Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• modder
    aktív tag

(#4235) Karma : Ezt jó tudni. Kösz.

(#4236) Superhun : Oké, de amíg a másik String referencia nélkül ott kallódik memóriában valahol addig egy másik területen újabb memória kerül lefoglalásra az új String esetében. A StringBuilder-nél pedig marad ahol van. Ha szükséges bővíti, ha nem akkor marad amennyi volt. Ez valahogy takarékosabbnak tűnik nekem...Rosszul gondolom?

Esküszöm, nem értem, mit akarsz mondani Superhun válaszára.

De pár tény:
    1) A JVM k*rva okos és tele van optimalizációval. Memória allokációnak alig van költsége, persze sok kis objektum lassíthatja a GC-t. Megoldás: arra az objektumra ne veszítsük el a referenciát, amit újra fogunk használni. Ennek megkönnyítésére szoktak memory poolokat implementálni Javában úgy, ahogy C++-ban is. De ezeket elég speckó esetekben szokták használni, amikor a sebesség van mindenek felett.
    2) literálokra referencia mindig ugyanarra a memóriaterületre mutat. for() { String s = "nyorr"; } nem fog új objektumot létrehozni minden egyes iterációban
    3) Olyan mikro-optimalizációról beszélünk, aminél egy adatbázis lekérdezés nagyságrendekkel lassabb: semmi értelme gondolkodni rajta

Ciklusban String összefűzést StringBuilderrel, mert azt a compiler tudtommal nem ismeri fel, ellenben a "egy" + "ketto" + $valami.toString; kóddal, amit StringBuilderre cserél (vagy StringBuffer, most hirtelen nem emlékszem, melyik a thread-safe)

Nem látom értelmét String helyett StringBufferben tárolni a stringet.

Szerk.:
    Közben rájöttem, mit akartál mondani, de elég veszélyes. Ha Stringbuilderben tárolod a stringeket, akkor a StringBuilder mutable, és olyan helyen is megváltoztathatod a String értékét, ahol nem akarod. pl.:

StringBuilder strTime = getTimeInString();
    page1.setLastVisited(strTime);

majd később:
    StringBuilder strTime = getTimeInString();
    page2.setLastVisited(strTime);

no shit, lastVisited szintén frissült page1-re, mert ugyanaz az objektum. Nem hiába találták ki, hogy a String immutable.

Új hozzászólás Aktív témák