Hirdetés
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
Vista reinstall megvolt. Zenék külön helyen, rendezetten megvannak. Itunes pedig szépen csorog le. Install után csak bedobálom - drag&drop - a cuccokat az itunesban, és - nyilván a zenék újratöltése utána - minden marad a régiben?
Úgy értem jó esetben
-
sbazsi
veterán
egy gyors kérdés: ha egy gépre rádugom az ipodot, akkor megjelenik mint külső meghajtó, ha jól rémlik.
ilyen esetben mekkora az esélye, hogy valami hazavágja az ipod rendszerét?
utazáshoz nem akarok magammal vinni laptopot, csak ipodot, és netkávézóban/ismerősnél esetleg fényképeket átmentenék a memkariról az ipodra.
szal mi van ha van a gépen itunes, és mi van, ha nincs? -
sbazsi
veterán
Belkin TuneCast Auto with ClearScan
lehet valahogy növelni az adó teljesítményét?
Budapesten nem sikerült még találni olyan állomást, ahol rendesen működne. Sok az adó, közel vannak egymáshoz.más: létezik olyan távirányítós megoltás, ami nem tölt

-
sbazsi
veterán
csináltam egy playlistet. kb 80 szám. hogy lehet megcsinálni, hogy véletlenszerűen játssza le az ipod?
-
sbazsi
veterán
egy kérdés: utóbbi pár napban volt vagy 3 kékhalálom. eleinte nem tudtam mitől, de most már leginkább az itunes-ra gyanakszom. mindig akkor volt, amikor az ipodot szinkronizáltam.
tapasztalt már ilyet valaki
-
sbazsi
veterán
jbl on stage iii-vel van valakinek?
az audio out mire jó?
ha benne van az ipod, ki lehet vezetni a hangot a hifire? -
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Hogy is van a Soproni reklám?
Magyarország, én így szeretlek...
vajon az itthoni boltosok a bécsi kiskereskedelemben veszik, vagy miért ennyivel drágább itthon? esetleg nem akarnak eladni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem ez az első cucc, amiért érdemes kimenni, önmagában is...
ha meg amúgy is van dolgunk bécsben...a képekkel nem lehet csinálni valamit?

-
sbazsi
veterán
egy újabb kérdés:
szerintetek ez a két termék ugyanaz?
JBL on Stage III
macbolt.hu - Akciós ára: bruttó 33990 Ft. Kedvezmény: 32%, csak fehér.
redcoon.at - 89,75 euro, vagyis nem egész 25000 HUF. akció nélkül, feketében is. -
sbazsi
veterán
egy kérdés:
adott a gépen 3 könyvtár, 337 mega képpel.
ezeket feltettem az ipodra.
(korábban, másik két könyvtárral, amiben video volt, 944 mega a másik két könyvtár.)
az ipod csinált ezek mellé egy iPod Photo Cache könyvtárat. ez majdnem 5gb.
az ipodon photos-ra 2,45 gb-ot ír.

-
sbazsi
veterán
úgy döntöttem nem veszek külön hálózati töltőt, az kb elképzelhetetlen, hogy ne jussak usb közelbe.

más: eddig csak albumokat tettem fel, azokkal nincs gond, (a mixeket leszámítva), de hogy érdemes feltenni 1-1 előadótol 1-1 számot?
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
itt találtam egy félmegoldást.
vagyis album info, options, part of a compilation.ma nekem ennyi elég, nincs energiám erre...

aztán majd rá kell jönnöm másra, mert ilyenkor az előadóhoz annyit ír: various artist. ami pl egy anthony pappa lemeznél nem épp nyerő... főleg hogy a lista végére pakolja...amit nem értesz=pl másik gép, új itunes install.
mp3-ak könnyen beletehetők, fogom az összes mp3-at és behúzom. így érted?
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
iTunes 9.0.2.25
11.29-én telepítettem.Azt írja, your ipod software is up to date.
csak azt nem értem, hogy ha grid view-ban jó minden, akkor cover flow-ban miért nem?
csak úgy simán nem tudom törölni a library-t?
Amióta megvan azóta újrarendszerezem az összes mp3-am, tehát nem lenne gond, ha nulláról kellene beletenni mindent.
Itunes/előadó/albumneve/dalok.mp3 rendszerben vannak.
tehát pl egy új itunes, total commander, itunes könyvtáron belül keres *.mp3, és azt behúzom, akkor minden bekerül.
de most hogy rádugtam, kb 2/3 át a fájloknak szinkronizálja.
-
sbazsi
veterán
még a gépet is újraindítottam.
esetleg lehet valahogy firmwaret frissíteni az ipodon? vagy valami hasonló? -
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
hát ez most nálam nem akar rendesen menni.

Juventus Mix 72. szám:
Name: Játszom
Artist: Hooligans
Album: Juventus Mix 7
Album Artist: Juventus Mix3. szám:
Name: Bárcsak újra itt lennél
Artist: Vision
Album: Juventus Mix 7
Album Artist: Juventus Mixstb
Ez addig ok, hogy amíg grid view-ban nézem, az itunes-ban, addig ok. de amint cover flow-ba váltok, akkor rögtön sz@r az egész, bár a cover alatt csak annyit ír ki, hogy Juventus Mix 7 és Juventus Mix, de ahány szám van a lemezen, annyiszor jelenik meg.

Mit rontottam el?
-
sbazsi
veterán
egy kérdés firmware-rel kapcsolatban:
az ipodban verzióra ezt írja: verzió: 2.0.3 PClátok av kábelt, ami azt írja, hogy NOTE:This cable not compatible with V3.0 or Newest Firmware
akkor gondolom ilyet nem érdemes venni, mert előbb utóbb úgyis frissítem?
vagy érdemes már most frissíteni?ez a dokkoló vajon tényleg eredeti?
mennyire érzékeny a leesésre?
-
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
ezek alapján el tudom képzelni, hogy az apple reklámozza agyon, hogy megégnek az ipodok.
aztán persze mindig kiderül, hogy valami nem gyári volt...
a user meg nem mer nem gyárit venni...a nyomtatógyártóknak nem jött be, nem mentek sorra tönkre a nyomtatók a nem gyári toner miatt... hogy aztán később arról is hírt adjanak, hogy a toner volt a gond...

-
sbazsi
veterán
válasz
icecave
üzenetére
kipróbáltam, nem működik az 5800 kábele.
ez 10 usd, és házhoz jön.
van ennél olcsóbb, és gyorsabb?ha veszek egy ilyet, és teszem azt, van video az ipodomon, az milyen felbontásban megy ki? mármint mi a max felbontása a kimenetnek, valamint az ipod által lejátszott videoknak?
ezt a töltőt nem teljesen értem.
a képen az van, hogy Apple, de a srác azt írja, hogy utángyártott.
ezek a dokkolók mennyire megbízhatók?
jbl on stage iii-ről mi a véleményetek?
milyen tokot érdemes venni hozzá? ahogy látom a hátulja elég könnyen karcolódik
még egy kérdés: van élet az iPodon iTunes Store nélkül? eddig úgy látom van, de nem tudom miből maradok ki.
-
sbazsi
veterán
létezik olyan dokkoló/hangszoró, amit rá lehet kötni a tv-re, és ha rákötöttem, akkor megjeleníti a tv-n a menüt?
és távirányítós.ha nem, akkor melyiket érdemes venni?
kezdem megszeretni.
-
sbazsi
veterán
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
1, igen jpg.
2, acdsee 5.0, vagy nezről szedett kép
3, az album könyvtárában volt egy jpg, max 300x300 felbontásban. itunes-ban bementem az albumba, és az első számon jobb-klikk, get info, artwork, add.tippem, hogy csak az első számhoz teszem, és lehet, egyik másik albumnál nem abból töltené be. hogy lehet lemásolni az összeshez?
idtag convertálva v2,4-re.
-
sbazsi
veterán
... nem működik az ipodon az összes cover. van amit megjelenít, van amit nem. nem 2 megás coverekről van szó, ami 300x300 pixelnél nagyobb volt, azt akkorára lekicsinyítettem. mégsem jelenik meg. az itunesban igen.
azóta töröltem mindent az ipodról, és feltettem újra mindent, mégsem jelenik meg. itunes rendben van.

más: kinek milyen dokkolója/hangszorója/kiegészítője/tokja van, és mi vele a tapasztalata?
szerk: létezik arra valami megoldás, hogy a covert vegye a könyvtárból?
a lényeg, hogy most első körben megcsinálom az id tag-eket, majd ez alapján elnevezném az összed filet, hogy minden rendben van, és utána visszatenném megint itunesba. de ha vacakolni kell a borítókkal, akkor nem biztos.
-
sbazsi
veterán
TuneCast® Auto with ClearScan for iPhone and iPod cuccom van hozzá.
Ma próbálgattam a kocsiban, nem sok sikerrel. Próbálkozzak tovább, mig nem találok csatornát, vagy pesten esélytelen? Esetleg tipp, hogy melyik csatornán érdemes próbálkozni?továbbá hol érdemes valami asztali dokkolót venni hozzá? ebay, vagy itthon valami bolt?
és leginkább milyet?
Mindenképp távirányítóst keresek, többnyire otthon lenne az erősítőre kötve. ezt 12k a macboltban.. van olcsóbb?
továbbá van hasonló árban távirányítós cucc, beépített hangszoróval? ha esetleg megyünk valahova...
-
sbazsi
veterán
válasz
Neptunfű
üzenetére
én az iTunes-ban lőttem be mindent.
Aztán ha a zenéimnek meglesz a rendes id tag-je, akkor majd csinálok egy átnevezést minden file-ra, id tag alapján.
ha nagyjából elkészülök, mondjuk 100 albummal, akkor megcsinálom az átnevezéseket, és mind törlöm az itunesből. hogy tudom utána a covereket visszatenni?a másik, hogy nem működik az ipodon az összes cover. van amit megjelenít, van amit nem. nem 2 megás coverekről van szó, ami 300x300 pixelnél nagyobb volt, azt akkorára lekicsinyítettem. mégsem jelenik meg. az itunesban igen.

-
sbazsi
veterán
be lehet valahogy állítani, hogy ha az adott könyvtárban van pl egy cover.jpg kép, akkor azt tegye be covernek?
elég macera egyesével hozzárendelni az albumokhoz.
-
sbazsi
veterán
egy kérdés: normál esetben milyen hangokat ad ki az ipod? nekem furcsa hangokat hallat, ami nem tudom, hogy normális-e vagy sem. amikor felpörög, olyasmi hangot ad, mint a fényképezőm vakuja töltéskor.
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
hát akkor asszem az lesz, hogy megcsinálom az id-tag-eket, majd az alapján én rendezem ugyanígy könyvtárakba. van ilyen id tag alapján működő rename progi, és akkor nem lesz fent kétszer.
egyébként jelenleg nagyon sok "ömlesztett" zeném van. tehát 1-1 szám, nem teljes albumok. azokat hogy célszerű csoportosítani?
szerk: ez azért is jó, mert legalább selejtezek. a 40gb az közben már 55, és hát sztm a nagy részét életemben soha nem fogom meghallgatni...
szerk2: kikapcsolni ügye nem kell? csak pause, és leteszem. kijelző elalszik, és kész. esetleg "hold"

-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
a workflow jelentésével tisztában vagyok

borítót hol érdemes szerezni hozzá?
most mindent felmásoltam a vinyóra.
léteznek mindenféle id tag progik, felejtsem el őket?
valamint az itunes megkérdezte, hogy átnevezze e a fileokat id tag alapján, vagy sem, azt mondtam, hogy nem.
ha átnevezi, milyen könyvtárszerkezetet használ? -
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
akkor valszeg ez lesz, első körben megcsinálok pár albumot, aztán meglátjuk.
most felmásolom a külső lemezről a hdd-re, aztán 1-2 albumot felteszek.
nem akarom kapásból 40gb zenét rendezetlenül belezsúfolni.
nem sok értelme lenne...szerk: mi az a kidolgozott workflow?
valamint az itunesba betett zenéket hogy tudom törölni?
hogy aztán újra hozzáadjam, immár a hdd-n? -
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
40gb mp3 egy usb hddn van.
ezt most beszinkronizáltam az ipodra.
holnap ha nem lesz csatlakoztatva a külső hdd, mi fog történni, ha mondjuk elkezdem átirogatni az id tag-eket?
felmásoljam a 40gb mp3-at a hdd-re, vagy elég az ipodon?
ha nem kell másolni, kell valamit állítani? vagy ha kell másolni, akkor mit csináljak, hogy ne a külső hdd-n keresse
-
sbazsi
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
ettől félek én is. a telefonommal hasonlókat tapasztaltam.
egy kérdés még: jelenleg az mp3-ak egy külsö hdd-n vannak, ami holnap nem lesz a géphez csatlakoztatva.
mit csináljak? a gépen másoljam át a gép vinyójára, vagy jó helyen van az a gépen, ha kell, az felteszi valahova?
melyik esetben hol kell átállítani azt, hogy mit hol talál? érthető

-
sbazsi
veterán
válasz
honfoglalo
üzenetére
már kibontottam. tudom, hogy bukok.
de asszem most egy darabig marad. már megy fel rá egy halom zene. aztán lehet, napokat fogok elvacakolni, mire belövök mindent... de úgyis ráfért már a zenéimre...
sztm veszek hozzá egy dokkolót távirányítóval, talán gyakrabban fogok zenét hallgatni...
-
sbazsi
veterán
kaptam egy ipod classicot. még ki sem bontottam, előbb kérdezek, hogy tisztában legyek vele... igazából még azt sem tudom, hogy megtartsam-e

néhány kérdés: a meglévő zenéimet hogy tudom rátolni? mindenképp kell itunes? vagy a floola és társai bőven elég?
a meglévő zenéimhez hogy tudok borítot heggeszteni? pl floola alatt.
milyen előnyei/hátrányai vannak az itunes-nak?
ha csak külső hdd-ként akarom látni (néha) akkor az keveredik a zenékkel?
milyen autos tartot érdemes hozzá venni, belkin féle fm adó-töltőt is kaptam hozzá.
jó lenne ebbe a topicba is egy jófajta 1. hsz... -
sbazsi
veterán
Kaptam kölcsön iPod-ot. Rajta egy csomo zene. 20gb-os változat. (u2)
Van rajta egy csomó zene.
hogyan tudok úgy rátenni még zenét, hogy ne törölje le azt ami rajta van.
ha jól értesültem, ha felteszek egy friss iTunes-t akkor ami rajta volt azt törli. -
sbazsi
veterán
arra még nem gondoltál, hogy kocsiba is lehet használni?
vagy nyaralásnál nagyon jó szolgálatot tehet, képek feltöltésére, zenehallgatásra, stb...
és az autóban baromira mindegy, hogy mekkora...
akinek a 60 gb-os nagy, az miért nem vesz olyan telefont, ami jól játsza az mp3-at, és hozzáa egy nagyobbacska memóriakártyát? még ennyit sem kell cipelnie...
-
sbazsi
veterán
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
nem tudsz hozatni mellé egy 60 gigást is?!

-
sbazsi
veterán
és ha usaban / canadaban veszem, a gari akkor is jó?
-
sbazsi
veterán
hol érdemes ipodot venni? itthon ha jól néztem szét, 100+ áfa fölött mozog egy kicsivel.
az amazon.de 400€-ért kínálja, ami kb 100, erre jön a postaköltség, asszem kb 20€
még így is olcsóbban jön ki, kb 20 eft-tal.
kérdés, hogy lehet-e gond a garanciával?
amúgy mit adnak hozzá az alapcsomagban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)