- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Milyen okostelefont vegyek?
- MediaTek alapokon a Honor Magic8 Mini?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Fooler89 #2566 üzenetére
Én nem is értem ezt a kérdést.
Én SWT-vel bíbelődtem mostanában, és kódoltam a felületet, nem tervezővel csináltam, így nyilván könnyebben nyúlok hozzá a különböző elemekhez, mintha a generált kódból szeretném kiszedni az egyes elemek referenciáit.
Egyre tudok gondolni, hogy a kérdésed arra vonatkozik, hogyan tudsz hivatkozni a tervezővel megrajzolt felületen lévő elemekre, mert az valószínűleg egyenként hozta létre mind a 64 elemre a referenciát.
Ha nem akarsz sokat kódolni (egyenként beletenni a generált elemeket egy mátrixba), akkor bizony kódolnod kell... generáld le te az említett elemeket, és kapásból pakold is őket bele egy mátrixba vagy tömbbe, vagy tudom is én, ahogy ábrázolni szeretnéd a sakktábládat.
Egyébként a sakktábla modelleden is elgondolkodhatsz. Elképzelésem szerint szeretnéd váloztatni a kocka színét, ha rálép egy bábú, rajta van egy bábú, vagy ráklikkel valaki. Előbbi esetekben érdemes lehet származtatni vagy becsomagolni egy osztályba a JPaneleket, amik a kockákat jelentik (decorator pattern pl.), és így minden egyes panelhez tudsz majd rendelni állapotot: rajta van egy bábú, melyik bábú van rajta.
Ez a baj a swinggel, hogy vannak kifinomult form tervezők, amivel megcsinálod a csilli-villi felületet, de amikor már interaktívvá kell tenni, akkor bizony hozzá kell nyúlni kódban is, és akkor jössz rá, hogy igazából nem tanultál semmit a swinggel kapcsolatban azzal, hogy összekattintgattál valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Autós topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parfüm topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobilinternet
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest