- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
Engem nem érdekel, hogy mire gondolt. Leírt valamit, ami qrvára dehonesztáló egy olyan kollégám számára, akiről ez az entitás semmit nem tud.
Uristen, nem a kollegadrol volt szo hanem amit muvelnek egyesek az os imadattal.
-
Soak
veterán
Nem nekem lett szegezve a kérdés, de azért megpingetem. Igazából semmi, de az igazi férfi Linuxon fejleszt

Csak egy adalék, nem akarok flémet.
Egy német fejlesztővel dolgoztam pár hétig, aki világ életében Windows-on fejlesztett. GWT alapú volt a projekt, ugyanolyan gépeink voltak csak ő W7-en, én Ubuntu 12.04-en toltam. Meglepődve jelentette ki pár nap után, hogy Mein Gott, a Te rendszereden sokkal gyorsabban fordul a cucc, mint az enyémen

Nyilván sokmindentől függ, de jó kis történet

Ez igy nem igaz, GWT-s projektet fejlesztunk kb ugyanolyan gepeken osx,win,linux es a build ido a hibahataron belul van. Mindegyikre van tok jo terminal, mindegyikkel ugyanazt meg lehet csinalni mint a masikkal, szerintem amator ez az os nacisag.
-
Soak
veterán
Hat igen ... Igazabol a spring mvc restes webservicekkel, meg egy extjs mvc a frontenden az tok jo architektura ... Soa-sodik a vilag, meg ez a sofea architectura az kb. pont ez. Nekem csak annyi a bajom, hogy a javascript az egy fos ....kene valami tisztesseges kliens oldali nyelv meg technologia ...
A javascript abszolut nem fos, csak erteni kell hozza ,neha feludules a java utan. Fegyelemmel kell hasznalni mert a dinamizmusa ket elu.
-
Soak
veterán
Tudom, hogy nem igazán ide tartozik, de szeretném megkérdezni, hogy ti milyen gepen/notebookon fejlesztetek?
A mostani gépem Core 2 Duo 1,4GHz ULV, 4GB DDR3, 4500HD nem igazán birja az Eclipse ADT-t, nagyon sokszor 95-100%-on fut, s így használhatatlan, de nem tudom mire cseréljek, egy i5 4200M már elég, vagy kell a i7 4702MQ?Köszönöm a válaszokat

i3 es i5el is fejlesztek(notebook), mindegyik eleg, egyedul egy full build idejen lehet erezni idoben, amibol javahoz kell az a ram, minimum 8 de inkabb 16gb.
-
Soak
veterán
Most akartam kipróbálni, felraktam a JDK8-at. Viszont az Eclipse nem ajánlja fel az 1.8-as fordítást. Hogy lehet előhozni? Vagy akkor mégsincs a stabil verzióban? Én itt azt olvasom, hogy egy development patchet lehet felrakni a Keplerhez, vagy felrakni a dev Lunát, sehol se látok olyasmit, hogy a stabil Kepler támogatná.
Nincs stabilban.
-
Soak
veterán
Az van, hogy kidobnak egy új verziót, ami kvázi használhatatlan, ha egy hello world-nél összetettebb projektet akarsz kezelni. Aztán fél évre rá már tarthatatlan a sok bugreport miatt a helyzet, és kiadnak egy javítást SR1 néven, majd később a megmaradt nem kritikus hibák javításaira is adnak ki egy második javítást SR2 néven. Közben elkezdik összerakni a következő release-t. Szóval ha stabil Eclipse-re vágysz, akkor ahhoz az SR2 kiadások állnak a legközelebb, bár kicsit elgondolkodtat ez a frissen felbukkant java 8 támogatás.
Az a bosszantó, hogy az első kiadást soha nem tudtuk munkára fogni, mert annyira hemzsegett a hibáktól. Nem is értem, hogy ezt is miért nem hívják publikus bétának.
Deja vu erzesem tamadt, mintha ezt valaki mar leirta volna es akkor sem ertettem vele egyet.
-
Soak
veterán
Érdekelne, hogy ti milyen névkonvenciót használtok interface-ek esetén és az implementáló osztályok esetén.
Ilyesmire gondolok pl.:
public interface ImyInterface...
public class myClass implements ImyInterface...VAGY
public interface MyService...
public class MyServiceImpl implements MyService...A masodik, kiveve ha van ertelme specifikusan elnevezni az implementaciot, pl JpaUserRepository.
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Ha infos diplomad van akkor azzal felvesznek java juniornak ha konyitasz is hozza alapszintent es ott megtanulhatsz sokmindent .
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Hali.
Szerintetek hobbi projekt és tanulás céljából, érdemes Spring MVC-ben megcsinálni mondjuk egy ingatlan kereső projektet?
Én egy ilyet szívesen összekódolnék
. (Az, hogy van-e értelme, az más kérdés, de szívesen csinálnám)
PostgreSQL-el és HTML5-ös frontend framework-re gondoltam.
Nézegettem én a Spring frameworkot, de nem tudom, hogy mennyire jó ötlet... ahogy olvastam sokat kell konfigurálni (de még nem kezdtem el programozni benne).Amin, még gondolkoztam, az a Play framework. Állítólag ez egy "könnyű felépítésű" framework, ellenben a Springgel. Régen érdekelt a Grails is, abban csináltam meg a diplomamunkát, de annyira nem vonz a téma.
Az egyébként baj lehet, hogy a JavaEE-t csak úgy elméletben ismerem, egy kicsit, sosem programoztam benne, csak az SE-ben egyetemen. Nyáron akartam volna, de nem jött össze sajnos a meló mellett

A véleményeket előre köszönöm

+Ha már itt vagyok, melyik webszervert érdemes használni a play vagy springmvc esetén? Apache TomCat? Vagy a Jetty?

Megeri megcsinalni, sokat lehet belole tanulni. Nem igaz hogy a springet sokat kene konfiguralni. Egy alap projekt alig igenyel 30 sor konfigot, ellenben nagyon sok mindent tudsz kobfigolni ha szeretnel. Szedd le az sts plugint eclipsebe es csinalj egy sprin mvc projektet templatebol. Kapsz egy mukodo alkalmazast ahol az alapok teljesen vilagosak lesznek. Szerintem a legjobb framework backendre.
-
Soak
veterán
Azt vagod, hogy itt meg mindig csak a szerver oldali kod megy tomcaten, ugye?
Gwtprojectes link :
This means that you can continue to debug your client-side code in Java as usual, but all server-side requests will be served by your web or application server of choice.
-
Soak
veterán
Bocsi a négyszeres hsz.-ért

Na most ott tart a dolog, hogy sikerült felrakni a Tomcat bővítményt, a "Runtime Environements"-be is beraktam. Hogyan tudom developement mode-ban Google App Server helyett Tomcatben futtatni? Rákattintottam a "Start Tomcat" gombra, megy is a localhost:8080, de nem tudok az appra navigálni sehogy sem.

GWT dev mod csak jetty-vel megy, ami amugy a pluginnel feltelepul, dev modban kell inditanod a projektet, tomcat alatt csak lebuildet projektet tudsz futtatni.
-
Soak
veterán
f5-el jó lett, köszönöm

Más:
Tud valaki jó oktatóanyagot arról, hogy hogyan tudnék egy adatbázishoz kapcsolódni, (mysql leginkább) az abban található adatokat ajax-al JSON formátumban átküldeni a kliensoldali kódomnak?
Eddig a GWTproject.org-on található "Getting Started" tutorial-t lesem, de abban nem találtam ilyet, csak sima JSON-osat.

Hogyan akarod megoldani a kommunikaciot? Mert gyanus hogy te most kezzel le akarod kodolni ami igazabol mar GWT megold neked. Azt ajanlom hogy csinalj egy springes backendet (pl egy spring-mvc templatet csinalj STS plugint szedd le) . Az ottani Service reteget interfacen keresztul el tudod erni kliens oldalon, a valasz objektumaidat meg proxyba csomgalod) es meg van oldva , persze vannak limitaciok, de csak annyi amennyi amugyis lenne. Ha pedig Json akarsz feldolgozni (pl egy rest valaszkent, amit a springes templatebe 1perc alatt bedobsz, melle egy jacksont behuzol automatikusan JSON-ra konvertal minden valaszobjektumot) akkor kliens oldalon letrehozod az objektumodat amit ha jol emleksem a JavascriptObjectbol kell szarmaztatni, felveszed a gettereit ahova nativvkoddal beirod hogy mit adjon vissza (pl retutn this.jsonpropertyname ) majd pedig a safeEval-al megepited az objektumodat (JsonUtils GWT packageben ha jol emlekszem).
Nem beszelve hogy sprines orm-el pl egy hibernattel nem kell szenvedni a direkt jdbc-vel.
-
Soak
veterán
Köszönöm szépen!
Bocsi a n00b kérdések miatt 
Más (eclipse érdekesség):
Beraktam a /war/ könyvtárba pár új mappát, név szerint egy css, egy js és egy img-t, ezekbe raktam pár fájlt amit használni fogok (html5bp és bootstrap css és js fájljait)
Na én ezt a műveletet Total Commanderrel végeztem, amikor kész volt nyomtam Eclipse-re egy project->clean-t, belinkeltem a fő host fájlba a css és js fájlokat.
Működni működik, mert pl a bootstrap grid rendszere tökéletesen megy, viszont valamiért az Eclipse Package Explorer-ében nem jelennek meg a mappák, így módosítani sem tudom a bennük lévő fájlokat.

Mit tegyek?

Ez igy nem a legjobb megoldas, ahelyett hogy ClientBundle-kent a css-t. Persze ha nem az egesz page-t GWT-vel csinalod az mas helyzet.
-
Soak
veterán
Ha megnéznéd a dokumentációt akkor látnád, hogy a Context egy abstract class, vagyis mint olyan tartalmazhat (és ha jól látom tartalmaz is) abstract metódusokat. Ezek kifejtése rád vár. http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/IandI/abstract.html
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Sziasztok!
Java-ban való programozást nulláról hogyan lehetséges megtanulni?
Tudnátok segíteni?
Köszönöm!

Neki allsz egyedul aztan elmesz juniornak

-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Melyik osztalyba kell megirni az xml makertt?
ehhez az osztalyhoz van kapcsolva az ArrayList:
https://gist.github.com/anonymous/5452699Ez pedig az arraylistes:
https://gist.github.com/anonymous/5452091
De viszont arraylisthez hogyan kell osszekapcsolni az xml maker,...meg szamotse fogadott el nekem csak szoveget.

Ilyenkor azért látszik, hogy nem véletlen konvenció az angol kódolás.
-
Soak
veterán
1. Elegge bugos szegeny. Pl rendszeresen elofordul, hogy ugyanazt a projektet valtoztatas nelkul ketszer egymas utan nem lehet leforditani / futtatni. Ilyenkor ivy cache es a project alatti plugins mappa torlese utan ujra fordul a project.
2. Ivyt hasznal dependency managementhez. Ez nagyon jo, csak ha nalunk mavenes a projekt, akkor feleslegesnek erzem magamra eroltetni ivyt is. Allando kavarodas van, hogy mi kerul BuildConfig.groovy-ba es mi a pom.xml-be.
3. Groovy nagy projektre nem alkalmas. Kis scriptekhez tok jo, pl hogy automatizalt modon hivogassunk jmx vagy rmi metodusokat. Egy csomo mindent elfed a grails es a groovy. Sok helyen osztalyszintu valtozok def kulcsszoval vannak definialva es a grails a hatterben odavarazsol valami objektumot a helyukre. Ami azert baj, mert itt nem latod a tipusat es ezek mar nem String vagy integer valtozok, hanem service objektumok, ahol fontos lenne latni, hogy mi mitol fugg legalabb interface szinten.
4. A kodgeneralasi funkciojanak nem latom ertelmet. Gyakorlatilag annyit general le, mintha eclipseben kivalasztanam a new class funkciot.
5. Nem a programozo hasznalja a frameworkot, hanem a framework hasznalja a programozo kodjat. Nekem ez sosem tetszett.
6. Osszessegeben belassitotta a fejlesztesi folyamatot.Groovy nagy projektre nem alkalmas.
Akkor azok akiket felsoroltak az oldalán nem igaz / részben igaz?
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Szerintem előbb döntsd el, hogy mit szeretnél pontosan a Java-tól és abba az irányba indulj el. A PHP-hoz képest itt nagy a "Birodalom" mérete.
Már maga a Java SE sem kis mennyiség. (GUI-k-ról nem beszélve, annotációk, amelyek a gyenge pontjaim, stb. Könyv függő, hogy mit sorolnak ide
Java EE végül is durván mondva, API-k gyűjteménye, párat már Modder is írt. (Najó talán az alapokat, a nagyon-nagyon alapokat érdemes átnézni esetleg egy szakdolgozatból, hogy elméletileg tud, hogy mi az. Amikor olyanokról beszélnek, hogy komponens, konténer, szervlet stb.)
Cég függő, hogy melyiket használják a Spring és a Java EE közül. Bár lehet a pénzszektorhoz a Java EE kell. Mondjuk a Morgan Stanley Spring szakembereket keress.
Ha webes alkalmazások érdekelnek akkor én inkább a Grails-et javasolnám. Egyszerű szimpla és a Spring-re épül (na meg az a csapat is fejleszti
). Java EE esetén meg ott a JSP és a JSF is... (itt viszont az ASP.NET-tel mutatt rokonságot... JSF az olyan Webforms benyomást kelti a JSP pedig az (asp.net)MVC és PHP benyomását). Grails-nél keveset kell a config fájlokban lennem 
És ott van még a fentebb említett nagy vállalati "irány" is.
Bár még én sem vagyok pro, de szerintem az irányt nem árt tudni

Köszi, ezekkel tisztában vagyok, nem csak úgy poénból kezdtem el foglalkozni vele, hanem azért mert nem sokára juniorként munkába állok és ugyan intenzív oktatáson részt fogok venni, már most el szeretnék vele kezdeni foglalkozni, mert van rá időm. A kérdés lényege az volt, hogy felesleges időt ne pazaroljak arra amire nem kell.
TBG : Köszi ezt már megtaláltam, de egy ideje nézegetem már, hogy akkor most mi is van
. Még nem találtam meg a fogást, hogy miként kezdjem el, az SE tutoriallal lassan végzek. -
Soak
veterán
Helló,
Nem.
A spring Java EE-től független technológia. Ugyanarra találták ki, mint ami ma a Java EE, még az előtt, hogy a Java EE igazán használható lett volna. Helyettesítő technológiák.Ugyanakkor, ha készítesz egy Springes alkalmazást, megvan a lehetőséged, hogy Java EE technológiákat használj benne. Például a JPA egy Java EE specifikáció, de mára annyira kiforrott (és persze mert java standard), Springes alkalmazásokban is használják ORM rétegnek.
Ha elsősorban Springet akarsz használni, akkor spring tutoriallal kezdd. Csak akkor olvass Java EE tutorialt, ha olyan technológiába ütközöl.
Értem, ehhez az EE-s tutorialhoz hasonló Springes tutorial létezik ? Mármint az EE az elég jól követhető és "szájbarágós" . Ez annyira nem olyan : http://www.springsource.org/tutorials .
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Ha ezen végigmegyek : http://docs.oracle.com/javaee/6/tutorial/doc/docinfo.html és utána spring-et szeretnék használni akkor a felhasználása mennyiben tér el? Úgy gondolom, hogy a tutorialok sora Java SE -> Java EE (a fent emlitett) -> Spring-es tutorial ... jól gondolom?
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Köszi a válaszokat !! Visszafelé ugyanígy működik?
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Aki tud desktop alkalmazast fejleszteni Javaban abbol kovetkezik hogy webes alkalmazast is tud?
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Nem egészen úgy működik, ahogyan egy fordított nyelvben.
Miert, en azt irtam?
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Most kezdtem el szórakozni a red5-al . Találtam egy appot amit tesztként szeretnék beüzemelni de a JAVA részénél megakadtam.
Az app -> [link] .
Az install.txt-ben ez áll : compile the JAVA and put the classes
Amit ennek érdekében megcsináltam eddig. Telepítettem a legfrisebb JDK-t . Hozzáadtam a JAVA_HOME környezeti változót.
Ha jól értem a tutoriálokat akkor cmd-ben javac application.java . Viszont erre azt dobja, hogy a rendszer nem ismeri fel. Ha csak simán annyit írok, hogy javac akkor ugyanez. Ha csak annyit, hogy java akkor az jó és listázza a helpet(?).
Mit rontok el?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzol Screenshot
- Battlefield 6
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Dell Latitude 7330 i5-1255U 16GB 512GB FHD 1 év gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.