Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
szakipeet
csendes tag
Hoppá, láttátok már azt a Károly herceges reklámot? Feltettek egy exkluzív iPodot egy ezresért. [Ezt itt] Vagy 175.000-be kerül egyébként... Meg valahol még dokkolót is olvastam, két ezresért nem lenne rossz.
-
Alex91
félisten
A Shuffle arra jo, hogy benyomod, es hallgatod. Amugy 3g shuffle tud playlistet kezelni, tehat ha szepen abban rakod fel az albumokat, akkor tudsz egyszeruen albumok kozott valtani, majd ott a szamok kozott lepkedni. Az Apple fulese se xar annyira, MP3-hoz megfelel
. Amugy kaphato adapter, amihez barmilyen fulest tehetsz. Az akksi toltottseget egy LED-del jelzi, de ha lejatszas kozben gyorsan ki-be kapcsolod, akkor szepen bemondja neked ekes angol nyelven, hogy milyen toltottségen van a battery... -
ko9
addikt
Hali!
Aprón tuti kapsz... Bár az nem új, de elég könnyen kifogsz egy jótt, ami megbízható. Amúgy ezekkel nem szokott baj lenni...
És akkor miet is akarsz? Shuffle-t írtál az elején, a végén meg már Nano-t.
Amugy Shuffle-t én se tudom elképzelni, hogy hogyan lehet használni... Nem tudom, hogy kijelző nélkül milyen gyorsan lehet kezelni, stb...
A gyári Apple füles meg olyan, hogy "ha nincs ló, jó a szamár is"... Ha nincs más az is jó, de ezerszer jobbak is vannak hozzá.
Üdv: Ex -
gaabi
tag
sziasztok. szerintetek tudok még valahol 2. generációs új iPod shuffle-t venni? (eléggé elrontották a 3.generációt a fülesbe épített vezérléssel, mert így nem tudok valami jobb fülest használni, csak a gyári Apple fülest. azt hallottam, hogy az nem olyan jól szól)
meg hát azon gondolkozok, hogy ha fönn van 3 album a shuffle-en és a 2. album 10. száma után az 1. album 1. számát akarom hallgatni, akkor egyesével kell visszalépdelnem? gondolom a kijelző hiánya miatt ez eléggé nehézkes lehet...:-( meg hát az akksi töltöttségét sem látjuk...így ki tudja mikor merül le "hirtelen"?:-(
ezért talán jobb egy 2. generációs nano, de azt már nem gyártják.. -
ko9
addikt
válasz
icecave
üzenetére
Hali!
Én ezt úgy csinálom, jogy az Album Artistba írom a DJ nevét... Úgy nekem egybe rakja.
Meg egyébként se keresek előadó szerint, mert ha egy albumon van feat is (pl. PKO feat Saiid) akkor az már másik előadó, de ha csak az albumra megyek rá, akkor kiadja a teljes albumot, sorrenbe.
Remélem tudtam valamit segíteni
Sziasztok!
Elkezdtem iTunes-ban összerakni a zenéimet. Jórészt mixeket hallgatok. Szóval van olyan Dj. akinek sok mixe van. Viszont az iTunes 10 mixenként elkezdi külön pakolni ezeket a mixeket. Minden albumba 10-et enged, nem értem. Mert úgy szeretném, hogy 1 Dj. és annak ugyanolyan album néven van jó sok mixe (nem csak 10, aztán az iTunes különrakja, ugyanazzal a borítóval, és mindennel).
-
Tényleg jó lett, de ez a gyári füles jajj,de rossz (tudom ezerszer megbeszéltük, hogy átlagos használatra az is jó).
-
alexxxx
csendes tag
válasz
nagy.atikaaa
üzenetére
koszi kedves vagy iogyekszem minelk hamarabb megtenni csak en most egy hajon galyazok,de amint lesz lehetosegem teszekl fe;l
udv -
ko9
addikt
válasz
nagy.atikaaa
üzenetére
Háj!
Szóval röviden... Bárhol veszed, van rá garancia bármely iStore-ba és iStyle-ba. Ja, és ha tuti forrásból akarod venni, akkor vagy [innen] tudod venni netről, vagy [innen] tudsz nézni egy boltot, ha személyesen akarod venni.
ÉS ha letöltöd az iTunes-t akkor ugyanúgy tudod használni, mint ha Mac-en lennél. Egyedül a videókódolással lesz gond tudtom szerint, ugyanis a QuickTime Win alatt nem támogatja videókiegészítőket (XviD lejátszás, stb), ezért a videókódolást külső programmal kell megoldani.
DE amúgy ugyanúgy tudod használni.
válasz
nagy.atikaaa
üzenetére
Tökmindegy hol veszed, ha bontatlan, számlával van, akkor érvényes rá az Apple világgarancia. Csak az iPhone az, aminél úgy van, hogy csak ott érvényes a garancia (abban az országban), ahol vetted.
-
Alex91
félisten
válasz
nagy.atikaaa
üzenetére
-
ko9
addikt
Megjelent egy témába vágó cikkem

Multiboot iPod 5th gen Video-n!Narancs: Nemhiszem, hogy olyat külön lehetne kapni...
alexxxx: Gondolkodok a problémád megoldásan
Egy képet tudnál küldeni, hogy pontosan mit is ír ki? 
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
A fülesemről lejött a fülvédő gumipárna mindkét oldalról. Kapni olyat külön valahol? Mert amúgy semmi baja, nem akarok emiatt venni egy újat.
Ilyen a füles:
-
alexxxx
csendes tag
sziasztok
nekem egy olyan kerdesem lenne hogy van egy kb 3,5eves i podom ami idaig ok volt, de most valami oknal fogva nem mukodik csak annyi van a kepernyon hogy "" ipod diagnostic""mit lehet ilyenkor csinalni resetlni nem tudom...
koszi a valaszokat elore is -
bwoay
nagyúr
Identify the 80GB iPod 5.5:
An 80GB hard drive.
Look for a very large, wide-screen color display.
A click Wheel.
Can display photos and videos.
Uses USB for synching.
Only available in black and white.
You can distinguish the new 80 gig version from the original 5th generation by the serial number. 80 gig versions have serial numbers ending in:
V9K
V9P
V9M
V9R
V9L
V9N
V9Q
V9S
WU9
WUA
WUB
WUC
X3N -
ko9
addikt
Na egy fogós kérdés

Mi tartozik az iPod 5.5gen-be? Mert semmi konkrétabb infót nem találtam... Esetleg van valami progi, vagy leírás amivel a szériaszámok alapján lehet keresni, hogy milyen szériás az iPod? Mert az iPodPatcher 5th gen Videonak írja, de a partíció információi szerint már 2048b-os a szektorméret a partícióban, és ez elvileg 5.5-től volt így...
Vagyis most belezavarodtam
Valaki tud valami konkrét infót?
Köszi: Ex -
ko9
addikt
válasz
adrian87
üzenetére
Háj!
Megnéztem, ezt annó néztem én is! De végül elriadtam tőle. Ha türelmes ember vagy, esetleg barkácsoló kedvű, akkor vedd meg, mert magadnak is meg tudod csinálni, és nem vagy ideges, ha egy gyönyörű gitárszóló közepén leáll a vinyó, és indíthatod újra a gépet.
Egyéb esetben én 13ért vettem a jól működő iPod Video-mat, amin karc is csak a hátulján van. Tudom, hogy alkalmi vétel volt, de szerintem 15 körül már veszel normálisan működőt is, és ez a dolog az, amire nem kell sajnálni a pénzt!
ko9
addikt
válasz
PierNight
üzenetére
Hali!
Nekem AKG K324p van, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve! Bár ennek is tört a csatlakozója
De énis zsebben hordom, és mivel hosszabb a kábele a kelleténél, ezért ha iPod felé fordítom, és a maradék kábelt belenyomom a zsebembe, akkor az életbe nem fog megtörni 
Meg hát a kialakítása se engedné... Nem mereven van bekötve, hanem van hagyva egy ilyen kis hüvelyszerű valami, ami ad mozgásteret, és nem törhet meg ott közvetlenül.
adrian87
tag
hi
én valamilyen használt classic-ot akarnék 10 alatt töltővel (akár utólag ph-ról is) a psp-m mellé, - nem baj ha karcos, csak lehessen használni - egyébként sony fülest használok.Erről mit gondoltok? ->
"Fehér színű, zsebkopott, 20 GB-os a merevlemeze. Csak a gyári adatkábel van hozzá, ám ezzel is remekül fel lehet tölteni PC-ről. HIBÁS! A merevlemez le-le áll, ilyenkor újra kell indítani, akkor egy darabig megy, de van hogy nem. Szerintem a merevlemez cserére szorul. Lehet, hogy csak kontaktos, egy leejtés után csinálta ezt - én nem nyúltam bele, mert nincs hozzá szerszámom."Valaki legyen kedves írjon hozzám néhány tanácsot, hogy mennyire vagyok elszállva! thx
-
PierNight
aktív tag
sajna még nincs nálam
De remélem péntekre a kezemben tarthatom
(mit?xD)
Akg fülesekből melyiket vegyem? Vaterán szeretnék venni és több tipus is van 4-6ezer ft-os kategóriából. (ezek ilyen kiállított darabok stb, és csak in-ear lehet) Sennheiser-t azért nem szeretem mert a csatlakozója olyan "tört" és én állandóan farmerzsebbe fogom hordani így célszerűbb az egyenes csatlakozós, meg még akg-t nem próbáltam
-
ko9
addikt
Elvileg az iPodLinux már előrehaladt a 6th gen Classicok törésében eléggé... Twitterükön van egy bejegyzés
Nano2G LCD drivers are working. Waiting for code execution confirmation on Classic 6G. #linux4nano-dev
Ha ők megcsinálják az IPL-t akkor hamar lesz RB is hozzá... -
bwoay
nagyúr
ó, baszki, te mázlista
minden lejátszómra felraktam a RB-t, amire lehetett, de a 120 GB-os Classicra valszeg soha nem fog elkészülni. Pedig megérdemelné. Nem is a hangzással kapcsolatos beállítások miatt lenne jó, mert az EQ állítgatást már jóideje lecseréltem egy jó füldugóra, ami mellett nincs szükségem ilyesmire, viszont a támogatott formátumok, az MSC mód, a lejátszással kapcsolatos beállítási lehetőségek... vagy szerezzek egy 5.5G-t? 
-
ko9
addikt
Alapból kipróbáltam 320kbps-es kódolást EAC-al rippelve, LAME-mel kódolva. Ott már nem recseg az MP3 se... Érdekesen vannak ezek megoldva az hót100...
De most éppen azon szenvedek, hogy felrakjam az ipodlinux, a rockboxot, meg minden ilyet rá... A Rockbox már ment, eszméletlen, hogy mennyi mindent lehet variálni a hangminőség érdekében... És van manual EQ is, és még rengeteg dolog... Magyar leírást nem is találtam róla, lehet csinálok egyet ha sikerül
PierNight: Üdv újra köztünk!

-
bwoay
nagyúr
"Nemhiszem, hogy az iPod egyébként direkt torzítaná a MP3-akat. Szimplán ezeknek a kódolása "hibás". Levág egy kicsit a mélyből, a magasból, közelebb hozza őket a középhez, stb... Sz*rból nem lehet várat építeni..."
várat nem is kell, elég ha megoldja mp3-nál, hogy az EQ-t bekapcsolva ne kezdjen torzítani, mint az számtalan lejátszónál működik is. Egyébként örömteli, hogy felfedezted a lossless hangzást, az már a jó irány, de ez nem jelenti azt, hogy akkor az mp3-at már égetni vagy temetni kell. Lossy formátumhoz képest nagyon jól tud szólni egy jobb codekkel, épeszű bitrátával, és nem torzít automatikusan az EQ-tól, csak "bizonyos" lejátszókon.
-
PierNight
aktív tag
sziasztok nagy valószinüséggel újra ipod tulaj leszek

tavaly volt egy 4g nano-m csak másra kellett a lóvé és eladtam de ma böngésztem a vaterát és találtam egy eszméletlen ajánlatot, kénytelen voltam megvenni (alapba gondolkodtam rajta, hogy jó lenne megint ha lenne egy ipodom)
szóval bontatlan garanciás ipod nano 5g 8gb 26ezer ftért
A bajom csak annyi volt vele, hogy zöld...kéket szerettem volna de ennyiért ezt is bevállalom
-
B4MbOo
tag
reggel 8kor megjelent.
[link] -
peugeotmate
addikt
Eladó iPod Nano 4G 8gb -> [link]
(Hátha érdekel valakit.) -
HXY
addikt
Fantasztikusan, egyre jobban tetszik a "macérzés", igaz, egyenlőre csak Win7 alatt az iTunes-szal ismerkedek.
Előkaptam a régi audi cd-imet, és berippeltem őket iTunes féle AAC-be.
Valami hihetetlen, hogy az MP3-hoz képest, sokkal kisebb a fájlok mérete, ugyanakkor a minősége közel CD minőségű.
Sőt az is fantasztikus, hogy az albumborítót is letölti, és a számok előadóját, és címét is magától beírja az id3-ba... (utoljára kb. 10 éve rippeltem, és az akkori ingyenes programok még nem tudtak ilyet
)Csak egy dolog fordult meg a fejemben, amitől kicsit tartok:
Ugye nem az van, hogy ha pl. veszek egy új gépet, akkor a fájlok nem lesznek lejátszhatóak?
WMA-nál már tapasztaltam hasonlót... -
ko9
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Üdv!
Na még az előző HSZ megírásának napján raktam fel számokat ALAC-ban (ugyanaz ugyebár mint a FLAC, csak ezt kezeli az iPod, és az iTunes). Háát mit ne mondjak... Az életbe többet soha MP3at
Nemtom, valamiféle audio-orgazmus kapott el (nem kell rosszra gondolni
), annyira brutális a különbség! Egyáltalán nem recsegett, semmiféle EQ beállításon, sőt extra tisztán, és meglepően jól szólt
Am Paul Kalkbrenner - Aaron számával próbáltam a Berlin Calling albumról... Ez volt az első album amit FLACban találtam
Szó szerint ennyire tiszta mélyet, és hátborzongatóan szép magas/közép tartományt az életben nem halottam még zárt fülesen
El is indítok egy oldalt nemsoká, ami FLAC zenékkel foglalkozik 
Nemhiszem, hogy az iPod egyébként direkt torzítaná a MP3-akat. Szimplán ezeknek a kódolása "hibás". Levág egy kicsit a mélyből, a magasból, közelebb hozza őket a középhez, stb... Sz*rból nem lehet várat építeni...
Ja és azt nem értem, hogy a Loseless WMA hogy lenne kisebb mint a FLAC vagy az ALAC? Mindegyik veszteségmentes, a nyers hanganyag van benne TÖMÖRÍTÉS NÉLKÜL. A FLAC és az ALAC is majdnem ugyanakkora méretű, a TAGtömörítés miatt van egy kis különbség...Forest_roby: Nem tom hogy van a tieden, de nekem ha megnyomom a középső gombot, akkor átvált egy ilyen rombusz alakú valamire, és ha elkezdem forgatni az ujjam, akkor teker elég jól... És sztem ha audiobook-ot hallgatsz, azt audiobookba tedd... A célra a céleszköz mindig a legjobb

sbazsi: Külső HDD-ként ismeri fel, rakhatsz rá bármit, csak az iPodban nem tudod használni őket... Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne majd vele... Azóta már jobb idők járnak... De azért ne az első, hanem a hátsó alaplapi USB-be dugd be az adatkábelt... Sütöttem már meg úgy pendriveot, hogy elől fordítva volt bekötve az USB csatlakozó... Vagyis oda ahova adatot várt, 5V-ot kapott
De garanciában cserélték 
Ja és nekem is van egy kérdésem: Miért van az, hogy jópár számnak az iPod levágja az utolsó 5/10 secjét? Nem mindnek, csak nagyrészét... Ha gépen iTunesban hallgatom iPodról akkor jó, csak akkor nem ha iPodon...
Köszönöm a segítséget

Üdv: Ex
-
B4MbOo
tag
Azzal sztem csak rontanék a helyzeten, küldtem egy privit Racecam-nek, ebből a hszéből úgy derül ki neki köze van a dolgokhoz, hátha tud segíteni. [link] hohó! valami már változott, csak most vettem észre. link Nekem így néz ki, eddig a "megjelenésre váró cikkek" helyett "engedélyre váró cikkek" volt kiírva.
edit: ha lyricset rakok egy számra (itunessal), azt az ipodomon nemtudom megnézni?
edit2: na **** *****ügyes voltam megint. rámentem a szerkesztésre, a publikációnál már ott volt hogy megjelenés: egy időpont, amit nemtudtam megváltoztatni. Gondoltam ezt kéne megváltoztatni h végre kikerüljön, ezért kiszedtem a pipácskát a publikációból, majd visszaraktam. Most visszaléptem egyet, ugyanis megint "engedélyre váró cikkek" van kiírva

-
sbazsi
veterán
egy gyors kérdés: ha egy gépre rádugom az ipodot, akkor megjelenik mint külső meghajtó, ha jól rémlik.
ilyen esetben mekkora az esélye, hogy valami hazavágja az ipod rendszerét?
utazáshoz nem akarok magammal vinni laptopot, csak ipodot, és netkávézóban/ismerősnél esetleg fényképeket átmentenék a memkariról az ipodra.
szal mi van ha van a gépen itunes, és mi van, ha nincs? -
B4MbOo
tag
miért vár már majdnem egy napot engedélyre a cikkem? nekem kéne vmit csinálnom?
-
B4MbOo
tag
Na, megírtam a tesztet (inkább elemzés). Amíg nem publikálom ti nem látjátok?^^
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Van 1 Ipod Shuffle 3rd gen 2gb -os cuccom. Fokent audio bookokat szoktam rajta hallgatni, persze ezek fokent hosszu mp3 fileok es nem audio book fileok.
Azt szeretnem elerni, hogy akar hanyszor leallitom onnan folytassa az adott mp3 filet, ahol abba hagytam elotte.
Erre kellene nekem par tip, marmint hogy hogyan!
Nos, persze ha megnyomom a pause gombot azt utanna a play-t (ugyan az, 2 clik
) akkor ez mukodik ill. ha kikapcsolom es aztan bekapcsolom, akkor is ugyan onnan folytatja, talan meg hosszabb ido utan is, de ha kozben fel rakom toltore a laptopra az bekavar mindent.
Tudtok vmi jo modszert ami 100%osan muxik?
Ha jol sejtem, akkor csak a toltes kavarja be. Ha nem is tudom azt megoldani, hogy emlekezzen arra, hogy hol hagytam abba a file halgatasat elotte, van arra vmi mod, hogy az itunse -sal kikeresem, hogy hol hagytam abba es megmondani a shuffle-nek, hogy onnan folytassa?
(azert kerdezem ezt, mert mintha az elejen nekem igy mukodott volna, vagy az lehet tenyleges audio book file volt es azert mukodott ugy?!?! Mindenesetre bosszanto, hogy nem lehet normalisan porgetni ebben a #&@-ban es nem emlekszik ra, hogy hol hagytam abba a hallgatast.)Elore is koszi a segitseget!
-
B4MbOo
tag
a 'kéket' vettem. a neten vhogy sokkal kékebbnek tűnt ez a dolog (és a zöld is zöldebbnek) ugyanis élőben inkább lágy babakék, illetve lágy babazöld színűek. úgy emlékszem (nem az elsődleges lakóhelyemen tartózkodom éppen ergo nemtudom megmondani biztosan) 2év gari volt a csomagoláson. Le se sz*rja az erős rázást, ugyanúgy megy tovább a zene. A tesztre valszeg ma sem lesz időm, holnap meg könnyen lehet h nagyon másnapos leszek.
-
bwoay
nagyúr
nem, azok az idők már rég elmúltak hál' Istennek (bár akkoriban is volt megoldás, ilyen sharepod szerű sw), az utóbbi generációk már tudják az MSC-t, úgy másolhatsz rájuk, ahogy akarsz. persze azért némi
trükk van: alapból MTP-nek ismeri fel, de eszközkezelőben driver frissítéssel manuálisan ki lehet választani hozzájuk az MSC meghajtót -
bwoay
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
én mondtam, hogy foobarral csinálom, az ugye eleve fent van a gépen, mint audio lejátszó, másrészt csak egy alig 2 MB-os plugin kell hozzá, hogy menjen a szinkronizálás. sosem tudtam megbarátkozni az iTunes-szal, mindig csodálkozva hallgatom, amikor valaki áradozik róla.
-
katt777
félisten
Hát megnéztem tegnap az iTunes-t. Na, erre lqrni 100MB-ot...
Olyan CCC-érzésem támadt, de annak legalább van valami minimális haszna.
Ráadásként meg feltelepít egy rakás szemetet, győztem lepucolni. Nálam végleg kiesett.
Ennek ellenére minden tájékoztatást nagyon köszönök, jó iPodozást mindenkinek, akinek bejön.
-
B4MbOo
tag
-
katt777
félisten
Szorozd be a 93-at 1024-gyel.
Amúgy XP meg W7 alá is kellene ugyebár, mert van progim, ami csak XP alatt megy, és ha éppen ott vagyok, nem szándékozom restartolgatni a gépemet W7-re, aztán meg vissza. Havernál már leszedtem, csak még kipróbálni nem volt időm.
Az szép lenne, ha a más formátum miatt torzítana szándékosan az iPod. Flac-ot nem szeretem, mert a lossless WMA sokkal kisebb, és a tag-tárolása is jobb (olvassa a win). -
ko9
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Hali!
Az iTunes letöltve 93Mb, nem 2x100... Honnan akartad szedni? Innen a jó... Én egyébként régen is használtam iTunes-t, mikor még iPodom hírbe se volt, de a hasonlóan jó, ingyenes MediaMonkey szintén kezeli a iPodokat... Bár sztem a iTunes jobb...A hangminőséget megnézem, rippelek vmit FLAC-ba és átkódolom Apple Loseless formátumba iTunesba, kíváncsi vok úgyis fog-e recsegni...
Amúgy én az AKG K324p-s fülesemmel tökéletesen megvok elégedve... Igaz nem az a csúcskategória, de árához képest jó (4000HuF-ért vettem innen). Ja és ha jó a füles, akkor gyárilag be van állítva, és nem kell hozzá EQ csak az alap... Énis azon használom
Üdv: Ex
-
Vazallus
tag
Sziasztok,
Ez az ipod radio remote control működik a Touchal?
-
HXY
addikt
Touch tulajoktól kérdezném, hogy a podcastok tudnak-e maguktól frissülni WiFi-n keresztül?
-
katt777
félisten
Ha veszek egy Ferrari-t, nem kell külön spéci gumikat vennem rá, erről ennyit. A hifi-s hasonlat sem jó, mert ott nyilván magad építed a rendszert, és ott sem kell egy drága hangfalban rögtön membránokat cserélni.
Attól, hogy az emberek (bocs, fogyasztók) elfogadják, hogy szarért adnak ki sok pénzt, az még nem lesz tisztességes. Minden rendszer annyit ér, mint a leggyengébb láncszeme. Ha gagyi a füles, szart nem ér a lejátszó sem, ergo nem fizetek érte egy rakat pénzt. -
B4MbOo
tag
Remélem nem számít wareznak a kérdésem: lehet vhonnan ingyen ipodra játékot letölteni?
-
bwoay
nagyúr
válasz
icecave
üzenetére
megy a vita/találgatás folyamatosan, hogy melyik generációba melyik chip került, úgy tűnik, hogy az első generációs Touchban Wolfson volt, a többiben meg Cirrus, talán a Classicokban is az van a 120-astól, vagy a 80-astól kezdve. Bele lehet keveredni, mert Touchból állítólag pont az első szól a leggyengébben, mondjuk ezt sem mindenki osztja...
HXY:
nem tudom, szerintem olyan nagyon nem rugaszkodtak el, de biztos jobb. Ezekkel a dugókkal leginkább az a baj, hogy rengeteg hamisítvány kering már kint a piacon, szinte megkülönböztethetetlen az eredetitől, viszont gyanúsan olcsóak. Engem amúgy ebben a kialakításban az zavart, hogy az a megvastagított gumi rész, ahol a kábel kijön a füldugóból, elég komoly szélzajt generál, tehát süvít a füldugó szembeszélben
Vannak viszont ezek a fajták (ez történetesen a cx95), amiknél már nincs ilyen jelenség. Most őszintén szólva azt sem tudom, hogy jelenleg milyen típusok vannak a piacon, de szerintem kb 2-3 különböző meghajtóval dolgoznak, azt pakolgatják mindenféle színű házba, így lesz a kínálatban mondjuk 9 eltérő dugó, de csak 2-3 eltérő hangzás. Ez az én feltételezésem.katt77:
olyan ez kb, mint a fényképezőgépekhez adott kitobjektív: csak nézőpont kérdése, hogy te most a vázat fizeted, és az objektív grátisz, vagy egy teljes gépet vettél drágán, szar objektívvel. A sonykhoz viszonylag jó füldugót adnak, az enyémhez zajszűrős van (beépített mikrofonok rögzítik a külső zajokat, majd azt egy fázissal eltolva visszasugározzák, hogy a két hang kioltsa egymást), mégsem használom, mert közel nem szól olyan jól, mint a Future Sonics füldugóm, magyarán sokra megyek vele...
Meg aztán ha már hi-fi: ott is egyenként veszed a komponenseket, hiába adsz ki többmilliót egy high-end erősítőre, nem kapsz hozzá hangfalakat, de még kábelt sem
-
katt777
félisten
válasz
Gordiann
üzenetére
Nincs wifim, és elég érdekes lenne a HAF932-t cipelni minden extrával, bár éppen utazhatok is rajta.
Majd haver gépén leszedem, ha odaérek, és nem is feledem el. Bár, ha amúgy is szar az iPod EQ-ja, úgyis kiesik, mert arra aztán végképp nem költök pénzt, hogy gyári EQ-k még torzítsák is a hangképet.
IC-t is reklámozzák, hogy wifi, aztán az egész MÁV parkban 1 kocsiban van. Haverom ugyanis próbált netezni a vonaton, és megérdeklődte, ugyan, miért nem működik a wifi. -
katt777
félisten
válasz
icecave
üzenetére
Övtáska. Lehet, hogy megint iRiver lesz, E200, de a P7-tel is szemezek alig +10k-ért (16GB és bővíthető mind1ik), de utóbbi kézikönyvében megint nem írnak semmit az Eq-ról csak hogy hol lehet kapcsolni, míg előbbinél ott van, szóval nem tudom, nem került-e ki a komolyabbnak látszó cuccból.
bwoay: Én úgy gondoltam, hogy egy hifi árába kerülő hordozható lejátszóhoz igazán adhatnának minőségi fülest. Vagy veszek egy nagyot, csak azzal megint érdekes a városban mászkálni, utazni, netán futni.

EQ-ról általános tapasztalatomat mondtam. iTunes nem töltöm le, mert 2x100MB lenne, és feltöltős, adatkorlátos mobilnetem van. Max, majd ha marad rá keret 45 nap végén. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
tegnap vettem egy ipod nano-t. kérdésem az lenne hogy mikét lehet kikapcsolni. nyomom a play gombot és kikapcsol a kijelző meg elhúzom felül is a hold gombot, de ha mondjuk lehúzom a fülest róla akkor már be is kapcsolt. vagy teljesen nem is lehet kikapcsolni?
-
bwoay
nagyúr
-
Igen, de ezzel lehetett számomra pótolni az ipod basszushiányát.
Most, hogy a sonyt gyűröm, itt meg szabad kezet ad az egyéni EQ.
Egyébként,ha egy touch úgy szólna, mint egy Classic (röhögnék, ha ugyanaz a hangchip lenne bennük, mert a Classic jobban szólt, mint a nano, meg a touch, több fülessel is teszteltem), akkor rég olyanom lenne, az említett és általam most is használt Sennheiser cx500-al.
Megoldódna a könnyű (súlyra) lejátszó, a nagy tárhely, és a jó hanzás (füles miatt) probléma egyszerre.Nincs valahol erről infó, miben milyen hangchip van (ipod nano, classic, touch, iphone)? Van iPhone-om, de az is szarabbul szólt, mit a classic :S :S
-
bwoay
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
mint valaki írta korábban, megy az itunes net nélkül is, ha ilyen irányú kételyeid vannak. nekem nem ajánlott semmit, mert nem használtam
de eleve itunes sem kell, ha nem akarod. a hi-fis hasonlat meg pont azért jó, mert ott sem úgy csinálja az ember, hogy vesz 80-ért erősítőt, a hangfal meg már oly' mindegy, csak szóljon. ez a szemlélet valahogy nem jön át sokaknál, amikor hordozható lejátszókra terelődik a téma, pedig itt is igaz, hogy a jó fej-/fülhallgatót meg kell fizetni, és sok értelme nincs egy komoly (nem feltétlenül drága) lejátszónak, ha egy szar füldugóval (mondjuk a gyári tartozékok 99%-a ilyen) ledegradálod a hangminőséget a béka segge alá 
iTunest akár most is letöltheted, hátha összebarátkoztok.
"Amúgy csak szar (túlvezérelt) felvétel recseg, önmagában az EQ-tól nem fog."
nem is AZ EQ-tól recseg, hanem az iPodok EQ-jától. de szerintem ne úgy próbáljuk meggyőzni egymást, hogy mi tapasztalat alapján mondunk valamit, neked meg van egy teóriád![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
icecave:
az nem annyira jó, ha több a basszus a cx300-hoz képest, mert már az is túloz rendesen, szóval távolról sem kiegyenlített a hangja, a magasai sem szépek, a mélyek sem pontosak, meg a középtartományt is színezi. DE! a gyári füldugóhoz képest olyan, mint amikor a hordozható kétkazettás után összeáll az első hi-fi tornyod
-
válasz
katt777
üzenetére
Tudod hogy értettem, szabadidő ruha (feltételezem abban futsz, nem farmerban), és zsebben az ipod...
Creative-ban nins vinyós lejátszó? Azokról is elég jókat hallottam.
Vagy Sennheiser cx500 (még nagyobb basszus cx300hoz képest) plusz iPod Classic kombó? Ez volt az a páros, amivel végülis meg voltam elégedve, és már csak azért cseréltem, mert kisebb/könnyebb lejátszót akartam. -
katt777
félisten
Ha nem gyűjtenek infót, mi alapján tudnak mást ajánlani?

Ha választanom kell, hogy legyen egy EQ az 50-70k-s lejátszómban, vagy ehhez még vegyek 20k-ért fejhallgatót, inkább az EQ-t választom. 90k-ért hifi erősítőt és 2 jó hangfalat is kapok. (Bár hordozni nehézkes.)
Volt hifim, amikor még telt rá, azon sem volt EQ. De egy 24 sávos dig. hangprocit azért rátettem, igaz, anno még PC-m sem volt a rossz rádiófelvételeket javítgatni.
Hát, hogy nem találtam jó hordozható lejátszót (és a jelek szerint most sem találok), azzal csak egyetérteni tudok.Gordiann: Nem is keresek G-val.
Én aztán nem szóltam le az Apple-t, egyszerűen csak nem fekszenek nekem bizonyos dolgai, ahogy sok más gyártónál sem. Volt iRiver lejátszóm, az pl. pöpec volt hangminőségben is, de vmi komolyabbat akarok, hosszú távra.icecave: Hát, aki a golyóira akasztja az iPodot (főleg edzés közben), az kissé talán perverz...

B4MbOo: Milyen okos, milyen ügyes, a legkisebb UgriFÜLES! Beszélj vele, hátha hajlandó veled zenét hallgatni.

ko9: A vinyó egyszer megy tönkre, nem lassacskán. iTunest ki lehet próbálni lejátszó nélkül? Vmi letölthetőségre gondolok. Amúgy csak szar (túlvezérelt) felvétel recseg, önmagában az EQ-tól nem fog. MP3-ak sajna mind cöccögnek a tömörítés miatt alapból (mély és magas freki is veszik sok más mellett), ha erre ráerősítesz, kész a baj. Arról nem is beszélve, hogy ha egy hangszerkesztőben megnézi az ember, az anyja kínjába ki van vezérelve a képből, csak hogy hangosan szóljon, mert ma a megsüketülés a trendi, nem a zene élvezete.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Path of Exile 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- OpenMediaVault
- Óra topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

. Amugy kaphato adapter, amihez barmilyen fulest tehetsz. Az akksi toltottseget egy LED-del jelzi, de ha lejatszas kozben gyorsan ki-be kapcsolod, akkor szepen bemondja neked ekes angol nyelven, hogy milyen toltottségen van a battery...

De remélem péntekre a kezemben tarthatom
(mit?xD)
Am Paul Kalkbrenner - Aaron számával próbáltam a Berlin Calling albumról... Ez volt az első album amit FLACban találtam 
Olyan CCC-érzésem támadt, de annak legalább van valami minimális haszna.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)