképzelés?
(egy java projectet ültetnék át, winen és linuxon is futna) -
tick
aktív tag
Tudom nem ide tartozik, de talán ez a legrelevánsabb topic. Van jelenleg itt PH-n firefox addon (sdk) topic? Nem találtam sehol, hátha mégis...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest