Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bwoay

nagyúr

válasz icecave #2709 üzenetére

megy a vita/találgatás folyamatosan, hogy melyik generációba melyik chip került, úgy tűnik, hogy az első generációs Touchban Wolfson volt, a többiben meg Cirrus, talán a Classicokban is az van a 120-astól, vagy a 80-astól kezdve. Bele lehet keveredni, mert Touchból állítólag pont az első szól a leggyengébben, mondjuk ezt sem mindenki osztja...

HXY:
    nem tudom, szerintem olyan nagyon nem rugaszkodtak el, de biztos jobb. Ezekkel a dugókkal leginkább az a baj, hogy rengeteg hamisítvány kering már kint a piacon, szinte megkülönböztethetetlen az eredetitől, viszont gyanúsan olcsóak. Engem amúgy ebben a kialakításban az zavart, hogy az a megvastagított gumi rész, ahol a kábel kijön a füldugóból, elég komoly szélzajt generál, tehát süvít a füldugó szembeszélben :) Vannak viszont ezek a fajták (ez történetesen a cx95), amiknél már nincs ilyen jelenség. Most őszintén szólva azt sem tudom, hogy jelenleg milyen típusok vannak a piacon, de szerintem kb 2-3 különböző meghajtóval dolgoznak, azt pakolgatják mindenféle színű házba, így lesz a kínálatban mondjuk 9 eltérő dugó, de csak 2-3 eltérő hangzás. Ez az én feltételezésem.

katt77:
    olyan ez kb, mint a fényképezőgépekhez adott kitobjektív: csak nézőpont kérdése, hogy te most a vázat fizeted, és az objektív grátisz, vagy egy teljes gépet vettél drágán, szar objektívvel. A sonykhoz viszonylag jó füldugót adnak, az enyémhez zajszűrős van (beépített mikrofonok rögzítik a külső zajokat, majd azt egy fázissal eltolva visszasugározzák, hogy a két hang kioltsa egymást), mégsem használom, mert közel nem szól olyan jól, mint a Future Sonics füldugóm, magyarán sokra megyek vele...
    Meg aztán ha már hi-fi: ott is egyenként veszed a komponenseket, hiába adsz ki többmilliót egy high-end erősítőre, nem kapsz hozzá hangfalakat, de még kábelt sem :)

Új hozzászólás Aktív témák