- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Hatalmas számokkal villog az új Xiaomi 17 Max is
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakisoft
veterán
Ennyire volt szükségem. Nem vagyok full kretén a témában
. 
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
java.lang.NullPointerException ennek a hibának mi szokott lenni a hátterében? Milyen módszerrel lehet kideríteni?
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
az a gondom, hogy eddig javaban csak ablakban / konsolon futó programokat írtam (azt is kb 3-4 éve) és most kell gyorsan átnyargalnom grassfish-es webes mókára

a dokumentációs linket köszönöm ... bár ezen lesz idő mire átrágom magam
, de neki látokplusz abszolút hülye (talán a hét hülye kérdése) kérdés még. nagyon leegyszerűsítve ugye a javanal fordított kódot futtatunk (.jar és .class fájlok) na most ha van egy glashfises projektem amihez nincsennek meg a java források akkor ha jól gondolom szívtam mert ahhoz hogy a kódba bele nyúljak ahhoz nekem a forráshoz is szükségem van. amiből majd én új (jar,class) fájlokat fordítok és a glassfish-be ezeket a fordított kódokat pakolom ki (majd gondolom glassfish újraindítással már az új kód fog futni)...
tehát ahhoz, hogy a meglévő kódon módosítani tudjak ahhoz nekem szükségem van a forrásfájlokra is ha jól gondolom ... Mert akkor azzal nem rendelkezek

A kész futó J2EE alkalmazást is szépen vissza lehet fejteni forrásá. Vannak erre célszoftverek. Nekem is kellett már egyszer ilyet csinálni. Nem lehetetlen vállalkozás.

-
lakisoft
veterán
Glassfish alatt leszek kénytelen fejleszteni. Valaki tudna valami jó leírást hozzá, hogy mit hol találok benne illetve, hogy el tudjak indulni?
Javat, mint programozási nyelvet ismerem (bár pár éve nem használtam), de most az új munkám miatt gyorsan bele kéne rázódnom a javaba újra, meg meg kéne ismernem a Glassfish működésétEzt tudnám javasolni: [link]
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
Az annotációk elég sok mindenre használatosak.
Nem tudom konkrétan melyik annotációra gondolsz, és azt sem tudom hirtelen, hogy a Java 2 EE mennyire használja őket. Volt egy névváltás javában, nagyon sokan még mindig J2EE-ként hivatkoznak rá, de Java 1.4-től fölfelé Java EE 5 és Java EE 6-nak nevezik őket, amik sokkal inkább használják a különféle annotációkat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Java_EE_version_history
Az annotációk az egyfajta "convention over configuration" paradigma. Amit korábbi java verziókban konfigurációs fájlokban kellett megadni, most a forráskódba írható a definíció helyén. Persze a régi konfigurációs fájlban lévő beállítások precedencia előnyt élveznek az annotációkkal szemben. A haszon az egészben az, hogy sokkal kisebb erőfeszítésbe telik a fejlesztő számára, ha csak a forráskódot kell böngésznie, mint ha a forráskódot és mellé a konfigurációs fájlt is figyelemmel kell kísérni.
Például ott vannak az EJB-k. Régen a beans.xml-ben kellett definiálni minden osztályra, hogy az EJB-e vagy sem, definiálni kellett hozzá a remote és local interfészt, a bean nevét, egyebet. Ha van 10 EJB-d, és változik a neve az egyiknek, nem túl kényelmes külön a konfigurációs fájlban is böngészni utána, pláne, lehet, hogy egy kezdő programozónak eszébe sem jut.
A java EE-nek csomó olyan szolgáltatása van, amiket csak konfigurációs fájlokkal vagy annotációkkal lehet csak elérni. Pl EJB-k létrehozása, JPA Entity beanek, ManagedBean-ek, Servletek, Servlet filterek. egy nagy program esetén ez hatalmas konfigurációs fájlokat eredményezhet, amiket aztán külön kell karbantartani, hogy a kóddal konzisztens maradjon. Az annotációkkal azonban a kóddal együtt lehet kezelni.
Kb ennyi
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. Mélyülök a témában így az itt leírtakat értelmezem és utána újra jelentkezem.

-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Valaki nekem meg tudná mondani miért jó J2EE-ben használni az Annotations-t?
Előre is köszi. -
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Lehet lüke kérdés, de mi a főbb különbségek a JSP és a JSF között?
Én szeretnék létrehozni egy weboldalt Java nyelven (például legyen ez monjduk egy ingatlan kereső és egy közösségi oldal), akkor melyik technológiát érdemes használni? Én úgy vettem észre, hogy a JSF a jobb megoldás: támogatja az MVC-t és kevesebbet kell kódolni hozzá.
De lehet tévedek.
Ha van Java SE tudásom és gyakorlataom, akkor az elég ahhoz, hogy belekezdjek a JSF tanulásába, vagy kell még esetleg Java EE alapok is?
(webfejlesztés tapasztalat, más nyelvekből van) -
lakisoft
veterán
Mert az az okos ember aki írta a programot az összesnek ugyan olyan nevet adott, csak a kis/nagy betük különböznek, ha te hozzá akarsz nyúlni ne legyen egyszerű dolgod..

Testi fenyítésben részesíteném az ilyen kollégát
. -
lakisoft
veterán
Sikerült megoldanom egy linuxal.
Már csak azt szeretném megtudni, ha szerkesztek a egy .class fáljt és úgy rakom vissza a .jar fájlba, hogy átírom .zip-re, majd vissza írom .jar-ra miért nem jó?? (Nem nyitja meg, csak tölt egy pillanatra és kész.)
Far Manager-el csinálnám megoldaná a problémát?
Már csak azt szeretném megtudni, ha szerkesztek a egy .class fáljt és úgy rakom vissza a .jar fájlba, hogy átírom .zip-re, majd vissza írom .jar-ra ... ez számomra felesleges körnek tűnik.
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
Hát ez így nem túl igazságot - ha mákod van akkor kemény feladatot kapsz 5-ös szintű és beírod ide itt megcsinálják beadod és meg van az ötös. Aki meg saját maga geccsol egy 3-as szintű feladattal az meg megkapja a kis 3-asát. Azonos nehézségű feladatot nem tudott összeválogatni a tanárod?
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
Biztos hogy java-ban akarod ezt megtenni? C/C++-ban egyszerűbb lenne vagy esetleg Dotnet alatt: http://code.google.com/p/opencvdotnet/ vagy http://ubaa.net/shared/processing/opencv/opencv.html
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Most kezdtem el önerőből tanulni a JAVA-t. Suliban is tanultuk,bár inkább mondjuk azt hogy csak tanították...
Végh Csaba Java-Start nevű "könyvét" olvasom, meg persze mellette mást is de ezt követem főleg.
Szóval eddig értettem hogy mit miért csinálok, de itt elakadtam.
A program hibát dob ki, mondván, hogy return szükséges, de ha beírom a return-t akkor meg ezt az értéket nem tudja visszaadni...
Bejelölöm annak a résznek az elejét és a végét ami hibát dob:private int óra;
public int getÓra() { return óra; }
private int perc;
public int getPerc() { return perc; }
private int másodperc;
public int getMásodperc() { return másodperc; }
--- public Időtartam(int összes) {
óra=összes/(60*60);
perc=összes/60%60;
másodperc=összes%60;
}---public static void main(String[] args) {
Időtartam t=new Időtartam(3823);
System.out.println(t.getÓra()+" óra "+
t.getPerc()+" perc "+
t.getMásodperc()+" másodperc");
}Ez az időtartamos dolog a jegyzetben volt, ott is ugyan így van, szóval nem tudom mi lehet a hiba!
Nekem tökéletesen fut:
adott az Ora osztály:
package javaapplication1;
public class Ora {
private int óra;
public int getÓra() {
return óra;
}
private int perc;
public int getPerc() {
return perc;
}
private int másodperc;
public int getMásodperc() {
return másodperc;
}
public Ora(int összes) {
óra = összes / (60 * 60);
perc = összes / 60 % 60;
másodperc = összes % 60;
}
}és adott a Main osztály:
package javaapplication1;
public class JavaApplication1 {
public static void main(String[] args) {
Ora t = new Ora(3823);
System.out.println(t.getÓra() + " óra "
+ t.getPerc() + " perc "
+ t.getMásodperc() + " másodperc");
}
}És az Output:
run:
1 óra 3 perc 43 másodperc
BUILD SUCCESSFUL (total time: 1 second)Ha kérdésed van szivesen segítek.
Először az elméleti alapokat tanuld meg utána kezdj kódolni mert nem fogod érteni mit csinálsz és mit csinál a progi amit írsz.
-
lakisoft
veterán
java-ban előre megírt keretrendszerek léteznek e webshop/webáruház készítéshez? Vagy mindent meg kell írni ha ilyesmit akarok?
-
lakisoft
veterán
Elég sokan szerintem

Te is?

Na akkor aki írt már ilyet néhány gyakorlati kérdéssel zaklatnám privátban.
-
lakisoft
veterán
Valaki J2EE-ben írt már webshopot?
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Tud valaki valami jó és olcsó Tomcat-es java hosting céget?
Előre is köszi!
lakisoft -
lakisoft
veterán
Mi itt a laborban az ActiveVOS Designer-t hasznaljuk, ami tkp egy Eclipse kiegeszito. A demo-t le tudod innen tolteni: http://www.activevos.com/activevos-enterprise-download.php
A web service futtatasahoz meg a ActiveVOS Server-t. Probald ki ezeket.okés! Nos megnéztem de ezzel sem vagyok sokkal előrébb
- nagyon hasonlít szogáltatásaiban az IBM Rational -ra. De igazából abban a keretrendszerben, fejlesztő környezetben kellene megbírkóznom a WSDL használatával. -
lakisoft
veterán
Mi itt a laborban az ActiveVOS Designer-t hasznaljuk, ami tkp egy Eclipse kiegeszito. A demo-t le tudod innen tolteni: http://www.activevos.com/activevos-enterprise-download.php
A web service futtatasahoz meg a ActiveVOS Server-t. Probald ki ezeket.Köszi szépen! Megnézem.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni Tomcat bekonfigurálásban?
Előre köszi!
lakisoft -
lakisoft
veterán
Áá, SQL a legegyszerűbb ebben az esetben meg azt ismerem. Nem is azzal van a baj, csak még nem fűztem eddig így össze ezt a hármast és kerestem vmi mintát.
Neked mi van a WSDL-el? Valamennyire ismerem, de nem biztos, hogy tudok segíteni.Nos a WSDL-t kellene használnom de eddig nem sikerült. Netbeans az hibát dob mikor megpróbálom használni, de igazából IBM Rational Software Architect for WebSphere ezzel kellene belőnöm. Bár egy sima Eclipse megoldás is érdekel. Abból már meg tudom csinálni.
-
lakisoft
veterán
Keresek vmi jó leírást esetleg mintát, hogyan lehet MySQL - Servlet - J2ME MIDlet kapcsolatot jól létrehozni. Eddig csak egy ilyet találtam, de az nem mond el sokat.
Miért pont MySQL? más adatbáziskezelő nem jöhet szóba?
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Valaki WSDL használatában tudna segíteni?
üdv, lakisoft -
lakisoft
veterán
Milyen környezetben szeretnél webfejleszteni? Milyen adatbázist szeretnél használni vagy megtanulni? Az egyik legbonyibb de azért leírom
- Oracle DB + Bea Weblogic - ha ez érdekel tudok hozzá linkelni doksit, példát stb stb. De izmos gép kell hozzá 
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
A webservice publikálásnál ezt a hibaüzenetet kapom. Windows Vista alatt.
Mi lehet a baj? Azon kívül hogy a JBoss-t a Program Filesbe telepítettem.when i add to JBoss JForum.war recieve this error message:
java.lang.Exception
at org.rhq.plugins.jbossas5.util.DeploymentUtils.run(DeploymentUtils.java:99)
at org.rhq.plugins.jbossas5.AbstractManagedDeploymentComponent.invokeOperation(AbstractManagedDeploymentComponent.java:129)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.rhq.core.pc.inventory.ResourceContainer$ComponentInvocationThread.call(ResourceContainer.java:484)
at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: java.lang.RuntimeException: org.jboss.deployers.client.spi.IncompleteDeploymentException: Summary of incomplete deployments (SEE PREVIOUS ERRORS FOR DETAILS):
*** DEPLOYMENTS IN ERROR: Name -> Error
vfszip:/C:/Program%20Files/JBoss/jboss-5.1.0.CR1/server/default/deploy/jforum-2.1.8.war/ -> org.jboss.deployers.spi.DeploymentException: URL file:/C:/Program Files/JBoss/jboss-5.1.0.CR1/server/default/tmp/5c4o12s-ibw41h-fvf4rtjf-1-fvfrdntm-5dx/jforum-2.1.8.war/ deployment failed
DEPLOYMENTS IN ERROR:
Deployment "vfszip:/C:/Program%20Files/JBoss/jboss-5.1.0.CR1/server/default/deploy/jforum-2.1.8.war/" is in error due to the following reason(s): org.jboss.deployers.spi.DeploymentException: URL file:/C:/Program Files/JBoss/jboss-5.1.0.CR1/server/default/tmp/5c4o12s-ibw41h-fvf4rtjf-1-fvfrdntm-5dx/jforum-2.1.8.war/ deployment failed
at org.jboss.profileservice.management.upload.remoting.StreamingDeploymentTarget.invoke(StreamingDeploymentTarget.java:313)
at org.jboss.profileservice.management.upload.remoting.StreamingDeploymentTarget.start(StreamingDeploymentTarget.java:190)
at org.jboss.profileservice.management.upload.DeploymentProgressImpl.start(DeploymentProgressImpl.java:231)
at org.jboss.profileservice.management.upload.DeploymentProgressImpl.run(DeploymentProgressImpl.java:8
at org.rhq.plugins.jbossas5.util.DeploymentUtils.run(DeploymentUtils.java:95)
... 11 more
Caused by: org.jboss.deployers.client.spi.IncompleteDeploymentException: Summary of incomplete deployments (SEE PREVIOUS ERRORS FOR DETAILS):
*** DEPLOYMENTS IN ERROR: Name -> Error
vfszip:/C:/Program%20Files/JBoss/jboss-5.1.0.CR1/server/default/deploy/jforum-2.1.8.war/ -> org.jboss.deployers.spi.DeploymentException: URL file:/C:/Program Files/JBoss/jboss-5.1.0.CR1/server/default/tmp/5c4o12s-ibw41h-fvf4rtjf-1-fvfrdntm-5dx/jforum-2.1.8.war/ deployment failed
DEPLOYMENTS IN ERROR:
Deployment "vfszip:/C:/Program%20Files/JBoss/jboss-5.1.0.CR1/server/default/deploy/jforum-2.1.8.war/" is in error due to the following reason(s): org.jboss.deployers.spi.DeploymentException: URL file:/C:/Program Files/JBoss/jboss-5.1.0.CR1/server/default/tmp/5c4o12s-ibw41h-fvf4rtjf-1-fvfrdntm-5dx/jforum-2.1.8.war/ deployment failed
at org.jboss.deployers.plugins.deployers.DeployersImpl.checkComplete(DeployersImpl.java:993)
at org.jboss.deployers.plugins.deployers.DeployersImpl.checkComplete(DeployersImpl.java:939)
at org.jboss.deployers.plugins.main.MainDeployerImpl.checkComplete(MainDeployerImpl.java:873)
at org.jboss.system.server.profileservice.repository.MainDeployerAdapter.checkComplete(MainDeployerAdapter.java:12
at org.jboss.profileservice.management.upload.remoting.AbstractDeployHandler.start(AbstractDeployHandler.java:264)
at org.jboss.profileservice.management.upload.remoting.AbstractDeployHandler.invoke(AbstractDeployHandler.java:177)
at org.jboss.remoting.ServerInvoker.invoke(ServerInvoker.java:891)
at org.jboss.remoting.transport.local.LocalClientInvoker.invoke(LocalClientInvoker.java:106)
at org.jboss.remoting.Client.invoke(Client.java:1724)
at org.jboss.remoting.Client.invoke(Client.java:629)
at org.jboss.profileservice.management.upload.remoting.StreamingDeploymentTarget.invoke(StreamingDeploymentTarget.java:305)
... 15 more[link] - az okosak ezt mondák rá. De sajnos ezzel nem v agyok előrébb.
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! JForum beüzemelésben tudna valaki segíteni? Jboss és Linux lenne a JForum alatt.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Valaki foglalkozik itt J2EE-vel a gyakorlatban?
Ahhoz privátban lenne egy pár gyakorlati kérdésem.
Előre is köszi a válaszokat.
üdv, lakisoft -
lakisoft
veterán
Valakinek rendelkezik Sun Certified Associate for the Java Platform-vel vagy egyéb más sun certification-nal? Ha igen akkor keressen már privátban lenne neki néhány megválaszolandó kérdésem.
Előre is köszi.Vagy esetleg Sun Certified Programmer for the Java Platform-nel?
-
lakisoft
veterán
Valakinek rendelkezik Sun Certified Associate for the Java Platform-vel vagy egyéb más sun certification-nal? Ha igen akkor keressen már privátban lenne neki néhány megválaszolandó kérdésem.
Előre is köszi. -
lakisoft
veterán
helló!
Nagyon amatőr vagyok a java programozásban mert eddig c-ben programoztam de gondoltam tovább lépek és a javára esett a választás.Vettem egy könyvet de az elején el is akadtam a könyvből meg értettem h mi h működik de amikor leakarom fordítani akkor dob egy olyan hiba üzenetet ha
import valami; '-' expected
import valami; ';' expected
A megoldást elküldtem.
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
ciklus n-szer {
szoveg = szoveg_utolso_karaktere + szoveg_karakterei_elsotol_az_utolso_elottiig
kiir (szoveg)
}ezen még azért kell heggeszteni hogy működjön, de legalább az algoritmus megvan

-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
Tudok ajánlani egy-két jó Java könyvet?
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
okés ... köszi megnézem ...
-
lakisoft
veterán
sziasztok ... milyen fejlesztő környezetet érdemes használni javaval ...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Facebook és Messenger
- World of Warships
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tesla topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Mac Pro 6,1 2013 Late
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - Corsair RMx Series RM1000x 1000W 80 PLUS Gold (CP-9020271-EU) Tápegység!
- White AM4 félkonfig! ASUS ROG B550-A + Ryzen 9 5950X BOX + 32GB DDR4 3600Mhz CL17
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Arany János - Kapcsos könyv
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. 
.

áhh értem
... nagyon szórakoztató vagy.
mert így is csak 3-ast kaptam érte