- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iGO Primo
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALFA
senior tag
Akkor jó, ha képben vagytok. Én nem értek hozzá, csak ötletet adtam, ingyen.
Persze, ha elkészül a mű, és nagyon meg akar hívni a szerző egy nagy pohár valódi narancslére, talán nem mondok nemet.Még az jutott eszembe, hogy talán művészek számára is hasznos lehet a program azon része, amikor egérrel módosítanak valamit az elrendezésen, mire lágy, hullámzó mozdulatokkal a többi rész is átrendezi magát.
-
Nem akartam Ajax-szal bonyolítani. Bár lehet az lesz.
A fix időzítés meg nem jó, mert az akkor is fut, ha nem nézi senki az oldalt, az meg felesleges.Most paraszt módon egy iframe-ban van a php rész, azt frissítgeti a js, amikor nézi valaki az oldalt. Csak elég nehéz volt bármilyen szinten is formázni...
Mondjuk nem szépségversenyre lesz, de jobb lett volna egyszerűbben összegányolni.
-
Ööööööööö
Ez elég durván ágyúval lenne verébre...Nincs rá szükségem, mert amúgy most meg van oldva, csak elég paraszt módon, és sokkal jobb is lenne, ha szépen ketyegne a javascriptes interval-om, ami végrehajtaná a php dolgokat.
A másik lehetőség közvetlen shell script hívása lenne js-ből, ami megint nem egyszerű :S Vagy csak nem találtam.
-
Jim-Y
veterán
Köszi,
Hát ezt egy kicsit későn láttam meg, közben előálltam egy béta verzióval saját kútfőből, de le fogom cserélni az általad linkelt elegánsabb megoldásra.
Azért, mert tudom, hogy így illik, a megoldás:
const { AuthError, LoginError } = require('blabla');
const THRESHOLD_OF_TRIES = 3; // 3 tries until drop
const DEFAULT_TIMEOUT = 300000; // 5mins in milliseconds
const cache = {};
module.exports = function * rateLimiter(next) {
const user = this.request.body.email;
if (cache[user] != null && cache[user].tries >= THRESHOLD_OF_TRIES && Date.now() < cache[user].dropUntil) {
this.throw(423); // Locked for 5 mins
}
else if (cache[user] != null && cache[user].tries >= THRESHOLD_OF_TRIES && Date.now() > cache[user].dropUntil) {
delete cache[user];
}
try {
yield next;
}
catch (err) {
if (err instanceof AuthError || err instanceof LoginError) {
if (!cache[user]) {
cache[user] = {
tries: 1,
dropUntil: null
};
}
else {
cache[user].tries++;
if (cache[user].tries >= THRESHOLD_OF_TRIES) {
cache[user].dropUntil = Date.now() + DEFAULT_TIMEOUT;
}
}
this.throw(err);
}
console.error(err);
}
}; -
Sk8erPeter
nagyúr
Tudom, azért is írtam, hogy nem neked szólt.
Mondjuk ha már portable, ilyen tök egyszerű célokra jó az USBWebserver is.
Amúgy igazad van, hogy lightweightebb mindenképp bármilyen portable cuccos, de állandó, gyakran használt webszervernek Windows-on szerintem picit túl van erőltetve az Apache, miközben az IIS az én tapasztalataim szerint legalábbis jobban képes teljesíteni. Persze a szempont az szokott lenni, hogy legyen akkor már ugyanaz a környezet ilyen szempontból az, ami a céloldalon is van, de ha az alapvető rendszergazdai jellegű beállítások már stimmelnek itt is, ott is (nincs gond magával a kiszolgálással), akkor kevesebbszer szokott előjönni ez a probléma, mint a gondok inkább magával a webalkalmazással. -
Sk8erPeter
nagyúr
"ha van egy jól bekonfigurált szervered (az XAMPP ilyet ad)"
Az IIS is ilyet ad.A Microsoft Web Platform Installer segítségével ráadásul pár next-next klatty után ez is pont ugyanolyan felhasználóbarát módon telepíthető, mint a többi kapcsolódó termék. (Pl. rákattint az ember, hogy telepíteni akarja a Drupalt/WordPresst (amit aztán leszedhet), és ez behúzza a függőségeket.) Igazából nem is vágom, miért nem marketingeli ezt kicsit jobban a májkroszoft.
Amire figyelni kell, hogy .htaccess helyett Web.config fájl kell, megfelelő alternatív tagekkel...
(Ezeket Te nyilván tudod, nem is neked szól, inkább a kollégának, meg általánosságban.) -
tzimash
őstag
Köszi
És annak mi lehet az oka, hogy miért nem "változtatja" meg a függvény az object-ben a pdf fájl nevét?
Már attributumot meg tudok változtatni, a data-t nem.<!DOCTYPE html>
<html lang="hu">
<head>
<title></title>
<meta charset="utf-8">
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function valt_szmsz(){
document.getElementById("fajl_ki").setAttribute('data', szmsz.pdf');
}
</script>
</head>
<body>
<input type="button" value="SzMSz" onClick="valt_szmsz()">
<object width="500" height="800" id="fajl_ki" type="application/pdf" data="hazirend.pdf"></object>
</br>
</body>
</html> -
Sk8erPeter
nagyúr
Szép találat, türelmes voltál.
Végül is ez esetben meg lehetne tenni, hogy a fájtl letölti, átírja ennek megfelelően, és az adott kérésre ezt az új tartalmat szolgálja ki saját extensionnel, DE ennek igen komoly hátránya, hogy "bedrótozza" a korábbi kódot, és a fájl frissülése nála nem lesz érvényes.
Azt nézem, hogy van egy ilyen rész a kódban:setTimeout(function() {
$('iframe').each(function() {
var src = $(this).attr('src');
if(src.match(/youtube\.com/i) || src.match(/video\.mno\.hu/i)) {
reloadBlocker = true;
}
});
if(!reloadBlocker) {
document.location.assign(document.location.href);
}
}, reloadTime);(fúj)
Ezek szerint ha saját extensionből csak beágyaz egy elrejtett YouTube-os iframe-et (lényeg, hogy az src attribútum a youtube-ra mutasson, nyilván az egész oldalt nem érdemes beágyazni), akkor a reloadBlocker változó értéke true lesz, és a document.location.assign(document.location.href); sor nem fog lefutni.
Borzasztó ronda megoldás mindenképp, de legalább nem fog 20 perc múlva (most ez van a reloadTime-ban) újrafrissülni az oldal...
-
jetarko
csendes tag
Az értéket az angular kódja változtatja meg egy kb 30soros loopban ami nagyon sokszor fut le. Így hát nincs kedvem végignyomogatni, de valszeg átírom majd a kódot és vmi if-et teszek bele.
A keresés közben ráakadtam erre a csodás kommentre:
// Insanity Warning: scope depth-first traversal
// yes, this code is a bit crazy, but it works and we have tests to prove it! -
Zedz
addikt
Manapság már nem sok olyan eset lehet, amikor az adott usernek nincs JS a böngészőjében. Szóval ha mondjuk az egyszerű felhasználóknak készül az oldal, akkor miért ne lenne bekapcsolva a JS?
Kíváncsiságból kérdem, hogy a böngészők közötti eltérés még mindig valid probléma így 2015-ben? Manapság már mindenhez van lib, framework, ezek gondolom cross-browser megoldásokkal vannak ellátva.
-
inf3rno
nagyúr
Kinek a pap, kinek a papné. Én azért gondoltam d3-ra, mert az a bevett adat ábrázoló lib, aztán hátha megtetszik neki valamelyik másik ábrázolási mód is. Pl én egy hőmérő adatot, vagy ilyesmit inkább grafikonon látnék szívesen, ahol horizontálisan az idő van. Azt, hogy mire kell, meg ő tudja.
Ezért írtam meg inkább kézzel.
Hát az általános keretrendszerek legtöbbször csak arra jók, hogy gyorsan összeszórj valamit. Ha komolyabb igények vannak, akkor kénytelen vagy egyedi kódot írni hozzá. Sebességben sincsenek ezek a libek ott, mint a kézzel összerakott, bár azért már fordítanak figyelmet az optimalizálásra is.
-
inf3rno
nagyúr
A d3 csak arra kell, hogy data binding legyen az SVG-vel, és így tudjon realtime frissíteni pl websocket-en ékező szenzor adatok alapján. Ha ez nem szempont, és mondjuk egy szerver oldali script állítja elő az SVG-t, akkor valóban nincs rá szükség (de kétlem, hogy nodejs-ről lenne szó). Persze lehet manuálisan is data binding-ot csinálni, ha neked ahhoz van kedved, nem fog vissza senki.
+1, maga a business logic egy szimpla egyenes arányosság, nem kihívás, ahogy a többi része sem.
@Carasc0
Szó sincs több napról, néhány óra az egész. Amit linkeltem, abban meg csak ugyanúgy át kell állítani, mint Karmájéban, hogy mettől meddig veszed a skálát.
-
Carasc0
őstag
Hello!
Leegyszerűsítve a hosszú üzenetemet, ha senki nem vállalja be a dolgot nekem nyilván akkor akkor alternatív (primitívebb) megoldást kell találnom. Nem hinném hogy a tudatlanság bűn lenne. Sajnos az ilyen szintező készítéséhez szükséges programozási alapokkal sem rendelkezem. Sajnos az nekem nem megoldás hogy tessék itt van 1-2 könyv, link és tanulj. Az még talán, ha lenne egy hasonló kód és hogy állítgassam át a nekem megfelelőre. De ilyen aligha akadna. Tehát én nem olyan segítséget kértem hogy hol és hogyan tudom megtanulni a szintező készítését, hanem hogy esetleg ki csinálná meg nekem. De hozzátettem, hogy ha túl kemény meló, vagy esetleg luxus hogy másoknak írjunk egy kódot, én elfogadom.
-
inf3rno
nagyúr
Köszi! Nagyjából erre voltam kíváncsi, hogy nem reménytelen. Olvastam olyat egy fórumban, hogy valakinek összejött C#-ban ezzel a kütyüvel, úgyhogy talán nem titkosított az adatküldés. Elvileg ugyanaz az API (legalábbis ránézésre) WinJS-nél és a C#-os WinRT-nél is, úgyhogy szerintem át lehet írni sorról sorra.
-
ltpalermo
csendes tag
a következő 8 órára szeretném megkapni a hőmérsékletet, eső valószínűségét és a kondíciót. de mivel mindegyik altömb FCTTIME-al kezdődik, az hour értéke pedig mindig ugrik egyet óránként így nem tudom mi alapján megfogalmazni h első órára vonatkozó hőmérséklet, eső, kondíció, majd másodikra stb.
biztos egyszerű, de nagyon nem állt még rá az agyam -
megint! Nem győzök hajlongani! (Már kitörik a hátam
)
Bocs, de mint írtam totál noob vagyok ilyen témában. Nem ismerem a parancsokat.
Az én tudományom csak abból áll, h az általatok írt példákban lévő adatokat replacelem...
Ps: kerekíteni tudok úgy is, hogy .5-nél felfele kerekítsen ha jól értem?
-
-
Speeedfire
félisten
Ez az Ionic nagyon jól néz ki, mindenképp átírom erre a projektet. Pozitív, hogy van vízszintes grid is benne.
Lehet kipróbálom majd a Crosswalk-ot is, de egyelőre csak android-ra akarom kipróbálni.
A linkelt projekten már húztam kicsit sebességben, optimalizálgattam, illetve a FastClick is sokat segített, hogy használhatóbb legyen.
Köszi a linkeket.
-
PumpkinSeed
addikt
Igazából ez a logikai menet a codeacademy-n volt fent. Az eredeti működött is, majd mikor elkezdtem új dolgokat beletenni a 3. új dolog után ez lett belőle de addig is működött.
Azért nem így tároltam, mert addig a tutorial még nem tartott az objektumoknál de így, hogy már eljutottam oda, érthető a te kódod is. Bár a játék menete eltérő a két kódban, de a lényegen ez nem változtat, mert a te megoldásod átfektethető a saját hulladékomba. Köszönöm a segítséget.
-
pumatom
aktív tag
Ez a doboz tulajdonképpen egy ajánló szerű doboz, aminek a paraméterei css-sel vannak meghatározva.
Méret, fejléc, szín, stb...
A doboz fejléce alapjában 35px-lel mutatkozik a böngésző oldal alján, majd egy kattintásra jelenik meg az egész doboz tartalma.
Igazából ezt lett megoldva .js-el.
Valami megoldás lehet rá, mert pl a HVG portálja is egy hasonló dobozzal ajánl más cikekket, ami mobilon is tökéletes.
(Görgetve jelenik meg a doboz)
-
Jim-Y
veterán
Szia. Most sikerült erre visszatérnem.
Leszedtem a példád, írtam hozzá egy klienst, de az a gond, hogy a szerverre eljut az információ
{ name: "akarmi" } , tehát az akarmi eljut a szerverig, sikerül meghívni a wsdl alapján a metódust, de kliens oldalra már nem jut vissza a válasz, ott mindig undefined-ot olvasok :/Most pont ezen vagyok, hogy ezt kijavítsam. Szerintem a wsdl-ben kéne mókolni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Egyébként az ECMAScript 6 terjedéséről mit lehet tudni? Azt olvastam, hogy a Node a 0.11.x-es ágon már támogatja, de stabilizálódni még nem akar... Pedig a generátorok nagyon odavernek."
Ez jó kérdés, én is csak ezt a táblázatot nézegettem:
http://kangax.github.io/es5-compat-table/es6/
pl. Promise konkrétan:
http://kangax.github.io/es5-compat-table/es6/#Promise
Egyébként túl sokat a dologról nem tudok. -
Sk8erPeter
nagyúr
"(Az ígéret egy olyan objektum, ami majd valamikor a jövőben fog kiértékelődni, vagy sikeresen, vagy nem. Mindkét ágra fel lehet iratkozni külön, és ha láncba fűzi őket az ember, akkor úgy viselkedik, mint a rendes függvényhívások - az eredmények lépésről lépésre átpasszolódnak, a hiba meg az egészet megszakítja.)"
JavaScript Promise-témában ECMAScript 6-os feature-ök kapcsán ezt a cikket olvasgattam múltkor, és igen jó:
JavaScript Promises - There and back again
http://www.html5rocks.com/en/tutorials/es6/promises/ -
Szoktam még egyébként betenni plusz egy modult mindenhova, az underscore-t, amivel a tömb és objektumműveletek igencsak leegyszerűsíthetőek. A példádban például kezelhetőbbé teheti az eredményeket, ha a cheerio map, vagy az eredeti megoldásod helyett csak a számodra hasznos információt gyűjtöd ki a listába.
Ennyi változtatással:
var _ = require('underscore');
...
requestP('https://news.ycombinator.com')
.then(function (html) {
var $ = cheerio.load(html);return _.map($('span.comhead'), function (element) {
var link = $(element).prev();
return { title: link.text(), url: link.attr('href') };
});
})
.then(function (articles) {
console.log(articles);
})
.catch(console.error);A kimenet sokkal barátságosabb:
[ { title: 'Greed and the Wright Brothers',
url: 'http://www.nytimes.com/2014/04/19/opinion/nocera-greed-and-the-wright-brothers.html' },
{ title: 'Reactive UIs with React and Bacon',
url: 'http://joshbassett.info/2014/reactive-uis-with-react-and-bacon/' },
{ title: 'HMRC \'plans to share tax data with private firms\'',
url: 'http://www.bbc.co.uk/news/uk-27086401' }, ...] -
martonx
veterán
CRM rendszert csináltunk legutóbb knockout, jquery, bootstrap kombinációval. Szerintem nagyon könnyen használható, nagyon effektív kombináció. Angulart is használom napi szinten, szintén komoly projektben. Valahogy nem estem hasra tőle. Nagyon sokat tud, nagyon szép kliens oldali architektúrákat lehet rá felhúzni, ugyanakkor bűn gyengén dokumentált, több hónap távlatából se mérnem kijelenteni, hogy értek hozzá. Plusz nekem teljesítményben a ko sokkal erősebbnek tűnik. Én a helyedben knockoutjs (pontosabban durandaljs ha már almát almával) és angularjs között ingadoznék. Látva a kezdőséged, egyértelműen a knockout-ot javasolnám.
Ugyanakkor ezek a frameworkök SPA-khoz előnyösek, közel sem biztos, hogy tényleg ez kell Nektek. Lehet, hogy egy kendoui-al sokkal könnyebben elérhetnétek ugyanazt.Karma, ez nem neked akart válasz lenni, hanem stuszinak. Bocs.
-
Huh, most nézem, hogy a közepe kicsit zanzás lett. Mobilon írtam, és nem vettem észre
Szóval az első bekezdés vége ez akart lenni:
Platformonként változik, hogy milyen csatornán keresztül tud a natív kód a JS felé szólni. WP-n mint láthattuk az InvokeScript metódus jó erre; Androidon és klasszikusan iOS-en(*) a "javascript:"-es sémára navigálás működött (ezzel példáloztam korábban).
A szkriptek visszafelé is kommunikálhatnak egyébként, WP-n egy globális függvényt hívhat meg a JS; iOS-en az aktuális URL változását lehet figyelni; Androidon meg a legerősebb, mert közvetlenül ki tud hívni Java metódusokra – persze csak amiket a natív alkalmazás előre kiajánl a JS bridge-nek.
(*): iOS7-en bejött a JavaScriptCore, ami elméletileg közvetlen összeköttetés a JS és Obj-C világ között. De erről nem tudok semmit.
-
Jim-Y
veterán
Erről esetleg tudnál írni 1-2 sort, hogy hogy kell elképzelni? Van egy böngészőben futó alkalmazás, mint most a 2048, és az én C#/Java/akármi kódom közbe tud szólni, meg tudja hívni az alkalmazás egyes függvényeit?
Én eddig sajnos csak egy !JS nyelvben csináltam olyat, hogy natív javascript kódot futtattam, így nincs ebben nagy tapasztalatom :/
-
r4z
nagyúr
Érthető
Egy dolgot mondj még meg, kérlek: miért lehet az, hogy hiába másolom be a kódot karakterről karakterre, és még a JSON objektumot is hozzá igazítom. hogy pont olyan legyen, mint nálad (és ami amúgy valid), nem hajlandó működni. JSFiddle-ön is működik.
Két dolgot csináltam vele összesen:
- belefoglaltam egy functionbe
- a function első sorában megadtam neki a változót, ami tartalmazza a JSON objektumot.A return product.Tipus.sameUntil(manufacturer); sornál viszont a Chrome konzolja Uncaught TypeErrror: cannot call method 'sameUntil' of undefined hibát dob.
-
r4z
nagyúr
Ó, ez így nagyon jó
Át is tudtam alakítani az XML-t JSON objektummá a HTML-en belül egy rejtett div-ben AJAX-szal, majd a div tartalmából létrehoztam a változót. Még egy kicsit tisztább is lett az adathalmaz.
Viszont amire nem jövök rá, hogy hogy indul be ez az egész összehasonlító folyamat
-
Sasos
senior tag
Mivel szedted így rendbe a kódot?
Console-ban van hibaüzenet, de pont ugyanazok ment a nem "piszkált" változattal. Így én nem tettem hozzá újabbat.
Ha rossz nyelvet is ad vissza a böngésző, a manuális állításnál akkor is minden nyelv esetén a beállított nyelvűnek azonosítja a böngésző az oldalt (kivétel a magyar).
Kipróbáltam telefonról, és németre átcsapva a nyelvet, szintén a default angol verziót nyitja be, ami nem is lenne gáz, mert ha csak az azonosítás lenne a gond átállítanám a default nyelvet magyarra. De az oldal nyelve továbbra is angol a böngésző(k) szerint.
Igen, minden próbálkozásnál gyalulom az előzményeket, cookie-kat, jelszavakat, űrlapelemeket. -
Legközelebb lőjetek le hamarabb, ha elkezdek baromságokat írogatni
Az előző rant a gyártó meghatározásról irreleváns, mert a "DB"-ben megvan. A feladat egy kis adattranszformálás: csoportosítani a termékeket a gyártó szerint, majd gyártónként megkeresni az egyező szövegek minimumát, és ebből összeállítani egy objektumot, vagy valamit.
Ez az underscore.js segítségével pofonegyszerű.
Össze is dobtam JSFiddle-ön.
Bátorkodtam annyit változtatni, hogy a bemenetet JSON-re átkonvertáltam regexekkel, és kis csalással csempésztem be az inputdata változóba.
A kimeneten látszik, hogy pl. a Rockstar Energy termékekben a közös rész a "Rockstar ". A 28 Blacknél meg semmi a Schwarze Dose miatt.
-
De végülis megoldható, ha sorbarendezed az összes nevet, és ahogy végigmész rajtuk ciklusban, figyeled hogy az egyező szakasz szóhatáron ér-e véget (ugyanaz a gyártó), vagy az első szó közben (új gyártó kezdődik).
Kell egy objektum ahova gyűjtöd az eredményt ( gyártó -> termék[] ), meg az utoljára feldolgozott elem, és mehet.
Mondjuk az a para, hogy a Rockstar Energy Blue és Rockstar Energy Red stringekből az jön ki, hogy a gyártó "Rockstar Energy"
Fujj de utálom az ilyet...
-
r4z
nagyúr
A másodiknak az a lényege, hogy az egy gyártótól származó italok márkanevei egységesen legyenek kiemelve (igen, ez a jQuery topikban lévő adatbázishoz kapcsolódik). Konkrétabban:
Gyártó:
Rockstar Energy
Italok:
Rockstar Energy Drink
Rockstar Punched Guava
Rockstar Recovery LimonadeAzt szeretném, hogy az elsőnél ne legyen kiemelve az Energy is, hanem egységesen csak a Rockstar mindnél.
Ezt a jQuery által lekérdezett ID-k alapján szerintem vissza lehetne keresni, csak ötletem sincs, hogyan kéne. A local- vagy sessionStorage talán segíthet, mondjuk hogy ha eltérő gyártó kerül oda, mint az felgyűlt, akkor hozza csak létre a bejegyzéseket a HTML táblában, és utána a localStorage-et üríti.
Jim-Y:
Köszi a kódot, az első biztosan jó lesz, mert mindig ugyanúgy kezdődik a két string. A másodikkal játszadozok picit. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hmm, Androiddal kapcsolatban nincs fejlesztői tapasztalatom még, de jó ezeket tudni. Remekül hangzik.
(#3986) martonx :
Jaja, annak még borzalmasabb a dokumentációja. Legalább a NuSOAP-nak a kódjában található kommentárokból valamelyest ki tudtam következtetni, mi a helyzet.Ja, egyébként amikor néztem, tehát már 2,5 éve, akkor a kódja is finoman szólva hagyott némi kívánnivalót maga után (eleve vicces, hogy a kódját és az abban található kommenteket kellett tanulmányoznom, mert különben elakadtam). No mindegy, a franc sem akar SOAP-ozni.
Csak ha muszáj, akkor meg olyan old school, mint manapság kazettán kölcsönadni valakinek egy zenét.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nekem nagyon az az érzésem, mint Android kapcsán is, hogy a SOAP egy régi idők letűnt megoldása, amit a mostani eszközökkel már nem kéne erőltetni."
Én is egyetértek a SOAP-os résszel, és amit martonx mond, az is igaz, ahány eszköz/nyelv, annyiféle kimenet, annyiféle idióta hiba.
Mondjuk az is hozzátartozik, hogy én különösen PHP+NuSOAP-pal való generálgatás során gyűlöltem meg (itt van szenvedéseim egy lenyomata), ezért természetesen már önmagában a PHP is hibáztatható, mint gyengén típusos nyelv (ergo nem lehet vele kattintásra generálni WSDL-t, mint Visual Studio-ban pl. C#-kódból), plusz a NuSOAP is, mint akkoriban elavult, rettentő szarul dokumentált library (nem tudom, most mi a helyzet vele, csak annyit láttam, hogy végül is 2013 júniusában még módosítottak rajta valamit). De az eredeti állításokon ez nem változtat, mert ha másféle library-t használtam, akkor meg más kimenetet kaptam. És akkor meg azt lehetett "debuggolni". Még ez a NuSOAP volt a legkezelhetőbb, amivel AKKORIBAN én találkoztam (azóta nem is SOAP-oztam szerencsére), pedig az elég szomorú (volt akkor mindenképp).De az Androiddal kapcsolatos részt nem értettem, hogy mire érted.
-
martonx
veterán
"a SOAP egy régi idők letűnt megoldása, amit a mostani eszközökkel már nem kéne erőltetni"
Messzemenőkig egyetértek. Nekem a SOAP-pal a legnagyobb bajom, hogy nagyon nem kompatibilis, ahány nyelven, ahányféle SOAP megoldást használ az ember, annyiféle kimenetele lehet a dolognak. Plusz xml-ben kommunikál, aminél a Json már sokkal fejlettebb, tömörebb.
Megérett az elfeledésre, azonban sajnos még mindig rengeteg régi, jól beágyazott cucc ezt használja -
Jim-Y
veterán
Koszi. Igen ezt megtalaltam en is. Generaltattam is vele. Csak nalam nem sikerult osszeloni a javascriptes service strukturat a generalt wsdl-el:/ Este megnezem a megoldasod. Meg egyszer koszi
megj: nekem is hasonloak az erzeseim a soap kapcsan mint neked. De az lenne a lenyeg, hogy lassak ilyet is:-) Csinaltam restes web servicet is, de azzal nem voltak problemak. Igazan egyszeru volt osszehozni.
-
Jim-Y
veterán
aha.. hát ez nem történik meg
Mármint nem generál wsdl-t ... most két modulból építkezem:
Itt már van egy kis információcsíra arra, hogy hogyan szolgáljam ki a wsdl-t a kliensnek. Ellenben nincs WSDL példa.
Itt van wsdl példa, de nem írja le, hogy hogyan szolgáljam ki a wsdl-t
Most pont egy olyan WSDL-t próbálok írni, ami megfelel az első linken lévő soroknak, de van ami megzavar
Konkrétan:
var myService = {
MyService: {
MyPort: {
getRandomName: function() {
return names[Math.floor(Math.random()*5)];
}
}
}
}Itt a port és a service mintha fel lenne cserélve, ugyanis a wsdl-ben meg pont fordított sorrendben kell írni:
<portType name="randomNameService">
<operation name="getRandomName">
<input message="tns:getRandomName"/>
<output message="tns:returns_name"/>
</operation>
</portType>Az is jó lenne, ha rájönnék, hogy a fentebbi xml szeletnek milyen js objektum/függvény ? felel meg?
-
Jim-Y
veterán
"- a $(this) a this objektumból csinál egy jquery objektumot, így a $(this)-re meghívhatjuk a jquery-s függvényeket. Mint a példában: $(this).after("<p>Empty this</p>");
Az after egy jquery metódus, jquery objektumokon van értelmezve. this.after() hibás!"Meg ez is...
Hát pedig ha akarod, ha nem, ez így van
Ez nettó marhaság, az eseménykezelő függvényekben mindig az az egy elem a this, aki az eseményt generálta. Tehát semmi szükség ID-t adni a bemeneti mezőnek!
Az eseménykezelőknél ez lehet, hogy így van (ezt nem tudtam), de általánosságban, javascriptben, pedig úgy, ahogy írtam. Tehát marhaságnak nem marhaság, sőt, csak ez esetben pontatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest