Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Fooler89
üzenetére
Én nem is értem ezt a kérdést.
Én SWT-vel bíbelődtem mostanában, és kódoltam a felületet, nem tervezővel csináltam, így nyilván könnyebben nyúlok hozzá a különböző elemekhez, mintha a generált kódból szeretném kiszedni az egyes elemek referenciáit.
Egyre tudok gondolni, hogy a kérdésed arra vonatkozik, hogyan tudsz hivatkozni a tervezővel megrajzolt felületen lévő elemekre, mert az valószínűleg egyenként hozta létre mind a 64 elemre a referenciát.
Ha nem akarsz sokat kódolni (egyenként beletenni a generált elemeket egy mátrixba), akkor bizony kódolnod kell... generáld le te az említett elemeket, és kapásból pakold is őket bele egy mátrixba vagy tömbbe, vagy tudom is én, ahogy ábrázolni szeretnéd a sakktábládat.
Egyébként a sakktábla modelleden is elgondolkodhatsz. Elképzelésem szerint szeretnéd váloztatni a kocka színét, ha rálép egy bábú, rajta van egy bábú, vagy ráklikkel valaki. Előbbi esetekben érdemes lehet származtatni vagy becsomagolni egy osztályba a JPaneleket, amik a kockákat jelentik (decorator pattern pl.), és így minden egyes panelhez tudsz majd rendelni állapotot: rajta van egy bábú, melyik bábú van rajta.
Ez a baj a swinggel, hogy vannak kifinomult form tervezők, amivel megcsinálod a csilli-villi felületet, de amikor már interaktívvá kell tenni, akkor bizony hozzá kell nyúlni kódban is, és akkor jössz rá, hogy igazából nem tanultál semmit a swinggel kapcsolatban azzal, hogy összekattintgattál valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG OLED TV 55CS6LA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest