- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Aethelstone #9691 üzenetére
Rossz helyen keresed.
-
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Cathfaern #9650 üzenetére
Ez nalunk igy mukodott 2 evvel ezelott, amikor letettuk a mostani projektunk alapjait.
Adott volt egy fejlesztocsapat, akik elotte egy hasonlo projekten dolgoztak a ceg egy masik reszlegenel. Volt egy jol meghatarozott technologiai stack, amiben a csapatnak nagy tapasztalata volt. A kerdes az volt hogy ezek kozul mi az amit le kellene/lehetne cserelni az uj projekt megvalositasanal, hogy a regi projekten felmerult problemak kikuszobolhetoek legyenek. Ehhez a mar vazolt modszert hasznaltuk. Mindenki megkapta a lehetoseget, hogy prezentaljon egy uj technologiat, ha ugy erezte, hogy egy adott problemat azzal jobban meg lehet oldani, mint ahogy az elozo projekten volt. -
G.Zs.
senior tag
Adott egy feladat, amire keresem a megoldast. A feladat elemzesenel a csapat feltarja, hol lehetnek nagyobb problemak a megvalositasnal. A csapatbol minden egyes fejleszto keszit egy kutatast, esetleg egy technologiai demot, prezentalja a sajat megoldasat, es ervel, hogy szerinte az a technologia miert lenne jo valasztas a kulcsfontossagu problemak megoldasara. A csapat ezutan megvitatja a felmerult megoldasokat, es kivalasztja melyik a leghatekonyabb. Egyhangu dontes eseten ugye nincs mirol beszelni, az lesz amit mindenki akart. Ha nincs megegyezes, es sok megoldas johet szoba, akkor a legnagyobb tapasztalattal rendelkezo vezeto dont.
-
G.Zs.
senior tag
Ugy nezki, hogy az Eclipse Foundation veszi at a Java EE-t az Oracle-tol.
EE4J - Eclipse Enterprise for Java -
G.Zs.
senior tag
Alapvetően egyetértek azzal amit írtál. Két aprósággal egészíteném ki.
Az MVC csak egy kis része a Spring keretrendszernek. Alapvetően nem csak webes, hanem komplett enterprise alkalmazások fejlesztésére alkalmas, mintegy alternatívája a J2EE-nek.
Nagyon ajánlott megtanulni, viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy interjúkon inkább J2EE kérdéseket tesznek fel, így állás kereséskor érdemes inkább arra rágyúrni. Konkrétan én sehol nem kaptam még Spring-es kérdést, még ott sem ahol a pozíció kiírásban benne volt, mint követelmény, ellenben szabvány J2EE kérdést annál inkább.A PHP vs JSP kérdéshez az is hozzá tartozik hogy egy JSP-t támogató web hosting szolgáltatás jóval drágább, mint a sima PHP-s. Ha nem saját szerverre fejlesztesz, ez is fontos lehet.
-
G.Zs.
senior tag
A Java-val alapvetően kétféle irányba érdemes elindulni:
- Az egyik az Android platform, ami eléggé úgy néz ki, hogy egy jó ideig piacképes tudást fog jelenteni.
-A másik a szerver oldali programozás, amire hosszú évek óta hatalmas kereslet van, általában közepesen jó fizetésekért.Én pár évvel ezelőtt az utóbbi vonalon indultam el, és nem bántam meg. Épp mostanában volt aktuális nekem is az új állás keresése, és alapvetően elégedett voltam azzal, amit tapasztaltam.
Az elmúlt hónapban kb. 10 helyre küldtem önéletrajzot, ebből egy kivételével be is hívtak interjúra.
A kiválasztási folyamat szinte mindenhol más volt. Valahol algoritmizálási készséget mértek, valahol SCJP szerű tesztet kellett megoldani, valahol OOP/Design Pattern -ekre kérdeztek rá leginkább, és volt, ahol a több keretrendszer ismeretét (EJB,JPA,Spring,JSF stb.) várták el.Kezdőként, 0 tapasztalattal még így is viszonylag nehéz munkát találni, de nem lehetetlen.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
WonderCSabo #2557 üzenetére
Én egyszer próbáltam, de nekem sem sikerült.
Most Subclipse-et használok 1.3.5-ös SVNKit-tel. -
G.Zs.
senior tag
válasz
wolandino #2488 üzenetére
Néhány keretrendszer/fejlesztőeszköz amire szükséged lesz/lehet.
IDE: Eclipse
Web alkalmazás szerver: Apache TomCat
Webes keretrendszer: Java Server Faces
Adatbázis kapcsolathoz: JDBCJó fejlesztgetést!
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Chaosftw001 #2489 üzenetére
Környezeti változók között a PATH -hoz hozzá kell adni a telepített JDK/bin könyvtár elérését.
Én úgy emlékszem, hogy a könyv is tárgyalja a JDK és a környezeti változók beállítását, bár már elég rég olvastam.
-
G.Zs.
senior tag
-
G.Zs.
senior tag
JPQL lekérdezéseket szeretnék gyakorolni.
Van valakinek magyar nyelvű leírása a témához?
Vagy példafeladatok megoldásokkal.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged