- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boost
veterán
válasz
lakisoft #6045 üzenetére
Tipikus NullPointerException hiba, ha van egy objektumod, aminek ahogy írták, az értéke null, és annak egy metódusát /attributumát hívod fel, hivatkozol rá.
Szóval ha egy null értéku" változót használsz, az még nem feltétlen NPE. Ha azon belülre nyúlnál, ahogy én írtam, akkor igen.
-
axioma
veterán
válasz
lakisoft #6038 üzenetére
Forras birtokaban kerdezed, vagy anelkul, egy altalad hasznalt program amirol semmit nem tudsz dob ilyet?
Egyebkent ha utobbi, es korabban mukodott, akkor bar szarul van megirva hogy rafut az exception-re, de valamelyik konfiguracios ertek hibas, vagy valamelyik feltetel nincs meg (hardver, net, mittudomen) ahhoz, hogy normalisan fusson (az elcseszes merteketol fuggoen, hogy egyaltalan fusson, vagy hogy minden funkcio futhasson). A "hibajelzes" ezen modja akkor is programhiba.
Ja olyat lattam me'g, bar az eppen egy installer volt (java alapu), hogy elindulas helyett ilyet dobott akkor, ha o maga ekezetes konyvtarban volt. -
-
válasz
lakisoft #6038 üzenetére
A helyedben csinalnek egy Java bevezeto-kurzust, vagy akar egy ilyesmit: [link], mert most itt elkezdhetjuk magyarazgatni, hogy mi az a stack trace, meg referencia, meg ilyesmi, de nem fog az mukodni, hogy a forumon tanitanak meg az alapokra.
A NullPointerException egyebkent egy eleg sulyos programnyelv-tervezesi hiba eredmenye
I call it my billion-dollar mistake. It was the invention of the null reference in 1965. At that time, I was designing the first comprehensive type system for references in an object oriented language (ALGOL W). My goal was to ensure that all use of references should be absolutely safe, with checking performed automatically by the compiler. But I couldn't resist the temptation to put in a null reference, simply because it was so easy to implement. This has led to innumerable errors, vulnerabilities, and system crashes, which have probably caused a billion dollars of pain and damage in the last forty years. In recent years, a number of program analysers like PREfix and PREfast in Microsoft have been used to check references, and give warnings if there is a risk they may be non-null. More recent programming languages like Spec# have introduced declarations for non-null references. This is the solution, which I rejected in 1965. (Hoare)
-
válasz
lakisoft #3274 üzenetére
az a gondom, hogy eddig javaban csak ablakban / konsolon futó programokat írtam (azt is kb 3-4 éve) és most kell gyorsan átnyargalnom grassfish-es webes mókára
a dokumentációs linket köszönöm ... bár ezen lesz idő mire átrágom magam
, de neki látok
plusz abszolút hülye (talán a hét hülye kérdése) kérdés még. nagyon leegyszerűsítve ugye a javanal fordított kódot futtatunk (.jar és .class fájlok) na most ha van egy glashfises projektem amihez nincsennek meg a java források akkor ha jól gondolom szívtam mert ahhoz hogy a kódba bele nyúljak ahhoz nekem a forráshoz is szükségem van. amiből majd én új (jar,class) fájlokat fordítok és a glassfish-be ezeket a fordított kódokat pakolom ki (majd gondolom glassfish újraindítással már az új kód fog futni)...
tehát ahhoz, hogy a meglévő kódon módosítani tudjak ahhoz nekem szükségem van a forrásfájlokra is ha jól gondolom ... Mert akkor azzal nem rendelkezek
-
Lacces
őstag
válasz
lakisoft #3027 üzenetére
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen könyvet/online anyagot használsz a tudásod elmélyítéséhez?
Többieknek:
Kellene egy kis segítség definiáció értelemzésében.
Mit jelentnek a következő kifejezések, nekem nem tiszta"változtatható objektum", "végleges objektum", "végleges mező", én igazából itt a final kulcsszóra gondoltam, de nem vagyok benne biztos.
-
modder
aktív tag
válasz
lakisoft #3025 üzenetére
Az annotációk elég sok mindenre használatosak.
Nem tudom konkrétan melyik annotációra gondolsz, és azt sem tudom hirtelen, hogy a Java 2 EE mennyire használja őket. Volt egy névváltás javában, nagyon sokan még mindig J2EE-ként hivatkoznak rá, de Java 1.4-től fölfelé Java EE 5 és Java EE 6-nak nevezik őket, amik sokkal inkább használják a különféle annotációkat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Java_EE_version_history
Az annotációk az egyfajta "convention over configuration" paradigma. Amit korábbi java verziókban konfigurációs fájlokban kellett megadni, most a forráskódba írható a definíció helyén. Persze a régi konfigurációs fájlban lévő beállítások precedencia előnyt élveznek az annotációkkal szemben. A haszon az egészben az, hogy sokkal kisebb erőfeszítésbe telik a fejlesztő számára, ha csak a forráskódot kell böngésznie, mint ha a forráskódot és mellé a konfigurációs fájlt is figyelemmel kell kísérni.
Például ott vannak az EJB-k. Régen a beans.xml-ben kellett definiálni minden osztályra, hogy az EJB-e vagy sem, definiálni kellett hozzá a remote és local interfészt, a bean nevét, egyebet. Ha van 10 EJB-d, és változik a neve az egyiknek, nem túl kényelmes külön a konfigurációs fájlban is böngészni utána, pláne, lehet, hogy egy kezdő programozónak eszébe sem jut.
A java EE-nek csomó olyan szolgáltatása van, amiket csak konfigurációs fájlokkal vagy annotációkkal lehet csak elérni. Pl EJB-k létrehozása, JPA Entity beanek, ManagedBean-ek, Servletek, Servlet filterek. egy nagy program esetén ez hatalmas konfigurációs fájlokat eredményezhet, amiket aztán külön kell karbantartani, hogy a kóddal konzisztens maradjon. Az annotációkkal azonban a kóddal együtt lehet kezelni.
Kb ennyi
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
lakisoft #1597 üzenetére
Mi itt a laborban az ActiveVOS Designer-t hasznaljuk, ami tkp egy Eclipse kiegeszito. A demo-t le tudod innen tolteni: http://www.activevos.com/activevos-enterprise-download.php
A web service futtatasahoz meg a ActiveVOS Server-t. Probald ki ezeket. -
-
robisz
senior tag
válasz
lakisoft #1552 üzenetére
Ez webalkalmazás, nem webservice, de ez most lényegtelen.
Ebből a hibaüzenetből nem sok minden derül ki, talán segítene ha leirnád mivel próbálkoztál, mit hova másoltál. A Program Files könyvtár is okozhat gondot, mert Sun-os JVM-el futtatva nem szokta szeretni a JBoss ha space van a home könyvtárában.
A JForum doksija szerint a war fájlt mindenképp kitömörítve kell deploy-olni (pl.: csinálsz egy jforum.war nevő könyvtárat a deploy alá és oda kitömöríted) mert van néhány fájl amit futás közben írni akar. Miközben a helyére másolod, legyen leállítva a JBoss és utána indítsd újra. Ha így csináltad akkor passz.... -
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft #1498 üzenetére
Vagy esetleg Sun Certified Programmer for the Java Platform-nel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Háztartási gépek
- Konteó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest