- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nagy bemutatóra készül az Oppo
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Először is köszöm az eddigi segítségedeket, eddig is nagyon sokat segítettetek!
Most viszont lenne egy kicsit összetetteb kérdésem:
Van egy objektum (gui, a neve GUI), ebből csináltam egy példányt (guipeldany) egy függvényben amit a program indításnál meghív, eddig jó is. Viszont szeretnék egy frissítés gombot, de nem megy :/
Amikkel próbálkoztam: A függvényen kívűl (magában az osztályban) létrehozni a példányt, de az exception miatt az nem ment. Utána ha a függvényben csinálom a példányt akkor ott kell a setVisible(true)-t is meghívni de akkor a függvény minden újrahívásánál új ablak nyílik meg. Ha pedig a setVisible-t függvényen kívűl csinálom megint nem jó, mert a példány a függvényben van.Már tárgytalan, amint leírtam eszembejutott a megoldás

Pedig pár napja már próbálkozok. -
Ricqy
tag
Sziasztok!
Először is köszöm az eddigi segítségedeket, eddig is nagyon sokat segítettetek!
Most viszont lenne egy kicsit összetetteb kérdésem:
Van egy objektum (gui, a neve GUI), ebből csináltam egy példányt (guipeldany) egy függvényben amit a program indításnál meghív, eddig jó is. Viszont szeretnék egy frissítés gombot, de nem megy :/
Amikkel próbálkoztam: A függvényen kívűl (magában az osztályban) létrehozni a példányt, de az exception miatt az nem ment. Utána ha a függvényben csinálom a példányt akkor ott kell a setVisible(true)-t is meghívni de akkor a függvény minden újrahívásánál új ablak nyílik meg. Ha pedig a setVisible-t függvényen kívűl csinálom megint nem jó, mert a példány a függvényben van. -
Ricqy
tag
rosszul közelíted meg
a for egy ciklus, és ahhoz kellett, hogy ismétlődjön egymás után a felhasználótól az adatbekérésGUI-n semmi szükség nincs for ciklusra
van egy szövegmeződ meg egy gombod
a gomb megnyomásakor kiírja a szövegmező tartalmát a fájlba, és törli a szövegmező tartalmát
1 gombnyomás = 1 sor a fájlbanKöszi, tényleg egyszerűbb így már kész is.
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Egy programon dolgozok, a fő része egy for függvény, és minden futásnál egy sort (amit a parancssorból a felhasználótól kap) ír a meghatározott fájlba.
Ez működött parancssorban, de most egy GUI-t akarok csinálni hozzá, és ugyanazt a bemenetet egy szövegmezőből kapná. A kérdésem az lenne, hogy lenne megoldható, hogy a for akkor menjen csak tovább ha megnyomok egy gombot (a gombnyomásra beolvassa a szöveget a szövegmezőből, de ez már megvan)? -
Ricqy
tag
Akkor a StringBuildernek például az indexOf, replace, insert metódusai lehetnek a barátaid. Ezekkel próbálkozz. Akár a String.replaceAll is mehet végülis. Bár ez regex kifejezést vár, de ha egyébként is felhasználói inputra kell várni, akkor ez nem sokat dob a latba.
például indexOf operátorral rákeresel a két határoló karakterre, ami között a kicserélendő szöveg van, elmented a két karakter pozicióját, majd StringBuilder.insert metódusával beteszed közéjük az újat. Ilyesmikre kell gondolni.
Lehet jobban jársz, ha letöltöd az Apache StringUtils könyvtárat. elég hasznos.
A kicserélés megvan, az indexOf is, de csak az első " helyét tudom elmenteni, a másodikat nem. Meg még az rejtély számomra, hogy lehetne a két pozíció közti karaktert kiírni.
-
Ricqy
tag
Hali!
talán ez http://www.javapractices.com/topic/TopicAction.do?Id=42itt pedig fönt van egy jó kis ábra, hogy melyik osztályt mire tudod használni:
http://docs.oracle.com/javase/tutorial/essential/io/file.htmlÉn a helyedben azt csinálnám, hogy beolvasnám a fájlt sorról sorra. Megváltoztatnám soronként ami kell, és egyből írnám ki egy másik fájlba (BufferedReader, BufferedWriter). A procedúra végén pedig ezt a tmp fájlt átnevezném az eredeti fájlra.
A kicserélés könnyen megy String függvényeivel. Reguláris kifejezéseket ne használj, mert Javaban nagyon lassú.
Ha nem akarod megkeseríteni az életed, akkor arról tegyél le, hogy egy fájlt szimultán olvasol és írsz
nem is hatékonyEz így meg is van, csak mostani állapotában visszaírja a másik fájlba az eredetit plusz a bemenetet, tehát konkrétan a kicserélésnél akadtam meg.
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy programot szeretnék írni ami fájlból olvas és abba ír, de csak egy bizonyos részt.
Pl.: "abc" "def"
És ebből kiolvasná, kiírná az első idézőjelben lévőt (abc), majd a kapott bemenetet beírná a második idézőjel közé a def helyére.
Ha van valakinek ötlete kérem segítsen, gugliban nem jutottam semmire.
Köszönöm! -
Ricqy
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van-e ARMv6-ra Java értelmező?
Szeretnék venni egy Raspberry Pi gépet, de programozási (tesztelési) célra. -
Ricqy
tag
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene egy programban.
Netbeans-ben csináltam egy programot 2 gombos GUI-val, és a gomb megnyomására ír egy fájlt. A segítség ott kéne, hogy egy felugró ablakot kéne csinálni ha elvégezte az írást.
Sajnos a gugli most nem volt a barátom, mert csak a JavaScript-es felugró ablakokat mutatott :-/
Aki tud segíteni annak köszönöm. -
Ricqy
tag
én http-vel csináltam egy új verzió ellenőrzést, a programom elindít egy threadet ami meglátogat egy dropbox publicra feltöltött txt fájlt és kiolvassa belőle a jelenlegi verziót meg egy linket az esetleges frissítésre. FTP nem nagyon van ilyen "on the fly" olvasásra tervezve, szerintem azt le kell tölteni és utána olvasni. Stringbe szerintem befér akármennyi adat, legalább is az xml generátorok gond nélkül kiírják a több megás xml-eket stringbe.
Nekem csak 1x kéne kiolvasni a fájlt, majd a tartalmát beírni egy a gépen lévő fájlba.
A probléma ott van az 1 Stringbe való bemásolással, hogy sok az idézőjel, pontosvessző, meg egyéb speciális karakterek a beolvasandó fájlban és némelyikre hibát dob a fordító csak nem tudja kiírni hol. -
Ricqy
tag
van egy 800 KB-os szöveged, amit max. 10 sorból állna felolvastatni, nem kellene szórakozni a \n-ekre cseréléssel, nem lenne beleégetve a programkódba, és ember által olvasható formában maradna

de ha mindenképp szeretnéd berakni egy darab változóba berakni az egészet a kódba:
pl. Windows-on: Notepad++
Replace, ott Search Mode: Extended
mit keressen: \r\n
mire cserélje: \\nKöszi a tippet, bejött, már megy is.
Ja, arra tudtok valamit, hogy lehetne egy fájlt a netről beolvasni (ftpről egy fájl)?
Abból is a szöveg kéne csak az már 3 MB és nem biztos, hogy szerencsés lenne egy Stringbe (már ennél is generált magának pár hibát). A letöltés és úgy beolvas nem játszik mert nem csak saját célra lenne és az egyszerűség a lényeg.
Köszi mégegyszer a segítséget. -
Ricqy
tag
Kicsit félre értetted. Konkrétan az kéne, hogy meglegyen az a szöveg /n-ekkel, 1 sorban, amit majd a Java progival tudok írni a fájlba. Vagyis 2 " közé be tudok illeszteni a forráskódba.
-
Ricqy
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Írtam egy Java progit ami fájlba ír, de abban ugye nem használhatom a normál entert csak a \n-t.
A kérdés az lenne, hogy van-e valami megoldás arra, hogy egy másik (sima szöveg)fájlban minden entert kicseréljek egy \n-re, hogy fel tudjam használni a benne lévő szöveget a progiban? (800 kb, tehát "manuálisan" nem kivitelezhető)
Előre is nagyon köszönöm!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Revolut
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- Diablo IV
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- szinteÚJ Dell 15 i7-1355U 32GB 1TB 120Hz!!!!!!
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest