- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
TheProb #5577 üzenetére
Szia.
Magyar nyelvű tananyag (bármifajta) programozásról csak régi verziókból, és/vagy silány minőségben van.
Persze van 1-2 gyöngyszem és pár kivétel, de én a helyedben az angol könyvek között nézelődnék.
Itt van pár jó: The Well-Grounded Java Developer, Java Concurrency in Practice (nem mai darab, de még mindig jó), Effective Java vagy maga az Oracle-től Java: A Beginner's Guide.Kezdőknek igazából a Beginner's Guide könyvet javasolnám utána pedig az Effective Java-t.
Ha ezeken túl vagy és érdekelne a mély víz akkor jöhet a Concurrency in Practice és a Well Grounded Java Developer.Számomra érthetetlen, hogy mit tanítanak 2 éven át C-ből az egyetemeken 2014-ben, fél-, max. 1 év el kéne, hogy menjen az alapokkal de utána már illene OOP-t tanítaniuk valami modernebb nyelvel.
-
PandaMonium
őstag
válasz
WonderCSabo #5475 üzenetére
Én írtam először, hogy a végén kiszedi az elemeket, Aethelstone is tőlem vette szerintem;
De ezek szerint hülyeség, és bocsánat ha bárkit is megvezettem, így jár az ember, ha elhiszi azt amit YouTube-on hall, meg netes tutorialokban olvas utánanézés nélkül. -
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5473 üzenetére
Javaslom olvass utána, hogy működik Java-ban a multithreading.
Abból amit eddig bemásoltál nem egyértelmű mi lehet a gond okozója, de lehet, hogy egy sima synchronize megoldja, vagy valami hasonlóan triviális megoldás. -
PandaMonium
őstag
válasz
minimumgame #5384 üzenetére
Üdv.
Nem túl pontos a specifikáció úgyhogy nem hiszem, hogy nagyon tudnánk segíteni.
De ha esetleg elárulod, hogy mi az ami nem megy ebből akkor abban már inkább. -
PandaMonium
őstag
válasz
plaschil #5365 üzenetére
Az x.keySet() -el csupán a kulcsokról kapsz egy Set-et, nem pedig a teljes kulcs-érték pár listáról.
A teljes kulcs-érték pár készletet az x.entrySet() metódussal tudod lekérni és utána végig tudsz rajta menni egy for/foreach loop-al valahogy így:
for(Entry<String, Integer> e : x.entrySet()){
if(e.getValue() == 0){
String kulcs = e.getKey();
// Itt csinálj valamit a kulccsal
}
}Személy szerint én viszont az iterátorokat javasolnám, ugyanis ha egy entry set-en vagy listán keresztül mész épp egy foreach loop-al ConcurrentModificationException-t ha törölni próbálsz a listából egy elemet. Ilyen szempontból jók az iterátorok amelyek képesek megjelölni az objektumokat törlésre és amint vége az iterálásnak az elemeket valóban ki is törli.
Ez a fajta megoldás sem sokkal bonyolultabb:
Iterator<Entry<String, Integer>> iterator = x.entrySet().iterator();
while(iterator.hasNext()){
Entry<String, Integer> e = iterator.next();
if(e.getValue() == 0){
// Példa a törlésre
iterator.remove();
}
} -
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5328 üzenetére
A játékfejlesztés önmagában is egy nagyon-nagyon komoly téma. Ha érdekel egy könnyen használható API ami mind Desktopon, mind Androidon fut és atom stabil vess egy pillantást a LibGDX-re, sok tutorial van hozzá a neten.
Csak az appletokat felejtsd el, tutorial ide vagy oda (amúgy se hiszem, hogy túl komoly oktatóanyag lehet az ahol még ilyesmit használnak). -
PandaMonium
őstag
válasz
kemkriszt98 #5326 üzenetére
Csak, hogy értsd a felháborodás okát: Appleteket már szinte senki nem használ mert tényleg kb. a kihalt technológia szinonimája. Ha hasonló web technológia kell akkor HTML5 vagy Flash. Ha pedig a Java alapokat akarod elsajátítani arra egy IDE (legfőképpen Eclipse vagy Netbeans) az ajánlott, ahol kényelmesen tudod futtatni, debugolni, refactorolni, stb. stb. a projectjeidet.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Aethelstone #5309 üzenetére
Ez eddig oké, ez majdnem azonos a ClassLoader "getResourceAsStream()" metódusával.
Az én kérdésem leegyszerűsítve az, hogy ha megvan az URL ("getResource()") vagy az InputStream ("getResourceAsStream()") egy JAR -on belüli mappához akkor utána hogyan tudom a mappát a tartalmával együtt átmásolni a JAR -on kívülre (ergo kicsomagolni). -
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Egy nem igazán hétköznapi problémám van és nem nagyon tudom hogy oldjam meg.
Épp egy API -n dolgozom aminek vannak C-ben írt fáljai amiket el kell érnie és JNI -n keresztül futtatnia, ám ezek a fájlok bele vannak csomagolva a JAR-ba különböző könyvtárakba, hogy 1 fájlból álljon az API és ne kelljen mellé mindenfélét másolgatni. A bibi ott van, hogy hiába akarok ClassLoader-t használni, hogy a JAR-on belül elérje a JNI a C fájlokat, állandóan exceptiont dobál, mondván, hogy neki abszolút elérési út kell (pedig én azt adok meg neki, ellenőriztem).
Egy kis Google keresgélés után kiderült, hogy JAR -on belül nem szereti futtatni a dolgokat a JNI így javasolt kicsomagolni a szükséges fájlokat a JAR-ból és úgy meghívni őket. A kérdés pedig itt jön: Hogy tudok egész mappákat a tartalmukkal együtt kicsomagolni a JAR-ból ClassLoader-rel (vagy valami mással)?Előre is köszönök minden segítséget.
-
PandaMonium
őstag
válasz
chabeee #5274 üzenetére
Concurrency -ben nem nagyon vagyok otthon, de mivel más még nem válaszolt igyekszem segíteni, aztán majd jönnek a profik és megmondják, hogy kéne rendesen: Szerintem csinálj egy singletont ami a thread workereket tárolja és a singletonon keresztül letudod kérni az egyes workereket, a változóikat pedig egy egyszerű getter-el megszerzed.
-
PandaMonium
őstag
Csak egy kis mellékes infó, kiegészítés képpen Karma válaszához:
Java-ban sok módon lehet XML-t parse-olni, pontosabban én 3 -at ismerek: DOM, SAX, StAX.
Amit most Te csinálsz az a DOM parse-olás. Én személy szerint a SAX-ot preferálom, pont azért mert akkor nem kell a NodeList-ekkel bajlódni, egyszerűbb lesz az egész folyamat. Ha érdekelne a dolog itt egy egész pofás tutorial, hogy melyiket, hogy kell csinálni: [link] -
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94 #4671 üzenetére
Én is kerestem mindenfelé de nem találtam átfogó tutorialt sehol. Egyébként Swing-en belül szerintem csak a GridBagLayout-al érdemes foglalkozni, ezzel szinte bármit összelehet rakni, viszont van olyan layout is Swingben amire ötletem sincs, hogy mikor lenne hasznos.
Talán még az Oracle leírása a legnormálisabb.
-
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94 #4667 üzenetére
"Vagy van valami jobb cucc?"
Igen, ha megtanulod kézzel megírni a GUI-t.
Amúgy viccen kívül, sokkal nagyobb irányítást ad az egész fölött ha megérted mi zajlik a háttérban és a magad szájíze szerint írod, rendezed. -
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94 #4664 üzenetére
Szia.
Itt tudsz válogatni közülük. -
PandaMonium
őstag
válasz
evilskati #4651 üzenetére
Nem igazán értem mit csinálsz. Azt mondod, hogy az ingatlan osztályból származtatod a lakás osztályt, de akkor miért állítod statikusra az ingatlan osztály LinkedHashSet-jét? Elég volna protected/public-ra írni az addRezsi(...) metódust és látná a lakás is, akkor pedig a konstruktorban csak annyit kéne csinálnod, hogy addRezsi(...). Ha külön-külön ingatlanok és lakások léteznek akkor miért statikus a listád és a metódusod, hogy fogod visszakeresni, hogy melyik ingatlanhoz melyik rezsi tartozik?
Akárhogy is, ez így nem lesz jó.
Tekintve, hogy ma nagyon ráérek elkészítettem a programot, nálam tökéletesen fut:
Program.java
Ingatlan.java
Lakas.java
Rezsi.javaNem túl gyönyörű a kód, tudom, de legalább működik.
Szerk.: (#4652) evilskati - Ehhhh, ha nem felejtettem volna el frissíteni az oldalt...
Amúgy mi volt a megoldás?
-
PandaMonium
őstag
válasz
cinkoxid #4614 üzenetére
Az ilyen feladatok nem bonyolultak, nem bántásból, de ha kikerülsz a képzésről és ennyire lyukacsos lesz a tudásod (főleg ha mások oldják meg helyetted a beadandókat) elég nehéz lesz elhelyezkedned. Kódrészletekben, logikai feladatok/problémák megoldásában, algoritmusokban persze mindig szívesen segítünk, de jelen esetben a saját célod volna, hogy megértsd. Youtube-on vannak jó kis tutorial videók, elég hamar meg lehet tanulni ezeket. Ha pedig mégis a topiknál maradnál érdemes legalább PasteBin-t használnod, hogy átlássuk a kódod.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Oppenheimer #4405 üzenetére
Nem beleduma, csak szólnék, hogy ha nem muszáj vektografikus képeket használni akkor érdemes bitmapokkal dolgozni, sokkal kevesebb fejfájást okoznak az embernek és a betöltési/renderelési idő is jóval alacsonyabb ha ez számít. Csak kíváncsiságból, meg szabad tudni mi a projekt lényege (játék, kisfilm, vagy csak tesztelgetés)?
-
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94 #4221 üzenetére
Egyébként, hogy témára térjünk, ami fontos lehet: Bizonyos számú aknát (ez akár lehet tartomány is, pl. 15-20 között) helyezz el csupán a képernyőn, tehát véletlenül se legyen majdnem mindenhol akna. Az aknák számát esetleg nehézségi szintenként (ha van ilyen) kedved szerint növelheted. Egy sima random funkció elég ide, de ha úgy érzed, hogy szeretnél valami újat tanulni próbálj ki valami zajt, pl. perlin noise vagy simplex noise. Összességében az egész projekt nem bonyolult ha nem akarod cifrázni, egy délután alatt (inkább 2-3 óra alatt) simán megoldható. Miben tervezed amúgy kivitelezni a user interface-t? Sima konzolba printelés, swing, vagy android?
-
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94 #4221 üzenetére
Ebben van némi igazság, csak hogy ez csak akkor érne valamit ha az algoritmust (vagy pszeudokódot) is te találnád ki, vezetnéd le magadnak. Abból, hogy csak gépelsz nem tanulsz semmit, tetszik tudni a programozás lényege a problémamegoldás, nem a billentyűzetkoptatás.
-
PandaMonium
őstag
JInput -al is lehet megoldható amit szeretnél, de nem vagyok benne biztos. Nézz utána picit.
-
PandaMonium
őstag
Szia.
- Ahhoz, hogy ilyet tudj csinálni az alap Java nem elég, kell valami API ami natívan kommunikál az OS-el, mert sima Java-ban csak akkor kapsz KeyEvent-et ha focusolva van az ablakod.
- Igen, a Java képes buborék üzenetek dobására, méghozzá úgy, hogy TrayIcon-t csinálsz az alkalmazásodnak és a TrayIcon .displayMessage(...) funkcióját használod. -
PandaMonium
őstag
Szerintem a probléma nem azzal volt, hogy kérdeztél hanem azzal, hogy mikor választ kaptál a kérdésedre rájuk bíztad az egészet. A JAR file védelemmel van ellátva, ami nyilván nem viccből lett rárakva és szépen szolgálja a célját. Az, hogy "szóljatok ha majd megoldottátok" elég flegma dolog, nem megbántani akarlak de senkinek nem hobbija a fórumon szerintem mások számára védelemmel ellátott fájlok feltörése (nem mint ha a brute force olyan gyors és egyszerű folyamat volna, mással pedig nem hiszem, hogy meg lehetne szerezni fájlhoz tartozó kulcspárt).
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Tudtok javasolni akár online, akár könyv formában olyan Java leírást ami a konkurenciáról szól részletesen? Érdekelne, hogy bizonyos feladatokat, hogy lehetne megoldani multi-threadelve.
A Java Concurrency In Practice már felkeltette a figyelmemet, de nem tudom mennyire lehet friss anyag.
Előre is köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- OLED TV topic
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fotók, videók mobillal
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest