- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spam123
tag
Na csak, hogy a sok off közül is kitűnjön a jó eredmény:
1704
1704Azért írtam be, mert már ki lett tárgyalva, sajna a kelleténél hamarabb, de a lényeg az, hogy amikor t-t másodszor is serializálni akarod, akkor nem serializálódik, mert még mindig ugyanaz a példány (ugyanaz a referenciája) és egy példány csak egyszer serializálódik.
Traniens és static dolog meg adja magát már gondolom.
-
Spam123
tag
válasz
Oppenheimer #4788 üzenetére
Annyi itt a probléma, hogy szoftlab 3 nem kell a szofttech-hez, tehát ha buktam a 2-t, akkor is simán felvehetem a szofttechet. És ha már ennyire jó a szoftlab 3. Miről is szólt idén? Bemész, önállóan/társaddal megírod a feladatod és kész. Házi miről szólt? Önállóan megírod és bemutatod.
Szoftlab 3 nem egy tárgy, hanem számonkérés, mivel ott nem oktatnak, csak számon kérnek. Ennyi erővel miért nem otthon gyakorolja az ember, annyit amennyit akarja?
Nekem szinte semmit se tett hozzá a szoftlab 3 tárgy a tudásomhoz, csak az, amit én magamtól készültem.
Egyébként én 5-ös lettem mindkettő, tárgyból, tehát nem azért tettem be ezt ide, hogy bosszút álljak, csak kíváncsi voltam arra, hogy ez mennyire nehéz egy átlag programozónak.
-
Spam123
tag
válasz
Oppenheimer #4784 üzenetére
Oké, nyertél, ott a dia. Ha bemagolja az ember őket, valószínűleg tudni fogja, bár azért a magoláson kívül érteni is kéne mindet, de az előadásból nem biztos hogy minden teljesen világos lesz. Egyébként ha én a magolás császára és favorizálója lennék bölcsésznek mentem volna, nem mérnöknek. Gyakorlat nélkül Java-t tanítani olyan mint a sexet könyvből megtanulni.
Persze lehetne otthon is gyakorolni Java-t, de akkor teljesen felesleges egyetemre járni, ha úgy is mindent otthon tanulsz meg és nem segítenek benne.
-
Spam123
tag
válasz
Oppenheimer #4780 üzenetére
És miből készültél fel? Vagy honnan tudtad volna erre a választ, ha nem látod előtte ezt a példát? Ahogy mondtad, ezt nem adták le külön előadáson, hogy OOS lezárással mi a helyzet.
-
Spam123
tag
Még azért várok pár fórumozóra, hogy mit ír, aztán eredményt hirdetek
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4768 üzenetére
Ki beszélt féléves Java kurzusról? 4 darab 90 perces előadás és nincs belőle gyakorlat, semmi. Csak a saját magadtól megszerzett plusz tudás. Ja és ebbe a 4 alkalomban benne van minden: Java újdonságok, Exception, I/O, thread, Swing, generikus cuccok. Tehát nem beszélnek semmiről se órák hosszat és nincsen mindenről példakód sem.
-
Spam123
tag
Eddig mindannyian ugyanazt az eredményt küldtétek priviben, vagy itt. Tehát mindenki ugyanúgy gondolkodik, ez persze lehet jó és rossz is.
-
Spam123
tag
Nagyjából egyetértünk, igazából ez egyetemen egy vizsgafeladat volt, csak kíváncsi vagyok, hogy akik mondjuk olyan munkájuk van, akik Java-t használnak, vagy csak egyszerűen jártasak benne, meg tudják e oldani ezt hibátlanul, ahogy nekem is kéne, fél év java "oktatás" után. (4 db előadás volt Java-ról, jegyzet persze nuku)
-
Spam123
tag
Egy kis érdekességként beteszed ide egy "fejtörőt". A lényeg az lenne, hogy mindenki fordító és netes keresgélés nélkül oldja meg a saját tudásából és írja be, hogy mit írna ki a program. Mindenkinek a saját lelkiismeretére bízom, hogy betartja e a játékszabályokat. Pár nap után beírom a helyes eredményt, de ha nagyon triviális és mindenki tudni fogja, akkor elnézést.
(Kattintásra nagyobb lesz)
-
Spam123
tag
Újabb problémába ütköztem.
Hogyan tudok fájlból kiolvasni egy ékezetes szöveget, majd kiírna egy panelre? Beolvasni, majd kiírni sikerült a szöveget, csak az ékezetek szálltak el. Próbáltam már mindenféle kódolást, Windows-1250 elvileg ami tudja a magyar betűket, de nem működik.
Valamit talán beolvasásnál kéne konvertálni, vagy valami hasonló, de passz
Google se dobott ki semmi hasznosat.
-
Spam123
tag
Olyat lehet csinálni valahogy, hogy kiszerializálok egy collectiont és ha megint kimentem, akkor ne felülírja, hanem hozzáadja az új értékeket?
-
Spam123
tag
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha a menüben egy menüpontra rákattintok, akkor az előtérbe feldob egy ablakot, amibe kiír több sornyi szöveget?
Voltak próbálkozásaim, de amikor a public void actionPerformed(ActionEvent arg0) függvénybe írtam, hogy mit csináljon az a menüpont, amikor rákattintanak, akkor ugye onnan belülről nem látja a frame-t se semmit.
Köszi előre is!
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4560 üzenetére
Igazából ez a minden függvény külön class, ami új nekem. Persze ez utóbbi hiba cpp-ben is előjött volna.
M_AND_Ms:
Így már világos.
-
Spam123
tag
Hogyan tudok fájlból kiírni grafikusan a képernyőre egy ablakra a fájl tartalmát?
Tehát van egy txt file-om, bene szöveggel. Ezt szeretném kiírni egy JOptionPane.showMessageDialog-ra mondjuk.
A txt-t beolvastam egy String-be, de nem tudom kiírni valamiért:
JOptionPane.showMessageDialog( null, beolvasottstring,"Valami",JOptionPane.OK_CANCEL_OPTION)
Pontosabban az a baj, hogy nem látja a beolvasottstring változót, amit így olvastam be:
BufferedReader br = null;
try {
br = new BufferedReader(new FileReader("file.txt"));
} catch (FileNotFoundException e1) {
// TODO Auto-generated catch block
e1.printStackTrace();
}
try {
StringBuilder sb = new StringBuilder();
String line = null;
try {
line = br.readLine();
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
while (line != null) {
sb.append(line);
sb.append('\n');
line = br.readLine();
}
final String everything = sb.toString();
e.printStackTrace();
} finally {
try {
br.close();
e.printStackTrace();
}
}Ötlet?
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4534 üzenetére
Oké. És egymás változóit, függvényeit hogy fogják látni az osztályok?
hunfatal:
Köszönöm!
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4527 üzenetére
Hidd el, szívesen tenném, de nem szeretném közkincsé tenni a kódomat, később szívesen leírom a konklúziót, amit levontam a segítségedből, hogy más is tanuljon az esetből.
-
Spam123
tag
válasz
WonderCSabo #4525 üzenetére
Küldtem PÜ.-t!
-
Spam123
tag
Tudom ,hogy amatőr kérdés de elakadtam. Ha egy osztályt szétszedem több osztályra egy packagen belül, akkor hogyan kéne megoldani, hogy lássák egymást?
Elvileg minden függvény és osztály public vagy package láthatóságú, de mégse látják egymást, tudják meghívni az egyik osztályból a másik osztály függvényeit.
-
Spam123
tag
válasz
Superhun #4489 üzenetére
Na igen, a logikát kéne átlátni. Van egy nxn-es 2D-s tömböm, amibe random berakok gombákat. Majd Valahogy fel kéne ezt térképeznem egy algoritmussal, ami kitölti a négyzeteket számokkal ahol kell. Utána meg már nem olyan nehéz, csak azt kell beállítani, hogy mit csináljon, a user bombára, számra vagy üres kockára kattint. Bár, ha üres kockára kattint, akkor ugye rekurzívan fel kell fedni a pályának azon részét, ahol nincs szám, se bomba. Na ezekben kéne egy kis segítség, kezdőlökés.
-
Spam123
tag
Helló!
Valaki tudna segíteni aknakereső írásában? Nem nagyon tudok elindulni benne. Grafikus lesz Swinggel, toplista, idő, szerializáció pályát és toplistát is.
Egy mintának is örülnék, akárminek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest