- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
Mukorka #7677 üzenetére
A betöltött fájl feldolgozás utáni állapota érdekes számomra. Erre az állapotra nem biztos, hogy gyakran van szükség. Lehet, csak hetente 1-szer, de lehet, hogy csak havonta... Ráadásul én ezt nem is fogom tudni mert ez már a user hatásköre lesz. Nekem azt kell megoldani, hogy az objektum állapota (ami leképzi a fájlt) a lehető leggyorsabban betöltődjön és utána indulhasson a következő fázis...
Köszi az ötleteket, mindenkinek. Sok kérdést vetett fel az amiket írtatok. Ezekre ki kell derítenem a választ a továbblépéshez.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Mukorka #7241 üzenetére
Intellij Idea tette bele a generálás során. Ezen én is gondolkodtam, de mivel nem fogok hozzájuk nyúlni, egyelőre nem akartam bántani őket.
"MoviesEntity -ben hol a characters mappelése?"
Látod, a hsz-ben, de itt van mégegyszer:
@OneToMany(mappedBy = "movie")
public List<Movies2ActorsEntity> getCharacters() {
return characters;
} -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Mukorka #7194 üzenetére
Lehet kezdek rájönni. Ignorálni kéne alapból minden kapcsolatot, és kézzel intézni őket.
hmm... de ha @JsonIgnore-t rakok rájuk, akkor sehogy sem tudom majd serializálni őket JSON-ba.
Minden bizonnyal az van amit írsz, de nekem nem világos miért akarja a Jackson bejárni az egész adatbázisomat.
Ha sikerülne neki, alsó hangon 8 gigás lenne a HTTP response bodyja.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Mukorka #7188 üzenetére
Köszönöm, akkor nincs mese, ez az üzleti logika része lesz, és kézzel rakom össze. Igen, nyilván a hibernate se egy SQL query-vel oldaná meg, de feltételezem, hogy mivel alacsonyabb szinten van, ezért ha lenne benne ilyen lehetőség, jobban optimalizált megoldás lenne, mint az enyém.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Mukorka #6848 üzenetére
Rosszul érted.
public class FooEntity {
private Set<String> names;
private Set<Integer> values;
}
public class FooBean {
private Set<String> names;
private Set<Integer> values;
private List<Bar> bars;
}Nos, ebben az esetben a FooEntity-ből FooBean lesz, de csak azok a property-k kapnak értékek a Bean-ben, ahol az Entity-ben is van. Nyilván a FooBean bars tagja nem kap semmilyen értéke by default, mivel nincs megfelelő Entity tag. Semmi köze a DAO osztályokhoz.
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz
Mukorka #6195 üzenetére
Régi. Még a 3.x-es széria
Bár, http://stackoverflow.com/questions/18753245/one-to-many-relationship-gets-duplicate-objects-whithout-using-distinct-why szerint ez a normális.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Mukorka #6195 üzenetére
Nem
Alapvetően ez egy évek óta működő, tesztelt struktúra. Csak a kolléga felvetésére írtam, hogy ez nem egyedülálló eset, máshol is előfordul duplikáció, amit vagy DISTINC-tel vagy Set használatával List helyett lehet kifejelni. Nálunk List van, ahogy látszik, de nem kívánom módosítani, ezért lett DISTINCT.
-
Fooler89
őstag
válasz
Mukorka #2687 üzenetére
Ráadásul az avatarotok is ugyanaz.
Scanner szavak = new Scanner(new File("kezdoszotar.txt"));
Map<String, String> map = new HashMap<>();
int i=0;
while (szavak.hasNextLine()) {
map.put(szavak.next(), szavak.next());
if (i == 10) {break;}
i += 1;
}
List<String> keys = new ArrayList<>(map.keySet());
String randomKey = keys.get((int) Math.random() * keys.size());
System.out.println(map.get(randomKey));Exception in thread "main" java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 0, Size: 0
Ja ok megvan, kérdésem ez elfog bírni kb.1800szót? vagy érdemes már adatbázisban tárolni?
-
Fooler89
őstag
válasz
Mukorka #2684 üzenetére
Szókincs fejlesztő program szeretne lenni, ahol random szavakra kell megadni az magyar megfelelőjét.
List<String> keys = new ArrayList<String>(map.keySet());
itt végül is mit csinálunk?
Azt se értem hogy ez miért mindig ugyanazt a választ adja vissza :SA másik kérdés, hogy 48 ezer szót feltölteni így nem egy perces feladat a gépnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest