Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
Nem tudom pontosan hogy akarod megoldani a megjelenítést. Régen volt JSP. ebből ugye servlet generálódott, ahol a JSP statikus részei final stringek voltak, tehát szépen benne maradt a memóriában, nem hozta őket létre újból minden requestnél. Én JSF-et használok, de egyszerű weboldalakra kiváló és nagyon kiforrott a String template.
Én arra gondoltam, hogy ha magát a template-et, mint Stringet egy Singleton osztályba beolvasod egyszer pl. fájlból, amikor szükség van rá, és utána onnan éred el, akkor a Singletonod alkalmazáson belül de, requestek között megmarad, így a beolvasott string template is megmarad a memóriában. Sőt, requestenként ugyanazt a singleton-t fogod elérni. Persze fontos, hogy ezt az osztályt tényleg csak stringek tárolására használd, és ne legyen benne semmi állapot a template stringeken kívül. Plusz a fájlból beolvasás metódusát és a getInstance metódusát nem árt egy mutex-szel védeni, elkerülendő, hogy két thread (két szimultán request) egyszerre inicializálja.
Ez amúgy csak most jutott eszembe a kérdéseddel kapcsolatban, lehet hogy valahol hibádzik a gondolatmenetem, de tekintve, hogy egy JVM-en és egy classloader hierachián belül ugyanazt az osztálypéldányt használja az alkalmazásod requestektől függetlenül, gondolom működik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Letshuoer S12 PRO 14,8 mm planár IEM fülhallgató (bontatlan)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / 16GB DDR4 / RX 6600XT 8GB / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung odyssey neog8 4k240hz 2hón híján 3 év oázis garancia pixel garancia ill. premium kalibrálás
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest