- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Taoharcos #2582 üzenetére
Servlet/JSP/JDBC az alap. Én ezekkel nem is nagyon foglalkoztam, inkább megpróbáltam kapásból JSF, EJB, JPA-t tanulni. Ez a kombó már komolyabb alkalmazások elkészítésére is alkalmas, és jobban karbantartható, de nem egyszerű megtanulni. Lényegesen lassabb megtanulni, mint az előbbit, de ha rendes Javas karriert akarsz befutni, mindenképpen érdemes ezt tanulni, szerintem. (vagy Struts2 ill. Spring3)
JSF mellett még ott van a Struts2 és a Spring framework 3. Mind a három MVC architektúrájú, nagyon sokat tud, de nem foglalkoztam az utóbbi kettővel. Azt tudom, hogy a JSF az bekerült a Java specibe, így hivatalosan támogatott keretrendszer, nagyon jól együttműködik EJB-vel és JPA-val.
Lacces: Szerintem jó ötlet, még a JSP, JDBC kombóval is PHPval szemben, mert rendes objektumorientált szemlélettel tudsz dolgozni, és tisztább kódot tudsz írni, ezt a nyelv megköveteli. Csomó dolog nincsen benne, ami a PHP-t dinamikusabb, alkalmazkodóbb nyelvvé teszik, de pont ezek miatt a megszorítások miatt lesz majd értelmesebb és átgondoltabb a kód. (Persze Javaban is ott a Reflection API, amivel aztán csuda dolgokat lehet művelni)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- M.2-es SSD-ből E1.S-est az Icy Box adapterével
- OpenWRT topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 240SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 7740 - i7-9850H I 32GB I 256SSD I 17,3" 4K I RTX3000 6G I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9850H I 32GB I 512SSD I RTX4000 8GB I W11 I Cam I Garancia!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest