- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
AlgorithmParameterSpec paramSpec = new IvParameterSpec(iv);
try
{
PBEKey key = (PBEKey) SecretKeyFactory.getInstance("PBKDF2WithHmacSHA1").generateSecret(new PBEKeySpec(new String(stml).toCharArray(), salt, 7, 128));
SecretKey encKey = new SecretKeySpec(key.getEncoded(), "AES");
dcipher = Cipher.getInstance("AES/CBC/PKCS5Padding");
dcipher.init(Cipher.DECRYPT_MODE, encKey, paramSpec);
}Nekem úgy tűnik meg van adva.
-
pakriksz
őstag
Na ennyit a java híres visszafelé kompatibilitásáról...
java 7-en működik a program, java 8-on java.io.IOException: javax.crypto.BadPaddingException: Given final block not properly padded
Ráadásul ez egy kódolt fájl olvasásának close()-olásakor jön elő, előtte simán kiolvas belőle minden adatot.
Ez mi?
-
pakriksz
őstag
-
pakriksz
őstag
köszi a válaszokat, ezt a dolgot kicsit félretettem.
Van egy nagyobb probléma, vagyis kettő. A javas servletem, és ez egy wines gépen tökéletesen fut. Egy x86-os linuxos gépen is, OpenJDK7-el, egy ARM-os linuxon szintén openJDK-el, viszont SSL-es smtp-n keresztüli mailküldésnél elszáll ezzel: javax.net.ssl.SSLException: java.security.InvalidAlgorithmParameterException: the trustAnchors parameter must be non-empty
Guglin rákeresve valami default keystore-ról írnak, meg hogy hozzam létre... de lila gőzöm nincs arról hogy mi a fene ez a keystore és hol van. Eddig ilyesmi soha nem kellett, csak akkor ha szerverként akartam használni a programomat (ott inkább lemondtam az SSL-ről, mert annyira nem fontos), de most kliensként is ezzel szórakozik...
Ugyan ilyen leosztásban a servlet x86-os gépeken úgy működik ahogy kell (ha nem megfelelő requestet kap egyszerűen csöndben, van ha megfelelőt akkor válaszol), az ARM-os gépen pedig 500-as üzenetet "server error" dob az alkalmazásszerver mindenre, bár lehet hogy ez összefügg a fenti dologgal, mert a requestre a válasz SSL-en menne.
-
pakriksz
őstag
Még egy kérdés: egyszerű servletnél a service metódus hogy viselkedik? Ha több request fut be egy időben, akkor több szálon fut le egy service metódus, vagy cacheli a requestet, és egymás után futtatja le rájuk?
-
pakriksz
őstag
Egy olyan dolgot szeretnék egy javas programban, hogy egy outputstreamet kiírok egy helyi fájlba, ÉS egyidejűleg ezt az outputstreamet valahogy inputstreammé konvertálva egy másik metódusnak is küldöm (ami feltölti egy tárhelyre). Van erre valami kész megoldás, vagy bytebufferes másolgatás lesz belőle?
-
pakriksz
őstag
Próbálkozott már valaki dropbox eléréssel javaból?
Minden példában a com.dropbox.client2 kezdetű csomagokra hivatkoznak, de egyszerűen ilyen nincs a dropbox oldalárol letölthető java SDK-s libekben. -
pakriksz
őstag
válasz
Superhun #4025 üzenetére
nem is infot akartam, csak tesztnél próbáltam hogy mi a baja(meg kb minden szintet). WARN-ig akartam logolni, de úgy látszik egyelőre azt a megoldást választom hogy WARN helyett ERROR-ként küldöm az üzeneteket, úgy is a szövegből kiderül hogy mennyire súlyos.
Merthogy ez a warn egy olyan dologra vonatkozott volna, ami nem hiba, nem áll meg semmi, nem probléma, de nem árt ránézni, mert embernek kéne dönteni róla.
-
pakriksz
őstag
de nem tudtam, arra a keresőkifejezésre amire rákerestem csak a szemetet okádta a google (egyre több az ilyen, ha valamiben benne van egy népszerű szó, akkor nem érdekli a többi, a legnépszerűbb keresés eredményét fogja az arcomba tolni), pl az hogy hogyan lehet(ne) beállítani a küldésküszöböt, már ha úgy működne ahogy kéne. De azt már tudtam, azt nem tudtam miért nem működik úgy ahogy kéne...
-
pakriksz
őstag
te most éppen miről beszélsz? Nem azt írtam be hogy nem működik, hanem azt hogy nem működik, és mivel van probléma és hogyan...
infora állított thresholddal nem küld semmit az info-ról, sem warn-ról csak errorról és fatalról.
Ugyan olyan threshold beállítással fájlba minden kiír, mailba viszont nem.Ne csak kötekedj, olvasd el miről van szó.
-
pakriksz
őstag
igen
log4j.rootLogger=DEBUG, stdout, file, mail
log4j.appender.stdout=org.apache.log4j.ConsoleAppender
log4j.appender.stdout.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.stdout.layout.ConversionPattern=%d{HH:mm:ss} %-5p [%t]: %m%n
log4j.appender.stdout.Threshold=TRACE
log4j.appender.file=org.apache.log4j.RollingFileAppender
log4j.appender.file.File=F:\\logging.log
log4j.appender.file.MaxFileSize=1MB
log4j.appender.file.MaxBackupIndex=1
log4j.appender.file.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.file.layout.ConversionPattern=%d{yyyy-MM-dd HH:mm:ss} %-5p %c{1}:%L - %m%n
log4j.appender.file.Threshold=INFO
log4j.appender.mail=org.apache.log4j.net.SMTPAppender
log4j.appender.mail.BufferSize=1
log4j.appender.mail.SMTPHost=smtp.gmail.com
log4j.appender.mail.SMTPUsername=#####################
log4j.appender.mail.SMTPPassword=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
log4j.appender.mail.SMTPPort=465
log4j.appender.mail.SMTPProtocol=smtps
log4j.appender.mail.From=##########################
log4j.appender.mail.To=##########################
log4j.appender.mail.Subject=Hiba
log4j.appender.mail.layout=org.apache.log4j.PatternLayout
log4j.appender.mail.layout.ConversionPattern=%d{HH:mm:ss} %-5p [%t]: %m%n
log4j.appender.mail.Threshold=INFO -
pakriksz
őstag
-
pakriksz
őstag
log4j smtp appender, email küldés gmail smtp-n hogyan? Nem küld el semmit, de még egy hibaüzenetet sem dob.
-
pakriksz
őstag
Directorysteammel listáznék mappákat, és egy bizonyos fájlt, csakhogy, ez a 2 dolog külön megy.
Ugye egy filter glob így néz ki egy fájlra: "fájlnév.kit" vagy "*.kit" de ilyenkor csak az ennek megfelelő fájlokat listázza. Ha nem adok hozzá filter globot akkor meg mindent listáz. Hogy tudnám a fájl szűréssel egyben a mappákat is listáztatni? -
pakriksz
őstag
ja hát igen tehát teljesen másra való mint amire kellene. (ez urlbeni paraméterküldésre való) nekem meg url formázás kellene.
Tehát normális url-t stringből a replace-el lehet megint csak összehozni
(url pedig tartalmazhat spacet csak nem space-ként kódolva, de nem is +-ként... De éppen erről volt szó, hogy stringből kéne egy url-t csinálni)
-
-
pakriksz
őstag
válasz
WonderCSabo #3719 üzenetére
hát én ott még nem láttam normális paraméterezést...
Viszont ez a forkjoinpool már érdekes.Ez viszont vicces: az URL osztály nem kódolja rendesen URL-é a beadott a stringet. Openstreamnél simán elküldi a spacet pedig valami %20-al kéne helyettesítenie, aztán a szerver dobja is 400-as hibát rá.... Nagyon jó, még egy replace(" ","%20") gányolás....
-
pakriksz
őstag
Így sikerült
private static String byteArrayToHex(byte[] a) {
StringBuilder sb = new StringBuilder();
for(byte b: a)
sb.append(String.format("%02x", b&0xff));
return sb.toString();
}Ez se valami jó, de működik.
Egyébként most megint eljutottam oda, hogy az egész programnak nem is, de néhány metódusnak jó lenne külön szálon futnia. Egy rakás fájlt kéne letölteni, és kicsomagolni for ciklusban. Ezek simán mehetnének párhuzamosan, de az agyhalál ahogy a java-ban ezt meg lehet oldani, kezdve azzal, hogy nem lehet csak úgy simán paraméterezni a threadben futó metódusokat.
Olyan egyszerű lenne mondjuk így hogy:threadedFor (Valami x: List<Valami>, Runtime.getRuntime().availableProcessors()) {
valamimetódus(x);
másikmetódus(x);
}és így a ciklusban lévő kód egyszerre párhuzamosan futna maximum annyi szálon ahány processzor van (vagy amennyit oda beírsz)
A runnable-vel szendvedés helyett... de ahogy látom a többi nyelvnél sincs annyira megkönnyítve a a párhuzamos futtatás, pedig már ideje lenne.
-
pakriksz
őstag
válasz
Peter Kiss #3705 üzenetére
de, csak köze nincs az eredményének a hash-hez. Bigintegernek van, csak ugye vágja a nullákat.
-
pakriksz
őstag
kb 2 órája azzal szenvedek, hogy egy string formában lévő md5 hashet összehasonlítsak egy byte tömb formában lévővel. Eddig sehogy sem sikerült.
byte tömböt BigIntegerbe rakva, nem jó mert a biginteger levágja az elejéről a nullákat.
Arrays.equals-nak soha semmi nem egyenlő. -
pakriksz
őstag
Én arra gondoltam, hogy a fájlok fent vannak a szervern zipekben (minden fájl külön zipben), emellett van egy text fájl ami az összes zipben lévő fájl hashét tartalmazza.
A program elindul, a júzer rányom a letöltésre, behasheli az összes fájlt a célmappában, és összehasonlítja a szerveren lévő hashlistával. És csak azt a zipet tölti le és csomagolja ki amelyikben lévő fájl nem egyezik a júzerével.Csak hát ezt még meg kéne írni, és gondoltam hátha már valakinek szüksége volt ilyenre, és van rá lib.
-
pakriksz
őstag
ismer valaki valami libet verziókövetésre java-ban? Valami olyan kéne hogy egy tárhelyen legyenek fájlok, titkosítva, és a javas kliens a felhasználónál letölti ezeket, de csak akkor ha az adott fájl változott, vagy nincs még letöltve, és persze ezt úgy hogy a tárhely csak tárhely, sima fájlszerver http-n.
-
pakriksz
őstag
Na ilyet még nem láttam, van egy java program, aminél egy fájlból olvas be szöveget (számokat), és azt értelmezi. Valamiért java.lang.NumberFormatException: empty String-el elszáll. Na ezért beraktam pár println-t hogy megnézzem tényleg üres-e. És csak ezt az exceptiont írja, a println-ek kimaradnak, mintha rögtön a program közepére ugrana.
Beraktam a reader létrehozása után közvetlenük egy println-t aminek ki kéne írnia egy szöveget. ÉS nem írja, viszont az utána lévő sor exceptionját igen. És most átírtam a reader fájlhivatkozását, egy nem létező fájlra, és akkor is ugyan azt az exceptiont írja.
-
pakriksz
őstag
nem fogok napokat tölteni azzal hogy megcsináljam az osztályokat az xml mintájára (aminek a többségéről nem is tudok mindent), mert néhány sorban a több ezer közül meg kell változtatni pár dolgot. Akkor inkább a favágómódszeres ment, visszaolvas replace, újra ment dolog lesz a nyerő. Egyre jobban értem azt akik ócsárolják a java-t tele van, lehetetlen dolgokkal, olyan triviális apróságokkal kell szenvedni vele hogy az hihetetlen. És rákeresve a neten pont ezzel a dologgal mint én jó sokan szenvednek jó rég óta. Persze nem került be a transformer osztályba egy erre való beállítás...
-
pakriksz
őstag
nézegethetem, nem lehet vele mit tenni. A transformer egyben adja ki az egészet, 1 stringbe megy. És a java mint írtam megbolondul egy bizonyos stringhossz után (sorok elejét lehagyja, randomban eltologatja a tageket, stb).
a sax nagyon dzsunkának néz ki, kb olyan mintha binárisba kódolnék programotÉs biztos hogy a végeredmény is ugyan ez lenne.
-
pakriksz
őstag
Egy xml-t szeretnék módosítani, és menteni, és ez mind működik.
A probléma az, hogy egy hulladék gány programnak készül ez az xml, ami a void tag-et (vagy hogy hívják) nem fogadja el. Tehát ha a tagek közötti érték semmi, az hogy <Valami/> az nem jó neki (márpedig a java így állítja elő), csak a <valami><valami/> jó
Erre azt találtam ki, hogy ahol üres az érték, beszúrok egy spacet így lesz <valami> <valami/> de ez sem jó neki mert a spacet értéknek veszi...
Transformer osztályt használok, és DOM-ból jön az xml.Mi erre a megoldás?
-
pakriksz
őstag
baze hát kikészít az android fejlesztés.
Van az audiomanagernek egy ilyen metódusa hogy registerMediaButtonEventReceiver. Na most erre ráguglizok, és 5000 helyen mindig ugyan az jön ki, hogy ComponentName objektum a paramétere... Csakhogy "The method registerMediaButtonEventReceiver(ComponentName) is undefined for the type AudioManager"
-
pakriksz
őstag
na jó feladom, egyszerűen használhatatlanok ezek a "szabványos" nemszabványos hostingok, semmi sem működik rajtuk úgy ahogy kéne, ráadásul egy hibaüzenetet sem lehet kicsikarni belőle.
-
pakriksz
őstag
ja csak nincs kedvem az 5000. dolgot megtanulni mert egyesek mindig kitalálnak valami újat (ami semmi pluszt nem ad hozzá), csak azért hogy nehogy szabványos legyen...
"Az utf8-ra nem tudok hirtelen mit mondani, szerintem annak container szinten nem kéne problémát okoznia," pedig okoz, az állítólagos "hibás" requesteket ki is hagyja a feldolgozásból, egyébként tényleg nem utf-8... hanem windows-12akármennyi, és ez a requestben is benne van.
Most a dotclouddal próbálkoztam, deployoltam ráa servletem war ként. Az index.html elérhető ugyanúgy ahogy tomcaten lehetett, de a servlet sehogy, mindig 404.
Annotációval volt megadva eredetileg, akkor nem volt jó. Beírtam hát a web.xml-be is serlvet mappingra... úgy sem jó, már minden kombináció megvolt -
pakriksz
őstag
az appengine-el az a problémám, hogy egyrészt semmi sem szabványos rajta. Másrészt semmitmondó hibaüzeneteket írogat deploykor az ismeretlen komponenseire.
Az egyetlen dolog amit sikerült futtatni rajta, az a sample project, amiben egy rakás érthetetlen, sehol sem látott dolog van.
A servletem egyébként pöccre megy jettyvel, meg tomcattel is.
Ezekkel az a gond, hogy nincs most elérhető szerver, csak a saját gépem, ami nem mehet egész nap, másrészt a jetty állandóan nem utf-8 üzenetes problémákkal száll el ha az üzenetben amit a servlet kap van egy speciális karakter.
tomcat jó(-nak néz ki), azt leszámítva hogy ahogy látom nem lehet a servletnek tetszőleges elérési utat beállítani, akármit állítok a web.xml-ben, csak http://cím/Servletneve url-el lehet elérni, de a másik félnél meg be van betonozva (mert egy hulladék) hogy http://cím -re küldi az üzeneteket. -
pakriksz
őstag
nem éppen vagyok inkompetens, csak régen szenvedtem ilyen marhaságokkal (szerencsére nem volt szükség rá, mert a lightos minden egyben programokat szeretem, nem az ilyen bugos bloatwareket de most sajnos most nem én csinálom az egész kócerájt, alkalmazkodni kell a servlettel), a servletes kérdés is igazából úgy szólt volna jól hogy "nincs az alkalmazás szervereken kívül valami lightosabb megoldás servlet futtatásra?" és van, a jetty
De már lényegtelen a guglis téma nem fogom megtanulgatni az n+1. "szabványos, kompatibilis"(és mégsem az sem az) implementációt, inkább összerakok egy kis fogyasztású gépet szervernek azt arra meg azt rakok amit akarok).
Csak azt nem értem hogy miért olyan ritka a free javas alkalmazásszerver hosting, az undorító php-ból meg annyi van mint a szemét, pedig scriptnyelvként tuti hogy a php zabálja jobban a szervereket. -
pakriksz
őstag
ezt a hulladék gugli app enginet használta valaki? Egy servletet szeretnék deployolni rajta, de egyszerűen nem lehet, mert állandóan valami client-ért sír, hogy hiányzik.
Milyen client? Minden más alkalmazásszerveren megy anélkül...
-
pakriksz
őstag
hohó megvan, repoból lejött a teljes ee api... 1 mega az egész
kár hogy most meg az eclipse-ből tűnt el a run on server opció...
-
pakriksz
őstag
Ez komoly hogy most már a java ee-hez is mindenféle fölösleges baromságok kell telepíteni, választási lehetőség nélkül? Egy retkes javax.servlet csomag kéne, de csak bloatwareket lehet telepíteni, glassfishel együtt.
-
pakriksz
őstag
a java ee-s komponenseket kizárólag sdkstul lehet letölteni? és nincs 7-es ee?
-
pakriksz
őstag
Ezek a servletek hogy is működnek? mármint kell hozzá alkalmazásszerver?
Van egy egyszerű servletem és azt szeretném működtetni.
-
pakriksz
őstag
Ilyenről már hallott valaki?
Van egy programom ami jelszót kér, AWT-s textfieldbe. Bizonyos jelszavaknál előfordul hogy ha a használó paste-el(ctrl-v) adja be a jelszót(egy emailből kimásolva), akkor nem fogadja el (a jelszó ellenőrzés egy trim után, egy equalsignorecase-el történik. Viszont ha ugyan azt beírja kézzel, akkor már jó...
-
pakriksz
őstag
válasz
WonderCSabo #2863 üzenetére
egy telepítő program ami titkosított zip-et használ. Hogy még titkosabb legyen jó lenne ha nem is írná a lemezre, csak a kicsomagolt, azonosítóval ellátott végeredményt.
-
pakriksz
őstag
válasz
WonderCSabo #2861 üzenetére
én próbálnék de egy több ezer soros libet amit nem én írtam nem fogok átírni.
-
pakriksz
őstag
válasz
WonderCSabo #2859 üzenetére
De az csak egy hivatkozás lesz, a fájl nem létezik sehol sem így írni sem lehet bele.
-
pakriksz
őstag
válasz
WonderCSabo #2857 üzenetére
nem. (főleg mert createtempfile, így kizárt hogy 2x ugyan az legyen mert a fájlnévhez hozzárak egy vagy 10 jegyű random számot).
a megoldás megint ugyan az mint a legtöbb fájlos szenvedésnél: átírni mindent amit lehet nio-ra. Bár mivel van egy olyan lib ami csak io.File-ot ismer így is van egy konvertálgatás, de nio createtempfile-al létrehozva és Files.delete() a végén már törli rendesen.
Olyan lehetséges hogy egy fájlt memóriában hozunk létre de úgy hogy az tökéletesen olyan legyen mint egy igazi fájl? (tehát sima io File-t ismerő libekkel lehessen hivatkozni rá elérési úttal)
-
pakriksz
őstag
Van egy temp fájl amit a createTempFile-al hozok létre.
Amikor kész van a feladattal ezt törölni kéne, csak hogy nem teszi sem delete-el, sem deleteonexit-el, csak és kizárólag akkor ha eclipse-ből futtatom. Kiexportálva minden esetben otthagyja a fájlt. Miért?Kipróbáltam nio-s delete-el, aszerint pedig egy másik process használja. Hát LOL ilyen nincs, nincs másik processz, és a program is 1 szálú.
-
pakriksz
őstag
Hát ez vicc. Írtam egy programot ami egy táblázat elemeit dataoutpstreamba menti el.
Teljesen jó is volt, amíg pár sorral teszteltem. Aztán generáltam neki egy 5000 soros tesztlistát.
Kimentés sima. Betöltésnél viszont 223. sornál megállt állandóan, hibaüzenet nélkül.
A sorok betöltése egy while (inputstream.available()>0) ciklusban van. Aztán kiirattam a availablet-t, és gyakorlatilag random számok jönnek ki a függvényből. Az oda van írva a leírásba hogy csak becsült értéket ad a hátralévő bájtok számáról, na de ez nem becsült, ez random.Tényleg csak végtelen ciklussal, EOFexception lenyeléssel lehet beolvasni egy fájlból sok adatot?
Mert más függvényt nem látok amivel a fájl végét meg lehetne határozni, de ez nagyon gány módszer.
-
pakriksz
őstag
megoldottam. Találtam a neten egy gyors byte sorozat kereső algoritmust. Az megkeresi a kezdőindexét, majd egy forral felülírom a byteokat, és mentés.
stringként olvasásnál pont a kódolás miatti problémák jöttek ki. mentés után a fájl 4x akkora volt, egy rakás jellel kiegészítve. Csak a szöveg maradt eredetiben. -
pakriksz
őstag
hello
Egy kicsomagolásban lévő bináris fájlban szeretnék kicserélni meghatározott stringeket másra(ezek stringként láthatóak csak a többi adattípus lesz "olvashatatlan"), úgy hogy az unzip outputstreamját használja, így lemezre már csak modosítva kerüljön. Szóval on the fly kéne cserélgetnie.
Erre valami ötlet? -
pakriksz
őstag
válasz
WonderCSabo #2825 üzenetére
nemjó, mert streamként kell.
De mégsem az volt a gond, hanem az hogy a retkes cipheredinputstream teljesen kiszámíthatatlanul működik. Ha fileinputstreamből megy bele az adat, és rossz a kulcs akkor még nagyobb halandzsa lesz a végeredmény. Ha viszont urlconnection inputstreamjéből jön akkor nullpointerexeption lesz.
-
pakriksz
őstag
Az micsoda, hogy hogy URL-ről openstream()-el, csak akkor jön adat ha BufferedReader-el és inputstreamreaderrel olvasom. Ha máshogy (akár bufferedInputStream) akkor az mindig null lesz.
-
pakriksz
őstag
semmi
-
pakriksz
őstag
na sikerült, átverekedtem magam a deprecated függvények erdején... log szerint működik bár nem látom, mert a squirrel sql egyszerűen connectingnál lefagy... egy másik adatbázis böngésző detto ugyanígy.
-
pakriksz
őstag
ismer valaki egy normális modern hibernate tutorialt, ahol nem használnak fos soha sem működő mindenféle hibát dobáló eclipse kiegészítéseket generálgatásra, és nem ősrégi?
Tehát annotációkat használ, magában a rekord class a tábla leírása is, nincs retkes 49 db mapping xml mellé amivel gyak a lényege veszik el a dolognak. Régebben használtam hasonlót de teljesen elfelejtettem az egész beüzemelést. -
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2748 üzenetére
köszi, ez tényleg jó, bár ha a bemenő hex végig nem 0 számos, tehát ha az első szám balról nem 0 akkor, akkor NaN lesz a végeredmény. Valami túlcsordulás lehet gondolom valamelyik műveletnél.
Amúgy javaban nincs "as"-es castolás mint c#-ban(ami ugye sokkal gyorsabb ott mint a sima castolás)?
-
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2746 üzenetére
hát működni működik, csak az eredmény nem jó
én is rájöttem egy másik megoldásra, bytebufferrel, ki is jött az eredmény ami a te kódoddal, de egyik sem jópl 000000C0E0B22440 ez 10.3494 kellene hogy legyen, de sehogy sem tudom elérni hogy ez jöjjön ki, bár ebbe a hexába az a legfurább, hogy az elején és a végén is 0 van.
-
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2742 üzenetére
Nem nyert
Exception in thread "main" java.lang.NumberFormatException: For input string: "0xA2E16D3E949F633F"
at sun.misc.FloatingDecimal.parseHexString(Unknown Source)
at sun.misc.FloatingDecimal.readJavaFormatString(Unknown Source)
at java.lang.Double.parseDouble(Unknown Source)(minden hexára ezt írja)
-
pakriksz
őstag
java-ban hex formában lévő big endian double, javas double-re való alakítására nem tud valaki valami forráskódot?
-
pakriksz
őstag
hát egy 500 soros többszörösen egymásbaágyazott ciklusos függvényes, több bean osztályt használó listákból 50 megás xml-ben több ezer bejegyzést cserélgető programommal próbáltam, ami úgy 5 másodpercig dolgozik a fájlon, és semmit nem írt ki.
Egy javas áramkör szimulátort is próbáltam viszonylag bonyolult áramkörökkel, ott sem írt semmit. -
pakriksz
őstag
Létezik valami normális megoldás javan belülről egy mappa mindenestül (almappák, fájlok) való SIMA zippelésére? az access deniedes megoldás már megvolt, paranccsori alkalmazást meghívva sem lehet, mert nincs egy normális command line zip tömörítő. 7zip van ami zip módban is valami elcseszett zipet hoz össze, más meg nincs.
-
pakriksz
őstag
én http-vel csináltam egy új verzió ellenőrzést, a programom elindít egy threadet ami meglátogat egy dropbox publicra feltöltött txt fájlt és kiolvassa belőle a jelenlegi verziót meg egy linket az esetleges frissítésre. FTP nem nagyon van ilyen "on the fly" olvasásra tervezve, szerintem azt le kell tölteni és utána olvasni. Stringbe szerintem befér akármennyi adat, legalább is az xml generátorok gond nélkül kiírják a több megás xml-eket stringbe.
-
pakriksz
őstag
xpath-nál melyik lehet gyorsabb végrehajtásban?
Ha //amitkeres -vel keresek a mostani node-tól bármilyen útvonalon
Vagy ha /valami/valami/valami/amitkeresek teljes útvonalat megadom?Vagy csak simán xpath nélkül odalépkedek DOM-al?
-
pakriksz
őstag
Hello
Meg tudná nekem mondani valaki hogy ez most milyen formátumú szám?000000400CAC2140
és ez elvileg 8.83603 lenne, állítólag előjeles float32-ben big endianban, de annak valahogy túl hosszú. Sehogy sem sikerül úgy konvertálnom, hogy oda vissza jó jöjjön ki... -
pakriksz
őstag
Olyat lehet valahogy csinálni, hogy a jar futtatható program egy beállított heap méretet igényeljen magának? Tehát ne úgy hogy paraméterként megadja a felhasználó, hanem magától alapon kér magának nagyobb heapot.
-
pakriksz
őstag
Próbálgatom ezt a nio-t, és elég jó ez a directory streamelés, főleg hogy egyszerűen lehet fájlokat szűrni vele.
Ezt a glob nevű leírónyelvet használja, és elég ismerős is, fájlok szűrése kiterjesztés szerint simán megy, na de arra nem láttam példát sehol, hogy fájlra szűrés mellett még mappákra is szűrjön.
Szóval most van egy kifejezésem, hogy "*.bin" ez ugye a bin fájlokat fogja kiadni. De én azt szeretném hogy a mappákat is kiadja, de ezeken kívül más fájlt nem. Ilyet tud egyáltalán? -
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2483 üzenetére
De elengedte, mert a java program megvárja egy waitFor()-al a külső programot. Ráadásul ez után már nem ezen a fájlon végez munkát, hanem a "kicsomagolton", úgyhogy néhány msec ideje is van.
Az ok csak a szokásos lehet: szar a vindóz. Nem újdonság.
Olvastam róla hogy gyakran vannak gondok a régi fájl műveletekkel. emiatt, randomban, és persze csak vindózon...
Ehelyett kiváltottam a dolgot a nio csomag Files.copy-val, az működik. -
pakriksz
őstag
Mitől működik randomban a file renameTo metódusa? Van egy programom ami mentés előtt átnevezi az eredeti fájlt, biztonsági mentés céljából.
Ez úgy működik, hogy konvertál egy fájl külső programmal, a konvertáltat megnyitja, majd a végén menti, visszakonvertálás előtt pedig még az eredeti fájlt átnevezi és bak kiterjesztést ad. Ez működik is, csak randomban. Semmi hiba, csak a renameTo sikertelen átnevezést ad vissza bizonyos fájloknál mindig, a többi fájlnál ugyanabban a mappában meg randomban. Vagy átnevezi, vagy sikertelen. -
pakriksz
őstag
Tud valaki valami libet amivel a megnyitott xml-ek(szóval dinamikus felületű kéne) jeleníthetőek meg és szerkeszthetőek kultúrált átlátható módon, némi testreszabással? )pl mi szerkeszthető mi nem.
Fa struktúrát néztem, de annál kicsit átláthatóbb kéne. -
pakriksz
őstag
jibxnél sikerült a nullpointerexeptionra rákeresve, hogy valami namespace ha nincs és javadocot akar csinálni (akar alapból) akkor le kell ezt tiltani paranccsorból és menni fog. Hát ment, az más kérdés hogy borzasztóan csinálja a dolgát, nemnagyon ismer fel semmi adattípust, még a booleannak is külön osztályt csinál. Ezt így nem sok mindenre lehet használni.
-
pakriksz
őstag
létezik valami működő program ami xsd-ből annak megfelelő java osztályt csinál? eddig próbáltam az xmlbeans-t ami használhatatlan, jibx szintén összevissza "informatív" errorokat ír.
-
pakriksz
őstag
Tudja valaki hogyan lehet a swinges objektumokat frissülésre bírni? Mert nagyon úgy frissülnek amikor akarnak.
revalidate nem frissít, validate, sem setvisible sem, semmi. -
pakriksz
őstag
Hogyan lehet JTable-ben több sort kijelölni?
replacelist.setRowSelectionAllowed(true);
replacelist.setSelectionMode(ListSelectionModel.MULTIPLE_INTERVAL_SELECTION);Ezeket írják, de nem működik. Csak cellákat tudok kijelölni, 1-et.
-
pakriksz
őstag
Bingó, debuggerben "OutofMemoryError". Kár hogy még úgy 2 giga szabad ram van, de a java csak 1-et használ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mobil flották
- Formula-1
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged