- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 185 Hz-es kijelzővel és 9000 mAh-s akkuval jöhet az új OnePlus
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
És az hogy eleve feldolgozást követően lemented mint pojo entitás miért nem jó? Ha tudod hogy mikor változik akkor update-tet tolsz rá mielőtt foglalkozol vele. Így az orm vagy akármilyen réteg szolgáltathat cache-t is hozzá, szóval még csak be se kell olvasni mindig ha nem változott de gyakran lekérdezik.
A betöltött fájl feldolgozás utáni állapota érdekes számomra. Erre az állapotra nem biztos, hogy gyakran van szükség. Lehet, csak hetente 1-szer, de lehet, hogy csak havonta... Ráadásul én ezt nem is fogom tudni mert ez már a user hatásköre lesz. Nekem azt kell megoldani, hogy az objektum állapota (ami leképzi a fájlt) a lehető leggyorsabban betöltődjön és utána indulhasson a következő fázis...
Köszi az ötleteket, mindenkinek. Sok kérdést vetett fel az amiket írtatok. Ezekre ki kell derítenem a választ a továbblépéshez.
-
drogery
tag
Pl az hogy se a rowcount se a columncount nincs nullázva az fv hívás végén. Így meg tovább next-elsz a resultseten mint amennyi darab van benne -> jön az exception.
A kódod jobb lenne ha az fv nem static lenne és a látszólag most fölösleges konstruktorban átadott query-vel dolgoznál és nem lenne static semmi se (Mondjuk a driver betöltése mehet static blockba). Így mindig működne az osztály ha új példányt hoznál létre minden query futtatáskor.
köszi, sikerült megoldani
-
pvt.peter
őstag
jaja én is ezekre gondoltam, csak reménykedtem hátha van vmi plugin ami kapásból kiértékel egy paraméter nélküli fgv-t

köszi -
törölt tag
Intellij Idea tette bele a generálás során. Ezen én is gondolkodtam, de mivel nem fogok hozzájuk nyúlni, egyelőre nem akartam bántani őket.
"MoviesEntity -ben hol a characters mappelése?"
Látod, a hsz-ben, de itt van mégegyszer:
@OneToMany(mappedBy = "movie")
public List<Movies2ActorsEntity> getCharacters() {
return characters;
} -
törölt tag
Ez sztem akkor lenne baj, ha az objektumok duplikálódnának. De azok nem, csak a referencia szerepel kétszer, melyek közül az egyik parszolódik. Irtó kényelmetlen és indokolatlan lenne az ORM lényegi részét kézzel csinálni emiatt...
-
törölt tag
-
törölt tag
Lehet kezdek rájönni. Ignorálni kéne alapból minden kapcsolatot, és kézzel intézni őket.
hmm... de ha @JsonIgnore-t rakok rájuk, akkor sehogy sem tudom majd serializálni őket JSON-ba.
Minden bizonnyal az van amit írsz, de nekem nem világos miért akarja a Jackson bejárni az egész adatbázisomat.
Ha sikerülne neki, alsó hangon 8 gigás lenne a HTTP response bodyja. -
törölt tag
A transactional csak azt dönti el hogy a bean vagy a container manageli e a tranzakciót.Ettől még a dao hívás végén vége a tr-nek és a sessionnek is. Elvileg nem is lehet egynél több persistentbag-et fetchelni egyszerre. Attól hogy mindenki eager még nem lesz egy select az egész tehát a db kapcsolatot a tákolós megoldás is épp annyira terheli le.
Ahogy én eddig láttam erre rendszerint a külön dao hívások jelentenek megoldást. Mindegyiknél eldöntöd hogy mire van ténylegesen szükséged, alapból meg minden lazy.
Köszönöm, akkor nincs mese, ez az üzleti logika része lesz, és kézzel rakom össze. Igen, nyilván a hibernate se egy SQL query-vel oldaná meg, de feltételezem, hogy mivel alacsonyabb szinten van, ezért ha lenne benne ilyen lehetőség, jobban optimalizált megoldás lenne, mint az enyém.
-
floatr
veterán
Így van. Ez kb ugyanaz, mint amikor a DAO/Repo szintjén döntöd el, mit inicializálsz. Már ha el tudod dönteni.
-
Aethelstone
addikt
Hát nálunk a DAO és a business réteg egyben van. Minden logika ejb-ben van de konkrét crud műveletek nincsenek kiszervezve dao rétegbe hanem benne vannak a releváns ejb-ben.
A te példád szerint tehát ha van egy entitásom 5 lazy collection-el és 3 féle logika alapján dőlhet el hogy épp mit fetchelek fel akkor a service rétegedben 3 tök különböző (nyílván egymás leszármazottjai) dto osztályod lesz hogy a reflectionös cucc működjön? Ez elég gázul hangzik
(#6847):
Riporthoz írsz viewt amit felmappelsz és kész. nyílván ez globlális riportokhoz jó, ha sok az adat és bemenő paraméterrel kell dolgozni akkor valóban kell rendes sql-t írni.
Rosszul érted.
public class FooEntity {
private Set<String> names;
private Set<Integer> values;
}
public class FooBean {
private Set<String> names;
private Set<Integer> values;
private List<Bar> bars;
}Nos, ebben az esetben a FooEntity-ből FooBean lesz, de csak azok a property-k kapnak értékek a Bean-ben, ahol az Entity-ben is van. Nyilván a FooBean bars tagja nem kap semmilyen értéke by default, mivel nincs megfelelő Entity tag. Semmi köze a DAO osztályokhoz.
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Nos, nyilván a sessiont nem lehet a prezentációs rétegig elvinni, de mi úgy szoktuk, hogy a dao és a service között már Bean-ra fordítjuk és kell a francnak a session

-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Ha már úgy is van egy külön nem lazy metódusod erre akkor az jelzi hogy néha előfordul hogy kell minden. Sztem belefér, jobb mint fölöslegesen felhozni minden adatot és aztán hagyni hogy a hibernate fölöslegesen dolgozzon rajta. Igen, ízlés dolga

Kell írni sebesség teszteket rá és el lehet pöcsölni még vele egy csomót

(#6208) Aethelstone: Nem tudom, ritka jól sikerült objektum vagyok =)
A fene tudja. Azt kellene lemérni, hogy a DISTINCT drágább-e vagy a Hibernate processzor és memóriaideje

szerk: Egy rugóra jár az agyunk
Nem vagy Te véletlenül én? 
-
Aethelstone
addikt
Akkor inkább a distinct, a set nem szép.
Igazából itt az a baj hogy egyszerre kéred le egy selectben. Esetleg át lehet írni hogy egy másik select hozza le a kapcsolatokat vagy ahogy nálunk sokan tolják (nem is szép) meghívni a size()-t, amit persze ti kikapcsolattatok azzal az extra annotációval.
Persze, de ez már ízlés dolga. Amit meg lehet tenni 1 SELECT-ben, arra miért írjunk 2 SELECT-et?

szerk:
Ráadásul teljesítmény-igényes alkalmazásnál nem is biztos, hogy jó a 2 SELECT.
-
Aethelstone
addikt
Igazából itt az a baj hogy egyszerre kéred le egy selectben. Esetleg át lehet írni hogy egy másik select hozza le a kapcsolatokat vagy ahogy nálunk sokan tolják (nem is szép) meghívni a size()-t, amit persze ti kikapcsolattatok azzal az extra annotációval.
Semmivel nem lennénk előrébb. Nem arról van szó, hogy van NULL-os eredmény.
-
Aethelstone
addikt
Fene tudja. Alapvetően valóban szebb a DISTINCT, de ha már ORM akkor a Set is teljesen elfogadható.
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Nah az effekt az, hogy ha egy CorrelationRuleSet-hez kettő vagy több CorrelationRule tartozik, akkor a DISTINCT nélküli lekérdezés kettő vagy több eredményt ad.
Nem baj, nálunk működik így és nem is kívánunk változtatni rajta.
-
Aethelstone
addikt
Véletlenül a CorrelationRule id nem a CorrelationRuleSet táblában van?
Nekem gyanús hogy a distinct azért oldja meg mert így nem talál több ugyanolyan recordot amiről aztán a hib megállapítja hogy ugyanaz de a hozzá tartozó kapcsolatokat hozzáadogajta a meglévő listához.
(#6194) Aethelstone: Nem tudom milyen hibernate verziót használtok de mi százával használunk ilyen kapcsolatot és az tuti hogy ilyen hibával nem találkoztam még

Régi. Még a 3.x-es széria

Bár, http://stackoverflow.com/questions/18753245/one-to-many-relationship-gets-duplicate-objects-whithout-using-distinct-why szerint ez a normális.
-
Mukorka
addikt
Nekem gyanús hogy a distinct azért oldja meg mert így nem talál több ugyanolyan recordot amiről aztán a hib megállapítja hogy ugyanaz de a hozzá tartozó kapcsolatokat hozzáadogajta a meglévő listához.
(#6194) Aethelstone: Nem tudom milyen hibernate verziót használtok de mi százával használunk ilyen kapcsolatot és az tuti hogy ilyen hibával nem találkoztam még

Márcsak azért is mert nem a kapcsolandó listára mondod hogy distinct hanem magára az entitásra...
-
Aethelstone
addikt

Nem

Alapvetően ez egy évek óta működő, tesztelt struktúra. Csak a kolléga felvetésére írtam, hogy ez nem egyedülálló eset, máshol is előfordul duplikáció, amit vagy DISTINC-tel vagy Set használatával List helyett lehet kifejelni. Nálunk List van, ahogy látszik, de nem kívánom módosítani, ezért lett DISTINCT.
-
Ablakos
addikt
Kihagytam a connect() hívást és a connection kiemeltem osztály szintre, de a típus def. bent maradt a metódusban

Köszönöm az iránymutatást. -
WonderCSabo
félisten
A loginUser fv hiába csinál a meglévő adatokkal új user objektumot , az mint példány még nincs benne az arraylist-ben ezért lesz false. Mivel nem írtad felül az equals függvényt a User osztályban így az alapértelmezett (örökölt) equals azt nézi hogy ugyan az-e a két objektum memóriában tárolt elérési címe. Ez azért lényeges mivel az ArrayList is a tárolt elemek equals függvényét használja ahhoz hogy megmondja mi van a listában és mi nincs.
Még annyi, hogy ha az equals() -ot felüldfiniáljuk, akkora hashCode()-ot is kell. Az eclipse jobb gomb -> Source -> Generate equalst() and hashCode() funkciója megteszi ezt helyettünk.
-
modder
aktív tag
igazából én is csak hallottam, hogy classpathos problémák lehetnek, ha csak default package van. amúgy nem tudom mi lehet a probléma, nekem jónak tűnik, ha classpath meg van adva javac argumentumként is...
-
Fooler89
őstag
Ráadásul az avatarotok is ugyanaz.

Scanner szavak = new Scanner(new File("kezdoszotar.txt"));
Map<String, String> map = new HashMap<>();
int i=0;
while (szavak.hasNextLine()) {
map.put(szavak.next(), szavak.next());
if (i == 10) {break;}
i += 1;
}
List<String> keys = new ArrayList<>(map.keySet());
String randomKey = keys.get((int) Math.random() * keys.size());
System.out.println(map.get(randomKey));Exception in thread "main" java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 0, Size: 0
Ja ok megvan, kérdésem ez elfog bírni kb.1800szót? vagy érdemes már adatbázisban tárolni?
-
Fooler89
őstag
Map<String, String> map = new HashMap<String, String>();
map.put("good", "jó");
map.put("mother", "anya");
map.put("english", "magyar");List<String> keys = new ArrayList<String>(map.keySet());
String randomKey = keys.get((int) Math.random() * keys.size());
System.out.println(map.get(randomKey));Ahogy fent is írták, ennek az indexelésnek itt sok értelme nincs de így meg lehet csinálni
Szókincs fejlesztő program szeretne lenni, ahol random szavakra kell megadni az magyar megfelelőjét.
List<String> keys = new ArrayList<String>(map.keySet());
itt végül is mit csinálunk?
Azt se értem hogy ez miért mindig ugyanazt a választ adja vissza :SA másik kérdés, hogy 48 ezer szót feltölteni így nem egy perces feladat a gépnek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- LG LCD és LED TV-k
- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Jelszókezelők
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- iPhone 15 Pro 128GB 88% (1év Garancia) - Kijelzőn pici folt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest