Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Értem, ez nem volt teljesen világos, nem csak én értettem félre akkor.
Igen, valóban sokszor irritáló a sok checked exception. Talán Robert C. Martin-tól olvastam a Clean Code-ban, hogy ő Javában runtime exceptionök használatát javasolja, ahol csak lehet.
Szerintem egy jól megtervezett libben is teljesen jogos lehet az IOExceptionök dobálása: vegyük pl. a JDOM-ot, az XML beolvasásakor dobhat IOExceptiont és JDOMExceptiont is, mindkettő ellenőrzött. Mivel ezekre mindenképpen illik reagálnia a kliens kódnak, és nem is jelentenek fatális hibát jellemzően, ezért teljesen jogos ellenőrzött kivételként dobni őket.
Egyébként az Effective Java a témában azt mondja, hogy ahol nem lehet helyrehozni a hibát, ott dobjál ellenőrizetlen kivételt.
-
-
floatr
veterán
Lehet h van olyan, aki vitatja
Egy metódus kódjában keletkező kivételeket vagy elsikálod helyben, vagy "delegálod" a metódust hívó félnek. Ha nem foglalkozol vele metóduson belül, akkor azt deklarálni kell. Ez nem csak a fordító idegeit nyugtatja, de a QA-hoz sem árt. Önkéntelenül is leellenőrzöd, hogy megfelelő-e a kivételkezelési láncod.
Amúgy a kivételeket úgy általában sokan nem használják jól, nem csupán a deklarációt.
-
Gyeptegla
tag
Ha ráérsz és van kedved akkor kitudnád egészíteni a [kódomat], ahova ezeket be kéne illesztenem amiket írtál.
Kb. 5-6 óra progom volt és az órai anyagból nem sokat tudok meríteni ezekhez a feladatokhoz. a this, map, parancsot és ilyen komplexebb class-okat még nem csináltam.
-
Lortech
addikt
Néhány nap leforgása alatt egy nagyobbacska vállalatirányítási rendszer különbözői moduiljaiból és ezek különböző verzióiból >5-tel kell általában valamilyen módon foglalkoznom, fejlesztenem, kódot analizálnom. Ritka az, amikor pár napig egy dologgal tudok foglalkozni. Ezek az alkalmazások általában egyenként is elég nagyok és inhomogének technológiailag, szeretem őket strukturálni. Ha mindent egy workspace-be beletennék, egy (véletlen/kényszerű) teljes rebuild, vagy az eclipse újraindulás, típus újraindexelés, lookup, keresés, fájdalmasabb művelet volna.
-
Köszi, ezen a vonalon el tudok indulni remélhetőleg.
(Egy BridgePropertyPlaceholderConfigurernek kéne mindezt becsempésznem.) -
WonderCSabo
félisten
StringBuffer a thread-safe, és pont ezért a fordító alapból concat() helyett mindig StringBuildert használ.
Egyébként jól mondod. Kizárólag cikluson belül érdemes StringBuilderrel játszadozni, a többi helyen úgy is helyesen elintézi helyetted a fordító. De nem azért mert nem ismeri fel. Vegyük a kövi kódot:
String s = "";
for (int i = 0; i < 100; ++i) {
s += Integer.toString(i);
}Ebből a következőt fogja generálni maga a fordító a bytecodeban:
String s = "";
for (int i = 0; i < 100; ++i) {
StringBuilder b = new StringBuilder(s);
b.append(Integer.toString(i));
s = b.toString();
}Látható, hogy rosszabbul járunk, mintha simán a concat()-ot használtuk volna.
-
Az még talán nem is olyan nehéz, bár nem könnyű pontozni a full randomhoz képest az alternatív megoldásokat. Szerk.: Az egy jó ötlet, ami előttem elhangzott: csak az első kattintás után kell lerakni őket, hadd higgye azt a játékos, hogy szerencséje volt
Ott van még, és tényleg bejárási algoritmust igényel annak a kezelése, hogy ha egy nullás mezőnek minden szomszédját fel akarja fedni - hasonlóan például a Windows beépített aknakeresőjéhez. De semmi durva.
Off vonalra visszatérve: sok merész, valóságtól elrugaszkodott dolgot mondanak az iskolában. Ez a fajta folyamatábra rajzolás iskolapéldája ennek (haha, szóvicc). Egyetemen már közelítenek a dolgok, de azért az első igazi munkafeladat, éles helyzetben mindig hideg zuhanyként jön.
Nem azt mondom, hogy nincs helye a folyamatábrának. De azért egy ilyen programnak fejben is el kell férnie
Ritkán ér rá az ember két és félszer annyi munkát végezni ugyanannyi eredményért, a munkáltatók meg még kevésbé hajlandóak kifizetni.
-
Ragnar95
félisten
Ráadásul sok aknakereső program dinamikusan rakja le az aknákat vagyis az adott helyzethez alkalmazkodva, tehát csak akkor rakja le őket, ha te már megérintettél egy mezőt. iOS-es Minesweeper-ben pl az elsőnek megérintett mezőn sosincs akna, bárhol is legyen az, így sokáig mivel mindig a bal felsővel kezdtem, azt hittem,h ott sosincs akna, de aztán kipróbáltam és ha máshol kezdtem, akkor időnként a bal felsőbe is rakott aknát.
Amúgy egy tényleg jó algoritmusnál arra is figyelni kéne szerintem,h mindig egyértelműen eldönthető legyen, hogy adott helyen van-e akna vagy nincs, de csomószor elakadhat benne az ember, mert tippelni kell, illetve többször találkoztam már olyannal is, amikor egy akna csak aknákkal volt határolva, így ugye azt csak akkor találhatod meg, ha utolsónak hagyod... -
Érdekes lehetne megnézni, hogy a Windows Explorer hogyan viszonyul ehhez a rengeteg fájlhoz.
Itt szerintem is a Java-n túlmutató dolgok lassítanak: a fájlrendszer (a túl sok fájl egy mappában a legtöbbnek probléma), az OS cachelése (bár ez inkább az elejének a gyorsaságát magyarázza meg), a fájlok elhelyezkedése a HDD-n...
-
pakriksz
őstag
te most éppen miről beszélsz? Nem azt írtam be hogy nem működik, hanem azt hogy nem működik, és mivel van probléma és hogyan...
infora állított thresholddal nem küld semmit az info-ról, sem warn-ról csak errorról és fatalról.
Ugyan olyan threshold beállítással fájlba minden kiír, mailba viszont nem.Ne csak kötekedj, olvasd el miről van szó.
-
TBG
senior tag
Idézek a saját hozzászólásomból:
Nyilvánvalóan nem hiba az ArrayList<?> deklaráció, de a statikus típus interfészként deklarálása good practice. Az implementáció egyszerű változtathatósága miatt. Nem is az osztályváltozókban van komolyabb jelentősége, hanem a getter/setter metódusoknál.
És még valami. Amíg magadnak vagy egy kvázi zárt csapatban dolgozol, addig nincs ezzel gond. Amint pl. API-t kezdesz írni, akkor csak interface. És a doksiban kell leírni a runtime típust.
-
pakriksz
őstag
ja hát igen tehát teljesen másra való mint amire kellene. (ez urlbeni paraméterküldésre való) nekem meg url formázás kellene.
Tehát normális url-t stringből a replace-el lehet megint csak összehozni
(url pedig tartalmazhat spacet csak nem space-ként kódolva, de nem is +-ként... De éppen erről volt szó, hogy stringből kéne egy url-t csinálni)
-
pakriksz
őstag
Így sikerült
private static String byteArrayToHex(byte[] a) {
StringBuilder sb = new StringBuilder();
for(byte b: a)
sb.append(String.format("%02x", b&0xff));
return sb.toString();
}Ez se valami jó, de működik.
Egyébként most megint eljutottam oda, hogy az egész programnak nem is, de néhány metódusnak jó lenne külön szálon futnia. Egy rakás fájlt kéne letölteni, és kicsomagolni for ciklusban. Ezek simán mehetnének párhuzamosan, de az agyhalál ahogy a java-ban ezt meg lehet oldani, kezdve azzal, hogy nem lehet csak úgy simán paraméterezni a threadben futó metódusokat.
Olyan egyszerű lenne mondjuk így hogy:threadedFor (Valami x: List<Valami>, Runtime.getRuntime().availableProcessors()) {
valamimetódus(x);
másikmetódus(x);
}és így a ciklusban lévő kód egyszerre párhuzamosan futna maximum annyi szálon ahány processzor van (vagy amennyit oda beírsz)
A runnable-vel szendvedés helyett... de ahogy látom a többi nyelvnél sincs annyira megkönnyítve a a párhuzamos futtatás, pedig már ideje lenne.
-
TBG
senior tag
Nekem is tetszik, bár nem kedvelem az ötletet, hogy a GUI-t programkódban állítsuk elő, a deklaratív, JSF-es megoldás nekem jobban tetszik ebből a szempontból.
Van deklaratív lehetőség is a GWT-ben
UIBinder.
Egyeébként ha GWT, akkor csak a sztenderd GWT...minden keretrendszer drámaian rontja a teljesítményt, ráadásul mindegyik bevezeti a saját kis megoldásait, amitől már teljes az inkompatibilitás.
-
TBG
senior tag
Egyetértek.
Ezért hanyagolom én speciel a JSF-et többek között. DOM fa nagyság és third party library-k
Richfacessel voltak nagyon rossz tapasztalatok...aztán lett GWT és JSP..ahogy éppen az adott feladat megkívánja.Persze, a GWT-ről lehetne komoly vitát nyitni, de okosan kell használni és akkor nincs gond
-
pakriksz
őstag
Én arra gondoltam, hogy a fájlok fent vannak a szervern zipekben (minden fájl külön zipben), emellett van egy text fájl ami az összes zipben lévő fájl hashét tartalmazza.
A program elindul, a júzer rányom a letöltésre, behasheli az összes fájlt a célmappában, és összehasonlítja a szerveren lévő hashlistával. És csak azt a zipet tölti le és csomagolja ki amelyikben lévő fájl nem egyezik a júzerével.Csak hát ezt még meg kéne írni, és gondoltam hátha már valakinek szüksége volt ilyenre, és van rá lib.
-
TBG
senior tag
-
Soak
veterán
Értem, ehhez az EE-s tutorialhoz hasonló Springes tutorial létezik ? Mármint az EE az elég jól követhető és "szájbarágós" . Ez annyira nem olyan : http://www.springsource.org/tutorials .
-
whatnot
őstag
-
Taoharcos
aktív tag
Nem is a JSF a lényeges. Arraylist-ből datatable dolog lenne lényeges.
Ebből a példából indultam ki.
Csak itt az adatok bele vannak "égetve" a kódba ezen a helyen:
private static final Order[] orderList = new Order[] {
new Order("A0001", "Intel CPU",
new BigDecimal("700.00"), 1),
new Order("A0002", "Harddisk 10TB",
new BigDecimal("500.00"), 2),
new Order("A0003", "Dell Laptop",
new BigDecimal("11600.00"), 8),
new Order("A0004", "Samsung LCD",
new BigDecimal("5200.00"), 3),
new Order("A0005", "A4Tech Mouse",
new BigDecimal("100.00"), 10)
};Ezt szeretem volna egy for ciklussal megvalósítani. De még nagyon-nagyon kezdő vagyok.
-
Lacces
őstag
Plusz, arra van valami example a neten / tudnál javasolni vagy kereső szót, hogy amit ajánlottál a statikus html oldalak, vagy amit generálok, hogy azt hogyan lehet megvalósítani a singleton-nal?
Fúú, ez nagyon érdekel.
Köszi a részletes választ
.
.
Mert majd webszervert akarok bérelni, és hogy ha jön napi szinten a requestek, akkor hogyan hat rá a terhelésre, és ennek utána olvasva ellentétes infókat kaptam... (bár néha a net tele van szútyokkal).
És elbizonytalanodtam... -
-
Lacces
őstag
Hali!
Köszönöm a válaszokat! Athlon64+, Davs
Most jövők elméleti / gyakorlati kérdésekkel, majd. Leporoltam a Java könyveket, és erősen Java hivő lettem
A beágyazott osztályok, még odébb vannak, de ha ott tartuk, feltétlenül szólok!
Classloader-t nem ismerem, feliírtam magamnak, az általában melyik nagyobb témakörrel együtt szerepel? Beágyazott osztályoknál? Nekem még ez új volt.Mindenképp utánaolvasok majd
Ezt jó volt megjegyezni, hogy a static osztály, csak belső lehet.
Akkor viszont, jöjjön a kérdés:
"Mivel azonban a nested classod privát, ezért kívülről egyébként sem férhetsz hozzá az osztályhoz, így az adattagokhoz sem, csak és kizárólag a tartalmazó osztályból."
1.
- Miért fér hozzá a tartalmozó osztály? Hiszen ha a belső osztály privát, akkor elméletben nem férek hozzá. De mégis hozzáfér az őt tartalmazó osztály? Miért?
Például van az A osztáy privát, a B osztály public, akkor az A hozzáfér a B osztály tagfüggvényeihez/adattagjaihoz, de a B nem férhet hozzá az A-hoz.2.
- Milyen gyakorlati haszna van, és mikor érdemes belső static osztályt használni a sima osztály helyet?3.
- Ősosztály példánya hajthat-e végre, az alosztály példányán műveleteket, ha az privát láthatóságú.
Példa.: Ez így lehet nem állja meg a helyét, meg én Interfésszel valósítanám meg, de elméleti kérdés... Legyen adott egy publikus Állat ősosztály, itt van például az ugat() metódus. És van a publikus Kutya és a privát Farkas alosztály.
Legyen egy függvény az állatban: hajtóvadászat(Állat állatPéldány) néven, amely meghívja az állat példányhoz tartozó ugat() metódust.
Ha ezt a hajtóvadászat(Állat állatPéldány) függvényt meghívom úgy, hogy a paraméterben egyszer a Kutya osztály egy példánya van, akkor azon az ugat()-ot végre tudja hajtani, de ha Farkas osztály egy példányánál már nem tudja meghívni az ugat() fv-t igaz? Gondolom ilyenkor a JVM RuntimeException-t kéne dobnia.4.a
Ha egy ősosztály privát (és vele együtt, minden adattag, és tagfv.), és rendelkezik alosztállyal, akkor a fordító automatikusan legenerálja az alosztály számára is a privát adattagokat/tagfv-t?
4.b
Vagy az ősosztály protected/privát, és van benne 1 privát adattag. Akkor az alosztály is megkap minden egyes adattagot, még a privát-ot is, csak annyi a különbség, hogy nem fér hozzá az ősosztály ezen privát adattagjához.
Pl: Állatnak van a privát futás(), és van a publikus Farkas alosztály, akkor a farkas példányának is van futás() nevű fv-e, igaz?
De akkor megint itt jön a helyetesíthetőség elve, hogy ha Egy Feldolgozó osztályban (Például egy függvényt, amely paraméterben egy állat osztályt vár)meghívom az Állat osztály egy állat nevű példányát, akkor a futás() fv-hez nem férek hozzá. És ha az állat példány helyett egy farkas példányt hívok meg, akkor annak a futás()-a meghívható...
Nem tudom, hogy mennyire voltam érthető...5.
Akkor ha egy osztály publikus vagy privát, és az adattagjainál nincs külön feltüntetve, hogy milyen láthatóságú, akkor automatikusa az osztály láthatóságát kapják meg, igaz?arn: http://nagygusztav.hu/java-programozas -ez az előbb említett fórumtárs által javasolt könyv, egy sokkal rövidebb és magyarosított változata.(néha van egy olyan érzésem, hogy csak egy fordító progi lett ráeresztve az eredeti könyvre...) A Thinking in Java könyv, tényleg nem rossz, de én félbe hagytam anno. De nagyon részletes, és még Design Pattern példák is vannak benne!
-
modder
aktív tag
A lényeget kihagytam: static nested class az egy teljesen hagyományos osztály. Akkor használják, ha bizonyos adattagok, feladatok egy osztályon belül is logikailag jól körülhatárolhatóak és csoportosíthatóak.
Vagy, mint a te esetedben is, egy osztály cask egyetlen másik osztály számára hasznos.Davs
Az csak útvonalat jelöl, mint a package név, de elképzelhető, hogy nem működik úgy, ahogy én írtam, nem teszteltemAthlon64+
jó, nem tudom, nem értek hozzá -
pakriksz
őstag
ja csak nincs kedvem az 5000. dolgot megtanulni mert egyesek mindig kitalálnak valami újat (ami semmi pluszt nem ad hozzá), csak azért hogy nehogy szabványos legyen...
"Az utf8-ra nem tudok hirtelen mit mondani, szerintem annak container szinten nem kéne problémát okoznia," pedig okoz, az állítólagos "hibás" requesteket ki is hagyja a feldolgozásból, egyébként tényleg nem utf-8... hanem windows-12akármennyi, és ez a requestben is benne van.
Most a dotclouddal próbálkoztam, deployoltam ráa servletem war ként. Az index.html elérhető ugyanúgy ahogy tomcaten lehetett, de a servlet sehogy, mindig 404.
Annotációval volt megadva eredetileg, akkor nem volt jó. Beírtam hát a web.xml-be is serlvet mappingra... úgy sem jó, már minden kombináció megvolt -
pakriksz
őstag
az appengine-el az a problémám, hogy egyrészt semmi sem szabványos rajta. Másrészt semmitmondó hibaüzeneteket írogat deploykor az ismeretlen komponenseire.
Az egyetlen dolog amit sikerült futtatni rajta, az a sample project, amiben egy rakás érthetetlen, sehol sem látott dolog van.
A servletem egyébként pöccre megy jettyvel, meg tomcattel is.
Ezekkel az a gond, hogy nincs most elérhető szerver, csak a saját gépem, ami nem mehet egész nap, másrészt a jetty állandóan nem utf-8 üzenetes problémákkal száll el ha az üzenetben amit a servlet kap van egy speciális karakter.
tomcat jó(-nak néz ki), azt leszámítva hogy ahogy látom nem lehet a servletnek tetszőleges elérési utat beállítani, akármit állítok a web.xml-ben, csak http://cím/Servletneve url-el lehet elérni, de a másik félnél meg be van betonozva (mert egy hulladék) hogy http://cím -re küldi az üzeneteket. -
pakriksz
őstag
nem éppen vagyok inkompetens, csak régen szenvedtem ilyen marhaságokkal (szerencsére nem volt szükség rá, mert a lightos minden egyben programokat szeretem, nem az ilyen bugos bloatwareket de most sajnos most nem én csinálom az egész kócerájt, alkalmazkodni kell a servlettel), a servletes kérdés is igazából úgy szólt volna jól hogy "nincs az alkalmazás szervereken kívül valami lightosabb megoldás servlet futtatásra?" és van, a jetty
De már lényegtelen a guglis téma nem fogom megtanulgatni az n+1. "szabványos, kompatibilis"(és mégsem az sem az) implementációt, inkább összerakok egy kis fogyasztású gépet szervernek azt arra meg azt rakok amit akarok).
Csak azt nem értem hogy miért olyan ritka a free javas alkalmazásszerver hosting, az undorító php-ból meg annyi van mint a szemét, pedig scriptnyelvként tuti hogy a php zabálja jobban a szervereket. -
Mukorka
addikt
-
bucsupeti
senior tag
Esetleg adatbázis kezeléshez használj valamilyen ORM-et (Object Relation Mapping). Ajánlom pl a Hibernate-t. Ezzel egyszerűen rábízhatod az adatbázis kezelési feladatokat a Hibernate-re az elvégez minden tranzakciót, te pedig "minden erődet" az osztályokra és az objektumokra koncentrálhatod. Jó kis tutorialok vannak Hibernate-hez, egyszerűen meg tudod oldani vele a feladatot és minimális db programozás ismeret kell hozzá.
-
pakriksz
őstag
hát egy 500 soros többszörösen egymásbaágyazott ciklusos függvényes, több bean osztályt használó listákból 50 megás xml-ben több ezer bejegyzést cserélgető programommal próbáltam, ami úgy 5 másodpercig dolgozik a fájlon, és semmit nem írt ki.
Egy javas áramkör szimulátort is próbáltam viszonylag bonyolult áramkörökkel, ott sem írt semmit. -
modder
aktív tag
még ez is segítségedre lehet:
http://docs.oracle.com/javase/1.5.0/docs/api/java/lang/StringBuilder.html -
Lacces
őstag
Köszi, még van idő a megvalósításig, addig gondolkodom rajta, csak amikor már neki esek a JSP/JSF tanulásának akkor már egyből tolni is akarom a projektet.
De ezt a DAL és BLL-t még kódszinten is látni akarom, előtte. Most így belekavarodtam.DAL: például: objektum beszúrás, módosítása, törlése az adatbázisban
BLL például: Diagram objektum, Felhasználó objektumokIgazából ahogy a munka és egyetem során is ismerkedem a dolgokkal én MongoDB-re gondoltam (nosql) neked erről mi a véleményed?
Én addig szívesen tervezek
.
-
Lacces
őstag
Igen-igen, az MVC arhcitecktúra, ezt így összemostam,
De köszönöm a DAL és a BLL réteg leírását! Esetleg erre van példa linked?Igen, és tervezési mintákra(design patternek) te melyiket javasolod? Példákkal.
2 dolog lenne,
Az egyik, nem más lenne, hogy folyamatosan kérdések lennének kiírva, Csak annyit, hogy 2-3 témára koncentrálodnának a kérdések (bár lehet ehhez felesleges)A másik, hogy diagramokkat jelenítenék meg. Lenne id, címe, stb. És egy dinamikusan adattag is lenne, az pedig az oszlopok (ez egy List lenne például, vagy egy 2 dimmenziós tömb), az egyik ilyen diagram objektumnak az oszloplistája, 4 oszlopot tartalmazna (értéket), a másik meg például 8-at.
De ezek folyamatosan is változnának, vagyis az oszlopokhoz tartozó érték (adatbázisból jönnének az értékek)
És egy ilyen 2 dimmenziós tömböt érdemes-e mással kiváltani? Például egy List, Treemap?
Mapekre gondoltam, mert lenne kulcs, és hozzátartozó érték. Csak ahogy írtam a mappek mérete mindig más-más lenne, mert diagram objektumonként változik (a válaszadási lehetőségek kiértékelése)Esetleg felhasználók kezeléséhez? Én mondjuk itt az abstract factoryra gondoltam, lenne az egyszerű user, moderátor és admin.
Elméletben tanultam a tervezési mintákról, csak szeretném gyakorlatban is alkalmazni.
-
Lacces
őstag
modder és Taoharcos köszi!
Mert ha az egyik ötletem összejönne, akkor úgy mond lenne látogatottság, ha meg nem, akkor nem.
PHP vs Java, inkább úgy kérdem, hogy teljesítményben a Java weboldal nem lassúbb mint egy PHP-s weboldal?
És melyik adatbázist érdemes hozzá használni?
ASP.NET-ezek is, az egyik webprojektem biztosan ebben készül. (ADO.NET-eztem is így a JDBC szemlélete nincs mesze tőlem
De így nekem az MSSQL jobban bejön mint a MySQL.
-
G.Zs.
senior tag
Alapvetően egyetértek azzal amit írtál. Két aprósággal egészíteném ki.
Az MVC csak egy kis része a Spring keretrendszernek. Alapvetően nem csak webes, hanem komplett enterprise alkalmazások fejlesztésére alkalmas, mintegy alternatívája a J2EE-nek.
Nagyon ajánlott megtanulni, viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy interjúkon inkább J2EE kérdéseket tesznek fel, így állás kereséskor érdemes inkább arra rágyúrni. Konkrétan én sehol nem kaptam még Spring-es kérdést, még ott sem ahol a pozíció kiírásban benne volt, mint követelmény, ellenben szabvány J2EE kérdést annál inkább.A PHP vs JSP kérdéshez az is hozzá tartozik hogy egy JSP-t támogató web hosting szolgáltatás jóval drágább, mint a sima PHP-s. Ha nem saját szerverre fejlesztesz, ez is fontos lehet.
-
Lacces
őstag
Köszi!
.
(Csak gyere gyakrabban ide, hogy hasznos dolgokat is olvassunk)
Te ezt hol olvastad?
Én nem egy honlapot nézegettem, és ilyen mélységig nem mentek bele a magyarázatba, így ki következtetem az eddig olvasatokból és tanulmányaimból.
(Ez az optimalizálás nekem új volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Tőzsde és gazdaság
- Asztalos klub
- ZIDOO médialejátszók
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged