- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Magisk
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
-
n00n
őstag
De ez egy folyamatosan futó szerver. Amihez odasétálnak rádugnak egy pendrive-ot, majd utána lehúzzák. Ezért kellene a programból megoldani a mountot és az umountot.
SZERK: Nem rendesen csatolja le néha, és olyankor lehúzza az éppen mentő kolléga és az eléggé nem tesz neki jót.
A következő kód lehet, hogy rossz:
java.lang.Runtime runtime = java.lang.Runtime.getRuntime();
java.lang.Process process= runtime.exec("sudo umount /mnt/pendrive");
process.waitFor(); -
Amellett hogy se a GC-re, se a teljesítményre nincs hatással, még csak nem is best practice.
Legalábbis vannak ellentétes nézetek, amik szintén best practice-nek gondolják hogy a változódeklaráció a lehető legközelebbi scope-ban legyen a felhasználáshoz. Én mondjuk pont az utóbbit vallom.
Hatása elméletben sincs, mert a stream objektum ugyanakkor veszíti el a hard referenciáját mindkét esetben, ergo a GC semmi különbséget nem lát. De a gyakorlatban se, mert a JVM a metódusba belépéskor foglal le minden stack változót a scope-tól függetlenül, azaz a bytecode ugyanaz lesz.
Épp csak fordításidőben szennyezettebb a lokális névtér.
-
WonderCSabo
félisten
Semmi vitám nincs veled, csak csodálkoztam, hogy mire gondolsz, és azért kötöttem bele mert érdekel ez az "altéma".
A bytebuffer tömböt tényleg ki lehetne szedni, az úgyis mindig felülíródik, felesleges mindig létrehozni.
A finally is teljesen jogos, de itt valszeg nem ez lesz a probléma, mindenesetre érdemes ezt a konvenciót követni. Vagy ha van Java 7-re lehetőség, akkor még jobb a try-with-resources blokk.Nem tudom mennyi fájlról van szó és mekkora méretről, érdemes kipróbálni másik OS-n is, egyébként érdekes a probléma, mert kvázi triviális dologról van szó, ami ráadásul rohadtul gyakori művelet is.
Ami még most eszembe jutott, hogy meg kéne próbálni NIO2 fájlmásolással, lehet, hogy segít rajta, és a kód is rohadtul leegyszerűsödik. Persze ez is csak Java 7-el.
-
modder
aktív tag
az csak egy referencia, semmit nem számít, hol deklarálod. Akkor lenne értelme, ha az egész streamet újra fel lehetne használni.
n00n:
meg kellene nézni, rendesen bezáródnak-e a filehandlerek.
a close()-okat pedig mindig finally blokkba.pl a bytebuffer tömböd tényleg ki lehetne szedni a cikluson kívülre, az lehet, sokat segítene.
-
pakriksz
őstag
de nem tudtam, arra a keresőkifejezésre amire rákerestem csak a szemetet okádta a google (egyre több az ilyen, ha valamiben benne van egy népszerű szó, akkor nem érdekli a többi, a legnépszerűbb keresés eredményét fogja az arcomba tolni), pl az hogy hogyan lehet(ne) beállítani a küldésküszöböt, már ha úgy működne ahogy kéne. De azt már tudtam, azt nem tudtam miért nem működik úgy ahogy kéne...
-
pakriksz
őstag
igen
log4j.rootLogger=DEBUG, stdout, file, mail
log4j.appender.stdout=org.apache.log4j.ConsoleAppender
log4j.appender.stdout.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.stdout.layout.ConversionPattern=%d{HH:mm:ss} %-5p [%t]: %m%n
log4j.appender.stdout.Threshold=TRACE
log4j.appender.file=org.apache.log4j.RollingFileAppender
log4j.appender.file.File=F:\\logging.log
log4j.appender.file.MaxFileSize=1MB
log4j.appender.file.MaxBackupIndex=1
log4j.appender.file.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.file.layout.ConversionPattern=%d{yyyy-MM-dd HH:mm:ss} %-5p %c{1}:%L - %m%n
log4j.appender.file.Threshold=INFO
log4j.appender.mail=org.apache.log4j.net.SMTPAppender
log4j.appender.mail.BufferSize=1
log4j.appender.mail.SMTPHost=smtp.gmail.com
log4j.appender.mail.SMTPUsername=#####################
log4j.appender.mail.SMTPPassword=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
log4j.appender.mail.SMTPPort=465
log4j.appender.mail.SMTPProtocol=smtps
log4j.appender.mail.From=##########################
log4j.appender.mail.To=##########################
log4j.appender.mail.Subject=Hiba
log4j.appender.mail.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.mail.layout.ConversionPattern=%d{HH:mm:ss} %-5p [%t]: %m%n
log4j.appender.mail.Threshold=INFO -
-
modder
aktív tag
Ezt a témát pár száz hsz-sal korábban már végigjártuk, és én még mindig tartom magam ahhoz, hogy osztályon belül nyugodtan lehet konkrét implementációt deklarálni pl.: ArrayList<T>. Azért van ennyiféle implementáció, mert mindegyik másra jó. Semmi haszna nem lenne, ha az ember nem tudná kihasználni a lehetőségeit.
Ugyanakkor a burkoló osztálynak nem szabad visszaadnia konkrét List<T> implementációt. ahhoz nagyon jó ok kell.
-
WonderCSabo
félisten
Igen, valóban good practice, és általában én is így használom, de semmiképpen nem rossz az ellentettje sem. Pl, ha sima List-et használsz, és nem tudod a statikus típust, akkor olyan dolgokba futhatsz bele, mint pl. get(index) hívás, ami ArrayList-en konstans idejű, de LinkedList-en lineáris stb.
-
artiny
őstag
helo.
ilyen hibat ir ki, az adatbazis szerkezete lathato a kepen es a hiba is amit kiir a netbeans,pirossal jelez a kodreszre....
http://i.imgur.com/XfOyBv2.png
megj.: az adatbazist ez alapjan lett: http://www.homeandlearn.co.uk/java/java_and_databases.html
-
artiny
őstag
orej.class ben a toXml metodus igy nez ki:
@SuppressWarnings("unchecked")
public String toXml() {
StringBuilder xml = new StringBuilder();
if ( this.emp!=null && !this.emp.isEmpty() ) {
for (Employee employee: this.emp) {
xml.append(employee.toXml());
}
}
return xml.toString();
}meg igy is jelzett a Employee.class ben a toXml nel a getBuffernál ,hogy:
StringBuffer sb = outWriter .getBuffer();
symbol: method getBuffer()
location: variable outWriter of type WriterTransformerFactory tf = TransformerFactory.newInstance();
Transformer t = tf.newTransformer();
DOMSource source = new DOMSource(doc);
StringWriter outWriter = new StringWriter();
//Writer outWriter = new StringWriter(); ha ezt a sort lecserltem ami most folotte van sor akkkor eltunt a hiba a getBuffer nál,de mikor lefutattom a programot nem hoz letre semmit..
a (new File("xmldoc.xml")) - valami hasonlo kene neki,hogy megadni hova mit mentsen .....
StreamResult result = new StreamResult( outWriter );
t.transform(source, result);
StringBuffer sb = outWriter .getBuffer();
return sb.toString();
} catch (Exception e) {
System.out.println(e.getMessage());
}
return null;
} -
modder
aktív tag
GWT-ről azt hallottam, hogy nem annyira intuitív a használata, amin a Vaadin sokat segít. Nekem is tetszik, bár nem kedvelem az ötletet, hogy a GUI-t programkódban állítsuk elő, a deklaratív, JSF-es megoldás nekem jobban tetszik ebből a szempontból. Viszont Vaadinban nekem is tetszik, hogy már-már desktop szerű guit lehet létrehozni.
-
modder
aktív tag
A nagy DOM sajnos a kódgenerálás hátulütője, de szerintem nem akkora probléma. Egy üzleti alkalmazásnál sokkal fontosabb a funkcionalitás és a konzisztens "look-and-feel". Pixeltologatás kevésbé. Mennyit lehetne nyerni vele, ha kézzel állítaná össze valaki a html kódot, az eredeti DOM 30%-a lenne elhagyható? A böngészők gyorsak, a szerverek gyorsak, a hálózati forgalom GZip tömörítéssel megy, a renderelésben pár ms-et nyer vele az ember.
A probéma akkor van, amikor generált layoutba bele kell nyúlni saját CSS-sel, ahogy mondtad. Pl. icefaces minden köré <span> taget generál, így sokszor az xhtml-be tett style vagy styleClass elem nem azt a DOM elemet fogja változtatni, amire számítok, szóval ja, ebben igazat adok. Csak azt mondom, hogy ez nem a legfőbb probléma. -- bár annak, aki csak ezt csinálja lehet, hogy az
Egyébként pedig szerintem, ha egy egyedi megjelenésű oldalt kell készíteni, akkor csak az alap <h:> tagek és sima xhtml kód jöhet szóba a faceletben. Ennek egyébként megvan az az előnye is, hogy nem kell fogni a fejünket, amikor fejlesztés közepén derül ki, hogy bugos egy 3rd party komponens library egyik eleme
-
artiny
őstag
Most a getBuffer él hibat ir
symbol: method getBuffer()
Note: C:\Users\KEX\Desktop\BikeShop FINALE\src\bikeshop\orej.java uses unchecked or unsafe operations.
Note: Recompile with -Xlint:unchecked for details.
1 error
C:\Users\KEX\Desktop\BikeShop FINALE\nbproject\build-impl.xml:926: The following error occurred while executing this line:
C:\Users\KEX\Desktop\BikeShop FINALE\nbproject\build-impl.xml:268: Compile failed; see the compiler error output for details.
BUILD FAILED (total time: 0 seconds -
artiny
őstag
Ilyen toXml metodus hianyzott az Employee osztalybol?
https://gist.github.com/anonymous/5453407
mar latom at kell meg irni.... a return statement
es a public string toXml -t
vagy marathat így ezzel a public void toXML(){ es ilyenkor nincs public statement,....
de a xml.append(employee.toXml()); meg mindig piros felkiatojel
-
artiny
őstag
orej - array akart lenni ( angolul ejtve)
http://i.imgur.com/9qXHBwL.jpg sajna nalam ez jott elo
alt+enter -el azt a tippet adta hogy keszit egy bikeshop.emloyee ben egy toXml metodust... ramentem es eltunt a hiba.
ez a metodus keszit egy xml-t... ha meghivom a mainben?
orej.toXml(); így? -
artiny
őstag
Melyik osztalyba kell megirni az xml makertt?
ehhez az osztalyhoz van kapcsolva az ArrayList:
https://gist.github.com/anonymous/5452699Ez pedig az arraylistes:
https://gist.github.com/anonymous/5452091
De viszont arraylisthez hogyan kell osszekapcsolni az xml maker,...meg szamotse fogadott el nekem csak szoveget.
-
artiny
őstag
ertem,koszi ...sajnos ilyet nem hiszem hogy lehetne hasznalni. bar nem mondtak hogy ilyen is letezik...
erre tudod a valaszt,hogy:
Ha ArrayList hez van rendelve az xml maker ,akkor ha tobb elemet akarok menteni, az mar kiirodna a vegso xml fajlban?
Olyat lehet egyaltalan hogy arraylisthez rendelni az xml makert?
Vagy pedig abban az osztalyban kell az xml maker megirni,amihez van fuzve a ArrayListet tartalmazo osztaly?
(hogy azutan kiirja ha tobb elemet hozok letre.... akkor az xml fajlban is megjelenik mjad) -
artiny
őstag
Ezt az Xstream -et hivjak külső libnek?
Nem tudom hogy ilyet hasznalhatunk e...
Abban az osztalyban ahol van az xml maker,hogyan lessz - hogyan kell atirni hogy az ...ArrayList -ből kapja az adatokat?
Ha ArrayList hez van rendelve az xml maker ,akkor ha tobb elemet akarok menteni, az mar kiirodna a vegso xml fajlban?
-
artiny
őstag
koszi atnezem a linket.
ezt talaltam : http://www.youtube.com/watch?v=HEVP5u9MXWw
de itt nem hasznaljak a services modszert. itt meglevo adatbazist importal majd...20:00 korul viszont van egy masik modszer amit bemutat az illeto, az mar jobban hasonlit ahhoz amit csinaltunk.
-
Lacces
őstag
Oks, köszi.
Egy másik kérdés, mindenkinek:
Melyik webes frameworkot ajánlanátok kisebb weboldalak létrehozására? Eredetileg ezért választottam a Grails-t, és esetleg gyors tanulási lehetőséggel bír, vagy sokan használják.
Spring-et ide túlnagynak érzem. (Pl.: egyszerű blog oldal) Vagy inkább sima JavaEE-t használjon az ember? -
modder
aktív tag
Pedig kihúzod a gyufát!
Az a baj, hogy nem tudom megítélni, hogy helyes-e az alábbi diagram, ami azt mutatja, hogy a Java EE-re a kereslet nagyobb mértékben nőtt, mint Springre, vagyis fejlesztőre.
http://www.indeed.com/jobtrends?q=%22Spring+framework%22%2C+%22Java+EE%22&l=&relative=1
(De igazából nem tudom eldönteni, hogy mennyire hiteles ez a diagram)
DE. A Spring egy jó framework, máskülönben nem használnák, és szerintem innovatívabb is, mint a Java EE, gyorsabban mozog az új technológiák felé. Mindkét keretrendszert nagyon sok helyen használják. De az eredeti kérdéshez visszatérve, ha konkrétan tudja valaki, hogy Springgel kell/akar foglalkozni, akkor azt tanulja előbb, és ne a Java EE-t
-
Lacces
őstag
Hm, nem tudom, én már 1 éve nézegetek Java-s állásokat (szerencsére Isten nem szeret
) és ha Spring-et kértek volna akkor azt külön jelezték, vagy még a Strut2-t láttam népszerűnek.
Java EE kiselőadást kellett tartanom és hát, amikor nézegettem a fórumokat elég nagy vita van ebből a Java EE vs Spring dologból, én nem is mennék bele
. De én sosem dolgoztam bennek, csak tanulgattam őket, így nem tudok bővebbet mondani
.
Bár a Spring elég dinamikusan nő és nagyon megy a fejlesztés is ezerrel. Lehet tényleg érdemes a Spring-gel kezdeni, mert ahogy olvastam a Java EE7-hez még a cache api sem lesz benne, amit már nagyon vártak... (valami Jcache).Mivel foglalkoztam ASP.NET-tel nekem nem volt nehéz megérteni a Java EE alapjait
mástól nem hallottam vissza ezügyben semmit.
Szerintem a Spring lassan platform lesz
(tényleg rengeteg eszköze van)
-
Pitu
aktív tag
MimeMessageHelper helper = new MimeMessageHelper(message, true);
ByteArrayOutputStream baos = new ByteArrayOutputStream();
baos.write(notificationBean.getFileAttachment());
helper.addAttachment(notificationBean.getAttachmentFileName(), ????)addAttachment második paramétere lehet File, InputStreamSource, DataSource. Tehát ezek valamelyikére kellene konvertálni a ByteArrayOutputStream-et, aminél nem találtam megfelelő metódust egyelőre.
-
Peter Kiss
őstag
Sosem szabad csak az equals()-t vagy csak a hashCode()-ot felülírni! Nyilván képes lesz működni, ha csak az egyik van felülírva, de mihelyst az objektum fel lesz használva kulcsként (dictionary, set), máris hibás működést kaphatunk! Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy az alaplogikának egyeznie kell a két metódusban, különben szintén hibás működést kaphatunk (pl. mikor egy set-hez akarnánk hozzáadni végtelen ciklusba is kerülhetünk). Sőt, igazából ilyen kulcsként való felhasználás esetén csak immutable objektumokat szabadna használni.
-
pvt.peter
őstag
nekem ez nem tartott sokáig, főleg úgy, hogy eclipse megvolt nyitva
véleményem szerint ha vki programozással szeretne kezdeni, akkor ne ugorjon neki azonnal az OOP-nek
érdemes sima C -vel kezdeni, egyrészt azért, hogy pl. tisztában legyen a ? : kifejezéssel
persze nekem is van még sok mindent tanulnom -
Pitu
aktív tag
Bár ilyen egyszerű lenne, ügyfélnél 1.5-ös verzió van
Mondjuk azt én sem értem hogy még miért... alkalmazkodnunk kell, ez van, többször is javasoltuk már a frissítést.
Még annyi problémám van, hogy így az ant scripttel történő generálás (wsimport) nem megy. 1.6/1.7jdk-val minden ok. -
pakriksz
őstag
nem fogok napokat tölteni azzal hogy megcsináljam az osztályokat az xml mintájára (aminek a többségéről nem is tudok mindent), mert néhány sorban a több ezer közül meg kell változtatni pár dolgot. Akkor inkább a favágómódszeres ment, visszaolvas replace, újra ment dolog lesz a nyerő. Egyre jobban értem azt akik ócsárolják a java-t tele van, lehetetlen dolgokkal, olyan triviális apróságokkal kell szenvedni vele hogy az hihetetlen. És rákeresve a neten pont ezzel a dologgal mint én jó sokan szenvednek jó rég óta. Persze nem került be a transformer osztályba egy erre való beállítás...
-
pakriksz
őstag
nézegethetem, nem lehet vele mit tenni. A transformer egyben adja ki az egészet, 1 stringbe megy. És a java mint írtam megbolondul egy bizonyos stringhossz után (sorok elejét lehagyja, randomban eltologatja a tageket, stb).
a sax nagyon dzsunkának néz ki, kb olyan mintha binárisba kódolnék programotÉs biztos hogy a végeredmény is ugyan ez lenne.
-
n00n
őstag
Hagytam az egészet inkább és írtam magamtól egy JDialogot egy JProgressbar-ral. Mondjuk azért meglep, hogy egy ekkora bug nincs javítva a Java-ban. Más nem fut bele? Azért ez nem valami szélsőséges felhasználás szerintem, hogy 2GB-nál nagyobb fájlt akarok vele másoltatni és frissíteni a progresst.
-
WonderCSabo
félisten
Sztem meg kell találni a kompromisszumot az enkapszuláció stb. megvédése és a józan kód között. Például sztem az ocsmány, ha az összes elem hozzáadására nem biztosítasz fv-t, hanem a hívóra hagyod azt, csomó kód duplikációt stb eredményezve, pedig ezt gyakori feladatot az adott osztálynak kéne biztosítania.
-
Lacces
őstag
Kérdésedre válaszolva ezt a minta feladatot láttam valahol mint java-s teszt. Először elméletben találtam mellé, aztán megnéztem Eclipse alatt, de nem értettem, hogy miért keletkezik a hiba.
Annyit PHP-ztam az elmúlt időszakban a munka miatt, hogy kopik a Java tudásom... úgyhogy vizsgák után egyből akarok gyakorolni, meg hát voltam közben életem első Java-s interjú tesztjén...
Mondjuk úgy, hogy a vereség arra ösztökél, hogy jobb legyek... :/Ha magam kellett volna, hogy programozam, akkor nem így csináltam volna természetesen
-
WonderCSabo
félisten
Nyilván szeretett volna egy olyan metódust, ami egyszerre az összes kereket lecseréli. A setTires nevéből is ítélve én ezt így csináltam volna:
public class Car {
private List<Tyre> tires = new ArrayList<Tyre>();
public void setTires(List<Tyre> t) {
this.tires = t;
}
// Egyéb lekérdező metódusok
} -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest