- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
faklyasgyuri
csendes tag
Szerény véleményem szerint nézegesd a magyar oldalakat (expressz hardverapro...) Itt ugyanis nem csak használt iPodokat lehet venni, hanem vadonatúj bontatlanokat jóval a piaci ár alatt. A garanciával meg szerintem nem lehet gond, ugyanis az Apple világgarancia minden iPodra kiterjed és seriaszám alatt leellenőrizheted.
-
Az egy dolog, csak indíts el iTunesban valami zenét, bármit, és máris kiderül, hogy az útvonala változott-e vagy nem. Mert ott van most minden, de lehet nem játssza le, mert megváltozott a meghajtó betűjele,stb, és erre az iTunes csak akkor jön rá, mikor le kell játszania az adott listát.
-
c:\Users\felhasználóneved\Music\ ---> itt van egy iTunes mappa, és azon belül még pár. Kijelölöd az iTuns mappát (ezáltal minden mást is ami benne van ugye). Lemásolod, ahova menteni akarod. Új rendszer telepít, ugyaazt az iTunes-t visszarakod. Aztán visszamásolod a lementett mappád a helyére. Ennyi. Ha nem változnak a meghajtónevek, nem lesz para, minden lista, stb visszakerül iTunesba.
-
Blindness
csendes tag
Itunes-ban a coverflow alá nekem listát is rak, ott rányomsz az Album Artist-ra, ergo a szerint rendezi, így egybe is teszi. Ha nincs ilyen oszlop, akkor valamelyik másikon jobb klikk, ott kipipálod és lesz
Ipod (classic) flowja is 'rosszul', azaz Artist szerint rendezi, erre szerintem nincs megoldás. Esetleg ha az Artist és Album Artist mezőket felcseréled, viszont akkor lehet a sima listázásnál lesznek gondok. Ezzel már nem éri meg játszani, gépen is megkérdőjelezhető a flow hasznossága, hát még az ipodon.
-
Gordiann
őstag
"csak azt nem értem, hogy ha grid view-ban jó minden, akkor cover flow-ban miért nem?"
Rendezési elvtől függ, ez biztos., egyelőre bővebbet nem tudunk, hogy pontosan miért."csak úgy simán nem tudom törölni a library-t?"
Az a baj, hogy Mac-en máshogy van, és nem tudom mennyire máshogy.
Nálam a zenék is a library mappában vannak. (itunes rendezi), de ezt leszámítva a lényege, hogy van a felhasználó/music/itunes/ mappa, ahol van minden ami a library-hoz tartozik. Így:Ez a mappám lehetne más winchesteren, akkor ott lenne a library-m. (onnan szedné az adatokat.) Ha ezt törlöm, akkor létre akar itunes indításnál hozni egy új library-t.
Elvileg a file-okban van benne az összes adat meg cover. Ha van "playlist"-ed, akkor az talán az egyedüli fontosabb ami a library-ban van.
De ezt hogy hozz létre egy másik library-t ezt azért mondtam, hogy ne bántódjon a jelenlegi."tehát pl egy új itunes, total commander, itunes könyvtáron belül keres *.mp3, és azt behúzom, akkor minden bekerül.
de most hogy rádugtam, kb 2/3 át a fájloknak szinkronizálja."ezt a részt nem értem
-
Gordiann
őstag
Legújabb 9.0.2 itunesod van?
Meg még nem tudom, most az jutott eszembe, hogy bezavarhat vmi olyan, hogy az itunes library leíró file-jában van elraktározva (bár nem ismerem a felépítését) a régi állapotról. (vagy mi hasonló
)
Megpróbálhatnál készíteni egy új "library 2"-t (a jelenlegi mellé) és csak ezt az albumot belehúzni a jelenlegi állapotában. Hogy mit csinál vele vajon...
(Mac-en alt-ot nyomva az itunes indításakor felkínálja új library létrehozását, vagy másik választását. Nem tudom winen hogy megy...) -
Gordiann
őstag
Ezekkel minden okés, nekem egyben vannak bárhogy is nézem. Ezek szerint valami itunes beállítás probléma lesz.
Viszont most hogy nézegetem, próbálgatom...semmilyen beállítással nem esik szét nálam, hiába próbálom "elrontani".Ja és egy jótanács: semmi értelme feljebb venni az album art felbontását, ha a forrás kép kisebb felbontású. Ezért "pixeles" a kép. Ha kicsi képet találsz csak neten, akkor lesz kicsi. Ne konvertálj, csak ha túl nagy a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Nem, csak arra gondoltam, hogy minden számhoz esetleg ha be van oda írva valami (különböző), akkor az az elsődleges. Én üresre csinálom a sort mezőket...
Viszont így nem tudom mi lehet a baj... ha feltöltesz egy rar/-zip-be 2-3 számot (pl. sendspace-re) megpróbálom, hogy nálam mit csinál ha gondolod. (vagy mailben)
-
Én 500*500-at használok, az nem pixeles az ipodon sem, és a monitoron iTunes cover flow módban sem.
Más: igen, érdekes ez így... Azért a hivatalos bolt nem kockáztat ez pert a nyakába, nem mert az Apple nem tudja kifizetni, hanem mert nem akarnak vásárlót veszíteni.
A gagyi utángyártó meg egyrészt becsődölteti magát ha perelnék, hogy ne kelljen fizetni, aztán más cégnéven gyártja tovább a szart, másrészt legjobb esetben közli, hogy nem eredeti tartozékkal töltötted a cuccodat, így a felelsség a tiéd... -
Gordiann
őstag
Én minimum 500x500 körülre törekszem, de ha tehetem 900x900 körül vannak sokan.
Szerintem igazából a file méret sokat számít. Az itunes store ról letöltött képek 600x600 körüliek, tehát gyárilag ezt tervezték ha minden igaz. Nálam az itunes elindításkor amikor görgetek lefelé azért ha gyorsan megyek várni kell a betöltésekre, viszont ha betöltöttek utána bármilyen sebességgel görgőzhetek fel le, megjelenik minden. Nem tudom mi a normális, de ez teljesen jó. Persze lehet 500-600 körül jobb lenne hagyni őket, nem tudom...szerk: ami nem pixeles? Attól függ mekkora méretben nézed. Ha ipodon, akkor annak megvan a kijelző felbontása, meg hogy mennyi pixel jut a cover-re. és ha ezt eléred, akkor nem pixeles.
[ Szerkesztve ]
-
Nem hiszem hogy van olcsóbb,de biztosra nem tudom.
Utángyártott = nem eredeti...
Látom, hogy oda van írva, hogy Apple, de ilyen világot élünk. Régen nem írhattad rá csak az eredetire, mostmeg minden szarra ráírják, aminek köze sincs az eredetihez... aztán mikor leégeti az iphone/ipodot, akkor meg nézhetsz. -
Gordiann
őstag
Igen, ez volt a probléma.
Ki kell jelölni az összeset, vagy az albumot (én általában grid nézetben nyomok jobb gombot az albumra)
Arra sajnos még én se jöttem rá, hogy hogy kell egy olyan borítót, ami valamelyik számban benne van hozzárendelni más számokhoz...(pedig biztos lehet valahogy)
-
sbazsi
veterán
-
sbazsi
veterán
... nem működik az ipodon az összes cover. van amit megjelenít, van amit nem. nem 2 megás coverekről van szó, ami 300x300 pixelnél nagyobb volt, azt akkorára lekicsinyítettem. mégsem jelenik meg. az itunesban igen.
azóta töröltem mindent az ipodról, és feltettem újra mindent, mégsem jelenik meg. itunes rendben van.más: kinek milyen dokkolója/hangszorója/kiegészítője/tokja van, és mi vele a tapasztalata?
szerk: létezik arra valami megoldás, hogy a covert vegye a könyvtárból?
a lényeg, hogy most első körben megcsinálom az id tag-eket, majd ez alapján elnevezném az összed filet, hogy minden rendben van, és utána visszatenném megint itunesba. de ha vacakolni kell a borítókkal, akkor nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Én úgy csinálom, hogy "artist" mezőben van az igazi előadó (ez számonként változik), "album" a gyűjtemény címe. ez ha ismert gyűjtemény, akkor az (pl. "Radio1 Top 50 - 2008.12.13") ha nem ismert, akkor adok neki valami címet. (pl. VA - 2009 nov, (a zenék amiket novemberben szereztem)), és a kulcsszó: "album artist": ide "Various Artist"-ot írok, így az itunes e szerint rendezi mint "előadó" majd ezen belül az album cím alapján összefogja őket. (és megjegyzésként ott az "artist" ami megmondja az előadót.)
Így nem jelenik meg hogy az adott szám milyen kiadott albumról származik, viszont nem keverednek a számok az albumokkal.
Ha van egy "hatalmas" mindenféle számokból álló (pár száz mondjuk) gyűjteményed, akkor így rendezheted: "Album"- (pl. vegyes zenék), "album artist" - Various Artist, "Artist"- mindig az adott szám előadója.
szerk2: mármint az ipod-ot?
hosszan nyomni a play-t. (esetleg ráhúzni a holdot)
[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Igen ezt akartam még írni, hogy 2 lehetőség van:
1. Itunes békén hagyja a file-okat és csak az id3 adataikat írja át. Hagyja őket a jelenlegi helyükön.
2. Amit behúzol itunes-ba azt bemásolja az itunes library-ba és előadó/album neve/ szám neve szerinti mapparendszert készít magának. (én így használom)borítót vagy google képkeresővel vagy pl. freecovers.net oldalról. (ajánlott max 100-150Kbyte nagyságú jpeg-ek keresése), hogy ne lassuljon be. A borítókat a file-okba írja be egyesével, tehát ne húzz bele 2mb-os 2 megapixel felbontású képeket, mert a file-ok is megnőnek meg be is lassul az egész. (ha egyáltalán megjeleníti)
-
Gordiann
őstag
workflow = "munka folyamat" azaz egy album rendezésének a menete. (mert találkoztam jópár problémával rendezés közben) (pl. soundtrack előadója és számai összefogása egybe)
De igen így csináld, hogy nullázd le az itunes-t, és albumonként pakold bele a zenéket. Ha egy album belement, azt rendezd el. Oldalt van egy olyan playlist, hogy "recently added" itt mindig megtalálod a legutóbb behelyezett zenéket, és ki tudod jelölni az album összes elemét, majd együtt átnevezni az előadót és ne felejtsd el kitörölni az "album artist" részt, mert meg szokta bolondítani az itunes-t/ipod-ot.
Az "artist" és az "album" mezők legyenek rendben.
Kezeld úgy az itunes-t, hogy az az ipod. Ne kerüljön bele semmi összevissza. Ami nincs rendezve, az szépen el lesz ugyanolyan formában mint eddig, könyvtárban tartva.
[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Elvileg ha beszinkronizáltad a lejátszóra, akkor rajta van az összes az ipod-on. Ha az ipod-on lévő példányokon kezded átirogatni a dolgokat, akkor hogy ez megmaradjon (ha pl. elveszted az ipodot) akkor vissza kell szinkronizálni a winchesterre majd az átirogatás után. (ehez is ha jól tudom vmi külön program kell, de megoldható)
Nomeg van egy olyan logikai bukfenc is az egészben, hogy ha az összes zene a lejátszón van, akkor egy szétesett albumot soha nem fogsz megtalálni id tagek alapján egy rosszabb esetben, mert több ezer másik szám között kell összekeresgélni.Egyszóval: ha elkötelezed magad, hogy márpedig te rendszerezni fogod a zenéidet, akkor albumonként kell végigmenni. Én nagy híve lettem az itunes-nak, mert ha már rendben vannak a zenék, miért is ne használnám azt.
Amennyiben úgy döntesz, hogy itunes-ba rendeződsz, ebben tudok segíteni, ötleteket adni (tapasztalataim alapján). Van már egy "kidolgozott" workflow"-m a rendezésre, használatra.
Ezek az egyéb programok úgy érzem ilyen fél megoldások. És inkább csak kisebb adatbázis esetén működnek.
De a lényeg, hogy én mindenképpen megtartanám a zenéket egy gép winyón az eredeti könyvtáras szerkezetben, és azokat tenném csak az ipod-ra, amik fullosan készen vannak.
Szerk: illetve 2 példányban megtartva a zenéket a szgépen, egyszer eredeti felállásba, másik pedig elrendezve (vagy itunes library-ként), és amikor mind készen van, lehet törölni az eredeti felállást.
[ Szerkesztve ]
-
Gordiann
őstag
Szia
Attól függ, hogy a zenéid milyen állapotban vannak...
mivel csak ID3 tag alapján tudsz nézelődni az ipod-on fontos, hogy rendben legyen az mp3 album címe, előadója, meg ilyesmik. Mert ha csak a file nevek vannak rendezve, akkor előfordulhat, hogy egy 10 számos albumot ráhúzol a lejátszóra és kapsz 8 db "albumot", amik közül az egyiknek az a címe, hogy "Yo", egy másiknak, hogy "whatsup". (mert esetleg valami hülyegyerek így nevezte el)Csak azért emelem ezt így ki, mert nekem jópár hónapba telt, amíg a zenéimet rendszereztem...(persze abszolút megérte), de elengedhetetlen egy ipodhoz.
-
honfoglalo
senior tag
-
GP-Sz
senior tag
Én nem mondtam, hogy nem jó az ipod. Azt se mondtam, hogy senkinek nincs rá szüksége. Szerintem elég világosan fogalmaztam. Akinek nem kell 4Gnél nagyobb kapacitás és nem akar videózni, az ne vegyen. Nem értem, mi a probléma?
A telefon meg nem rossz ötlet egyébként, hosszú távon értelmes is, de jelenleg még nem. A telefonom + nano együtt sincs annyi, mint egy mai okostelefon, se árban (főleg, ha még egy nagyméretű microsd kártyát is veszek, ami ráadásul jelenleg még nincs is 512M-nél nagyobb), se tömegben, úgyhogy ez nem volt alternatíva. -
Papa-Georgo
senior tag
ejj bazz...ha elöbb szóltál vlona...az a gond, h mostmár enyém megjött csávóhoz...és mégegyet berendelni márnehézkes lenne, meg ígyis már túl sokat kértem tőle, tök rendes volt.
De ha gondolod, keresd meg Bash-t itt PH-n, mert ő tud sehgíteni benne, h küldjön iPodot....csak akkor ok. jön még rá....
De most azt nézzük, h enyém átsázmolva 68-ba van...erre max. utalás + pk-val 7-8e jön rá...
max. 78-ból tudsz hozatni 30-ast, illetve értelem szerűen 60as anyival több 100$...mert az ugye 399$.... -
Gordiann
őstag
Hát a 30Gb-os 79.000Ft. körül van ugyebár...
De azt mondom megéri ennyiért.
De komolyan valami hihetetlen az a kijelző, meg a kezelése is pont el van találva.
A nano is nagyon jó, meg minden, de a kezelése nem jött be, mert elég labilis a picisége miatt. Miniatűr kézimunka -
GP-Sz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Max
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...