- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #8939 üzenetére
Csináljunk!
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #8935 üzenetére
A merge GIT esetében sem valami leányálom, hiszen a problémát sosem az okozza, ami simán megy, hanem az, amit kézzel kell basztatni. Ehhez meg már semmi köze a verziókezelőnek. Nekem spec. a GIT-es push/pull/commit szarakodás tudja kiverni a biztosítékot, de ez is nyilván ízlés és gyakorlat dolga. Ahogy a kolléga korábban írta, a GIT inkább a sejtszerűen elhelyezkedő fejlesztői csoportoknak kiváló, ahol mondjuk nincs állandó kapcsolat a központi repóval, mert vpn, stb. kell hozzá.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #8933 üzenetére
Részlet az SVN doksiból:
http://svnbook.red-bean.com/en/1.7/svn.branchmerge.using.html
"Subversion's repository has a special design. When you copy a directory, you don't need to worry about the repository growing huge—Subversion doesn't actually duplicate any data. Instead, it creates a new directory entry that points to an existing tree. "
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #8928 üzenetére
Nem történik másolás
Ha neked másolás történt, amikor SVN alatt brancheltél, akkor valamit nem jól csináltál.
Én pont emiatt akadtam össze egy indiai fejlesztőcsapattal, mert korábban nem használtak VCS-t, de az SVN túl sok volt nekik. Minden egyes branch, amit létrehoztak, előzmény nélküli volt, egy teljesen új artifact, korábbi entitásoktól relációmentesen. Azóta is csak tippelek, hogy mi a bánatot csináltak rosszul.
Egy dolog van, ami sebességbeli probléma lehet. Az SVN közvetlenül a központi repository-ban dolgozik, ott hozza létre a bejegyzéseket. Ez ha rosszul van méretezve, lassú is lehet, értsd itt lassú alatt azt, hogy 2-5 másodperc. GIT esetében a saját gépeden lévő repositoryban hozod létre a branchet, amit csak te használsz, nyilván nincsen érdemi hálózati bottleneck, és más júzerekkel sem kell küzdenek a processzidőért. Ellenben ha feltolod a központi repóba, akkor megcsinálja ugyanazt, amit az SVN (nem másolás). Lehet hogy ez gyorsabb valamilyen oknál fogva a GIT esetében (nem 5 másodperc, hanem 2), de erős túlzásnak érzem azt, hogy ez a 2 vs 5 másodperc valakinek probléma.
(#8930) fordfairlane ha valamit elk.tál, akkor elég nehéz tud lenni. De akkor GIT branch/mergenél meg a push a kellemetlen
-
fordfairlane
veterán
válasz
WonderCSabo #8928 üzenetére
Nem a brancs a nehéz SVN-ben, hanem a merdzs.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #8882 üzenetére
Hi!
Házi feladat része lenne.
Röviden:
Van egy "public static boolean[] firstPrimes(int n)" metódusom amely visszaad egy array-t, hogy [0 n] melyik prímszám. pl: {false, false, true, true, false, true, false, true}.
Köv lepésben a "public static int printFirstPrimes(boolean[] firstPrimes)" metódussal az előző metódus segítségével meg kéne számolni hány prímszám, melyek ezek és ki is kéne ezeket az eredményeket íratni.
Elképzelésem van, persze nyilván sz@r, mint mindig
:
public static int printFirstPrimes(boolean[] firstPrimes){
int j=0;
for (int i = 0; i < firstPrimes.length; i++) {
if (firstPrimes==true)
j++;
}
int[] b = new int[j];
for (int w = 0; w < b.length; w++){
if (firstPrimes[w]==true){
b[w]=w;
System.out.print(b[w] + " ");
}
}
System.out.print(j);
return j;
}
Zavar hogy int-es a metódus és nem void-os, és így nem tudom hogy lehet e vele egyáltalán kiíratni az eredményt.
-
1Laci
tag
válasz
WonderCSabo #8308 üzenetére
Köszi még egyszer!!
-
1Laci
tag
válasz
WonderCSabo #8306 üzenetére
És hasonló, mint a Dagger esetleg akad még csak tiszta Java-ra?
-
1Laci
tag
válasz
WonderCSabo #8304 üzenetére
Köszi a gyors választ!!
Ezekből már remélem összerakok valamit
Ezek ugyanúgy 'alkalmasak' sima java app-ra is igaz?
-
Fooler89
őstag
válasz
WonderCSabo #8137 üzenetére
Köszönöm, ez kellett.
Semaphore-os megoldás is hasznos volt
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #8141 üzenetére
A hiányos specifikáció egyedi megoldásokat szül
Napi szinten probléma
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #8139 üzenetére
Nekem épp ez jött le, hogy 5-ben maximalizálná a threadek számát. Nem is értettem ezt az 5 elemű iterációt
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #8119 üzenetére
És vajon miféle mondandó lehetett a hsz. mögött?
-
zsambek
aktív tag
válasz
WonderCSabo #8116 üzenetére
Szia!
Elfelejtettem hozzátenni, hogy kicsit refaktoráltam, és nem vesz át semmilyen paramétert a függvény, csak az Outer class-ban lévő events ArrayList-et módosítja.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
WonderCSabo #8066 üzenetére
Én jelenleg egy olyan keretrendszerben dolgozok, ami backendnek groovyt használ. De ez egy eléggé Németország specifikus keretrendszer, ott, illetve Svájcban használják szinte kizárólag, stackoverflow és társain se lehet igazán fellelni. Szóval nem hiszem, hogy ez lenne az oka az elterjedésnek, de így nézve én már láttam groovyban írt projektet
Aethelstone:
Ahogy én tapasztalom, a junior az inkább az 1-5 év közötti munkatapasztalattal rendelkező egyén. Alatta nem junior, hanem pályakezdő. Persze hivatalosan a junior az 0-5 között van, ez tény. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
WonderCSabo #8056 üzenetére
Félig off itt, de ha jól láttam nincs saját topicja: groovy mitől erősödött meg ennyire? "Groovy (from #82 to #17)"
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #8056 üzenetére
Nem igaz, mert a pythonphpjavascriptcsharp a jövő
-
Atlantisz48
őstag
válasz
WonderCSabo #7915 üzenetére
-
Orionk
senior tag
válasz
WonderCSabo #7908 üzenetére
Nem értem, hogy miért.
Tehát azt nem értem, hogy pl. miért lesz az első elem típusa string, amikor mind a kettő byte.A kiíratásban a "+ karakterpáros azt jelenti, hogy összefűzzük az általunk kiírandó stringet az összeadással, nem?
Vagy, ha így lenne: System.out.println("a+b="+(a+b));
akkor kerülne kiírásra ez: "a+b=7" ?Tehát azt nem értem, hogy ha a "+ karakterpáros egymás melletti használata azt jelenti, hogy fűzze össze, akkor mitől jelenti ezt. Én eddig mindig így fűztem a kiírandó szöveg mellé az összegeket.
köszönöm
-
Orionk
senior tag
válasz
WonderCSabo #7906 üzenetére
köszi
---Egy másik buta kérdésem:
byte a=4;
byte b=3;
System.out.println("a+b= "+a+b);Mit fog kiírni? és miért?
Állásinterjún egy abszolút kezdő juniornak volt ilyen kérdés és ezért kérdezem.köszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7793 üzenetére
Szerintem bambanonak igaza van abban, hogy ez a "MINDIG érték szerinti átadás van Javában" csak egy összezavarásra alkalmas mondat ebben a formában, amitől a kezdő hirtelen nem fogja érteni, mi van, és azt hiszi, hogy egy metódusnak átpasszolt objektumról valamilyen mágikus módon készül egy másolat, és a másolattal fog dolgozni (deep copy nyilvánvalóan nem fog tudni készülni, de ki tudja, hogy a kezdő épp tisztában van-e vele, de már legalább elindítottuk az összezavarás útján), hádepedignem.
-
bambano
titán
válasz
WonderCSabo #7787 üzenetére
persze, mert ha tovább bonyolítanám, akkor kiderülne, hogy egyszer (pl. int) érték szerint átadva rögtön ott van az adat és lehet vele számítást végezni, máskor meg (pl. Integer) érték szerint átadva nincs ott az adat, hogy számítást végezz vele, hanem még kell egy dereferencia is.
ez sok profi szakembert megkavarna
-
válasz
WonderCSabo #7787 üzenetére
Minden esetben az van, a referencia egy primitiv tipus mindegy...
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7761 üzenetére
De szakdolgozat, nálunk ott az embernek van beleszólása a választott technológiákba.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7758 üzenetére
JavaFX akkor is korszerűbb lenne.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #7758 üzenetére
Eclipse swt.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #7730 üzenetére
Akkor már váltsanak inkább scalara.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7732 üzenetére
Az átmenet nem menne egyik napról a másikra. Az új rendszereken a 2 runtime párhuzamosan elérhető lenne, mint ahogy iOS-re is lehet fejleszteni Objective-C-ben és Swiftben is. Aztán 5-10 év alatt a JVM runtime szépen kikopna. Tény, hogy csomó munkájuk az ART-vel kukába menne.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7730 üzenetére
Groovy az nagyon lassú kódot eredményez, nem tudom, hogy mobilon jó ötlet lenne-e. Miért ne írhatnának új runtime-ot, amiben nem JVM van?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7720 üzenetére
Nem tudom, hogy a Java 8 mennyit nyomhat itt a latba, ezt lehetetlen számszerűsíteni. Hallottál olyanról, hogy valahol azért döntöttek Java mellett, mert a 8 olyan fasza? Amúgy nekem nagyon bejönnek a labdák meg a streams API.
Amúgy azt tudták, hogy a Jigsaw-os modularizáció rossz hatással lesz a teljesítményre?
-
válasz
WonderCSabo #7718 üzenetére
Szerintem meg egesz biztos, hogy az Android az oka.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #7698 üzenetére
Nem én kezdtem! 😯😉
-
válasz
WonderCSabo #7682 üzenetére
Teljes orultsegnek tartom, ha valaki HU layouttal kodol
-
válasz
WonderCSabo #7624 üzenetére
Tegyük fel, friss diplomás, mondjuk pályakezdő 0. tapasztalattal. Elviselhető. Lehet jó anyag csak meg kell benne látni a lehetőségeket!
-
válasz
WonderCSabo #7620 üzenetére
Szerintem ez pont nem akkora bűn még...
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #7620 üzenetére
Persze, hogy tudja az ember, de az, hogy egy ilyen kvízkérdésnél épp mit sorol fel, még nem alkalmas arra, hogy messzemenő következtetést vonjon le bárki is. Ez így pusztán lexikai tudás, én meg inkább a gyakorlati oldalról vizsgálnám a jelentkező tudását.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
WonderCSabo #7610 üzenetére
Ameddig tudom igazolni, hogy diák vagyok ezek mind járnak?
-
sztanozs
veterán
válasz
WonderCSabo #7573 üzenetére
Igazából valami ilyesmi:
\b(\w+(?:ves|ies|ys))\b -
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #7573 üzenetére
OK, ezt át kell gondolnom
minden esetre kösz
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #7571 üzenetére
Ok, ez benéztem.. de akkor hagyjuk az s-t és marad a többi.. a kérdés még áll.
-
RexpecT
addikt
válasz
WonderCSabo #7540 üzenetére
A méret nem számít.Én is errefelé hajlottam, de köszi a megerősítést.
-
RexpecT
addikt
válasz
WonderCSabo #7538 üzenetére
Igen, erre gondoltam.
-
theiron320
aktív tag
válasz
WonderCSabo #7515 üzenetére
Ok, köszi azért írtam ide, mert láttam, hogy ez a topik aktívabb, s hátha valaki elolvassa s van valami ötlete.
-
tick
aktív tag
válasz
WonderCSabo #7496 üzenetére
Működik! Nem teljesen értem hogyan, hiszen maga a selenium is tartalmazza és nincs egy importom sem, ami direktben a külön függő HtmlUnit-ot hívná. De működik, Köszönöm!
Egyébként azért fontos, mert a 2.15-ös HtmlUnit nem volt hajlandó behozni oldalakat ahol tíltva van az SSLv3. Egy módosítást találtam megoldásként, ami 2.16-ba került be. -
tick
aktív tag
válasz
WonderCSabo #7491 üzenetére
Próbáltam cserélni, de utána class not found errorokat kaptam sajnos
(a file nevet is cseréltem, és próbáltam újra importálni is) -
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7487 üzenetére
Igen, tudom, ezt copy paste-eltem egy nagyobb programból, amiatt a fura nevek. Az i-t én is ciklusváltozónak szoktam használni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7487 üzenetére
Nekem az a "kedvencem", amikor valaki ilyen magasszintű nyelvben rövidítgeti a változóneveit, mintha nem lenne mindegy akár teljesítmény, akár az IDE autocomplete-je szempontjából, aztán lehet bogozgatni.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #7476 üzenetére
public abstract class OutputStream implements Closeable, Flushable {
...
public void close() throws IOException {
}
...
}public
class FileOutputStream extends OutputStream
{
...
synchronized (closeLock) {
if (closed) {
return;
}
closed = true;
}
if (channel != null) {
channel.close();
}
fd.closeAll(new Closeable() {
close0();
}
});
}
...
}public
class FilterOutputStream extends OutputStream {
...
try (OutputStream ostream = out) {
flush();
}
}
...
}A BufferedOutputStream az utóbbit terjeszti ki.
Ezért mondom azt, hogy kötelező a flush, mert van olyan implementáció, ami megcsinálja, van olyan, ami nem. Könnyű benézni. -
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7462 üzenetére
Értem. Köszi, hogy megnézted
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7441 üzenetére
És az extra hiánya miatt törölted az egész extra dolgot? Mondom pont abban látszik, hogy mi van.
És azt is mondtam, hogy csak konzolra iratunk. Az egész tanterven nincs is más!Neked működik az 1/2/1-es menüpontban a keresés és az első találat kiírása?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7436 üzenetére
[link]
A mappában az adatok txt lesz az. Küldöm az egészet, hátha mész valamira. Úgyis csak 32 KB. -
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7434 üzenetére
Jaa, értem. Ezt nem vettük még. Egyszer mintha szórakoztam volna egy-két osztály létrehozásával, de kb. ennyi is volt.
Arra lehet tipped, hogy miért van egy plusz, nem látható karakter az első beolvasott elem mögött? (A forrásban nincs szóköz)
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7431 üzenetére
Lehet, hogy igen(bár nem hiszem, sőt), de ti a tömböket is csoportoknak meg nem tudom még minek hívtátok, amit akár mondhatnátok estig is, akkor sem érteném meg, hogy az ott egy tömböt jelentene, mert mi mindig csak tömbnek hívtuk.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7411 üzenetére
Osztályok nem voltak még. Ez van a tantervben, mást nem nagyon lehet tenni. A tanár meg konkrétan elfoglaltabb, mint az igazgató és amellett cirka 15 osztálynak szakmai tanára, csak a mi osztályunknak 10 órát tart egy héten, szóval kiegészíteni a kerettantervet kicsit húzós lenne.
Azt hiszem, javult egy kicsit a helyzet, mostmár keres rendesen, de az első találatot még mindig nem írja ki
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #7396 üzenetére
-
Gyuri16
senior tag
válasz
az autoboxing soran meghivott Integer.valueOf cacheeli a kis szamokat, ezert ugyanaz az objektum lesz mind a ketto. Ugyanaz nagy szammal nem fog mukodni.
masik hasonlo:
String a = "alma";
String b = "alma";
System.out.println(a == b); //trueez is egy optimalizacio eredmenye
emvy: a felso hatar allithato: -XX:AutoBoxCacheMax
-
válasz
Jaja, cache optimizacio. 128-al mar nem menne, asszem
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7343 üzenetére
Mert nem tanultunk sok mindent még, viszont eléggé bonyolultat csináljunk.
Az egész program egy 1000 soros do while
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7331 üzenetére
Marad az ANSI színezés, és azt a tanár is elfogadtta, mert megkérdeztem tőle, mit mond erre.
Köszi újra
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7329 üzenetére
Igen, az volt a gond.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7323 üzenetére
Most sikerült megnéznem, sajnos minden hogycsinalja, majd 6.-ban meg tudom kérdezni a tanártól.
Azt hiszem, az s számíthat valamit, hogy ciklusban van. -
Ursache
senior tag
válasz
WonderCSabo #7323 üzenetére
Ha arra is van igény, akkor nyilván. De a konkrét 2 (most már 3) soros példához nem hinném, hogy kéne, ha a helyes sorrendet tartani akarjuk.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7296 üzenetére
Áh, ez is jó lett, köszönöm
-
bucsupeti
senior tag
válasz
WonderCSabo #7296 üzenetére
windowsokon nem tudom most éppen mi a működés, de linuxon szerintem is az üres sorok kiiratása a jó módszer. -
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7269 üzenetére
Ugyanazt javasolta, mint ti. Extra. Console. Readint. [és ezt rendesen formázva, csak buta a t9]
Sk8erPeter: azért kéri így, hogy megtanuljuk a for, while és do-while ciklusokat használni.
Tényleg lehet break-kel kocolni, alairom, csak az adott esetben teljesen működőképes volt.
Köszönöm a segítséget
-
norbert1998
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7265 üzenetére
Levonni nem hiszem, hogy levonnak. Mikor tz-be while helyett for ciklust tettem if-es break-el,annyit mondott, hogy te [legyen a vezeteknevem mondjuk] kovács! Megmondtam, hogy órán ne breakelj. Most nézzétek meg, ti itt dolgozatot írtok, ez meg itt breakel...
Egyszóval, nem fog érte megölni, jo fej ürge. De mindjárt beérek, megkérdezem tőle.
-
szcsaba1994
tag
válasz
WonderCSabo #7254 üzenetére
A tömb eleme null, ezt már kiderítettem
-
CJ19
csendes tag
válasz
WonderCSabo #7099 üzenetére
Igen, tudom.
A kodot magamnak írtam ezert ilyen furcsa nevű változók/metódusok vannak benne..
de tény, ideje lenne átszokni az angol elnevezésekre! Köszi a tanácsot !
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #7089 üzenetére
Olvasol soronként, az első számot megszorzod t-vel, aztán a következőt x-szel, aztán y-nal, a szövegeket átugorva.
Lényegében tárolod egy intben hogy hol tartasz (mivel kell a következőt szorozni), aztán ciklussal járod be a tömböt és ha számot találtál akkor megszorzod az adott változóval, az intet ami meg azt jelzi hogy hol tartasz megnöveled (ha az utolsó volt akkor nullázod).
Szerk.: Csak az elejét szántam neked, a második felét a kérdezőnek. Bár jobban megnézve az eredeti hozzászólást, nem derül ki, hogy a betűknél mit kell csinálni (átugrani simán, vagy nullázni)
-
CJ19
csendes tag
válasz
WonderCSabo #7087 üzenetére
egy random változóval(ami egy szám), a lényeg az hogy hogy tudom ezeket a szorzásokat könnyen elvégezni.
így:
Gly
G
2 ezt megkéne szorozni t-vel
5 ezt x-el
2 ezt y-al
1 ezt z-vel
0 ezt zs-vel
Ala
A
3 ezt megkéne szorozni t-vel
7 ezt xel
2 ezt y-al
1 ezt z-vel
0 zsMég most sem értem teljesen a logikát. Tehát ha betűk vanak, akkor újrakezdi a szorozgatást megadott sorrendű számokkal?
mondhatni igen.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #7072 üzenetére
Bármi lehetséges egy adott szakterülettel kapcsolatban. Csak tudod az a baj, hogy a felsőoktatás arról szól, hogy mindenkit keresztbe-kasul szívatnak az adott tantárgyakkal. Én is vehettem volna hasznát sok dolognak az ilyen utility tantárgyakból (GIS, valódi informatika, digitális tervezések, logisztika stb) csak sajnos az általam látott életutak igen nagy részénél ez a szükséges tudomány megáll a középiskolai emelt szint végénél. Sőt...
Innentől kezdve azt tudom mondani, hogy eltekintve attól a ~10%-tól, az emberek nagy része az ablakon dobta ki az ideje nagy részét, mert nem terveznek algoritmusokat, nem gyártanak semmi olyant, ami az emelt szintű matematika, fizika, vagy az általános biológia, kémia, történelem tudásanyagát igényli. Sőt a hétköznapokban még csak ennyire sincsen szükségük. Nem azért mert tudatlan tuskók, hanem mert nem arról szól az élet, és a szakma java, amit szeretnének hinni ott, ahol oktatják.
A magam részéről a legdurvább gyakorlati matematikai feladvány az utóbbi időkben az ellipszis kerülete volt. Babzsákot hegesztettünk...
-
axioma
veterán
válasz
WonderCSabo #7072 üzenetére
OK, abban egyetertek, hogy ott neha elszalad a lo, bar nem lehet hogy ez a fizikahoz kellett nem az infohoz egy mernoki szakon? Mert azt meg en nem tudom, en a masik iranybol jovok (JATE).
-
Ursache
senior tag
válasz
WonderCSabo #7066 üzenetére
Felreertettuk egymast. Azt akartam kifejezni, hogy az milyen fontos dolog (tenyleg fontos!), de csak papiron szamolgattunk, gyakorlati alkalmazasat nem vettunk... a kepzes nem is erre van kihegyezve.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #7066 üzenetére
Hát jah. A matek nagy részét ki kellene dobni egy az egyben és jobban lőni mondjuk a Számítástudomány/Numerikus módszerek tárgyakra. Persze matek alap ahhoz is kell nyilván, de nem ennyi....
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
WonderCSabo #6954 üzenetére
Így működik köszönöm. A feladatban így kellett meghatározni a tömböt, csak én máshogy csináltam meg a hozzaAd metódust és elfeledkeztem róla.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #6940 üzenetére
Közben eddig jutottam:
Object result = null;
...
result = getPrimitiveLong(); // long visszatérési érték
// másutt
result = getLong(); // Long visszatérési érték
...
result = (long)result & 0xFFFFFFFFL;Ha itt (Long)-ot írok a (long) helyett, az hülyeség? Aritmetikai műveletet csak primitivek csinálnak? És ezt: &=, gondolom, felejtsem el.
Egyébként a fenti jó.Amikor viszont ezt írom:
result = (long)result & Character.MAX_VALUE;
Akkor azt mondja, hogy "Reports pointless bitwise expressions..."
Ez miért van? Nem long-ra alakít mindent, ha az egyik long??Bocs, hogy ennyit kérdezek, de wrapper osztályt idáig tényleg csak wrapper-ként használtam, és nem dolgoztam vele.
-
válasz
WonderCSabo #6946 üzenetére
tru dat
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #6943 üzenetére
Szerintem az is ezt csinálja. Azért ajánlottam a ciklust, mert így tudja formázni is az elemeket, ha nem csak simán kiírni akarja, hanem esetleg plusz adatot belefűzni, akkor később jobb lehet.
-
válasz
WonderCSabo #6929 üzenetére
Csak epp van egy fuggvenyed, aminek oriasi overheadje van.
A masik problema, hogy meglevo tipusokat nem tudsz adaptalni, ergo ha van egy fuggveny, ami T extends Comparable<T>-t var, es van egy tipusod, ami nem implementalja a Comparable<T>-t, pedig te tudod, hogy ossze lehetne hasonlitani a peldanyait egymassal, akkor korbe kell hekkelni, hogy mukodjon...
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6929 üzenetére
Persze, csak a példányosításnál nem tudsz <int>, satöbbi típust megadni...
-
geckowize
őstag
válasz
WonderCSabo #6922 üzenetére
Ezt már kipróbáltam, viszont a main-ben probléma van:
public static void main(String[] args) {
final Compare maxObject = new Compare();
final byte a = maxObject.max((byte) 3, (byte) 5);
System.out.println(a);
final short b = maxObject.max((short) 3, (short) 5);
System.out.println(b);
final int c = maxObject.max(3, 5);
System.out.println(c);
final long d = maxObject.max(3L, 5L);
System.out.println(d);
final float e = maxObject.max(3.4f, 5.1f);
System.out.println(e);
final double f = maxObject.max(3.4, 5.1);
System.out.println(f);
final char g = maxObject.max('a', 'b');
System.out.println(g);
}A double-ösön kívül aláhúzza mindegyiket a maxObject-től a sor végéig, "Type mismatch: Cannot convert double to <éppen aktuális típus>" jelzéssel.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
WonderCSabo #6873 üzenetére
Már csak azért is, mert az a = null csak a referenciát nullozza, attól még az a Car példány létezik és még más referencia is hivatkozhat rá. Tehát totális hiba a számláló csökkentése azért, mert az a-t nullozzák.
Csókoltatom a könyv íróját!
-
skoda12
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6871 üzenetére
Nem írta a feladat, hogy automatikusan működjön. Legyen public a static számláló és akkor lehet kézzel csökkenteni nullozás után.
-
DNReNTi
őstag
válasz
WonderCSabo #6868 üzenetére
Csak tippelem:
car = null; //car nyilván egy Car objektum -
geckowize
őstag
válasz
WonderCSabo #6868 üzenetére
Ahogy én értelmeztem a Main-emben, szerintem úgy értendő.
Car a = new Car("AAA-111", da);
a = null; -
_kovi_
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6811 üzenetére
Köszi !
De az args[] az String, ergó nem eszi meg a char-t.. -
glutamin
őstag
válasz
WonderCSabo #6808 üzenetére
Kipróbáltam. Tényleg nem szereti az első sort. De utána már mehet. Valamint a HTML kommentformátum is jó volt. Felkiáltójelet kihagytam az előbb. Most már nyugodtan alszom
Köszi a segítséget
-
glutamin
őstag
válasz
WonderCSabo #6806 üzenetére
Most kipróbálgattam. 1.7-tel, 1.6-tal is jó. Komment volt a ludas. XML-en belül mi a kommentezés jele? (//, /*, <-- nem jó)
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6796 üzenetére
Azt egy szóval nem mondtam, hogy azt mondtad
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6791 üzenetére
A LIKE egyébként ilyen esetben azért nem túl jó megoldás, mert rohadt lassú tud lenni. Egy IMDB szintű oldal nem tudom, hogy mekkora adatbázissal dolgozik, de >tízmilla(függ sokmindentől egyébként) sornál már masszívan lassú a LIKE...
Nyilván LIKE működhet, de akkor cache tábla vagy valami más varázslás kell
-
Aethelstone
addikt
válasz
A sima SQL-ben is erre való.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
dede, azóta rábukkantam. milyen jó hogy 1 éve felvettem egy JPQL-es szabvál tárgyat, és nem végeztem el / nem foglalkoztam vele.
-
kornyiktamas
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6728 üzenetére
nem, nem ilyen téren fogok elhelyezkedni és nem lesz szükségem a java programozásra, viszont jelenleg még TANULOK és mivel ez az első évem ugyanazt vesszük mint a szoftverfejlesztő és a rendszergazda, így tehát MUSZÁJ egy alap szinten megtanulnom programozni, a többi tanár megérti, hogy mire lesz szükségünk ez viszont nem és ugyanolyan szinten szeretné kérni az adott anyagot.
a másik meg végig mindenhol németet tanultam
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6728 üzenetére
Közép az az alap...
-
plaschil
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6660 üzenetére
Dühös voltam.
Ugyanezt próbáltam, és nem működik.
-
tick
aktív tag
válasz
WonderCSabo #6632 üzenetére
Köszönöm.
Egy újabb kérdésem lenne: adott egy osztály ami Runnable-t implementál sok hosszú egymást követő folyamatból áll. Hogyan tudnám megszakítani a futását?
While-ba rakva a flaget változtatva csak akkor áll meg, ha már a végére ért.ezt próbáltam:
public void run() {
while(!Thread.currentThread().isInterrupted()) {
//do time consuming stuff
}
}
public void stop() {
Thread.currentThread().interrupt();
} -
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6616 üzenetére
Nos, ugyanarról beszélünk ismét. Mivel tudom, hogy a lista, amit fel kell dolgozzak, milyen elemeket fog tartalmazni, ezért kurvára biztonságos egy explicit cast. Ha meg szétszáll, akkor megnézem, hogy mi is lehet benne és a következő futtatás már jó lesz
Nos, valóban...egy listában többféle ojjektum már kövér tervezési hiba.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #6610 üzenetére
Bármit csinálsz, konverziókat kell majd használnod; akár hagyományos serialization-t, akár saját megoldást, akár perzisztenciát használsz. Mivel a runtime csak Objectet tud kezelni, a listába helyezéskor, értékadáskor nem tud hibát találni, csak amikor használnád az Objectet valamilyen típusként, amire nem lehet castolni.
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo #6608 üzenetére
Értékadáskor derülne ki a turpisság, nem olvasáskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- Monitor hiba topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fogyjunk le!
- Projektor topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest