- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #10088 üzenetére
És ebből mennyi bot?
-
Zedz
addikt
válasz
lanszelot #9841 üzenetére
Possible solution.
ChatGPT generalta, de gyors atfutas utan szerintem ebbe az iranyba kellene neked is menned. -
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9839 üzenetére
Igen.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9837 üzenetére
Nem kellenek az átlinkelések sem, köszönjük.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9821 üzenetére
Nem várunk itt semmire. Legközelebb ha Javascripttel kapcsolatban van kérdésed akkor tedd fel, a saját hobbidnak pedig ott van a dedikált fórum.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9817 üzenetére
Oksa, akkor saját topikjában vitázz róla. Ha Javascripttel kapcsolatban van kérdésed az ide tartozik. Más nem nagyon.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9812 üzenetére
Sorry, de ez hogy jön a Javascripthez? A témád már szerintem nem ide tartozik.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9807 üzenetére
A VSCode egy IDE.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9800 üzenetére
Az baj, mert én már az idei nagy céges projektet abban kezdtem el felépíteni. Lesz breaking change? Backward compatibility?
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9796 üzenetére
Melyik drága kereskedelmi programnyelvre gondolunk itt?
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9794 üzenetére
És te hogy mész szembe az elittel?
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9790 üzenetére
Ezt kifejtenéd?
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9787 üzenetére
Mint például?
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9784 üzenetére
Kik az elit?
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9782 üzenetére
Nem hittem volna, hogy valaha is saját Terry A. Davisünk lesz.
A sínektől azért maradj távol kérlek!
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9438 üzenetére
Hogy… mi?
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9376 üzenetére
Add fel, könyörgöm, kegyelmezz nekünk.
-
Zedz
addikt
válasz
sztanozs #9356 üzenetére
Feltetelezed azt, hogy egy strict eslint van a projektben, meg egyeb olyan toolok amik mar fejlesztes vagy build idoben megfogjak a hibakat. A nelkul semmit se er az egesz, csak a lehetoseget adja a typescript. Ha nem kenyszerited ki a fejlesztokbol a hasznalatat, akkor felesleges is a projektben lennie.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9286 üzenetére
Nem.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #9284 üzenetére
Részletesen itt.
Röviden:
parseInt('123')
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
lanszelot #8135 üzenetére
Esetleg Wes Bos kurzusa?
Vagy Todd Motto.De a melyebb dolgokhoz szerintem inkabb konyvek kellenek.
-
Zedz
addikt
válasz
lanszelot #8103 üzenetére
Googleben gyorsan rakerestem, hogy van-e mar ilyen szolgaltatas, es talaltam egy parat. Ha nem gond nem linkelgetem be oket, de van talalat szep szammal. Igazabol csak annyit akartam ezzel, hogy nem muszaj feltalalni mar meglevo dolgokat.
Azonban ha szeretnel megtanulni JS-ben programozni, akkor konnyebb feladatokkal kezdj szerintem. Egy ilyen alkalmazas mar a bonyolultabb feladatok koze tartozik.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #8046 üzenetére
Ez alapjan a JS motor futtatja a WASM binarist.
"akkor tud natív sebességgel futni"
Nem nativ sebesseggel fut, csak ahhoz nagyon kozel.Parsing JavaScript involves transforming plain text to a data structure called abstract syntax tree (AST) and turning that into binary format. WebAssembly is delivered as binary and decoding it happens much faster. It’s statically typed so, unlike with JavaScript, the engine doesn’t need to speculate during compilation about what types will be used. Most of the optimization happens during the compilation of source code, before it even gets into the browser. Memory is managed manually, just like in languages like C and C++, so there’s no garbage collection either. All of this gives better and more reliable performance. The execution time of WASM binaries is just 20% slower than the execution of same native code.
Szerk.: +1 megjegyzes togvau kolleganak; a WASM celja sose volt a JS "kenyszert" lecserelni. A kettonek egyutt van es lesz is ertelme.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #8039 üzenetére
"mert ez assembly, azaz mélyebben fut, több optimalizációt tartalmaz a befordított kód"
Szerintem ez az allitas teves. Javitsatok ki kerlek ha rosszul tudom, de "csak" annyi tortenik, hogy mondjuk a C kodod a JS engine futtatja meg. Es attol lesz ez gyorsabb mint a a Javascript kodod, hogy teljesen kimarad a parsing/compilation lepes, es AOT megkapja a binarisokat a motor.togvau:
"Miben lehetne jobb a JS ? Mindenben, főleg alapjaiban, struktúráiban, mindenben, hisz az egyetlen dolog amiben jó: támogatják a böngészők."
Ne haragudj, de ebbol a megnyilvanulasodbol sut a teljes fogalmatlansagod a temaval kapcsolatban. Megkerdezhetem, hogy mennyit tudsz alapjairol, strukturajarol?Meg azok szokták fikázni, akik használtak már eleget normális nyelveket
Definiald kerlek: "normalis" nyelv. -
Zedz
addikt
YDKJS se maradjon ki.
-
Zedz
addikt
válasz
K1nG HuNp #7794 üzenetére
lesz meno JS routered amiel weblap ujratoltes nelkul tudsz maszkalni az nem azt jelenit hogy SPA lenne az oldalad
Dehogynem, attol lesz SPA, hogy egy "shellben" folyamatosan csereled a tartalmat, dinamikusan, ujratoltes nelkul. Az, hogy ez a cucc most CSR vagy SSR, az mindegy. -
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #7429 üzenetére
Ennyi epp eleg volt, egy csapattal mar dolgozunk az otleted jobb megvalositasan. Koszi.
-
Zedz
addikt
A replacet lehet fűzni is, nem?
.replace("...", "...").replace("...", "...")
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #7370 üzenetére
Nem mindenkinek való ez a szakma, gondolkozz el azon, hogy valakit megfizetsz inkább.
-
Zedz
addikt
válasz
hiperFizikus #7358 üzenetére
function hireMe() {
return "Ha megmondod mi kell, akkor megfelelo penzert inkabb megcsinalom.";
} -
Zedz
addikt
válasz
K1nG HuNp #7283 üzenetére
Nektek ki a front-end developer?
Ahogy az elottem szolo kollegak is irtak, mindenkinek mas. Egyszeru kerdesnek tunik az elejen, aztan kicsit jobban belegondolva azert komplexebb a dolog.
Nekem peldaul vitathatlanul beletartozik a sitebuild, a nevesebb FE oldali keretrendszerek es libek ismerete, az FE oldali bundlerek ismerete, egy SPA build es deploy folyamata. UI es UX erzek bonusz, de meg merem kockaztatni, hogy alapveto dolgokat illik ismerni ezeken a teruleteken is.
Es ezektol fuggetlenul nem art tudni, hogy nagyjabol mi folyhat a backenden is. Nem azt mondom, hogy mindenkepp fullstackbe kell tolni, de mostanaban mivel FE heavy appokat irunk, nagyjabol itt osszpontosulnak a dolgok, igy egy kicsit mindenre ra kell latni.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #7281 üzenetére
Mintha a CLI toolok nem scaffoldolnák össze a default appot.
Gondolom a JSX és a CSS-in-JS mindset sokkal kezdőbarátabb mint a szétszeparált és jól ismert .css és html.Már megint sikerült arról a végéről megfognod, hogy development alatt több fájl keletkezik.
"Fájdalmasabb". Vicc.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #7275 üzenetére
Ebből elég nyilvánvaló, hogy nem reactoztál, se nem vuejs-eztél érdemben, de fő hogy teljes erőddel véded az angulart.
Persze, munka helyen még nem. Ettől függetlenül minden Reactban pörgetek. A HoC-ot meg a többi fogalmat nyilván gyors google után dobáltam ide.
Nem az Angulart védem, csak azt a buta kijelentésed támadom, hogy az Angular "szarabb" egy kezdőnek, mint a másik 2. Alaptalan kijelentés. -
Zedz
addikt
válasz
martonx #7271 üzenetére
Honnan veszed, hogy 0 összehasonlítási alapom van?
Meg milyen kezdők magabiztosságáról beszélsz?
Ez a TODO app tulajdonképpen mit bizonyít? Azt, hogy az a legjobb a kezdőnek, amelyik ezt az egy feladatot kevesebb, de minőségben nem jobb kóddal ellátta?A typescriptes témához: nem sokban másabb mint egy modern JS kód. Opcionálisan típusos, és ennyi, ez szerintem minden csak nem hátrány.
-
Zedz
addikt
Bankszektorban kerültem rá egy Angular 6-os, majd menet közben 7-es projektre. Előtte semmennyit sem Angularoztam, igazából mobilfejlesztésből tértem vissza FE oldalra. Mobilozás előtt volt már valamennyi JS tapasztalatom, de NG-ben konkrétan zéró.
Ennek ellenére pár hét alatt sikerült felszednem a core conceptet, az rxjs-t alaposan megérteni, és production ready kódot írni. Ilyen contextben is azt állítom, hogy nem nehéz az Angular, csak a másik kettőnek jobb a marketingje, meg addig egyszerűbb a learning curveje amíg nem akar bonyolultabbat mókolni az ember.
-
Zedz
addikt
válasz
martonx #7250 üzenetére
Azzal nincs gond, ha a saját preferenciád szerint a Reactot jobban kedveled. Azzal már inkább, ha szakmailag helytálló érvelés nélkül, szubjektív alapokon helyezed más keretrendszerek / libek fölé. Ez alapvetően engem se zavarna, de egy kezdőt ezzel könnyen meg lehet zavarni.
mobal:
A TypeScript nem csak az Angular kiváltsága. Bármihez használhatod. -
Zedz
addikt
válasz
bandi0000 #7187 üzenetére
Mi pl. ezt használjuk, de angularhoz van külön bootstrap is. Szerintem ehhez hasonló komponenseket nyugodtan használj, a "mindent kézzel készítünk" mindset egy határidős, fizetős projektnél szó szerint luxus.
Otthon persze lehet sajátot faragni, szórakozni vele, mélyebben megérteni a dolgokat, és szerintem ilyet kell is. De Gave kollégával ellentétben szerintem nem azért fizetnek minket, mert az 1923. alkalommal is előröl írunk egy komplett webapp css-t.
K1nG HuNp
Csinos a design, saját? -
Zedz
addikt
válasz
bandi0000 #7183 üzenetére
Ilyet minden gond nelkul tudsz:
<ul>
<li *ngFor="let item of items">
<bandi-component [bandiInput]="item"></bandi-component>
</li>
</ul>Tulajdonkeppen hatar a csillagos eg. Belerakhatsz egy sajat komponenst, atadod neki az aktualis adatot, az csinal vele az a komponens onnantol amit csak szeretnel. Mivel a komponens a sajat stilusat is definialja, ezert igen, ugyanolyan kinezetu is lesz.
-
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
bandi0000 #7046 üzenetére
1.7-es Angular?
Egyik élő kódom:
<mat-autocomplete #auto="matAutocomplete"
[displayWith]="displayFn">
<mat-option *ngFor="let country of (orderedCountryCodeList | async)"
[value]="country">
{{ country.countryName }} - {{ country.countryCode }}
</mat-option>
</mat-autocomplete>Ahol a lista amit megforgat:
orderedCountryCodeList: Observable<Country[]>;
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
bandi0000 #7039 üzenetére
Egyre inkább jövök rá, hogy a tutorial csak elindulásnak jó, mert egy csomó dolog szivat benne
Sok dolgot mockolnak ezekben a példákban, hogy könnyebben emészthető legyen. Aztán ja, az élet máshogy hozza, akkor kicsit ülni kell felette.
Nagyjából ennek úgy kell kinéznie amúgy, hogy minél előbb meghívod a servicet ami az adatokat szolgálja, aztán az vissza ad egy observablet. Azt szépen feldolgozod, és async megjeleníted a táblázatodban. (async pipe a templateben, keress rá).
Routerben is elintézheted az adatlekérést. Ha jól tudom akkor ez még a component betöltése előtt megfut, tehát fixen ott lesz adatod mire megjelenítésre kerül az adott component. A constructorban ettől függetlenül nem szokás business logicot helyezni, tessék szépen kiszervezni az adatok feldolgozását egy functionbe.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
bandi0000 #7012 üzenetére
Ha az alapvető építőelemek szerepével tisztában vagy, össze tudod őket kötni, formokat tudsz létrehozni és a szerverrel is kommunikálsz, akkor sikerülni fog.
Aztán időközben utánanézhetsz mondjuk a direktíváknak, pipe-oknak, best practicesnek. Next level téma például valami kliens oldali state manager megismerése. Ajánlom ezt.
Ahogy írtad, sok minden van ebben az egész kalandban. Menetközben szerintem úgy is elő fognak jönni az igényeid, a google jó barátod lesz.
-
Zedz
addikt
válasz
bandi0000 #6999 üzenetére
A tokeletesseg igenye nelkul itt van egy nagyon egyszeru pelda.
Nem csinaltam mast, mint egy sima formot, ami onSubmit() -kor meghiv egy servicet, ami pedig majd elintezi a dolgokat a szerverrel. Mint lathatod, a service tartalmaz egy User interfacet ami csak a tipusossag miatt kell, ha csapatban dolgozik az ember akkor szerintem feler egy ongyilkossaggal anelkul dolgozni.
Szoval a komponensedben nem csinalsz mast, mint a kapott adatot levalidalod, ha pedig oke, akkor tovabb adod a servicenek kb. ugy ahogy mutattam.
-
Zedz
addikt
válasz
bandi0000 #6997 üzenetére
JSON objektumot kell csinálnod a FormGroupból kinyert adatokból. Azt oda adod a httpclientnek, ami elküldi a szerverre. Az fogadja, feldolgozza, menti.
-
Zedz
addikt
válasz
bandi0000 #6978 üzenetére
Webshopra például mehet, ha a kliens valami nagyon interaktív dolgot szeretne. Alapvetően én úgy gondolom, hogy ez a single page app dolog kliens heavy cuccoknál, vagy pedig for fun hobbi projekteknél éri meg.
Ha mezei de mégis CRUD dolgot akarunk, mint mondjuk a Prohardver lapcsalád, fórummal együtt, akkor arra tökéletes egy Express, egy Laravel vagy Django. Rövid pályafutásom során úgy vettem észre, hogy sokszor csak azért van használva XY dolog, mert csak azt ismeri a fejlesztő (csapat), és akkor automatikusan abba készül valami, holott lehet, hogy tipikusan ágyúval verébre szituáció lesz belőle. (khm Java khm)
De mint írtam szakdogának egy Ng + php api szerintem jófej dolog, bárcsak én is tudtam volna ilyet amikor én írtam a szakdogám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest