Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
az MVC az architektúra, nem tervezési minta. tervezési minta nagyon sokféle van, és sokfélét lehet használni MVC-n belül is, hogy egyszerűsítsd, hordozhatóbbá tedd a kódodat.
Én nem tudok hirtelen mást architektúrát MVC-n kívül, szerintem ez a legelterjedtebb.
De hogy valami érdemi információt is mondjak, én még ketté tudnám osztani az MVC model rétegét:Model:
DAL - Data Access Layer
BLL - Business Logic Layer
Controller
ViewA DAL fogja tartalmazni az alap objektumaidat a modelledben, általában ezt valósítják meg a külfönféle ORM-ek. (ügyfél, autó, számla, kutyafüle...) Más értelmezésben, ahogy a neve is mutatja: ez a réteg kommunikál közvetlenül az adatbázissal: create, update, read, delete
A BLL pedig komplexebb feladatok megoldása a DAL-béli objektumokon, amiknek nincsen köze még a view-hoz vagy a program flow-hoz, amit a controller biztosít.
Például: Ha egy banki szoftvert csinálsz, és regisztrálsz egy új felhasználót, akkor BLL-ben cisnálod meg a regisztrál függvényt, ami a DAL rétegben létrehoz egy felhasználót és egy kezdő számlát is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest