- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Egy akármi alkalmazás futtatása miatt nem szoktunk globálisan classpatht beállítani. Kényelmetlen, értelme nem sok, és alattomos problémákhoz vezethet, ha az ember megfeledkezik róla. Ha már a CLASSPATH környezeti változóval akarunk classpatht megadni a jvm-nek, akkor az alkalmazás indítóscriptjében egyszerűen beállítjuk a változót.
run.bat tartalma:
SET CLASSPATH=..\classes
java package.akarmi.MainClassEgy-két cp bejegyzésre ez is felesleges, helyette:
java -classpath ..\classes package.akarmi.MainClass -
RaPiDsHaRe
aktív tag
-
Gyuri16
senior tag
Hali!
Singleton osztalyokkal es GC-vel kapcsolatban lenne egy kerdesem..Ha van egy osztalyom, pl
public MyClass {
private static MyClass myClassInstance = null ;
private MyClass() {}public static MyClass getInstance() {
if(myClassInstance == null) { myClassInstance = new MyClass(); }
return myClassInstance ;
}
}Naugye most az osztalynak van referenciaja sajat magara. GC amennyire en tudom addig nem torol egy objektumot, amig van ra valahol strong reference. Mi a helyzet ebben az esetben? Mikor fogja a GC torolni az osztaly? Van kulonbseg az kozott, hogy egy osztalynak van referenciaja magara es akozott, hogy mas osztalynak van referenciaja az adott osztalynak?
amig van referencia az objektumra, addig a gc nem torli. Singleton eseteben tobbnyire azt jelenti, hogy amig fut a program addig letezik az objektum is (amig van referencia a classloaderre).
masik dolog: nem ajanlom, hogy igy implementald a singletont, a lazy initialization tobb threades kornyezetben kellemetlenseget okoz. egyszerubb igy
helyett
private static MyClass myClassInstance = new MyClass(); -
Peter Kiss
őstag
Hali!
Singleton osztalyokkal es GC-vel kapcsolatban lenne egy kerdesem..Ha van egy osztalyom, pl
public MyClass {
private MyClass() {}public static MyClass getInstance() {
if(myClassInstance == null) { myClassInstance = new MyClass(); }
return myClassInstance ;
}
}Naugye most az osztalynak van referenciaja sajat magara. GC amennyire en tudom addig nem torol egy objektumot, amig van ra valahol strong reference. Mi a helyzet ebben az esetben? Mikor fogja a GC torolni az osztaly? Van kulonbseg az kozott, hogy egy osztalynak van referenciaja magara es akozott, hogy mas osztalynak van referenciaja az adott osztalynak?
Amikor megáll az AppDomain.
-
A kérdés a "miért" volt, nem hogy miről van szó

Egyébként konvenció, és elsősorban a debuggolást segíti - ha élő objektumokat nézel, lerövidíti a tagváltozók bogarászásával töltött időt egy jó, tömör, szöveges leírás.
-
TBG
senior tag
Egy intefesz csak definialja a metodusok neveit. Ha az osztalyod implementalja az interfesz, akkor az osztalynak definialnia kell MINDEN metodust, ami az interfeszben volt. Ahogy az elottel szolo peldajaban is latod, a MyService interfeszben csak a metodusok neve van definialva. A MyServiceImpl osztaly implementalja a MyService interfeszt, ezert implementalnia kell a get/setSomething metodusokat.
Ez ez egesz iterfeszes dolog pl arra jo, hogy ellenorizni tudod, hogy egy osztaly implementalja-e az adott interfeszt, es ha igen, akkor biztosan tudod, hogy az osztaly tartalmazza az interfeszben definialt metodusokat stb.
Igen. Köszönet a magyarázó szövegért. Annyit tennék még hozzá, hogy érdemes nagyon megtanulni, megérteni, mert komoly Java tudás ennélkül nincs.
-
Lacces
őstag
class A {}
class B extends A {} -> ez oroklodes
class C {
public A AObject = new A() ; -> ez kompozicio
}B objektum eseten minden public es protected dolgot (metodust es valtozot) oroklunk az A-bol. B-ben tudunk hozzatenni az A-bol orokolt dolgokhoz, de altalanosan elmondhato, hogy ami A-ban van (es public) az a B-ben is ott van, ezert lenyegeben mondhatni, hogy a "B" class "A" tipusu is. Mivel a B az A-tol orokol, az alabbi kodreszlet valid:
A Avaltozo = new B() ;Kompozicio eseten nem csinalhatsz ilyent: A Avaltozo = new C() ; -> mivel a C nem orokol az A-tol, egyszeruen a C csak tartalmaz egy A-t.
Oroklodes = "olyan, mint" -> B orokol A-tol -> B olyan, mint az A ( B az A altipusa)
Kompozicio = "van neki" -> C-ben van "A-kompozicio" -> C-nek van A-jaNemtudom, mennyire vilagos ebbol, szerintem rossz tanar lennek, de ha mar ennyit utottem a gombokat, azert elkuldom, hatha van benne valami ertheto is
(+ remelem nem tevedtem nagyot sehol se)Persze világos, öröklődést ismerem, polimorfizmus stb nyalánkság.
Csak amikor azt írta hogy "valódi altípus" meg "megfelelőségi kapcsolat van" akkor néztem, hogy most, miért? Van olyan alosztály, ami nem valódi altípusa az ősosztálynak? (esetleg nem felel meg neki?)
Meg létezhet olyan alosztály, aminek nincs "megfelelőségi kapcsolata" az ősosztállyal? Csak ha már itt van a könyvben, akkor már érdekel a téma nagyon, hogy mire gondol
Már csak egy bekell kerülni egy céghez, ahol ezeket a praktikákat mindennap használható

-
Peter Kiss
őstag
Naná. Ha Hyper-Threading-ről beszélünk, az is játszik.
-
Lacces
őstag
-
fatal`
titán
-
PetCreator:
//: typeinfo/pets/PetCreator.java
// Creates random sequences of Pets.
package typeinfo.pets;
406
Thinking in Java
Bruce Eckel
import java.util.*;
public abstract class PetCreator {
private Random rand = new Random(47);
// The List of the different types of Pet to create:
public abstract List<Class<? extends Pet>> types();
public Pet randomPet() { // Create one random Pet
int n = rand.nextInt(types().size());
try {
return types().get(n).newInstance();
} catch(InstantiationException e) {
throw new RuntimeException(e);
} catch(IllegalAccessException e) {
}
}
public Pet[] createArray(int size) {
Pet[] result = new Pet[size];
for(int i = 0; i < size; i++)
result[i] = randomPet();
return result;
}
public ArrayList<Pet> arrayList(int size) {
ArrayList<Pet> result = new ArrayList<Pet>();
Collections.addAll(result, createArray(size));
return result;
}
} ///:~ForNameCreator:
//: typeinfo/pets/ForNameCreator.java
package typeinfo.pets;
import java.util.*;
public class ForNameCreator extends PetCreator {
private static List<Class<? extends Pet>> types =
new ArrayList<Class<? extends Pet>>();
// Types that you want to be randomly created:
private static String[] typeNames = {
"typeinfo.pets.Mutt",
"typeinfo.pets.Pug",
"typeinfo.pets.EgyptianMau",
"typeinfo.pets.Manx",
"typeinfo.pets.Cymric",
Type Information
407
"typeinfo.pets.Rat",
"typeinfo.pets.Mouse",
"typeinfo.pets.Hamster"
};
@SuppressWarnings("unchecked")
private static void loader() {
try {
for(String name : typeNames)
types.add(
(Class<? extends Pet>)Class.forName(name));
} catch(ClassNotFoundException e) {
}
}
static { loader(); }
public List<Class<? extends Pet>> types() {return types;}
} ///:~ForNameCreator utolsó sorát nézd meg.
-
Hali!
A kovetkezo dologra szeretnek rakerdezni:PetCreator:
public abstract class PetCreator {
public abstract List<Class<? extends Pet>> types();
}ForNameCreator:
public class ForNameCreator extends PetCreator {
private static List<Class<? extends Pet>> types =
new ArrayList<Class<? extends Pet>>();
}A PetCreatorban a types() egy abstract metodus, nem? Akkor hogy lehet, hogy a ForNameCreator-ban mint sima field szerepel?
Nekem nagyon gyanús, hogy nem teljes a példa.
Vagy simán hibás. -
n00n
őstag
Java concurrency . Az elso link jonak tunik, az a hivatalos dokumentacio (ha jo angolul)
Amugy minden GUI-nal ugy van, hogy azon a szalon, ahol a JFrameket stb- t csinalod nem szabad komolyabb, sokaig tarto dolgokat csinalni, mert az igy leblokkolja a GUI-t (ami igy nem tudja ellenorizni, hogy tortent-e uj Event -billentyulenyomas, egerklikk, progressbar changge- stb.
Köszönet, ezzel szépen megoldattam, hogy a fájlmásolás másik szálban legyen.

-
arn
félisten
-
modder
aktív tag
Hali!
Windowson az Environment Variables-en belul van (user es system-en belul is) egy CLASSPATH valtozom, aminek a tartalme: .;D:\workspace\Java
D:\workspace\Java legyen ezentul <path><path>\com\davsx\util\Print.java tartalma:
package com.davsx.util ;
import java.io.* ;
public class Print{
public static void print(Object o) {
System.out.println(o) ;
}
public static void print() {
System.out.println() ;
}
public static void printnb(Object o) {
System.out.print(o) ;
}
}Ezt <path> alol a javac com\davsx\util\Print.java paranccsal leforditottam .class-ra (amit ott is hagytam)
<path>\PrintTest\PrintTest.java tartalma:
import static com.davsx.util.* ;
public class PrintTest
{
public static void main(String[] ars){
print("Hello") ;
}
}Es amikor probalnam a <path> alol parancssorbol futtatni a javac PrintTest\PrintTest.java parancsot (vagy akar a javac -cp . PrintTest\PrintTest.java -t) a package com.davsx not found hibauzenetet kapom. Mit csinalok rosszul?
próbáld meg, hogy a PrintTest.java osztályod fejlécében is deklaráold a package-et, ami a könyvtárstruktúrának megfelelően legyen
package PrintTest;
Az előttem szólónak ellentmondva javaban mindig használj valamilyen package-et minden osztályhoz.
-
Mukorka
addikt
Hali!
Windowson az Environment Variables-en belul van (user es system-en belul is) egy CLASSPATH valtozom, aminek a tartalme: .;D:\workspace\Java
D:\workspace\Java legyen ezentul <path><path>\com\davsx\util\Print.java tartalma:
package com.davsx.util ;
import java.io.* ;
public class Print{
public static void print(Object o) {
System.out.println(o) ;
}
public static void print() {
System.out.println() ;
}
public static void printnb(Object o) {
System.out.print(o) ;
}
}Ezt <path> alol a javac com\davsx\util\Print.java paranccsal leforditottam .class-ra (amit ott is hagytam)
<path>\PrintTest\PrintTest.java tartalma:
import static com.davsx.util.* ;
public class PrintTest
{
public static void main(String[] ars){
print("Hello") ;
}
}Es amikor probalnam a <path> alol parancssorbol futtatni a javac PrintTest\PrintTest.java parancsot (vagy akar a javac -cp . PrintTest\PrintTest.java -t) a package com.davsx not found hibauzenetet kapom. Mit csinalok rosszul?
Ha már packaget adsz a Print osztálynak akkor ebben a könyvtárszerkezetben kellene lennie a másik osztálynak is. pl: com/xyz/PrintTest.java.
Egyébként ehhez a két osztályhoz elég lenne ha ua könyvtárban lennének és még package se kell. (meg import se).
-
Taoharcos
aktív tag
Egyenként külön-külön is le lehet fordítani. Futtatáskor a main class tartalmazó osztályt kell futtatni. Ő meghívja a többit. Persze figyelni kell hogy egy könyvtárban legyenek. Ellenkező esetben package.-at kell használni. De javítson valaki ha úgy gondolja, lehet, hogy valamiben tévedek.
-
kispx
addikt
Mindkét módszerrel megy:
java -cp . Saluton
java SalutonCLASSPATH változó nélkül.
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
Vadászmenyét
aktív tag
-
Lacces
őstag
Tudnal linkelni egy oldalt, ahol ilyen very hard, vagy extreme sudokuk vannak megoldasokkal egyutt? En neztem egy oldalon extreme puzzleket es siman megoldotta..telefonomon rajta van az app, ki tudom probalni

http://www.extremesudoku.info/sudoku.html Innen probaltam egy extreme-t, ~1,5 sec korul megis oldotta
Majd az alpha kódok jöhetnének!

-
ArchElf
addikt
Tudnal linkelni egy oldalt, ahol ilyen very hard, vagy extreme sudokuk vannak megoldasokkal egyutt? En neztem egy oldalon extreme puzzleket es siman megoldotta..telefonomon rajta van az app, ki tudom probalni

http://www.extremesudoku.info/sudoku.html Innen probaltam egy extreme-t, ~1,5 sec korul megis oldotta
Megoldani simán megoldja, hisz ott van benne a BF - csak azt mondtam, hogy az idő nagy részét BF-ban tölti

Én SimpleSudoku-val játszottam, az tud generálni húzós puzzle-okat.
AE
-
ArchElf
addikt
Igazabol 3..az elejen, amig talal valamit fut a "single candidate" es a "hidden single candidate", aztan ha ezek lefutottak es meg nincs befejezve a sudoku akkor max 3 bruteforce
...erjek haza melobol es feldobom..de amugy nagyon alpha fazisban van a dolog, epphogy mukodik
egydimenzios tombben van jelenleg a sudoku tabla, azt mindenkeppen at kellene csinalni ket dimenziosra, szerintem ugy gyorsulnanak a muveletek..bar nem nagy eroforrasigenyes dolog egydimenziosbol kiszamolni, hogy melyik elem tartozik ugyanabba a sorba,oszlopba,blokkba (szerintem..1-2 osztas, kivonas,% a for ciklusban)Hát egy Very Hard, vagy Extreme nincs meg ebből a két módszerből (elég sokat játszottam egy időben) - még csak részleteiben sem. Kell még mellé vagy 3 másik módszer: dupla-, tripla kizárás, rejtett duplák, triplák. Ezekkel általában megoldható egy VH, extrémhez még mindig kellhet még mélyebb technika. Utána színezés (ez már BF).
mod:
Szerintem nem volna sokkal gyorsabb két dimenziósban sem. Eseteg négy dimenzióval
Én sima tömbbel csináltam, generált (illetve konfigurálható) régiókkal. Lehet, hogy ez lassabb, de el tud boldogulni nem szabványos felépítésű táblával is.AE
-
ArchElf
addikt
-
ArchElf
addikt
Ha ez nekem szolt, akkor elmondom, hogy bruteforce-ot csak vegso esetben hasznaltam, miutan az elotte levo 2 modszer nem tudta befejezni az egesz sudoku-t. Feltehetem a java kodot, amint lesz egy kis idom dobok bele par kommentet..Azutan az a java kod ment 1az1-ben szinte at androidba is..
Nagyon OFF:
Hogy így felkeltetted az érdeklődésem összedobtam egy bruteforce (sor/oszlop/block érték-kizárás+rollback-kel) c# kódot - 225 ms alatt "megoldja" a teljesen üres táblát (első jó megoldás). Kis akarattal átültethető Java-ra is (bár használtaam benne egy kis LINQ-et az egyszerűsg kedvéét).AE
-
Lacces
őstag
Ha ez nekem szolt, akkor elmondom, hogy bruteforce-ot csak vegso esetben hasznaltam, miutan az elotte levo 2 modszer nem tudta befejezni az egesz sudoku-t. Feltehetem a java kodot, amint lesz egy kis idom dobok bele par kommentet..Azutan az a java kod ment 1az1-ben szinte at androidba is..

-
Lacces
őstag
Sikerult osszehoznom a sudoku solvert, http://www.sudoku.ws/extreme-5.htm errol az oldalrol is megcsinalja az extreme puzzleket is, gepemen szinte rogton vegez, androidon (gt540 7227-es 600mhz-s procival) ugy ~1,5-2masodperc alatt kesz, szoval kedzhetem kicsit optimalizalni a kodot

Amugy a vegcel az, hogy androidon lefenykepezem a sudoku feladvanyt, felismertetem vele es vegul megoldomNemtudom, hogy lehet-e de ha készen van, vagy így a kódot megosztod? (Engem érdekelne, tanulmányozási célból) Ha nem, teljesm mértékben megértem!

-
modder
aktív tag
Koszi, osszehoztam vegul
minden lett benne
Vegulis lett egy Candnum classom, benne egy privat List<List<Integer>> list = new ArrayList<List<Integer>>() ;
list.size() az inicializalas utan 81, mindegyik eleme vagy 'null', vagy egy List<Integer> a lehetseges szamokkal..ha esetleg erdekel, feltehetem a kodot
Meg egy masik dolog..A CandNum classon belul van egy setCand(i) //i->0-80 metodus, ami minden egyes mezohoz kiszamolja a lehetseges szamokat, es ha valahol csak 1db van, akkor azt automatikusan beirja a sudoku[] tombbe (ahol az eredeti szamok vannak).
Az erdekelne, milyen modszerrel lehetne megviszgalni, hogy egy parancs(konkretan a setCand) lefuttatasa utan, valtozott-e egy int[] tomb (konkretan a sudoku[] tomb). Elso gondolatom, hogy osszeadom az elemeit..esetleg van gyorsabb megoldas? Arra kell, hogy amig valtozik a sudoku[] tomb, addig futtatnam a setCand() metodust. Foleg bonyolultabb sudokuknal feltetelezem, hogy tobbszor is le fog futni, ezert erdekelne a legkevesbe eroforrasigenyes megoldasgondolom a setCand()-on belül látod, hogy mikor változtattál egy elemet, akkor true-val térsz vissza.
Ha összeadod az nyilván nem biztos eredmény. egyébként ha 81 element egyenként összehasonlítasz, az p*csa, semmit nem számít. egyébként is csak az első különbözőségig kell menni a ciklusban. -
modder
aktív tag
Hmm esetleg egy ilyen ArrayList-ceptionnek van ertelme?
ArrayList<ArrayList<int[]>> var = new ArrayList<ArrayList<int[]>>() ;
szoval ahogy en ertelmezem, a var egy ArrayList, ami ArrayList<int> -et fog tartalmazni..
Viszont ami most nem vilagos, hogy hogy erem el az egyes elemeket
var.get(0)-val pl elernem a tombot, ami az elso elem tartalmazott.. ezt most hozza kell rendelnem egy masik ArrayList<int[]>-hez, es ujra .get()-el kell elerni az egyes elemeket (1,2,3...), vagy van egyszerubb megoldas is?Ahogy Chipi333 is írta, a get-eket tudod láncolni.
Amúgy gondolkodtam Map-en is pl.: -
Chipi333
csendes tag
szoval ahogy en ertelmezem, a var egy ArrayList, ami ArrayList<int> -et fog tartalmazni..
var.get(0)-val pl elernem a tombot, ami az elso elem tartalmazott.. ezt most hozza kell rendelnem egy masik ArrayList<int[]>-hez, es ujra .get()-el kell elerni az egyes elemeket (1,2,3...), vagy van egyszerubb megoldas is?Tudsz olyat, hogy var.get(0).get(0) csak ebbe nem nehéz belezavarodni

De ha jól értem mit szeretnél akkor azzal jársz a legjobban ha csinálsz magadnak egy Candidates classt ami pl egy ArrayListben tárolja a számokat, és abból csinász egy 2 dimenziós tömböt(generikusokból nem tudsz tömböt csinálni ugyanis, de ha becsomagolod a dolgot egy saját osztályba akkor már jó vagy). Aztán ha kiürült, akkor vagy az osztályt írod meg úgy, hogy ezt meg tudja mondani magáról, vagy egyszerűen null-ra állítod helyét a tömbben. -
Lacces
őstag
var.get(0)-val pl elernem a tombot, ami az elso elem tartalmazott.. ezt most hozza kell rendelnem egy masik ArrayList<int[]>-hez, es ujra .get()-el kell elerni az egyes elemeket (1,2,3...), vagy van egyszerubb megoldas is?Ez egy picit nincs túl bonyolítva?

Már tervbe van véve, hogy 1 hónap múlva fogok a generikusokról részletesebben tanulni, de ez szerintem túl bonyolult így.
Esetleg azt csinálnám, hogy az <ArrayList<int>> típusból egy osztályt csinálnék ami dolgozik ezekkel az ArrayListekkel, és akkor lehetne rá Get és Set metódusokat írni. Ha nagyon ezt akarod követni.
És akkor így talán egyszerűbb, átlátod, és az ArrayList<int>-eket objektumként kezeled. És tudnál metódust írni amellyel eléred az ArrayList elemeit is
Én így ennyit tudtam mondani, mint lelkes java tanuló
. De majd jönnek az okosabbak 
-
Taoharcos
aktív tag
Hali!
Nezegettem mar par tutorialt, megyeket a Java, stb. Az lenne viszont a kerdesem, hogy a vilagon ugye most a legelterjettebb nyelv a java, ha jol emlekszem 20% felett van (nemtudom pontosan melyik kutatas alapjan olvastam ezt). Dilemmaban voltam, hogy a Javanak, vagy a C++-nak alljak-e neki, vegul Java mellett dontottem (amit abszolut nem banok, objektumokkal kapcsolatban is megtanultam sok olyan dolgot, amit kesobb mas nyelvnel is tudok kamatoztatni).
A kerdesem az lenne, hogy hol hasznaljak a Javat? Ugye mobil/android szektor az vilagos. De azonfelul? Windows-os/Linux-os GUI-s programokhoz en valahogy a C++-t szimpatikusabbnak talalom, foleg Windowsra, ahol nem kell JDK-t telepiteni kulon..foleg, hogy a c++ ha jol tudom "gyorsabb". Nem otthoni, inkabb ilyen ceges viszonylatban erdekelne a dolog, hogy ha pl fosuli utan Java fejleszto lennek, akkor kb mire szamithatok. Tehat milyen teruleten hasznaljak a Javat?
Koszonom a valaszokatJava EE, nagyon keresik, én is ezt tanulom, ez a cél. Az Android se rossz irány.
-
G.Zs.
senior tag
Hali!
Nezegettem mar par tutorialt, megyeket a Java, stb. Az lenne viszont a kerdesem, hogy a vilagon ugye most a legelterjettebb nyelv a java, ha jol emlekszem 20% felett van (nemtudom pontosan melyik kutatas alapjan olvastam ezt). Dilemmaban voltam, hogy a Javanak, vagy a C++-nak alljak-e neki, vegul Java mellett dontottem (amit abszolut nem banok, objektumokkal kapcsolatban is megtanultam sok olyan dolgot, amit kesobb mas nyelvnel is tudok kamatoztatni).
A kerdesem az lenne, hogy hol hasznaljak a Javat? Ugye mobil/android szektor az vilagos. De azonfelul? Windows-os/Linux-os GUI-s programokhoz en valahogy a C++-t szimpatikusabbnak talalom, foleg Windowsra, ahol nem kell JDK-t telepiteni kulon..foleg, hogy a c++ ha jol tudom "gyorsabb". Nem otthoni, inkabb ilyen ceges viszonylatban erdekelne a dolog, hogy ha pl fosuli utan Java fejleszto lennek, akkor kb mire szamithatok. Tehat milyen teruleten hasznaljak a Javat?
Koszonom a valaszokatA Java-val alapvetően kétféle irányba érdemes elindulni:
- Az egyik az Android platform, ami eléggé úgy néz ki, hogy egy jó ideig piacképes tudást fog jelenteni.
-A másik a szerver oldali programozás, amire hosszú évek óta hatalmas kereslet van, általában közepesen jó fizetésekért.Én pár évvel ezelőtt az utóbbi vonalon indultam el, és nem bántam meg. Épp mostanában volt aktuális nekem is az új állás keresése, és alapvetően elégedett voltam azzal, amit tapasztaltam.
Az elmúlt hónapban kb. 10 helyre küldtem önéletrajzot, ebből egy kivételével be is hívtak interjúra.
A kiválasztási folyamat szinte mindenhol más volt. Valahol algoritmizálási készséget mértek, valahol SCJP szerű tesztet kellett megoldani, valahol OOP/Design Pattern -ekre kérdeztek rá leginkább, és volt, ahol a több keretrendszer ismeretét (EJB,JPA,Spring,JSF stb.) várták el.Kezdőként, 0 tapasztalattal még így is viszonylag nehéz munkát találni, de nem lehetetlen.
-
Lacces
őstag
Hali!
Koszonom a valaszokatÉn állást keresek Java-ban eddig nem sok visszajelzés. Így mélyítem a tudásomat.
Amit én állásportálokon észrevettem:
Java: Webprogramozás (JSP, JSF)
Pénzügyi/Bank szoftverek
Üzleti szoftverekC++ meg mindent lefed mint programozási nyelv. De én úgy mondom, hogy a Java-ra nem mint programozási nyelvre gondolj. Hanem mint programozási "környezet", platform-ra.
Úgy mint Microsoft oldalon, van a programnyelv: C# vagy VB. és aztán ott van mögötte álló hatalmas nagy .NET keretrendszer, és akkor már hoppá, grafika, web, adatbázisos dolgok. (és ez a Java-ra is igaz), bár úgy vettem észre, hogy a műszaki ipar a .NET-et kedveli inkább a Java-val szemben... de ez nem biztos (amúgy meg ott a C és C++ az egyeduralkodó).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Szépséghibás - Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4946, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st I i5-3G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(+ remelem nem tevedtem nagyot sehol se)