Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
Elvileg az iPodLinux már előrehaladt a 6th gen Classicok törésében eléggé... Twitterükön van egy bejegyzés
Nano2G LCD drivers are working. Waiting for code execution confirmation on Classic 6G. #linux4nano-dev
Ha ők megcsinálják az IPL-t akkor hamar lesz RB is hozzá... -
ko9
addikt
Alapból kipróbáltam 320kbps-es kódolást EAC-al rippelve, LAME-mel kódolva. Ott már nem recseg az MP3 se... Érdekesen vannak ezek megoldva az hót100...
De most éppen azon szenvedek, hogy felrakjam az ipodlinux, a rockboxot, meg minden ilyet rá... A Rockbox már ment, eszméletlen, hogy mennyi mindent lehet variálni a hangminőség érdekében... És van manual EQ is, és még rengeteg dolog... Magyar leírást nem is találtam róla, lehet csinálok egyet ha sikerül
PierNight: Üdv újra köztünk!

-
katt777
félisten
Hát megnéztem tegnap az iTunes-t. Na, erre lqrni 100MB-ot...
Olyan CCC-érzésem támadt, de annak legalább van valami minimális haszna.
Ráadásként meg feltelepít egy rakás szemetet, győztem lepucolni. Nálam végleg kiesett.
Ennek ellenére minden tájékoztatást nagyon köszönök, jó iPodozást mindenkinek, akinek bejön.
-
katt777
félisten
Ha veszek egy Ferrari-t, nem kell külön spéci gumikat vennem rá, erről ennyit. A hifi-s hasonlat sem jó, mert ott nyilván magad építed a rendszert, és ott sem kell egy drága hangfalban rögtön membránokat cserélni.
Attól, hogy az emberek (bocs, fogyasztók) elfogadják, hogy szarért adnak ki sok pénzt, az még nem lesz tisztességes. Minden rendszer annyit ér, mint a leggyengébb láncszeme. Ha gagyi a füles, szart nem ér a lejátszó sem, ergo nem fizetek érte egy rakat pénzt. -
Igen, de ezzel lehetett számomra pótolni az ipod basszushiányát.
Most, hogy a sonyt gyűröm, itt meg szabad kezet ad az egyéni EQ.
Egyébként,ha egy touch úgy szólna, mint egy Classic (röhögnék, ha ugyanaz a hangchip lenne bennük, mert a Classic jobban szólt, mint a nano, meg a touch, több fülessel is teszteltem), akkor rég olyanom lenne, az említett és általam most is használt Sennheiser cx500-al.
Megoldódna a könnyű (súlyra) lejátszó, a nagy tárhely, és a jó hanzás (füles miatt) probléma egyszerre.Nincs valahol erről infó, miben milyen hangchip van (ipod nano, classic, touch, iphone)? Van iPhone-om, de az is szarabbul szólt, mit a classic :S :S
-
katt777
félisten
Ha nem gyűjtenek infót, mi alapján tudnak mást ajánlani?

Ha választanom kell, hogy legyen egy EQ az 50-70k-s lejátszómban, vagy ehhez még vegyek 20k-ért fejhallgatót, inkább az EQ-t választom. 90k-ért hifi erősítőt és 2 jó hangfalat is kapok. (Bár hordozni nehézkes.)
Volt hifim, amikor még telt rá, azon sem volt EQ. De egy 24 sávos dig. hangprocit azért rátettem, igaz, anno még PC-m sem volt a rossz rádiófelvételeket javítgatni.
Hát, hogy nem találtam jó hordozható lejátszót (és a jelek szerint most sem találok), azzal csak egyetérteni tudok.Gordiann: Nem is keresek G-val.
Én aztán nem szóltam le az Apple-t, egyszerűen csak nem fekszenek nekem bizonyos dolgai, ahogy sok más gyártónál sem. Volt iRiver lejátszóm, az pl. pöpec volt hangminőségben is, de vmi komolyabbat akarok, hosszú távra.icecave: Hát, aki a golyóira akasztja az iPodot (főleg edzés közben), az kissé talán perverz...

B4MbOo: Milyen okos, milyen ügyes, a legkisebb UgriFÜLES! Beszélj vele, hátha hajlandó veled zenét hallgatni.

ko9: A vinyó egyszer megy tönkre, nem lassacskán. iTunest ki lehet próbálni lejátszó nélkül? Vmi letölthetőségre gondolok. Amúgy csak szar (túlvezérelt) felvétel recseg, önmagában az EQ-tól nem fog. MP3-ak sajna mind cöccögnek a tömörítés miatt alapból (mély és magas freki is veszik sok más mellett), ha erre ráerősítesz, kész a baj. Arról nem is beszélve, hogy ha egy hangszerkesztőben megnézi az ember, az anyja kínjába ki van vezérelve a képből, csak hogy hangosan szóljon, mert ma a megsüketülés a trendi, nem a zene élvezete.

-
ko9
addikt
Hali!
Igaz én csak 2hete használom az iPodot, egypár dolog leesett... Bocs, hogy beidézem ezt, csak nem akarom mégegyszer leírni:iPod meg EQ kérdés kapcsán azért említsük már meg, hogy kizárólag a gyári, vagy más, hasonlóan gyenge füldugó használata mellett érdemes csak az EQ-hoz nyúlni, mert bármilyen komolyabb fülhallgatóval hallhatóvá válik, ahogy a normál beállításon kívül minden másnál torzít. Viszont egy jó füldugóhoz nem is kell EQ.
Ez úgy ahogy van, úgy igaz... Én AKG K324p-vel használom... Gondoltam megnézem az EQ-kat, és az összessel recsegett a füles, bár végül a Dzsesszen hagytam, mert az aki otthon van az EQ-kban az tudja, hogy a Jazz módosítás nagyon kicsit változtat, de jó irányba.
A fálj/videókezelés az eddigi egyik legjobb... Mindig szerettem ID3-ak alapján keresni a cuccokat, és ha itt rendesen kitöltöm, bármi alapján tudok keresni. iTunes meg szerintem, ha valaki ráérez, nagyszerűen lehet használni! Csakhát mint minden újat meg kell szokni.
Videókat az innen kapott tipp alapján a Handbreak-kel kódolom, iTunes gondolkodás nélkül beolvassa, és rárakja az iPodra, onnan meg jól meglehet nézni, és ahhoz képest, hogy 320x240 a felbontás nagyon szép képe van.Futni énis futottam vele. Nekem kézbe volt, vagy övre csatolható tartóban utólag. Egyáltalán meg se akadt. Gondolom a vinyót elég keményen tesztelik, és frankóan szólt végig.
Ja és iTunes megy net nélkül is
Ennyit elsőre

Üdv: Ex
-
Pont nem így értettem a felhasználói élményt, hanem hogy jajj de szép, jajj de jó, és logikus a menü, végig kiírja a számot, szépen mutatja a cover art-ot, stb. A Te szemszögedből akkor az én sony-mnak nem csak a hangja, de a felh. élménye is jobb, mert ezt ki tudom tapogatni a zsebben, és váltani számot, külön emelni a hangerőt, stb

-
ko9
addikt
Köszi, átnéztem őket, de ahogy olvastam, a gtkpodon kívűl más nem igen támogatja a videókat... Pedig nekem pont az kéne... MediaCoderrel kódolok általában mindent, és ha annok az iPodos verziójával átkódolok vmit, alap beállításokkal, akkor se engedi az iTunes felrakni... Vidómásolást akkor hogy lehet megoldani? Próbáltam QuickTime Pro Export files lehetőségével, ha Youtuberól rakok rá vidit, akkor megy, de nekem pont az lenne a lényeg, hogy sorozatokat rakjak rá, amik ugye XviDbe vannak, QT-hoz meg csak Mac alá van XviD plugin... Meghát a QT meg csak elindítja a kódolást, és nem látok semmi infót, hogy hol tart, stb...
Szóval a videókódolást, meg azt hogy vidokat rakjak rá hogyan ésszerű megoldani?Köszi: Ex
-
HXY
addikt
Lehet, hogy a Desire lesz, de még élőben nem volt hozzá szerencsém.
A mobilarénás teszt alapján nagyon tetszik. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül
Azt nem is mondtam, hogy nagyon sok dokumentumot, jegyzetet fényképezek, ezért az N95-ös kamerájánál rosszabbat nem akarok. Remélem, hogy a 4G-be végre raknak egy a kornak, és a telefon árának megfelelőt!Átmeneti megoldásnak, illetve esetleg majd jó lesz a Desire-be, gondolkozok egy 16GB-os Sandiks microSD beszerzésén. Itt a PH elég olcsón, 6k-ért kapni.
Szerinted kínai hamisítványok? Vagy hogy tudják kevesebb, mint fél áron adni? -
HXY
addikt
Nincsenek akkora igényeim, hogy nem tudom, de milyen füles legyen.
Ráadásul eredetileg 8000 Ft környékén akartam Senheiser-t, vagy Yahama-t venni, de azokra csak 1-2 év garancia van. Anno. kb. 5 éve volt tizenvalahányezres Sony-m, na az pont a gar lejárta után, 13-14 hónap után tönkrement. Előtte is, és azóta egy 15 éves Aiwa-t használtam amit anno még egy nagyon komoly walkmanhez adtak. Az Aiwa még mind a mai napig tökéletes. Ma cseréltem le a Koss-ra. Főként nyelvtanulásra lesz használva. A telómra iTunes-szal podcastokat töltök le. Hogy ez az iTunes milyen hihetetlenül jó program, arra tegnap jöttem rá (eddig még csak nem is próbáltam).A Koss-ban nagyon jó, hogy kiszűri a külső zajt, de szerencsére nem annyira, mint a Sony. Abban még a saját szívverésemet is hallottam, és utcán semmit nem érzékeltem a külső hangokból.
Írtad, hogy szar a Plug. Ismerem azt, rohadtul mély, semmi magas.
Na ennek nincs olyan doboz mély hangja, és a magasak is megjelennek.
Szerintem az árát megérte. Arra amire nekem kell tökéletes.
Hifire nincs szükségem, az X200s nyomatja a basszust!
B4MbOo: A fülessel maximálisan elégedett vagyok. Ennyi pénzért nem hiszem , hogy van jobb, de 6-7000 Ft-ért se. Ráadásul örök garancia... Csak a kinézetét kell megszokni. Jobban szerettem volna feketét, vagy tiszta fehéret, de hát ez van. Most egy Nokia N95-öm van, amibe 2 GB-os microSD. 2-3 naponta kell frissítenem az anyagot rajta, mert egy rakat szótár és térkép is van rajta, így a hasznosítható hely mindössze 800MB.. Nagyon kevés.
Ezért szeretnék több gigás valamit. De én inkább a Touch/3Gs felé hajlok. Azokat több mindenre lehet használni. Nekem a térkép/szótár/tudományos számg. nagyon fontos.
Ha Classicot venném, akkor igaz hogy 160GB helyem lenne, de továbbra is magammal kellene cipelnem az N95-öt. -
chubii
senior tag
Egyenlőre csak agyalok a Classic-on, meg amúgyis a Clip+ mellé venném. A nagy tárhely miatt kéne,meg ha már rengeteg zene fér rá akkor ugye ne gagyi minőségben játsza le.
Eddig csak Nano-val volt dogom,azért kérdeztem, hogy hol helyezkednek el egymáshoz képest hangban.
A torzítással kapcsolatban: megnéztem ,és be volt kapcsolva.Így már világos
Azt mondjuk nem tudtam ,hogy a Nano az Ipodok közül a leggyengébb. Anno még azért vettem,mert nem vot még Ipodom és ki akartam próbálni.A hangminőség még nem érdekelt akkor.Az erősítős kérdést csak úgy feltettem,hátha valaki pont Classic+ vmilyen erősítőt használ, és tudna valamit hozzászólni. Az erősítővel kapcsolatban majd benézek az erősítős topicba.
És mondjuk egy Ipod Classic+LOD+ max. 30k-ért egy erősítő + Akg 518 Dj jól szólna??
icecave : hackelést úgy értettem,hogy pl. játékokat rakni rá vagy témát cserélni rajta, nem a hangerőn akartam változtatni
Nem akarok süketen élni... -
leeate
senior tag
Az én touch-omhoz másolás előtt át kell konvertálni minden videót mp4-gyé..
Ez használat és szokás kérdése, én a zsebben való tapogatást nem tudom elképzelni. A telefonomat is mindig kiveszem a zsebemből meg kioldom, hiába tudok számot váltani meg indítani-megállítani a telefon oldalsó gombjaival is. Esetleg a hangerőt, de az van a touchon is most már.
Ha így nézzük, és neked tényleg ennyire fontos a zsebben turkálás, akkor tényleg körülményes. De a zenék között keresgélni ezen a legjobb. Telefonban mindig is utáltam, hogy ID3 szerint rendez, aztán tíz percig kell gondolkozni - scrollozni, hogy meghallgassak egy számot, amit előzőleg még meg akartam hallgatni, de már elment a kedvem tőle..
Jó, igaz, hogy én is többet olvasok könyveket rajta, mint zenét hallgatok. De ez azért van, mert csak otthon szeretek zenét hallgatni.Háát, azért már elég sokan használnak érintőképernyős cuccokat, és szerintem az iphone/ipod touch már nem akkora exclusiviték. Meg rondák is, ellenben egy nanóról messziről kitűnik, hogy az egy ipod.
-
odrobinam
csendes tag
Üdv.
Szóval Sennheiser .
A fülembe nem jó, télleg az ilyen fülesekkel szívok... Nagyon fel tud idegesíteni az, hogy elfordítom a fejemet és kiesik belőle... Ilyenkor inkább lerakom az a kütyüt...
Szóval tényleg valami minőségi "cucc" kéne!Mi a véleményed az Apple In-Ear fülhallgatóról? Úgy tudom, hogy még nem jelent meg, de hasonló mint amit ajánlottál.
-
peugeotmate
addikt
Nos, hozzám került a Philips MP3-mam, és az elég komoly alapzajt produkált már akkor, mikor bekapcsoltam! Szóval az iPoddal nincs semmi probléma (legalábbis e téren)! Most azt nem tudom, hogy a számok generálják-e, vagy a füles?!
Igaz kipróbáltam a philipses fülessemmel (valamilyen alapkategóriás), és azon nem jön át a sistergés. Bár maga a zeneszám is alig... (Szóval ez nem mérvadó!)
Van egy haveromnak cx 500-a, lehet, hogy azzal is kipróbálom, és ha azon is átjön sistergés, akkor betudom normális jelenségnek! (Bár nem tudom, hogy az övé mennyire eredeti, mivel ebayen vette...no comment!
)
Egyébként CD-ről bemásolt szám nem sistergett nálad, vagy egy normál MP3 formátumu szám?
Előre is köszönöm véleményed/válaszod!ui.: Kösz, hogy maxon is kipróbáltad!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sipi16
őstag
Egy touch-om van. A gyári füles bringázás közben teljesen jó nem max hangerőn. Gondolom nem kell megmagyarázonom, hogy miért. Végülis azért lett touch-om mert nincs kedvem laptopot hurcolásznom amikor utazok. A repülőn tudok filmezni kv-zókba megnézni a mailokat wifi-n meg egy kis net is belefér. Jó kis gép. Van a fiókomba valami Koss agyighatolós füles de nem jött be mert amikor sétálok vagy futok a fülemben érzem a lépéseimet.

-
Hát, itthon szeretné hallani, ha valamit "benyögök", szóval akkor jó, hogy hallja a külső zajokat.
Eredeti a cx300-am is, de az cx500am is, nem pedig ilyen gagyi, 5k-s OEM utánzat.
Ez van, sztem azok mondják, hogy jó a gyári, míg nem próbáltak egy ilyen kaliberű cuccot.
Végülis, amíg nincs összehasonlítási alap, minden jó.
Legalább elkerülöm a csövesek jórészét, mert látja, hogy fülemben a dugó, nem is jön oda.
Bár, a múltkor már vagy 2 perce ott dumált mellettem egy csöves, hogy adjak pénzt, de én meg észre sem vettem, arra figyeltem fel, mi ez a rohadt büdös, és mikor körülnéztem, akkor láttam meg, hogy ott áll mellettem.Hiába, egy jó fülhallgató sem képes mindenre: a külső hangokat kizárja, de a szagot nem.
-
Valószínűleg a legtöbb ember úgy van vele, hogy ha ilyen drága lejátszót vesz, inkább hallgatja a gyári fülessel. Öreg hiba. Nem véletlen favorizálom én is az in ear cuccokat.
Páromnak nano-ja van, itthon ha mosogat, vagy vasal, akkor a sima gyárival hallgatja, de amint kilép az utcára, egyből in ear-re vált, mert szeretne hallani valamit a zenéből. -
peugeotmate
addikt
Amikor bekapcsolom, akkor csak épphogy hallani valmit.
Egyébként szerintem annyira nem vészes a gyári füles , de azért egy sennheiser sokkal jobb!
Próbáltam egyébként Sennheiser fejhallgatóval is az ipodot, és valóban nem jött ki rajta az alapzaj (ami persze nem meglepő)! Próbáld ki a 'tacskóval' meg a nanoval is!
Kíváncsi vagyok mit tapsztalsz!
-
peugeotmate
addikt
Ez sajnos nem jó hír
! Holnap visszakapom a Philipsem, aztán majd megpróbálom megállapítani, hogy a Sennheiser vagy az ipod nem okés. Amúgy az iPod ekvalizere szerintem se ér semmit!
Meg lehetőleg majd próbáld ki full hangerőn is! (már ha bírod) És (bocs hogy ezt mondom), de remélem majd hallasz vele alapzajt!
Egyébként igaz is lehet, amit ír... Meg több helyen is írták, hogy egy jobb füles kiemeli az ilyen háttérzajokat! És ez egy iPodon is simán kijöhet. -
peugeotmate
addikt
Szeretem hallani a zenét!
Egy kicsit lehet vissza kéne vennem...
A kattogás meg abból áll, hogy tekerem a whell-t, és egy ponton mindig kattan egyet. Kicsit tréül van ott összerakva. Pontosan nem tudom mi lehet a baja.
De mondom, már egyet kicseréltettem náluk, ezért (egyenlőre
) nincs pofám még egy újat kérni. Majd ha már tényleg nagyon gáz lesz. Csak nem tudom, hogyan bizonyítsam be nekik, hogy ez bizony gáz, mert ha nagyon finom tekered, akkor nem feltűnő a probléma.Van rá még fél évem (amíg gari is van)... -
-
-
-
Razor1
aktív tag
mondom, ipod photonál még tapasztaltam, főleg mikor még nagyon új volt az akksi. az újabbaknál már nem volt módom ezt megfigyelni, mert sokat használom, sokat szinkronizálok, így rendszeresen töltve van. azt én se értem mi fogyaszt amikor teljesen le van kapcsolva. ha simán leállítod akkor ugye csak hibernál, ez még talán indokolná is a fogyasztást, de 1 hónap állásban max az első nap a hibernálás, utána már teljesen kilövi magát. no mind1...
-
Razor1
aktív tag
Apple honlapról iPod FAQ:
Question: How long can iPod's battery keep a charge without being used?
Answer: The standby time is 1 month when fully charged. After a month of not being used, the battery will likely be fully discharged. You may find that the battery is empty before then, and that's normal. Even when it's not being used, iPod uses a small amount of battery power.Lithium-ion batteries need to be used for maximum performance. If you don't use your device often, be sure to complete a charge cycle at least once per month.
a miértjét nem tudom, nem én terveztem, de tény. új készülékeknél még rövidebb lehet ez az idő, ha még nincs bejáratva az akksi (pl photo ipodnál tapasztaltam az elején, újabbaknál már nem)
a mindennapos használatot is erre értettem, kifordítva a dolgot az ipod nem felel meg "a nem mindennappos használatnak"

természetesen a kolléga problémája nem emiatt van, ha 4 óra standby után is látja az indikátoron, h merült, akkor vmi bibi van, pl ősrégi az akksi.
-
Xero
nagyúr
Használtam/om tartósan és a saját tapasztalatomra alapozom.
Shure-t csak 5 percig hallgattam így nem állítom hogy azt lelépi. Viszont nagyon szép hangja van, kényelmes és a szövet borítású kábelnek köszönhetően kevésbé zűrődik be a zaj ha hozzáütődik a ruházathoz illetve kevésbé merevedik. 
-
majom2
senior tag
így van. habár a 0.04s már egész jó érték, még tényleg nem gapless.
kipróbáltam AAC-vel is és itt kaptam a legjobb eredményt: 0.026s! ez gyakorlatilag egy apró kis ''sercenésként'' vehető észre, de ha valaki nem erre figyel, akkor talán észre sem lehet venni. még mindig nem tökéletes, de már nagy közel van hozzá.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
... Vagyis kiesik...

Olyan CCC-érzésem támadt, de annak legalább van valami minimális haszna.
Ráadásként meg feltelepít egy rakás szemetet, győztem lepucolni. Nálam végleg kiesett.
úgyse fogja megváltoztatni a (mellesleg eléggé rossz felfogású) véleményét...
Attól, hogy az emberek (bocs, fogyasztók) elfogadják, hogy szarért adnak ki sok pénzt, az még nem lesz tisztességes. Minden rendszer annyit ér, mint a leggyengébb láncszeme. Ha gagyi a füles, szart nem ér a lejátszó sem, ergo nem fizetek érte egy rakat pénzt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy kicsit lehet vissza kéne vennem...