- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen string-em:var str = 'ID=123456&stb'
Ebből szeretném a számsort kiszedni, viszont a számjegyek száma változó (lehet csak 123 is) és az ID szám után vagy & karakter következik vagy ott van a sor vége. Hogy tudnám kiszedni a számsort a szövegből feltétel kezelés nélkül?var ID = str.substring(str.indexOf('ID='), str.indexOf(???))
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Ezt hogy tudnám működésre bírni? Böngésző könyvjelző eszköztárára szeretnék egy ilyen google link rövidítőt, de nekem sehogy sem akar összejönni. Hogy kell átalakítani, hogy működjön ott is?Régi a cikk, lehet elavult már?
-
maestro87
őstag
Köszi, de hibát dob ki:
"TypeError: (class)@10da0984 nem egy függvény, hanem egy undefined. (9. sor a(z) „cheerio_gasify” projekt „gasify” fájljában)"
Egyébként az egyes sorok mit csinálnak a te kódban, mert eléggé megvariáltad?Vagy miben másabb?
Más: Ott sajnos nem mindig a helyes ár jelenik meg.
Például ha email only címkével van ellátva, akkor az oldal forrásában itt található a helyes ár:
<span class="my_shop_price" data-orgp="49.99" style="color:#CC0000; font-size:28px; font-weight:bold">47.99</span>
[link]
Tehát innen hogy tudom kiszedni a 47.99-et?
A termék nevét meg innen kellene:<h1 style="display:inline;">Original Xiaomi Mi Band 2 Smart Watch for Android iOS</h1>
<span class="allProperty"> -<strong> BLACK</strong></span>Amúgy ennek a függvénynek nem kellene gyorsabban működnie a string-es megoldásomnál? Mert kétszer lassabban fut le...
-
maestro87
őstag
Ezt a cheerio lib-et hozzáadtam a projektemhez.
A példa program működik is, de honnan tudom, hogy miket lehet lekérdezni?
Például, hogy tudom lekérdezni ennek a terméknek a nevét (nem a title-t, mert az másabb), árát, megjelenített kép linkjét stb...?function cheerio()
{
var cheerio = cheeriogasify.require('cheerio');
var response = UrlFetchApp.fetch("https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_362705.html");
var $ = cheerio.load(response.getContentText());
Logger.log($('title').text());
} -
maestro87
őstag
Akkor itt egy ilyen oldal ami ezeket a tagokat tartalmazza:
<meta property="og:site_name" content="www.banggood.com"/>
<meta property="og:description" content="Only US$14.44, buy best ANENG AN8002 Digital True RMS 6000 Counts Multimeter AC/DC Current Voltage Frequency Resistance Temperature Tester ℃/℉ sale online store at wholesale price.US/EU warehouse."/>
<meta property="og:type" content="product">
<meta property="og:title" content="ANENG AN8002 Digital True RMS 6000 Counts Multimeter AC/DC Current Voltage Frequency Resistance Temperature Tester ℃/℉">
<meta property="og:url" content="https://www.banggood.com/ANENG-AN8002-Digital-Ture-RMS-Multimeter-ACDC-Current-Voltage-Frequency-Resistance-Temp-Tester-p-1145700.html">
<meta property="og:image" content="https://img.banggood.com/thumb/view/oaupload/banggood/images/F4/8C/36c71d9d-edb6-402a-abf7-419251b4a5c6.jpg">Ezekből szeretném kinyerni a "content"-et.
De most meg csináltam string-es műveletekkel, ami működik ugyan, csak ha van erre valami beépített függvény, azért mégis jobb lenne azt használni.
function openGraph(url, type)
{
var response = UrlFetchApp.fetch(url);
var content = response.getContentText();
var preString = '<meta property="og:'+type+'" content="';
var searchString = '"';
var preIndex = content.indexOf(preString)+preString.length;
var searchIndex = preIndex + content.substring(preIndex).indexOf(searchString);
return content.substring(preIndex, searchIndex);
}
//eredmények kiíratása:
function onEdit()
{
var ss = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet();
var sh = ss.getActiveSheet();
var url = "https://www.banggood.com/ANENG-AN8002-Digital-Ture-RMS-Multimeter-ACDC-Current-Voltage-Frequency-Resistance-Temp-Tester-p-1145700.html";
Logger.log(openGraph(url, 'site_name'));
Logger.log(openGraph(url, 'description'));
Logger.log(openGraph(url, 'type'));
Logger.log(openGraph(url, 'title'));
Logger.log(openGraph(url, 'url'));
Logger.log(openGraph(url, 'image'));
}Illetve az a baj még ezzel, hogy ha a webfejlesztő egy szóközzel többet tesz valahová (mint itt a
site_name"
és a"content
között), akkor már nem működik jól.
Szóval ezen adatok kinyerésére nincs valami atom biztosan működő beépített függvény?A Google Script amúgy Javascript alapú (pl. google táblázatot lehet vele okosítani), de úgy néz ki, hogy vannak olyan JS utasítások amit vagy nem ismer, vagy csak én használom rosszul őket.
-
maestro87
őstag
Tudom, hogy ez nem működik. Ezt a kódot múltkor kaptam, mikor a böngésző eszköztárra kellett egy ilyen "könyvjelző script", ott működik, de a google script már nem ismeri. Azt akarom megcsinálni, hogy ha a táblázat egy cellájába beírok egy url címet, akkor a mellette lévő cellákba automatikusan írja be az og:title és az og:image tagokat.
Már minden létező kifejezésre rákerestem, de nem találtam egyszerű megoldást, csak ezt a szolgáltatást ami azt hiszem ezt csinálná meg helyettem, pontosabban ezen videó alapján már könnyen megtudnám csinálni.
De tényleg ilyen bonyolult lenne megírni, hogy jobban megéri beregisztrálni egy ilyen oldalra?
Megköszönném ha valaki megadná a helyes kódot ezen meta tagok kinyerésére, mert én csak a sötétben tapogatózok. C-nyelvet ismerem csak, azt se 100%-osan. -
maestro87
őstag
Ezt Google Script-re hogy lehetne lefordítani?
var img = document.querySelector('meta[property="og:image"]').content;
Egy URL-ből szeretném kinyerni az og:image meta tagot és a kép linkjét betenni egy cellába, de sehogy sem jön össze, nem találtam rá megoldást.
-
maestro87
őstag
válasz
maestro87 #6656 üzenetére
A függvényemben meg nem működik rendesen.
20 órát 22-re konvertálja, mikor 14-re kellene. Mit rontottam el?function convertTime()
{
var range = SpreadsheetApp.getActiveRange();
var data = [];
var output = [];
data = range.getValues();
for(var i = 0, iLen = data.length; i < iLen; i++) {
var HongKong = m.moment.tz(data[i][0].toString(), 'Asia/Hong_Kong');
var Budapest = HongKong.tz('Europe/Budapest').format('YY/MM/DD HH:mm');
output.push([Budapest]);
}
range.offset(0,1).setValues(output);
} -
maestro87
őstag
válasz
DNReNTi #6654 üzenetére
Végül ezzel a leírással sikerült.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Van egy
data
tömböm, amibe dátumokat olvasok be. Hogy lehetne megmondani a függvénynek, hogy UTC+8-ban vannak ezek a dátumok?A függvény a következő (google apps script):
function convertTime()
{
var range = SpreadsheetApp.getActiveRange();
var data = [];
var output = [];
data = range.getValues(); // kijelölt cellák értékeinek beolvasása a data tömbbe
for(var i = 0, iLen = data.length; i < iLen; i++) {
var timeUTC2 = Utilities.formatDate(data[i][0], 'GMT+2', 'yy/M/d HH:mm');
output.push([timeUTC2]);
}
range.offset(0,1).setValues(output); // a mellette lévő oszlopba rakja az eredményeket
}A függvény működik, a probléma csak az, hogy a google táblázat UTC+2-be van beállítva és alapértelmezetten (nem akarom átállítani) ezt az időzónát veszi alapul mindenhol, így a kimenet ugyanaz lesz mint a bemenet.
Sajnos a google táblázatos topik halott, így inkább ide írtam a nyelv javascript alapja miatt. -
maestro87
őstag
Sziasztok!
A google link rövidítőt működésre lehet még bírni könyvjelzőként? Azaz ha rányomok a könyvjelzőre, akkor készítse el a rövid linket.
Ezt találtam, de már nem működik hiába cseréltem ki a címet.
Itt van a google-től egy leírás, de én ehhez kevés vagyok. -
maestro87
őstag
válasz
PumpkinSeed #6245 üzenetére
És ezt pl. Tampermonkey bővítményben kell futtatni?
Megtudnád írni nekem? Gondolom csak pár sor.
C-ben tudok programozni, de a Javascript-ben nem igazodok el... Jöhet pm-ben is.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, remélem igen.
Adott egy online shop ami ehhez hasonló akciókat fog szervezni a napokban. Mint látható nagyon olcsón megvásárolhatóak lesznek egyes termékek, de csak limitált mennyiségben (linkeltnél ez 1 főt jelent). A lényege, hogy amint a számláló a nullához ér, meg kell nyomni a Buy gombot. Aki a leghamarabb nyomja meg, az veheti meg a terméket a kiírt áron.
Nem kamu akciók, tényleg csak a gombnyomáson múlik a dolog, de minden ms számít...Na most állítólag a leleményes ruszkik
ezeket script-ekkel (Java?) szokták megnyerni ami kattint helyettük a megfelelő időben. Legalábbis elég gyanús, hogy a legnagyobb akciókat orosz e-mail-lel rendelkezők nyerik.
Tehát én is egy ilyen srcipt-et szeretnék.Viszont nem konyítok az efféle script-ekhez.
A kérdés, hogy van-e vállalkozó szellemű aki segítene nekem ebben?Valami olyasmi kellene ami x időnként frissítené a számlálót (el szokott csúszni) és 0-nál automatikusan megnyomná a gombot.
Tudom, hogy sok múlhat a ping-en is, de azért mégis nagyobb eséllyel indulnánk a "versenyben".
Mellesleg nekem is és egy fórumtársnak is sikerült már megcsípni 1 centes billentyűzetet, illetve tablet-et, szóval nem lehetetlen.
Remélem tud valaki segíteni... és nem csak magának tartja meg a srcipt-et. -
maestro87
őstag
-
maestro87
őstag
Üdv!
Lenne két Java scriptem:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
......
....
</SCRIPT>
...tartalom...
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
......
....
</SCRIPT>
Az index.php-mat szeretném egy kicsit karcsúsítani úgy, hogy egy külön fájlba teszem a scriptet. És az a kérdés, hogy, hogy kell ezt beszúrni?
Próbáltam, hogy a két részt külön fájlba mentem pl. valami1.php és valami2.php-ba majd beszúrom a
<?php
include('valami1.php');
?>
paranccsal de így nem megy. Gondolom azért mert nem php.De jobb lenne, ha 1 fájlba meglehetne oldani. Div-et sejtek a dologban, de ahhoz még nem értek.
Még nagyon kezdő vagyok, ezért valaki megadhatná a helyes választ.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Autós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest