Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
http://docs.oracle.com/javaee/6/firstcup/doc/gcrlo.html
És hát itt a biblia:
http://docs.oracle.com/javaee/6/tutorial/doc/Az, hogy Glassfishben kell fejlesztened gondolom azt jelenti, hogy Java EE alkalmazásokat kell fejlesztened. Itt még felmerül kérdésként, hogy milyen technológiákat használ az általad átvett projekt. Réginek számít a JSP, Servlet, közvetlen JDBC, esetleg Hibernate. Újnak számít (persze már ezek is 3-4+ éves technológiák, de mára váltak igazán kiforrottá) a JSF, EJB, CDI, JPA.
Én azt javaslom, hogy először szedd össze, hogy melyik technológiákat használja a projekt. (Remélhetőleg a kolléga nem egyedül dolgozott rajta, így valaki tud segíteni), szerezz ezekről valami fogalmat, hogy mi mire jó, párosítsd össze a technológiákat a projekt kódjával, hogy lásd élőben is, mikor és hogyan volt használva.
A fönti linkelt bibliában le van írva részletesen, hogy melyik technológiát mikor használjuk.Ez tényleg hosszú folyamat, mert nagyon összetett a Java EE felépítése. Elmélet-gyakorlat oda-vissza, míg az ember teljesen megvilágosodik.
A forráskódot vissza lehet fejteni minden gond nélkül java decompilerrel, ha minden kötél szakad, de az eredeti formázást és kommenteket el fogja veszíteni. Bár nem tudom elképzelni, hogy "a kolléga elment, nekem kell átvenni a helyét, de nincs meg a forráskód", annak valahol meg kell lennie, a kolléga sem bytekódot írt séróból.
Ha már leírtam, pár hozzászólással korábban van egy hosszú kommentem néhány Java EE technológiából, mert valaki kérdezte, ennek most te is veheted kis hasznát

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest